Találatok a következő kifejezésre: Babát szeretnénk, baj ha (13 db)

Ha babát szeretnénk baj az alacsony vérnyomás? 95/53?

Legjobb válasz: Hát elég fáradékony vagyok az biztos :)

A kérdező hozzászólása: Hát elég fáradékony vagyok az biztos :)
egész nap alszol?:-))))))
Nem hiszem, hogy baj lenne! Pontosan nem tudom, hogy nekem mennyi volt a terhesség elõtt, de alacsony. Most van 91/58 körül.
nem hinném, max hajlamosabb vagy megszédülni....én pl gyakran szédelegtem, ha hirtelen álltam fel, mert nekem is alacsony, de pl terhesség alatt ez elmúlt (ki érti?)....egyébként azt hallottam h nagyjából az a fontos, h ne ingaadozzon, ha alacsony valószínûleg megtanultál vele élni és neked ez a normális....szerintem nem kell aggódnod
Az alacsony vérnyomás nem gond, ne aggódj.
Én ugy tudom, hogy a magas nem jo.
A kérdező hozzászólása: Köszi :)
Nekem világéletemben alacsony volt a vérnyomásom (90/60), mégis van 4 egészséges gyerekem. Terhesség alatt jobban oda kellett figyelnem, hogy eleget igyak, ne álljak egy helyben sokáig, kerüljem a zsúfolt helyeket... Ha valahová indultam, mindig vittem magammal egy üveg elõre behûtött vizet és egy nedves kendõt a tarkómra. Csupán ennyivel volt más, mint másnak (mondjuk, nyáron a többi kismamának is ajánlottak ezek a dolgok). Ha szédülni kezdtem, gyorsan leültem, ha itthon voltam, lefeküdtem. Még a szülés alatt és utána is csak 110/80-ig ugrott fel a vérnyomásom :) )
Nekem is mindig alacsony volt, es most aterhesseg alatt is mulkor a vedono 90/50et mert. Semmi bajom, nem erzem rosszul magam es nem szedulok. Szerintem az alacsony jobb mint a magas!

Babât szeretnénk párommal. Baj ha minden nap együtt vagyunk?

Legjobb válasz: szia nem baj. Amikor a lányommal terhes lettem akkor mi is minden nap együtt voltunk, fél évbe telt mire sikerült. Most 3 éves a lányom ujra terhes vagyok, most viszont elsöre sikerült 3 év védekezés után. Ugyhogy szerintem mindegy hogy minde nap vagy csak egyszer egyszer. Ha jönni akar a baba akkor jön ugy is.

szia nem baj. Amikor a lányommal terhes lettem akkor mi is minden nap együtt voltunk, fél évbe telt mire sikerült. Most 3 éves a lányom ujra terhes vagyok, most viszont elsöre sikerült 3 év védekezés után. Ugyhogy szerintem mindegy hogy minde nap vagy csak egyszer egyszer. Ha jönni akar a baba akkor jön ugy is.
A kérdező hozzászólása: Tegnap az óvja testében halvânyan volt 2 csík.volt màr peteérésem?
A kérdező hozzászólása: Bocsi ovu tesztben.
szia, nem baj ha minden nap együtt vagytok :) az ovu teszt önmagában nem mindig pontos, mást is érdemes nézni.
Az ovuteszt akkor pozitív, ha a tesztcsík azonos erõsségû a kontrollal. A te ovuteszted ezek szerint még, vagy már negatív. Attól függ, hol jársz most a ciklusodban. Halvány tesztvonal gyakorlatilag a ciklus egész ideje alatt lehet, hiszen annyi LH hormont mindig tartalmazni fog a szervezeted, hogy az ovuteszt érzékelje. Ha pozitívvá válik a teszt, akkor érdemes csak igazán együtt lenni, mert az azt jelenti, hogy rövidesen kilökõdik az érett petesejt.

Babát szeretnénk? Az baj, ha mindig rövid a vérzésem?

Már évek óta kb. 3-4 napig tart, és viszonylag kevés mennyiség?! Viszont rendszeres! Gond lehet ebb?l? Valahol mintha olvastam volna,hogy ha kevés a menstruáció, akkor nincs peteérés?

Legjobb válasz: Nekem az elsõ szülésem óta lett rövidebb a mensim, három nap alatt lerendezem. Orvos azt mondta kettõ és hat nap ami normális. Én nem hittem neki, mert olvastam, hogy ha gyenge és kevés napig tart akkor valószínûleg nincs pé-. Így megnézte többször ultrahanggal félidõben és pár napra rá is. Látott érett tüszõt és pár nap múlva a következõ uh-on pedig látta a folyadékot a douglasba ami arra utalt, hogy megvolt a tüszõrepedés. Tehát a válaszom nekem az, hogy nem jelent mindenkinél bajt a rövid ciklus. Érdemes lenne ovu-környékén egy hüvelyi ultrahangra elmenned és utána is, hogy megnyugodj és megtudd, hogy nálad mi a helyzet.

Nekem az elsõ szülésem óta lett rövidebb a mensim, három nap alatt lerendezem. Orvos azt mondta kettõ és hat nap ami normális. Én nem hittem neki, mert olvastam, hogy ha gyenge és kevés napig tart akkor valószínûleg nincs pé-. Így megnézte többször ultrahanggal félidõben és pár napra rá is. Látott érett tüszõt és pár nap múlva a következõ uh-on pedig látta a folyadékot a douglasba ami arra utalt, hogy megvolt a tüszõrepedés. Tehát a válaszom nekem az, hogy nem jelent mindenkinél bajt a rövid ciklus. Érdemes lenne ovu-környékén egy hüvelyi ultrahangra elmenned és utána is, hogy megnyugodj és megtudd, hogy nálad mi a helyzet.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Voltam ovu után, kb. 4 nappal. Látott valami "sötétebb" foltot a uh-on, azt mondta az elvileg az összeesett tüszõ, de folyadékot nem látott, arra meg azt mondta, hogy már lehet, hogy felszívódott azért. Azt mondta, hogy szerinte minden rendben velem! Azért csak félek egy kicsit!:) De azért most nyugodtabb lettem!:)
Nyugi:) Én kétszer is nézettem:) elsõ alkalommal volt, hogy látta még a folyadékot , pár hónapra rá ismét elmentem akkor is két uh-ot csinált, egyiket pont akkor amikor 22mm volt a tüszõ de utána csak öt nap múlva tudtam menni újra akkor már nem látott folyadékot de azt mondta megvolt az ovuláció. Fõleg ha látott nálad összeesett tüszõt akkor nem is kérdés a kérdésed:) nyugi!! Örüljünk nekik, hogy normál ovu mellett gyenge a vérzésünk, nekem amúgy is lány koromba kijutott bõven hat-hét napos vérzés, erõs görcsökkel, most legalább meg sem érzem és hamar vége.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Hát remélem, hogy minden rendben! Csak annyira örülök, hogy már próbálkozhatunk, hogy mindentõl parázok!:)
Elhiszem:) ) Próbáld meg ugyan úgy élni az életedet mint eddig és ne ásd magad túl mélyen a gyerekcsinálás praktikáinak rejtelmeibe, mert hidd el az agyunk befolyásol nagyon minket.Én most kezdtem lazulni e téren, mert állandóan olvasgattam, variáltam teákat ittam, ovuteszteltem, hõmérõztem, hogy jöjjön a tesó, és azt vettem észre, hogy mindenféle tünetet produkálok:) )rendesen hasszurkálást beágyazódás idején, stb:) minden hónapban terhesnek éreztem magam:) )na most ez az elsõ hónap, hogy eldobtam a hõmérõt és nem számolom a napokat, azt se tudom már, ciklus hanyadik napján járok:) így jobb, mert nem görcsölünk, hogy ovu van és irány szexelni:) )stb kíváncsi leszek az eredményre, hátha így összejön. Nektek is sok sikert hozzá:)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! Aranyos vagy!:) Nagyon szurkolok!:) Majd írd meg, hogy mi lett!:) )
Szia! Cafolom. 4-5 naposak voltak mindig , szules elott is. Egy 20 honapos kisfiu anyukaja vagyok aki ugy fogant, hogy egyszer "elfelejtettunk" vedekezni :)
Szia! Nekem is mindig 3-4 napos a menszim és már van egy négy éves kisfiam, most pedig 5 hetes km vagyok.Szerintem ne aggódj biztos sikerülni fog!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi Nektek is! Remélem minden rendben lesz!

Lehet baj abból, ha nehezet emeltem? Babát szeretnénk, kb. a tüszőrepedés időpontjában lehettem vagy 1 nappal utána és 20-30 kilóról van szó.

Legjobb válasz: Mi akkor költözködtünk, nem tudtuk még, hogy baba van, költöztetõt nem fogadtunk, gondoltuk, megoldjuk mi ketten. A picinek semmi baja nem lett, már elmúlt 2 éves. Nyilván ha tudod, hogy baba van, akkor kerüld az emelgetést, de vannak kivédhetetlen helyzetek.

Mi akkor költözködtünk, nem tudtuk még, hogy baba van, költöztetõt nem fogadtunk, gondoltuk, megoldjuk mi ketten. A picinek semmi baja nem lett, már elmúlt 2 éves. Nyilván ha tudod, hogy baba van, akkor kerüld az emelgetést, de vannak kivédhetetlen helyzetek.
A kérdező hozzászólása: Most még biztos nem volt bennem baba - csak ki tudja. Köszönöm a választ.
Biztos hogy nem okozhat bajt. Én is nagyon nehezet emelgettem mikor már terhes voltam (nem tudtam). Szerintem késõbb is csak a lepényleválás miatt nem szabad.
Még nem tudtam, hogy már babás vagyok, amikor a munkahelyemen az egész könyvraktárat át kellett pakolni, több napig emelgettem sok-sok nehéz könyvet, de a babának szerencsére semmi baja nem lett. Ha meg akar tapadni, akkor megfog, és nem törõdik a külsõ nehézségekkel! :)
A kérdező hozzászólása: OK, köszi, megnyugtattatok!

Mennyire baj ha babát szeretnénk és van szobatiszta perzsa cicánk?

Babát szeretnénk el?bb-utóbb és van 2 szobatiszta perzsa cicánk,a baba miatt el kellene ajándékoznom a cicákat?Nagyon megszerettük a cicáinkat ,már több éve velünk vannak!Elég ha a baba közelébe,meg a szobájába nem engedem be ?ket?Akinek van cicája a baba mellett az kérem írjon,hogy ? mit tett,meg mi a tapasztalatai?!Köszönöm :)

Legjobb válasz: Ja és ha lehet ne játszatok "karmolósat", mert ha még nem estél át egy bizonyos toxoplazma fertõzésen akkor az károsítja a bébit,de ez a terhesség alatt vonatkozik. Alapjáraton az ember szinte megse érzi,hogy átesett rajta,ezért nem tudni volte már vagy sem. Itt van két link olvasgasd el: http://www.kismamablog.hu/terhesseg/problemak-a-terhesseg-al.. http://velvet.hu/poronty/2007/09/23/terhes_vagyok_dobjam_ki_..

Ja és ha lehet ne játszatok "karmolósat", mert ha még nem estél át egy bizonyos toxoplazma fertõzésen akkor az károsítja a bébit, de ez a terhesség alatt vonatkozik. Alapjáraton az ember szinte megse érzi, hogy átesett rajta, ezért nem tudni volte már vagy sem. Itt van két link olvasgasd el: http://www.kismamablog.hu/terhesseg/problemak-a-terhesseg-al.. http://velvet.hu/poronty/2007/09/23/terhes_vagyok_dobjam_ki_..
17 hetes vagyok, és nekünk is szobacicánk van!! Tényleg nem megy ki a lakásból, 3 havonta be van oltva!! A dokitól is kérdeztük azt mondta ha rendesen oltva van más macskákkal nem találkozik nincs semmi csak nem nyalogassam :) Annyi, hogy az almot a párom takarítja!! Nem lesz semmi gond, ha a baba megszületik nyilván a szobájába nem fogjuk beengedni, de nem válnánk meg tõle!!
Nekem nincs még babám de cicám igen. Én nem adnék túl a cicán, neki és nekem is trauma lenne szerintem. Lehet most páran hülyének tartanak nem baj. A lényeg, hogy ha babát vársz akkor ne te takarítgasd az almot!
Szia! Ne haragudjatok, de úgy látszik én leszek most itt az egyetlen cica ellenes.Egy példával igazolom a mondani valómat.Unokanõvérem úgy járt hogy nekik is volt 3 szép szobacicájuk, és elkezdtek próbálkozni a gyerkõccel.Már 3 év után se jött így orvoshoz fordultak, kiderült hogy olyan bakteriális fertõzést találtak nála amit a macskától kapott el.Nehezen sikerült teherbe esnie, õ mégsem adott túl a macskákon.megszületett az egészséges kisfia és két hónaposan a kisfiú lebetegedett és megint a macskáktól kapott el valamit.Azóta el lettek paterolva.Én nagy állatbarát vagyok de a lakásba állat nem való, fõleg egy kisgyermeknek NEM!!!Asztmát okozhat a gyermeknél, hörghurutot és más maradandó betegséget.Viszont ti tudjátok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!:)
A kérdező hozzászólása: Ki az utcára nem mennek csak a lakásba vannak.Nagyon félénkek, már ha valaki jön hozzánk akkor úgy elbújnak hogy fél órát is kell keresnem õket mire megtalálom!:) Csak a párom meg énhozzám vannak szokva, mindenki mástól félnek.Lehet hogy ez a félénkség még jól is jön a babánál!:)
Nekünk volt, a nagyszülõknek van.Semmi gond nem volt, a cicák úgy féltek már az újszülöttektõl is, h erõvel sem lehetett volna õket a babával egy szobába kényszeríteni-pedig sziámiak, azok nem túl félénkek.:) )Nem zártuk ki õket a babáktól, mert nem akartak együtt lenni vele.:) Évekig tartott, amíg anyuéké-a miénket sajnos ellopták:(-hajlandó volt odajönni hozzájuk, és ma már elõfordul, h ha ott alszanak-4 évesek-, esetleg melléjük fekszik.De olyan rémtörténetek, h ráfekszik a babára, mert szétszedi:DDDD-hát rákényszeríteni se tudtam volna.Még ha nyúzták is, akkor is csak elvonult, és keresett egy jó magas helyet ahol nem érték el. Az almos doboz a vécében, azt rendszeresen takarítani és fertõtleníteni kell.Egyébként egy lakásban tartott, oltott, féregtelenített macskától semmi baja nem lehet.
Elsõ vagy azaz elsõ három :) Remélem sikerült segítenem.
A tegnapi 16:02-es vagyok!! Nálunmk egy úgy mûködik hogy nagyon kicsi korában hoztuk el a cicát elsõ iutunk az állatorvoshoz vezetett, átvizsgáltattuk, ahogy írtam már rendszeresen kapja az oltásokat, az ég világon semmi baja nincsen!! a betegségrõl pedig annyit nekem azt mondták, hogy aki állat közelében nõ fel, erõsebb az immunrendszere mert úgy nõ hogy alkalmazkodik mindenhez!! Már imádom a kisfiamat, de én úgy látom pont azok a gyerekek a betegesek akiket a széltõl is óvják, nincs kialakulva ez immunrendszere hogy hogytjon reagálni a teste!! Az orvos azt mondta nincsen semmi baj, ha ott a baba, akkor miért dobnám ki a cicát mikor kiscsipás kora óta velünk van!!

Minél több ilyet tapasztalt nőci írjon. Ha bárki bármit tud segítsen. TSH hormon több mint kéne egy tizeddel nagy a baj? Babát szeretnénk

A labor vizsgálat eredménye szerint pajzsmirigy túlm?ködés van:( Így szedjem a clostylt vagy fölös? 4 hónapja próbálkozunk most derült ki a gond tudom h befolyásoló tényez? mit tegyek? szedjem vagy ne?kérelk aki tud vmit írjon

Legjobb válasz: Ha a tsh emelkedett, akkor az pajzsmirigy alulmûködésre utal. Ha alacsony, akkor van túltermelés. Nekem a referencia 5,5 a mértékegységre nem emlékszem, és nekem 5.7 lett. Sajnos ez alulmûködés. Kaptam hormonpótlást, mert a tsh-nak 1-2 között kell lenni a sikeres terhességhez. Azt olvastam a kezeletlen pajzsmirigy vetélést vagy a fogyatékosság kockázatát növeli. Nem kell megijedni, ez kezelhetõ, a hormonoktól se félj, mert csak azt a hormont pótolják, amit a pm-ed nem termel meg.

Ha a tsh emelkedett, akkor az pajzsmirigy alulmûködésre utal. Ha alacsony, akkor van túltermelés. Nekem a referencia 5, 5 a mértékegységre nem emlékszem, és nekem 5.7 lett. Sajnos ez alulmûködés. Kaptam hormonpótlást, mert a tsh-nak 1-2 között kell lenni a sikeres terhességhez. Azt olvastam a kezeletlen pajzsmirigy vetélést vagy a fogyatékosság kockázatát növeli. Nem kell megijedni, ez kezelhetõ, a hormonoktól se félj, mert csak azt a hormont pótolják, amit a pm-ed nem termel meg.
Ja, és a másik kérdésre nem válaszoltam, bocsi. Én belevágam ilyen eredményekkel a stimulációba, igaz nem clostival, de sikertelen lett. Ha a véleményemre vagy kiváncsi, akkor elõbb tedd rendbe a pm-edet.
Ez valóban alulmûködés. Emiatt erõlködik a pm, ami miatt pedig magasabb lesz a tsh. Nekem a referenciaérték 4, 6 a maximum, nekem 5, 7 lett, ekkor még nem kaptam rá gyógyszert. HIBA VOLT!! Megfogant spontán a babánk, de 8 hetesen nem fejlõdött tovább, és mûszeresen kellett befejezni a terhességet. Szerintem, ne szedd a clostit, míg be nem lövi a belgyógyász a gyógyszeradagodat. Ez akár egy hónap alatt is meglehet, addig ne pazarold el a clostis hónapjaidat. És védekezzetek addig, nehogy úgy járj, mint én! Meddõségi szakember tanácsát is kikértem a vetélésem után, és õ mondta, hogy a meddõségi intézetekben 2 alatti tsh-ra törekednek, utána stimulálnak csak.

Babát szeretnénk. Ha együtt vagyunk a párommal és még nem tudjuk biztosan hogy van-e baba, akkor utána ugyanúgy lehet együtt lenni? Nem lesz abból baj? Pl. Vetélés Ha az elsőnél már összejött?

Legjobb válasz: Nem nem dehogy is. Nyugodtam csinálhatjátok, egy szeretkezés nem fog befolyásolni semmit, ha már megtermékenyültél. Sok sikert!

Nem nem dehogy is. Nyugodtam csinálhatjátok, egy szeretkezés nem fog befolyásolni semmit, ha már megtermékenyültél. Sok sikert!
Szia!Abban az esetben nem ajánlott a szex, ha vérzel vagy más egyéb probléma áll fenn.Nyugodtan élvezd az életet, jó szórakozást!
Szia! Nyugodtan élhettek továbbra is nemi életet a pároddal, ugyanis kutatások tanulmányok bizonyítják, hogy nincs káros hatással a terhességre. Terhesség alatt a nõk igen magas százaléka kívánja a szexuális együttlétet, fõleg jellemzõ ez a terhesség bizonyos periódusai alatt. Javaslom a kíméletes, gyengéd szeretkezéseket. Ami miatt nem javallt a terhesség alatti nemi élet, ha a kismama veszélyeztetett terhes, vérzik, idõ elõtti borok repedés vagy nyitott méhszáj diagnózisa áll fent. Ilyenkor a felszálló fertõzések és a szülés megindulásának elkerülése érdekében nem javasolt a nemi élet! Gyönyörû kismamaságot kívánok neked!
Már miért ne lehetnétek együtt??? Ha már elõrehaladottabb a terhesség, akkor viszont óvatosabbnak kell lenni (nem nyomni a hasat), de simán szexelhettek.

Holnap megyek nőgyógyászhoz az éves vizsgálatra, baj ha ma együtt vagyok a párommal, ugyanis babát szeretnénk?

Legjobb válasz: Na jó, de ha kenetvétel is lesz, azért nem árt vigyázni, mert ha értékelhetetlen lesz a minta ismételni kell.

Na jó, de ha kenetvétel is lesz, azért nem árt vigyázni, mert ha értékelhetetlen lesz a minta ismételni kell.
Szerintem nincs ezzel semmi gond. Én is úgy voltam hüvelyi ultrahangon, hogy elõtte este együtt voltunk. Mi is babát szeretnénk, és nem akarunk egy alkalmat sem elszalasztani:)
Én is voltam már úgy nõgyógyinál, de nem tett semmi megjegyzést.
Ha nem lesz rákszûrés, akkor nem baj. Gondolom azt tudod, hogy a rákszûrés elõtti napon már nem szabad együtt lenni, hogy értékelhetõ legyen a kenet.

Tegnap a párommal nem védekeztünk, ami nem baj mert babát szeretnénk, de az normális h utánna kicsit beparáztam h úristen egy kis élet fog fejlödni bennem ha teherbe esek?

Legjobb válasz: Gondolom nem mindenki szokott bepanikolni (meg altalaban elso terhesseg elott van ez szerintem), de teljesen normalis, hisz az ember nem tudja milyen anyanak lenni, egy eleten at felelosseggel tartozik majd valakiert, stb. rengeteg felelem van az emberben a bizonytalansag miatt. De ne aggodj, ez tok normalis es nem hiaba talalta ki a termeszet az embereknel a 9honapot, ami alatt az embernek van ideje lelkileg felkeszulni az anyasagra. :D

Gondolom nem mindenki szokott bepanikolni (meg altalaban elso terhesseg elott van ez szerintem), de teljesen normalis, hisz az ember nem tudja milyen anyanak lenni, egy eleten at felelosseggel tartozik majd valakiert, stb. rengeteg felelem van az emberben a bizonytalansag miatt. De ne aggodj, ez tok normalis es nem hiaba talalta ki a termeszet az embereknel a 9honapot, ami alatt az embernek van ideje lelkileg felkeszulni az anyasagra. :D
Az elsõ gyerkõccel én is marhára kétségbe estem mikor terhes lettem, pedig tervezett volt! Én azzal magyarázom így utólag, hogy nem voltam felkészülve rá lelkileg. A második az teljesen más volt, igaz rá nagyon sokat kellett várni, nem úgy mint az elsõvel rögtön sikerült. El fog múlni ne izgulj, ahogy nõ a pocidban a kis élet, fantasztikus érzés!! 3 hós kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: azt még hozzáteszem h 19 éves vagyok a párom 27. nem attól félek h hova lett a fiatalságom mert tudom h Õ mellette akarom leélni az életem és neki szülök gyereket csak megijedtem.
szia én is19 vagyok . az elsõ nemvédekezésnél én is igyéreztem a 2 nál már nem.
A kérdező hozzászólása: 3.válaszolónak:és te már teherbe estél, ha szabad megkérdeznem?

Babát szeretnénk, az baj ha minden nap szeretkezünk, naponta esetleg többször is?

Nagyon szeretjük egymást és a termékeny napokon többször is voltunk együtt, bár tudom hogy 2 naponta ajánlott, de nekünk így esik jól. Csak azt szeretném tudni ha ilyen gyakori szeretkezés mellett fogan meg a baba, nem lesz baja a kés?bbiekre nézve? Úgy értem, esetleg rosszabbak, hibásabbak lesznek emiatt a spermiumok? Van okom aggódni?

Legjobb válasz: Semmi ok az aggodalomra! :)

Semmi ok az aggodalomra! :)
Dehogy lessz rosszabb, hibasabb...mitol lenne?mi is naponta vagy tobbszor is csinaltuk, es minden ok..10 hetesek vagyunk..
Szerintem meg rosszabb, mert a spermiumok minõségét rontod. Úgy a legideálisabb, ha 3 naponta szeretkeztek, ha babát akartok, mivel így jobb lesz a spermák minõsége. Akár 72 órán át is életképesek maradhatnak benned, így minden nap le van fedve, és nem nagyon tudják kikerülni a peteérésedet. Nekem bejött:) Sok sikert
Az elõzõ válaszoló vagyok. Egyébként nem kell izgulnod, ha így esel teherbe nem lesz semmi gond.Nem lesz a sperma hibás tõle stb...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat... :)
De jó nektek!!! (már, hogy ennyit együtt tudtok lenni..):-)))
Szerintem lehet minden nap, sõt, minél gyakrabban annál jobb. Hiszen egy adag sperma 8 héten át készül, nem pedig egy-két nap alatt. Tehát minden nap érik meg megtermékenyítésre annyi, hogy az csak na. :-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!