Találatok a következő kifejezésre: Babát De 40 (27 db)

Szeretnénk második babát, de mennyire hihetek az új 40 napos ciklusomnak? Így hogyan számoljam ki az ovulációmat?

Szoptatás befejezése után most jött meg másodx és a két menses között 40 nap telt el. Mennyire biztos, hogy ez így is marad? El?z? terhességemet is ovulációs tesztel terveztük, és bejött. Bár akkor tutira kiszámítható volt a ciklusom. Azért lenne fontos, mert októberig legkés?bb teherbe szeretnék esni. Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Szia! Tapasztalatom nincs, csak hasonló cipõm :-) Az ovulációs teszt megint jól jöhet, de szerintem egyszerûen a 20. naptól érdemes próbálkozni a pároddal. Én már a 3. mensit várom és 32. napja már. Szóval lehet ez is 40 napos lesz. Ezért aztán a középidõ gondolom érvényesül most is.

Szia! Tapasztalatom nincs, csak hasonló cipõm :-) Az ovulációs teszt megint jól jöhet, de szerintem egyszerûen a 20. naptól érdemes próbálkozni a pároddal. Én már a 3. mensit várom és 32. napja már. Szóval lehet ez is 40 napos lesz. Ezért aztán a középidõ gondolom érvényesül most is.
Én hõmérõzgetnék pár hónapig a helyedben, az segít belõni, h mikor használj ovutesztet. Nekem a szopi befejezése után sokáig rendetlenkedett a ciklusom, végül barátcserje kapszulát szedtem, az segített rendbetenni és jött is a tesó! Sok sikert!

Nem tervezünk még babát, de szeretnék tisztázni magamban pár dolgot! Miért úgy írjátok a terhesség idejét hogy pl 23 + 3hét? Suliban úgy tanultuk, h a terhesség 9 hónap, miért beszéltek akkor 40 hétről?

Legjobb válasz: Elõször is: 40 hét=10 holdhónap. Azért így számolják ,mert pontosabb.Ugyanis 1 holdhónap az pont 4 hét(28 nap). A másik példa: 23 hét+3nap, csak a napot nem szoktuk leírni.

Elõször is: 40 hét=10 holdhónap. Azért így számolják , mert pontosabb.Ugyanis 1 holdhónap az pont 4 hét(28 nap). A másik példa: 23 hét+3nap, csak a napot nem szoktuk leírni.
ezt a 23+3 dolgot régen én sem értettem. Hidd el, ha várandós leszel, akaratlanul is így fogsz majd fogalmazni, fõleg azért, mert a magzat szinte napról napra, hétrõl hétre fejlõdik. Mindig fogod tudni, éppen hány hetes és hány napos vagy :) 6+4 hetes km
Azért 40 hetet mondanak az orvosok, mert az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják a terhességet azért, mert a halál pontos fogantatást nem mindenkinél tudják megállapítani. Pl. nem tudják azt mondani, hogy ha nekem október 5-én volt az utolsó mensim akkor a gyerek október 19-én foganhatott. Ezért a 40 hét. A 23+4 hetes az azt jelenti, hogy 23 hetes és 4 napos terhes valaki. És ugye azt se felejtsük el, hogy nem minden hónap kerek 4 hetes, tehát itt is lehet csúszás! Biológiailag a terhesség 9 hónap. Ennyi idõ alatt fejlõdik ki a magzat teljesen. Ha pedig a fogantatástól (utolsó mensi elsõ napja) számítjuk, akkor 40 hét!!! Ennyi :) ))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, így már tiszta! Törekszem arra, h mire jöhet a baba, teljesen tiszta legyen minden a fejemben! :)
"halál pontos fogantatását"? micsoda? és ezt még meg is értette a kérdezõ? érdekes!!!
A kérdező hozzászólása: Nem a fogalmazás módja érdekelt, hanem a válasz lényege!

Babát? De miből? 40. 000 Ft-os fűtésszámla, hiteltörlesztés.

max 2 év múlv szeretnénk babát, de nem tudom mib?l engedhetnénk meg magunkank:( a fizetésünk arra elég, hogy hónapról-hónapra megéljünk. Lakásunk ugyan van, de felesben a testvéremmel. Ha mindketten úgy döntenénk, hogy külön élnénk, akkor hitelt kéne felvenni...de még azt sem tudom mib?l törlesztenénk azt...így hogyan vállaljunk be egy gyereket párommal?? Szeretnénk annak a babónak mindent megadni......

Legjobb válasz: Mi is baromira szerettünk volna már babót a férjemmel,de hitel,hónapról hónapra élés,én még tanulok.Aztán egyszer csak nem jött meg.Úgy döntöttünk,hogy megtartjuk a kicsit,és azért csak-csak megélünk valah.Rájöttünk,hogy ha arra várunk,hogy minden jó legyen sosem lesz babánk.Amúgy okos átcsoportosítással,még a lakásunkra is tudunk költeni,ami ráfért...

Mi is baromira szerettünk volna már babót a férjemmel, de hitel, hónapról hónapra élés, én még tanulok.Aztán egyszer csak nem jött meg.Úgy döntöttünk, hogy megtartjuk a kicsit, és azért csak-csak megélünk valah.Rájöttünk, hogy ha arra várunk, hogy minden jó legyen sosem lesz babánk.Amúgy okos átcsoportosítással, még a lakásunkra is tudunk költeni, ami ráfért...
Szerintem sosem lesz minden tökéletes, ahhoz egy lottó ötös kéne! Nekünk már jön a baba, 11 hetes vagyok, van saját lakásunk, de hitelre, van személyi hitelünk, a fûtésszámlánk nekünk is 20-30 e és a többirõl még nem is beszéltem. De ha arra vársz, hogy minden szuper legyen anyagilag, sosem lesz gyereked. Nem tudom, hány éves vagy, ez ettõl is függ, mi 30 évesek vagyunk a párommal, szóval a korban is benne vagyunk. Ha még fiatal vagy, legalább egy saját lakást próbáljatok meg bevállalni, hogy ne kelljen felesben a tertvéreddel lakni. Vagy próbáljatok meg spórolni kicsit ha tudtok, hogy legyen önerõtök. Nem könnyû, de valamit valamiért!
A kérdező hozzászólása: Akkor babára fel:) ))))) Köszi!!
nekünk van egy kertes házunk meg és most ujjitjuk a házat. de nem hitelre vettük és nem is veszünk fel rá. van egy 2 miilás autonk aminek még van 2 éva tölresztõjébõl. ujitsuk a háunkat saját erõbõl. De nehéz mert én nemdolgozom mcsak a férjem. õ 75000ft keres. És mi is probálkozunk a babával, mert mi van ha nemjön rögtön csak késõbb.Meg ha arra vársz hogy anyagilag a csucson legyél akkor várhatsz még vagy 40 évet.Lehet hogy pár év mulva még roszabul megy a sorsototk mint most.Szerintem ne várj minek .éhenhalni meg ugysem fogtok.
Ha arra vártok, hogy ideáisak legyenek a körülmények, akkor sosem lesz gyereketek. Egy dolog biztos: Ha nem is álltok valami fényesen anyagilag, ha meglesz a babátok, érte minden felmerülõ problémát meg fogtok tudni oldani akár tûzön-vízen át is!
szia..látom mindenki leirta a valoságot..talán én még jobban meggyözhetlek..egy korai kalandbol 16 évesen teherbe estem.a sulit abba hagytam, pénzt nem kerestem csak párom.még is ilyen tökéletes lányzot aki ma már 4 éves nem is kivánhatnék..17 évesen gyerek mellett lakásom lett..és bár a házasságom tönkre ment most 21 évesen boldogan élek..dolgozok biztos hátterem van..ezt mind baba mellett teremtettem meg.a szüleimnek nagyon sokat köszönhetek..de büszke vagyok arra hogy ezt elértem.a jelenlegi párkapcsolatmban szeretnék szülni egy kistesot...és csak szeretném hogy tudd hogy töletek függ mikor lesz gyereketek.hisz tanulni, dolgozni, lakást venni majd bármikopr tudsz..de történhet bármi és gyereked meg nem lehet mindig...sok sikert
Nálunk sem rózsás a helyzet, mi is lakáshitelt fûzetünk még 17 évig, ráadásul rokkant nyugdijas is vagyok:(Ami külön anyagigond.De a baba úgy döntött most akar érkezni, és mi úgy döntötünk örömmel várjuk.Össze tehesük kezünket, hogy egy ilyen szép ajándékot, és örömöt kaptunk az életõl, hogy babánk legyen.Mert sok pár vágyik babára, és nem jönn össze:(Szóval nagyon, nagy örömez, és az idõ minden próblémát megold!
Mi a babaprojekt mellett döntöttünk, pedig én még tanulok, csak a férjem dolgozik, és nem is keres sokat. A nyakunkba vettünk egy lakáshitelt is, 25 évre, elég nagy részlettel. De nekünk ez volt a feltétel, hogy legyen hova megszülessen majd a picink. Hogy mit tudunk neki megadni, az sok mindentõl függ, az ember elõre nem láthat ennyi mindent, de a szeretetet azt meg tudjuk neki adni, és ez a lényeg! Az a csöppség szeretetre éhes, nem plüssmacira, nem is üveges babakajára, nem is hétnyelvenbeszélõ babakocsira... Én azt mondom, ne féljetek a hiteltõl, ha úgy érzitek, hogy a kapcsolatotokban itt van az ideje egy kis utódnak, akkor vágjatok bele. Örömteli döntést kívánok mindkettõtöknek!
Ha arra vársz, hogy legyen egy házad/lakásod(hitel nélkül), legyen egy jó kocsid, egy kis megtakarított pénzed, akkor kb. 60 évesen szülhetnél.Hidd el, hogy mindene meglesz a picinek, ha vannak szülõk õk is biztos tudnak majd valamit segíteni!Mi is végiggondoltunk mindent, és úgy döntöttünk, hogy belevágunk.Szerintem ne féljetek!Szurkolok Nektek!
Én erre csak annyit tudok mondani, hogy mi albérletben lakunk.Most várjuk a 2.babánkat! A párommal mind2en egyetemre járunk, ami fizetõs mindkettõnknek.Nekünk is van hitelünk, igaz nem lakástörlesztõ.Havi 180 e ft-ból élünk meg hárman, úgy hogy csak a lakás rezsije 70e.Mégis mindig mindenre jut , és nem éhezünk! :) A gyereknek is megvan mindene! Szóval ha arra vártok hogy majd jobb lesz...szerintem mindent bele!!
Szerintem, ha már megfogant az a pici nem kéne ezen filózni. 9 hónapotok van arra, h szépen lassan mindene meglegyen a picinek. Valamint ügyesen, de ki lehet mindent gazdálkodni! Menni fog! Ne így fogd fel.
Nekünk is van lakástörlesztõnk, de babát is szeretnénk. Szerintem gondold át még egyszer! Mi már a babát tervezzük, szerintem nektek is menni fog! hányan élnek egy lyukban többen? Másnak is sikerült! Nektek miért ne sikerülne??? :) Én szorítok!
nem a pénz számit hanem egészséges legyen
en mindig azt mondom, hogy valahogy mi is folnottunk es sokszor nelkuloztunk, de rengeteg szeretetet es torodest kaptunk. es szerencsre egeszsegesek is vagyunk! az anyukamat a nagymamam konyorogte vissza a korhazbol, hogy ne vetessen el. igy lettem en! nagyon halas vagyok az egesz csaladomnak. a penz nem minden! drukkolok nektek!

Van itt olyan anyuka, aki pár hónapja szült, és még szeretne babát? De már a korba benne van? Tehát olyan 40 felé közeledik?

Legjobb válasz: Én is 6 hónapja szültem, elsõ baba,36 leszek októberben és nagyon szeretnék még egy babát.

Én is 6 hónapja szültem, elsõ baba, 36 leszek októberben és nagyon szeretnék még egy babát.
6 hónapja szültem, 35 vagyok és még egy babát szeretnék. miért kérdezed?
A kérdező hozzászólása: én 37 leszek és most 7 hónapos a pici.Én is szeretnék még egy babát, de néha azt érzem, hogy kifutok az idõbõl, mert én csak kb.ha majd 3 éves lesz.szeretnék újra szülni.egyébként 3.baba, de az elsõ kettõ már szinte nagy korú!(18 és 17 éves)egy házasság:-)

5 hetes babám nem nagyon akar szopizni. Nem nagyon hízott semmit az elmúlt 2 hétben. Noszogatom evés közben de 40-60 gr nem eszik többet akár mit csinálok vele. Mit tegyek? Tápszer cumisüveg nem nagyon szeretném de ha muszáj. Adjatok tanácsot!

Tejem van elég azzal nincs gond ha elengedi a cicit és megnyomom spriccel bel?le.Már nagyon el vagyok keseredve Eddig hízott de 2 hete kb csak 200 gr-ot.

Legjobb válasz: Én ugyanígy jártam.2 hétig nemhogy 200grammot,hanem semmit nem hízott,egyszerûen nem akart enni,hol 60at,hol 40et,de max 70et evett.Tejem rengeteg van,mert lefejtem a napi 1 liter felesleget.Most már megjött egy kicsit az étvágya,90-100at eszik,7 hetes,elkezdett hízni is végre.Elsõ fiam viszont óriási étvágyú volt,heti 500grammot hízott,3500grammal született és 6 hetesen már 6 kiló volt...Gondolhatod,hogy egy kicsit aggódtam,hogy ez a gyerkõcöm meg nem akar rendesen enni,de a védõnõ azt mondta,van ilyen,õ egy kisétkû gyerek. Úgyhogy szerintem kár lenne tápszerhez nyúlnod mielõtt meg nem bizonyosodsz róla,hogy tényleg nincs elég tejed vagy csak egyszerûen a gyerkõc nem kíván többet.Egyébként meg a 200grammal nincs semmi probléma,igaz hogy a minimum,de legalább hízott.

Én ugyanígy jártam.2 hétig nemhogy 200grammot, hanem semmit nem hízott, egyszerûen nem akart enni, hol 60at, hol 40et, de max 70et evett.Tejem rengeteg van, mert lefejtem a napi 1 liter felesleget.Most már megjött egy kicsit az étvágya, 90-100at eszik, 7 hetes, elkezdett hízni is végre.Elsõ fiam viszont óriási étvágyú volt, heti 500grammot hízott, 3500grammal született és 6 hetesen már 6 kiló volt...Gondolhatod, hogy egy kicsit aggódtam, hogy ez a gyerkõcöm meg nem akar rendesen enni, de a védõnõ azt mondta, van ilyen, õ egy kisétkû gyerek. Úgyhogy szerintem kár lenne tápszerhez nyúlnod mielõtt meg nem bizonyosodsz róla, hogy tényleg nincs elég tejed vagy csak egyszerûen a gyerkõc nem kíván többet.Egyébként meg a 200grammal nincs semmi probléma, igaz hogy a minimum, de legalább hízott.
Nekem is ilyen gondom volt, lusta volt szopizni cicibõl, úgyhogy el kellett kezdenem lefejni, viszont igy az egész napom etetésbõl és fejésbõl állt, ráadásul nem is tudtam az összes tejet kifejni, igy szép lassan egyre kevesebb lett, majd elapadt. Most 3 hósak vagyunk, tápszert kap. Ha mindenképp anyatejet szeretnél adni neki, fejd le és add neki cumisüvegbõl. Akár többet is lefejhetsz, majd hütõbe teheted, egy napig eláll, de csak egyszer szabad felmelegiteni. Én úgy tapasztaltam, hogy ha egyszer megunja a szopit, akármit csinálhatok, nem fogadja el, hisztizik, üvegbõl eszik csak. Remélem, neked jobban fog menni a fejés.
Nincsen letapadva a kis nyelve?
Gyermekorvos mit mond, gondolom csak látta? Valóban, nincsen-e letapadva a nyelve? Védõnõ megnézte, hogyan szoptatsz, milyen pózban. Lehet ezen is változtatni kellene! Mindenképpen beszélj a gyermekorvossal és a védõnõvel!
Nos én azt ajánlanám, hogy ha tudsz valakit aki foglalkozik fejéssel érdemes lenne felhívnod. Ha nincs és Debrecen környéki vagy akkor tudok adni telefonszámot, nekem is nagyon sokat segített. Amúgy pedig azt mondanám, hogy amikor szoptatsz az egyik melledbõl( mondjuk a jobból) akkor ha végzett a pici utánna fogod magad és a magad csendességében elvonulsz, hogy csak a fejésre tudj koncentrálni. És ugyanazt a melledet ( tehát a jobbat) fejed 20percig akkor is ha csak pár csepp jön ki belõlle. A fontos, hogy nyugodt legyél közben, és ne idegeskedj, mert sok nõnél elmegy a tej ha nem tud összpontosítani. Ha nem tudsz minden szoptatás után fejni akkor legalább naponta egyszer áldozz mindkét melledre 20-20 percet. A fejésnél fontos, hogy a bõrön csússzon a kezed, ezért kend be olajjal vagy krémmel.És szépen haladj a honaljtól a bimbóig, és így tovább minden irányból finom mozdulatokkal. Nem kell magad agyon kínozni , az nem tesz jót a mellnek ha erõsen nyomkodod.
Az elõbb el felejtettem azt hozzátenni, hogy azért kellene fejned egy kicsit mert már kb 100g köröl kellene ennie. Valószínû, hogy a melledbõl nehezen jön a tej és õ pedig elfárad közbe. ezért kellene a tejcsatornákat jobban megindítani. Minden rendben lesz csak éppen az eleje egy kicsit döcögõs.
Pelusok tartalma, baba hangulata, általános állapota, bõre milyen? A hízás önmagában SOSEM AD PONTOS KÉPET!!!....
A kérdező hozzászólása: sajnos az elhasznált pelus mennyisége is csökkent.a hangulata alapjában véve jó volt, elég sokat aludt de sajnos kicsit mg mindig sárga volt talán e miatt is.feladtam és egyik nap megmelegítettünk 50 ml anyatejet akkor elõtte 20 ml szopizott és még bevágta az 50 ml meg még 15 ml tápszert.szegényke teljesen ki volt éhezve azóta rohamosan hízik és a sárgaság is elmúlt.biztos hogy nincs túl sok tejem sem, de lustácska is az biztos mert még én mindig tudok fejni egy egy szopi után 20-30 ml. próbálom szaporítani lactoherb teával meg homeos bogyóval egy hete de még semmi változás és félek is hogy így marad.

Ma töltöm a 40. hetet, de a méhszájam még teljesen zárt! Kértem a dokit, hogy indítsa meg a szülést, mert nem akarom túlhordani a babát, de ő azt mondta, hogy nem tud mit tenni! Van valaki hasonló helyzetben?

A környezetemben sok kisgyerek van,akinél a túlhordás miatt már zöld volt a magzatvíz és lefogytak fél kg vagy más problémák voltak!

Legjobb válasz: Én 41+2 naposan szültem. Illetve császároztak. Nekem sem akarta a doki elõbb megindítani, mert teljesen zárt volt a méhszájam és semmi jele nem volt a szülésnek és a baba is jól volt. A lányom végül, a doki szerint teljesen idõben érkezett, valószínû el volt számolva és makk egészséges volt. Nyugi, úgyis innentõl már naponta, vagy kétnaponta vizsgálnak magzatvizet ha lehetséges, és ctg, illetve nst-t csinálnak, ha valami nincs rendben, úgyis közbeavatkoznak. Tudom igedtépõ a várakozás, de a szülés egyik pillantról a másikra is beindulhat. Lehet már ma éjjel megszülsz! Kitartás és ne aggódj!

Én 41+2 naposan szültem. Illetve császároztak. Nekem sem akarta a doki elõbb megindítani, mert teljesen zárt volt a méhszájam és semmi jele nem volt a szülésnek és a baba is jól volt. A lányom végül, a doki szerint teljesen idõben érkezett, valószínû el volt számolva és makk egészséges volt. Nyugi, úgyis innentõl már naponta, vagy kétnaponta vizsgálnak magzatvizet ha lehetséges, és ctg, illetve nst-t csinálnak, ha valami nincs rendben, úgyis közbeavatkoznak. Tudom igedtépõ a várakozás, de a szülés egyik pillantról a másikra is beindulhat. Lehet már ma éjjel megszülsz! Kitartás és ne aggódj!
Van pár dolog, ami azért segíthet beindítani a szülést. Az egyik a szex, már ha nem vagy eltiltva tõle. A másik a lépcsõzés fel-le, ha bírja a lábad. De azért egyikat se vidd túlzásba. Könnyû szülést!
Én pont a kiírt napon szültem. Reggel a magzatvízvizsgálatot alig tudta elvégezni a doki, olyan zárt voltam, éjfél elõtt 10 perccel kevesebb mint 3 óra alatt kibújt a picikém:) Én azt hallottam, minél tovább zárt a méhszáj, annál gyorsabban fog tágulni, ha eljön az idõ! Kitartás, hamarosan találkozol a drágáddal, és könnyû szülést neked!

Van itt olyan aki mos tervezi a 3. vagy 4. babát, de már 39-40 év körüli?

Legjobb válasz: Szia! Igaz még "csak" 37 vagyok, de a harmadikat várom :) 16 hetes vagyok. És te kedves kérdezõ?

Szia! Igaz még "csak" 37 vagyok, de a harmadikat várom :) 16 hetes vagyok. És te kedves kérdezõ?
A kérdező hozzászólása: én 39 leszek, a harmadik "már" 2 éves, és van 2 felnõtt korú...(egy házasság)de jó lenne még egy baba...:-)
Elsõ vagyok, nekem is egy házasságból vannak :) Akkor hajrá, mire vártok, ha szeretnétek! Sok sikert!
mennyi idõs? ha 1 éves elmúlt, esetleg ízesítsd
A kisfiam pont fordítva van ezzel. :) 2 évesen gondoltam leszoktatom a cumisüvegrõl, ezért csõrös pohárba adtam neki a tejitalt (ugyanazt, amit addig cumisüvegbe). Még öklendezett is tõle! :) Szóval maradt a cumisüveg. Mert egyébként imádja! Minden este elmondja, hogy milyen finom és, hogy Õ mennyire szereti! Pohárból is próbáltam, úgy sem kellett neki. A tej és a kakaó sem ízlik neki, még cumisüvegbõl sem. Szóval én is azt mondom, hogy esetleg próbáld meg csõrösbõl, vagy rögtön pohárból adni a tejet. Hátha úgy ízlene neki. Ha pedig nem megy, ne erõltesd. Amennyit megiszik, annak örülj! Ha a joghurtot megeszi, akkor kapjon 1-1 tízóraira és uzsonnára + a kevéske tej, fedezi már a szükségletet.
Nálunk a hõmérséklettel volt gond, kiderült, hogy hidegen szeretné inni, illetve Nestlé vaníliás ízesítõvel ízesítem, bár az enyém gyerekitalt iszik, de lehet, hogy Nálatok is hasonló lehet a probléma.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Akkor próbáld másból adni, mint a cumisüveg! Ha õ azt iváshoz kéri, akkor tartsd tiszteletben! :) Lehet másból elfogadna valami tej-félét...csõrös pohár, szívószálas, sima pohár, vagy ki tudja mik vannak még! Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Tápszert is próbáltam adni neki, nézett rám furcsán, hogy ez meg mi akar lenni :) amiket próbáltunk: beba pro, humana banános, milupa, egyik sem kellett neki. Szerintem eleve az a baja, hogy megszokta, hogy a cumisüvegbõl csak vizet iszik, így aminek íze van, az nem kell neki. Gondolom, mert a teát és a gyümölcslevet sem issza. Igen, szeretném, hogy igyon, szerintem ez nagyon-nagyon fontos lenne, fõleg ilyen pici korban még. Tejtermékekbõl csak a joghurtot eszi, néha sikerül csempésznem a fõzelékébe egy kis sajtot, kb ennyi. Most 2x kap joghurtot és 1x tejpépet, de jó lenne, ha mellé még sikerülne a tejet is beiktatni. Olyan szépen indult a hozzátáplálása, meg úgy minden annyira könnyû volt vele, hát most kifog rajtam :)
Az én lányom sem itta meg, miután elválasztotta magát, 14 hónaposan. Volt tápszer mintám azt is próbáltam, azt sem itta, én sem vettem meg a drága tejitalokat. Esetleg próbálj kismamáktól kérni egy adagra való tápszert, kóstolni. Ha nem issza nem tudod erõltetni. Joghurtot, kefírt stb eszik? A napi 0, 5 l norma miatt tartod fontosnak a tejet gondolom, én is így voltam vele.. de ezen ne idegesíts magad.. Egyébként az én gyerekeim az actimelt nagyon szeretik, próbáld meg azt.
Próbálj tápszert adni neki. Valami jó édes gyümölcsöset vagy banánosat, hátha az ízlik neki.
Ha akrod, válaszd el, egyáltalán nem kell neki tejet innia, fõleg, ha nem kéri. Az én fiam sem itta meg. Felébredt, és reggelizett. Sajt, szõlõ, abonett, stb.
A kérdező hozzászólása: 14 hónapos. Próbáltam kis kakaóval is, így sikerült megdönteni az addigi 10 ml-s csúcsot, így lett 40. Hiába próbálkozom minden nap, többször is, egyszerûen nem kell neki. Most rendeltünk kecsketejet, de szerintem ugyanez lesz azzal is. Láttam még ilyen junior italt a dm-ben, de nagyon drága és ki tudja, hogy azt meginná-e?! Már el vagyok keseredve, mert keveset is szopizik és nem is rajong a tejtermékekért, egyedül a joghurtot eszi meg és néha a sajtot, ezzel kifújt :(
Szerintem meg el kell fogadni, hogy nem szereti, és két joghurt, meg egy tejpép bõven elég egy napra tejalapúból. Inkább a zöldség-gyümölcsre tenném a hangsúlyt a 2 joghurt, meg a tejpép mellé. Ráadásul az új kutatások is azt mutatják, hogy nem is annyira fontos nekünk tejet inni... Fõleg nem ilyen kis korban.

Miért van az, hogy napközben elég a tej a babámnak, de este nem, és lefejni mindössze 40-50 millilitert sikerül?

Csak akkor fejem ki neki,mivel észrevettem hogy éhes marad,és kíváncsi voltam mennyi tejem van akkor.Napközben és éjjel,hajnalban is elég neki,de este nem.2 hónapos volt most a lányom,és eddig csorgott a tejem,mostanra igen csak megcsappant,ezért a vacsi felét a fagyasztóból kell fedeznünk.A max tejmennyiségem napközben is alig több,mint 100 milliliter. :(

Legjobb válasz: Valószínû elfárad a tested, szerintem mindenkinél így van, hogy este kevesebb a tejcsi. Lehet meg fog jönni, nekem akkor lett kevesebb a tejem, aztán megint több lett. Mindig változott.

Valószínû elfárad a tested, szerintem mindenkinél így van, hogy este kevesebb a tejcsi. Lehet meg fog jönni, nekem akkor lett kevesebb a tejem, aztán megint több lett. Mindig változott.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!Lehet a mensi, de a fáradság is, nekem most tetõzött be a szülés óta, elõször dõltem ki, lehet ez tett be, már egyszer megjött szülés óta, mondjuk akkor nem volt baj a mennyiséggel.Hát remélem visszaáll.
Bocsi, de nem értem miért kell a fagyasztóból fedezni a vacsi egy részét!? Azt írod le tudsz fejni még szopi után 40-50ml-t. Bízz a babádban, ha éhes nem hagyja benne. Tudod a pótlás "könnyen jön", a ciciért meg dolgozni kell. Ha kell szoptass 2x mind a két mellbõl. Szopik alatt termelõdik a tejci!!! Van úgy hogy a nap folyamán többet esznek a babák és estére nem kell nekik az "elõírt vagy általad" gondolt adag. Próbáld meg és ne izgulj!! Menni fog :)
A kérdező hozzászólása: Akkor ezt félreérthetõen írtam le.Nem szopi után fejek le annyit, hanem összesen van annyi és azt adom neki cumiból és erre pótolok rá, mert egyértelmû jelét adja annak, hogy nem elég neki, viszont nap közben elég neki a tejem.
A kérdező hozzászólása: Ja, kiegészíteném még azzal, hogy mindig kieszi mindkét cicim.
Szia. Nálam is hasonló volt a helyzet.Délután és este mind a két mellbõl etettem mert kevés volt.Én azt csináltam pár napig, hogy délután hagytam had szopizzon, esetleg cumikázzon akár 1-1.5órát.Ez idõ alatt sok inger éri a cicit és fokozza a termelést.Este szoktam csinálni a 7-7-5-5-3-3-1-1 fejést.Pár nap múlva több lett a tejcim.Én a helyedben nem fejnék elõre, és nem is pótolnék.A baba teljesen másképp szívja a cicit mint a mellszívó.Sokkal hatékonyabb ezért amit lefejtél az nem az "eredeti" mennyiség. Nekünk is ment és szerintem te is képes vagy rá. A tej összetétele változik a nap folyamán, este sokkal táplálóbb, mint reggel vagy napközben. Tudod ha folyamatosan pótolsz akkor belekerülsz egy ördögi körbe amibõl nagyon nehéz kimászni. Drukkolok hogy sikerüljön megoldani!!!

Mit tegyek? El vagyok kenődve. Hány óránként etessem 2 hetes babámat, ha ő simán aludna 4 órákat, de csak 40-50-eket szopizik? És mennyi ideig szoptassam? Bővebben lent

3900 gramm, szóval szerintem több tejci kellene neki, de nem szívja ki mind, ami a cicimben van. Szerintem kicsit lusti, mert az elején szopizik, aztán a zsíros tejcit már nem szívja ki, azt mindig le kell fejnem. Szopizás közben rendszeresen elalszik. Van aki azt mondja igény szerint szopiztassam, de akkor semmi rendszer nincs. Van aki szerint meg, ha törik, ha szakad keltsem 3 óránként, hogy szokja, hogy nem akkor van cici, ha sír, hanem rendszer szerint és max 40 percig szoptassak, ha utána üvölt, akkor se vegyem cicire, mert akkor sosem szívja majd ki a zsíros tejet.

Legjobb válasz: Szerintem egyszerûen igazodj a gyerekhez. Rendszert ráértek kialakítani késõbb, most még nagyon pici. Figyeld a gyarapodását, ha gyarapszik, akkor nincs gond. A 40-50 ml nem kevés, az én babám kevesebbeket eszik két hetesen, de már több mint fél kilót hízott, vagyis nem törvényszerû, hogy óriási mennyiség kell a babának.

Szerintem egyszerûen igazodj a gyerekhez. Rendszert ráértek kialakítani késõbb, most még nagyon pici. Figyeld a gyarapodását, ha gyarapszik, akkor nincs gond. A 40-50 ml nem kevés, az én babám kevesebbeket eszik két hetesen, de már több mint fél kilót hízott, vagyis nem törvényszerû, hogy óriási mennyiség kell a babának.
Ha nem sír és ö elégedett a súlyával akkor ne keltegesd. mérd hetente és ha hízik akkor nincs baj. persze ha nem hízik akkor kell keltegetni. még nem kell rendszer. nekem tápos volt de ilyenkor még semmi rendszer nem volt. föleg éjszaka ne keltegesd. 4 óra nem nagy gond. 6 óránál ne aludjon nappal többet. de éjszaka hagyjad.szerintem.
Ez a rendszermánia szerintem nem jó dolog. Egy ilyen pici babára szívtelenség ráerõltetni a felnõttek által kitalált elõírásokat. Ilyen fiatal babuci persze hogy elalszik szopi közben, hiszen az komoly munka, elfárad. :) Ha õ ennyit igényel, akkor ennyit igényel. Ha nagyon aggódsz a gyarapodása miatt, akkor nap közben keltsd fel esetleg, amikor látod hogy éberebben alszik, vagy csak simán feküdj mellé és adj neki cicit olyankor, lehet hogy félálomban is nekiáll enni. Annak meg hogy éjjel hosszan alszik, örülj! :) Én soha nem hagyom üvölteni az enyémet (fél éves múlt). Egy kisbaba nem üvölt ok nélkül, mindig akar vele valamit közölni. Nagyon ajánlom ezt a könyvet: Jean Liedloff: Az elveszett boldogság nyomában. ;)
ne idegesítsd magad semmin, ha van 3-4 kakis és több pisis pelusa, akkor szard le hogy ki mit mond, a babádnak így jó és csak az érdekeljen. Az elsõ babánál én is majd belebolondultam a sok "okos" tanácsba, most a 2. már tudom hogy csak az õ igényei számítanak. Csak rá figyelj, senki másra. Itt sem fogsz ennél jobb tanácsot kapni. Vannak ez elborult agyú szoptatás mániákusok, akik birtokolják a bölcsek kövét, rájuk egyáltalán nem kell hallgatni, mert csak a hülyeséget szajkózza az összes.
A kérdező hozzászólása: És akkor is hagynátok, ha csak 20-at eszik, vagy 30-at??? Mert ilyen is van.
Hát én hagynám. Részemrõl elfogadtam, hogy nincs rendszer, vagyis az a rendszer, amit a baba kialakított, és ha neki az összevissza volt, akkor az volt a rendszerünk. Én nem mérem itthon a babát, a tanácsadáson mérik, egyébként meg látom, hogy szép pufi, van kakis és pisis pelus elég, így nem idegeskedtem, ha idõnként keveset szopizott. Esetleg kínálgasd cicivel, pl amikor alvás közben félálomszerûségbe kerül. Ha nem is kelted fel, de mondjuk érzékeli, hogy ott a cici, lehet, hogy szopizik kicsit, és alszik is tovább. 2 hetes babánál szerintem is korai még rendszert kialakítani, még ha késõbb szeretnél is, õ még nagyon pici és a szopizás is kifárasztja. Én mindenképpen az õ igényeihez igazodnék.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!