Találatok a következő kifejezésre: Babát szeretnék, a peteérésem (22 db)

Pco sydromám van. Babát szeretnék. A doki írt tablettát: Cloctilbegyt-t, amitől elvileg beindul a peteérésem. Milyen mellékhatásokat okoz?

Hormonra érzékeny vagyok, és félek, hogy el fogok hízni.

Legjobb válasz: én is pco-s vagyok,és clostit szedek.ez nem hormon.hízni nem fogsz,és ha szerencséd van,az összes többi mellékhatás is elkerül!nem úgy mint engem:homályos látás,szédülés majdnem hogy ájulás,ingerlékenység,és hatalmas ragyák az arcomon!remélem neked nem lesz ilyesmi.

én is pco-s vagyok, és clostit szedek.ez nem hormon.hízni nem fogsz, és ha szerencséd van, az összes többi mellékhatás is elkerül!nem úgy mint engem:homályos látás, szédülés majdnem hogy ájulás, ingerlékenység, és hatalmas ragyák az arcomon!remélem neked nem lesz ilyesmi.
Nyugi, ez nem hormon, az agyadnak üzen csak! A mellékhatások meg elmúlnak, ha már nem szeded, az egyetlen igazán veszélyes, hogy míg szeded, a teljes ciklusban ne vezess autót! Sok sikert! Megkérdezhetem, hogy napi hány db-ot szedsz, és hogy milyen hormonokat kértek a laborvizsgálaton, hogy kiderült a pco? Csak mert nekem is hasonlóak a kilátások, nincs peteérésem. :( Köszi!
A kérdező hozzászólása: Hormonlaboron néztek: TSH, FSH, LH, Tesztoszteron, Progeszteron, Prolaktin....még sok mást is. A gyógyszert a menses 3. napján kell elkezdeni szedni, napi 1 tabletta 5 napon keresztül. Még van 2 hetem, hogy elkezdjem...remélem semmi mellékhatás nem lesz
Köszi a választ! Mikor régebben én is szedtem, az orrom is vérzett havi 1-2szer. De leginkább mensisfájásszerû, meg cicifájás a mellékhatás. Ezekkel ne foglalkozz a ciklus 2.felében, mert ugyanez lehet baba miatt is! :)
A kérdező hozzászólása: Ja, még annyit, hogy PCO-t ultrahangon diagnosztizálnak. Labor alapján csak az látszik, hogy baj van.

Yadine szedése után mennyi idő alatt lehet próbálkozni? Babát szeretnék, mindent meg akarok tenni hogy terhes legyek. Mikor van peteérés? Egy hónapja hagytam abba a tabletta szedését. Kiszámolhatom száz százalékra hogy mikor van peteérésem?

Legjobb válasz: Bármikor nekiállhattok,mert a gyógyszernek nem kell kiürülni a szervezetedbõl,nem árt a babának.Persze általában még véd további 3 hónapig.Nekünk 2 hónapig nyújtott még védelmet,a 3.-ban lettem terhes.A peteérés kiszámolásáhz nem értek,mert én annak a híve vagyok,hogy ne azért bújjunk össze,hogy baba legyen.Mi a saját kedvünkre tettük.Sokszor az ember ha nagyon rágörcsöl,annál nehezebben jön össze.Viszont úgy tudom vannak erre tesztek,amik kimutatják,hogy mikor van peteérés.

Bármikor nekiállhattok, mert a gyógyszernek nem kell kiürülni a szervezetedbõl, nem árt a babának.Persze általában még véd további 3 hónapig.Nekünk 2 hónapig nyújtott még védelmet, a 3.-ban lettem terhes.A peteérés kiszámolásáhz nem értek, mert én annak a híve vagyok, hogy ne azért bújjunk össze, hogy baba legyen.Mi a saját kedvünkre tettük.Sokszor az ember ha nagyon rágörcsöl, annál nehezebben jön össze.Viszont úgy tudom vannak erre tesztek, amik kimutatják, hogy mikor van peteérés.
Egyet értek az elõttem szólóval. Amíg számolgattunk egyszer sem sikerült teherbe esnem. Elegem lett, és csak a testem jelzéseire figyeltem. Az egyik hónapban szinte alig voltunk együtt, de egyik nap erõsen vágytam a férjemre. Hát akkor jött össze a pici. :)
Én 6 évig szedtem a Yadinet, a dokimat megkérdeztem, hogy mikor lehet probálkozni, azt mondta, hogy õszerinte várjak 3 hónapot, ez meg is történt, aztán eltelt még 3 hónap, most pedig 3 napos késéssel vagyok a menszimmel, ugyhogy szerintem most sikerült! :-) A hat hónap alatt egyszer sem éreztem a peteérésemet, kivéve az utolsóban, de akkor nem is görcsöltem a babán, csak egyszerüen szerettük egymást, nem forgott minden gondoloatom a kisbabán! Ugyhogy ne görcsölj rá, csak legyetek együtt amikor ugy érzitek!!
Én kb. egy évig szedtem a Yadint. Mikor abbahagytam a rákövetkezõ hónapban össze is jött a pici fiunk. Most 36 hetes kismama vagyok. Nekem rendszertelen volt a mensesem így lehet azért is jött össze rögtön a követketõ hónapban mert még a gyógyszer "irányította" a peteérést. Bár igaz, hogy nem számolgattam semmit. Csak egyból összejött. Hálistennek!!!!!
Én is yadine-t szedtem és a doki nekem is 3 hónap egyéb védekezést javasolt, hogy tuti ne legyen semmi baja a babónak. 9 hetes kismami
Én már 6 éve szedem a Yadine-t, most szedem be az utolsó bogyókat és utána mi is tervezzük a családalapítást. Én is kérdeztem az orvosomat, és mondta hogy nem szükséges várni a gyógyszer után, mert alacsony hormontartalmú. Én a saját és a babám érdekében szeretnék majd várni egy pár hónapot (2-3). Görcsölni semmiképpen nem szabad, jön aminek jönnie kell.Általában a legváratlanabb pillanatban jön össze a baba.Mindent természetesen kell csinálni, és majd kopogtat a pocakban amikor jönnie kell :) )

Babát szeretnék. Leírnátok, hogy működik pontosan a hőmérőzős módszer? Emelkedésnél, vagy csökkenésnél van e peteérés?

És az ovulációs teszt? Nektek melyik jött be? Mivel segíthetem el? a beágyazódást?

Legjobb válasz: Én az ovulációs tesztrõl tudok Neked nyilatkozni: A legjobb, ha délután 4-5 között csinálod meg és elõtte 2 órát nem iszol és nem pisilsz. A lényeg, hogy olyan tesztet válassz, ami 25-ös érzékenységû! Ha a bal oldali csík erõsebb, akkor pozitív a teszt és az elsõ negatív napon van a peteérés/tüszõrepedés. A beágyazódást E vitaminnal, palástfû teával segítheted: ez utóbbit kizárólag peteérés után szabad elkezdeni inni. Napi 2 csészével 2 dl/adag és max. egy kicsi mézzel. A hõmérõzésnél én úgy tudom, hogy közvetlen peteérés elõtt esik a hõ és utána napokban megemelkedik (ha volt tüszõrepedés) Ha fent marad a hõ a peteérés után minimum 14 nappal, akkor nagy az esély, hogy babás vagy :) K.

Én az ovulációs tesztrõl tudok Neked nyilatkozni: A legjobb, ha délután 4-5 között csinálod meg és elõtte 2 órát nem iszol és nem pisilsz. A lényeg, hogy olyan tesztet válassz, ami 25-ös érzékenységû! Ha a bal oldali csík erõsebb, akkor pozitív a teszt és az elsõ negatív napon van a peteérés/tüszõrepedés. A beágyazódást E vitaminnal, palástfû teával segítheted: ez utóbbit kizárólag peteérés után szabad elkezdeni inni. Napi 2 csészével 2 dl/adag és max. egy kicsi mézzel. A hõmérõzésnél én úgy tudom, hogy közvetlen peteérés elõtt esik a hõ és utána napokban megemelkedik (ha volt tüszõrepedés) Ha fent marad a hõ a peteérés után minimum 14 nappal, akkor nagy az esély, hogy babás vagy :) K.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm :)
Még annyit, hogy ha figyeled a nyákod... (folyás) akkor ha bõséges és tojásfehérjeként nyúlik, akkor hamarosan peteérés következik. Hihetetlen a természet: így segít a spermák elõre jutásában :) Nekem is van P53 tesztem, de nekem nem vált be. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy nem jó!!! K.
3. vagyok A PG53-al kapcsolatban csak annyit tanácsolnék, hogy tényleg türelmesen kell figyelgetni. Nekem vagy 2-3 hónapomba beletelt, mire rájöttem mit kell figyelni. Egyszer elkezdett szálkásodni, aztán másnap megint, aztán harmadnap semmi...de tapasztalatból beszélek, én általában túl sok nyálat raktam rá. Aztán megcsináltam viszonylat friss nyállal (elõtte 2-3 óráig nem ettem nem ittam) és azonnal szép képet mutatott. Tehát erre is figyelni kell. Illetve a peteérés napján (mikor már napok óta nézegettem és össze-vissza láttam mindent), akkor hirtelen láttam egy olyan "hûha azt a mindenit" tiszta képet, és akkor az ovulációs tesztem is pozitívat mutatott. De ezt tényleg ki kell tapasztalni....
Elhiszem, hogy Neked bevált, örülök neki! Nekem 1 éve van meg :(

Nagyon szeretnék babát, de nincs peteérésem, az orvos Clostilbegytet írt ki. 14. napon peteérést nézett. Egy 27 mm-es cisztám van a bal oldali petefészekben. Azt mondta, hogy ez jó. Ez miért jó? Van peteérésem?

Legjobb válasz: Szia!A barátnõméknél ugyan így volt,neki sem volt peteérése és náluk os ez volt a "menet".Ma már két kisfiú boldog anyukája. Sok sikert!

Szia!A barátnõméknél ugyan így volt, neki sem volt peteérése és náluk os ez volt a "menet".Ma már két kisfiú boldog anyukája. Sok sikert!
A 27 mm-es ciszta jót jelent, mert a dokim azt mondta, hogy a 30 körüliérték petesejtet rejthet, ha a cisztából kiszakad, akkor peteérésed lesz... SOK SIKERT!!!

Pár hónapja próbálkozunk a babával. Még nem sikerűlt sajnos. Ha szeretnék a nődokimhoz menni, egy kisebb kivizsgálásra, melyik a legjobb időpont? Menzikor, menzi után, ovulációkor, vagy peteéréskor? Mikor tud a legjobban megvizsgálni?

Menzikor, menzi után, ovulációkor, vagy peteéréskor? Mikor tud a legjobban megvizsgálni?

Legjobb válasz: hát menseskor azért mégse mennék, amúgy szerintem tök mindegy. amíg nem peteérést néz stb. addig nincs jelentõsége.

hát menseskor azért mégse mennék, amúgy szerintem tök mindegy. amíg nem peteérést néz stb. addig nincs jelentõsége.
Nincs különösebb jelentõsége mikor mész, én az arany középutat mondanám, tehát a félidõt. Érdemes lenne összeírnod az elmúlt mesniket pontosan (hány napig, milyen erõs, egyébb középidõs tünetek, és hõgörbéket magaddal vinni ha vezeted. Nekem nem jött be a hõgörbe, de sokan dicsérik, érdemes kipróbálni (több hónapon keresztül) veszíteni valód nincs. És szeretném elmondani, hogy egy teljesen egészséges párnak is 6-12 hónap átlagosan mire jön a baba.
én is ebben a cipõben vagyok, voltam nõdokinál 2 vérzés között pont elkapta a peteérésemet így megmérte a méhnyálkahártyám vastagságát is egyúttal
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, igen tudom, hogy még az elején vagyunk, csak gondoltam egy két kisebb vizsgálat nem árthat. Szerintem várok még egy hónapot, és májusra bejelentkezek, úgyis aktuális lesz egy rákszûrés! :)

Vérzés előtt néha (nem minden hónapban) nagyon megduzzad a mellem, nehéz és fájdalmas. Olyankor a mensim is görcsösebb. Szeretnék babát, FSH kicsit alacsony. Lehet összefüggés a peteérés és a mellfeszülés között?

Vagyis, mikor fáj a cicim, akkor volt, vagy nem PÉ-m? Régen éreztem ilyet, miel?tt a PCOS-t diagnosztizálták és a hormonokat beállították volna.

Legjobb válasz: Én kaptam clostit meg duphastont, és sokkal erõsebb lett a mensi, a görcsök, derékfájdalom, és a mensi elõtti mellfájdalom is. Megkérdeztem a dokit, hogy nem baj-e, azt mondta nem mert ha van peteérés, akkor erõsebb a fájdalom is, több a tünet.:)

Én kaptam clostit meg duphastont, és sokkal erõsebb lett a mensi, a görcsök, derékfájdalom, és a mensi elõtti mellfájdalom is. Megkérdeztem a dokit, hogy nem baj-e, azt mondta nem mert ha van peteérés, akkor erõsebb a fájdalom is, több a tünet.:)
A kérdező hozzászólása: Ez jó hír.Köszönöm!

A peteérésem és a mensim között csak 11-12 nap van. Mit lehet ilyenkor tenni, ha babát szeretnék?

Pár hónapja volt egy spontán vetélésem a 7. hétben (nem tervezett terhesség volt, így err?l a "problémámról" addig nem is tudtam). Csak most, a h?mér?zés és az ovu tesztek alapján derült ez ki. Mennyi az ideális id?? Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szia!Az ideális idõ 14 nap. Én javasolnám kérj beutalot vérvételre. Öt elhalt terhességen vagyok túl és most derült ki, hogy alacsony a progeszteron szintem. A 10. napon nézték az LH, FSH értékeket, és a peteérés után 7.-8. napra kell nézni a progeszteront. A jövöhéten megyek a dokimhoz, gondolom gyógyszert fog rá adni. Szeretném ha beállna a hormonszintem csak aztán merem vállalni a köv. terhességet.

Szia!Az ideális idõ 14 nap. Én javasolnám kérj beutalot vérvételre. Öt elhalt terhességen vagyok túl és most derült ki, hogy alacsony a progeszteron szintem. A 10. napon nézték az LH, FSH értékeket, és a peteérés után 7.-8. napra kell nézni a progeszteront. A jövöhéten megyek a dokimhoz, gondolom gyógyszert fog rá adni. Szeretném ha beállna a hormonszintem csak aztán merem vállalni a köv. terhességet.
Nincs ezzel az idõvel semmi gond.Nekem folyamatosan 9-10 nap telt el a peteérés, és a mensi között.Nem vagyunk egyformák.Neked ilyen a ciklusod.Nyugi!27 hetes kismami
14-et szoktak mondani, de ha a 11 nap megvan, az már jó! Ha már sikerült egyszer a baba, akkor te is láthatod nincs ezzel baj! Spontán vetélés után én úgy tudom nem kell várni, van aki nagyon hamar újra babás lesz!!!
Pé után mindig 14 nap telik el, kivételnélkül. A ciklus elsõ fele változó mindenkinél, de a második fele nem. A pé nem egyenlõ az ovulációval. Az két különbözõ dolog. Elõször van pé, csak utánaovu. Vagyis megérik a pete, ovukor felpattan a tüszõ és a pete kilökõdik. Tehát, ha neked az ovud menzi elõtt 11-12 nappal van, az jó, mert akkor menzi elõtt 14 nappal van a péd, rákét napra az ovud. Teljes mértékben kijön a 14 nap. Sok sikert!

Miből tudom hogy van-e peteérésem? Valamint bármely tanácsot elfogadnánk mi még csak most határoztuk el hogy babát szeretnék, mik ilyenkor a teendők sex-en kívül? :-)

Legjobb válasz: Létezik egy olyan teszt, ami ezt kimutatja. Jós tesztnek hívják, két vérzés közti 12-16. napokon szokták elvégezni. Ha 2 csíkos, másnap kell szexelni.

Létezik egy olyan teszt, ami ezt kimutatja. Jós tesztnek hívják, két vérzés közti 12-16. napokon szokták elvégezni. Ha 2 csíkos, másnap kell szexelni.
Szia, vagy az lh-tesztbõl de a legbiztosabb módja ha vezeted a hõdet..pl ciklus.hu..minden reggel azonos idõben..amikor felkelsz mérj belsõ hõt..tehát ne a hónod alatt..hanem szájba vagy hüvelybe..de még akkor amikor nem keltél ki az ágyból..ezt minden nap írd be a ciklus.hu-n ad egy szép diagrammot majd neked..abból látod, hogy a mensi elejétõl kb félidõig alacsonyabb lesz a hõd..kapsz egy alaphõt..majd egyik reggel ez a hõ még lejjebb süllyed..mondjuk eddig 36, 4 volt aznap meg 36, 1..ezutáni naptól pedig rohamosan emelkedik de mindenképpen 36, 4 vagyis a te tényleges alaphõd felett kell lennie..ha szépen emelkedik akkor biztos lehetsz benne, hogy volt tüszõrepedésed és fogamzóképes vagy..a második hónapi mérésnél már kb tudni fogod nagyjából mikorra esik a tüszõrepedés..és már elõtte lehet akciózni és a hõleesés napján is, és utána..így betudjátok lõni a fogamzóképes napokat..ezen felül a ciklus.hu..ad neked több táblázatot amit az addig beírt mensikbõl kalkulál ki..várt ovu napja, mikortól érdemes akciózni és meddig..sok sikert:) ) én mindig azt hittem, hogy 14 .nap környékén van ovum..de mióta hõmérõzök rá kellett jönnöm, hogy 10-11.nap körül van..nem is csoda , hogy eddig nem jött még össze..na de majd most:9 sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok segítséget!Azt szeretném még megkérdezni, hogy hol lehet ezt a jós tesztet megvásárolni?
Szerintem még ne foglalkozzal a tesztekkel és a hõddel, hanem élvezd az együttléteket, ne muszájból csináld. Ne görcsölj rá, hanem lazulj. Mi már 5. hónapja próbálkozunk, de még semmi. Nem mérem a hõmet, nem tesztelgetek, hanem várok. Mikorra nem várod? A
A kérdező hozzászólása: Én 29-re, nagyon nem várom.:-)Te mikorra nem várod?Akkor szerinted még egyenlõre lazítsak?.Mi még csak 2 hete próbálkozunk.Úgyhogy csak kispályások vagyunk, hallgatok rád.:-)Köszi a válaszod!NIKI
Ha még csak 2 hete próbálkoztok akkor ne csinálj semmit felesleges még.Élvezzétek az együttléteket amikor csak jól esik.Sok sikert!
Én 24-e körülre nagyon nem várom. Ne stresszelj, ha a szervezeted úgy érzi, hogy készen áll a pocaklakódra, akkor úgy is jön. Érezd jól magad! Majd írj a fejleményekrõl. A
Szerintem meg ha hõmérõzõl és tisztába leszel azzal, hogy van-e egyáltalán peteérésed az nem árt..én évekig nem tettem ezt..aztán kiderült, hogy gond van..legalábbis az elsõnél így volt..és mit nem adtam volna, ha hamarabb kiderül..tehát élvezzétek az együttléteket de nem árt ha tisztába van pár dologgal ha babát akar.
A kérdező hozzászólása: Én úgy gondoltam, hogy nem fogok hõmérõzni, de reggel nem bírtam ki és úgy gondolom, hogy megcsinálom minden reggel.Ma volt az elsõ és 36, 8fokos lázam volt.A férjem azt mondta hõemelkedésem van, szerintem ez még nem hõemelkedés.Szerintetek??

Hogy kell kinéznie peteéréskor a "folyásnak "vagy minek mondjam? Nem vagyok ezzel tisztában és babát szeretnék .

Nekem nemrég ilyen világos sárgás valami folyt ki és sok.azt hittem megjött mert olyan érzés volt,bár még nincs itt az ideje.

Legjobb válasz: Szia! Nézd meg ezt az oldalt, sok egyéb kérdésre is választ ad. http://babatervezok.otthona.net/huevelyi-nyalka.html

Szia! Nézd meg ezt az oldalt, sok egyéb kérdésre is választ ad. http://babatervezok.otthona.net/huevelyi-nyalka.html
Nyúlós, nyálkás, átlátszó, színtelen és kicsit más szaga van, mint normálisan, de alig érezhetõ. De egyébként számomra mndig teljesen érthetetlen, hogy hogy lehet az, hogy valaki a gyerektervezés elõtt még nem fedezte fel, hogy mikor milyen a folyása (most ez azokra nme vonatkozik nyilván, akiknek alig van, vagy nincs)...
A kérdező hozzászólása: Hát képzeld hogy számomra is teljesen érthetetlen mert már voltam terhes és soha nem láttam még átlátszó nyúlós valamit pedig MINDENNAP HASZNÁLOK TISZTASÁGI BETÉTET .!!!!!!vagy talán nem vettem észre.
Akkor neked lehet, hogy peteéréskor nem ilyen. De ezt tényle csak te tudhatod, hiába mondunk itt neked valamit, hogy hogyan kell knéznie, amikor minden nõ annyira különbözik. Azt szerettem volna csak mondani, hogy NEKED kell megfigyelned a tested és akkor észre fogod venni a változást. Én leírtam, hogy nekem milyen, az is teljesen normális és az is, ha neked nem ilyen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a véleményed , az az igazság hogy nekem mindennap van egy minimális folyásom nemtudom mitõl de van ezért kérdeztem hogy hogy kell kinéznie a folyásnak ha peteérés van.. az eddigi válaszokat nagyon köszönöm .
Normális, hogy van minden nap folyásod, ez a szervezet öntisztító mechanizmusa, szóval így tisztul a hüvelyed kb...

Mitöl van az hogy peteérést követöen a menszeszig nagyon fáj a detekam? Babát szeretnék. Ettöl még van esély rá?

Legjobb válasz: Persze, hogy van. Nyugi nem te vagy az egyetlen, akinek ilyenkor fáj. :)

Persze, hogy van. Nyugi nem te vagy az egyetlen, akinek ilyenkor fáj. :)
nekem is szokott fájni, és babát szeretnék, de annak semmi köze hozzá :) sok sikert !

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!