Találatok a következő kifejezésre: Babát akarunk párommal. Azt (30 db)

Kb.4-5 hetes terhes lehetek, de a párom azt akarja, hogy vetessem el a babát! Félek az abortusztól, mert hallottam, hogy valakinek utána nem lehet soha többé babája! Létezik ilyen? De én akarom ezt a babát! Mit tegyek?

Legjobb válasz: Persze, hogy létezik, de alapvetõen ne ez alapján hozz döntést. Ülj le a pároddal, beszéljétek meg a lehetõségeiteket és mondjátok el õszintén az érzéseiteket, félelmeiteket. lehet, hogy fel tudjátok így oldani azt a félelmet, ami miatt a párod nem akarja. Hány éves vagy? dolgozol már? A párod a férjed is, stabil a kapcsolat?

Persze, hogy létezik, de alapvetõen ne ez alapján hozz döntést. Ülj le a pároddal, beszéljétek meg a lehetõségeiteket és mondjátok el õszintén az érzéseiteket, félelmeiteket. lehet, hogy fel tudjátok így oldani azt a félelmet, ami miatt a párod nem akarja. Hány éves vagy? dolgozol már? A párod a férjed is, stabil a kapcsolat?
Nyilván ez a pali nem családalapítás miatt van veled, csak az idejét tölti. Ha metartod, akkor elhagy? Akkor menjen is a fenébe! Nyilván, a gyerekvállaláshoz 2 ember kell, ahogy kettõnek kell megcsinálnia is azt a gyereket. Tehát nem biztos, hogy egyértelmûen egyik vagy másik felelõssége. Én megtartanám, ki tudja még mit hoz a jövõ. Unokatesóm 3 gyerekkel maradt egyedül, azóta új férje van, már 5 gyerekük van és boldogok. (nem kisebbség)
Én otthagynám azt a férfit aki ilyet kér tõlem !!! Feltételezem, nem ilyennel akarsz családot alapítani, mert azt ugye tudod h gyermekedet õ nem igazán szeretné ! Hány éves vagy ? Szüleiddel laksz, esetleg ezzel a pasival ?
Hát ez nagyon nehéz dolog...Véletlemn csusszant be vagy te csináltad úgy hogy terhes legyél??Ez nagyon komoly dolog és meg kell beszélni a pároddal mi az ami ellene szól és mik a kilátások.Egy baba nagy felelõség sok szempontból...Van olyan akinek nem sikerült utána a terhesség de szerintem a mai világban ez már nem túl gyakori.
Hogyne lehetne, elõfordul. Ne is öld meg a babádat, mert ez legalizált gyilkosság. Mutass a párodnak néhány abortuszos videót, és akkor látni fogja, hogy mit kér.
Mi van ha nem beszélte meg a párjával a dolgot???Ha az anyagiak nem engedik meg akkor mi történik velük??Egy pasit nem lehet rákényszeríteni a gyerekre mérlegeld az életed.
a missed abortuszok ugyan olyan mutettel tortenek mint a sima abortusz szoval akinek volt attol meg lehet babad, nekem 2* volt sajnos es 35 hetes vagyok most. hat te tudod de en nem szulnek neki a tuti ugyis elhagy ha mar igy velekedik, es akkor egyedul maradnal egy gyerekkel az sem jobb.
teljesen mindegy mennyit tudunk rólatok, egyet biztosan:hogy a párod nem akarja a babát. és én ilyen embernek nem szülnék, hanem otthagynám.
A kérdező hozzászólása: Páran írtátok, hogy keveset tudtok rólunk így nem nagyon tudtok tanácsot adni!Röviden.....2 és fél éve vagyunk együtt a párommal, neki már van egy 11éves fia, dolgozunk mindketten, de emellett van elég sok fizetni valónk!Én 23 éves vagyok õ pedig 33!Segítségem lenne a szüleimtõl, de ezt nem várhatom el!Velük lakom és így is sokat segítenek!Köszi az eddigi tanácsokat!
Valóban j esély van rá, hogy nem lehet több gyereked! Az elvetetés pedig Rajtad múlik, Neked kell átgondolni, hogy a párod nélkül vállalod-e. Ha rá hallgatsz, tudnád szeretni??? Ha arra beszél rá, hogy megöld a gyereketeket? Szerintem nem... Nem írhatom, hogy tartsd meg, mert ezt csak te tudhatod. Kívánom, hogy dönts jól!
Úgy nehéz tanácsot adni, vagy véleményt mondani, ha nem tudunk rólatok semmit. Nem tudjuk, hogy hány évesek vagytok, milyen körülmények között éltek, van-e munkátok, milyen régóta vagytok együtt, milyen terveitek voltak...stb. HA esetleg írnál errõl többet, akkor lehet kapnál más véleményt is, mint eddig.
Annyira nehéz minden ebben a rohadt világban nem??Sokan a minimálbérbõl élünk és aggódunk folyamatosan, mit teszek az asztalra másnap, mi hónapokig agyaltunk rajta legyen vagy ne pedig nagyon akartuk.Le a kalappal aki egyedül bevállalta de nagyon nehéz lehet nem??Fontos hogy legyen segítség mert tök egyedül képtelenség..
Ok, igaz. :S Szét hasad a fejem és hirtelen írtam le a választ...
Azt hiszem, már meg is fogalmaztad a választ, amikor ezt írtad: "én akarom ezt a babát". Igen, valóban elõfordul, hogy abortusz után nem sikerül többé teherbe esned. De ne csak emiatt ne vetesd el a gyerekedet. Egy új élet fogant meg benned, nyilván nem véletlenül. Õt még nem lehet errõl megkérdezni, hogy meg akar-e születni vagy sem, de vajon mit válaszolna? Sok nehézség van ebben az életben, kudarc, próbák, de szerintem mi mindannyian, Te is, én is meg akartunk volna születni, hisz mindennek ellenére az élet maga a csoda. Szerintem - bár ez a Te döntésed - ne dobd el magadtól semmiképp. Bármit is kér a párod. Bár nehéz ezt hallani, ha igazán szeret, elfogadja a döntésedet. Ha nem szeret, és emiatt elhagyna, akkor pedig olyan ember miatt ne vetesd el a babádat, aki nem is szeret igazán.
Es lagzit nem akar a parod? Szerintem elobb lagzi, utana baba.
a biztonság érzet nem maradiság-mondja ezt, aki házasságon kívül szült 2 gyereket, és így is boldogok vagyunk, noha én is szeretnék hozzámenni az élettársamhoz, Õ is szeretne elvenni, csak épp keret nincs.
Én is maradi vagyok, pedig fiú/20:D Ja a háziasszonyságot utálom, hogy rántotthússal vár az asszony meló után stb...de a házasság gyerek nekem így jön sorrendbe:D
Szerintem a papír manapság már semmire sem biztosíték.
15:42 ! Ha nincs papír az már nem család? :S:S:S Amúgy a kérdésre: Ezt teljesen emberfüggõ, mondd meg neki, hogy te is szeretnél babát, de csak lagzi után, szeritnem õ is örülni fog neki, aztán lássatok neki a szervezkedésnek :)
nem, szerintem ez a természetes ha lehetõség van rá, a gyerek családban nõjön fel
A házasság csak akarat kérdése. (1 gyerek éves költségébõl egész nagy lagzit lehet csapni, ha mondjuk egy évvel késõbb jön a gyerek.) Én nem szülnék olyannak, aki nem vesz feleségül. 26/L
14:58 vagyok, egy órával elírtam :D 14:.. ! ;)
Én sem értem, miért pontoztak le és hogy kik, mert azt tudom, hogy a kérdezõ házasságot szeretne és a válaszolók nagy része is házasságpárti kb. 2 kivétellel. Kedves lepontozók! Titeket biztos a kutya se vesz feleségül, ezért frusztráltak vagytok és a pontozásban élitek ki magatokat. Szánalom.
jobb a házasság!! nem kell vacakolni az apasági nyilatkozattal, neked is nagyobb biztonság, meg a babának is. Pár fõvel is lehet esküvõt csinálni. Én amikor terhes lettem, már szerveztük az esküvõt javában, a "lagzi" a 15.hétre esett volna...csak sajnos 14 hetesen elment a baba...de elõtte mindenki azt kérdezte, hogy a baba miatt házasodunk (mármint amiért teherbe estem), hiába mondtam, hogy dehogy, már 6 éve együtt vagyunk. Az esküvõn alig álltam a lábamon, de mivel csak ceremónia volt, egy kis szûk vacsival, a családom végig mellettem állt
15:01-est miért kellett lepontozni? én sem szülnék olyannak, aki még a kezem sem kéri meg... 28/N
Hát akkor egyszerûen mondd meg neki, hogy nked meg a lagzi kérdés fontosabb. Majdcsak enged egyikõtök elõbb-utóbb... Bízzunk benne, hogy õ fog :-)
ÚÚÚú hidd el jobban jártok, ha inkább baba jön!!!Nem is tudod mennyire szerencsés vagy!!!!!!Sokkal nagyobb ajándék, mint a ti pénzetekbõl megetetni a családot!!!
sztem jobb betartani a sorrendet...én konkrétan az esküvõm napjáig szedtem a tabit...és mennyivel jobb volt, mint terhesen hû, gyorsan esküvõ, vagy kis gyerekkel...nem véletlenül alakult ez így.
Szerintem a papír nem bizonyit semmit az én mottom: " Papirral is lehet tiszta szívbõl gyûlölni Papír nélkül is lehet tiszta szivbõl harmonában szeretni. " Én mondjuk házas vagyok lassan egy éve tehát ez nem azt jelenti hogy házasság ellenes lennék hanem hogy egy gyerekhez nem kell papír ha jönni akar úgy is jön Nem fogja nézni hogy van e papír. Szerintem kezdjétek el szervezni az esküvöt és attól lehet probálkozni hát ha mire jönn a nagy nap össze is jön és így mindkettötõk álma egyszerre fog teljesülni. ÉS nem vagy maradi csak sajnos ma már nem azt a funkciot tölti be a házasság amit régebben. Sok sikert a házassághoz és a babához.
A kérdező hozzászólása: de akar lagzit, már sokat beszéltünk róla. de ez a gyerek kérdés neki fontosabb.
Szia! Igazad van. Hiába ez az ultramodern világ, szerintem akkor is össze kell házasodni, ha sokan ellene vannak. Ha két ember szereti egymást akkor miért nem lehet azt hivatalosan, nem értem én ezt a világot. Sok sikert mindenhez!
14:52 vagyok, még annyit, hogy annyi idõvel/utánajárással amennyivel mindent elintéztek, hogy a párod nevére kerüljön a baba, 2 lagzit meg lehet szervezni! egy barátnõm jár most ilyen cipõben, komolyan a lagzi-szervezés nem emésztette fel annyi energiámat, mint nekik a papírok intézése...szóval "praktikus" szempontból is jobb, ha összeházasodtok :)
ez a normális, ahogy Te gondolod...jól néznénk ki, minden PASINKnak szülnénk :) 28/N
16:55-ös vagyok!Bár engem is lepontozott valaki...én senkit!Házasság párti vagyok, de sokkal szerintem, ha csak kis esküvõt rendez valaki...nem kell mutogatni a külvilágnak, hogy nekünk erre is telik...azt a pénzt inkább költeném a babánkra!Bár természetes, hogy akarsz lagzit, de pusztán csak egy papír...amit 2 tanúval is megkaptok!

Volt 3 éve egy abortuszom, de már nagyon szeretnénk babát a párommal, és még nem nagyon jött össze, fogamzásgátlot nem szedek, amit szedtem azt is csak 3 honapig a dokim tud az abortuszomrol és azt is h már nagyon akarok babát. Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: NEkem is volt régen abortuszom, aztán 2 évig fog.gátlót szedtem. Utána gyereket akartunk, de 2 évig nem jött össze. Dokinál nem voltunk kivizsgáláson. De aztán sikerült mindenféle csodaszer vagy praktika nélkül. Annyi volt csupán, hogy már nem azon járt folyton az eszem, lekötöttem magam a munkával. El kell kezdeni a kivizsgálásokat, mert millió egy oka lehet. NEkem pl a második terhességem elején mondta el a doki, hogy hátrahajló méhem van, pedig jópárszor voltam már elõtte nõdokinál akkor már 29 voltam, de valahogy soha senki nem említette. És köztudottan a hátrahajló méhvel nehezebb teherbe esni. Nálunk lehet ez is gond volt, más pózt kellett volna preferálni, vagy más idõpontban együttlenni. Sok ok lehet, utána kell járni.

NEkem is volt régen abortuszom, aztán 2 évig fog.gátlót szedtem. Utána gyereket akartunk, de 2 évig nem jött össze. Dokinál nem voltunk kivizsgáláson. De aztán sikerült mindenféle csodaszer vagy praktika nélkül. Annyi volt csupán, hogy már nem azon járt folyton az eszem, lekötöttem magam a munkával. El kell kezdeni a kivizsgálásokat, mert millió egy oka lehet. NEkem pl a második terhességem elején mondta el a doki, hogy hátrahajló méhem van, pedig jópárszor voltam már elõtte nõdokinál akkor már 29 voltam, de valahogy soha senki nem említette. És köztudottan a hátrahajló méhvel nehezebb teherbe esni. Nálunk lehet ez is gond volt, más pózt kellett volna preferálni, vagy más idõpontban együttlenni. Sok ok lehet, utána kell járni.
mióta próbálkoztok? mennyi idõsek vagytok? a korábbai ab. nem befolyásolja a teherbeesést. kutatások szerint a vetélés kockázatát növelheti, de azt is csak a mûtét utáni 1-1, 5 évben.
Nézd nem tudom, hogy vagy lelkileg, de sokszor elõfordul, hogy nõk tudat alatt megbánják az abortuszt, nem tudnak maguknak megbocsájtani. Lelki tényezõk is állhatnak annak hátterében, hogy nem sikerül a kisbaba. Az abortusz kis százalékban növeli a meddõség esélyét. Fertõzést követõen elzáródhatnak a petevezetékek, vagy gyulladások miatt összenövések alakulhatnak ki. Ennek valószínûsége a jelenlegi kutatások alapján 5%. Vegyél ovulációs tesztet. Próbálkozzatok intenzíven, ne minden nap. Állítólag ez jót tesz a spermáknak. Ha ilyen módon egy évig nem fogan meg a baba, akkor a nõgyógyásszal konzultálva elkezdhetsz kivizsgálásokra járni, hogy felderítsék az okát.
A kérdező hozzászólása: És mennyibe kerül egy ovulációs teszt? Igen az abortusz után fél évig eléggé ki voltam bukva, és a mai napig eszembe jut...2 éve lesz novemberbe hogy együtt vagyok párommal, és még semmi pedig 3 éve volt az abortuszom, félek hogy ne adj Isten meddõ vagyok, meg folyamatosan folyásom van ez is akadályozza vajon a terhességet??? Ráadásul tegnap este barna folyásom volt ami csak a menzesz végén szokott lenni és a következö ciklusom 23.án lenne...ez baj???


Megválazsoltad a saját kérdésed. Nem csodálom, hogy így vélekedsz. Ne szüljél neki gyereket.Keress mást
A kérdező hozzászólása: Iagazatok van ez igy nem mehet tovább!
Huh, hát akkor a kapcsolatotokkal is baj van.Ha nem megfelelõ két ember között a kommunikáció, ha nem tudják megbeszélni a dolgaikat megoldani a problémáikat, nincs õszinteség úgy nem mûködhet normálisan a kapcsolat, így nem lehet teljes boldog életet élni.A bizalom az õszinteség az egymás felé való tisztelet a szerelmen szereteten kívül ezek még alapjai egy jól mûködõ kapcsolatnak.De ahol az alapokkal van baj, gyenge lábakon áll oda nem érdemes építeni, nekem ez a véleményem.Nem érdemes hazugságban élni.
Szerintem itt baj van. Nem veled, elképzelhetõnek tartom, hogy fél, hogy talán végleg elkötelezi magát. Minden pasinál, sõt nõben is megvan ez az érzés, ha rám hallgatsz, mellõzöd a témát egy idõre, csinos legyél mindig, és tartsd nyitva a szemed..
A kérdező hozzászólása: köszönöm a sok választ!nem nem vagyunk házasok!és 30 éves vagyok!Szerintetek leülni megbeszélni?szerintem azt mondaná amit hallani akar az ember és nem sz igazat?
Hat a parod babat most sem akar meg, hiszen mondta is egesz vegig, csupan teged nem akar elvesziteni. Azt nem ertem, bocsass meg, hogy te tudtad hogy o nem akar gyereket, akkor miert nem elobb hagytad mar ott ot? Azert annyira nem lehetsz mar fiatal egy babahoz, nem? 30 legalabb megvagy. Most elkezdeni apanak valot, hat nem tudom. Ha amugy mindenetek megvan, es szeretitek is egymast, akkor azert probald megpuhitani, szerintem orulne egy babanak amikor a kezeben tarthatna, es ra is hasonlitana!
Nem akar gyereket, csak téged akar így megtartani.
Ha így szülnél gyereket az nem biztos, hogy jó lenne.Úgy tûnne, mintha úgy zsaroltad volna ki.Üljetek le ezt átbeszélni, hogy valóban szeretitek-e egymást annyira, hogy együtt akartok maradni végleg, és valóban szeretné-e Õ is a babát, vagy csak azért egyezik bele nehogy elveszítsen. Téged is meg lehet érteni természetes, hogy nem szeretnél lemondani az anyaságról.Viszont ezt egy kapcsolatban mindkét félnek akarnia kell.Ha egyik fél nem akarja az problémákat szül.Mindenképpen értékeljétek át a kapcsolatotokat, és jussatok valamilyen elhatározásra de olyanra, ami mindkettõtöknek jó.Ha nem sikerül, akkor lehet, hogy tényleg jobb lesz külön.Házasok vagytok?
Én 16 év után váltam el a férjemtõl, az érvek közt ez volt a legnyomósabb, hogy nem akart gyereket... Aztán, amikor beadtam a válópert, azonnal akart... volna. Rossz érzés volt látni, hogy csak akkor jutottak el a tudatáig a dolgok, amikor már késõ volt, de utólag megérte kitartanom, ma van egy gyönyörû egyéves kislányom, akinek az apukája úgy tartja, nagyon jó anyuka vagyok. Ez mindent megér!
Ezt csak te tudod, vagyis ti tudjátok.Szerintem ha már így indultok neki , akkor ne sok jót remélj.Egy gyerek sajnos sokszor inkább árt egy házasságnak és nem minden esetben használ.Persze vannak kivételek, van amikor a férfi e kapcsán akkorát változik, hogy csoda, de ez a ritkább.
igen most bele ment abba hogy legyen gyereketek. mert el akarod hagyni. de amikor már ott lesz a gyerek, és nem lesz olyan rózsás az élet, majd téged fog hibáztatni hogy te akartál gyereket... DE az is lehet hogy egy életre meg fog változni, és meg fogja az égnek köszönni hogy egy gyereket hoztatok a világra. és bánni fogja hogy ezelött miért nem akart gyereket. ugy hogy ez egy nagyon kényes téma. :S te ismered a párod. sajnos ennél többet nem tudok válaszolni

Anyukák! Mi történhetett, hogy az eddig jó étvágyú babám jó pár napja nem akar enni?

Anyarejes de szívesen evett mást is. Most egy hete kb szinte alig eszik valamit. Cicizni se nagyon akar.

Legjobb válasz: Mennyi idõs?

Mennyi idõs?
A kérdező hozzászólása: 9hónapos.
A cicitõl már nem lakik jól. De nem írod, hogy mi az a más, amit eddig megevett? Lehet, hogy megunta, egyhangú volt az étel, unja a húst, vagy a tésztát, vagy a fõzeléket? De az is lehet, hogy jön a foga, vagy beteg lesz.
A kérdező hozzászólása: Igen tudom, hogy nem lakik jól. Evett húst csirek pulyka marha. Zöldségeket gyümölcsöket, túrót, natúr joghurtot, durumtésztát. Ami a kedvence volt most azt sem eszi. Pár kanál és ennyi.
Én a fogzásra tippelek. Bár az én kisfiam is szinte egyik napról a másikra lett rosszabb evõ, de õ már idõsebb, és egyébként nála közrejátszott egy betegség is. Szóval akár a torka is fájhat.
Az én 8 hósommal is múlt héten ugyanez volt..szájpenész lett a vége! De amúgy lehet fogzás vagy betegség kezdete!
fejlõdési ugrása van. Éhes, szoptasd meg.
Az én babóm 4 és fél hós koráig aludta át az éjszakát. Mondjuk õ tápszeres, de erre meg azt mondják, hogy az jobban lenyomja mint az anyatej.Hát õt nem nagyon érdekelte mit mondanak, ahogy beindult a mozgásfejlõdés elkezdett éjszaka is megéhezni. Azóta általában klünk éjszaka (most 7 hós). Nem akarlak ijesztgetni, lehet hogy tényleg csak fejlõdési ugrása van és akkor egy idõ után visszaáll.
AZ én picim 3 hetes korától átaludta. Most 4hónapos és kb 2 hete ugyanígy felébred. Ilyenkor csendben (nem beszélek hozzá) megszoptatom és visszateszem utána reggel 8-ig elalszik. Biztosan éhes. Ne tedd tisztába, ha csak nincs kaki, maradj csendben és akkor nem ébred meg nagyon.
A kérdező hozzászólása: Igazatok lehet, azóta nem kell fel minden éjjel. Ha fel kell, csöndben megetettem, aztán vissza fektettem, és alszik is.

Miért nem akarja megtartani a lányom a babát? 28 éves és 6 hetes terhes azt mondta neki nem kell gyerek elveteti. A párja azt mondta akkor elhagyja.

Nem tudom megérteni mindenük megvan.. És korban is jó hogy gyereket vállaljon. Én is szeretnék unokát miel?tt meghalnék. Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Na ezt pont az a kérdés, amit nem itt kell feltenni, hanem mondjuk a lányoddal kellene kommunikálni...

Na ezt pont az a kérdés, amit nem itt kell feltenni, hanem mondjuk a lányoddal kellene kommunikálni...
Hogy miért nem akarja, azt vele kéne megbeszélni, de azzal egyetértek, hogy nem akar, akkor inkább ne legyen.
Az hogy te mit szeretnél az sokadlagos kérdés. A lányodnak és a párjának kell eldönteni megtartják-e. Viszont a "miért"-et csak és kizárólag tõle fogod megtudni, mi honnan tudnánk miért jutott erre a döntésre. Kommunikáció ... sok mindet megold.
OFF Egy nõ igenis jól teszi, hogy nem a párjának vagy az anyukájának szüli a gyereket, hanem magának. Tehát csak akkor vállaljon gyereket, ha úgy érzi, teljes szívébõl akarja. Másrészt nem értem hogy lett terhes ha nem akar gyereket....
Ez a lányod dolga. Õ lesz a felelõs elsõsorban a gyerekért, nem Te. Magának szüli, és nem azért, hogy neked legyen unokád, és mert már a "kora is ott van". Lehet számtalan oka, amiért így döntött, de ez az Õ döntése, és tiszteletben kell tartanod. Lehet, hogy a párjával nincsenek is olyan jól, erre mutat az, hogy a férfi azzal zsarolja, hogy elhagyja. Felnõtt nõ a lányod, el tudja dönteni. Megvan rá az oka, hidd el!
Most ha nem akar akkor minek legyen gyereke? Jobb volna, ha szülne és utálná a gyereknevelést?
Õ mit mondott miért nem akarja a kicsit?
hogy lehet egy 28 éves nõ annyira eszetlen, hogy teherbe esik????
Te nevelésed. Engem anyám arra tanított, hogy egy magzat is élet. Lehet, hogy a karrier miatt?
Neki nem kell gyerek...hát szép, mondhatom. Pedig nem csitri már. A nem kell, az vajon "most nem kell", vagy "soha nem kell"? Mondjuk megkérdezhetnéd tõle, hogy miér nem kell neki.
17:29, nem hinném, hogy undorító lenne. Az abortusz helyett pedig, ha már egy nõ egyáltalán nem akarja megtartani a gyerekét, az örökbeadást javaslom.
Tök jó felvetettem egy lehetséges okot és lepontoznak. Olyan elképzelhetetlen, hogy nem a párját képzeli el a gyereke apjának?
Örökbeadás? Valóban jobb a gyereknek, ha évekig nevelõintézetben van, ha meg végre családhoz kerül, akkor gondolkodhat rajta, hogy miért nem akarta õt az anyja. Fantasztikus kilátások.
Örökbeadás alatt azt értem, hogy hogy már a megszületése után azonnal nevelõszülõkhöz kerüljön, nem pedig nevelõintézetbe.
És már megint nem a kérdésre válaszol senki.
Szerinted a válaszolók közül ki ismeri a lányt, és ki tudja, miért nem akarja megtartani, nagyokos?
Elhiszem, de megint abortusz és örökbefogadás csatája megy. Köze nincs a kérdéshez.
Lehet, hogy nemes egyszerûséggel még nem készült fel az anyaságra, vagy megijedt a felelõsségtõl, nem tudom. Miért nem kérdezed meg tõle?
Szia! Talán egyszerûen nem akarja. Én is ismerek ilyen nõt, visítva sírt, mikor megtudta, hogy terhes, annyira nem akarta, pedig 27 éves. Az anyaság egy ösztön és egy visszacsinálhatatlan életforma. Ha vállalja nincs visszaút. Nem mellesleg egy életre szóló hatalmas felelõsség. Valóban fogyóban a magyar, de ez még nem indok arra, hogy valaki egy életen át boldogtalan legyen, boldogtalan szülõnek pedig boldogtalan a gyereke is. Szóval ne ítéld el a lányod rögtön, könnyen lehet, hogy ezt tartja a legjobb megoldásnak.
Üljetek le és beszéljétek meg hogy miért nem akarja. Ismerõsömnek is ezt mondta az akkori párja h elhagyja ha ab-ra kerül a sor, szülõk azt mondták kitagadják Ha megtartja. Igy legyen okos... Igy aztán a családját választotta.. Srác elhagyta. Ma nem lehet gyereke.. (20éves volt) most 25
A tegnapi 16:58-as vagyok. Ezt érdemes megnézni, és a hozzá hasonlókat: http://www.youtube.com/watch?v=0g2ZW6Xx4io
Utolsó te kiben próbálsz bûntudatot kelteni? Most komolyan egyáltalán mi köze ennek az egész kérdéshez? Azokon az UH felvételeken ráadásul nagyon nem be nem töltött 12. hetes magzatok vannak. Csak tudnám mire volt jó az neked, hogy a kérdezõnek ezt megmutattad.
Nekem nem volt abortuszom, de akkor is bûntudatom volt, ahogy néztem. De, akkor is megtudom érteni aki ezt választja, mert van mikor nem nagyon tud választani.
Igen, meg vannak olyan nõk is, akik terrorizálják, sértegetik, meg a pokolba kívánják a nem kívánt gyerekeiket. És vannak olyan gyerekek, akik nap mint nap hallják, hogy "Bár ne hoztalak volna a világra." És vannak Rivotrilon élõ anyukák is, akik huszonévesen mélyen depressziósak. Csak nem mutatják, mert elítélné õket a társadalom. Sz.ar embernek, rossz anyának bélyegezve.
Elég undorító dolog lenne megszületni a gyerekével a babát, hogy nekiadja.
A 16:58 vagyok megint. Tényleg, azt nem tudnád megoldani, hogy Te vedd magadhoz a kicsit? Több nagymama megteszi ezt.
Én viszont egyetértek veled, kérdezõ. Az abortusz, pláne ilyen esetben, mint a lányodé, szerintem is bûn. Egy tanács: A nõvérem házasságon kívül került másállapotba, és már akkor szakítófélben volt a párjával. Férje tehát nem volt, jó állása, pénze viszont igen. Elõször õ se akarta megtartani a magzatát, de többen is mondtuk neki, hogy próbálja meg. A gyereke már 15 éves, majdnem kitûnõ tanuló, és nagy örömöt jelent az anyjának. Már is nem is lenne hajlandó beismerni, hogy eleinte el akarta vetetni! Ezt tehát elmondhatod neki.
Én nem akarnék egy olyan anya gyereke lenni, aki eredetileg nem akart engem... Így tényleg jobb, ha elveteti. Amúgy meg ne erõszakold rá magad a lányodra, nem a te gyereked lesz, nem te szülöd meg, nem neked kell felnevelni. Másoknak ne szüljön gyereket.
A kérdező hozzászólása: Most telefontált nekem a párja.. Még nem volt alkalmam személyesen beszélni vele majd a hétvégén messze lakik tõlem.. Fogalmam sincs hogy miért nem akar..
Majd kitaláljuk a lányod gondolatát hogy miért nem akarja megtartani a gyereket, csak telepátia kérdése.Érzem ahogy átjönnek a gondolatai, azt sugallja ha megszüli a párja elhagyja.Hiába 28 éves a fajfenntartás és az anyai ösztönök éretlenek benne.Gondold át nem rontottál-e el valamit a nevelésénél, vagy esetleg negatív mintát látott otthon tõletek.
Ha te nem tudod, mi honnan tudjuk? Egyébként már szültél te is. Nagyon jó tudod, hogy az, hogy ideje lenne és, hogy van párja meg mindenük megvan az nagyon, nagyon kevés ahhoz, hogy valaki gyereket vállaljon.
A párja azért telefonált, hogy a gyerekrõl beszéljetek? Ne kerítsétek már be így a lányodat, hogy a háta mögött az õ anyaságát boncolgatjátok! Mi köszönet lesz abban, ha az érzelmi nyomásotokra megtartja a gyereket, és esetleg depresszióba esik? Vagy utána elválnak? Hagyjátok békén a lányt! Õ az Anya, neki lesz a legnagyobb felelõssége. Ne gondolkodjon senki az Õ fejével, és ne kezeljétek úgy, mint egy cselekvõképtelen kis pisist.
16:58 vagyok. A válaszokat nézve nem csoda, hogy kihalófélben van a magyarság...
Nem a magyarság fennmaradásáért szül egy nõ, hanem azért, mert gyereket akar. Vagy, ha azért szül, hogy gyarapodjon a magyar, akkor ott nagy baj van.
16:58 vagyok megint. Akkor ott nagy baj van???? HOGYHOGY? Egy fecske nem csinál nyarat, szokták mondani, de sok kicsi sokra megy. Érdemes megnézni a hazai népesedési mutatókat.
Én szülnék a magyar államnak, csak aztán nevelje is fel...
Nem lehet, hogy nem biztos a párjában, lehet már nem szereti annyira, hogy szüljön neki.
Szóval a lányod vállaljon gyereket, mert te babázni akarsz? Miért nem szülsz akkor te?
Egy nép, így a magyar is, elõbb-utóbb eltûnik akkor, ha fogy. A nõvérem esete mutatja, hogy könnyen lehet, hogy ha el akarja elõször vetetni, a megszülése után nagy boldogságot okozhat. Továbbá, vannak olyan állapotos nõk, akik örökbe akarják adni a gyermeküket, miután megszülik, a kórházi ágyon viszont visszakövetelik maguknak!!
Elég szomorú helyzet..fõleg azért, mert én pl. évek óta örökbefogadásra várok.. Szomorú, hogy oda megy a baba, ahol nem várják..oda meg nem, ahol igen:(

Babám 6hós, pár hete már eszi az almát, répát, krumplit. Nem sokat de eszik, viszont szopizást még nem akarok kiváltani?

Baj ez?és mikor kell már kiváltani?

Legjobb válasz: Dehogy baj!!! Én sem váltottam még ki ekkor. Minden kaja után felajánlottam neki a cicit. Naná, hogy kérte. :) Olyan 11 hónapos volt, amikor éreztem, kezd neki szórakozás lenni. Ezért elhagytam a reggeli utánit. (10 órai után ekkor már nem adtam). Rá 1-1,5 hétre a délutánit is elhagytuk. Olyan 13 hónapos lehetett, amikor az ebéd utánit. Ettõl tartottam, mert olyan jó altató a tejci. Áttértünk 1-2 dalra, mondókára és ment a szunya. Este és éjjel még kapta, ha kért. 15 hónaposan hagyta abba a szopit magától. Szerintem õk tudják, meddig kell nekik, és szerintem olyan jó dolog szoptatni, érezni a kis testét.

Dehogy baj!!! Én sem váltottam még ki ekkor. Minden kaja után felajánlottam neki a cicit. Naná, hogy kérte. :) Olyan 11 hónapos volt, amikor éreztem, kezd neki szórakozás lenni. Ezért elhagytam a reggeli utánit. (10 órai után ekkor már nem adtam). Rá 1-1, 5 hétre a délutánit is elhagytuk. Olyan 13 hónapos lehetett, amikor az ebéd utánit. Ettõl tartottam, mert olyan jó altató a tejci. Áttértünk 1-2 dalra, mondókára és ment a szunya. Este és éjjel még kapta, ha kért. 15 hónaposan hagyta abba a szopit magától. Szerintem õk tudják, meddig kell nekik, és szerintem olyan jó dolog szoptatni, érezni a kis testét.

6 hetes babam egy par napja nem akar elaludni egyedul, pedig eddig mindig igy szokta. Ahogy teszem be az agyaba, sir. Csak olbe alszik el. Ez normalis? Hogy szotathatom le?

Legjobb válasz: Úgy hogy sír, kiveszed megszeretgeted az ágya mellett, tehát nem mész el a kiságytól vele, majd vissza teszed. És ezt rengetegszer megcsinálod. Elõbb utóbb megtanulja hogy a kiságya azért van mert ott aludnia kell. Az én lányom már 11 hónapos és magától alszik el öt hetes kora óta. És most ne kezdje el senki írkálni, hogy akkor én rosz anya vagyok meg nem kap elég szeretetet stb... Mindent megkap érzelmileg és minden téren. Egyszerûen csak nem akartuk hogy közénk szokjon mert én így tartom helyesnek. Soha nem rigattam a lányomat igaz hogy nem is szerette. Most 11 hónapos és életvidám mosolygós kiegyensúlyozott baba. Minél elõbb rendszert viszel az életébe annál könnyebb lesz neki is és neked is. A szeretet attól még megkapja tõled. A közelségedeti is fõleg ha szoptatsz. Sok sikert.

Úgy hogy sír, kiveszed megszeretgeted az ágya mellett, tehát nem mész el a kiságytól vele, majd vissza teszed. És ezt rengetegszer megcsinálod. Elõbb utóbb megtanulja hogy a kiságya azért van mert ott aludnia kell. Az én lányom már 11 hónapos és magától alszik el öt hetes kora óta. És most ne kezdje el senki írkálni, hogy akkor én rosz anya vagyok meg nem kap elég szeretetet stb... Mindent megkap érzelmileg és minden téren. Egyszerûen csak nem akartuk hogy közénk szokjon mert én így tartom helyesnek. Soha nem rigattam a lányomat igaz hogy nem is szerette. Most 11 hónapos és életvidám mosolygós kiegyensúlyozott baba. Minél elõbb rendszert viszel az életébe annál könnyebb lesz neki is és neked is. A szeretet attól még megkapja tõled. A közelségedeti is fõleg ha szoptatsz. Sok sikert.
Az enyém is ezt csinálta, de nálunk sajna nem javult a helyzet egy darabig, pedig minent megtettem, hogy visszaszokjon az egyedülalvásra. Egy idejig kizárólag a babakocsiban volt hajlandó aludni, beletelt pár hónapba, mire visszazsoktattam a kiságyba, azóta is ott alszik, de pár percet így is símogatni kell, mire elalszik. Érdekes, hogy esti elalvásnál soha nem volt gond. Azóta is azon töröm a fejem, hogy mi történhetett, de fogalmam sincs. Semmit nem csináltam másképp, mégis így alakult. Próbájl hozzá beszélni, símogatni, énekelni neki. 10 hósak vagyunk.
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszokat.Az esti alvasnal amugy nalunk sincs gond.:)

Babát akarunk a párommal. Azt hallottam, hogy ha majdnem minden nap próbálkozunk, akkor azért nem jöhet össze, mert a spermák nem életképesek. Igaz ez?

Legjobb válasz: Én is így hallottam. Másnaponta kell együtt lenni, úgy tudom. Remélem mindkettõnknek sikerül:)

Én is így hallottam. Másnaponta kell együtt lenni, úgy tudom. Remélem mindkettõnknek sikerül:)
A spermák életképesek akkor is, ha naponta szeretkeztek. Csak a számuk lesz kevés és emiatt csökken a fogamzás esélye. Érdemesebb 2 naponta, mert a sperma legalább 24 óráig életképes a méhben is. És a 48 óra alatt lesz a párodnak elég ideje újabb sejteket érlelni, így nagyobb lesz az ondójában a spermaszám. Ezért esélyesebb a terhesség.
Szia, Ajánlom figyelmetekbe a menzeszed utáni 11-15.napjáig minden napot :O) Nekünk bejött Hogyha pontosan tudod, hogy mikor van a peteérésed akkor méh egyszerûbb, mert akkor a tuti, ez 12-15-ig nap között van általában.Hogyha nehezen jön majd össze vegyél babystart márkájú ovulációs mikroszkópot ami nyálból kimutatja, hogy mikor lessz peteérés. Sok sikert 16 hetes kismami
Ez nem igaz! Ha a parodnak normalis a spermaszama, akkor nyugodtan lehet mindennap szeretkezni, mivel 12-18 ora eleg ahhoz, hogy ujratermelodjona megfelelo mennyiseg! Nekunk igy jott ossze!
Szia! Mivel a sperma 48-72 óráig életképes elvileg elég 2 naponta együtt lennetek. Bár én vettem ovu tesztet és ott azt tanácsolják, hogy pozitiv teszt napon és másnap legyünk együtt. Mi is igy tettünk, a hétvégén kiderül sikerült e.
Egy ismerõsöm is minden nap együtt volt a párjával és 1 hónap alatt teherbe esett és most 1 hetes a babájuk, úgyhogy szerintem bármi megtörténhet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!