Találatok a következő kifejezésre: Babát szeretnénk. a hónapban mérem a (30 db)

van akinek igen, van akinek nem.szervezettõl függ.elsõ babámmal 2 hónap után lettem terhes, az ikreimmel 5 hónap után.
A szervezetedbõl a tabletta már rég kiürült, már 1 nap alatt.Itt az a lényeg, hogy van-e peteérésed.Ezt egy ovulációs teszttel ki tudod deríteni. Azért javasolják, hogy várjanak tabletta abbahagyása után a teherbeeséssel, mert legalább egy olyan hónap jó lenne, amikor nem megvonásos vérzésed van, hanem rendes menstruáció.Könnyebb kiszámolni a baba fogantatását és a szülés várható idõpontját. Emellett tényleg nem árt pár hónap, hogy kiderüljön rendesen beállt-e a peteérés.

Ha a párommal négy napig egyfolytában együtt voltunk, mert babát szeretnénk, és a tüszőrepedés a negyedik alkalomnál volt, akkor ezt a hónapot elrontottuk?

Arra gondolok, hogy a negyedik alkalomkor már nem volt elég spermium esetleg.

Legjobb válasz: Nem hiszem,hogy elrontottátok ha szabályos a ciklusod és tényleg akkor volt tûszõrepedésed,akkor reménykedhetsz. A spermák kb. 3 napig, de vannak amik kitartóak és akár 1 hétig elélnek "benned". Ez sok mindentõl függ (hüvelyed kémhatása stb.) De az én esetemben elmondom, hogy volt: Én nem akkor lettem állapotos a babámmal amikor peteérésem volt (látszódott is fizikálisan és éreztem is), hanem a következõ mensi elõtt 3-4 nappal. Úgyhogy érdekes dolgok vannak! Nagyon drukkolok!!!!!!

Nem hiszem, hogy elrontottátok ha szabályos a ciklusod és tényleg akkor volt tûszõrepedésed, akkor reménykedhetsz. A spermák kb. 3 napig, de vannak amik kitartóak és akár 1 hétig elélnek "benned". Ez sok mindentõl függ (hüvelyed kémhatása stb.) De az én esetemben elmondom, hogy volt: Én nem akkor lettem állapotos a babámmal amikor peteérésem volt (látszódott is fizikálisan és éreztem is), hanem a következõ mensi elõtt 3-4 nappal. Úgyhogy érdekes dolgok vannak! Nagyon drukkolok!!!!!!
szia ez sok mindentõl függ. nem biztos h elrontottátok. de ha nem sikerült jövõ hónapban igy csináljátok, (nekünk így javasolta a doki, és 2 gyerkõcünk született): mensi után 5ik naptól 5 nap szünet 10-12-14-16 napon kell együtt lenni igy a kispasik elég erõsek lesznek, ahhoz hogy 2-3 napig aktívak maradjanak a hüvelyedben.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, hát majd kiderül, hogy mit alakítottunk! :)

Babát szeretnénk és eddig ez a hónap a legbiztatóbb, 3 napja késik a hőm 36, 9. Teszet még nem mertem csinálni mert sok volt már a kudarc. Légszi nézetek már a görbémre?

http://www.ciklus.hu/images/diagramok/d10615f2a552a647ace83e..

Legjobb válasz: az a jo hogy feljebb van mint az alaphöd, és én 2 nap mulva tesztelnék drukkolok ird majd meg mi lett. az én görbém is hasonlo

az a jo hogy feljebb van mint az alaphöd, és én 2 nap mulva tesztelnék drukkolok ird majd meg mi lett. az én görbém is hasonlo
Na, megcsináltad már? Nagyon drukkolok!
Köszi, tehát nektek ez mûködött.
11.07-nek! Elõször is biztosnak kell lenned benne, hogy mikor van pé-d. Ennek megfelelõen kell az együttléteket idõzíteni. A fiú spermák gyorsabban mozognak mint a lányok, viszont rövidebb az élettartamuk.Tehát ha fiút szeretne a pár, akkor peteéréskor célszerû együtt lenni, mert mivel gyorsabbak nagyobb az esély fiúra. A lányok lassabban mozognak, de hosszabb az élettartamuk. Így ha lányt szeretne a pár, akkor pé elõtt pár nappalra kell idõzíteni az együttlétet, mert a lányok ki tudják várni az ovulációt a hosszabb életképességük miatt. Nálunk ez a módszer 2x bejött. Persze garancia semmire nincs, de logikusnak logikus a magyarázata. Sok sikert mindenkinek.
Tesztelj nyugodtan. Van esélyed a pozitív tesztre. Majd írd meg mi lett szurkolok!
Kedves 10.47-es válaszoló! Hogyan befolyásoltátok a gyerek nemét? Már feltettem ezt kérdésnek, mert nagyon érdekelnek a tapasztalatok, az elméletet tudom. De inkább oktatást kaptam...Mikor voltatok együtt?
A kérdező hozzászólása: Köszi a tippet, ebbe teljesen igazad van. Sokáig nem értettem a középidõs fájdalmaimat de azóta tudom ez normális mert peteérés volt a dologba. Még orvoshoz is voltam emiatt.
Szerintem is egész nyugodtan tesztelhetsz!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, biztatásokat. Remélem baba lesz a dologba :) Már nagyon régóta várunk rá. Hozzá teszem a ciklusom mindig 27-28 napos, órát lehetne igazítani hozzá olyan pontos. Eddig nem késett soha.
Vagy a 14. vagy a 18-19. napon volt ovulációd. Jókor voltatok együtt. Eddig jó a görbéd, de ebbõl sajna nem derül ki, hogy babás vagy-e vagy sem, csak ha megjön, vagy nem jön meg. 3 napos késésnél már próbálkozhatsz egy teszttel.
Mi van veled?

Fogamzásgátlóval fél éve leálltam, mert babát szeretnénk. Múlt hónapban 5 napot késett, amire serdülőkorom óta nem volt példa. Teszt negatív lett. Mitől volt a késés? Jelent ez valamit?

A menses amúgy a késést leszámítva olyan volt, mint máskor, viszont sokkal jobban görcsöltem és a derekam is fájt, ami nem szokott.

Legjobb válasz: Szia! Szerintem pedig arról van szó, hogy most kerül ki a szervezeted a fogamzásgátló hatása alól (tisztul). Erre utal a késés (a saját testednek megfelelö ciklus van kialakulóban), és a fájdalmasabb mensi is.

Szia! Szerintem pedig arról van szó, hogy most kerül ki a szervezeted a fogamzásgátló hatása alól (tisztul). Erre utal a késés (a saját testednek megfelelö ciklus van kialakulóban), és a fájdalmasabb mensi is.
Én februárban hagytam abba a fogigátlót, az azt követõ 2. ciklusban már szépen beállt a mensim 26 napra. Aztán októberben a szokásos 12-13. nap helyett a ciklusom 16. napján volt a peteérés! Nem is izgultam, tudtam, h késni fog, úgy is lett, 30. napra jött meg. Úgyhogy lehet, hogy neked is késõbb volt abban a hónapban a peteérésed, mert a ciklus elsõ fele (folliculáris szakasz) nagy változásokat mutathat, míg a cilus 2. szakasza (luteális fázis) mindig 14 naphoz közelít! Sok sikert Neked is!!!
Ráizgultál már a babára és ezért késett és ezért pszihésen ilyen tüneteket produkáltál... ennyi...
Számtalan megtévesztõ oka lehet annak, ha késett: váratlan stressz, kis felfázás, idegesség. Fájás, görcsölés attól volt, hogy nem idõre jött. Nekem is jobban fáj, ha késik. Szerintem elõfordul, nem kell nagy jelentõséget tulajdonítani neki. Hajrá, a babaprojektre! SOk sikert.

4 hónapja hagytam abba a gyógyszerszedést, mert babát szeretnénk. Előtte 8 évig szedtem. Sajnos még nem sikerült teherbe esnem. Lehet valami bajom?

A gyógyszer abbahagyása után a menstruációm minden hónapban megjött, viszont az utolsó csak 2 napig tartott.

Legjobb válasz: Szerintem még be kell állnia,azért jöhet meg össze-vissza vagy a mennyisége megváltozik.Én 4 évig szedtem a Yasminellet,abbahagytam kb 1.5 éve.És az eltelt egy év után belevágtunk a baba projektbe.Szerintem ne izgulj majd összejön.Én fiatal vagyok 22 éves a párom 25 de nekünk is csak a 6.hónapban sikerült a babika.:) 12hkm

Szerintem még be kell állnia, azért jöhet meg össze-vissza vagy a mennyisége megváltozik.Én 4 évig szedtem a Yasminellet, abbahagytam kb 1.5 éve.És az eltelt egy év után belevágtunk a baba projektbe.Szerintem ne izgulj majd összejön.Én fiatal vagyok 22 éves a párom 25 de nekünk is csak a 6.hónapban sikerült a babika.:) 12hkm
Én is pont 8 évig szedtem, nekünk 1 év után jött össze, pedig mindketten egészségesek vagyunk. Van ilyen, nem kell siettetni.

Elevitet szedek mert babat szeretnénk de utobbi két honapban össze vissza jött meg, mult honapban 12 napot most 3nap kesesnel tartok de semmi jele a mensinek, szerintetek mitol van? Lehet az elevittol?

Legjobb válasz: mondjuk en is igy gondoltam hogy nem az Elevittol van de én már nem tudom...majus ota próbálkozunk és a ciklusaim nem valami stabilak de altalaban 31 32 napra szokott megjönni,mult honapban 44re jött meg most 34nél tartok de nincs jele hogy megjönne :(

A kérdező hozzászólása: mondjuk en is igy gondoltam hogy nem az Elevittol van de én már nem tudom...majus ota próbálkozunk és a ciklusaim nem valami stabilak de altalaban 31 32 napra szokott megjönni, mult honapban 44re jött meg most 34nél tartok de nincs jele hogy megjönne :(
Az elevittõl nem valószínû, az csak vitamin. Valószínû, hogy kicsit megzavarodott a ciklusod. Nem tudom mi van a levegõben, de most itt a fórumon rengeteg ilyet olvasok, hogy ennyit, meg annyit késik. Nekem is már 2 hónapja megborult az eddig szépen kiszámítható ciklusom.
A kérdező hozzászólása: vagy attol lehet hogy vágyunk a babára?lehetséges lenne?nagyon be vagyok parázva hogy valami baj van :( 23eves vagyok, ráérnénk még a babával de rettegek hogy nem jön össze és évekig húzodo vizsgálatok meg kezelések kellenek hozzá hogyy végre teherbe tudjak esni :/ remélem nem igy lesz és hamar jön a golya
Az Elevit vitamin, nem tud hormonális vagy pszichés problémákat okozni, amik megzavarhatják a mensit. Amúgy soha nem késett, csak mostanában? Mióta próbálkoztok a babával?
Szia! Önmagában az elevit nem okozhat ciklusproblémát. Viszont csinálhat étvágyat (én a világot felfaltam volna, amíg szedtem), és ha többet eszel tõle, esetleg híztál, az már megzavarhatja a dolgokat. Amúgy sok minden okozhatja, de ha a ciklusod hónapokon át rendszertelen, nézesd meg magad endokrinológussal.

Abbahagytam a fogamzásgátló szedését két hónapja, mert babát szeretnénk és most olyan az arcom, mint egy tinédzseré, el múlik ez majd?

Legjobb válasz: igen, teljesen természetes, tisztul a szervezeted. Ha nagyon zavarj menj el kozmetikushoz. Általában pár hónap alatt helyre jön magától.

igen, teljesen természetes, tisztul a szervezeted. Ha nagyon zavarj menj el kozmetikushoz. Általában pár hónap alatt helyre jön magától.

A barátnőmmel 8 hónapja vagyunk együtt, és teherbe esett. Mi nagyon szeretnénk megtartani a babát, de a szülei nem engedik, és abortuszra akarják küldeni. Hogy lehetne őket meggyőzni, mert mi már mindent megpróbáltunk?

Legjobb válasz: Szia!Hát szerintem mindenképp szülessen meg az a baba! Van rá lehetõségetek,akkor költözzetek el akár albérletbe,kezdjetek teljesen új életet a babával!Ha tényleg meg akarjátok tartani a babát,akkor ne hallgassatok senkire!hány évesek vagytok?

Szerintem ne hagyjátok, hogy ennyire beleszóljanak a kapcsolatotokba, mert elég felnõttek vagytok ehhez a döntéshez. Minden jót nektek!
Szia!Hát szerintem mindenképp szülessen meg az a baba! Van rá lehetõségetek, akkor költözzetek el akár albérletbe, kezdjetek teljesen új életet a babával!Ha tényleg meg akarjátok tartani a babát, akkor ne hallgassatok senkire!hány évesek vagytok?
mutasd meg nekik ezt a videot: http://www.youtube.com/watch?v=6gIk2gIcAZY
Úgy, ha el tudjátok tartani és fel tudjátok nevelni. Mert ezt rájuk nem erõltethetitek. Ti hibáztatok, Nektek kell vállalni a felelõsséget!!! Attól is függ hány évesek vagytok, van-e munkátok, tanultok-e még....stb...? A kérdésbõl azt feltételezem, hogy még külön éltek, a leányzó a szüleivel. Így nyilván nehéz.
Ha eltudjátok tartani magatokat akkor nem kell õket meggyõzni.HA meg nincs munkátok, lakásotok, pénzetek akkor ne is akarjátok õket meggyõzni
21 éves és nem tud ellent mondani a szüleinek mert fél tõlük? Biztos vagy abban hogy érett az anyaságra?
Szia. Én 18 éves voltam, amikor terhes lettem. Terveztük a párommal, aki idõsebb volt, biztos állással, egzisztenciával. Nekem csak édesanyám él, aki nagyon-nagyon nem örült annak, hogy terhes lettem! Folyamatosan gyõzködött, hogy vetessem el! A testvérem még a szülés elõtti hetekben is mondogatta, hogy adjam örökbe!!! De persze, én akartam a babát, és megtartotam. Ma már 7 éves a lányom. :) Mindenki imádja! A nagyanyja egy napot sem bírna ki nélküle! :) Szóval, a szülök néha túlaggódják. Ha ti úgy érzitek, hogy képesek lesztek gondoskodni magatokról és a babáról, és megtartjátok, minden bizonnyal rendben lesz minden, és a nagyszülök is odalesznek a babáért. :) Sok sikert!
Ennyi idõsen már semmi közük a szülõknek hozzá, ha el tudod õket vinni és el tudod tartani. Talán meg is enyhülnek majd! Sõt, még örülni is fognak! Ne féljetek!!!! Jól döntöttetek!!!!
Dolgozol oké, de keresel annyit hogy eltudd tartani a barátnõd és a babát?
Sehogy. Ha elmultatok 18 évesek nincsen beleszólásuk, legfeljebb lelkiekben nehéz lesz hogy igy állnak hozzá. Bár egy meglátott kisunoka csodákra képes!:-))
A kérdező hozzászólása: Én 23 leszek a barátnõm meg 21. Én dolgozok már, bár nem a szakmámban egyenlõre, hanem a szüleimmel. Õ meg a szülés elõtt még befejezné a sulit. A szüleim azt mondták nem ellenzik, és biztos kiállnának mellettünk, de õ meg nagyon tart a szüleitõl:(
Üljetek le és gondoljátok át, hogy nagyobb segítség nélkül fel tudjátok-e nevelni. Ha anyagilag el tudjátok tartani, ha nem kell folyton nagyikra bízni a gyereket az élethelyzetetek miatt, és persze nagykorúak vagytok, akkor álljatok a saját lábatokra. A fent leírtak megléte nélkül gondoljátok át mégegyszer a dolgokat.
Attól függ, hogy hány évesek vagytok, befejeztétek-e már a sulit, van-e mibõl eltartani a babát, a barátnõd tud majd elmenni dolgozni ha nagyobb a gyerek... Bizonyára a szülõknek is vannak érveik, miért ne szülje meg. A te családod mit szól hozzá? Mert ha onnan kaptok segítséget, már könnyebb lenne. Nem mondom, hogy könnyû, de könnyebb. Egyébként meg a döntés kizárólag a barátnõdé, az õ teste és nem a szülõké.
Atyaúristen, én megnéztem ezt a videót... Szörnyû...

3 évig fogamzásgátlót szedtem. Ferb. végén abbahagytam, mert babát szeretnénk. De úgy tudom 3 hónapot várni kell. Febr.24-én jött meg, márc.2-án voltam együtt a férjemmel, nem védekeztünk. Azóta nem jött meg. Terhes lehetek?

Legjobb válasz: Nem feltétlen kell 3 hónapot várni. A hormon tartalom nagyon rövid idõ alatt kiürül. A fogamzásgátló elvékonyíthatja a méhnyálkahártyát, aminek újraépülésére érdemes 1-2 hónapot várni. De ez sincs feltétlen így mindenkinél. Ha megfelelõ vastagságú a méhnyálkahártyád, akkor akár terhes is lehetsz, sokan estek már teherbe közvetlenül a gyógyszer abbahagyása után.

Nem feltétlen kell 3 hónapot várni. A hormon tartalom nagyon rövid idõ alatt kiürül. A fogamzásgátló elvékonyíthatja a méhnyálkahártyát, aminek újraépülésére érdemes 1-2 hónapot várni. De ez sincs feltétlen így mindenkinél. Ha megfelelõ vastagságú a méhnyálkahártyád, akkor akár terhes is lehetsz, sokan estek már teherbe közvetlenül a gyógyszer abbahagyása után.
Van rá esély. :-) Szerintem csinálj egy tesztet! Több helyen is olvastam, hogy már nem szokás hónapokat várni a fog. gátló után. Sõt, rögtön az elsõ hónapban nagyobb az esély!
Szia. Igen, lehetsz terhes. Én a gyógyszer abbahagyása utáni hónapban estem teherbe, most 23hetes vagyok. Engem is aggasztott a 3hónap, de több orvos is megnyugtatott, hogy nem lesz semmi gond. A tesóm gyógyszer mellett lett terhes, és erõs, egészségas gyermeke van. Minden jót.
Ha terhes lennél akkor sincs gond.Én is gyógyszert szedtem és abbahagytam.A dokim azt mondta, hogy csak 1 ciklust várjunk meg, de ha becsúszik akkor sincs gond.

Babát szeretnénk. Ebben a hónapban mérem a hőm, ma reggelre leesett 36, 3-ra ez a 14-dik napom. Mikor van peteérésem, mikor kell együtt lennünk hogy sikerüljön a baba?

Legjobb válasz: Ma, holnap és azután kell próbálkoznotok, mert még nem tudod elõzõ hónapok alapján, hogy mikor kezd el emelkedni a hõd, vagyis mikor van pontosan a tüszõrepid. Pé egyébként azon a napon van, mikor a hirtelen pár tizedes esés után ugyanazzal a lendülettel emelkedik is! Valószínûleg holnap már magasabb értéket mutat majd a hõmérõ! Sok sikert és semmi görcsölés, csak szeressétel egymást!!

Ma, holnap és azután kell próbálkoznotok, mert még nem tudod elõzõ hónapok alapján, hogy mikor kezd el emelkedni a hõd, vagyis mikor van pontosan a tüszõrepid. Pé egyébként azon a napon van, mikor a hirtelen pár tizedes esés után ugyanazzal a lendülettel emelkedik is! Valószínûleg holnap már magasabb értéket mutat majd a hõmérõ! Sok sikert és semmi görcsölés, csak szeressétel egymást!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!