Találatok a következő kifejezésre: Babát szeretnék, figyeljek (3 db)

Babát szeretnék, mire figyeljek?

már majd egy éve nem szedek gyógyszert, 2hónapja cigizem rendszerességgel, de pár napja csak napi 5-6 szál cigit szívok,(de már leszokóban vagyok.)mennyi id? kell, ezek leszokásáról, hogy belevágjunk a babába? akiknek meg úgy lett babájuk hogy cigiztek rendszeresen, azoknak mázliból lett egésszéges? segítsetek, nagyon szeretnék babyt, f?ként egészségeset!!!

Legjobb válasz: ha csak két hónapja cigizel rendszerességgel,akkor nem lessz még nehéz abbahagynod. Ha cigizel,akkor a babád születhet kis sújjal,koraszüle´ssel,le´gze´si problémákkal.(Amikor a mama cigizik,a baba nem vesz "levegöt")Ès ha megszületik,nagy rá az eséj,hogy tényleg nem akar levegöt venni.Nincsen meg a refleksz.Ezt nem csak magamto´l írom,hanem tanultam. Minden káros szenvede´jedröl szokják le. Sok vitamin,zöldség,gyümölcs.

ha csak két hónapja cigizel rendszerességgel, akkor nem lessz még nehéz abbahagynod. Ha cigizel, akkor a babád születhet kis sújjal, koraszüle´ssel, le´gze´si problémákkal.(Amikor a mama cigizik, a baba nem vesz "levegöt")Ès ha megszületik, nagy rá az eséj, hogy tényleg nem akar levegöt venni.Nincsen meg a refleksz.Ezt nem csak magamto´l írom, hanem tanultam. Minden káros szenvede´jedröl szokják le. Sok vitamin, zöldség, gyümölcs.
Szerintem akár már most azonnal is nekikezdhettek a próbálkozásnak, a dohányzásról leszokni úgysem lehet, csak abbahagyni. De ha nem is régóta cigizel, akkor szerintem ez nem lesz különösebben nagy kaland, nekem 6 év után kellett abbahagynom. Ha a fogantatáskor még dohányzol, az nem árt a babának, azzal van a gond, ha még a terhesség alatt sem hagyja abba valaki. De szerintem kezdd azzal a mai reggelt, hogy eldöntöd, már nem dohányzol, és kész. Annyira nem is nehéz, mint hinné az ember, fõleg terhesen, én az elején pl. egyáltalán nem is kívántam (mostmár nagyon hiányzik - 8. hónap vége), szóval ilyenkor a szervezeted is segít ebben.

Milyen orrszívó használata ajánlott 3 hós babámnak? Kézi v porszívós a jobb? Ha porszívós, azt bármilyen porszívóra rá lehet csatlakoztatni? Mire figyeljek a vásárláskor? Praktikusat szeretnék, ami a babának a legjobb.

Legjobb válasz: Szerintem porszívósat vegyél. A kézivel csak küzdenétek, miközben ordítana a babád. Bármilyen porszívóra jó, csak állítsd gyengébb fokozatra, ne legyen nagyobb 1000 wattnál. 1-2 szívás és a babád kap levegõt :)

Szerintem porszívósat vegyél. A kézivel csak küzdenétek, miközben ordítana a babád. Bármilyen porszívóra jó, csak állítsd gyengébb fokozatra, ne legyen nagyobb 1000 wattnál. 1-2 szívás és a babád kap levegõt :)
Mindenképp a porszívós a jobb! Én mielõtt megszületett a kisfiam, kézit vettem neki. Amikor meglátta a gyerekorvos, jót mosolygott rajta és rögtön mondta hogy ezzel semmit nem lehet kiszedni, csak ami már szinte amúgy is kint van! És tényleg így van! 5 hetesen benáthásodott a babám és csak a porszívós segített neki! Elõtte egy kis Sterimare orrspray és pár percre rá már ki tudtam szívni mindent! :) Bármelyik porszívóra rá lehet csatlakoztatni, én három félén használtam! Én úgy tudom, hogy azt nem kell nézni, hogy mekkora a porszívó teljesítménye, mert az orrszívó beszabályoz és nem kell attól félni hogy kárt okoz a piciben!
Szia, a babám most volt náthás, porszívós orrszívó nélkül már a fül-orr-gégészeten lenne fülfelszúrásra. Nagyon le tud rakódni a váladék a kis nózijukban! Egyébként arra figyelj használat közben, hogy a porszívó csövén azt a "szellõzõt" nyisd ki, mert túlpörög a gép! Biztos tudod, mirõl beszélek. Így a szívóerõ is lecsökken optimálisabbra, és a porszívó sem megy tönkre. Én már egy porszívót leamortizáltam... akkor még nem nyitottam ki az a kis szellõzõ lyukat... :-)
Elsõ vagyok! Nem baj, ha nem állítható a porszívód, az orrszívó úgyis levesz az erejébõl! Csak nekünk állítható a porszívónk és ezt ki is használom! De emiatt ne vegyetek új porszívót is, a babádnak nem lesz semmi baja, ne igzulj! Egyébként egy könyvben olvastam, hogy max 1000 watt lehet, de csak azután olvastam, miután én is kipróbáltam 1600 watton :S Na mindegy, tényleg ez nem számít, csak a babatakony jöjjön ki!!
Szerintem is porszívósat vegyél. Szépen kiszív mindent és hamar megvan. :)
Te fül-orr-gégész vagy? Csak, hogy ennyire meg vagy gyõzõdve arról, hogy hülye vagyok...
Bármivel le lehet szivni rendesen az orrot, ha oldva van a váladék. még szivószállal is, és nem a porszivó mentett meg a fülfelszúrástól. Ilyet doki nem mondhat, te meg magadtól ne mondj ilyet
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Már megijedtem, h másik porszívó is kell...
A kérdező hozzászólása: 1500 W-os a porszívónk és nem állítható. Így milyen orrszívót tudok rácsatlakoztatni?
Ne használj porszivóst. Újszülöttnek az otrivines nagyon jó! Sõt késõbb is. Kiméletes, csendes. 1400 ft-ba kerül. Késõbb vegyél elektomosat. Nagyon jó, csak meg kell tanulni használni, mert van aki elbénázza és az orrszivóra fogja.

Budapesten a Szent Imre kórházban szeretnék szülni. Mit adnak babának, anyának? Gondolok itt pl. hálóing vagy popsikrém, babaruha. Mire figyeljek, mit kell mindenképp vinnem?

Bocsi, de még egy másik kérdés: Ha nincs fogadott orvosom a SZent Imrében és nem oda tartozok lakcímem szerint, attól még mehetek oda ugye?

Legjobb válasz: Szia Én ott fogok szülni hamarosan. Pelenkát kell vinni az tuti . Én ezeket viszem: -textil pelus -az a ruha amiben haza hozod. -popsikrémet is tettem be Más nagyon nem kell. Illetve sapk, a kezecskékre kesztyû. A mamának minden kell!nem adnak semmit sem! Sajnos szerintem nem szülhetsz ott így. oda visznek ahova tartozol helyileg, ha nincs fogadott orvosod. Boldog babavarast! 39hkm

Szia Én ott fogok szülni hamarosan. Pelenkát kell vinni az tuti . Én ezeket viszem: -textil pelus -az a ruha amiben haza hozod. -popsikrémet is tettem be Más nagyon nem kell. Illetve sapk, a kezecskékre kesztyû. A mamának minden kell!nem adnak semmit sem! Sajnos szerintem nem szülhetsz ott így. oda visznek ahova tartozol helyileg, ha nincs fogadott orvosod. Boldog babavarast! 39hkm
Nemrég szültem ott. Az anyukának mindent kell vinni, a babának pelenkát, popsitörlõ kendõt feltétlen.Ruhát is vihetsz, ha nem akarod a korházit. Az elsõ válaszolónak szerintem igaza van és orvos hiányában valószínûleg ott kell szülnöd, ahová tartozol.
Anyukának: minden, ami kellhet! :) Babának: pelus, popsitörlõ. Popsikrémet, ruhát adnak. Ha saját rucit viszel, azt nem tudják garantálni, hogy nem veszik el a "tömegben", mikor beviszed a csecsemõsökhöz...szóval csak a hazavitelre érdemes sajátot bevinni! Mi pl. 1-es Liberot vittünk be, és nagyon örültek neki, mert koraszülöttre nem kapnak pelenkát, és így a mienk helyett adtak ugyan annyi darab 2-es Liberot!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!