Találatok a következő kifejezésre: Babát szeretnénk nem is (99 db)

Barátnőm korán (ahogy lehetett) elkezdett fogamzásgátló tablettát szedni. Így állt be neki rendszeresen a havi menses. Azóta is szedi (közben többször változtatott típust) Ha majd 27-28 évesen babát szeretnénk nem lesz ebből problémánk?

Legjobb válasz: Próbléma nem valószínû, hogy lesz. Inkább csak nehezen fog összejönni. Javaslom, hogy ha teheti hagyjon szüntet. Kb fél évet vagy egy évet. Addig meg próbáljátok megoldani más módszerrel a védekezést. De jobb kikérni még a doki véleményét is. Én minidg azt teszem, hogy a ta bit szedem 2-3 évig és utána hagyok legalább 1 év szünetet. Az alatt az idõ alatt szerencsére nem volt semmi gond. 29/N

Próbléma nem valószínû, hogy lesz. Inkább csak nehezen fog összejönni. Javaslom, hogy ha teheti hagyjon szüntet. Kb fél évet vagy egy évet. Addig meg próbáljátok megoldani más módszerrel a védekezést. De jobb kikérni még a doki véleményét is. Én minidg azt teszem, hogy a ta bit szedem 2-3 évig és utána hagyok legalább 1 év szünetet. Az alatt az idõ alatt szerencsére nem volt semmi gond. 29/N
ne, ne hagyjon szünetet. szüneteket tartani károsabb, mint folyamatosan szedni a tablettát. minden szünet alkalmával ugyanis borul újra a hormonrendszer, majd mikor éppenhogycsak helyrejött (fél évet szoktak mondani) akkor újra megborítod egy új tablettával. ilyet nemszabad csinálni, ez többet árt, mint az hogyha folyamatosan szednéd. amúgy nagyon sokaknak már a tabletta elhagyása utáni elsõ hónapban összejön a baba, és teljesen egészségesen. igazából ez egyénfüggõ, hogy hogyan fog reagálni. van rá esély, hogy nehezebben fog jönni, de nem túl sok. a modern foggátlóknál már az abbahagyás után hamar megérkezik a baba. persze benne van, hogy mégsem, de lehet h a tabletták nélkül is nehezen esne teherbe
nekem ez homályos hogy "ahogy lehetett elkezdett fogamzásgátlót szedni".. ez mit jelent, az elsõ menstruációtól azonnal vagy mit? hány éves a barátnõd?
Jó nagy hülyeség volt elkezdeni gyógyszert szedni, mielõtt beállt volna neki magától a havi vérzése. Most szépen azt hiszitek, hogy a gyógyszer segített beállítani, pedig fenéket segített. A gyógyszer kikapcsolta a petefészke mûködését, és helyette dolgozik: a gyógyszer hormonjai miatt van most 28 naponként vérzése, nem a saját teste hormonjai miatt. Ergo: amikor majd leáll a gyógyszerrel bármi lehet. Akár az is, hogy évekig vártok a babára, hiába. Rengeteg nõvel ez történik. Miért, miért adnak az orvosok gondolkodás nélkül fogamzásgátlót a fiatal lányoknak?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! A vélemények látom megoszlanak... Amúgy szerintem egyértelmû volt ahogy leírtam... IGEN!!! Miután megjött neki elõször 14-15 évesen, de nem állt be szabályosan. AZÓTA SZEDI - nõgyógyász javaslatára...:( - Most 23 éves!

Ajánlanátok kedves, lelkiismeretes szülész-nőgyógyászt Budapesten, olyat, akinek van magánrendelője is? Főleg azok érdekelnek, akik a Máv-kórházban, a Sote II-ön vagy az Uzsokiban dolgoznak. Babát szeretnénk, nem ártana egy vizsgálat!

Olyat keresek, aki em csak szakmailag, hanem emberileg is oda teszi magát és nem játssza meg a nagymen? orvost.

Legjobb válasz: http://www.cseherika.hu/index.php Én õt ajánlom neked, nála szültem 1 éve a kisfiamat. Akkor még a kistarcsai kórházban, de mostmár úgy tudom a II. sz. klinikán van. Nagyon kedves, lelkiismeretes doktornõ! Neki köszönhetem hogy a kisfiam rendesen született, mert az elsõ gyerekemet császárral szültem, egy köcsög orvosnál.

http://www.cseherika.hu/index.php Én õt ajánlom neked, nála szültem 1 éve a kisfiamat. Akkor még a kistarcsai kórházban, de mostmár úgy tudom a II. sz. klinikán van. Nagyon kedves, lelkiismeretes doktornõ! Neki köszönhetem hogy a kisfiam rendesen született, mert az elsõ gyerekemet császárral szültem, egy köcsög orvosnál.
Bp.MÁV Kórház Szigeti Katalin Dr.nõ, fiatal lelkes alapos kedves, nagy tudású.Igaz nincsen magánrendelése, de az miért fontos neked?És nem pénzéhes...

Babát szeretnénk és már egy ideje probálkozunk, most meg vártuk a peteérést, de ha nem sikerulne szeretnénk kiprobálni a homéros dolgot is. Ezt h. kell pontosan használni?

Legjobb válasz: Szia! Az a lényege, hogy a ciklusod elsõ napjától kell mérni, minden reggel lehetõleg ugyanabban az órában. Nekem a doki a szájban nyelv alatt való mérést javasolta, de mérheted a hüvelyben v. végbélben is. Az a lényeg, hogy mindig ugyanazon a helyen mérd. A hõmérõzésnek van azért hátránya is, utolag derül ki, hogy mikor volt peteérésed. Peteérés ugyanis a legutolsó alacsony hõmérsékletû napon szokott bekövetkezni, vagyis a hõmérsékleti görbe emelkedése elõtti napon. Én a hõmérõzés mellett használok ovu tesztet is.

Szia! Az a lényege, hogy a ciklusod elsõ napjától kell mérni, minden reggel lehetõleg ugyanabban az órában. Nekem a doki a szájban nyelv alatt való mérést javasolta, de mérheted a hüvelyben v. végbélben is. Az a lényeg, hogy mindig ugyanazon a helyen mérd. A hõmérõzésnek van azért hátránya is, utolag derül ki, hogy mikor volt peteérésed. Peteérés ugyanis a legutolsó alacsony hõmérsékletû napon szokott bekövetkezni, vagyis a hõmérsékleti görbe emelkedése elõtti napon. Én a hõmérõzés mellett használok ovu tesztet is.
A kérdező hozzászólása: Koszonom szépen a felvilágosítást, ugy gondolom h. én is fogok a homérézés mellé ovu tesztet használni.
majd csak akkor h nem sikerült kábé egy éven át.
A háziorvosnak semmi köze hozzá. Ha nem lesz rendszeres mensid, mert elõfordul, akkor szólsz a nõdokinak, hogy mia terv és nem sikerül. Egy év múlva kezdenek el komolyabban foglalkozni a sikertelenséggel.
en elmentem nõdokihoz, rákszûrés, vérkép, meg ilyesmi miatt. szerintem a nõdokihoz érdemes elmenni, mással nagyon nem kell foglalkozni :D sok sikert!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. rákszûrésen 1 hónapja voltam, negatív :D vérkép meg ilyenek is megvoltak, mert nemrégiben mûtöttek, és tetõtõl talpig kivizsgáltak :D

Van ugy hogy terhességet az orvos nem veszi észre? Tüneteim:mellfeszulés, váladékfolyás az emlöböl, alhasi fájdalom, hiszti. De a menszeszem rendesen megvan. Igaz az ikreim születésekor is megvolt! Kéthonapos terhességnél van ilyen? Babát szeretnénk!

Legjobb válasz: Van olyan hoyg az orvos nem veszi észre, de ez csak akkor amikor még nagyon az elején vagy. Pl én így jártam. Tudtam egyéb tünetekbõl hogy terjhes vagyok ls ateszt is pozitív lett.Nagyon vártuk már ezt a babát. Aztán mégis megjött. MIvel tudtam,hoyg terhes vagyok, és hallottam arról hoyg bizonyos esetekben meg lehet menteni a terhességet hoyg ne lökõdjön ki a mensivel, elmentem az ügyeletre még akkor szombaton. Ott egy nagyon bunkó nõ foglalkozott velem. Irtó lekezelõ volt. Elmondtam mi a "bajom", erre annyit mondott "Ha menstruál minek van itt?". Nem vette észre hogy terhes vagyok. Késõbb a fogadott dokimtól megtudtam, hoyg nem csak abból lehet látni a valószínûsíthetõ terhességet hogy ott van egy petezák az UH-on, hanem vannak egyéb jelei, sõt, egy tapasztalt doki UH nélkül tapintással is meg tudja állapítani. Egyébként a kislányom most 5 hós.Akit az gyeletes nem vett észre mensi mellett.

Van olyan hoyg az orvos nem veszi észre, de ez csak akkor amikor még nagyon az elején vagy. Pl én így jártam. Tudtam egyéb tünetekbõl hogy terjhes vagyok ls ateszt is pozitív lett.Nagyon vártuk már ezt a babát. Aztán mégis megjött. MIvel tudtam, hoyg terhes vagyok, és hallottam arról hoyg bizonyos esetekben meg lehet menteni a terhességet hoyg ne lökõdjön ki a mensivel, elmentem az ügyeletre még akkor szombaton. Ott egy nagyon bunkó nõ foglalkozott velem. Irtó lekezelõ volt. Elmondtam mi a "bajom", erre annyit mondott "Ha menstruál minek van itt?". Nem vette észre hogy terhes vagyok. Késõbb a fogadott dokimtól megtudtam, hoyg nem csak abból lehet látni a valószínûsíthetõ terhességet hogy ott van egy petezák az UH-on, hanem vannak egyéb jelei, sõt, egy tapasztalt doki UH nélkül tapintással is meg tudja állapítani. Egyébként a kislányom most 5 hós.Akit az gyeletes nem vett észre mensi mellett.
Nagyon fiatal terhességnél elõfordulhat, hogy nem látszik még ultrahangon semmi, de a tesztek és a vérvizsgálat általában kimutatja. Ha nem is azonnal, egy héttel múlva talán több látszik. Nem szívesen mondok ilyet, de olyan is elõfordul, hogy egy elvetélt terhességnek ugyan ezek a tünetei vannak. A hormonok még jelen vannak, de már megszakadt a dolog, akkor már nem látszik semmi. (Saját tapasztalat, sajnos.) Milyen vizsgálaton voltál?
Az egyik ismerõsöm titkolta hogy terhes...aztán nagyon görcsölt(szülési fájdalmai voltak), kiment hozzá az orvos és adott neki görcsoldót.Ez este volt, és reggel megszült!Senki nem vette észre hogy terhes, se a gyerekei, munkatársai, és a doki sem.
Az utolsótól kérdezné. a barátnõd minek adatott be magának görcsoldót ha sejthette hogy szülési fájdalmai vannak??? Mert ugye Õ tudott róla hisz a pici rúg azt nem lehet nem észre venni!

Nincs rendszeres menszeszem, emiatt fogamzásgátlót kell szednem és az orvosom azt mondta hogy nehezen fogok teherbe esni, vagy nem is fogok vagy orvosi segítséggel . Már szeretnénk pici babát! Mit tehetnék hogy sikerüljön?

A yadine gyógyszert kell szednem,mert azzal van menszeszem.Ha nem szedtem volt hogy 5-6 hónapig nem volt!Most váltottam orvost és csak most szembesített azzal a ténnyel,hogy nem is lehet gyerekem vagy csak segítséggel és akkor sem biztos!Pont emiatt!Nagyon el vagyok keseredve és már görcsölök pedig még csak most fogunk egy hónap múlva menni az orvoshoz ,hogy hogyan tovább "elkezdjük"!Félek!!Nem tudom mit tehetnék vagy hogy az orvosok mit tehetnek!

Legjobb válasz: Nekem is nagyon ritkán volt mensim, a fogi után meg 10 hónapig semmi! Közben már mi is babára hajtottunk, hát esélytelenül, persze, hiszen peteréés sincs. Aztán megrendeltema babatervezok otthonáról a fekete üröm kapszulát, és lett peteérésem, 14 nap szedés után!! A következõ hónapban meg már sikerült a baba! Bár, nekem csak a pajzsmirigyem nem volt rendben, ezért nem volt peterés, a többi hormonom jó volt. Neked a tsh-t nézték? meg egyáltalán a hormonokat?

Nekem is nagyon ritkán volt mensim, a fogi után meg 10 hónapig semmi! Közben már mi is babára hajtottunk, hát esélytelenül, persze, hiszen peteréés sincs. Aztán megrendeltema babatervezok otthonáról a fekete üröm kapszulát, és lett peteérésem, 14 nap szedés után!! A következõ hónapban meg már sikerült a baba! Bár, nekem csak a pajzsmirigyem nem volt rendben, ezért nem volt peterés, a többi hormonom jó volt. Neked a tsh-t nézték? meg egyáltalán a hormonokat?
clostit fogsz kapni ami ovulációt generál, és reméljük sikerül, hagyd abba a foigamzásgátlót és kezd el tüszõérést stimuláló szert szedni, és bújjatok gyakran össze, valószínûleg PCOS-ed van, amit jól tudnak kezelni gyógyszerrel, vagy inszeminációval, legrosszabb esetben lombikkal, a lényeg azonban az, hogy lehetsz anyuka, csak ne aggódj!
Probáltad mar a cickafark kurát a fogi helyett?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat már sokat segítettetek ezzel válaszoltam emailban , mert hosszabb lett!tényleg köszönöm!

6 éve dohányzom, fogamzásgátlót is szedek. Félek, ha a párommal babát szeretnénk, emiatt nem jönne össze! Persze ha eljön az idő, mindkettőt mellőzöm. Jogos lehet a félelmem?

Legjobb válasz: szia. A dohányzás nem kizáró oka a teherbeesésnek de mondjuk okozhat meddõséget és növeli a vetélés kockázatát és a születendõ gyermekednél az asztma kialakulásának a veszélyét , a fogamzásgátlót meg mindenképp hagyd abba mert azzal teherbe esni elég nehéz de ha mégis sikerül bajt is csinálhat. A félelmed azon esetben lehet jogos ha a dohányzást nem tudod letenni ha megtudnád hogy babód lesz , és feljebb leírtak alapján. De kívánom hogy minél elõbb sikerüljön. Párod is dohányzik?

szia. A dohányzás nem kizáró oka a teherbeesésnek de mondjuk okozhat meddõséget és növeli a vetélés kockázatát és a születendõ gyermekednél az asztma kialakulásának a veszélyét , a fogamzásgátlót meg mindenképp hagyd abba mert azzal teherbe esni elég nehéz de ha mégis sikerül bajt is csinálhat. A félelmed azon esetben lehet jogos ha a dohányzást nem tudod letenni ha megtudnád hogy babód lesz , és feljebb leírtak alapján. De kívánom hogy minél elõbb sikerüljön. Párod is dohányzik?
Párom is és én is évek óta dohányzunk és mindkettõ terhességem elsõre összejött! Persze ha összejön a dohányzást abba kell hagyni, vagy még mielõtt nekiálltok a babagyártásnak:) De attól hogy dohányzol/dohányoztál, a baba megfogan:)
Szia! Én már 10 éve dohányoztam, a párom ugyszintén, mégis elsõre összejött a baba.
Mielõtt terhes lettem, már 14 éve dohányoztam kisebb nagyobb szünetekkel, és már 7 éve fogamzásgátlót is szedtem folyamatosan, szünet nélkül. Párom is fõiskolás kora óta dohányzik. A baba 3-4 hónapon belül, mindenféle rásegítés, odafigyelés, "görcsölés" nélkül összejött.
A kérdező hozzászólása: Jelenleg még nem tervezünk babát, de féltem ha eljön az idõ, baj lesz.A párom is dohányzik legalább 8 éve.Mondjuk alkoholt nagyon ritkán iszik.:-)Köszönöm a válaszaitokat, kicsit megnyugtattatok!Mondjuk úgy vélem hogy a dohányzás amúgy is káros, úgyhogy minden erõmmel azon vagyok hogy abba hagyjam/hagyjuk!Tartok attól is - hogy ugye minden embernek más a szervezete - nehogy örökletes legyen.Nõvéremnek elég nehezen jött össze a baba.Bár, mondjuk összejött...Hmmm

Júniusban hagytam abba a tabit, mert babát szeretnénk. Az addig 28 napos ciklusom 30-33 naposra változott, ami nem is lenne gond, de az utolsó vérzésem annyira fura volt. Normális dolog ez fogamzásgátló abbahagyása után?

Egyrészt kés?bb is jött meg, mert az egyetlen alkalom, hogy 33 napra,el?tte 5 napig enyhe krémes barnázás el?zte meg, másrészt egy napig nagyon er?s, alvadékos , nyúlós volt a vérem, utána meg megint 3 napig tartó krémes, világos barna folyás. Mára semmi. Igazából 9 napig tartott, abból is 1 normális, 8 nap barna. Valakinek van valami jó tanácsa, hogy mit kéne tennem? Mennyek dokihoz, hogy végülis mit?l lehet ez? Vagy ez így teljesen normális a tabi abbahagyása után? Ja és még anyi, hog ilyen rendszertelen ciklus mellett , meg egyébként is ilyen össze vissza barnázgatással mikor lehet a pé-m?

Legjobb válasz: nekem a nõgyógyászom azt mondta mikor szóltam h maj nemsokára abba akarom hagyni a gyógyszert, mert kimentem külföldre egy idõre, h nem lehet tudni h ki hogy reagál az abbahagyására, szóval szerintem normális. nekem mondta h elõfordulhat, h hetekig vérzek, elõfordulhat h meg se jön egy ideig. de szerintem ha nagyon aggódsz, kérdezz rá, mégis csak babát szeretnél

nekem a nõgyógyászom azt mondta mikor szóltam h maj nemsokára abba akarom hagyni a gyógyszert, mert kimentem külföldre egy idõre, h nem lehet tudni h ki hogy reagál az abbahagyására, szóval szerintem normális. nekem mondta h elõfordulhat, h hetekig vérzek, elõfordulhat h meg se jön egy ideig. de szerintem ha nagyon aggódsz, kérdezz rá, mégis csak babát szeretnél
Ilyenkor kicsit felborul a hormonháztartás, mert abbahagytad a gyszert, teljesen normális.Ezért szokták mondani a 3 hónap szünetet tabi után hogy rendezõdjön a ciklus is. Van valamilyen teszt a peteérés kimutatására, drogériákban vagy gyszertárban érdeklõdj.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, még megvárom a köv. mensit, ha az is ilyen lesz, akkor azért elmegyek a dokimhoz.
Teljesen normalis, hogy a tabi utan nem jott meg idoben es nem a szokott formaban...tabi utan en 6honapot varnek a babaval, hogy uruljon ki a szervezeted, mert masabb lesz a tabi utani mensi, sokkal tobb karos anyag tavozik a testbol igy a verzes altal, mint mikor tabit szedtel...ha egeszseges babot szeretnel...ezt ajanlom!!!Tobb az eselye!!!Hajra... 21hetes kismami!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!