Találatok a következő kifejezésre: Babát tervezünk férjemmel, (14 db)

Tisztelt Doktor úr! Babát tervezünk férjemmel. Már van egy 2 éves kisfiam, akivel a terhességem alatt és után is, mindig elkaptam valamilyen fertőzést. Az lenne a kérdésem, hogy terhesség alatt folyamatosan lehetne-e használni a vitagyn c készítményt, vag

Tisztelt Doktor úr! Babát tervezünk férjemmel. Már van egy 2 éves kisfiam, akivel a terhességem alatt és után is, mindig elkaptam valamilyen fertőzést. Az lenne a kérdésem, hogy terhesség alatt folyamatosan lehetne-e használni a vitagyn c készítményt, vagy havonta elegendő esetleg 2 dobozzal elhasználni? Köszönöm válaszát! Tisztelettel: A.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A készítmény folyamatos használata helyett inkább a havi rendszerességgel (havonta egy kúra) való alkalmazást tudom ajánlani az Ön számára. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A készítmény folyamatos használata helyett inkább a havi rendszerességgel (havonta egy kúra) való alkalmazást tudom ajánlani az Ön számára. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor úr! Babát tervezünk férjemmel. Már van egy 2 éves kisfiam, akivel a terhességem alatt és után is, mindig elkaptam valamilyen fertőzést. Az lenne a kérdésem, hogy terhesség alatt folyamatosan lehetne-e használni a vitagyn c készítményt, vag

Tisztelt Doktor úr! Babát tervezünk férjemmel. Már van egy 2 éves kisfiam, akivel a terhességem alatt és után is, mindig elkaptam valamilyen fertőzést. Az lenne a kérdésem, hogy terhesség alatt folyamatosan lehetne-e használni a vitagyn c készítményt, vagy havonta elegendő esetleg 2 dobozzal elhasználni? Köszönöm válaszát! Tisztelettel: A.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A készítmény folyamatos használata helyett inkább a havi rendszerességgel (havonta egy kúra) való alkalmazást tudom ajánlani az Ön számára. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A készítmény folyamatos használata helyett inkább a havi rendszerességgel (havonta egy kúra) való alkalmazást tudom ajánlani az Ön számára. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Szeretnék érdeklődni, hogy ha most tervezünk babát a férjemmel de még nincs ledolgozott egy évem akkor hogy van most a gyes? Õ dolgozik akkor ő kaphat adó jóváírást? Ez az egyetlen tényező ami miatt még nem próbálkozunk.

Legjobb válasz: Ha még csak tervezitek a babát, és te dolgozol, a szülésig még meglehet a 365 nap. Ha nem lesz meg, akkor te kapod a gyest ami 25650 kézbe és a csp-t, ami 12200 kézbe. A szülés után kapod az egyszeri anyaságit, ami 64125 (feltétele, hogy 4 alkalommal megjelenj terhesgondozáson). A férjed az adója erejéig igénybe veheti az adókedvezményt, a magzat 91. napos korától.

Pontosítanám kicsit az adókedvezményes választ. Egy gyerek után az adóalap 62500Ft-al csökkenthetõ. Ha van ennyi bruttója a párodnak, akkor ez valóban 10 ezer forinttal több nettót eredményez.
Ha még csak tervezitek a babát, és te dolgozol, a szülésig még meglehet a 365 nap. Ha nem lesz meg, akkor te kapod a gyest ami 25650 kézbe és a csp-t, ami 12200 kézbe. A szülés után kapod az egyszeri anyaságit, ami 64125 (feltétele, hogy 4 alkalommal megjelenj terhesgondozáson). A férjed az adója erejéig igénybe veheti az adókedvezményt, a magzat 91. napos korától.
Persze, tekintettel arra, hogy a minimálbér 98 ezer, az adókedvezmény meg 62500... De ha valaki pl. 4 órásban dolgozik, minimálbérért, akkor már nem tudja teljes mértékben kihasználni, hiába lehetne plusz 10 ezre, nem lesz. Ezért pontosítottam. Fõleg, mert ha lesz majd második gyerek, ne legyen a minimálbéres abban a hitben, hogy majd 20 ezerrel többet kap- mert nem fog. Nem a kötekedés volt a célom, csak az információ pontosítása.
A kérdező hozzászólása: Akkor szerintem mi jogosultak lennénk rá, mert a férjem bruttója majdnem 140000 ft.De azt hiszem hogy nem csak mi vagyunk így fiatalok hogy szeretnénk babát, csak sajnos várnunk kell vele még, mert ez a pénz amit adnak elég bizonytalan.Ès arról nem beszélve hogy mi van ha lebetegszik a baba.
Már minimálbér után is megjár a 10 ezer forint családi adókedvezmény.
A kérdező hozzászólása: Akkor csak arra kell törekednem hogy elõbb találjak valami munkát, mert am én a ruhákból biztos fogok használtat venni, de tényleg van amin nem lehet spórolni.De köszönöm mindenkinek a hasznos infókat!
A gyes alanyi jogon jár, 26 e ft körül van nettóban. Azt kapsz, ha nem dolgoztál egy percet sem. Adójóváírás? Gondolom a családi adókedvezményre gondolsz... azt kaphat a férjed, ha van annyi befizetett adója, amibõl le tudják vonni.
10 ezer forint talán épphogy elég lenne pelenkára és tápszerre. Attól függ, milyen pelenkát veszel, de ha szoptatsz, akkor nem kell tápszer. Ha esetleg nem tudnál szoptatni, akkor nagyon sok tápszer kell. Egy tápszer, ami csecsemõnek való, hipoallergén is, receptre is 2500-3000 forint között mozog és épphogy elég 1 hétig. Mivel ugye mást nem ehet. Ha szoptatsz, máris jobb a helyzet. Ha drága Pampers, Libero pelenkát akarsz venni, akkor így nem elég. De kapsz még gyest (vagy gyedet) és családit is. Úgy már szerintem elég. Na meg persze, attól függ még a dolog, hogy milyen babakocsit és babaholmikat szeretnél. Jó-e a használt, vagy mindenbõl új kell. Én a cumisüvegen nem spóroltam, Aventot vettem, ami nem a legolcsóbb, drága a cumi is hozzá (kb. 1300-1600 ft/2 db), de csak ebbõl fogadta el a tápszert elsõre.
A kérdező hozzászólása: És az adókedvezmény mennyi, vagy azt mi alapján számolják?Köszönöm a válaszokat. Am szerintetek ez a pénz nagyjából elég pelenkára meg tápszerre?
A kérdező hozzászólása: Csak azért kérdeztem ezt az adó jóváírást mert a bátyám aki közmunkából él, kap havi 10 ezret az elsõ gyerekre és nekik most jön a második is, gondolom akkor arra is fog kapni.A férjem meg 4 éve dolgozik.
Szerintem inkább dolgozz egy kicsit.

Férjemmel 3. babát tervezünk, de kicsit elbizonytalanított, hogy mennyire lesz nehéz?

Nincs segítségünk sajnos, csak magunkra számíthatunk, férjem elég kötötten dolgozik, nekem pedig megszûnt a munkahelyem. Attól félek, hogy 3 gyerek mellett nem fogok tudni elhelyezkedni, bár ha belegondolok 2 gyerek mellett is nehéz lenne. Van itt olyan aki bevállalta a 3. gyereket úgy hogy nem voltak nagyszülõk, segítõk? És olyan aki el tudott helyezkedni 3 gyerek mellett, úgy hogy õ ment a gyerekekért?

Legjobb válasz: Ha most nincs munkahelyed akkor nem járna gyed, csak gyes. Próbálj munkát keresni aztán ha megvan újra szóba kerülhet. Szerintem a nagyok életkorától is sok minden függ.

Ha most nincs munkahelyed akkor nem járna gyed, csak gyes. Próbálj munkát keresni aztán ha megvan újra szóba kerülhet. Szerintem a nagyok életkorától is sok minden függ.
A kérdező hozzászólása: Még gyeden vagyok, éppen lejárna mire szülnék. Anyagi résszel nincs gond, max gyeden vagyok. Csak gondoltam van valaki olyan helyzetben, hogy 3 gyereke van és még munkahelye is. Amúgy a bölcsibe szeretnék elhelyezkedni, megvan hozzá az iskolám is.
Hát, mintha én írtam volna ki a kérdést. Tök egy cipõben járunk, azzal a különbséggel, hogy én már 8 hetes vagyok a 3. babával. Segítségem nekem sincs hétközben, csak hétvégén amikor a férjem itthon van mert õ is elég késõ jár haza, sokat dolgozik. Nekem van egy 3 éves fiam és egy 7 hónapos kislányom. A fiam januártól már óvodás lesz, férjem viszi reggel de délután nekem kell elhozni õt. A munkahelyem nekem is megszûnt pont a szülés után, most passzív gyeden vagyok. Mi is 3 gyereket szerettünk volna mindig és így, hogy megszûnt a munkahelyem is, így belevágtunk. Csak most kezdek el gondolkodni, hogy mi lesz , mert a kiscsaj akkor lesz kb 15 hónapos amikor a tesó megszületik. Biztos, hogy nem lesz egyszerû, de szerintem ki lehet bírni. Addig míg a legkisebb el nem éri a 11 évet addig itthon maradok anyaságin, de viszont én talán egy vállalkozást szeretnék majd elindítani.
Kedves Kérdezõ! Lehet, hogy most max. GYED-et kapsz, de mivel megszûnt a munkaviszonyod, a következõ gyerekre már csak GYES-t kapsz.
A kérdező hozzászólása: na mindenki ezen akadt fent, max gyedet fogok kapni, megszûnt munkahelyen azt értem hogy van még a cég de nem fogok oda tudni visszamenni egyéb okok miatt. a Cég létezik és lesz is, tehát anyagi oldal nem érdekes. nagyszülõk nem élnek. köszi a válaszokat, még írjatok légyszi

Párommal külföldön élünk, babát tervezünk. Apukám súlyos beteg, felesége szintén, mivel szüleim elváltak és férjem anyukája nemrég halt meg. Mik a tapasztalataitok, hogy lehet így gyereket vállalni?

Csak anyukám van, aki talán majd tud jönni hozzánk, de ő is még dolgozik. Férjem családja Kecskeméten él, az én apukám és felesége Miskolcon, anyukám meg a barátja pedig Zalacsányba fognak költözni. Tehát még Magyarországon belül is nagyon messze vannak a rokonaink egymástól. Van köztetek olyan, akinek szintén betegek vagy már nem élnek a szülei? A gyerekünknek nem tudunk sok rokont, nagyszülőket adni, akik játszanának vele.

Legjobb válasz: Egyik rokonom édesanyja akkor halt meg, mikor õ hét hónapos terhes volt. Három gyereket nevelt fel gyakorlatilag nagymamák nélkül. A férjének is csak nevelõ mamája volt /édesanyja neki is meghalt/ tõlük 250 km-re. Szerencsére végig a gyerekek mellett volt az anya, késõbb is, mint fõállású anya. Soha nem dolgozott. Ha megvan a szülõi odafigyelés, nagyszülõk nélkül is boldog gyerekkoruk lehet. Mellesleg nekem sem voltak nagyszüleim.

Egyik rokonom édesanyja akkor halt meg, mikor õ hét hónapos terhes volt. Három gyereket nevelt fel gyakorlatilag nagymamák nélkül. A férjének is csak nevelõ mamája volt /édesanyja neki is meghalt/ tõlük 250 km-re. Szerencsére végig a gyerekek mellett volt az anya, késõbb is, mint fõállású anya. Soha nem dolgozott. Ha megvan a szülõi odafigyelés, nagyszülõk nélkül is boldog gyerekkoruk lehet. Mellesleg nekem sem voltak nagyszüleim.
Szerintem ti nem akartok még igazán gyereket, ha ezen gondolkodtok. Mi is külföldön élünk, és nekünk szerencsére nem betegk, hanem aktív koruak a szüleink, rokonaink. Ez azt jelenti, hogy pl elsö lányom születésénél, nagynéném jött segíteni 2 hétre, mert anyámnak dolgoznia kellett. Anyósomék max 1 hetet vagy egy hétvégét tudnak csak jönni, mert vállakozásuk van. Ezt évente értsd. Második lányomnál anyám volt 2 hetet. és ennyi. èvente 2x megyünk haza és 1x jönnek hozzánk. 2 gyerek, köztük 21 hónap külömbség csak. Egyszerü nem volt, de ez nem befolyásolt minket a gyerek vállalásban, mert magunknak szültük öket, mi akartuk amúgy is neveleni öket.
A kérdező hozzászólása: Szeretnénk nagyon gyereket, csak hirtelen jöttek olyan körülmények, amik megnehezítik a dolgokat illetve mindig úgy képzeltük el, hogy sokat együtt lesznek a gyerekeink a nagyszülõkkel

A férjemnek hónapok óta zselés állagú a spermája. Babát tervezünk és ezért kicsit aggaszt a dolog minket. Van akinek össze jött így is? A doki nem mondott ere semmit, élettani jelenségnek nevezte.

De azóta sem változott. Aktus után sokszor beszámolt, hogy még a vezetékben maradt az ondó. Mit csináljunk? Mindenféle képen bajra utalhat ez a dolog?

Legjobb válasz: Nem tudom probléma lehet-e, de ha rászántok kb. 10ezer Ft-ot, akkor elmegy egy magán urológushoz, csináltat egy spermavizsgálatot és megnyugodhattok. Lehet nem fizetõsen is csak az körülmén kényelmetlenebb (körülmények, beutaló stb.)

Nem tudom probléma lehet-e, de ha rászántok kb. 10ezer Ft-ot, akkor elmegy egy magán urológushoz, csináltat egy spermavizsgálatot és megnyugodhattok. Lehet nem fizetõsen is csak az körülmén kényelmetlenebb (körülmények, beutaló stb.)
De az is lehet, hogy ha leírnád a nevét kiderülne, hogy az is nyákoldó....
Hát ne haragudj, de ezt nem tudom szó nélkül hagyni. Az én férjemnek pl. egy másik vény nélküli szert kellett szednie, de nem írom le a nevét, mert még azt is beszedeted vele. Lehet, hogy teljesen más a baja, lehet, hogy semmi. Azt sem tudod kik írogatnak itt. Miért nem megy el egy spermavizsgálatra?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :) Holnap reggel lemegyek a patikába, és beszerezzük. Remélem minél hamarabb megérkezik hozzátok is a gólya :) Sok sikert és még egyszer köszönöm!
Fluimucil 200, felnõtteknek való por! Napi 2x igyon meg 1-1 tasaknyi port 1dl vízbe oldva. csodákat tesz. Mi a Dévai Meddõségi központba járunk inszeminációra. Ott vizsgálják a sperma minõségét is!!! Az ottani andrológus javasolta a fluimucilt és nagyon hatásos volt, ugyanis 1 hónap alatt sokkal folyékonyabb lett a spermája a páromnak!!! Elõzõ inszemnél csak 100.000 spermája maradt életben az elõkészítés után, mert akkor még nagyon sûrû volt a cucc, és a mostaninál 1 hónap fluimucil kúra után pedig 3, 5millió maradt életben, mert sokkal hígabb lett és hamar ki tudtak szabadulni a spermák :) Vény nélkül kapható!
A kérdező hozzászólása: Eddig két dokinál is jártunk, egyik sem csinált semmit. Kértünk ilyen olyan vizsgálatokat, de azt mondták felesleges, és ezt csak külsõ megállapításból ítélték. Ha tudtok egy nagyon jó szakembert ajánlani azt is megköszönném, a Kõbányai Egészségházban már mindegyiknél voltunk, és egyik sem mutatott semmi pluszt amibõl az ember tudja, hogy na igen Õ lesz az orvosom!
A kérdező hozzászólása: Jajj de jó ezzel kaptunk egy kis feményt :) És ezt lehet vény nélkül is kapni? És melyik kiszerelést használtátok? Mert olvastam, hogy van 100, 200, és 600mg-os.
ja! és napi 3 litert igyon legalább!
Nálunk pontosan ugyanez van!!! figyelj, megnézettük andrológussal és azt mondta, hogy túl sûrû a spermafolyadék, ezért szinte zselészerû az állaga és sajnos amíg ilyen az állaga, addig nem tudnak a spermiumok kiszabadulni a folyadékból és nem jön össze a baba. napi 2x kell fluimucil port innia a páromnak, azóta tökéletes a spermafolyadékja :) Igyon a párod fluimucilt, attól semmi baja nem lesz az ég világon, az nyákoldó, kihat oda is :)
Férjemnèl is hol ilyen hol olyan, mégis már a második babát várjuk.
Nem, az nem nyákoldó volt. Kedves Kérdezõ! Mi újság?

Babát tervezünk. Úgy hallottam, hogy egy pár napig célszerü szeretkezés mentesen tölteni a napokat, hogy a férjemnek megfelelő mennyiségü spermája legyen. Ti is vártatok pár napot a babaprojekt előtt?

Legjobb válasz: Én nem mertem hátha lecsúszok róla, így középidõben 2 naponta szexeltünk mindig. Naponta mi se csináltuk, nehogy túl híg legyen apuka része...

Én nem mertem hátha lecsúszok róla, így középidõben 2 naponta szexeltünk mindig. Naponta mi se csináltuk, nehogy túl híg legyen apuka része...
A dokim azt mondta, hogy 2 naponta kell együtt lenni. Mi egész ciklus alatt így csináltuk. Mondjuk baba nem lett belõle, de ez már egy másik történet
Én ebben a hónapban egy héttel elõtte apócát megvontam minden jótól :-) hogy minél jobb minõségû legyen. De sajnos most teszteltem negát :-( Majd legközelebb......
Nem, egyik gyereknel sem vartunk. Az elso baba ugy fogant, hogy epp nagyon aktiv korszakunk volt, naponta ketszer minimum egyutt voltunk es 4-5. ilyen aktiv napon volt peteeresem, teherbe is estem. Epp nagyon kivantuk egymast, babat is terveztunk, de nem pont a baba miatt voiltunk ennyit egyutt. A masodik babat tervezve hadznaltam ovutesztet, peteeres kornyeken naponta egyszer-ketszer voltunk egyutt. Es az elso honapban megfogant a baba. Szerintem ha egeszseges a parod, akkor csak emiatt nem kell turtoztetnetek magatokat. De en nem orvos vagok, "csak" tapasztalatbol beszelek.
Én is hülyeségnek tartom a megvonást.Szerintem a 2 naponta az ideális, és minél többször. A legelsõ és legfontosabb dolog a babért, szerintem a sûrû szex.

Már régóta tervezünk babát a férjemmel. Már késik két napja a mensim, ennek örülnék is viszont néha olyan görcseim vannak mint ha megjönne, aztán elmúlik. Ez igy megy lassan 3 napja. Lehetek babás vagy ne is álmodjak róla?

Legjobb válasz: Naná, hogy lehetsz! Tipikus kora terhességi tünet a mensiszerû görcs. Én azt figyeltem meg, hogy míg a valódi menstruációnál az elsõ 1-2 napban - ha enyhén is - de folyamatosan görcsöl a hasam, a terhességnél ez idõszakos, ahogy írtad, néha elmúlik. Tesztelj egyet, és máris kiderül! Drukkolok nektek!

Naná, hogy lehetsz! Tipikus kora terhességi tünet a mensiszerû görcs. Én azt figyeltem meg, hogy míg a valódi menstruációnál az elsõ 1-2 napban - ha enyhén is - de folyamatosan görcsöl a hasam, a terhességnél ez idõszakos, ahogy írtad, néha elmúlik. Tesztelj egyet, és máris kiderül! Drukkolok nektek!
Nekem is voltak görcseim, sõtt amikor már bitosra tudtam, hogy terhes vagyok egy éjszaka nagyon begörcsöltem, azt hittem nem marad meg a baba, de nem lett semmi baja:) Máskor is késett már?? Csinálj egy tesztet.Lehetsz te is terhes.Sok sikert:) 14 hetes pocis
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat!Mindig pontos szokott lenni, na de teszteltem is éspozitiv lett:)
szia na az ilyeneket háziorvosnak s nõgyógyásznak érdemes feltenni....
Szia! Terhesség alatt nem lehet szedni béta blokkolót a Metoprolol pedig az, beszéld meg a háziorvosoddal, hogy babát szeretnétek és olyan gyógyszert írjon fel amit lehet terhesség alatt is szedni, ilyen gyógyszer a Dopegyt. Üdv.

Babát tervezünk a férjemmel! Ha hetente 1 elevitet szedek csak az elég?

Legjobb válasz: Vagy szedd, vagy ne. Szerintem elég drága ahhoz,hogy ímmel-ámmal beszedsz egyet, mert akkor olyan,mintha nem szednéd..mehet a napi egy , ha elevitet akarsz, de a 12. hét után ajánlatos csökkenteni, de ha oda jutsz a doki biztos tud tanácsot adni.. Ha nem akarod az elevitet..a teherbeesésig e-vitami, vas, folsav fontos..Aztán úgyis a saját dokid személyre szabottan megmondja mit szedj.

Vagy szedd, vagy ne. Szerintem elég drága ahhoz, hogy ímmel-ámmal beszedsz egyet, mert akkor olyan, mintha nem szednéd..mehet a napi egy , ha elevitet akarsz, de a 12. hét után ajánlatos csökkenteni, de ha oda jutsz a doki biztos tud tanácsot adni.. Ha nem akarod az elevitet..a teherbeesésig e-vitami, vas, folsav fontos..Aztán úgyis a saját dokid személyre szabottan megmondja mit szedj.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenki válaszát nagyon aranyosak vagytok:DD! Akkor egyenlöre még nem szedek semmit majd csak ha jön a baby:) ! Mindenki válaszának örültem és hasznosak voltak:D!
... :D
ez egy idióta:-)
kössz a 0 százalékot... hogy hogy nem lepõdtem meg rajta...? :D
ha nem vagy terhes, ne szedd, marketingfogás ha terhes vagy, naponta
hát, én sem értem, mi ez a lepontozás-roham... ha arra válaszolunk, h hasszurkával+mellfeszüléssel lehet-e baba, azt miért nem pontozzátok le?Pedig ugyanúgy 2 lehetséges válasz van... Szerintem a heti 2 vitamin jó ötlet, és nem is biztos, h bírod, majd kitapasztalod, a folsavat viszont jó lenne 2naponta! sok sikert!
Ha van vitaminhiányod esetleg akkor hetente legalább 3x szedd sztem. a folsav miatt különösen jó, bár azt külön is meg lehet venni és olcsóbb. (én sem értem miért pontozták le a 2. válaszolót mikor hasznos tanácsot adott!)
Ha egészséges vagy, akkor nem kell vitamint szedned!Én sem terhesség elõtt, sem most sem szedek, és nem is fogok szedni semmit (amíg minden eredményem jó)!25 hetes kismami
Második válaszoló: Köszi, hogy lepontoztok. Azt hiszem nem írtam semmi bántót semmirõl, csak a tapasztalataimat, hogy segíteni tudjak valamilyen szinten. De úgy látszik, ez sem ér itt semmit!!! Nyugodtan pontozzatok csak le. Én is azt teszem majd ezután:)
Még a napi fél is jobb...
Az semmi.Ha drágállod, akkor vegyél a gyógyszertárban folsavat(max.1000Ft.-kb.50-60db)+c-vitamint, nem árt ha szedsz v.mi kombinált vitamint pl.Béres cseppet. Amikor bebizonyosodik , hogy terhes vagy , akkor már szedj rendes terhesvitamint.
Szia!Szerintem kétnaponta ha szeded, az elég!De a héten egyszer tényleg nem sokat ér!
Az Elevitet naponta kell szedni, minden nap egyet. Ha hetente egyet veszel be, az olyan, mintha nem is vettél volna be semmit. Még a folsav tablettát is ajánlják ilyenkor, hogy a szervezet fel tudjon vitaminokból készülni egy esetleges terhességre, és a betegségek is szinte kizárhatók. Én amikor el kezdtünk próbálkozni a férjemmel, szedtem elevitet, folsavat, és E vitamint is, és a férjemmel is szedettem az E vitamint. Aztán ahogy telt az idõ, rájöttünk, csak a pénzünk fogy, ha majd egyszer teherbe esek, ráérek szedni. Hisz ha valaki tudtán kívül esik teherbe, az sem szed semmit elõtte. A doki is azt mondta, végülis ráérek akkor szedni valamit. Mondjuk nálunk vannak problémák is. Sok sikert nektek! :) (egy 21 hónapja próbálkozó)
Mi is most tervezünk kistesót, és napi felet elkezdtem szedni elevitet!!!hajrá sok sikert nektek is Niki

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!