Találatok a következő kifejezésre: Babát szeretnénk párommal. Ha (54 db)

Szeretnénk Babát a párommal! Ha virágport-méhpempőt-szedek az fedezi azt a vitamin mennyiséget ami a teherbeeséshez szükséges/vagy ajánlott? Mert elvileg tele van vitaminnal meg aminosavakkal.

Legjobb válasz: Én Centrum Maternát kezdtem el szedni szeptembertõl, és november elején teherbe is estem. Ezt amiatt javaslom, mert a terhesség/szoptatás alatt is ezt kell szedni (vagy Elevitet, de az állítólag nagyon növeli az étvágyat). Tehát a szervezetednek nem kell mindig átállni. Minden szükséges vitamint tartalmaz, és abban a dózisban, amire neked és a babának szüksége van. Már a 7. hónapot kezdem, és semmilyen más kiegészítõ vitamin nem kellett eddig.

Én Centrum Maternát kezdtem el szedni szeptembertõl, és november elején teherbe is estem. Ezt amiatt javaslom, mert a terhesség/szoptatás alatt is ezt kell szedni (vagy Elevitet, de az állítólag nagyon növeli az étvágyat). Tehát a szervezetednek nem kell mindig átállni. Minden szükséges vitamint tartalmaz, és abban a dózisban, amire neked és a babának szüksége van. Már a 7. hónapot kezdem, és semmilyen más kiegészítõ vitamin nem kellett eddig.
Nos szerintem semmi megelõzõ vitamin szedés nem kell baba elõtt akkor, ha teljesértéküen, változatosan, sok nyers zöldséget gyümölcsöt eszel, sõt, ha ezt tartod, akkor baba alatt sem kell.Velem csak vasat szedetnek, de azt is csak kétnaponta egyszer, meg az elején a rosszuétekkor magna B6.Én teljesen felelegesnek tartom a terhesvitaminokat(de ezért a véleményemért sokan megköveznek...pedig milyen szépen megszülettünk mi is nélküle)
én is szedek méhpempõt, igaz azért mert, nem nagyon akar összejönni a baba. azon kívül meg szedek még E-vitamint, folsavat, jódot, a ciklus második felében meg rutascorbint. ezeket a dokim adta. azt nem tudom, h. elég-e a méhpempõ, de az biztos, hogy nagyon sokan úgy esnek teherbe, hogy nem készülnek rá, és minden rendben lesz.
Szia! A vashiány sok problémát szokott okozni, és nem sok vastartalmú készítményt ismertem eddig, amelyik olyan formában tartalmazza a vasat, ami a szervezet számára maradéktalanul hasznosítható. A legtöbb vastartalmú termék háromvegyiértékû vasat tartalmaz, a szervezet viszont csak a kelát formájú kétvegyiértékû vasat tudja gond nélkül hasznosítani.

Kb. egy évvel ezelőtt volt abortuszom! Most babát szeretnénk párommal de nem jön össze! Lehet köze egymáshoz a két dolognak? (még nem voltam orvosnál! ) ha esetleg valaki tud erről valamit segítsen!

Legjobb válasz: Mióta nem jön össze? Egy év próbálkozás még bõven belefér, és ha egy éve volt abortuszod (kivéve ha missed ab., ezt nem írod), akkor gondolom nem egy éve próbálkoztok. Ha nem volt mûtét utáni szövõdmény, akkor lényegében kizárt, hogy az ab. legyen az ok.

Mióta nem jön össze? Egy év próbálkozás még bõven belefér, és ha egy éve volt abortuszod (kivéve ha missed ab., ezt nem írod), akkor gondolom nem egy éve próbálkoztok. Ha nem volt mûtét utáni szövõdmény, akkor lényegében kizárt, hogy az ab. legyen az ok.
*pároddal
Nem rosszból, de hülye vagy, azért megöltél egy gyereket, mert összevesztetek kb. 3-4 hónapra a párotokkal. Most meg egy évre rá megint akartok gyereket? Hogy aztán megint összevesszetek, és megint meggyilkoljatok egy gyereket? Te nem érdemled meg, hogy a világ legjobb és legszebb dolgában részesülj.
hívj fel egy másikat. simán kapsz pár héten belül.
A kérdező hozzászólása: Nem meddõségi központba, hanem nõgyógyászhoz szól az idõpont.
A lelki tényezõk nagyon sok mindent befolyásolhatnak, lehet, hogy a stressz és az aggódás miatt nem jön össze a baba. Ezt nem igazán értem, hogy szeptember 3.-ára kaptál idõpontot. Meddõségi központba? Addig bátran keress fel egy nõgyógyászt. Én nagyon ajánlom Neked Hamvas Ferenc Doktor urat. Emberséges, kedves és kiváló szakember. Mondjuk azt, hogy az ab után 1 hónappal már akartatok újra babát, azt lehet, h én nem említeném.
A kérdező hozzászólása: felhívtam a nõgyógyászatot idõpontért....szeptember 3-ra kaptam idõpontot!ez azért durva nem?
Az én férjem is orvos, mondjuk más szakirány már, mert fogorvosi irányban átképezte magát. (õ is szülészként kezdte egyébként) de van hogy õ is bele-beleolvas... Igazad van teljesen, sokminden zöldséget le tudnak ide írni.....
Keresd fel az orvosod, és kitaláljátok, hogy hogyan tovább. Kétlem, hogy az abortusz az ok. Hogy milyen orvos vagyok? A férjemmel használjuk ezt a fiókot ketten, õ válaszolt, belgyógyász-neurológus, de szülészként kezdte. De többet ért a szülészethez, mint itt a legtöbben, viszont válaszolni már nem sokáig fog, mert általában véve gyakorikérdéseken a zöldséges is jobban ért az orvosláshoz, mint õ. Én pszichológus vagyok.
A kérdező hozzászólása: párommal már van egy 3 és fél éves kislányunk. és ez a pici lett volna a második de akkor nem alkottunk egy párt, így õ nem szerette volna megtartani, így 2011 március 1-jén abortuszra mentem.és 2011 áprilisban kibékültünk. szóval mindennek egy éve már.békülésünkre rá egy hónapra úgy döntöttünk h babát szeretnénk.(eddig sajnos eredménytelenül.)
vélhetõleg olyan aki értelmes választ ad, nem pedig a szomszéd Rozitól hallottakat mondja tovább népmeseszerûen, mint itt sokan..
na aztan milyen orvos? :) )
Kedves utolsó, tök mindegy, hogy élõ volt-e az embrió, a mûtéti eljárás ugyanaz. A méhnyálkahártya vastagságát hormonális hatások determinálják, abortusz szövõdménye nagyon durva mûhibánál lehet méhnyálkahártya-probléma, amirõl egyértelmûen tudna a kérdezõ. Egy orvos.
Pedig elõször orvoshoz menj. Az abortusznak (Fõleg ha mûvi, tehát élõ volta az embrió) számos "mellékhatása2 van, többek közt h nem tud jól regenerálódni a méhnyálkahártya, ez pedig a terhesség ugye egyik fõ tényezõje, ennek a vastagsága.... De a az is lehet, h teljesen más, és nincs köze az abortuszhoz abszolút. Orvos kellene, h lásson!
El tudtad gyászolni a meg nem született gyermekedet? Létezik lelki eredetû meddõség is. Egy családterapeuta nagyon sokat segíthetne nektek!

Ha később babát szeretnénk párommal akkor melyik végletet alkalmazzuk?

fiatalok vagyunk, (de súlyos okok miatt, amit nem szeretnék nyilvánosságra hozni) elköttetné magát párom vagy én. azon filozofálunk, hogy lombik bébi legyen, vagy mesterséges megtermékenyítés?! tudom, hogy a lombik drága, és hogy páromnak az elkötése se olcsóság és elég hosszadalmas m?tét az enyémmel ellentétben. Igazából nekünk nem probléma, hogy a babát így tudjuk összehozni. azt szeretnénk tudni, hogy kett?nk közül ki vállalja be ezt? kérlek ajánljatok valami jó szakembert, akár véd?n?t is, aki tájékoztat minket mindenr?l.

Legjobb válasz: Fiatalon NEM végeznek el ilyen mûtétet. De kérdezz meg egy nõgyógyászt,az okokat is elmondva.

Fiatalon NEM végeznek el ilyen mûtétet. De kérdezz meg egy nõgyógyászt, az okokat is elmondva.
A kérdező hozzászólása: tudjuk, hogy nem ingyen van :)
A kérdező hozzászólása: igen, szeretnénk, ezért lenne lombik majd.. viszont a te eseted más. nálunk inkább én akarnám a mûtétet. mégis hogy lehetne gyermeke páromnak, ha õ kötetné el magát? nem hiszem, hogy az lenne a "jobb". mindenkinek máshogy alakul az élete, mi ezt szeretnénk most. van aki egész életében iszik, drogozik, meghalnak szerettei, egyedül, magányosan éli az életét. vagy csupán szellemi-fogyatékos. nem hiszem, hogy ezeknél rosszabb lenne amit én csinálnék.
A kérdező hozzászólása: tehát van aki egész életében nyomorék, lelkileg, testileg. és egyébként kedvesem mondta hogy nagyon szívesen fogadna örökbe gyerekeket, régóta tervezi. csak megfelelõ kereset és környezet kell hozzá. az õ nagymamája is ezt csinálta, és õ is ezt tervezi.
És ha párod spirált tetetne fel? Az nem hormonális. Õszintén mondom, ne az elköttetés legyen a fogamzásgátló megoldásotok. Egy lombik nagyon nehéz lelkileg...
A kérdező hozzászólása: Hidd el a spiral utan is neztunk. Fiataloknal akik nem szultek sajat felelosegre csinaljak mert kiszokta dobni a szervezet illetve durva verzes es eleg fajdalmas gorcsokkel jar.
Direkt van olyan spirál, ami a még nem szült nõknek való. Barátnõm is tetetett fel, valami Gold (esetleg Lily gold) volt a neve. Semmi baja sem volt tõle. Kicsit gondolkodjatok még ezen a dolgon. Most lehet, hogy ez tûnik a legjobb megoldásnak, de hidd el, nem az. Kicsit még aludjatok rá.
A kérdező hozzászólása: Gondolkozunk rajta meg rendesen!
Igen, az én esetem más, mert én nem tettem tönkre szándékosan a petevezetékemet. De a folytatás azonos lehet késõbb, ha akarsz gyereket, a lombik nem 100 %, nem tudhatod hogyan reagálnak az egyébként jól mûködõ petefészkeid. De természetesen ha neked mindegy, hogy a saját, vagy más gyerekét neveled, akkor oké, de mint írtam, én ilyet nem tennék. Valamint azt esetleg érdemes lenne megkérdeznetek, ha a párod elkötteti magát, akkor herebiopsziával tudnak-e hímivarsejtet (elegendõt) venni tõle, mert ha igen, akkor még esetleg az inszemináció is szóba jöhet késõbb, mikor babát akartok.
De azt magyarázd már meg, hogy ha késõbb akartok majd gyereket, akkor minek akarjátok elköttetni magatokat? Ennek semmi értelme. Megkérdezhetem, hogy hány évesek vagytok? Csak mert úgy tûnik, mintha két tini hirtelen kitalálta volna ezt a hülyeséget, csak mert láttak egy hisztizõ gyereket a boltban.
A kérdező hozzászólása: nevetséges vagy, ne haragudj. a "tinik" szerintem még nem is olvastak, sõt nem is hallottak errõl. ráadásul mi nem kiokítást vagy elemzést kértünk a mi helyzetünkrõl, hanem segítséget. úgy gondolom nem korhoz kötött az érettség. te így gondolod? mert a hozzászólásod alapján te se lehetsz idõsebb. természetesen lehet már 35 vagy, és megviselt az élet, sok mindenen keresztül mentél, ettõl még lehetünk párommal egyetemben ugyan olyan értékû emberek mint te/ti. úgy gondolom rossz helyre írtam.
Hát azért ezt alaposan járjátok körbe. Meg ez egy személyes vélemény, bár nem tudom mi az ok, de a egy lombik program nem két forint az államnak. Ilyen esetekben nem tartom jónak, hogy támogassa a TB!
A kérdező hozzászólása: nem én írtam ezt.
Amúgy csak szolok , hogy ez elronthatja a kapcsolatotokat, lehet hogy még most nem de valamelyikõtök biztos megfogja bánni.Nézz körül , itt is láthatod , hogy sokaknak a mesterséges sem sikerült , pedig õk nem csináltak ilyen dolgot.Nagyon megfogjátok ti ezt bánni.De akkor vállad be te , mert gondolom a pasidtól akarsz majd gyereket.
Ha saját elhatározásból sterilizáljátik magatokat, akkor utána nem csinálnak semmilyen mesterséges módszert arra, hogy mégis lehessen gyereketek. Igazán nem tartom elképzelhetönek, hogy szükséges lenne ilyen drasztikus módszerre - rengeteg védekezési lehetöség van, ami megbizható, inkább erröl kellene nögyógyásszal beszélnetek.
fogamzásgátló? vagy spirál esetleg?? én nem "mûttetném" meddõvé magam, és a páromat sem, mi van ha valamiért szétmegyünk, bármennyire is nagy most a szerelem... és a nõknél 3 gyerek után csinálják csak meg, férfiaknál nem tudom hogy megy
A kérdező hozzászólása: "Egy 2006-os jogszabály szabályozza a "mûvi meddõvé tétel" feltételeit, a http://www.magyarorszag.hu-n a jogszabálykeresõben meg tudod nézni. Az ár a kórháztól függ, csak 18 éves kornál idõsebbek kérhetik (gyerekszámtól nem függ), kötelezõ várakozás az igénybejelentés után 26 éves korig kétszer 6 hónap, felette kétszr3 hónap, mert visszafordíthatatlan. A nõk mûtéte bonyolultabb, hasüregi beavatkozás, a férfiakét szakrendelésen egy kis bõrmetszésen keresztül meg tudják csinálni."
Elköttetni magatokat, hogy aztán lombikkal legyen gyereketek? Jól értem?
A kérdező hozzászólása: talán. attól függ ki csináltatja meg a mûtétet kettõnk közül.
Mégis mi az a súlyos ok? Valamit mondj róla, ez anonim, senki nem ismer. Azt írtad, fiatalok vagytok. Honnan tudod, hogy együtt maradtok e örökre? Mi van ha mégsem, akkor egy új kapcsolatot is tönkretesztek. Persze nem így kell hozzáállni az élethez, de erre az eshetõségre is gondolni kell. Bármelyikõtök hozza meg ezt a döntést egy életre szóló teher lesz. Mégis, ha ragaszkodtok hozzá, akkor én azt mondom, inkább a férfi. De mégis miért?
ne haragudj, hogy én is offolok, de nagyon érdekel, hogy miért szeretnétek ezt? elõször arra gondoltam, hogy valamelyikõtöknek lehet vmi örökölhetõ betegsége, talán ezért, de ez esetben konkrétan tudnátok hogy melyikõtök csináltassa meg, szóval nem errõl lehet szó de akkor miért? elképzelni nem tudom ha nem szeretnétek soha az életben gyereket, akkor még okés, de így? ez nekem nagyon faramuci ha rajtad csinálják meg, akkor csak lombikkal lehet babátok
A kérdező hozzászólása: felkeresünk egy szakembert. így nem jutok többre úgy gondolom. azért köszönöm szépen!
Szia! Bármelyikõtök is csináltatja meg a mûtétet, utána csak lombik jöhet majd szóba. De én is inkább egyéb nem ennyire végeleges fogamzásgátlást javasolnék. Ha jól alkalmazzátok ezeket, akkor nem lehet baj. A védõnõ max annyira ért ezekhez a dolgokhoz, mint mi. Orvost kérdezz meg róla.
A kérdező hozzászólása: Csalodtunk egyebkent a fogamzasgatlokban es parom nem szedhet hormonalis gyogyszert. Az ovszert pedig nem mindenki szereti.
A kérdező hozzászólása: és a lényeget egyébként is leírtam a leírásban. nem hagytam ki semmi lényegest. maximum annyit amit páromról érdemes volt tudni a foggamzásgátlókat illetõen, hogy érthetõbb legyen a kérdésünk/választásunk.

6 éve dohányzom, fogamzásgátlót is szedek. Félek, ha a párommal babát szeretnénk, emiatt nem jönne össze! Persze ha eljön az idő, mindkettőt mellőzöm. Jogos lehet a félelmem?

Legjobb válasz: szia. A dohányzás nem kizáró oka a teherbeesésnek de mondjuk okozhat meddõséget és növeli a vetélés kockázatát és a születendõ gyermekednél az asztma kialakulásának a veszélyét , a fogamzásgátlót meg mindenképp hagyd abba mert azzal teherbe esni elég nehéz de ha mégis sikerül bajt is csinálhat. A félelmed azon esetben lehet jogos ha a dohányzást nem tudod letenni ha megtudnád hogy babód lesz , és feljebb leírtak alapján. De kívánom hogy minél elõbb sikerüljön. Párod is dohányzik?

szia. A dohányzás nem kizáró oka a teherbeesésnek de mondjuk okozhat meddõséget és növeli a vetélés kockázatát és a születendõ gyermekednél az asztma kialakulásának a veszélyét , a fogamzásgátlót meg mindenképp hagyd abba mert azzal teherbe esni elég nehéz de ha mégis sikerül bajt is csinálhat. A félelmed azon esetben lehet jogos ha a dohányzást nem tudod letenni ha megtudnád hogy babód lesz , és feljebb leírtak alapján. De kívánom hogy minél elõbb sikerüljön. Párod is dohányzik?
Párom is és én is évek óta dohányzunk és mindkettõ terhességem elsõre összejött! Persze ha összejön a dohányzást abba kell hagyni, vagy még mielõtt nekiálltok a babagyártásnak:) De attól hogy dohányzol/dohányoztál, a baba megfogan:)
Szia! Én már 10 éve dohányoztam, a párom ugyszintén, mégis elsõre összejött a baba.
Mielõtt terhes lettem, már 14 éve dohányoztam kisebb nagyobb szünetekkel, és már 7 éve fogamzásgátlót is szedtem folyamatosan, szünet nélkül. Párom is fõiskolás kora óta dohányzik. A baba 3-4 hónapon belül, mindenféle rásegítés, odafigyelés, "görcsölés" nélkül összejött.
A kérdező hozzászólása: Jelenleg még nem tervezünk babát, de féltem ha eljön az idõ, baj lesz.A párom is dohányzik legalább 8 éve.Mondjuk alkoholt nagyon ritkán iszik.:-)Köszönöm a válaszaitokat, kicsit megnyugtattatok!Mondjuk úgy vélem hogy a dohányzás amúgy is káros, úgyhogy minden erõmmel azon vagyok hogy abba hagyjam/hagyjuk!Tartok attól is - hogy ugye minden embernek más a szervezete - nehogy örökletes legyen.Nõvéremnek elég nehezen jött össze a baba.Bár, mondjuk összejött...Hmmm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.
Nálunk a nõgyógyászom ajánlott egy urológust. A férjem elment, felvázolta a problémát, és gyakorlatilag 2 nap alatt túl is volt mindenen.
A kérdező hozzászólása: De nem kellett beutaló, csak úgy elment? És miket csináltak neki?
Nem kellett beutaló, csak felhívta a dokit, és kért idõpontot. Az elsõ találkozó alkalmával elmondta a férjem, hogy mióta próbálkozunk, majd UH-al megnézték, hogy szervileg minden rendben van-e nála (szerencsére igen), és kapott egy dobozkát, amiben másnap reggel vinnie kellett a mintát. A leadás napján már du. meg is lett az eredmény, de sajnos nem lett jó, így be kellett mennie a részleteket megbeszélni. 3 hónap múlva pedig kontrollra kell mennie.

Ha babát szeretnénk és az aktuális napokon minden nap szeretkezünk a párommal az árthat a babának?

Vagyis úgy értem, hogy a spermák ugyanolyanok, mint amikor mondjuk 2-3 naponta szeretkezünk? Vagyis lehet minden nap szeretkezni, ha babát szeretnénk?

Legjobb válasz: Ha babócát akartok akkor a kétnaponti szeretkezés a legjobb,mert ha minden nap csináljátok nem tud annyi egészséges spermium termelõdni. Ezt tapasztalatból írom. De ha kívánjátok egymást akkor ne mondjatok le a sexrõl.

Ha babócát akartok akkor a kétnaponti szeretkezés a legjobb, mert ha minden nap csináljátok nem tud annyi egészséges spermium termelõdni. Ezt tapasztalatból írom. De ha kívánjátok egymást akkor ne mondjatok le a sexrõl.
Mi mindennap sot volt hogy egy nap 2szer is csinaltuk..a masodik honapban mar teherbe is estem...en szerintem ahogy jol esik!
Egyetértek az elõttem szólóval. Mi is folyton együtt voltunk két hónap múlva már laktak a pocakban.:) 30 hetes kismami
Miért ártana, ne viccelj!

Ha a párommal négy napig egyfolytában együtt voltunk, mert babát szeretnénk, és a tüszőrepedés a negyedik alkalomnál volt, akkor ezt a hónapot elrontottuk?

Arra gondolok, hogy a negyedik alkalomkor már nem volt elég spermium esetleg.

Legjobb válasz: Nem hiszem,hogy elrontottátok ha szabályos a ciklusod és tényleg akkor volt tûszõrepedésed,akkor reménykedhetsz. A spermák kb. 3 napig, de vannak amik kitartóak és akár 1 hétig elélnek "benned". Ez sok mindentõl függ (hüvelyed kémhatása stb.) De az én esetemben elmondom, hogy volt: Én nem akkor lettem állapotos a babámmal amikor peteérésem volt (látszódott is fizikálisan és éreztem is), hanem a következõ mensi elõtt 3-4 nappal. Úgyhogy érdekes dolgok vannak! Nagyon drukkolok!!!!!!

Nem hiszem, hogy elrontottátok ha szabályos a ciklusod és tényleg akkor volt tûszõrepedésed, akkor reménykedhetsz. A spermák kb. 3 napig, de vannak amik kitartóak és akár 1 hétig elélnek "benned". Ez sok mindentõl függ (hüvelyed kémhatása stb.) De az én esetemben elmondom, hogy volt: Én nem akkor lettem állapotos a babámmal amikor peteérésem volt (látszódott is fizikálisan és éreztem is), hanem a következõ mensi elõtt 3-4 nappal. Úgyhogy érdekes dolgok vannak! Nagyon drukkolok!!!!!!
szia ez sok mindentõl függ. nem biztos h elrontottátok. de ha nem sikerült jövõ hónapban igy csináljátok, (nekünk így javasolta a doki, és 2 gyerkõcünk született): mensi után 5ik naptól 5 nap szünet 10-12-14-16 napon kell együtt lenni igy a kispasik elég erõsek lesznek, ahhoz hogy 2-3 napig aktívak maradjanak a hüvelyedben.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, hát majd kiderül, hogy mit alakítottunk! :)

Babát szeretnénk a párommal. Ma van az ovum teherbeeshetek ha a párommal szombat este és vasárnap este együtt voltam?

Legjobb válasz: Persze, simán van esély. A hímivarsejtek 3-4 napig simán képeseket megvárni a petesejtet. Nálunk például úgy jött a baba, hogy az ovuláció másnapján voltunk együtt. Kislány lett belõle. :)

Persze, simán van esély. A hímivarsejtek 3-4 napig simán képeseket megvárni a petesejtet. Nálunk például úgy jött a baba, hogy az ovuláció másnapján voltunk együtt. Kislány lett belõle. :)
A kérdező hozzászólása: Gratula :) Örülnék ha jönne a kis pocaklakó :) De a beágyazódás 5-6 nap mulva esedékes kb?
Persze simán sikerülhet. A megtermékenyített petesejt 5-7 napig csak vándorol a petevezetékben, újabb 5-7 napig beágyazódik, és ez után érdemes tesztelni. Tehát legkorábban 14 nap után, de inkább 20 nap, mert akkor megúszhatod a fölösleges teszt kidobást és a kérdést "ez most + vagy - szerintetek?"
A kérdező hozzászólása: Nagyon bizom benne h sikerül összehozni.Habár a párom nincs itthon dolgozik egész héten, csak hétvégén jön haza, de azért remélem h h ovu elõtt 1-2 nappal együtt voltunk sikerülni is fog!! :)
sikerült?

Ha babát szeretnénk a párommal, ajánlatos orvosi kivizsgálás előtte?

A párom nagyon szeretné hogy kivizsgáltassuk magunkat a baba érdekébe,hogy terhesség alatt ,,minden rendben menjen,,...1-2alkalommal próbálkoztunk csak,de még nem sikerült teherbe esnem.Szerintetek bolondság lenne dokihoz menni,elég ha teherbe esek?Vagy ha hosszu id? után nem fog sikerülni a babaprojekt?A párom hetek ota küld,ti voltatok baba tervezés el?tt dokinál?:)

Legjobb válasz: En nem voltam dokinal,elsöre probalkozastol teherbe estem!DE szerintem nagyon fontos elötte elmenetek dokihoz!Artani nem art es segit is!De tudom neked ajanlani Czeizer Endre 9 honap,cimü videoit megtudod nezni youtubeon!En vegig neztem az egeszet.ö elmondja miert fontos dokihoz menetek!Remelem segitettem!Sok sikert a babahoz!24hkm

En nem voltam dokinal, elsöre probalkozastol teherbe estem!DE szerintem nagyon fontos elötte elmenetek dokihoz!Artani nem art es segit is!De tudom neked ajanlani Czeizer Endre 9 honap, cimü videoit megtudod nezni youtubeon!En vegig neztem az egeszet.ö elmondja miert fontos dokihoz menetek!Remelem segitettem!Sok sikert a babahoz!24hkm
Igen a 9. hónap mûsor nagyon jó, én is ott hallottam azt amit írtam elõször.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, ma voltam dokinál ;)kivizsgálja majd a petefészket, hormonokat, pajzsmirigyet, rendszerezi a menstruáciomat, illetve kikezeli a problémát amit ki kell, nem bántam meg hogy elmentem :) ))
Szerintem érdemes elõtte is. Van valami kisebb fertõzésed amit pár szem gyógyszer meggyógyít, és a koraszülésre már is kisebb esélyed van.
Szia! Én is úgy gondoltam hogy elmegyek elõtte dokihoz, hogy minden rendben van-e, ne hiába próbálkozzunk. A dokik elhajtottak, hogy ha nem sikerül egy évig, majd akkor foglalkoznak velünk. :-(
Én nem mennék! Nekem az már olyan fajta "rákészülés", ami még szerintem felesleges és rossz irányba is tud vinni. Csak nem védekeznénk és ha mondjuk 6 hónapig semmi, akkor elmennénk!
Ügyi vagy!Nagyon jol tetted!:) Sok sikert a picurhoz!

Milyen vitaminokat javasoltok ha babát szeretnénk? Én elevitet szedek, párom C-500 vitamint, gondoltam még E vitaminra neki.

Legjobb válasz: E-vitamin teljesen jó a párodnak és neked is! Én is szedettem vele:)

E-vitamin teljesen jó a párodnak és neked is! Én is szedettem vele:)
A kérdező hozzászólása: És használt? Mennyit szedjünk?
Ez engem is érdekelne! Az E vitamint milyen mennyiségben kell a férfinak és milyenben a nõnek? Orvos írja fel? Bocs, hogy belekontárkodtam!!! Én egyébként Vas komplexet szedek, abban van folsav, cink, C vitamin és. Azért ezt szedem csak, mert csak vasat kértem a gyógyszertárba és folsavat, gondoltam még egyenlõre az elég, aztán, majd ha sikerül a baba csak akkor a terhesvitamint, most meg odafigyelek pluszban az étkezésünkre. A lényeg annyi, hogy a gyógyszertáros ezt a fajta vasat adta és így nem merem egyenlõre beszedni a már megvásárolt folsavat, nehogy sok legyen, mert az sem jó állítólag! A ciklus második fele óta palástfûvet iszom, ennyit teszünk mi egyenlõre. A méhpempõn gondolkodom, azt is mind a ketten szedhetnénk, és jókat olvasok nagyon róla.
Folsavat.
Én ebben a hónapban kezdtem el szedni a folsavat és a gravida vitamint, remélem segít, amikor az elsõ gyermekünket terveztük elevitet szedtem és az elsõ hónapban terhes lettem. :)
Elsõ vagyok. Már nem emlékszem pontosan mennyit szedtünk, de talán a 200mg-osat napi 1x? Itt a neten is utána lehet ennek nézni, ill a magán a csomagoláson/dobozon rajta van. Én általában DM-ben vettem, de lehet gyógyszertárban is. Arra emlékszem, hogy 2 vagy 3 hétig szedtük, aztán szüneteltünk úgy 1 hetet és folytattuk...
A kérdező hozzászólása: Vettem a patikába ma, 200-asat kaptam, mivel a 300-400-asat azok szedik akiknek E vitamin hiányuk van. Azt mondta a patikus nap 1-et kell szedni, de az étkezés is nagyban befolyásolja. Én a páromnak szánom mivel erõsíti a spermákat azt olvastam, én csak elevitet szedek egyenlõre.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!