Találatok a következő kifejezésre: Babát akarunk párommal (84 db)

Pár hónapja a párom mindig bennem élvez el, hiába figyelmeztetem. Babát akar vagy csak felelőtlen?

Sziasztok! A pàrommal 1 ève vagyunk,èlunk egyutt.. Pàr honapja mindig bennem èlvez el,hiaba figyelmeztetem,hogy mikor nem szabad. Viszont akarhanyszor rakerdeztem ezelott ,mindig az volt a valasza h nem akar meg babàt.. Viszont mikor kerdore vonom,h mar megint miert ment el bennem ha nem akar,akkor meg azt mondja,hogy ugy sem tortenik soha semmi,vagy hogy ha jon baba,akkor lesz babànk.. Most a gyerekszoba konditeremnek van berendezve,es par hettel ezelott kitalalta hogy be akarja rendezni vendeg szobanak, de erdekes modon gyerek butorokat, gyerekes emeletes agyak kozott valogatott. Szoltam hogy ez inkabb gyerekeknek valo mint hogy vendeg szoba legyen: erre o de hogy ha jonnek a gyerekek... a valaszom az volt h nem,nem jonnek a gyerekek... azota el lett felejtve az a bizonyos vedegszoba.. Mire gondoljak gyereket akar? De akkor miert nem mondja,miert csinalja igy sutyiban? èn is szeretnek nemsokara,csak azert mondtam azt hogy nem,mert eldonthetne h akkor akar e vagy se es szolhatna rola.nemtom eldonteni h mire gondoljak,beszeltem mar vele errol h megertsem de nem lehet vele beszelni komolyan.. èn 22 èves vagyok o meg 37 . A vàlaszokat elore is koszonom

Legjobb válasz: Lehet hogy arról van szó, hogy egyfelõl akarna, hiszen a korban benne van.és ha jól megvagytok ,miért ne, tudja õ is eljött az ideje,másfelõl meg meg-megijed a felelõsségtõl,fõleg ha még nincs gyereke,és sokat élt egyedül.Mert ugye akkor nehezebb megszokni a család gondolatát.Sztem próbáld mindig felhozni a témát,nem tudom Te mennyire vagy biztos benne, hogy õ az igazi, és tõle szeretnél babót, ill. hogy eljött e a Te idõd,mert ez is fontos, nemcsak az õ véleménye.

Lehet hogy arról van szó, hogy egyfelõl akarna, hiszen a korban benne van.és ha jól megvagytok , miért ne, tudja õ is eljött az ideje, másfelõl meg meg-megijed a felelõsségtõl, fõleg ha még nincs gyereke, és sokat élt egyedül.Mert ugye akkor nehezebb megszokni a család gondolatát.Sztem próbáld mindig felhozni a témát, nem tudom Te mennyire vagy biztos benne, hogy õ az igazi, és tõle szeretnél babót, ill. hogy eljött e a Te idõd, mert ez is fontos, nemcsak az õ véleménye.
"""....nem lehet vele beszelni komolyan...""" én ezt a dolgot "súlyos" kommunikációs problémának látom, igy már a kapcsolat elején!!?? vagy még a gyermekvállalás elõtt...ezek apró jelek..mirõl lehet amúgy beszélgetni vele, ha errõl nem? én részben meggondolatlannak tartom, a részérõl, bár részben az õ dolga is lenne a védekezés, de igy magadat hibáztasd csak, ha te még nem akarnál még gyermeket..neki úgylátszik mindegy, korban már ideális hozzá, ellenben te még fiatal vagy sztem...de lehet errõl más a véleményed...
Ebben te is ugyanugy hibás vagy.
Szerintem akar õ gyereket, csak attól fél, hogy te még nem. Vagy nem tudom, neki van e már gyereke. Mert ha nincs, akkor az is elgondolkodtató mikor azt válaszolta: úgy se történik semmi. Lehet, lelke mélyén attól fél, hogy nem tud majd teherbeejteni téged. És inkább így akarja, hogy hopp, "véletlenül" terhes maradtál :D Az is árulkodó ám, hogy gyerekszobát tervez, mert majd jönnek a gyerekek. :) Vagy az is lehet, hogy úgy érzi, ez lesz majd köztetek az életre szóló kapocs. Mert én sem tudnám a páromat elhagyni soha! És nem csak amiatt mert szeretem, hanem amiatt, hogy a gyerekeimtõl képtelen lennék elvenni az apjukat!
Babát akar.De az elég gáz hogy nem tudtok ilyen fontos dologról beszélni.
Szerintem is komoly kommunikációs probléma van köztetek. "Csak azért mondtam hogy nem, mert..." - ha valamit mondasz, azért mondd mert úgy is gondolod, vagy ne várj tõle olyat amit te se teszel. Ha nem akarod hogy belédélvezzen, ne engedd és kész. Ez a te tested nem? Ráadásul neked is akarni kell a gyereket, hiszen te leszel az anyuka. Nagyon kényelmes lehet csak úgy elélvezni hiszen "úgyse történik soha semmi", ha meg "jön akkor jön". Ne hagyd már hogy felelõtlenül "szórakozzon" hogy lesz ami lesz úgy hogy még csak 1 éve vagytok együtt! Mondd meg neki ha gyereket akar vegyen el feleségül:)
Tudod azt nem értem, hogy egy komolyabb kapcsolatban nem szedsz fogamzßasgátlót? Vagy miért gond ha elélvez benned? Ezt 16 éves fiúk szokták mert már nem bírják szex nélkül és rábeszélik a kislányokat, de egy felnött nö...De lehet félreértettem, bocsáss meg.
Ha nem lehet vele beszélni errõl, szerintem cselezd ki. Ragaszkodj te a gumihoz (vagy ahogy védekezni szoktatok). Kösd az ebet a karóhoz. Ha gyereket akar, úgyis kiböki végre. :) Amúgy lehet, hogy még õ sem biztos abban, mit is akar, nem?
Szerintem meg lehetne érteni, hogy 37 évesen már babát akar! Ha te rövid idõn belül nem szeretnél (1-2év), akkor szerintem nincs miért együtt lennetek!
A kérdező hozzászólása: koszi a vàlaszokat! Egyèbkènt amikor beirtam ezt a kèrdèst , màsnap szerènyen kozolte hogy szeretne babàt, Orulok! :)
Es lagzit nem akar a parod? Szerintem elobb lagzi, utana baba.
a biztonság érzet nem maradiság-mondja ezt, aki házasságon kívül szült 2 gyereket, és így is boldogok vagyunk, noha én is szeretnék hozzámenni az élettársamhoz, Õ is szeretne elvenni, csak épp keret nincs.
Én is maradi vagyok, pedig fiú/20:D Ja a háziasszonyságot utálom, hogy rántotthússal vár az asszony meló után stb...de a házasság gyerek nekem így jön sorrendbe:D
Szerintem a papír manapság már semmire sem biztosíték.
15:42 ! Ha nincs papír az már nem család? :S:S:S Amúgy a kérdésre: Ezt teljesen emberfüggõ, mondd meg neki, hogy te is szeretnél babát, de csak lagzi után, szeritnem õ is örülni fog neki, aztán lássatok neki a szervezkedésnek :)
nem, szerintem ez a természetes ha lehetõség van rá, a gyerek családban nõjön fel
A házasság csak akarat kérdése. (1 gyerek éves költségébõl egész nagy lagzit lehet csapni, ha mondjuk egy évvel késõbb jön a gyerek.) Én nem szülnék olyannak, aki nem vesz feleségül. 26/L
14:58 vagyok, egy órával elírtam :D 14:.. ! ;)
Én sem értem, miért pontoztak le és hogy kik, mert azt tudom, hogy a kérdezõ házasságot szeretne és a válaszolók nagy része is házasságpárti kb. 2 kivétellel. Kedves lepontozók! Titeket biztos a kutya se vesz feleségül, ezért frusztráltak vagytok és a pontozásban élitek ki magatokat. Szánalom.
jobb a házasság!! nem kell vacakolni az apasági nyilatkozattal, neked is nagyobb biztonság, meg a babának is. Pár fõvel is lehet esküvõt csinálni. Én amikor terhes lettem, már szerveztük az esküvõt javában, a "lagzi" a 15.hétre esett volna...csak sajnos 14 hetesen elment a baba...de elõtte mindenki azt kérdezte, hogy a baba miatt házasodunk (mármint amiért teherbe estem), hiába mondtam, hogy dehogy, már 6 éve együtt vagyunk. Az esküvõn alig álltam a lábamon, de mivel csak ceremónia volt, egy kis szûk vacsival, a családom végig mellettem állt
15:01-est miért kellett lepontozni? én sem szülnék olyannak, aki még a kezem sem kéri meg... 28/N
Hát akkor egyszerûen mondd meg neki, hogy nked meg a lagzi kérdés fontosabb. Majdcsak enged egyikõtök elõbb-utóbb... Bízzunk benne, hogy õ fog :-)
ÚÚÚú hidd el jobban jártok, ha inkább baba jön!!!Nem is tudod mennyire szerencsés vagy!!!!!!Sokkal nagyobb ajándék, mint a ti pénzetekbõl megetetni a családot!!!
sztem jobb betartani a sorrendet...én konkrétan az esküvõm napjáig szedtem a tabit...és mennyivel jobb volt, mint terhesen hû, gyorsan esküvõ, vagy kis gyerekkel...nem véletlenül alakult ez így.
Szerintem a papír nem bizonyit semmit az én mottom: " Papirral is lehet tiszta szívbõl gyûlölni Papír nélkül is lehet tiszta szivbõl harmonában szeretni. " Én mondjuk házas vagyok lassan egy éve tehát ez nem azt jelenti hogy házasság ellenes lennék hanem hogy egy gyerekhez nem kell papír ha jönni akar úgy is jön Nem fogja nézni hogy van e papír. Szerintem kezdjétek el szervezni az esküvöt és attól lehet probálkozni hát ha mire jönn a nagy nap össze is jön és így mindkettötõk álma egyszerre fog teljesülni. ÉS nem vagy maradi csak sajnos ma már nem azt a funkciot tölti be a házasság amit régebben. Sok sikert a házassághoz és a babához.
A kérdező hozzászólása: de akar lagzit, már sokat beszéltünk róla. de ez a gyerek kérdés neki fontosabb.
Szia! Igazad van. Hiába ez az ultramodern világ, szerintem akkor is össze kell házasodni, ha sokan ellene vannak. Ha két ember szereti egymást akkor miért nem lehet azt hivatalosan, nem értem én ezt a világot. Sok sikert mindenhez!
14:52 vagyok, még annyit, hogy annyi idõvel/utánajárással amennyivel mindent elintéztek, hogy a párod nevére kerüljön a baba, 2 lagzit meg lehet szervezni! egy barátnõm jár most ilyen cipõben, komolyan a lagzi-szervezés nem emésztette fel annyi energiámat, mint nekik a papírok intézése...szóval "praktikus" szempontból is jobb, ha összeházasodtok :)
ez a normális, ahogy Te gondolod...jól néznénk ki, minden PASINKnak szülnénk :) 28/N
16:55-ös vagyok!Bár engem is lepontozott valaki...én senkit!Házasság párti vagyok, de sokkal szerintem, ha csak kis esküvõt rendez valaki...nem kell mutogatni a külvilágnak, hogy nekünk erre is telik...azt a pénzt inkább költeném a babánkra!Bár természetes, hogy akarsz lagzit, de pusztán csak egy papír...amit 2 tanúval is megkaptok!

Volt 3 éve egy abortuszom, de már nagyon szeretnénk babát a párommal, és még nem nagyon jött össze, fogamzásgátlot nem szedek, amit szedtem azt is csak 3 honapig a dokim tud az abortuszomrol és azt is h már nagyon akarok babát. Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: NEkem is volt régen abortuszom, aztán 2 évig fog.gátlót szedtem. Utána gyereket akartunk, de 2 évig nem jött össze. Dokinál nem voltunk kivizsgáláson. De aztán sikerült mindenféle csodaszer vagy praktika nélkül. Annyi volt csupán, hogy már nem azon járt folyton az eszem, lekötöttem magam a munkával. El kell kezdeni a kivizsgálásokat, mert millió egy oka lehet. NEkem pl a második terhességem elején mondta el a doki, hogy hátrahajló méhem van, pedig jópárszor voltam már elõtte nõdokinál akkor már 29 voltam, de valahogy soha senki nem említette. És köztudottan a hátrahajló méhvel nehezebb teherbe esni. Nálunk lehet ez is gond volt, más pózt kellett volna preferálni, vagy más idõpontban együttlenni. Sok ok lehet, utána kell járni.

NEkem is volt régen abortuszom, aztán 2 évig fog.gátlót szedtem. Utána gyereket akartunk, de 2 évig nem jött össze. Dokinál nem voltunk kivizsgáláson. De aztán sikerült mindenféle csodaszer vagy praktika nélkül. Annyi volt csupán, hogy már nem azon járt folyton az eszem, lekötöttem magam a munkával. El kell kezdeni a kivizsgálásokat, mert millió egy oka lehet. NEkem pl a második terhességem elején mondta el a doki, hogy hátrahajló méhem van, pedig jópárszor voltam már elõtte nõdokinál akkor már 29 voltam, de valahogy soha senki nem említette. És köztudottan a hátrahajló méhvel nehezebb teherbe esni. Nálunk lehet ez is gond volt, más pózt kellett volna preferálni, vagy más idõpontban együttlenni. Sok ok lehet, utána kell járni.
mióta próbálkoztok? mennyi idõsek vagytok? a korábbai ab. nem befolyásolja a teherbeesést. kutatások szerint a vetélés kockázatát növelheti, de azt is csak a mûtét utáni 1-1, 5 évben.
Nézd nem tudom, hogy vagy lelkileg, de sokszor elõfordul, hogy nõk tudat alatt megbánják az abortuszt, nem tudnak maguknak megbocsájtani. Lelki tényezõk is állhatnak annak hátterében, hogy nem sikerül a kisbaba. Az abortusz kis százalékban növeli a meddõség esélyét. Fertõzést követõen elzáródhatnak a petevezetékek, vagy gyulladások miatt összenövések alakulhatnak ki. Ennek valószínûsége a jelenlegi kutatások alapján 5%. Vegyél ovulációs tesztet. Próbálkozzatok intenzíven, ne minden nap. Állítólag ez jót tesz a spermáknak. Ha ilyen módon egy évig nem fogan meg a baba, akkor a nõgyógyásszal konzultálva elkezdhetsz kivizsgálásokra járni, hogy felderítsék az okát.
A kérdező hozzászólása: És mennyibe kerül egy ovulációs teszt? Igen az abortusz után fél évig eléggé ki voltam bukva, és a mai napig eszembe jut...2 éve lesz novemberbe hogy együtt vagyok párommal, és még semmi pedig 3 éve volt az abortuszom, félek hogy ne adj Isten meddõ vagyok, meg folyamatosan folyásom van ez is akadályozza vajon a terhességet??? Ráadásul tegnap este barna folyásom volt ami csak a menzesz végén szokott lenni és a következö ciklusom 23.án lenne...ez baj???


Lányok Van olyan aki nagyon keveset szeretkezik a párjával és babát akar?

sajna így elég nehéz megoldani h ne legyen a másiknak teher valami jó tanács?

Legjobb válasz: Szia! Mi szeretnénk babát a férjemmel de sajnos keveset tudunk együtt lenni,szeretkezni mert õ külföldön dolgozik!A másik problémát az én pajzsmirigy alulmûködésem okozza!De szedem a gyógyszert meg mikor itthon van a férjem rajta vagyunk a "témán"!:-)

Szia! Mi szeretnénk babát a férjemmel de sajnos keveset tudunk együtt lenni, szeretkezni mert õ külföldön dolgozik!A másik problémát az én pajzsmirigy alulmûködésem okozza!De szedem a gyógyszert meg mikor itthon van a férjem rajta vagyunk a "témán"!:-)
Szia! Eleve az a jó, ha babát szeretne az ember, ha 2 naponta van együtt! Ez a spermáknak jó. Nem kell sokat együtt lenni! Jó idõben kell és ez a lényeg!! Elég lehet a 2-3 alkalom, ha jókor vagytok együtt! :) Tapasztalat ! ;)) Ha tudod, mikor van peteérésed , akkor 2 naponta legyetek együtt. Úgy, hogy elõtte 2 nappal, aznap és utána 2 nappal! Ez tuti!! Ne aggódj, elkapják a kiskatonák a petesejtet és már nõ is a pocaklakó!! Ha nem tudod pontosan, akkor kb. a 10. naptól a mensiig 2 naponta legyetek együtt. Vagy 3 naponta. Az is jó! Ne aggódj, minden rendben lesz és jön a pocaklakó, amikor szeretne!!! Egy kalappal!!! ;))
Ertem. Akkor verd ki a fejedbol, a gondolataidbol, hogy babat szeretnetek. Ne eroltesd a dolgot, te meg tenyleg fiatal vagy, meg amugy is. Nem jo ha erolteted! Inkabb most tedd felre hogy babat szeretnel. Csak legyetek egyutt lazan, es sokat, utana pedig ne furodjel meg mindjart, es csinalj gyertatartast. Menjetek el egyutt kirandulni, wellness hetvegere, nyaralni, elni, es ne jarjon a gondolataidban a baba. En inkabb a nyugalomban hiszek mint a teakban. Ne homerozz es semmi modern modszert se hasznaljal, inkabb sportolj, ne dohanyozz (ha cigizel)es hidd el jonni fog a baba!
Elsõ vagyok.Nagyon hasonlítunk egymásra bizonyos dolgokban.Én is 24 vagyok a férjem 32.Mi márciusban voltunk 1éves házasok.Hát nem is tudom melyikünknek könnyebb.Én már úgy fogom fel ezt a kérdést, hogy ha akar jönni a picike akkor jönni fog!De azért legbelûl reménykedem most is pl mert csütörtökön fog haza jönni és pénteken múlt el a havim.Bízom benne, hogy most sikerûl ebben a hónapban! Drukkolok, hogy nektek is mihamarabb pozitív tesztetek legyen!!!:-)
De hogyhogy ilyen ritkan vagytok egyutt csak? Mindig ilyen volt a ferjed?
Beszélj vele! Nálunk sem mentek valami jól a dolgok ilyen téren, de gyerekügyben összefogtunk, és láss csodát, határozott javulás következett be, meg persze egy pici baba, aki nemsoká születik. Hajrá!
A kérdező hozzászólása: valjuk be õszintén nem mindíg csak már elég régóta szeretnénk babát és nem akarom magam ráeröltetni és nem azért akarok vele lenni h baba legyen mindíg fáradt meg ilyenek, szóval nehéz eset, de ha mondom neki h akciózzunk mert itt az idõ akkor nagyon szivesen veszi a dolgok mert õ is õrülten szeretne már apuka lenni 33éves én meg 24 így érthetõ lehet h ez már a korral jár? múlt hónapban kezdtem el inni a cickafark és palástfû teákat hátha sikeresebbek leszünk de hát ahhot többet kellene együtt lennünk mert az esély is nõne.
A kérdező hozzászólása: ja és most májusban voltunk 1 éves házasok szóval...
A kérdező hozzászólása: na mondjuk ez a jobbik eset az én férjem itthon dolgozik de sajna kb egy hónapban 2-3 alkalom és semmi több így elég nehéz gyereket csinálni
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm mindenkinek én azzal nyugtatom magam h még nagyon fiatal vagyok szóval én még ráérek neki meg annál nagyobb boldogság lesz hisz egy férfi soha nem öregszik ki az apaságból
nos, kezdem az elején, talán valami hasznosat ki tudsz hámozni a válaszomból. Én 28 vagyok, a férjem 29 és fél. Imádjuk egymást, de sokat dolgozunk, fáradtak vagyunk, egy-egy hónapban alig vagyunk együtt, olyan is volt, hogy két hónap szünet után eszünkbe jutott, hogy mióta nem voltunk együtt? Akkor meg volt egy-két olyan hét, mikor szinte minden nap. Két terhességem volt eddig, az elsõt elvetéltem. Abban a hónapban kétszer, a ciklus 6. és 10. napján voltunk együtt, valamelyikbõl baba lett. Nem maradt meg sajnos. MIkor a várakozási idõ után ismét elkezdtünk volna próbálkozni, és mondtam a páromnak, hogy jó volna babaprojektezni, a megfelelési kényszertõl annyira nem állt fel neki, hogy egyetlen egyszer voltunk együtt a hónapban, a 12. nap, és baba lett belõle. 7 hetes vagyok. Szóval, ha olyan „fajta” vagy, aki könnyen teherbe esik, akkor nem számít, hogy egy hónapban hányszor vagytok együtt, egyetlen jó alkalom is elég a babásodásra. Mikor a párom a stressz miatt három hétig képtelen volt az aktusra, megfogadtam, hogy inkább leharapom a nyelvem, minthogy szóba hozzam, hogy itt a nagy nap. Hõmérõztem, tudtam, hogy melyik az a nap, amikor próbálkozni kell, és némi általam hozzá eljuttatott rejtett üzenet (simi, puszi stb) után õ maga mászott rám azon az egyetlen napon, anélkül, hogy tudta volna, hogy pém van. Szóval, ha rám hallgatsz: legyél te csendesen okos, ismerd ki a tested, tudd, hogy mikor ideális, és anélkül, hogy szólnál neki, hogy milyen nap van, próbáld jelezni felé, hogy jó volna összebújni. Mióta próbálkoztok? Egy 7 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm igen erre már én is gondoltam és már nem mondom neki csak egyszerûen elcsábatom tudod az a jó, hogy nekem kb a 10. napon van a peteérésem és így akkorra már úgy is éhes tehát nem is kell rávetnem magam mert õ az aki szinte rámászik tehát nekem csak trükköznöm kell egy pár napot h pont akkorra akarjon engem

Anyukák! Mi történhetett, hogy az eddig jó étvágyú babám jó pár napja nem akar enni?

Anyarejes de szívesen evett mást is. Most egy hete kb szinte alig eszik valamit. Cicizni se nagyon akar.

Legjobb válasz: Mennyi idõs?

Mennyi idõs?
A kérdező hozzászólása: 9hónapos.
A cicitõl már nem lakik jól. De nem írod, hogy mi az a más, amit eddig megevett? Lehet, hogy megunta, egyhangú volt az étel, unja a húst, vagy a tésztát, vagy a fõzeléket? De az is lehet, hogy jön a foga, vagy beteg lesz.
A kérdező hozzászólása: Igen tudom, hogy nem lakik jól. Evett húst csirek pulyka marha. Zöldségeket gyümölcsöket, túrót, natúr joghurtot, durumtésztát. Ami a kedvence volt most azt sem eszi. Pár kanál és ennyi.
Én a fogzásra tippelek. Bár az én kisfiam is szinte egyik napról a másikra lett rosszabb evõ, de õ már idõsebb, és egyébként nála közrejátszott egy betegség is. Szóval akár a torka is fájhat.
Az én 8 hósommal is múlt héten ugyanez volt..szájpenész lett a vége! De amúgy lehet fogzás vagy betegség kezdete!

Akarok második babát. A párom nem. Volt így más is? (többi lent)

Eddig teljesen egy oldalon álltunk a párommal az elég egy gyerek témában. De mostanába egyre többször megfordul a fejemben hogy szeretnék majd egy kistesót a 15 hónapos kisfiunk mellé. De mikor felhoztam ezt az apuci egyből nemet mondott! Mert, hogy a milyen fárasztó egy pici baba és hogy elég egy gyerej! Volt vagy épp van még ilyen helyzetben valaki?? Fog változni az állás pontja??

Legjobb válasz: Akkor még van cirka 17 éved! :):):) Hidd el!! Lesz még!!

Ne viccelj... Még vagy 15 éved van szülni :-) Egyenlõre tegyétek félre a témát és néha térjetek vissza rá. Nem elképzelhetetlen, hogy késõbb újra vágyni fog egy babára.
Akkor még van cirka 17 éved! :) :) :) Hidd el!! Lesz még!!
Én sem értem. Megbeszéltétek, nem? Te most mégis mást akarsz és csodálkozol, ha a férjed nemet mond. Ha egy gyerekben egyeztetek meg , akkor most már tartsd magad hozzá és reménykedj, h kedvet kap hozzá késõbb. De ne nyaggasd vele, mert besokall és gumit fog húzni még az orálhoz is. Vagy egyszerûen elege lesz és elhagy egy másik nõért, akinek esze ágában nincs szülni még évekig.
Nem hiszem. Õ nem akar több gyereket, azt ezek szerint már tisztáztátok is, nem árult zsákba macskát. Esetleg várj egy kicsit, 1-2 évet és hozd fel újra a témát. De napi-heti szinten ezzel nyaggatni nem éri meg.
Szia! Mi is pontosan ennyik vagyunk én 23 a párom 22, nekünk 2, 5 éves fiunk van, és szeretnénk még de késõbb. Szerintem simán változhat a véleménye, még nagyon fiatalok vagytok ti is, és szerintem 15 hónapos kisgyerek még nagyon kicsi, nem kell elsietni ha 3-4-5-6 éves is teljesen jó ha akkor hozzátok össze a tesót, figyelj én sem vállalnék be kis korkülönbséggel 2õt, mert szerintem egy pelusos is elég egyszerre(bár a fiam már nem pelusos). :) Szerintem majd késõbb Õ is szeretne, ne agyalj ezen van még idõtök.
szerintem türelem! még hozzá kell szoknia, hogy megváltozott az élete. és neki is ki kell hevernie az éjszakázásokat is! nálunk egyébként fordítva volt. végül nemrég engedtem, de a férjem már most a harmadikkal nyaggat. egy idõ után elég idegesítõ, hogy nem akarja megérteni, hogy ketten kellünk hozzá.szóval csak finoman
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :)
A kérdező hozzászólása: A párom 23 én 22
A kérdező hozzászólása: Kedves kettes sajnálom hogy így alakult. :( A többieknek köszönöm a választ. Még ha rosszul esik is de igazuk van.
Mennyi idõsek vagyok?
2-es vagyok. Azt nem írtam, hogy mi nem 1gyereket beszéltünk meg, hanem hármat. Egy kisfiút elveszítettünk a 21-ik héten, utánna még három vetélésem volt. Ekkor ígérte meg, hogy legalább három gyerekünk lesz. Egy egészséges fiúnk van. Mikor a másodikkal várandós lettem teljesen le volt taglózva, nem tetszett neki, szinte hisztériás lett, duzzogott, pedig úgy beszéltük meg, ha jönni akar hagy jöjjön. Elvetéltem. Õ nyert!
A kérdező hozzászólása: Azóta nem is hoztam fel a témát. És igen tisztáztuk hogy nem kell másik baba. Sokáig én is így voltam a dologgal. Nemrég kezdtem el ezen gondolkozni.
Szia! Üdv a klubban! Igen, voltam ilyen helyzetben. Azóta sem történt változás. A témát lezártuk (mert mindig ebbõl kerekedett veszekedés), és megegyeztünk, hogy lesz még, de nem most (majd mikor kb 40 éves leszek, de szerinte ez még ok...). Szúrja a szemem, bántja a csõröm a dolog, rosszul esik, de nem tudom mit tenni. Azt mondta elenged ha el akarok menni és mástól akarok szülni...., de õ akkor sem akaro most másikat, indoknak õ is csak a fárasztót és hogy elég egyet tudta felhozni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)

Hogy is van ez a cici kenegetés? Nagyon cici fügö 1 éves babám akár 7-szer is cicizik és 1 pár cicizést jó lenne már elhagyni

szóval mivel kenyem be a cicit?kérlek ne itéljetek el

Legjobb válasz: Az enyémek egy éves korukig szoptak, és teljesen zökkenõmentesen le is álltak róla. Tejszínhabbal érdemes bekenni, csak akkor ne a gyerek használja. Az én férjem azóta sem tud leszokni róla......

Az enyémek egy éves korukig szoptak, és teljesen zökkenõmentesen le is álltak róla. Tejszínhabbal érdemes bekenni, csak akkor ne a gyerek használja. Az én férjem azóta sem tud leszokni róla......
Én is most akarom csökkenteni a szopik számát és az én babám még fiatalabb és az enyém is kábé ennyiszer kéri, úgyhogy nem ítéllek el. Az enyém is cicifüggõ. Az nem tudom, mivel kéne bekenni, de szerintem valami keserûvel, vagy valamivel, amit útál. De mondjuk ha bekened, akkor valszeg nem az lesz, hogy megszokja, hogy délben keserû a cici, tehát délben nem szopizok, viszont reggel szopizhatok, mert akkor nem keserû. Valószínû, akkor egész napra abba fogja hagyni, ha beválik.
Én nem kentem semmivel, szerintem ez nagyon drasztikus dolog és tényleg nem lehet úgy csinálni, hogy délben még van cici, aztán bekenem, aztán megint nem. Ha csak néhány szopit akarsz kiváltani, akkor marad a meggyõzés. Próbálj meg helyette tejet, kakaót adni. Nálunk ez vált be. Pl.: délutáni sétából mikor hazajöttünk, a fiamnak az elsõ dolga volt, hogy ahogy leültem, már jött és kérte a cicit. Így elkezdtük, hogy mikor hazaértünk, én egybõl adtam neki szívószálas kakaót, vagy tejet (cumisüvegbõl nem tudott inni). 1-2 hét alatt leszokott a "hazaérkezõ" cicirõl. Aztán ugyanígy a délelõttit is. Nekem a legnehezebb az volt, hogy õ cicin aludt el, na arról borzalom volt a leszoktatás, hetekig sírás, ordítás volt. Akkor nekem is megfordult a fejemben, hogy bekenem, de aztán csak megoldódott.
Szóval, hogy kapj választ a kérdésedre is, én már hallottam ecetrõl, hogy volt aki azzal kente be, illetve a sógornõm például mustárt tett rá. Viszont neki 2 éves múlt a fia, így már azért meg tudta vele értetni, hogy most "romlott a tejcsi" nem szopizhatsz, csak este elalváskor. Le is szokott neki szépen az éjszakai evésrõl. Én sem tudom elképzelni még a most 13 hós lányomról, hogy megértse, hogy most lehetne cicizni, de X idõben meg nem... Tehát mi cicizünk éjjel - nappal...:) Ja, és egy kismama mesélte, hogy neki például simán lenyalta az ecetet a cicifüggõ lánya és utána szopizott tovább...:)
a cicikenegetés csak akkor válik be, ha teljesen el akarod választani, mert különben nem fog sikerülni. éN ezt a módszert akkor alkalmaztam amikor már 20 hós volt.elmondtam neki, hogy megromlott a tejci, és már nem finom.elõtte bekentem citrommal és amikor meg akarta kostólni akkor szembesült is vele.így nagyon hamar le szokott.de te ezt még ne alakalmazd.
Nem kenném be semmivel. Lehet , ha nem kínálod meg akkor nem is hiányolná. Az én kislányom is még 8-9 hónaposan is akár 2 óránként is képes volt szopizni, egyszer úgy alakult, h a délelõtti séta pont evésre esett volna, ezért amikor hazaértünk a sétából, gondoltam adok neki joghurtot cici helyett, ezután mindig joghurtot kapott délelõtt és máris kimaradt egy evés. A délutáni alvásnál is nagyon egyszerûen ment az elválasztás, mert ebéd után már nem kapott cicit, így az is elmaradt. Szóval így szépen fokozatosan, persze itt hetek teltek el az egyes szopik elhagyása között, de sikerült elhagyni a napközbeni és éjszakai evéseket mostmár csak reggel és este cicizik. Soha nem gondoltam arra , h valamivel bekenjem. Amikor már végleg akarod leszoktatni, akkor is inkább meg kell vele beszélni, h nincs cici, de nem bekenni valamivel.
a 14:16-nak üzenem, hogy: a kislányom már majdnem 2 volt, és mondhattam én neki akármit nem érdekelte-csak kiabálta, hogy cicit akar és szó szerint tépte le rólam a ruhát. én is a kenegetés ellen voltam, -DE amikor már semmilyen módszer nem vált be, akkor folyamodtam ehez, és csak így tudtam egyiknapról a másikra leszoktani.
A kérdező hozzászólása: hát csajok nem kínálom hanem oda jön hozám és sírva tépi a ruhámat és az a baj h nem csak ithol hanem máshol is eskü h olyan hisztit kibír csapni a cicijárt h hú nem tom h fogom elvalasztani
Nem nagyon tudom elképzelni, hogy 1 évesnél bejön a kenegetés.Mindent vagy semmit.Vagy adod amennyit kér, vagy elválasztod teljesen.Az enyém 2 éves volt, mikor megelégeltem a sok nappali cicizést, elkezdtem mondani neki, hogy ha sokat szopizik , akkor megsavanyodik.Bekentem citrommal, elfogadta.Tudta ha csak elalváskor kéri, akkor helyrejön.

Babám 6hós, pár hete már eszi az almát, répát, krumplit. Nem sokat de eszik, viszont szopizást még nem akarok kiváltani?

Baj ez?és mikor kell már kiváltani?

Legjobb válasz: Dehogy baj!!! Én sem váltottam még ki ekkor. Minden kaja után felajánlottam neki a cicit. Naná, hogy kérte. :) Olyan 11 hónapos volt, amikor éreztem, kezd neki szórakozás lenni. Ezért elhagytam a reggeli utánit. (10 órai után ekkor már nem adtam). Rá 1-1,5 hétre a délutánit is elhagytuk. Olyan 13 hónapos lehetett, amikor az ebéd utánit. Ettõl tartottam, mert olyan jó altató a tejci. Áttértünk 1-2 dalra, mondókára és ment a szunya. Este és éjjel még kapta, ha kért. 15 hónaposan hagyta abba a szopit magától. Szerintem õk tudják, meddig kell nekik, és szerintem olyan jó dolog szoptatni, érezni a kis testét.

Dehogy baj!!! Én sem váltottam még ki ekkor. Minden kaja után felajánlottam neki a cicit. Naná, hogy kérte. :) Olyan 11 hónapos volt, amikor éreztem, kezd neki szórakozás lenni. Ezért elhagytam a reggeli utánit. (10 órai után ekkor már nem adtam). Rá 1-1, 5 hétre a délutánit is elhagytuk. Olyan 13 hónapos lehetett, amikor az ebéd utánit. Ettõl tartottam, mert olyan jó altató a tejci. Áttértünk 1-2 dalra, mondókára és ment a szunya. Este és éjjel még kapta, ha kért. 15 hónaposan hagyta abba a szopit magától. Szerintem õk tudják, meddig kell nekik, és szerintem olyan jó dolog szoptatni, érezni a kis testét.

Hogy ülnek fel a babák? Kisfiam, pár nap mulva 6 honapos, még nem tud felülni, de hasizombol huzza fel magát, kinyujtsa a kezecskéit, hogy megfogjam és ugy akar ülni. Lehet igy? Elképzelhetö, hogy hasizombol ül majd fel?

ha megfogom a kezét felhuzza magát,szabad már igy ültetni egy kicsit?de ha megül egy picit,mindig elöre akar dölni,mért?

Legjobb válasz: Ne várd, hogy magától felüljön, hasizomból, mert így nem fog. A sogórnõmé feltalálta magát: 4kézlábból spárga, aztán felnyomja magát a kezével. De az enyém sohasem csinált ilyet. A legtöbb baba megkapaszkodik az ujjadban és felhúzza magát, anélkül, hogy te húznád a kezeddel. Az én fiam csak akkor ült fel magától, amikor felállt és visszahuppant a fenekére :). Nálla ez volt a bevált módszer.

Ne várd, hogy magától felüljön, hasizomból, mert így nem fog. A sogórnõmé feltalálta magát: 4kézlábból spárga, aztán felnyomja magát a kezével. De az enyém sohasem csinált ilyet. A legtöbb baba megkapaszkodik az ujjadban és felhúzza magát, anélkül, hogy te húznád a kezeddel. Az én fiam csak akkor ült fel magától, amikor felállt és visszahuppant a fenekére :) . Nálla ez volt a bevált módszer.
A kérdező hozzászólása: na jo, de a lényeg, hogy már igy ültethetem öt, ha akarja?
nem szabad ültetni, csak ha már magától (teljesen segítség nélkül) fel tud ülni. Attól, hogy ülteted még nem fog hamarabb felülni, mert nem elég erõs a háta és még jóval nagyobb a fejük arányaiban, ebben a korban, nehéz megtartaniuk. A felülés általában hasonfekvõ pozícióból indul, kinyomja magát a kezével, oldal irányba és felemeli a törzsét. De ehhez még pici a gyereked, még 2 hó múlva is ráér felülni
nekem mászásból ült fel, elõször kiült oldalra és fél kézzel támaszkodott, majd feltolta magát és egyenesen megült...volna ha nem dõl el oldalra:D édes volt:) ez volt 6hónaposan. Soha nem ültettem vagy támasztottam.
azért dõl elõre, mert a gerince nem bírja a terhelést. Ne erõltesd! Az én fiam szombaton lesz 9hónapos, de eddig csak egyszer ült le állásból, pont tegnap. Hasizomból talán 3 éves kor körül ülnek fel a babák.
Az én fiam 6, 5 hónapos volt, mikor elõször felült, és igen, hasizomból felhúzta magát, teljesen egyedül. Pont a szülinapomon volt, köztünk feküdt a nagyágyon, és a takarónkba kapaszkodva felhúzta magát. Onnantól etetõszékben ülve eszik. Mászásból kiülés kb. 7 hónaposan jött neki, de egyébként is felült, pl. a kiságyban, a rácsba kapaszkodva felhúzta magát. Õ már 6 hónapos korától ülõ helyzetben volt a kocsiban, másképp ordított. Már akkor stabilan ült, nem dõlt elõre.
Utolsónak! Ez nem hasizomból felülés! Ha valamibe kapaszkodik és úgy húzza magát, az segítséggel való felülést jelent. Hasizomból felülésrõl akkor beszélünk, ha majd saját maga felül, kapaszkodás nélkül (pl. mint amikor reggel felülünk az ágyban)

6 hetes babam egy par napja nem akar elaludni egyedul, pedig eddig mindig igy szokta. Ahogy teszem be az agyaba, sir. Csak olbe alszik el. Ez normalis? Hogy szotathatom le?

Legjobb válasz: Úgy hogy sír, kiveszed megszeretgeted az ágya mellett, tehát nem mész el a kiságytól vele, majd vissza teszed. És ezt rengetegszer megcsinálod. Elõbb utóbb megtanulja hogy a kiságya azért van mert ott aludnia kell. Az én lányom már 11 hónapos és magától alszik el öt hetes kora óta. És most ne kezdje el senki írkálni, hogy akkor én rosz anya vagyok meg nem kap elég szeretetet stb... Mindent megkap érzelmileg és minden téren. Egyszerûen csak nem akartuk hogy közénk szokjon mert én így tartom helyesnek. Soha nem rigattam a lányomat igaz hogy nem is szerette. Most 11 hónapos és életvidám mosolygós kiegyensúlyozott baba. Minél elõbb rendszert viszel az életébe annál könnyebb lesz neki is és neked is. A szeretet attól még megkapja tõled. A közelségedeti is fõleg ha szoptatsz. Sok sikert.

Úgy hogy sír, kiveszed megszeretgeted az ágya mellett, tehát nem mész el a kiságytól vele, majd vissza teszed. És ezt rengetegszer megcsinálod. Elõbb utóbb megtanulja hogy a kiságya azért van mert ott aludnia kell. Az én lányom már 11 hónapos és magától alszik el öt hetes kora óta. És most ne kezdje el senki írkálni, hogy akkor én rosz anya vagyok meg nem kap elég szeretetet stb... Mindent megkap érzelmileg és minden téren. Egyszerûen csak nem akartuk hogy közénk szokjon mert én így tartom helyesnek. Soha nem rigattam a lányomat igaz hogy nem is szerette. Most 11 hónapos és életvidám mosolygós kiegyensúlyozott baba. Minél elõbb rendszert viszel az életébe annál könnyebb lesz neki is és neked is. A szeretet attól még megkapja tõled. A közelségedeti is fõleg ha szoptatsz. Sok sikert.
Az enyém is ezt csinálta, de nálunk sajna nem javult a helyzet egy darabig, pedig minent megtettem, hogy visszaszokjon az egyedülalvásra. Egy idejig kizárólag a babakocsiban volt hajlandó aludni, beletelt pár hónapba, mire visszazsoktattam a kiságyba, azóta is ott alszik, de pár percet így is símogatni kell, mire elalszik. Érdekes, hogy esti elalvásnál soha nem volt gond. Azóta is azon töröm a fejem, hogy mi történhetett, de fogalmam sincs. Semmit nem csináltam másképp, mégis így alakult. Próbájl hozzá beszélni, símogatni, énekelni neki. 10 hósak vagyunk.
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszokat.Az esti alvasnal amugy nalunk sincs gond.:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!