Találatok a következő kifejezésre: Babát szeretnék, mi van ha (13 db)

Most akkor hogy is van ez: a fiú babák szeretnek tovább bent lenni, de a második babák meg szeretnek előbb jönni, akkor mi van ha második és fiú babát várok?

Melyik téren er?sebbek a tapasztalatok? Melyik a dominánsabb, az hogy második szülés lesz és így el?bb jön majd (és egyúttal esetleg könnyebb és gyorsabb lesz), vagy pedig az hogy fiam lesz, és így akkor ? majd szépen elid?z odabent, és esetleg túl is hordom?

Legjobb válasz: Mindkét babám fiú. Az elsõ 37+4-re született meg, a második 36+5-re.

Mindkét babám fiú. Az elsõ 37+4-re született meg, a második 36+5-re.
Nekem kislányom van.A 42.héten indítottak.
elsõ fiam napra pontos volt a második is fiú õ ráhúzott négy napot, akkor is csak azért jött mert indították a szülést.
ja és három rokonom és egy barátnõm fiai is mind elõbb születtek két héttel a vártnál.
Nekem a lányom a 41.héten lett meg.Az ismerõsöm mind a 3 gyermekét túlhordta, ott van fiú és 2 lány. Körülöttem túlhordások voltak. :)
Az én eseteimben mérvadó volt:P
A harmadik lányunknál én is pontosan tudtam a fogantatás idõpontját, mégis a védõnõ elszámolása szerint 1 nappal késõbb, a ciklusom szerint viszont 1 nappal hamarabb jött... Tehát a fogantatás idõpontja sem mérvadó.
1. fiam 40+4 napon lett indítva 2. fiam 42+0 napon indították, mert nem akart kibújni:) Mindkét esetben biztos volt a fogantatás napja, így elszámolás sem történt. A 2.nál ráadásul már az elsõ trimeszterben 1111 lett a cg értékem.
Nekem mind2 gyerekem pontosan érkezett, mert pontosan tudtam a fogantatás idõpontját, szerintem ez választ is ad.
3 lányom van. Az elsõt túlhordtam +9 nap 2. hamarabb jött -2 nap 3. még hamarabb -11 nap
3 lányom van, az elsõt a kiírthoz képest +3 nappal szültem, a másodikat 1 héttel hordtam túl, a harmadik született a kiírt idõre. A szülés ideje, nem a baba neme és a terhesség számától függ!! Üdv:3 lányos
én mindkettõt túlhordtam, az egyik kisfiú a másik kislány :) mondjuk a kisfiamhoz (41.) képest a kislányom 2 nappal korábban jött (40+5) :) )
1. lány 39+3 2. lány 40+6 jól túlhordtam az elsõhöz képest :) (hozzá képest 10 nappal...) pedig futottam utána, mint a nyúl, a nagy pocakommal, emelgettem, stb, mégse indult be elõbb a szülés (22 hó különbség)

Babát szeretnénk mi van akkor ha annyira szeretjük a szexet hogy mindennap van, attol még lehet belöle baba? Vagy muszáj csak két naponta szexelni?

Legjobb válasz: szia. ha a párod kiskatonái olyan életképesek és annyira sok van belõlük akkor nem árt és nem befolyásolja a teherbeesést , de ha picit kevesebb a spermaszám vagy lassúbbak akkor viszont a napi szeretkezés nehezíti a teherbeesést mert a spermák nem tudnak kellõképpen újratermelõdni , 100%os választ csak a párod spermatogrammja ellenében lehet mondani. Babát szeretnétek?

szia. ha a párod kiskatonái olyan életképesek és annyira sok van belõlük akkor nem árt és nem befolyásolja a teherbeesést , de ha picit kevesebb a spermaszám vagy lassúbbak akkor viszont a napi szeretkezés nehezíti a teherbeesést mert a spermák nem tudnak kellõképpen újratermelõdni , 100%os választ csak a párod spermatogrammja ellenében lehet mondani. Babát szeretnétek?
Igaza van az elõttem válaszolónak. Ha így esik jól, szexeljetek mindennap, de ha nem sikerül így teherbeesned, akkor mindenképpen javasolnám, hogy próbáljátok ki a két (esetleg három) naponkénti verziót is! Sok sikert! :)
Szia! Akkor legyetek együtt amikor kivánjátok!
A kérdés így kezdõdött: "Babát szeretnénk"
A kérdező hozzászólása: Igen, mult honapba taroztatuk magunkat nem volt csak heti két szex de nemjött össze most meg ugy voltam velem minek számolgasam ha igy is megvan az esély rá!!

Babát szeretnék, de mi van ha nincs peteérésem?

5 hónapja próbálkozunk, elég rendszertelen a ciklusom, de általában 32-34 napra megjön a mensi...

Legjobb válasz: mindennek elõtt menj el egy nõgyógyászhoz és mondd meg mióta próbálkoztok..mond neki, hogy az a sejtésed, hogy nincs peteérésed..õ tud válaszolni és segíteni, ha kell..de egy év próba elõtt nem szoktak beavatkozni, de vizsgálatot kérhetsz.. internet ehhez kevés..meg amúgyis jobb ha felkészítenek és elõre megteszik a terhesség elõtti vizsgálatokat.

mindennek elõtt menj el egy nõgyógyászhoz és mondd meg mióta próbálkoztok..mond neki, hogy az a sejtésed, hogy nincs peteérésed..õ tud válaszolni és segíteni, ha kell..de egy év próba elõtt nem szoktak beavatkozni, de vizsgálatot kérhetsz.. internet ehhez kevés..meg amúgyis jobb ha felkészítenek és elõre megteszik a terhesség elõtti vizsgálatokat.
Szia! Szerintem is fordulj dokihoz. Egy vérvétel + Uh sok mindent kiderit.


Idõnként nagyon szeretnék babát, de mivel a párom 44 éves nem merek neki szülni. Mi van, ha nem lesz türelme hozzá?

Ha szülök akkor mindenképp a páromnak fogok. Hogyan mondjam meg neki, hogy babát szeretnék tõle?

Legjobb válasz: Te hány éves vagy? Mert elégé gyerekesen gondolkozol.

Te hány éves vagy? Mert elégé gyerekesen gondolkozol.
Miért ne lenne türelme egy 44 évesnek? Talán több is, mint egy húsz év körülinek.. "Szívem, (nyuszómuszó) igazán szeretnék egy gyereket, a mi szerelmünk gyümölcsét, akit mi nagy szeretettel nevelnénk, és nyugdíjas korunkban körbeugrálnának az unokák. Mi eben olyan nehéz? Mindent meg kell beszélni.
A bátyámnak 30 évesen se volt türelme az elsõ gyerekéhez. A másodikhoz sokkal több türelme van, 35 évesen. Apukámnak sem volt, amikor bátyám született (27 volt), de amikor én, akkor már nagyon türelmes ember lett belõle. (37 volt) Úgyhogy talán több türelme is van, mint mondjuk régen volt.
Legegyszerûbb ha azt mondod szeretnél gyereket. Egyébként miért ne lenne türelme hozzá? A férjem negyvenöt volt amikor a gyerekünk született, sõt majdnem 46...
Lehet, hogy õ is szeretne egy gyereket.
Ahh..Az én férjem 41 volt, a barátnõm férje 45 raádásul az elsõ gyereknél! Ez férfi(apa)jelölt függõ, nem korfüggõ dolog.
Ugyan már, ma 22:51. az életem legnagyobb szerelem nekem is éppen fele annyi idõs volt, mint én, de semmi ne emberi dolog nem volt ebben. nem a pénzem kellett neki, nem volt pénzem. Nem igaz, hogy nem lehet csodálatos és kölcsönös érzéseket kapni nagyobb korkülönbség esetén.
Szerinted egy 28 éves pasi jobban tolerálja a gyereksírást? Nem :) Ha csak ez a gondod, akkor ne hezitálj. Viszont akar a párod babát egyáltalán?
Ez komoly érv! Az idõsebb férfiak tényleg jobban szeretik a gyerekeket, mint a kalandozó fiatal macsók.
Ne foglalkozz senkivel! Én értem hogy miért kérdezed, pont ennyi a párom és èn is huszonéves vagyok. Hogy mit tehetsz? Megkérdezed szemtõl szemben, gondolom ha egy érett emberrel élsz akkor neked is annak kellene lenned, mert hosszútávon nem viselne el maga mellett. Ezt nem bántásból írom, arra akarlak rávezetni, hogy nem érdemes köntörfalazni, célozgatni, mert abból maximum annyi lenne, hogy berágna rád mert szekálod és nem tudja hogy miért. Ha nem mered ennyire nyíltan (?) akkor például amikor megnéztek egy filmet amiben gyerek van, mondd hogy milyen aranyos, nem? És mondd csak, te szeretnél gyereket?:) ennyi. Ennél kacifántosabban felesleges taktikázni. Sok sikert.
Drága kérdezõ, ez már a hatvanadik kérdésed ugyanerrõl. Ennyi energiabefektetéssel már réges rég megkérdezhetted volna a párodat is és elõrébb lennétek. Gondolom még fél év múlva is azt fogjuk olvasni itt, hogy "jajj, hogy hozzam fel a 44 éves páromnak, hogy gyereket szeretnék, de mégsem vagyok biztos benne, hogy szeretnék".
Egy 44 éves nem öreg. Felesleges erre tenni a hangsúlyt. Ja, hogy õ nem akar babát? Akkor inkább ne. A meglepit senki nem szereti.
Ilyenkör ütközik ki, hogy szinte apád lehetne. Most ne jöjjön senki azzal, hogy a szerelem bla bla bla, mert nem.
Apám 45 éves volt, amikor születtem. Most vagyok 21 éves, elmondhatom, hogy egész életemben támogatott, rengeteg szeretett kaptam illetve mai napig is kapok tõle. Végtelenül türelmes volt hozzám, pedig voltak nehezebb idõszakaim, fõleg tiniként. Az egyik rokonom az elsõ gyerekét 30 a másodikat pedig 44 évesen vállalta, egyikhez se volt türelme... Egyszóval a türelem nem az életkortól függ.
Nem NEKI szülöd... a gyerek nem egy születésnapi ajándék. Jut is eszembe, az én lányom is 44 éves koromban született, most meg éppen nagykorú lesz. ))
Mi lenne ha vele beszélnéd meg. Csak õ adhat erre választ.
Mióta vagy vele, , hogy semmit nem tudsz a párodról, hogy mirõl mit gondol, mit szeretne? Szoktatok egyáltalán beszélgetni? Vagy csak éltek egymás mellett? Alapvetõ dolgokat nem tudsz róla, így mennyire tervezitek komolyan a jövõt?
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, hogy hogy viszonyúlna a gyereksíráshoz...
A kérdező hozzászólása: 26.
Hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: Még nem beszéltünk gyerekvállalásról ezért nem tudom szeretne e gyereket. De fura lenne úgy lefeküdni vele, hogy most gyereket kell csinálni.
Nekem apám 40 volt, mikor születtem, de én már régesrég megfogadtam, hogy az én gyerekemnek nem lesznek idõs szülei. Általános iskolásként egyenesen ciki volt, hogy az én apám szinte nagypapa korú, míg másoké fiatalos, vicces, fitt és teljesen más a gondolkodása, mint egy ízig-vérig kommunista rendszerben felnõtt és élete nagyobb részét abban leélt embernek. A párom most 26 éves, de mikor mondja, hogy mi lesz 30 éves korában és a gyerek még nem szerepel a tervei közt, én már akkor szörnyülködök, hogy úgy mégis hány évesen akar gyereket?! Persze õ nem fogja fel, mert az anyja 18, az apja 24 volt, mikor megszületett... A húgom meg most egy 20 évvel idõsebb férfival él, de már ezen is kiakadtam, hogy mi lesz, ha a gyerekei ettõl a férfitól lesznek. Nekem nagyon rossz a tudat, hogy apám nagy valószínûséggel már nem fogja látni felnõni az unokáit (ezen okból mellettem sem lehettek a nagyszüleim és eléggé rányomta a bélyegét a gyerekkoromra, hogy nekem nem voltak élõ nagyszüleim, mint másnak), nem segíthet nekünk pl házépítésben vagy -újításban, mert mire odáig jutunk, hogy saját házunk legyen, addigra apám már 70 körül vagy afölött lesz. Úgyhogy én a helyedben elgondolkodnék a dolgon, mert nagyon önzõ dolog tõled, csak magadra gondolsz, a leendõ gyerekedre nem. Nézz utána, hogy a legfrissebb kutatások szerint a 40 év fölötti apa ugyanakkora kockázatot jelent a magzatra nézve, mint a 40 körüli anya.

Ausztriában dolgozom lassan egy éve. Bejelentett állásom van. Információt szeretnék arról, hogy ha babát szeretnék vállalni mire leszek jogosult?

A bejelentett lakcímem Magyarországon van, és egyedül nevelném a csemetémet. Van valaki hasonló helyzetben?

Legjobb válasz: Gyereket szeretnél úgy hogy a gyereknek meg sem adod a sanszot hogy apja legyen??? Hát gratulálok. Majd ha a gyerek 18 lesz és utálni fog ezért akkor ne csodálkozz. Önzöség minden szülö részéröl gyereket szülni, de hogy még a sanszod sem adod meg hogy családban nöljön fel az már a tetöfok. Amúgy ne magyar oldalakon kérdezösködj, hanem olvass osztrák oldalakat. ott leírják mire vagy jogosult.

Gyereket szeretnél úgy hogy a gyereknek meg sem adod a sanszot hogy apja legyen??? Hát gratulálok. Majd ha a gyerek 18 lesz és utálni fog ezért akkor ne csodálkozz. Önzöség minden szülö részéröl gyereket szülni, de hogy még a sanszod sem adod meg hogy családban nöljön fel az már a tetöfok. Amúgy ne magyar oldalakon kérdezösködj, hanem olvass osztrák oldalakat. ott leírják mire vagy jogosult.
Ha Magyarországon vagy bejelentve, akkor ugyanazt kapod, mint bárki más Magyarországon. Tehát magyar családit, egyszeri anyaságit, a gyest pedig érdeklõdd meg a munkahelyeden.
csak lakcímre van Mo-n bejelentve így semmit nem kap. talán családit otthonról, ha meglesznek a magyar papírjai és a gyerek is oda lesz bejelentve. az osztrákoktól kell kapni gyest mert ott van most biztosítva.
1 válaszoló! Mi közöd is hozzá, hogy apa vagy anélkül nõ fel. Ismered a helyzetet? Tudod hány éves? tudod miért egyedül nevelné fel? És mi baja lesz apa nélkül? Mennyivel jobb elvált szülõ gyerekének lenni? Sõt mennyivel jobb egy olyan családban élni ahol folyton nyírják egymást? Ismered a helyzetet? NEM!!!!Akkor miért ítélkezel? Úgy írtad, mintha valami óriási bûnt kövezne el.
A kérdező hozzászólása: Utolsónak köszönöm a megértést! :) Köszönöm a válaszokat. Elsõnek: nagyon kedves, hogy így aggódsz értem és a leendõ gyermekemért. A családi helyzetemrõl nem írtam semmit, ill. magamról is csak a kérdésemre vonatkozó dolgokat..-mert a többi egyszerûen nem tartozik ide. A Burgenlandi egészségbiztosítónál tervezem érdeklõdni, csak szerettem volna elõbb hasonló cipõben járó anyukákkal is beszélni a témáról. Még csak terv sajnos, egy vetélésen vagyok túl, és valami miatt nem jön a baba, de már elkezdtünk kivizsgálásra járni.
Én külföldön élek, ugyanígy, mint te, úgyhogy tudom, mi a helyzet. Családit onnan kell igényelned, ahol életvitelszerûen élsz, vagyis Ausztria. Ez emelt minden országban a gyerekét egyedül nevelõknek. Egyszeri anyasági támogatást alanyi jogon kapsz Mo.-tól (csak elõbb a gyerek papírjait kell elintézni hozzá). Gyest Ausztrriából kapsz, ha megfelelsz az ottani feltételeknek. A tgyás és gyed (magyar) nem jár. Hogy mi más járhat az osztrákoktól, azt valóban osztrák fórumokon, oldalakon kellene megnézned.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Kis kiegészítés: csak a munkahelyem Ausztria, az otthonom Magyarország, naponta járok át dolgozni. Ezért nem igazán tudom, hogy mi a helyzet. Hallottam olyant is, hogy hiába vagyok ott biztosítva, fizetek ott adót, semmi nem jár Ausztriai bejelentett lakcím nélkül..
Ja igen, akkor más a helyzet. Így lehet, hogy megszívod, mert se ott, se Mo.-n nem akarnak majd adni semmit (tgyás, gyed). Itthon a munkaviszony hiánya miatt, ott meg a lakcím miatt.

3 műszakos munkarenben dolgozom. Hogyan osszam be mikor van reggeli. Ebéd, vacsora idő? 175cm magas és 60 kilo vagyok. 5kg-t szeretnék leadni. Lassan szeretnék majd babát. Nem teszek kárt magamba ha elkezdem és közben teherbe esek?

Legjobb válasz: az az 5 kg ha jól csinálod 2 hónap alatt lemegy aztán már csak oda kell figyelni az étkezésre. Bár a diéta ajánlott terhesség alatt, azért ott sem szabad mindent befalni. Én is 3 müszakban dolgozom. Az éjszakás müszak kavar be kicsit. A (1) reggeli mindíg felkelés után van kb. du. 3-kor. (2) Aztán edzés után egy turmix 17-kor 3. étkezés 18h-kor. 4.este 9-kor ez az ebéd:) 5.kaja hajnali 2-kor 6. pedig 7kor valami könnyed étel. Aztán alvás.

az az 5 kg ha jól csinálod 2 hónap alatt lemegy aztán már csak oda kell figyelni az étkezésre. Bár a diéta ajánlott terhesség alatt, azért ott sem szabad mindent befalni. Én is 3 müszakban dolgozom. Az éjszakás müszak kavar be kicsit. A (1) reggeli mindíg felkelés után van kb. du. 3-kor. (2) Aztán edzés után egy turmix 17-kor 3. étkezés 18h-kor. 4.este 9-kor ez az ebéd:) 5.kaja hajnali 2-kor 6. pedig 7kor valami könnyed étel. Aztán alvás.
jav: terhesség alatt a diéta nem ajánlott
Én is váltózom, nehéz betartani, mert felborul az ember bioritmusa is. Én nem foglalkoztam vele, mielõtt lefeküdtem éjszakás után gyümölcs, délben és este az adott napnak megfelelõ koszt. Szerintem, ha terhes akarsz maradni, a terhesség elõtt 1-2 hónapig azért nomrálisan kajálj.
A reggeli logikusan felkelés után nem?:O
a nõk nagy része hízik a terhesség alatt...nem látom igazán haszznát ha most két hónap alatt fogysz 5 kilót, aztán a terhesség miatt visszahízod neadjisten a többszörösét:D sztem bõven jó a testsúlyod, és majd szoptatás után ráérsz az alakoddal foglalkozni:) addig figyelj az egészségedre:)

Szeretnék 2. babát most 16 hónapos lányommal vagyok Gyeden. A Kft még van ahol dolgoztam de nem tudom meddig. Szeretném hogy az ottani bérem alapján kapjam a juttatásokat de mi van akkor ha a teherbeesést követően a terhességem alatt megszűnik a cég?

Legjobb válasz: Én az elsõ gyermekemmel voltam gyed-en, amikor elkezdõdött a felszámolása a cégnek. Hamarosan pedig teherbe estem a kistesóval. Semmi gond nem volt, a csõdeljárás elindítása után a felszámoló cég lett hivatalosan a munkáltatóm, õ töltötte ki a tgyás és gyed igénylõ papírjaimat, és az cégnél korábbi hivatalos bérem alapján számolták a juttatásokat. Már a kicsi is elmúlt egy éves mire lezajlott a felszámolás, minden papírom rendben volt.

Én az elsõ gyermekemmel voltam gyed-en, amikor elkezdõdött a felszámolása a cégnek. Hamarosan pedig teherbe estem a kistesóval. Semmi gond nem volt, a csõdeljárás elindítása után a felszámoló cég lett hivatalosan a munkáltatóm, õ töltötte ki a tgyás és gyed igénylõ papírjaimat, és az cégnél korábbi hivatalos bérem alapján számolták a juttatásokat. Már a kicsi is elmúlt egy éves mire lezajlott a felszámolás, minden papírom rendben volt.
Ha megszûnik amíg terhes vagy, akkor az elég nagy szívás. De azért annyira nem gyors egy ilyen eljárás, jó esélyed van rá, hogy megszülsz, még a megszûnése elõtt. Ha mégis a terhességed alatt szûnik meg, akkor az álláskeresési támogatással tudsz sakkozni, hogy járjon gyed és tgyás, de mivel annak maximális idõtartama 3 hónap, így ebbõl a szempontból sem mindegy mikor szûnik meg. Ha még meg sem indult a cég felszámolása, akkor ne aggódj, legalább egy év, amíg minden lezongorázódik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!A helyzet az hogy még megy a cég, de már csak a fõnõk csinálja!Én még nem vagyok terhes de szeretnénk tesót úgy hogy a m.hely alapján számolják a pénzem!Jól tudom hogy az elõzõ évet nézik a számításnál?A babám 2011.01.14-én született és 2013.01.14 jár le a gyed.Onnét GYEs lesz.Ahhoz hogy ne a minimált kapjam mikor kéne szülnöm?Meddig tart egy csõdeljárás?Mikor értesülök ha netán ez lesz?

A peteérésem és a mensim között csak 11-12 nap van. Mit lehet ilyenkor tenni, ha babát szeretnék?

Pár hónapja volt egy spontán vetélésem a 7. hétben (nem tervezett terhesség volt, így err?l a "problémámról" addig nem is tudtam). Csak most, a h?mér?zés és az ovu tesztek alapján derült ez ki. Mennyi az ideális id?? Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szia!Az ideális idõ 14 nap. Én javasolnám kérj beutalot vérvételre. Öt elhalt terhességen vagyok túl és most derült ki, hogy alacsony a progeszteron szintem. A 10. napon nézték az LH, FSH értékeket, és a peteérés után 7.-8. napra kell nézni a progeszteront. A jövöhéten megyek a dokimhoz, gondolom gyógyszert fog rá adni. Szeretném ha beállna a hormonszintem csak aztán merem vállalni a köv. terhességet.

Szia!Az ideális idõ 14 nap. Én javasolnám kérj beutalot vérvételre. Öt elhalt terhességen vagyok túl és most derült ki, hogy alacsony a progeszteron szintem. A 10. napon nézték az LH, FSH értékeket, és a peteérés után 7.-8. napra kell nézni a progeszteront. A jövöhéten megyek a dokimhoz, gondolom gyógyszert fog rá adni. Szeretném ha beállna a hormonszintem csak aztán merem vállalni a köv. terhességet.
Nincs ezzel az idõvel semmi gond.Nekem folyamatosan 9-10 nap telt el a peteérés, és a mensi között.Nem vagyunk egyformák.Neked ilyen a ciklusod.Nyugi!27 hetes kismami
14-et szoktak mondani, de ha a 11 nap megvan, az már jó! Ha már sikerült egyszer a baba, akkor te is láthatod nincs ezzel baj! Spontán vetélés után én úgy tudom nem kell várni, van aki nagyon hamar újra babás lesz!!!
Pé után mindig 14 nap telik el, kivételnélkül. A ciklus elsõ fele változó mindenkinél, de a második fele nem. A pé nem egyenlõ az ovulációval. Az két különbözõ dolog. Elõször van pé, csak utánaovu. Vagyis megérik a pete, ovukor felpattan a tüszõ és a pete kilökõdik. Tehát, ha neked az ovud menzi elõtt 11-12 nappal van, az jó, mert akkor menzi elõtt 14 nappal van a péd, rákét napra az ovud. Teljes mértékben kijön a 14 nap. Sok sikert!

Ha szeretnék 2. babát és azt akarom hogy a GYED alapján számolják ki a juttatásokat, ne a minimlbér alapján és az első babám 2013 január 14. -én lesz 2 éves, tehát onnét van a GYES, mikor kéne hogy megszülessen a második baba?

Illetve ha eközben megszűnik a cég ahol dolgoztam ilyen esetben mi történik?

Legjobb válasz: 2013. január 14-ig ha megszületik a babád, akkor gyed-rõl mész újra tgyás-ra, majd annak a lejárta után újra gyed-re. Mivel a két baba között nem dolgozol, a tgyás és a gyed alapja ugyanaz a szerzõdés szerinti béred lesz, mint az elsõ babánál volt. Akkor sincs baj, ha nem jön össze a baba 2013. január 14-ig, onnantól számított 4 hét is belefér még, hogy ne kelljen gyes-re menned, mert a tgyás-t a szülés kiírt idõpontja elõtt 4 héttel már igénybe tudod venni. Így lehet, hogy lejár a gyed, de elmész tgyás-ra, ha 4 héten belül megszületik a baba. Nem tudom mi a helyzet akkor, ha megszûnik a cég, ahol dolgoztál.

2013. január 14-ig ha megszületik a babád, akkor gyed-rõl mész újra tgyás-ra, majd annak a lejárta után újra gyed-re. Mivel a két baba között nem dolgozol, a tgyás és a gyed alapja ugyanaz a szerzõdés szerinti béred lesz, mint az elsõ babánál volt. Akkor sincs baj, ha nem jön össze a baba 2013. január 14-ig, onnantól számított 4 hét is belefér még, hogy ne kelljen gyes-re menned, mert a tgyás-t a szülés kiírt idõpontja elõtt 4 héttel már igénybe tudod venni. Így lehet, hogy lejár a gyed, de elmész tgyás-ra, ha 4 héten belül megszületik a baba. Nem tudom mi a helyzet akkor, ha megszûnik a cég, ahol dolgoztál.
Akkor sincs baj ha gyes alatt születik csak arra kell figyelni, hogy vagy ne legyen hat hónapnál több gyes vagy ha van akkor tgyás elõtt legyen legalább 12 nap táppénz vagy szabi. Ezek közül és az elõzõ válaszoló által leírtak összes variációja alapján a szerzõdés szerinti béred az alap tgyás és gyed esetében is csak a minimálbér kétszerese korláttal. Viszont ha megszûnik a háttér vagyis a munkaviszony nem kaphatsz a másodikra semmit csak gyest. A gyedet kapni fogod az elõre ha tgyás folyósítása alatt szûnik meg a munkaviszony mert arra a jogot már megszerezted.
A kérdező hozzászólása: Köszi a váaszokat, még annyiz kérdeznék, tehát ha a 2.babám 2013 májusában születne, akkor is GYED alapján számolnának, mert az elõzõ évben több mint 6 hónapig GYEDen voltam?
Második vagyok. Nincs olyan hogy gyed alap, a szerzõdés szerinti béred lesz az ellátások alapja ha nincs jövedelmed a két baba között. Mivel 2012 ben végig gyeden leszel is bõven nem a minimálbér lesz a gyeded alapja. Írtam hogy akkor sincs semmi baj ha gyesen is leszel mert ha van 12 nap táppénz vagy szabi gyes után már jó vagy. A gyed alap-ot meg azzal kecerheted, hogyha a második babával táppénzre mész akkor azt a táppénzt abból az éves alapból számolják amibõl a gyedet az elsõ babára. De ez a jelenlegi jogszabály addig még minden megváltozhat.
A kérdező hozzászólása: Oké, köszi most már értem azt hiszem, tehát a bér alapján számolnak jó esetben ha megvan a 6 hónap.Mégegyszer összefoglalva ha GYES alatt szülnék 2013 ban, arra kell figyelni hogy a 2012 évben több mint hat hónapot GYEDen töltöttem e, mert az elõzõ évet veszik figyelmeb?Bocs az értetlenkedésért...Mégegyszer köszi a válaszokat.
:) Vegyük elõlrõl: 2011 január 14.-én szültél ekkortól tgyás jár egészen 168 napig júliustól gyeden vagy egészen 2013 január 14-ig tehár a 2012-es éved végig gyed 12 hónap. 2013 január 14-tõl gyest kapsz ha akkor még nincs baba tegyük fel júniusban jön össze akkortól táppénzen vagy tehát szülsz 2014 márciusában akkor igényled a tgyást 2013-as év az alapja az ellátásoknak abban az évebn így lesz 14 nap gyed 150 nap gyes és 210 nap táppénz. A kedvezmény szabály úgy szól hogyha azért nincs az anyának jövedelme mert táppénzben tgysban vagy gyedben részesült akkor az alapja az ellátásoknak a szerzõdés szerinti bér a 14 nap gyed +210 nap táppénz bõven több mint a 6 hónap. Húú nem tudom érthetõbben leírni:) Egyetlenegy szerencsétlen eset van mikor a minimálbérbõl számolják a gyedet az ha anyuka gyes után egybõl tgyásra megy tehát se szabi se táppénz nincs közte legalább 12 nap mert a tgyás 168 nap + 12 az már 6 hónap tehát jogosult lenne a kedvezményszabályra. Remélem érthetõ:)
A kérdező hozzászólása: Most már teljesen, köszönöm szépen!!:) ))A türelmedet és a kitartásod is!!!
Nincs mit:) Szívesen.

Egy napja van, h ha a bal mellemből szeretnék szoptatni, elkezd nagyon sírni a babám, csak a jobból szopik. Mi lehet ez?

7 hetesek vagyunk.

Legjobb válasz: Az én babám 7hónapos és nagyon sokszor volt ilyen.Csináltam azt mikor félálomban volt akkor etettem azzal amit nem szeret.Az enyém szeret jobbra fordulni igy a jobb mellem van most hanyagolva.De kitrükköztem ugy,hogy fejjel lefelé vagyunk egymásnak.Nálunk ez változo volt.Ahogy jött,ugy el is tünt.

Az én babám 7hónapos és nagyon sokszor volt ilyen.Csináltam azt mikor félálomban volt akkor etettem azzal amit nem szeret.Az enyém szeret jobbra fordulni igy a jobb mellem van most hanyagolva.De kitrükköztem ugy, hogy fejjel lefelé vagyunk egymásnak.Nálunk ez változo volt.Ahogy jött, ugy el is tünt.
Valoszinuleg a masik melledbol konnyebben jon a tej. Ez nalunk is igy volt. Az "utalatos" volt a bealvos cici.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!