Találatok a következő kifejezésre: Babát szeretnénk! vitamint (13 db)

Babát szeretnénk és majd most kezdünk elprobálkozni vele. Szerintetk szedjek valamien gyógyszert vagy van olyan gyógyszer h előbb sikerüljön majd? Vagy valamien vitamint tudnátok ajánlani nekem? És szerintetek mennyi lehet hizni a terheség alatt?

Legjobb válasz: Én biztos hogy nem szednék semmilyen gyógyszert egyelõre, fõleg nem orvosi tanács nélkül. Lehet rögtön sikerül. Nekünk pl az elsõ próbálkozásra összejött mindkét baba. Vitamint elkezdhetsz szedni, folsavat, esetleg valamilyen terhes vitamint, amit már babát tervezõknek is ajánlanak, bár ezek elég drágák. Az hogy mennyit lehet hízni terhesség alatt, nagyon változó. Alkat és terhesség függõ.

Én biztos hogy nem szednék semmilyen gyógyszert egyelõre, fõleg nem orvosi tanács nélkül. Lehet rögtön sikerül. Nekünk pl az elsõ próbálkozásra összejött mindkét baba. Vitamint elkezdhetsz szedni, folsavat, esetleg valamilyen terhes vitamint, amit már babát tervezõknek is ajánlanak, bár ezek elég drágák. Az hogy mennyit lehet hízni terhesség alatt, nagyon változó. Alkat és terhesség függõ.
A kérdező hozzászólása: Értem nagyon szépen köszönöm!
folsavat, terhesvitamint vagy multivitamint nyugodtan szedhetsz, érdemes elõtte felkeresni a nõgyógyászt is, hogy odabent minden rendben. Én peteérés elõtt mentem épp hogy gyereket szeretnénk, kivizsgálást kérek, rögtön biztatott hogy most összejöhet, össze is jött, nem volt szervi gátja, sem ciszta, sem méhszájseb és a rákszûrést is megcsinálták. A hízás alkat kérdése és persze a hormonok, amit elõre nem tudhatsz.
terhes vitamint mindenképpen, Ladeevit, vagy gravida vagy amelyik szimpi, de folsavat mindenképpen!!!! azt külön is kapni, ha nem akarsz több vitamint, bár szerintem jó az is, fõleg, hogy jön a tél. Hogy mennyit hízni terhesség alatt? Ha terhességi cukros leszel mint én akkor kb 2-3 kg. Szerintem amikor valaki azt mondja jajj milyen kívánós akkor inkább úgy van vele legálisan zabálhat és híztat, mert a gyerekre foghatja, aztán meg rinyál hogy adjon le több 10 kg-t. Persze van, hogy valamit megkíván a szervezet vagy jól esik valami ami terhesség elõtt nem, vagy megutál valamit az ember. Egyél úgy mint most és akkor nem lesz semmi extra hízás. Ha meg egészségesebb kajákat eszel pláne nem fogsz elhízni, mert zöldségtõl még nem lett kövér senki :) de ha jönnek tömegével a sütik stb akkor tuti hízol és a gyereknek sem jutatsz be megfelelõ tápanyagot.
Szia! Lehetõségként kerüld a gyógyszereket. Elõször is hasznos lenne mindkettõtöknek egy méregtelenítõ kúra, majd feltölteni a szervezeteteket vitaminokkal, ásványi anyagokkal. Ha érdekel pár jó tapasztalat, szülésznõi, orvosi tanács, akkor adj egy email címet és szívesen elküldöm.

Milyen vitaminokat javasoltok ha babát szeretnénk? Én elevitet szedek, párom C-500 vitamint, gondoltam még E vitaminra neki.

Legjobb válasz: E-vitamin teljesen jó a párodnak és neked is! Én is szedettem vele:)

E-vitamin teljesen jó a párodnak és neked is! Én is szedettem vele:)
A kérdező hozzászólása: És használt? Mennyit szedjünk?
Ez engem is érdekelne! Az E vitamint milyen mennyiségben kell a férfinak és milyenben a nõnek? Orvos írja fel? Bocs, hogy belekontárkodtam!!! Én egyébként Vas komplexet szedek, abban van folsav, cink, C vitamin és. Azért ezt szedem csak, mert csak vasat kértem a gyógyszertárba és folsavat, gondoltam még egyenlõre az elég, aztán, majd ha sikerül a baba csak akkor a terhesvitamint, most meg odafigyelek pluszban az étkezésünkre. A lényeg annyi, hogy a gyógyszertáros ezt a fajta vasat adta és így nem merem egyenlõre beszedni a már megvásárolt folsavat, nehogy sok legyen, mert az sem jó állítólag! A ciklus második fele óta palástfûvet iszom, ennyit teszünk mi egyenlõre. A méhpempõn gondolkodom, azt is mind a ketten szedhetnénk, és jókat olvasok nagyon róla.
Folsavat.
Én ebben a hónapban kezdtem el szedni a folsavat és a gravida vitamint, remélem segít, amikor az elsõ gyermekünket terveztük elevitet szedtem és az elsõ hónapban terhes lettem. :)
Elsõ vagyok. Már nem emlékszem pontosan mennyit szedtünk, de talán a 200mg-osat napi 1x? Itt a neten is utána lehet ennek nézni, ill a magán a csomagoláson/dobozon rajta van. Én általában DM-ben vettem, de lehet gyógyszertárban is. Arra emlékszem, hogy 2 vagy 3 hétig szedtük, aztán szüneteltünk úgy 1 hetet és folytattuk...
A kérdező hozzászólása: Vettem a patikába ma, 200-asat kaptam, mivel a 300-400-asat azok szedik akiknek E vitamin hiányuk van. Azt mondta a patikus nap 1-et kell szedni, de az étkezés is nagyban befolyásolja. Én a páromnak szánom mivel erõsíti a spermákat azt olvastam, én csak elevitet szedek egyenlõre.

Babát szeretnénk, és gravidát meg e-vitamint szedek, így nem lehet túladagolni az e-vitamint, h. egyik nap gravida, másik nap e-vitamin?

Május óta próbálkozunk,múlt hónapig nem jött össze,és elkezdtem szedni az e-vitamint,és első vitaminos hónapunkban összejött,de másfél hetes késéssel távozott a menstruációval.az orvos mondta,h.szedjek terhesvitamint,de én az e-vitamint se szeretném abbahagyni,mert szerintem az segített most is teherbeesni,csak szerintem vékony volt a nyálkahártyám(6.héten 9,2 mm)

Legjobb válasz: Valamilyen szinten szerintem azért túl lehet adagolni mert zsírban oldódó vitamin, én a dokit megkérdezném azért!

Valamilyen szinten szerintem azért túl lehet adagolni mert zsírban oldódó vitamin, én a dokit megkérdezném azért!
Mennyi E-vitamint szedsz? Túl lehet adagolni, de ahhoz tényleg kilószámra kell enni. 1000-1500 IE az, ami már káros (naponta).
A kérdező hozzászólása: 400 mg-os az e-vitamin, a gravidában meg nem tudom mennyi van.
Jó hogy úgy szedsz gyógyszert, hogy nem olvasod el, mi van benne...
beirtam googleba, hogy gravida osszetetele, es lass csodat kiadta :) )) 20 NE az E vitamin tartalma
Az NE/UI pedig ezt jelenti: Vitamin E: 1 IU is the biological equivalent of about 0.667 mg d-alpha- tocopherol (2/3 mg exactly), or of 0.45 mg of dl-alpha-tocopherol acetate.
A kérdező hozzászólása: Nagyon kedves vagy, ezt elolvastam, de nem tudtam/tudom, h.hány mg-nak felel meg ez az érték.
400 IE/IU lehet, nem mg-ban mérik. Biztos, hogy nem fogod túladagolni.
A gravida az tuti jo, Van benne folsav es vas (nekem az segitett teherbeesni)

Babát szeretnénk. Elég az, ha folsavat+e-vitamint kezdek el szedni?

A folsavból is(3 mg-os)és az e-vitaminból(100 mg-os)is napi 1 szemet.

Legjobb válasz: Kezdetnek jó lesz!! Én szedek még mellé c vitamint és barátcserje kapszulát!Nah meg ovutol kezdve palástfû teát iszom!!! Sok sikert!

Kezdetnek jó lesz!! Én szedek még mellé c vitamint és barátcserje kapszulát!Nah meg ovutol kezdve palástfû teát iszom!!! Sok sikert!
en csak folsavat szedtem 5 mg-t
Szió! Én is ebben a cipõmen járok(bár nekem 2 év 7 hónap után sikerült a baba!Sajnos leállt a szíve és mûtétileg elkellett távolítani!Rettenetesen megviselt)9. hete történt! Azóta szedek Elevitet+ 1 Folsavat+Méhpepmõt(rosszízû, de sok jó dolgot olvastam róla!Ha gondolod elküldöm priviben az oldalt ahonnan rendeltem)és vettem még mellé pepmõs mézet!Ez MIND-MIND segíti a várandósság létrejöttét és megtartását!Én is mihamarabb újra várandós szeretnék lenni!Hisz'a legcsodálatosabb érzés a világon! Ha gondolod írj privit és ott tudunk tovább "beszélgetni"! Üdvözlettel: Linda
Én elevitet, folsavat és e vitamint szedtem, az segít a megtapadásban.Palástfû és cickafark teát ittam, akkor jött össze, nekem a méhpempõ nem vált be

Mind a kettőnk szedhet E-vitamint, ha babát szeretnénk, vagy csak a leendő kismami szedje?

Legjobb válasz: Az E vitamin hatása a férfiaknál: Az E-vitamin megerõsíti és védi a spermiumok sejtmembránját és segíti õket, hogy megtegyék azt az utat, ami a gyerek nemzéséhez kell. Vagyis a beérkezés helyétõl a hüvelyen keresztül a petevezetéken át addig míg nem találkoznak a szembejövõ petesejttel. Egy kísérlettel kimutatták, hogy megfelelõ számú,de kevésbé mozgó spermiumokkal rendelkezõ férfiaknál 3 hónapon át, 200NE E-vitamin szedése után 30 %-kal növekedett a megtermékenyítés aránya. A vitaminokat legalább 3 hónapon keresztül kell szedni ahhoz, hogy ki tudják fejteni hatásukat. Hogy a leendõ kismamiknak miért jó, azt gondolom tudod?!? Az én párom is szedi :)

Az E vitamin hatása a férfiaknál: Az E-vitamin megerõsíti és védi a spermiumok sejtmembránját és segíti õket, hogy megtegyék azt az utat, ami a gyerek nemzéséhez kell. Vagyis a beérkezés helyétõl a hüvelyen keresztül a petevezetéken át addig míg nem találkoznak a szembejövõ petesejttel. Egy kísérlettel kimutatták, hogy megfelelõ számú, de kevésbé mozgó spermiumokkal rendelkezõ férfiaknál 3 hónapon át, 200NE E-vitamin szedése után 30 %-kal növekedett a megtermékenyítés aránya. A vitaminokat legalább 3 hónapon keresztül kell szedni ahhoz, hogy ki tudják fejteni hatásukat. Hogy a leendõ kismamiknak miért jó, azt gondolom tudod?!? Az én párom is szedi :)
A kérdező hozzászólása: Igen, köszi ezt olvastam már ezen az oldalon:)
Hát akkor tudod a választ a kérdésedre :)
A kérdező hozzászólása: Igen tudom, csak elsõnek kérdeztem, aztán rákerestem, hogy hátha...és bejött!:)

Tisztelt Doktor Úr! A párommal babát szeretnénk, ezért júniusban el is mentem egy nőgyógyászati vizsgálatra, ahol csináltak rákszűrést és ultrahangot is és mindent rendben találtak. Az orvos javaslatára elkezdtem szedni folsavat és D vitamint, viszont a j

Tisztelt Doktor Úr! A párommal babát szeretnénk, ezért júniusban el is mentem egy nőgyógyászati vizsgálatra, ahol csináltak rákszűrést és ultrahangot is és mindent rendben találtak. Az orvos javaslatára elkezdtem szedni folsavat és D vitamint, viszont a júliusi menzeszem óta kb. a menstruáció előtt egy héttel már alhasi fájdalmaim vannak, és a menzesz napján valamint az azt követő napon is iszonyú görcsök jelentkeznek, ami olyannyira erős hogy nem tudok munkába menni. Ezt kíséri mellfeszülés és kisebb mellfájdalom is, valamint a gerinc mentén is érzek fájdalmat, és jellemző fáradákonyság is. (Elmentem még egy ultrahangra, de semmit nem találtak, és kizárták a fertőzést is.) Ezek lehetnek premenstruációs tünetek? Vagy más is okozhat ilyen tüneteket? Elég stresszes munkát végzek kb. egy éve, de ezek a tünetek csak mostanában jelentkeztek, ettől függetlenül lehet hogy ez okozza? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: egy aggódó 29 éves nő

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Az említett panaszok premenstruális tünetek is lehetnek, ezért javaslom a Premens tabletta rendszeres szedését. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Az említett panaszok premenstruális tünetek is lehetnek, ezért javaslom a Premens tabletta rendszeres szedését. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! A párommal babát szeretnénk, ezért júniusban el is mentem egy nőgyógyászati vizsgálatra, ahol csináltak rákszűrést és ultrahangot is és mindent rendben találtak. Az orvos javaslatára elkezdtem szedni folsavat és D vitamint, viszont a j

Tisztelt Doktor Úr! A párommal babát szeretnénk, ezért júniusban el is mentem egy nőgyógyászati vizsgálatra, ahol csináltak rákszűrést és ultrahangot is és mindent rendben találtak. Az orvos javaslatára elkezdtem szedni folsavat és D vitamint, viszont a júliusi menzeszem óta kb. a menstruáció előtt egy héttel már alhasi fájdalmaim vannak, és a menzesz napján valamint az azt követő napon is iszonyú görcsök jelentkeznek, ami olyannyira erős hogy nem tudok munkába menni. Ezt kíséri mellfeszülés és kisebb mellfájdalom is, valamint a gerinc mentén is érzek fájdalmat, és jellemző fáradákonyság is. (Elmentem még egy ultrahangra, de semmit nem találtak, és kizárták a fertőzést is.) Ezek lehetnek premenstruációs tünetek? Vagy más is okozhat ilyen tüneteket? Elég stresszes munkát végzek kb. egy éve, de ezek a tünetek csak mostanában jelentkeztek, ettől függetlenül lehet hogy ez okozza? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: egy aggódó 29 éves nő

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Az említett panaszok premenstruális tünetek is lehetnek, ezért javaslom a Premens tabletta rendszeres szedését. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Az említett panaszok premenstruális tünetek is lehetnek, ezért javaslom a Premens tabletta rendszeres szedését. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán
GYÜMÖLCS!
Gravida.
Én is Elevitet szedek a terhességem elõtt 1 hónappal kezdtem el, és semmi gondom nincsen vele. az émelygés a terhesség kellemetlen, de természetes velejárója.
Én a Gravidát szedem terhességem óta. Idáig 3 nagy laboron vagyok túl. Mit ne mondjak idáig azt mondta az orvosom és a védõnõ, hogy szép a laborom. Se vérszegénység... semmi olyan, ami gondot okozna. A süllyedésem magas, ami a terhesség velejárója. 3-as koleszterinem a terhesség végére 6-os lett, de ez is vele jár. a hgb: 128, ami szintén tökéletes.Vas: 20, 3 Én ajánlani tudom a Gravidát, rendben tartja a vérképemet is. Annyi a hátránya, hogy én szorulásra hajlamos vagyok és a benne lévõ vas nem tesz túl jót ilyen téren... De hát valamit valamiért. :) A Gravida mellé még Omega 3-at szedek és Magne B6-ot.
Én Gravidát szedtem. Az igaz, hogy nem szabad èhgyomorra szedni, mert attól tényleg hányingered lehet.
Én Elevitet szedtem és szedek. Nem volt se kiütésem, se szorulásom, se émelygésem tõle.
Én femibion 800 -at szedtem fogantatás elõtt 3 hónappal a 12.hétig (ami a folsavra megy rá leginkább mivel az a legfontosabb az elején és van benne omega3 is ), utána femibion 400-at ezt a szoptatás végéig lehet szedni. Kicsit drága , 5-6 ezer ... Mellé orvos által felirt neo-ferro-folgammát szedek, valamint 1000 mg os c-vitamint és a Dr.Lenkei vitamint: Korall kalcium naponta, és Magne B6 ot.De szerintem aki babát akar , az nem a baba és saját egészségén fog spórolni nem ?! :) legalábbis mi igy vagyunk vele. Sok sikert a babához ! 22 hetes kismama
Lombik programnál a következõket kell szednem, szerintem ez normál terhességnél is nyerõ lehet: Femibion D vitamin (ez nagyon fontos, de orvos írhatja csak fel, külön, csak úgy nem lehet kapni) Méhpempõ vagy E vitamin (méhnyálkahártya vastagításra, bár ezt nem az orvos javasolta, de sokan szedik) Mellé rengeteg inni, napi több litert.
Én is a Matruelle-t akartam írni, nekem is az vált be. Hátránya, hogy nem lehet egészségpénztárra venni. A tesóm az Elevittõl émelygett, Gravidát szedett, de azt a doki nem ajánlotta neki. Én terhesség elõtt ráhangolódásnak próbáltam a Hipp Natalt, de nem vált be, folyamatosan puffadtam tõle. A Matruelle-t azért választottam, mert könnyebben lenyelhetõ (ahogy írták, látom, másnak is szempont), és azért, mert még vizsgaiõszakokban szedtem a Pharmaton Vital-t, amivel nagyon elégedett voltam. Ha cak erõsíteni akarsz, akkor ezt nagyon tudom ajánlani, de ez nem terhesvitamin, hanem általános.
Én is ajánlok egy vitamint, keress rá. CaliVita New Life 90.db 4600ft napi 1szem
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Olyan vitamint keresek, ami segít feltuningolni a szervezetem és a babának is jó, ha már majd egyszer majd megfogan. Eléggé stresszes a munkahelyem, váltott mûszak 12.órában, hol nappalos, hol éjszakás vagyok! Sokszor vagyok fáradt, kimerült és hangulatfüggõ!
Kedves Kérdezõ! Arra figyelj, hogy legyen benne jód, bármit is szedsz (amennyiben nincs pajzsmirigy problémád), mert a babának nagyon kell, s étellel kizárt dolog bevinni a szükséges mennyiséget. Gravidában van jód, Elevitben nincs. A Gravidát étkezés után kell bevenni, akkor nekem nem okozott rosszullétet, evés elõtt bevéve tényleg szörnyû...
Én a kettõ közül egyik sem ajánlanám, mert az ismeretségi körben egyik sem szerepelt túl jól. Én az Elevittõl kiütéses lettem, sógornõim és egy barátnõm a Gravidától hányt /én már ezért nem is próbálkoztam vele/. (Miután abbahagyták a Gravida szedését elmúlt az émelygés, aztán újrakezdték, megint elõjött...) Nekem tapasztalatból a Pharmaton Matruelle vált be. Elõnye, hogy számomra könnyebben lenyelhetõ, a csokis ízesítés miatt jobban is csúszott :) , és e mellé nem kellett plusz folsavat szednem a terhesség elején, nem úgy, mint az Elevit mellé. Hátránya, hogy felénk egy havi kb. 4000 Ft, szóval kb. duplája az Elevitnek. /Attól függ, melyik patika árait nézzük./
Femibion 800 ez laktózmentes, gluténmentes. A teherbeesést befolyásolja az is hogy érzékeny vagy-e a lisztes, gluténtartalmú ételekre. Sajnos a lisztérzékenység sokszor nem is derül ki, csak speciális vizsgálattal. Az Elevit savas, nekem mindig égett tõle a gyomrom. Ovant kapszula nõknek. Sok-sok folyadék egész napra, egyenletesen elosztva. Fehérjedús táplálkozás! http://www.origo.hu/egeszseg/terhesseg/20130508-feherjedus-e..

Babát szeretnénk. Az orvosom azt mondta, szedjek még plusszba folsavat és e-vitamint a Hipp Natal mellé. Mennyit kell szednem ezekből naponta?

Köszönöm szépen el?re is a válaszokat!

Legjobb válasz: Én csak folsavat szedek, napi egy darabot.

Én csak folsavat szedek, napi egy darabot.
Én csak E-vitamint szedtem, napi egy darabot.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
A folsavat a tervezett terhesség elõtt már 3 hónappal ajánlják, így kisebb a kockázata a fejlõdési(velõcsõzáródási) rendellenességeknek.Szerintem napi 1 tabletta bõven elég.A terhesség alatt sem ajánlanak többet és sokaknál amugy is szorulást okoz, ami nagyon kellemetlen.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen Neked is, hogy válaszoltál! Nem is tudtam, hogy szorolust okoz, akkor tényleg elég lesz 1 tabi. :) Köszönöm még egyszer! Szép napocskát!
A kérdező hozzászólása: vagyis szorulást :) jól elírtam :)

Babat szeretnenk, valami vitamint mar most kezdjek el szedni, vagy raer ha mar megfogant a babuci?

Legjobb válasz: Az elevitet vagy a gravidát már szedheted a fogantatás elõtt 1-3 hónappal.Ha meg már úgy érzed hogy pocakos lettél akkor meg folsavat kell szedni.Az az elsõ 3 hónapban nagyon fontos.

Az elevitet vagy a gravidát már szedheted a fogantatás elõtt 1-3 hónappal.Ha meg már úgy érzed hogy pocakos lettél akkor meg folsavat kell szedni.Az az elsõ 3 hónapban nagyon fontos.
Nyugodtan elkezdheted már most.Én elevitet szedtem mindhárom gyerekemmel, és szerintem jó.A tervezett terhességeim elõtt 1 hónappal álltam neki szedni mindig.Nálam annyi volt a mellékhatása, hogy délelõtt kellett bevennem, mert este nem tudtam tõle aludni, de semmi más bajom nem volt.Persze szedhetsz mást is, ami neked a legszimpatikusabb. asok sikert, üdv
elevit az nagyon jó
mar a baba keszites elott jo elkezdeni.a dokim is azt mondta.en is 3honappal elotte kezdtem;)
nekem azt mondta a doki, hogy folsavat kellene feltétlenül szedni elõtte 3 hónapig, de ha szeded az elevitet, abban van.
tegnap azt mondta a nödokim elevitett elég szedni amig nincs terhesség.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!