Találatok a következő kifejezésre: Babát szeretnénk, abbahagytam a fogamzásgátlót! (9 db)

Abbahagytam a fogamzásgátlót, azóta barna folyásom van, babát szeretnénk!?

2 hete hagytam abba a tabit, azóta barnás folyásom van, szúrkál a hasam és iszonyú hangulatingadozásaim vannak! Fog ez javulni, mit?l van a folyás? Gyermeket szeretnénk...

Legjobb válasz: A fog.gátló után ez várható volt, hogy megkavarja a hormonháztartásodat. Majd csak helyreáll az idõ múlásával. Engem is megkavart miután abbahagytam, de utána helyreállt...De ha én tudtam volna akkor, hogy ez így megkavar majd az abbahagyás után, akkor biztos hogy nem szedtem volna!!!

A fog.gátló után ez várható volt, hogy megkavarja a hormonháztartásodat. Majd csak helyreáll az idõ múlásával. Engem is megkavart miután abbahagytam, de utána helyreállt...De ha én tudtam volna akkor, hogy ez így megkavar majd az abbahagyás után, akkor biztos hogy nem szedtem volna!!!
A kérdező hozzászólása: Többet én se fogok szedni!
Szerintem ez nem a fog.gátló abbahagyása miatt van, de ha netán mégis, akkor sem normális, orvost igényel.
Szerintem, ha egy hónap alatt rendezõdik, akkor nem kell rajta idegeskedni, ha pedig erõsebb a vérzés, és normál mensi után sem múlik el, akkor orvoshoz kell menni.
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Abbahagytam a fogamzásgátló szedését, mert babát szeretnénk. Pár napja nekiálltam szedni az adipoxin nevő fogyókúrás tablettát próbaként. Szerintetek ez hatással lehet a teherbeesésemre?

Legjobb válasz: A babvállalás és a fogyókúra együtt nem mûködik, úgyhogy ha babát szeretnél, ne most kezdj el fogyókúrázni. Persze figyelj oda, mit eszel, sok gyümölcs, zöldség, kevés szénhidrát.

A babvállalás és a fogyókúra együtt nem mûködik, úgyhogy ha babát szeretnél, ne most kezdj el fogyókúrázni. Persze figyelj oda, mit eszel, sok gyümölcs, zöldség, kevés szénhidrát.
A kérdező hozzászólása: Rendben. Ha terhes lennék nem is fogyókúráznék. De a gyógyszer befolyásolja a teherbeesést? Vagy addig nem nagyon gáz ha szedem?
Nem tudom, hogy az a bogyesz befolyásolja.e a teherbeesést, de én nem szednék ilyet, ha tudom, hogy babát szeretnék, és arra gyúrunk. Ki tudja mi van benne, ami esetleg árthat már a korai fejlõdési szakaszokban is, amikor még épp csak megtudod, hogy úton van. Amúgy maga a fogyókúra befolyásolhatja, sok nõnek felborítja a ciklusát, bár attól is függ, hogy mennyire drasztikus a fogyókúra.
Utánanéztem, és úgy látom, az Adiponix csak természetes anyagokat tartalmaz. Így sztem a teherbeesés szempontjából nem gáz. Probléma azoknál a szereknél van, amik valamilyen amfetamin-származékot tartalmaznak, mert az effektív drog, azt meg nem kéne... De sztem ez nem gáz. Viszont ha pozit tesztelsz, tényleg hagyd abba, mert a zsírégetõ/vízhajtó/étvágycsökkentõ hatás miatt, elvonja a babától a kellõ tápanyagokat. Amíg csak pár napos/hetes kis babóca, addig ennek nincs jelentõsége, de késõbb már sokat számít. Szóval ha nagyon ragaszkodsz hozzá, sztem szedheted, de ez csak az én szuverén véleményem. ;)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ. Természetesen ha megtudnám, h. jön a baba azonnal abbahagynám a szedését, mert onnantól kezdve õ lenne az elsõ.

Abbahagytam a fogamzásgátlót, mert babát szeretnénk, de most eléggé pattanásos lett az arcom. Mit tudtok rá ajánlani?

Zyneritet használtam korábban, az jó is volt, csak most nem merem használni, mivel babával próbálkozunk. Mit tudnátok rá javasolni?

Legjobb válasz: Mindennap egy borsó szemnyi élesztõ!Meg kell enni, vagyis nyeld le, mert elég rossz íze van!

Mindennap egy borsó szemnyi élesztõ!Meg kell enni, vagyis nyeld le, mert elég rossz íze van!
shea vajat! ha idejében elcsíped a pattanást, és bekened vele, már ki sem jön, ha kijön, sokkal hamarabb elmúlik zsíros a vaj, de nekem egy kozmetikus pont ezt mondta hogy nagy tévedés az, hogy a pattanásokat szárítani kell, mert akkor a szervezet azt a választ adja, hogy még jobban zsírosodjon, így még több pattanás lesz
anno én is így jártam es nekem egy év kellett mire rendezõdtek a hoemonjaim es nagyjabol elmultak, de hidd el én is mindent kiprobáltam hiába idõ kell neki. a gyogyi abbahagyása utan még 10kg is rám szaladt, amikorra azt ledolgoztam elmultak a pattik és lett baba
Régen én is küzdöttem a pattanásokkal és észrevettem hogy nyáron sokkal szebb a bõröm. Néha néha elmentem szoliba (ne arra gondoljatok hogy hetente 5x hanem inkáb hetente 2hetente 1x) és nagyon jót tett a bõrömnek. Most persze nem járok mert itt van egy kismanó a pocimban de szerencsére jön a szép napos idõ :-) szeptemberben meg a picúr :-) de a shea vajról is sok jót hallottam már. Pl a terhességi csíkok (striák) megelõzésére is jó.

Abbahagytam a fogamzásgátló szedését két hónapja, mert babát szeretnénk és most olyan az arcom, mint egy tinédzseré, el múlik ez majd?

Legjobb válasz: igen, teljesen természetes, tisztul a szervezeted. Ha nagyon zavarj menj el kozmetikushoz. Általában pár hónap alatt helyre jön magától.

igen, teljesen természetes, tisztul a szervezeted. Ha nagyon zavarj menj el kozmetikushoz. Általában pár hónap alatt helyre jön magától.

Dec.19-én abbahagytam a fogamzásgátló szedését (szeretnénk babát), januárban megjött, de azóta nem. Normális ez? Kb.5 évig szedtem előtte gyógyszert. Terhes nem vagyok teszt szerint, csak érdekel hogy másnál fordult-e elő ilyen, normális-e.

Legjobb válasz: A gyógyszer hatására még lehetséges hogy legyenek ilyen gondjaid. Van akinek rögtön visszaáll a rendes kerékvágásba van akinek csak évek múlva.

A gyógyszer hatására még lehetséges hogy legyenek ilyen gondjaid. Van akinek rögtön visszaáll a rendes kerékvágásba van akinek csak évek múlva.
Elõfordulhat, de ha babát szeretnél, akkor kéne doki.
5 év után elõfordulhat ilyesmi, de 2 hónap alatt szokott ki ürülni a fogamzás gátló a testbõl. Szerintem lassan elmehetnél nõgyógyászhoz.
Nálam egy egész hónap nem maradt ki csak össze vissza jött meg volt hogy 2 héttel késöbb! Ha babát szeretnél akkor ird mindenkép pontossan hogy mikor betegszel meg mert a dokinak ez az elsõ kérdése! És a nagy összevisszaságba nem biztos hogy emlékezni fogsz rá pontossan! Remélem mielöbb összejön a baba! 40hkm
Nálam is ugyanez volt. 6 évig szedtem a bogyót, majd amikor abbahagytam 78-80 napos lett a ciklusom. Összesen kétszer jött meg, és amikor úgy voltam vele, hogy na akkor most elmegyek nõdokihoz, pozitívat teszteltem! Tehát nem kell aggódni. Ha mégis úgy gondolod nyugodtan elmehetsz a nõdokihoz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Lehet a megbetegedésnek köze hozzá? Most hogy visszagondolok tényleg van benne valami, mert amikor meg kellett volna jönnie mind a kétszer beteg voltam, most is az vagyok.

Babát szeretnénk, ezért abbahagytam a fogamzásgátlót! Mikor áll be a mensim?

2 hónapja hagytam abba a tabit, múlt hónapban nem jött meg, most 3 napja kellett volna, de csak egy napig tartott, terhes tesztek negatívok. Van így esélyem a babára?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem ne aggódj. Én is most hagytam abba a gyógyszert és é is aggódom hogy mi lesz. Úgy hallottam ha nem jön meg az orvosod fel fog írni egy peteérést elõsegítõ gyógyszet. Amúgy azt olvastam 2-3 hóap míg beáll ha elõtte nem volt a meziddel gondod. Szép napot!

Szia! Szerintem ne aggódj. Én is most hagytam abba a gyógyszert és é is aggódom hogy mi lesz. Úgy hallottam ha nem jön meg az orvosod fel fog írni egy peteérést elõsegítõ gyógyszet. Amúgy azt olvastam 2-3 hóap míg beáll ha elõtte nem volt a meziddel gondod. Szép napot!
2-3hónap alatt be kell állnia. nekem amikor abbahagytam már nem jött meg következõ hónapban, helyette a baba jött. sok sikert 28hetes kismama
Én fél éve hagytam abba, és még mindig nem állt be. :( szerintem egyén és gyógyszer függõ is.
Nálam a gyógyszer elhagyás után 3 hónappal ált be 30napra.
Szia! Én december óta nem szedem a gyógyszert, de azóta nem jött még össze a baba. A ciklusom a második hónaptól szépen beállt 28-29 napra. Szerintem ez mindenkinél változó! Szorítok neked, hogy mihamarabb sikerüljön!
Szia! Én is két hónapja hagytam abba a fogamzásgátlót! Az elsõ hónapban 31 napra megjött, aztán utána 42-re. Én is csináltam egy rakás tesztet, persze mind negatív. A dokim azt mondta, hogy a második hónapban tutira nem volt peteérésem sem, mert túl hosszúra nyúlt a ciklusom, a nyálkahártyám is vékony volt! Nagyon várom már, hogy beálljon a ciklusom! Szóval ha újra kezdhetném tutira nem szednék be egy szem bogyót sem!
Nekem nagyon össze-vissza volt minden, olyan hogy 28 nap, nem is ismertem. Fél év gyógyszerszedés után, ez a 3. gyógyszermentes hónapom, és 28 napra jön meg! Ovu a tünetek alapján van, de olyan mintha 4-5 nap elteltével újra kezdõdne.

4 hónapja abbahagytam a fogamzásgátló tabletta szedését, mert babát szeretnénk. Azóta menzesz előtt mindig 4 napig barnásozom. Mi az oka? Összefügghet ez azzal, hogy nem jön a baba?

Legjobb válasz: Szia. Lehet a hormonok miatt van a barnázás, és talán hogy tisztul a szervezeted. De sajnos pontosan nem tudom.

Szia. Lehet a hormonok miatt van a barnázás, és talán hogy tisztul a szervezeted. De sajnos pontosan nem tudom.
Én már évek óta nem szedek fogamzásgátlót és mégis mindig barnázok menszesz elõtt!:-(A maximum 5nap barnázás volt! Mindenki mást mond.Szerintem egy hormonvizsgálat nem ártana!

3 évig fogamzásgátlót szedtem. Ferb. végén abbahagytam, mert babát szeretnénk. De úgy tudom 3 hónapot várni kell. Febr.24-én jött meg, márc.2-án voltam együtt a férjemmel, nem védekeztünk. Azóta nem jött meg. Terhes lehetek?

Legjobb válasz: Nem feltétlen kell 3 hónapot várni. A hormon tartalom nagyon rövid idõ alatt kiürül. A fogamzásgátló elvékonyíthatja a méhnyálkahártyát, aminek újraépülésére érdemes 1-2 hónapot várni. De ez sincs feltétlen így mindenkinél. Ha megfelelõ vastagságú a méhnyálkahártyád, akkor akár terhes is lehetsz, sokan estek már teherbe közvetlenül a gyógyszer abbahagyása után.

Nem feltétlen kell 3 hónapot várni. A hormon tartalom nagyon rövid idõ alatt kiürül. A fogamzásgátló elvékonyíthatja a méhnyálkahártyát, aminek újraépülésére érdemes 1-2 hónapot várni. De ez sincs feltétlen így mindenkinél. Ha megfelelõ vastagságú a méhnyálkahártyád, akkor akár terhes is lehetsz, sokan estek már teherbe közvetlenül a gyógyszer abbahagyása után.
Van rá esély. :-) Szerintem csinálj egy tesztet! Több helyen is olvastam, hogy már nem szokás hónapokat várni a fog. gátló után. Sõt, rögtön az elsõ hónapban nagyobb az esély!
Szia. Igen, lehetsz terhes. Én a gyógyszer abbahagyása utáni hónapban estem teherbe, most 23hetes vagyok. Engem is aggasztott a 3hónap, de több orvos is megnyugtatott, hogy nem lesz semmi gond. A tesóm gyógyszer mellett lett terhes, és erõs, egészségas gyermeke van. Minden jót.
Ha terhes lennél akkor sincs gond.Én is gyógyszert szedtem és abbahagytam.A dokim azt mondta, hogy csak 1 ciklust várjunk meg, de ha becsúszik akkor sincs gond.
1 éves próbálkozás után vizsgálnak ki. addig ezen ne görcsölj!
Van valami okod arra, hogy félj? Mert ha nincs, akkor felesleges aggódnod, és felesleges vizsgálatoknak alávetned magad. Attól, hogy 5 évig fogamzásgátlót szedtél, még semmi bajod nem lesz.
Nos ha félelmeid vannak a többiekkel ellentétben azt mondom menj dokihoz, kérj egy alapos ultrahangot, vérvételt kivizsgálást...és úgy vágj bele..több mint 5 évig szedtem a fogamzásgátlót, aztán csak vártam-vártam-nem történt semmi..másfél év után mentem dokihoz, kiderült hogy mellékhatásként nem rendszeres a mensim és a peteérésem, ráadásul a fogamzásgátló szedése alatt nem derült fény a pco-s hajlamomra, de elég szépen becisztásodtam ...most két év után sikerült teherbe esnem drasztikus gyógyszerekkel, amik mellett folyamat elájultam stb.. Nem akarlak ijesztgetni, mert közel nembiztos, hogy ez rád is érvényes, de menj csak idõben dokihoz és addig ne állj le amíg nem foglalkoznak veled, mert nekem is 4 dokiba került mire rámnéztek, meg csomó rosszullétbe.. Jobb tiszta fejjel belevágni a dologba, mert akár az aggodalom miatt sem fog sikerülni. Drukkolok, hogy ne legyen gond, és sikerüljön!
Szia! Én majdnem 7 évig szedtem a fogamzásgátlót, és pont egy évvel késõbb lettem terhes, mint ahogy azt terveztem, vagyis terveztük a párommal! Úgyhogy ne gondolj ilyenekre, mert akkor amiatt is nem fog összejönni a baba! De kérhetsz orvosi kivizsgálást is, ha megnyugtat! 11 hetes kislány anyukája
Szia! Ne aggódj elõre ilyeneken! Én is 5 évig szedtem gyógyszert, igaz a babavállalás elõtt egy évvel abbahagytam, de lehet összejött volna elõbb is! 17 hetes kismama
szia! Én kb 10 évig szedtem fogamzásgátlót. Miután abbahagytam majdnem 1 év telt el, mire sikerült egy kis bébit összehoznunk. Egyébként én is felkeretem a nõdokimat kb7-8 hónap várakozás után, õ azt mondta, hogy 1 évet mindenképpen ki kell várni, mielõtt elkezdenének vizsgálgatni, mert a teljesen egészséges, stb párok 70-80%-ánál kb 1 év alatt sikerül a baba.
Szia.A görcsölés, idegeskedés nem tesz jót!Nyugi.Én 10 évig szedtem tablettát, októberben abbahagytam.Rendszertelenül jött meg az elsõ 2 hónapban, aztán kíváncsiságból a ciklus.hu-n megnéztem, hogy januárban kb.mikor lehet pé-m.Ráhagytunk pár napot elõtte és utánna, szeretkeztünk ebben az idõtartamban és sikerült.A dokim azt mondta, hogy ha 6 hónapig nem sikerült volna akkor utánanézünk volna, mi a helyzet.Úgyhogy szeressétek egymást, max. ha szeretnéd tudni, van -e pé-d, vegyél ovu tesztet.30 hetes pocis

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!