Találatok a következő kifejezésre: Babát szeretnék, mi (281 db)

Nem sikerül maga az aktus, de babát szeretnék, mit tegyek?

Babát szeretnénk, múlt hónapban már reménykedtünk, 2 hetet késett, de mégis megjött.Azóta viszont nem nagyon tud elmenni a férjem, és nem tudom hogy segítsek.Elég stresszes most a meló neki,meg költözünk, de lassan peteérés és én nagyon szeretném, ha most jönne baba. De maga az aktus sem stimmel most 6ból csak 2x ment el. Pedig tök jó együtt, de egyszer?en csak nem akar jönni az a plussz, vagy egy id? után azt mondja nem érez. Valami bevált trükk, vagy bennem van a hiba?

Legjobb válasz: Túl sok neki a stressz. Ne azzal nyúzd, hogy csináljon neked gyereket. Inkább kezd azzal, hogy "ellazítod egy kis kényeztetéssel" a nap végén. A szex élvezet és kikapcsolódás legyen, ne pedig egy újabb kötelesség, hogy este se legyen szerencsétlennek nyugta. Ha nem erõltetitek ennyire, hamarabb összejön. Este kezdd azzal, hogy látod, hogy fáradt, kimerült. Csinálj neki egy fürdõt (NE legyen forró!), kicsit masszírozd meg, igyatok egy pohár italt, és tegyél be egy jó filmet. Nézzétek kicsit összebújva, beszélgessetek közben. Éreztesd vele, hogy szereted, és õt kívánod, mint férfit. Ha kedve lesz, majd átcsap a dolog szexbe. De neki se lehet most egyszerû: teljesíteni kell a munkahelyén, teljesíteni kell otthon, ideges a költözés miatt, és lehet, hogy tart is a gyerekvállalástól, oltári nagy felelõsség van a vállán: egy darabig egyedül kell eltartania a családot. Azt kéne elérned, hogy a veled töltött idõ a feltöltõdésé legyen, a szex ideje az élvezeteké, hogy legyen lehetõsége kikapcsolni, ellazulni, és ne úgy érezze, hogy most MUSZÁJ gyereket gyártani. Ez így csak egy újabb munka.

Nem ugy értettem, hogy csak te akarod a gyereket, hanem hogy nem full spontán az együttlét, vagy ha még az is akk is ott van az agyában a "teljesitési" kényszer, iesmiböl naon szép gátlás is össze tud jönni.
Túl sok neki a stressz. Ne azzal nyúzd, hogy csináljon neked gyereket. Inkább kezd azzal, hogy "ellazítod egy kis kényeztetéssel" a nap végén. A szex élvezet és kikapcsolódás legyen, ne pedig egy újabb kötelesség, hogy este se legyen szerencsétlennek nyugta. Ha nem erõltetitek ennyire, hamarabb összejön. Este kezdd azzal, hogy látod, hogy fáradt, kimerült. Csinálj neki egy fürdõt (NE legyen forró!), kicsit masszírozd meg, igyatok egy pohár italt, és tegyél be egy jó filmet. Nézzétek kicsit összebújva, beszélgessetek közben. Éreztesd vele, hogy szereted, és õt kívánod, mint férfit. Ha kedve lesz, majd átcsap a dolog szexbe. De neki se lehet most egyszerû: teljesíteni kell a munkahelyén, teljesíteni kell otthon, ideges a költözés miatt, és lehet, hogy tart is a gyerekvállalástól, oltári nagy felelõsség van a vállán: egy darabig egyedül kell eltartania a családot. Azt kéne elérned, hogy a veled töltött idõ a feltöltõdésé legyen, a szex ideje az élvezeteké, hogy legyen lehetõsége kikapcsolni, ellazulni, és ne úgy érezze, hogy most MUSZÁJ gyereket gyártani. Ez így csak egy újabb munka.
Egy jò tanàcs. Ne beszèlj semmikor a gyerekrôl, teherbeesèsrôl mert egy idô utàn, minèl jobban akarod, minden babàt èszre veszel stb. a fèrfinek a sok teher mellett nyomasztò. Ne hozd szòba. Te gondolj rá vagy írj ki magadbòl mindent itt ès akard tovàbbra is de ha a fèrjed ràkèrdez mièrt nem beszêlsz ròla csak annyit mondj: nem akarok görcsölni rajta, jön amikor jön. Persze görcsölni fogsz de ezt nem kell hogy ô is tudja/ làssa. Èn is görcsöltem, mi 10 hònapig pròbàlkoztunk mire sikerült. Volt hogy akkor teszteltem ha nem volt otthon, kisírtam magam, mite hazajött mert màr annyira akartam hogy sierüljön. Sajnos a pàroddal kapcs. nagyon nem tudok mit tanàcsolni. Vègezz te hüvely tornàt napi 10-szer mint amikor pisilnèl ès visszatartod. Tehàt lazít, szorít ès így erôsödik a hüvely izom. Nem fogja azt mondani hogy nem èrez. Ez hosszù tàvon se mindegy.
Szerintem túlstresszelitek! Mióta próbálkoztok hivatalosan?
A kérdező hozzászólása: nem csak azért bújunk ágyba, amúgy is, csak fura, hogy most nem teljes a dolog. A másik, hogy egy gyerekhez két ember kell, nem csak én akarom. Elõször attól féltem, hogy õ még nem akar, csak nekem mondja, de amikor múlt hónapban nem jött össze, láttam, hogy õ is csalódott. Szóval akkor mindenki azon van, hogy lelki okok miatt nem jön össze?
A szex vagy müxik, vagy nem , ha a barátnöm érdekböl akarna velem ágybabujni (az is "érdek", ha gyereket akarsz ! ) , és nem azért mert kivánjuk egymást , akk valószinü hogy nekem fel se állna, igy is szerencséd van a férjeddel. 35/F
ez egyértelmû hogy a stressz próbáljatok ki új dolgokat ami õt is még jobban felizgatja!!! extrém helyek pózok játékok!!
Tényleg túl nagy a stressz, ha a szex babagyártást jelent kizárólag ne is várd, hogy a férjednek annyira jó legyen, hogy el is menjen. Kicsit lazábban! Hagyd õt levegõhõz jutni!
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy ezt mind csinálom, együtt fürdünk legtöbbször, beszélgetünk az ágyban, jó is a szex, csak nem megy el. Külföldön élünk, én nem dolgozom, így ez eddig is így volt.De lehet akkor hagyom, hogy menjünk az árral, lesz, ami lesz, csak rossz, hogy mindenkinek összejön körülöttem, plussz folyton mindenki kérdezi, na mikor jön a gyerek.
A kérdező hozzászólása: Augusztus óta
"lassan peteérés és én nagyon szeretném, ha most jönne baba" Ez a legnagyobb probléma. Még egy fél éve sincs, hogy próbálkoztok és már azt számolgatod mikor van peteérés, mikor KELL együtt lenni. Én 9-10 hónap után kezdtem el "figyelgetni" mikor van kb, de nekem nem is volt :( Végül gyógyteával és Clostilbegyttel sikerült teherbe esnem, de SOHA nem mondtam azt a férjemnek, hogy na most KELL együtt lenni, és ha belegondolok amikor már én se foglalkoztam vele (feladtam, igazából már nem is szerettem volna gyereket) akkor sikerült. 38 hkm

Babát szeretnék, mire figyeljek?

már majd egy éve nem szedek gyógyszert, 2hónapja cigizem rendszerességgel, de pár napja csak napi 5-6 szál cigit szívok,(de már leszokóban vagyok.)mennyi id? kell, ezek leszokásáról, hogy belevágjunk a babába? akiknek meg úgy lett babájuk hogy cigiztek rendszeresen, azoknak mázliból lett egésszéges? segítsetek, nagyon szeretnék babyt, f?ként egészségeset!!!

Legjobb válasz: ha csak két hónapja cigizel rendszerességgel,akkor nem lessz még nehéz abbahagynod. Ha cigizel,akkor a babád születhet kis sújjal,koraszüle´ssel,le´gze´si problémákkal.(Amikor a mama cigizik,a baba nem vesz "levegöt")Ès ha megszületik,nagy rá az eséj,hogy tényleg nem akar levegöt venni.Nincsen meg a refleksz.Ezt nem csak magamto´l írom,hanem tanultam. Minden káros szenvede´jedröl szokják le. Sok vitamin,zöldség,gyümölcs.

ha csak két hónapja cigizel rendszerességgel, akkor nem lessz még nehéz abbahagynod. Ha cigizel, akkor a babád születhet kis sújjal, koraszüle´ssel, le´gze´si problémákkal.(Amikor a mama cigizik, a baba nem vesz "levegöt")Ès ha megszületik, nagy rá az eséj, hogy tényleg nem akar levegöt venni.Nincsen meg a refleksz.Ezt nem csak magamto´l írom, hanem tanultam. Minden káros szenvede´jedröl szokják le. Sok vitamin, zöldség, gyümölcs.
Szerintem akár már most azonnal is nekikezdhettek a próbálkozásnak, a dohányzásról leszokni úgysem lehet, csak abbahagyni. De ha nem is régóta cigizel, akkor szerintem ez nem lesz különösebben nagy kaland, nekem 6 év után kellett abbahagynom. Ha a fogantatáskor még dohányzol, az nem árt a babának, azzal van a gond, ha még a terhesség alatt sem hagyja abba valaki. De szerintem kezdd azzal a mai reggelt, hogy eldöntöd, már nem dohányzol, és kész. Annyira nem is nehéz, mint hinné az ember, fõleg terhesen, én az elején pl. egyáltalán nem is kívántam (mostmár nagyon hiányzik - 8. hónap vége), szóval ilyenkor a szervezeted is segít ebben.

Miből tudom hogy van-e peteérésem? Valamint bármely tanácsot elfogadnánk mi még csak most határoztuk el hogy babát szeretnék, mik ilyenkor a teendők sex-en kívül? :-)

Legjobb válasz: Létezik egy olyan teszt, ami ezt kimutatja. Jós tesztnek hívják, két vérzés közti 12-16. napokon szokták elvégezni. Ha 2 csíkos, másnap kell szexelni.

Létezik egy olyan teszt, ami ezt kimutatja. Jós tesztnek hívják, két vérzés közti 12-16. napokon szokták elvégezni. Ha 2 csíkos, másnap kell szexelni.
Szia, vagy az lh-tesztbõl de a legbiztosabb módja ha vezeted a hõdet..pl ciklus.hu..minden reggel azonos idõben..amikor felkelsz mérj belsõ hõt..tehát ne a hónod alatt..hanem szájba vagy hüvelybe..de még akkor amikor nem keltél ki az ágyból..ezt minden nap írd be a ciklus.hu-n ad egy szép diagrammot majd neked..abból látod, hogy a mensi elejétõl kb félidõig alacsonyabb lesz a hõd..kapsz egy alaphõt..majd egyik reggel ez a hõ még lejjebb süllyed..mondjuk eddig 36, 4 volt aznap meg 36, 1..ezutáni naptól pedig rohamosan emelkedik de mindenképpen 36, 4 vagyis a te tényleges alaphõd felett kell lennie..ha szépen emelkedik akkor biztos lehetsz benne, hogy volt tüszõrepedésed és fogamzóképes vagy..a második hónapi mérésnél már kb tudni fogod nagyjából mikorra esik a tüszõrepedés..és már elõtte lehet akciózni és a hõleesés napján is, és utána..így betudjátok lõni a fogamzóképes napokat..ezen felül a ciklus.hu..ad neked több táblázatot amit az addig beírt mensikbõl kalkulál ki..várt ovu napja, mikortól érdemes akciózni és meddig..sok sikert:) ) én mindig azt hittem, hogy 14 .nap környékén van ovum..de mióta hõmérõzök rá kellett jönnöm, hogy 10-11.nap körül van..nem is csoda , hogy eddig nem jött még össze..na de majd most:9 sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok segítséget!Azt szeretném még megkérdezni, hogy hol lehet ezt a jós tesztet megvásárolni?
Szerintem még ne foglalkozzal a tesztekkel és a hõddel, hanem élvezd az együttléteket, ne muszájból csináld. Ne görcsölj rá, hanem lazulj. Mi már 5. hónapja próbálkozunk, de még semmi. Nem mérem a hõmet, nem tesztelgetek, hanem várok. Mikorra nem várod? A
A kérdező hozzászólása: Én 29-re, nagyon nem várom.:-)Te mikorra nem várod?Akkor szerinted még egyenlõre lazítsak?.Mi még csak 2 hete próbálkozunk.Úgyhogy csak kispályások vagyunk, hallgatok rád.:-)Köszi a válaszod!NIKI
Ha még csak 2 hete próbálkoztok akkor ne csinálj semmit felesleges még.Élvezzétek az együttléteket amikor csak jól esik.Sok sikert!
Én 24-e körülre nagyon nem várom. Ne stresszelj, ha a szervezeted úgy érzi, hogy készen áll a pocaklakódra, akkor úgy is jön. Érezd jól magad! Majd írj a fejleményekrõl. A
Szerintem meg ha hõmérõzõl és tisztába leszel azzal, hogy van-e egyáltalán peteérésed az nem árt..én évekig nem tettem ezt..aztán kiderült, hogy gond van..legalábbis az elsõnél így volt..és mit nem adtam volna, ha hamarabb kiderül..tehát élvezzétek az együttléteket de nem árt ha tisztába van pár dologgal ha babát akar.
A kérdező hozzászólása: Én úgy gondoltam, hogy nem fogok hõmérõzni, de reggel nem bírtam ki és úgy gondolom, hogy megcsinálom minden reggel.Ma volt az elsõ és 36, 8fokos lázam volt.A férjem azt mondta hõemelkedésem van, szerintem ez még nem hõemelkedés.Szerintetek??

Általában több (kb.6-8) hónapig nincs vérzésem és most babát szeretnék. Mi a véleményetek, mit kellene tennem a mielőbbi sikerért?

Nekem általában mindig 6-8 havonta jött meg és tüneti kezelésként fogamzásgátlót kaptam, amit kisebb-nagyobb megszakításokkal 10 évig szedtem és most hagytam abba 1 hónapja, mert babát szeretnék. Tudom, hogy valószín?leg butaság volt szedni és pláne ennyi ideig, mert csak tüneti kezelés. Most meg már 28 leszek és félek, hogy nem fog sikerülni. :( Ismertek olyat esetleg, akinek sikerült így is a baba? És milyen úton-módon? Ebben a hónapban elkezdtük a próbálkozást, de ha belegondolok a problémámba, olyan reménytelennek t?nik.

Legjobb válasz: Az egyik ismerõs pár is hasonló cipõben járt. A nõ 1-1,5 évente menstruált 3 napon keresztül. 2 évig próbálkoztak, utána felmentek Pestre dokihoz (SOTE), ahol 2 naponta ultrahanggal figyelték a peteérés folyamatát. így hoztak össze 2 gyereket (most 9 és 11 évesek. Ne add fel a reményt! Próbálkozzatok, ha nem sikerül, kövessétek a példájukat, menjetek el uh-ra.

Az egyik ismerõs pár is hasonló cipõben járt. A nõ 1-1, 5 évente menstruált 3 napon keresztül. 2 évig próbálkoztak, utána felmentek Pestre dokihoz (SOTE), ahol 2 naponta ultrahanggal figyelték a peteérés folyamatát. így hoztak össze 2 gyereket (most 9 és 11 évesek. Ne add fel a reményt! Próbálkozzatok, ha nem sikerül, kövessétek a példájukat, menjetek el uh-ra.
Szia, nekem kb 3 havonta jött meg es nekem is mindig csak fogamzasgatlot irtak fel. Elkezdtem cickafarkfü teat inni, nem azert mert babat akartam, hanem hogy gyogyszer nelkül rendezödjön, sokat olvastam rola, gondoltam adok neki egy eselyt. Mivel nem volt ciklusom vettem egy csomaggal (nem filterest, meg aznap elkezdtem) es 14 napig ittam reggel es este 2 dl-t, aztan lass csodat 30 napra megjött a mensim, igy tettem a köv honapban is es meg utana 5 honapig, aztan megint kimaradt es kiderült, hogy babas vagyok:) Nembiztos, hogy bejön de miert ne adhatnal egy eselyt valaminek, ami nem szintetikus, olcso es amugy is szünetet kene tartanod a gyogyszer miatt, hatha addig megbabasodsz :) Olvass utana nyugodtan, rengeteg info van rola a neten egy kis idöt adhattok magatoknak mielött meddösegi centrumba rohantok es ha nem valik be meg mindig ott van az a lehetöseg is. Szoritok nektek ! 12 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: De jó! :-) Köszönöm mindkét válaszolónak! Jó tudni, hogy hasonló helyzetben lévõknek is sikerült! A cickafark teát kipróbálom mindenképpen, ha neked ilyen jól bevált! Gratulálok a babához!
Én is így vagyok, és mindig is ilyen voltam, sajnos. Kaptam dokitól Clostilbegyt nevû gyógyszert, amitõl lett peteérésem, és meg is jött 30. napra. De ekkor még nem, akartunk babát. Aztán DM-ben vettem Hormeel S nevû homeopátiás cseppet, és azt az utasítás szerint, napi 3X10 cseppet ittam, és 36 napos ciklusaim lettek!!! Fél évig szedtem, de babát még ekkor sem akartunk. Aztán jött 10 hónap, amikor fogigátlóval védekeztünk. Ezt abbahagyva, mondván, hogy jöhetne a baba, 1 évig megint nem mensiztem, és aztán a babatervezok.otthona.net-rõl rendeltem fekete üröm nevû kapszulát, és életem elsõ 28 napos ciklusát produkáltam. :) A köv. hónapban is szedtem, és sikerült a baba!! De sajnos 8. hetesen elvetéltem. Ezután derült ki, hogy mivel minden hormonvizsgálat minidg renben volt, UH-on nem voltak kis ciszták (tehát nem PCOS), a prolaktin (tejtermelésért fele, a stressz növeli) is jó volt, a mellékvese is jó volt, a cukor és az inzulin is jó volt, hát megnézték a pajzsmirigyet vérbõl. Kiderült, alulmûködik! Valószínû, így születtem. És ez okozta a vetélést is! Most már gyógyszert szedek rá, és próbálkozunk a babával, ebben a hónapban megint Clostilbegytet kapok, de most már nem csak bizonyítékként, hogy nekem is lehet peteérésem, hanem a babáért küzdünk. A Clostilbegyt nem hormon, hanem az agynak szól, hogy utasítsa normális üzenettel a petefészkeket a hormontermelésre. Emiatt lesz peteérés. Többmillió nõnek segített már! Ezt csak azért írtam le ilyen hosszan, hogy lásd: lehet, hogy használnak a homeos bogyók, nekem is használt több is, de ahol hormonális ok van, ott a peteérés selejtes! És így a tüszõrepedés is, és így a ciklus 2. fele is!!! Ezért nagy az esélye, hogy a baba a fejlõdésben megszakad. Tehát érdemes elmenni dokihoz, és egy vérvételbõl megállapítani, hogy a nõi és férfi hormonok, a pajzsmirigyhormon (anti-TPO, TSH, ), a cukor, az inzulin, a kortizol (mellékvese termeli) hányadán is áll. Mert hormonális gond van, arra már mindenre van gyógyszer, nem kell megijedni, csak nem szabad húzni az idõt, ilyen esetben, amilyen helyzetben te is, és én is vagyunk. Sok sikert!
Ugyanígy voltam. dokim kapásból Clostit írt fel, de ez sem rendezte a dolgot, és utána mégegyszer Closti-kúra, de továbbra sem mûködött a dolog. Azt hajtogatta, hogy a fog.gátló ellustította a szervezetem, és idõ kell, hogy helyre álljon. Elmentem egy másik dokihoz, aki õrjöngött, hogy miért nem csináltak a második Closti-kúra elõtt hormonvizsgálatot. 3 hónap tisztulás (clostinak ki kellett ürülnie a szervezetembõl) után a hormonvizsgálatnak köszönhetõen kiderült, hogy Pco-m van. Ergó, a closty csak ártott, mert még több petém lett a sok mellé. Laparoszkópiával megmûtöttek, és a 26. napon végre megjött normálisan, és most indulhat a babakészítés :) .

A barátom nem akar óvszerrel védekezni, akkor sem, ha majd babát szeretnék. Mi a tanácsotok?

Fogamzásgátló tablettát szedek, de majd szüneteltetni szeretném kb. fél évig a baba érdekében. A barátom azt mondta, hogy ő nem akar óvszerrel védekezni, majd mielőtt elmenne kihúzza, de én ezért nem rajongok annyira, mert félek, hogy becsúszik és netán vetélésre kerülne a sor. Azért szeretném a gyógyszer szüneteltetni, hogy a szervezetemből a káros anyagok kitisztuljanak. Milyen más módszert tudtok, ami biztonságos??

Legjobb válasz: 2-es, nem igaz, mert ha akár egy szemet kihagysz, terhes lehetsz.

2-es, nem igaz, mert ha akár egy szemet kihagysz, terhes lehetsz.
Mond a barátodnak, hogy ha nincs gumi, akkor menjen a francba.
Biztos, hogy ettõl az embertõl akarsz babát? Annyit nem képes bevállalni, hogy kotont húzzon a farkára, mi lesz majd, ha gyereke lesz?
#4-es es te voltal mar allapotos? Vagy ismersz olyat, aki kihagyott egy szemet es megfogant a baba? Vagy csak itt olvasgatsz es azt adod tovabb? (#2)
Aha.... Kérdezz meg inkább egy orvost.
Igazság van benne, de akkor célszerû bevizsgáltatni a kozmetikumokat, az élelmet, amit magunkhoz veszünk + az ivóvizet is. Ma már minden tele van méreggel. Nekem sajnos volt egy vetélésem, azóta (2 éve) megszakítással védekezünk a párommal és 100%-ig bevált, de ha mégis jönne a baba, örülnénk neki :) (#2, #5)
Felejtsd el az önzõ pasid.
Óvszeren és tabin kívül nincs megbízható védelem. A spermicides, hüvelygyûrûs, pesszáriumos, naptáras, meg még mittudmén milyen módszerek közt is vannak jobbak, rosszabbak, de a védelmük sehol sincs az említett elsõ kettõhöz. A pasiddal viszont valami nem kóser.
Viszont a helyedben elgondolkodnék tényleg ettõl az embertõl akarok-e gyereket. Ha már most nem tud lemondani a maximális élvezetrõl a te és a saját babája érdekében, akkor mi lesz vele, ha terhes leszel és egyáltalán nem tudtok szexelni?? (utolsó hetek és szülés után) Megcsal majd? MAXIMÁLISAN EGYETÉRTEK!
Pharmatex+megszakítás vagy egyéb más módok. Nem csak gumi létezik Viszont a helyedben elgondolkodnék tényleg ettõl az embertõl akarok-e gyereket. Ha már most nem tud lemondani a maximális élvezetrõl a te és a saját babája érdekében, akkor mi lesz vele, ha terhes leszel és egyáltalán nem tudtok szexelni?? (utolsó hetek és szülés után) Megcsal majd?
A kérdező hozzászólása: A nõvérem, mert annak idején õ ezt tette.
Ki mondta?...
A kérdező hozzászólása: Azért akarok várni, hogy egészséges babánk szülessen, mert nekem azt mondták, hogy várni kell, hogy kitisztuljon a szervezet.
A mai gyógyszerek után már nem kell fél év szüntet tartani! Rögtön jöhet a baba. Ebben az esetben meg én teljesen jónak tartanám a megszakításos védekezést, ha már kicsit várni akarsz. Bár szerintem a tévképzeteidet kellene megszüntetni.
mond neki nincsen gumi nincs szex
Alapesetben kb. fel ev, amig vedekezes nelkul megfogan a baba. Persze vannak kivetelek, de az a ritkabb. Ha szeretnetek babat, nyugodtan mehet a megszakitasos modszer, ne aggodj.
mert mi van akkor ha közvetlen a gyógyszer szedése után fogan meg a baba??? semmi... sok gyógyszer sem a megtermékenyítést akadályozza meg hanem a beágyazódást. szóval míg szeded addig is megfogan csak nem tudsz róla. meg errõl orvost kell megkérdezni nem a nõvéredet akinek ez volt meg az volt... az nem ért semmihez hacsak nem orvos :D

Babát szeretnék mit tegyek?

Babát szeretnénk párommal, sajnos nekem a menzeszem csak két havonta jött meg de most valami miatt nem maradt ki egy hónapom sem, számolgatok napokat stb. Próbálkozunk de sajna eddig semmi. Mit tegyek mi lehet a 100%-os teendőm, hogy sikerüljön? :)

Legjobb válasz: Hát ha gond van a ciklusoddal, akkor szerintem vizsgáltasd ki magad.

Hát ha gond van a ciklusoddal, akkor szerintem vizsgáltasd ki magad.
Mindenképpen részletes orvosi kivizsgálást javasolok a pár mindkét részére, valamelyik területileg illetékes meddõségi centrumban. Ott nagyon sok minden kiderülhet, és többnyire tudnak is segíteni, ha valami gond lenne.
Orvos! De a barátcserje kapszula is jó ilyen problémákra!
A kérdező hozzászólása: Pécsi vagyok. Köszönöm leveleiteket!!!! Segitettetek sokat!!!
Mindenképp a mensmentis.hu ajánlom, ha budapesti vagy és anyagilag is megteheted. Legprofibbak. Olvass a pcosrõl és inzulin rezisztenciáról, mint a meddõség fõ okai. Persze csak akkor ha már több mint 1 éve próbálkoztok. Ha kevesebb, akkor még nem foglalkoznak vele.
Egyetértek a kettes válaszolóval, annyiban egészíteném ki, hogy a ciklusproblémádat endokrinológussal beszéld meg, aki hormonálisan kivizsgál. A nõdoki csinálja meg a rákszûrést, az UH-ot, vizsgáljon meg, de a továbbiakban endo dokival konzultálj mindenképp.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!! Eleinte arra gondoltam nem szedek gyògyszert ne csodàlkozzak a rendszertelen menzeszen. Majd eljött a napok dátumok jegyzetelése de sajna csak annyi volt a pontos hogy két havonta most màr az sem :'( Köszönöm leveleiteket remélem hamarosan sikerrel járunk. És be tartom tanácsaitokar!!!! :-)
nekem is ugyanez volt a baj 2-3 havonta jött meg viszont akkor minden kijött... elmentem nõgyógyászhoz aki azt mondta hogy számoljam a peteérést!!!!! hogy mondhat ilyet mikor pont az a lényege hogy nincs meg rendesen? kérj beutalót endokrinológiára és vizsgáltasd ki a pajzsmirigyedet. nekem azzal volt gond és mivel nem volt rendszeres mensesem lehetetlen volt kiszámolni a peteérést... elküldtek mindenféle vizsgálatra mindegyik jó lett... és elmentem a pajzsmirigyemet kivizsgáltatni, azóta 12 hetes kismama vagyok :) )))) szóvalelõször kérj vér-vizelet vizsgálatot és ha ott semmi, akkor endo! sok sikert
1. Nõgyógyásszal konzultálni- a kimaradó menses, vagy változó ciklusnapok valamit jelezhetnek, így szerintem mindenképp menj el dokihoz. Arról nem is beszélve, hogy teherbeesés elõtt jobb csináltatni a rákszûrést, mint mondjuk alatta. 2. Hogy jobban megismerd a ciklusodat, vezess hõgörbét. Pl. itt is megteheted: http://ciklus.hu/ A hõgörbe vezetésének lépéseit/szabályait mindig tartsd be: http://babatervezok.otthona.net/a_gorbe_vezetese.html 3. 100%-os eredmény sajnos még ezek mellett sem biztos, hisz rengeteg befolyásoló tényezõ van. Ne keseredj(etek) el, biztos sikerülni fog. Mióta próbálkoztok?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm e sorokat e mondatokat!!! Bizom benne nekünk is sikerül mihamarabb :) :(

Babát szeretnék! Mit tegyek, hogy csillapítsam ezt a vágyat?

20 éves vagyok, de meg?rülök, olyan csillapíthatatlan vágyat érzek, hogy legyen egy kisbabám. Tanfolyamra járok, mellette dolgozom. Még egy pár évet várni akarok vele. Volt már valaki ilyen érzelmi hullámvölgyben? Ti mit tanácsoltok?

Legjobb válasz: Sajnos nagy okosságot nem tudok mondani. Teljes mértékben ebben a helyzetben vagyok, amiben te. Már 1 éve ezzel a vággyal "küzködöm". Néha csillapodik egy kicsit, alábbhagy, aztán ismét kezdõdik elölrõl ez az egész. Tanácsolni nem tudok semmit, kitartás! 22/N

Sajnos nagy okosságot nem tudok mondani. Teljes mértékben ebben a helyzetben vagyok, amiben te. Már 1 éve ezzel a vággyal "küzködöm". Néha csillapodik egy kicsit, alábbhagy, aztán ismét kezdõdik elölrõl ez az egész. Tanácsolni nem tudok semmit, kitartás! 22/N
Sajnos ez hormonális. Ha egyszer beindul akkor ez elkísér amíg nem lesz gyermeked. Nekem 23 éves korom környékén ütött be ez az érzés és 27 évesen szültem. Férjet kéne találni, aki szeretne szintén gyermeket, ez is eltarthat jó pár évig még.
A kérdező hozzászólása: A párommal 2 éve vagyunk együtt, együtt élünk, a szüleivel. Külön költözni nem szeretnénk, tökéletes az összhang, mindenkinek meg van a kis magánszférája (jó a ház eloszlása:D) A párom azt mondja, még kb 1 évet várna a dologgal, én is várni akarok, de valahol legbelül mégsem tudok, teljesen türelmetlen vagyok. Nem tudom magam megérteni, néha azt hiszem, megõrültem.
próbáld kihasználni ezt az idõt arra, hogy készülsz a gyermek fogadtatására.:) addig is próbálj pozitívan gondolni a dologra olvasgass könyveket. szerintem segít benne, ha tudsz valakivel ilyenekrõl beszélni. ha párod nyitott a témában, akkor vele beszélgethetnétek ilyenekrõl részletesen, minél mélyebben.:) mindig vannak részletek és apróságok, amiket még nem tud az ember a másikról és érdemes még elõtte rájönni..:D
Én is így vagyok vele de amikor teherbe estem akkor abbamaradt ez a vágyérzet de a terhesség a 11 héten elhalt most meg még rosszabb a helyzet de a páromnak nem merem elmondani hogy mit érzek totál hülyének nézne. ( 3 hete volt a terhességmegszakítás) Én nagyon szeretnék babát de félek hogy megtörténik ugyanaz mint az elsõvel.
Én teljes mértékben így vagyok már két éve és a dolog csak fokozódik. Nekem már nem kell sokat várnom, márciusban abbahagyom a gyógyszert és 2-3hónap múlva már próbálkozunk, de még ez is egy örökkévalóságnak tûnik. Erre nincs gyógyír, addig fogod ezt érezni, míg anya nem leszel. A hormonok ilyenek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat! :) Tegnap jól összevesztünk a párommal ezen, hogy neki már elege van ebbõl a témából, jó lenne hanyagolni. Érdekes, mert eddig egész jól elbeszélgettünk ezekrõl a dolgokról. Nos nem tudom, mi lesz, és hogyan, de engem már szó szerint kínoz, mert ha nem is beszélek róla, de éjjel már ezzel álmodok... Megbuggyantam :)

15 hónapja viszketek odalent, de babát szeretnék. Mi bajom lehet? Volt vkinek hasonló? Nem GOMBA!

Rendszerint mensi után,és ez kb. félid?re enyhül,majd megsz?nik.Orvostól orvosig jártam,kezelgettek,de nem használt SEMMI.A legutóbbi orvos szerint nincs fert?zésem.A petefészkeim és a méhem rendben van.Ha lenne vmi fert?zés a méhemben,az ugye súlyosbodott volna a 15 hónap alatt?Senki nem lát semmit,a létez? összes gyógyszert betettem,beszedtem...

Legjobb válasz: Pedig ez tuti gomba. Kenet? Rákszûrés volt?

Pedig ez tuti gomba. Kenet? Rákszûrés volt?
Szerintem menj el megint dokihoz, hátha okosabb lesz, ha új kenet eredményed lesz. ne aggódj, bitos oké minden, csak érzékenyebb. egyébként nem csak candida gomba lehet, és lehet másra nem néztek :-(
Hát, én is találgatni tudok és ötletet adni... Intim kenõcs, esetleg ki van száradva mint a bõr. Vagy természetgyógyász? Ha végképp semmi nem használ, lehet, hogy nem is szervi tünet, csak valami lelki eredetû. Úgy értem, hogy ha már hosszú ideje viszket, akkor lehet, hogy csak "bebeszéled" magadnak, hogy viszketni fog, várod, hogy elmúljon a menzi és már viszket is. De egyébként ha az orvosok nem találnak semmi szervi elváltozást, akkor szerintem a babádnak ha terhes leszel végképp semmi baja nem lehet.
A kérdező hozzászólása: Igen, megyek orvoshoz..már megint:(Lassan többen látnak odalent mint egy pornó filmnest:(Csak én nem élvezem.Kérni akarok most kenet-vizelet-és vértenyésztést.Szerinted megcsinálják?Félek h vértenyésztés hallatán megint nagyot néznek, régen kértem, nem csinálták, mondván h nincs rá szükség.De mivel mensi után jön..gyanús.Kérhetem h megcsinálják?Jogom van kérni?
A kérdező hozzászólása: Megyek íriszdiagnosztikára jöv.héten.Talán ott megmondják. Igen, azt mondták a dokik h rakjak rendet a fejemben...ezzel sokra megyek....Lehet már így öregszem meg..:(
na az irisz diagnosztikáról végképp lebeszéllek ott kitalálnak egy csomó hülyeséget. Ha babás leszel, minden bajod elmúlik. Nekem a candidám évekig nem tudták kikezelni, onnantól, hogy terhes lettem tökéletes lett minden és azóta is jól vagyok!!!
A kérdező hozzászólása: Nekem sok jót mondtak az íriszd.-ról.Nem mondok nekik semmit, ha megmondják mi a panaszom, kezelni is fognak tudni.Csak legyen végre ok, mert míg nincs, addig gyógymód sincs. De gyanús h ha terhes lennék megszûnne.Érdekes ez, mert elvileg olyankor gyengébb az immunrendszer, de én terhesen voltam a legegészségesebb.Évekig tartó havonta visszatérõ hólyaghuutom a terhességem kezdete óta nincs(több mint 4 éve!!!1x sem volt)...de mégis félek h van vmi bajom, és kárt tenne a babában.De lehet már terhes sem lehetek...
Szerintem az intim lemosó lesz a ludas. Nekem a Lactacid Femina csinált jó kis viszketést. Egyébként javasolni szokták hogy ne használjuk hosszú évekig ugyanazt, mert nem egészséges, azért mert kiöli a "kellõ" bacikat is. Váltogatni kell, mert mindegyiknek más a hatóanyaga. Több hónapig használtam a Dove Intim lemosót is mire attól is bajom lett, így már kizárólag normál tusfürdõt használok és azóta semmi bajom. Egy próbát neked is megérne, nem?
A kérdező hozzászólása: Váltogatom a lemosókat.Leginkább a nivea intimo sensitive vált be, de ha csak tusfürdõvel mosakodnék alul..háát..a falat biztos lekaparnám.
valamilyen gyulladásod csak kell hogy kegyen az nem lehet hogy semmi bajod és mégis viszket nekem sokáig volt hasonló de a dokim mindig azt mondta hogy hüvely gyulladás mindenfélét kaptam rá aztán végül a klion segített és az aquatus hüvely öblítõ a tejsavas azelõtt használtam a dm-bõl a colpo cleanert de mivel az pompás valószínû hogy magába szívta a bacit és utána már hiába öblögetem ha bacis volt a víz viszont ez az irrigáló a zuhanycsõre illesztve mûködik és csak kifele folyik a víz vissza nem szív semmit 2 hónapig használtam hetente 1xpersze a klion után és azóta semmi bajom és sikerült babás is lenni a kérdésedre vissza térve nem kizárt hogy teherbe eshetsz de nem hiszem hogy jó ötlet míg nem derül ki az ok és nem kezeled ki ezt a viszketést remélem már nem kell sokáig várnod drukkolok neked .
A kérdező hozzászólása: Tetû?A nyálkahártyán????Áááá...meg az terjed.És ez 15 hónapja se nem rosszabb se nem jobb.Stagnál:S
Huhh ez csúnya lesz, de nem lehet, hogy tetû???
A kérdező hozzászólása: Persze!Volt minden!!!Rákszûrés negatív, egyszer egy kenetvizsgálatra adtak huhh..vmi C-betûset, nem klion, vmi más, most nem jut eszembe.De nem enyhült, kicsit sem.Candida, chlamydia negatív.
A kérdező hozzászólása: Volt már gombás viszketésem, akkor a falat kapartam, sírtam, borzasztó volt, és csak a hideg vizet bírtam odalent.Most úgy viszketek, h nincs olyan erõs ingerem h vakarózzak, pedig erõsen viszket csak máshogy.És most a 40-40 fokos forró víz esik jól.Enyhít rajta sokat.Ja, és reggel a legdurvább:(Allergia kizárva, mindent végigzongoráztam már.
Cukorbetegség?
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok cukorbeteg.De a cukorbetegek gombásodásra hajlamosak odalent, és ez nem gomba.Ráadásul a létezõ összes gombaellenes cuccot használtam már.Kúptól kapszuláig mindent.
A kérdező hozzászólása: Ha terhes lennék lenne baja a babának vajon?Azzal nyugtatgatom magam hogíy ha ez akármilyen fertõzés, akkor ez már elhatalmasodott volna ennyi idõ alatt.Vagy tévedek?
Nem lehet, h valami irritálja a nyálkahártyádat odalent? Mûszálas bugyit használsz? Lehet, h ki kéne próbálnod a tejsavas intim lemosót, mert a sima tusfürdõ vagy szappan is irritálja odalent.
Szia! Próbáld ki a meleg sós ülõfürdõt! Szerintem csodákra képes! Én rendszeresn csinálom, sõt a fürdõvizembe is öntök általába (jódozott, vagy tengeri) sót és nekem még soha (le is kopogom), de még tényleg soha nem volt komolyabb bajom, max 1-2 nap viszketés és kész, rögtön rendbe hozta! Mire elmentem a dokihoz már semmi nem volt! Remélem segít neked is!
A kérdező hozzászólása: Pamutbugyit használok, bio-gyógybetétet, tisztaságinak is.Tampont nem használok.Intimlemosót évek óta, kizárólag azt.Mosószeres, öblítõs anyaggal nem érintkezik a bõröm.Óvszer sincs, fog.gátló sincs, semmilyen gyógyszer nincs.Wc papírból mindenfélét használtam már.És az érdekes h mensi után kezdõdik, és lassan elmúlik a félidõre. 3 és fél éve szültem, belül repedtem, varrtak.nem lehet h egy varrat nem szívódott fel?Azt mondják a dokik h kizárt, nem is látnak ott semmit sem.?Mert leginkább jobboldalon érzem ezt.
A kérdező hozzászólása: 13:04:persze h próbáltam...napokig...gyógynövényest is...kicsit sem lett jobb, egy hajszálnyit sem.
A kérdező hozzászólása: Utolsó! Kliont is használtam, ez volt a legutóbbi.Az a borzasztó amúgy h a kezelésekre még egy kicsit sem javul a dolog.Mert ez úgy szokott lenni h javul vmennyicskét, majd visszajön.Na nekem nem...nem enyhül, mintha nem csinálnék semmit. De ha fertõzésem van miért nem használ semmi?!?!:(És miért nem durvul el??Mert egy kezeletlen fertõzés csúnya dolgokat mûvel.Oké h kaptam ezt-azt rá..de van h 3 hónapig semmit.És nem rosszabb.Nem értem én ezt:-( :-( :-( Hiába járok orvoshoz, nem tudnak velem semmit kezdeni.Persze megyek, ebben a hónapban is..de minek?!

Most akkor hogy is van ez: a fiú babák szeretnek tovább bent lenni, de a második babák meg szeretnek előbb jönni, akkor mi van ha második és fiú babát várok?

Melyik téren er?sebbek a tapasztalatok? Melyik a dominánsabb, az hogy második szülés lesz és így el?bb jön majd (és egyúttal esetleg könnyebb és gyorsabb lesz), vagy pedig az hogy fiam lesz, és így akkor ? majd szépen elid?z odabent, és esetleg túl is hordom?

Legjobb válasz: Mindkét babám fiú. Az elsõ 37+4-re született meg, a második 36+5-re.

Mindkét babám fiú. Az elsõ 37+4-re született meg, a második 36+5-re.
Nekem kislányom van.A 42.héten indítottak.
elsõ fiam napra pontos volt a második is fiú õ ráhúzott négy napot, akkor is csak azért jött mert indították a szülést.
ja és három rokonom és egy barátnõm fiai is mind elõbb születtek két héttel a vártnál.
Nekem a lányom a 41.héten lett meg.Az ismerõsöm mind a 3 gyermekét túlhordta, ott van fiú és 2 lány. Körülöttem túlhordások voltak. :)
Az én eseteimben mérvadó volt:P
A harmadik lányunknál én is pontosan tudtam a fogantatás idõpontját, mégis a védõnõ elszámolása szerint 1 nappal késõbb, a ciklusom szerint viszont 1 nappal hamarabb jött... Tehát a fogantatás idõpontja sem mérvadó.
1. fiam 40+4 napon lett indítva 2. fiam 42+0 napon indították, mert nem akart kibújni:) Mindkét esetben biztos volt a fogantatás napja, így elszámolás sem történt. A 2.nál ráadásul már az elsõ trimeszterben 1111 lett a cg értékem.
Nekem mind2 gyerekem pontosan érkezett, mert pontosan tudtam a fogantatás idõpontját, szerintem ez választ is ad.
3 lányom van. Az elsõt túlhordtam +9 nap 2. hamarabb jött -2 nap 3. még hamarabb -11 nap
3 lányom van, az elsõt a kiírthoz képest +3 nappal szültem, a másodikat 1 héttel hordtam túl, a harmadik született a kiírt idõre. A szülés ideje, nem a baba neme és a terhesség számától függ!! Üdv:3 lányos
én mindkettõt túlhordtam, az egyik kisfiú a másik kislány :) mondjuk a kisfiamhoz (41.) képest a kislányom 2 nappal korábban jött (40+5) :) )
1. lány 39+3 2. lány 40+6 jól túlhordtam az elsõhöz képest :) (hozzá képest 10 nappal...) pedig futottam utána, mint a nyúl, a nagy pocakommal, emelgettem, stb, mégse indult be elõbb a szülés (22 hó különbség)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!