Találatok a következő kifejezésre: Babát szeretnénk párommal. Ha az (20 db)

Szeretnénk Babát a párommal! Ha virágport-méhpempőt-szedek az fedezi azt a vitamin mennyiséget ami a teherbeeséshez szükséges/vagy ajánlott? Mert elvileg tele van vitaminnal meg aminosavakkal.

Legjobb válasz: Én Centrum Maternát kezdtem el szedni szeptembertõl, és november elején teherbe is estem. Ezt amiatt javaslom, mert a terhesség/szoptatás alatt is ezt kell szedni (vagy Elevitet, de az állítólag nagyon növeli az étvágyat). Tehát a szervezetednek nem kell mindig átállni. Minden szükséges vitamint tartalmaz, és abban a dózisban, amire neked és a babának szüksége van. Már a 7. hónapot kezdem, és semmilyen más kiegészítõ vitamin nem kellett eddig.

Én Centrum Maternát kezdtem el szedni szeptembertõl, és november elején teherbe is estem. Ezt amiatt javaslom, mert a terhesség/szoptatás alatt is ezt kell szedni (vagy Elevitet, de az állítólag nagyon növeli az étvágyat). Tehát a szervezetednek nem kell mindig átállni. Minden szükséges vitamint tartalmaz, és abban a dózisban, amire neked és a babának szüksége van. Már a 7. hónapot kezdem, és semmilyen más kiegészítõ vitamin nem kellett eddig.
Nos szerintem semmi megelõzõ vitamin szedés nem kell baba elõtt akkor, ha teljesértéküen, változatosan, sok nyers zöldséget gyümölcsöt eszel, sõt, ha ezt tartod, akkor baba alatt sem kell.Velem csak vasat szedetnek, de azt is csak kétnaponta egyszer, meg az elején a rosszuétekkor magna B6.Én teljesen felelegesnek tartom a terhesvitaminokat(de ezért a véleményemért sokan megköveznek...pedig milyen szépen megszülettünk mi is nélküle)
én is szedek méhpempõt, igaz azért mert, nem nagyon akar összejönni a baba. azon kívül meg szedek még E-vitamint, folsavat, jódot, a ciklus második felében meg rutascorbint. ezeket a dokim adta. azt nem tudom, h. elég-e a méhpempõ, de az biztos, hogy nagyon sokan úgy esnek teherbe, hogy nem készülnek rá, és minden rendben lesz.
Szia! A vashiány sok problémát szokott okozni, és nem sok vastartalmú készítményt ismertem eddig, amelyik olyan formában tartalmazza a vasat, ami a szervezet számára maradéktalanul hasznosítható. A legtöbb vastartalmú termék háromvegyiértékû vasat tartalmaz, a szervezet viszont csak a kelát formájú kétvegyiértékû vasat tudja gond nélkül hasznosítani.

Babát szeretnénk a párommal. Ha az idén esem teherbe de csak április után, elmegyek rögtön táppénzre, a táppénzt a 2007-es keresetem után kapom, de mivel a szülés átcsúszik 2009-re, nem tudom hogy a gyedhez melyik évet számolják?

Legjobb válasz: Az elmúlt 2 év átlagát napra lebontva. A tb segít neked ebben pontosan. A táppénz elsõ napjától visszaszámított 2 év keresete számít. TEhát ha 2007.04.01-el mész tápra, akkor a 200.04.01 utáni béred nézik.

Az elmúlt 2 év átlagát napra lebontva. A tb segít neked ebben pontosan. A táppénz elsõ napjától visszaszámított 2 év keresete számít. TEhát ha 2007.04.01-el mész tápra, akkor a 200.04.01 utáni béred nézik.

6 éve dohányzom, fogamzásgátlót is szedek. Félek, ha a párommal babát szeretnénk, emiatt nem jönne össze! Persze ha eljön az idő, mindkettőt mellőzöm. Jogos lehet a félelmem?

Legjobb válasz: szia. A dohányzás nem kizáró oka a teherbeesésnek de mondjuk okozhat meddõséget és növeli a vetélés kockázatát és a születendõ gyermekednél az asztma kialakulásának a veszélyét , a fogamzásgátlót meg mindenképp hagyd abba mert azzal teherbe esni elég nehéz de ha mégis sikerül bajt is csinálhat. A félelmed azon esetben lehet jogos ha a dohányzást nem tudod letenni ha megtudnád hogy babód lesz , és feljebb leírtak alapján. De kívánom hogy minél elõbb sikerüljön. Párod is dohányzik?

szia. A dohányzás nem kizáró oka a teherbeesésnek de mondjuk okozhat meddõséget és növeli a vetélés kockázatát és a születendõ gyermekednél az asztma kialakulásának a veszélyét , a fogamzásgátlót meg mindenképp hagyd abba mert azzal teherbe esni elég nehéz de ha mégis sikerül bajt is csinálhat. A félelmed azon esetben lehet jogos ha a dohányzást nem tudod letenni ha megtudnád hogy babód lesz , és feljebb leírtak alapján. De kívánom hogy minél elõbb sikerüljön. Párod is dohányzik?
Párom is és én is évek óta dohányzunk és mindkettõ terhességem elsõre összejött! Persze ha összejön a dohányzást abba kell hagyni, vagy még mielõtt nekiálltok a babagyártásnak:) De attól hogy dohányzol/dohányoztál, a baba megfogan:)
Szia! Én már 10 éve dohányoztam, a párom ugyszintén, mégis elsõre összejött a baba.
Mielõtt terhes lettem, már 14 éve dohányoztam kisebb nagyobb szünetekkel, és már 7 éve fogamzásgátlót is szedtem folyamatosan, szünet nélkül. Párom is fõiskolás kora óta dohányzik. A baba 3-4 hónapon belül, mindenféle rásegítés, odafigyelés, "görcsölés" nélkül összejött.
A kérdező hozzászólása: Jelenleg még nem tervezünk babát, de féltem ha eljön az idõ, baj lesz.A párom is dohányzik legalább 8 éve.Mondjuk alkoholt nagyon ritkán iszik.:-)Köszönöm a válaszaitokat, kicsit megnyugtattatok!Mondjuk úgy vélem hogy a dohányzás amúgy is káros, úgyhogy minden erõmmel azon vagyok hogy abba hagyjam/hagyjuk!Tartok attól is - hogy ugye minden embernek más a szervezete - nehogy örökletes legyen.Nõvéremnek elég nehezen jött össze a baba.Bár, mondjuk összejött...Hmmm

Ha babát szeretnénk és az aktuális napokon minden nap szeretkezünk a párommal az árthat a babának?

Vagyis úgy értem, hogy a spermák ugyanolyanok, mint amikor mondjuk 2-3 naponta szeretkezünk? Vagyis lehet minden nap szeretkezni, ha babát szeretnénk?

Legjobb válasz: Ha babócát akartok akkor a kétnaponti szeretkezés a legjobb,mert ha minden nap csináljátok nem tud annyi egészséges spermium termelõdni. Ezt tapasztalatból írom. De ha kívánjátok egymást akkor ne mondjatok le a sexrõl.

Ha babócát akartok akkor a kétnaponti szeretkezés a legjobb, mert ha minden nap csináljátok nem tud annyi egészséges spermium termelõdni. Ezt tapasztalatból írom. De ha kívánjátok egymást akkor ne mondjatok le a sexrõl.
Mi mindennap sot volt hogy egy nap 2szer is csinaltuk..a masodik honapban mar teherbe is estem...en szerintem ahogy jol esik!
Egyetértek az elõttem szólóval. Mi is folyton együtt voltunk két hónap múlva már laktak a pocakban.:) 30 hetes kismami
Miért ártana, ne viccelj!

Babát szeretnénk a párommal. Ma van az ovum teherbeeshetek ha a párommal szombat este és vasárnap este együtt voltam?

Legjobb válasz: Persze, simán van esély. A hímivarsejtek 3-4 napig simán képeseket megvárni a petesejtet. Nálunk például úgy jött a baba, hogy az ovuláció másnapján voltunk együtt. Kislány lett belõle. :)

Persze, simán van esély. A hímivarsejtek 3-4 napig simán képeseket megvárni a petesejtet. Nálunk például úgy jött a baba, hogy az ovuláció másnapján voltunk együtt. Kislány lett belõle. :)
A kérdező hozzászólása: Gratula :) Örülnék ha jönne a kis pocaklakó :) De a beágyazódás 5-6 nap mulva esedékes kb?
Persze simán sikerülhet. A megtermékenyített petesejt 5-7 napig csak vándorol a petevezetékben, újabb 5-7 napig beágyazódik, és ez után érdemes tesztelni. Tehát legkorábban 14 nap után, de inkább 20 nap, mert akkor megúszhatod a fölösleges teszt kidobást és a kérdést "ez most + vagy - szerintetek?"
A kérdező hozzászólása: Nagyon bizom benne h sikerül összehozni.Habár a párom nincs itthon dolgozik egész héten, csak hétvégén jön haza, de azért remélem h h ovu elõtt 1-2 nappal együtt voltunk sikerülni is fog!! :)
sikerült?

Pár hete kezdtem el rendszeresen sportolni, szaunázni. Ugye ezekkel nem rontom az esélyeket, ha babát szeretnénk?

Több, mint fél éve próbálkozunk. Mindig nagyon elkeseredek, ha megjön a nem várt, sokat görcsöltem ezen a témán, míg egy barátom tanácsára új hobbit választottam, hogy lekössem magam. Nagyjából heti 2szer járok kondizni, inkább csak kardio gépek és utána szaunázom.

Legjobb válasz: Hát igen, a sport csodákra képes, hiszen nemcsak kondiban tart, de tettél az egészségedért is, de a szaunával csak óvatosan. Terhesen nem ajánlott szaunázni, fõleg az elsõ pár hónapban nem.

Hát igen, a sport csodákra képes, hiszen nemcsak kondiban tart, de tettél az egészségedért is, de a szaunával csak óvatosan. Terhesen nem ajánlott szaunázni, fõleg az elsõ pár hónapban nem.

Milyen időközönként ajánlatos együtt lenni a párommal, ha gyereket szeretnénk? Majd mikor már tudjuk, hogy összejött, akkor az állapotosság alatt, mikor nem ajánlatos az együttlét, mert veszélyes a babára nézve?

Legjobb válasz: Szia! Azt mondják hogy peteérés napja plusz-minusz 2-3 nap. Azért ez a tág határidõ , mert azalatt bármikor "bejöhet" a dolog:)Peteérés kb,a ciklusod közepén van. Ha tehát jobb esetben 28 napos, akkor ugy a 14. környékén , de még ilyenkor is történhet apróbb malõr, hogy pont elõbb vagy késõbb érik.Tehát ezért a 2-3 nap hozzászámolás. Ezeken a napokon nagyon ajánlatos az összebújás. Lehet minden nap , lehet kétnaponként. Ez attól függ, hogy milyen vehemensek vagytok:) Fontos, hogy csak lazán és ha jólesik, ez nem verseny az idõvel!!:) A szex terhesség alatt egy érdekes kérdés. Elméletileg a teljes kilenc hónapig megengedett teherbeesés után is , hiszen teljesen jó helyen fejlõdik a baba. Kizáró okok lehetnek: elõzetes vetélés(ek), nyított méhszáj , ha nagyon nehezen estél teherbe (pl. évekig próbálkoztatok), vérzés, fájdalom szex alatt.A 9. hónapot már nem nagyon ajánlják , de azt is azért mert nehézkesebb a mama számára a mozgás./ de van aki azért ezt is megoldja ;)/ 35 hetes km

Szia! Azt mondják hogy peteérés napja plusz-minusz 2-3 nap. Azért ez a tág határidõ , mert azalatt bármikor "bejöhet" a dolog:) Peteérés kb, a ciklusod közepén van. Ha tehát jobb esetben 28 napos, akkor ugy a 14. környékén , de még ilyenkor is történhet apróbb malõr, hogy pont elõbb vagy késõbb érik.Tehát ezért a 2-3 nap hozzászámolás. Ezeken a napokon nagyon ajánlatos az összebújás. Lehet minden nap , lehet kétnaponként. Ez attól függ, hogy milyen vehemensek vagytok:) Fontos, hogy csak lazán és ha jólesik, ez nem verseny az idõvel!!:) A szex terhesség alatt egy érdekes kérdés. Elméletileg a teljes kilenc hónapig megengedett teherbeesés után is , hiszen teljesen jó helyen fejlõdik a baba. Kizáró okok lehetnek: elõzetes vetélés(ek), nyított méhszáj , ha nagyon nehezen estél teherbe (pl. évekig próbálkoztatok), vérzés, fájdalom szex alatt.A 9. hónapot már nem nagyon ajánlják , de azt is azért mert nehézkesebb a mama számára a mozgás./ de van aki azért ezt is megoldja ;)/ 35 hetes km
Nekem azt írták, hogy 1, 5 - 2 naponként ajánlott, naponta semmiképp.
Nekem a doki azt mondta ha a párommal nincs probléma vagyis van elegendõ kisfickó akkor minden nap lehet együtt lenni.Nem ártalmas

Babát szeretnénk. Ha együtt vagyunk a párommal és még nem tudjuk biztosan hogy van-e baba, akkor utána ugyanúgy lehet együtt lenni? Nem lesz abból baj? Pl. Vetélés Ha az elsőnél már összejött?

Legjobb válasz: Nem nem dehogy is. Nyugodtam csinálhatjátok, egy szeretkezés nem fog befolyásolni semmit, ha már megtermékenyültél. Sok sikert!

Nem nem dehogy is. Nyugodtam csinálhatjátok, egy szeretkezés nem fog befolyásolni semmit, ha már megtermékenyültél. Sok sikert!
Szia!Abban az esetben nem ajánlott a szex, ha vérzel vagy más egyéb probléma áll fenn.Nyugodtan élvezd az életet, jó szórakozást!
Szia! Nyugodtan élhettek továbbra is nemi életet a pároddal, ugyanis kutatások tanulmányok bizonyítják, hogy nincs káros hatással a terhességre. Terhesség alatt a nõk igen magas százaléka kívánja a szexuális együttlétet, fõleg jellemzõ ez a terhesség bizonyos periódusai alatt. Javaslom a kíméletes, gyengéd szeretkezéseket. Ami miatt nem javallt a terhesség alatti nemi élet, ha a kismama veszélyeztetett terhes, vérzik, idõ elõtti borok repedés vagy nyitott méhszáj diagnózisa áll fent. Ilyenkor a felszálló fertõzések és a szülés megindulásának elkerülése érdekében nem javasolt a nemi élet! Gyönyörû kismamaságot kívánok neked!
Már miért ne lehetnétek együtt??? Ha már elõrehaladottabb a terhesség, akkor viszont óvatosabbnak kell lenni (nem nyomni a hasat), de simán szexelhettek.

Holnap megyek nőgyógyászhoz az éves vizsgálatra, baj ha ma együtt vagyok a párommal, ugyanis babát szeretnénk?

Legjobb válasz: Na jó, de ha kenetvétel is lesz, azért nem árt vigyázni, mert ha értékelhetetlen lesz a minta ismételni kell.

Na jó, de ha kenetvétel is lesz, azért nem árt vigyázni, mert ha értékelhetetlen lesz a minta ismételni kell.
Szerintem nincs ezzel semmi gond. Én is úgy voltam hüvelyi ultrahangon, hogy elõtte este együtt voltunk. Mi is babát szeretnénk, és nem akarunk egy alkalmat sem elszalasztani:)
Én is voltam már úgy nõgyógyinál, de nem tett semmi megjegyzést.
Ha nem lesz rákszûrés, akkor nem baj. Gondolom azt tudod, hogy a rákszûrés elõtti napon már nem szabad együtt lenni, hogy értékelhetõ legyen a kenet.

A nemvart menzi elott vagyok meg kb.10-nappal. Mit jelent az ha mar ket napja semmilyen folyasom nincs a fehernemum mindig szaraz? A 12, 14-dik napon is eggyuttvoltunk a parommal mert babat szeretnenk. Sikerulhetet vajon?

Legjobb válasz: A hormonok is felelõsek a folyásért. Pé után normális, ha egy kicsit "szárazabb" idõszak következik! Ebbõl még nem derül ki, hogy összejött-e a baba, de bõ 1 hét és reméljük elmarad a nem várt!

A hormonok is felelõsek a folyásért. Pé után normális, ha egy kicsit "szárazabb" idõszak következik! Ebbõl még nem derül ki, hogy összejött-e a baba, de bõ 1 hét és reméljük elmarad a nem várt!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!