Találatok a következő kifejezésre: Babás vagyok (705 db)

Nyíregyházi babás szobáról tapasztalatok? Van aki a közelmúltban szült ott? Hányan vagyunk 1 szobában? Mennyibe kerül naponta? A nővérek segítenek ha első babás vagyok, tehát eléggé tapasztalatlan?

Legjobb válasz: Szia!Júliusban szültem ott,az alapítványi szobáért kell csak fizetni,ott egyedül vagy a babával,az 10.000ft/nap.Oda be mehetnek a látogatók,hacsak nincs látogatási tilalom.Azon kívûl van babás szoba /rooming-in/azt hiszem 4 ágyas.Ha szólsz a csecsemõsöknek segítenek.Könnyû szülést!

Szia!Júliusban szültem ott, az alapítványi szobáért kell csak fizetni, ott egyedül vagy a babával, az 10.000ft/nap.Oda be mehetnek a látogatók, hacsak nincs látogatási tilalom.Azon kívûl van babás szoba /rooming-in/azt hiszem 4 ágyas.Ha szólsz a csecsemõsöknek segítenek.Könnyû szülést!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszod. Azt még megkérdezhetem hogy mire veszik át tõlem akkor a picurt? Csak a fürdésnél viszik el tõlem nem? És a látogatók meddig lehetnek ott? Válaszodat elõre is nagyon szépen köszönöm!!!!!! :-D
A kérdező hozzászólása: JA!!! És azt még megkérdezhetem hogy a fizetés hogy van? Hiszen nem tudom elõre hogy hány napot leszek benn? Nagyon köszönöm!!!!!! :-D)))
Na, ez engem is érdekel!
Igen ám, de az alapítványi szobára, általában, nagy a túljelentkezés!
Szia elsõ vagyok!Utólag kell fizetni!Csak a fürdetésre és a vizsgálatokra viszik el.A látogató akár egész nap bent lehet.Én a szülõszobán jeleztem, hogy alapítványiba szeretnék menni, és a szülésznõ intézkedett, nekem az is fogadott volt.De ha fogadott dokid van, õ is elintézi, ha van üres szoba.Egyébként mindegyik szülésznõ kedves volt.Ha kérdésed van írj!
Ja még azt elfelejtettem, hogy ha éjszaka pihenni akarsz beviheted a babát a csecsemõsöknek.

7 napja késik, néha megkeményedik az alhasam pár percre, és van hogy elkezd szúrni a jobb petefészkem. Lehet hogy babás vagyok?

Legjobb válasz: Szia csináltál tesztet?Az szerintem megmutassa már hogy babás vagy.Én nem vártam ilyen sokkáig hogy kiderüljön hogy babás vagyok.A menzeszed normális minden hónapban?

Szia csináltál tesztet?Az szerintem megmutassa már hogy babás vagy.Én nem vártam ilyen sokkáig hogy kiderüljön hogy babás vagyok.A menzeszed normális minden hónapban?
A kérdező hozzászólása: A mensim néha szokott késni 1-2 napot.DE elõtte mielõtt megjön mindíg fáj a hasam és feszül a mellem minimum 3 nappal mielõtt megön, de most semmi ilyen érzésem nincs. Még nem csináltam tesztet , holnap fogok remélem pozitív lesz :)
Sztem van rá esély, szorítunk neked:-)
A kérdező hozzászólása: KÖszi szépen :) MIndenkinek nagyon boldog babavárást !!! :)
Hõd??
Majd ir privitet hogy mi lett a teszt eredménye.Elõzõ válaszoló.Szorítunk!!!!!

Milyen szobába jó menni szülés után? Babás, nem babás, vagy egyszemélyes esetleg?

Legjobb válasz: Nálunk 2 ágyas babás szobák voltak. Nagyon jó érzés volt mindig a babával lenni. Aki akarta éjszakára "beadhatta". Azt mondták a nõvérek, hogy használjuk ki ezt a pár éjszakát még alvásra. Tudtak valamit... :)

Nálunk 2 ágyas babás szobák voltak. Nagyon jó érzés volt mindig a babával lenni. Aki akarta éjszakára "beadhatta". Azt mondták a nõvérek, hogy használjuk ki ezt a pár éjszakát még alvásra. Tudtak valamit... :)
Én egyágyasban voltam, olyanban amiben a baba velem lehetett 24 órán át végig (persze ha nem bírod, néhány órára oda lehet adni a nõvéreknek) Programozott császáros voltam, de az elejétõl el tudtam látni, jó volt jogy nem kellett alkalmazkodnom a szobatársaimhoz, hogy apuka akkor jött amikor akart, szóval én csak akánlom neked az egy szobásat:)
Én alapítványi szobában voltam, szuper volt. A férjem sokat volt nálunk, bent is aludt velem. A nagyszülõk is bejöhettek hozzánk (egyébként nem jöhettek volna). A baba velem lehetett volna egész nap, de nagyon besárgult, így sokat volt fény alatt. Ha szülnék még egyszer, akkor is alapítványiba mennék.
Én imádtam, hogy egyágyas (fizetõs) szobában voltam annak idején. Sürgõsségi császárom volt, amibõl az elején lassan épültem fel, és ezért jó volt, hogy egyedül "szenvedhettem". Sima hüvelyi szülés esetén szerintem maradtam volna a normál 2-3 ágyasban.
Ez mindenkinél más. Van aki azt mondja, hogy neki jó volt, hogy a szülés után tudott pihenni, van aki azt mondja, hogy nem szívesen vált el a gyerektõl még a fürdetés idejére sem. Egyszemélyes/többszemélyes szoba: attól függ. Ha jó a társaság, akkor eldumcsiztok, amíg az egyik zuhanyzik a többiek vigyáznak a picire. Ha kifogsz egy rumlis, üvöltözõs nagycsaládot akik reggeltõl estig legalább huszan bámulják a melled ahogy szoptatsz, akkor az idegesítõ. A barátnõm kifogott egy elmebeteg párt, akik egész nap azt csinálták, hogy apuka bement reggeltõl estig, ült szótlanul az anyukával az ágyon és a barátnõmet nézték. Képzeld el, hogy bámulnak folyamatosan ahogy olvasod az újságot, ahogy megigazítod a párnéd, ahogy tisztába teszed a gyereket. Egyszemélyes szobára volt aki panaszkodott, hogy tök egyedül van, rá se nyitja senki az ajtót mert a férje dolgozik, volt akinek meg bejött, hogy kicsit elvonulhattak magukban.
én vip apartmanba kerültem, a férjem ott aludhatott velünk, látogatni bárki bejöhetett, a kisfiam végig velem volt.ott is fürdethettem, külön bejáratú csecsemõs nõvér segítségem volt.és mivel anyukám kórházi dolgozó, mindezt 7000ft/éjszakáért megkaptam.olyan volt mint egy nyaralás!közösbe nem szívesen mentem volna, mert enm tudom elképzelni hogy lehet pihenni, ha másik 4 baba ordít szüntelen.legközelebb is olyanba szeretnék menni, ha egy mód van rá.
Mi úgy indultunk, hogy fizetõs, kétágyasban leszek! Aztán a pici egy fertõzés miatt átkerült a koraszülöttre, így nem kértem a szobát, mert egyedül nem lett volna értelme! DE! Nem is biztos, hogy kértem volna már így utólag. Nagyon jó társaság volt a szobában, volt akinek többedik baba volt, tapasztaltabb volt, tudtunk tõle kérdezni stb. Nyilván rossz volt, hogy nem hozták a babát, de én mehettem hozzá a szomszéd épületbe. Éjjelre viszont szerintem én is visszaadtam volna, mert örültem, hogy élek. Nekünk is tanácsolták, hogy ezt a pár éjszakát, még próbáljuk átaludni! :)
8:"enm tudom elképzelni hogy lehet pihenni, ha másik 4 baba ordít szüntelen" Én mind a kétszer 3 ágyasban voltam, szerencsém volt a szobatársakkal és a második éjszakától már simán átaludtam hogy a másik gyereke nyöszörgött. Barátnõim is mind több ágyasban voltak, én azt látom, hogy panasz elsõsorban nem is a bömbölõ pici babák miatt volt, hanem a felnõttek miatt, pl. a rokonság betódul, leülnek az utcai ruhában a másik anyuka ágyára amíg az elment zuhanyozni, aztán még õk voltak kiakadva, hogy fel kellett állni amikor az anyuka visszaért és lefeküdt volna. Vagy pl. a barátnõm tisztába tette a gyerekét, majd a másik ágyon olvasgató anyuka odavetette neki, hogy nézze már meg hogy nem pisis-e az õ gyereke is... Barátnõm visszaszólt, hogy bocs, én nem a csecsemõs nõvér vagyok...
Elsõ babás (tapasztalatlan) anyukaként egyágyas szobában nekem nem volt jó. Elsõ éjszaka még nem volt velem a lányom, tudtam pihenni, de azután már csak fürdetni vitték el. A szoptatás nehezen ment - habár tejem bõven volt - , de a csecsemõsökre nem igazán számíthatott az ember, nagyon bunkók voltak. Jó lett volna, ha van kihez szólni, esetleg tapasztalt anyuká(k)tól tanácsot kérni. Az egyetlen pozitívum, hogy a wc-t, mosdót egyedül használtam. Különben az én lányom volt a legcsendesebb az egész folyosón, soha nem ordított. :) Most várom a második gyermekünket. Már teljesen másképp gondolom, azt hiszem, könnyebb lenne átvészelni egyedül azt a pár napot a kórházban.
Szia! Én négy ágyas baba-mama szobában voltam. Hárman voltunk és én örülök, hogy így döntöttem mert elsõ babám nekik meg második volt és lehetett tõlük kérdezni, nagyon sokat segítettek. Pihenni nem tudtam sokat mert az egyikük kislánya folyamatosan sírt de hát ha rooming-in -be mész erre készülni kell. De így is jó volt, hogy velem lehetett a babám:-)
Alapítványi 2 ágyasban voltam. 6 napot voltam kórházban, a 2. napon szültem meg, pont aznap ment haza a szobatársam és a többi napra egyedül maradtam. Jó volt, mert a párom is bejöhetett hozzám, egyébként nem jöhetett volna. Viszont néha gondoltam rá, h milyen jó lenne ha lenne velem valaki és megtudnánk beszélni a problémákat.

1o hetes babás vagyok! Nekem menzesz elött sosem voltak erös görcseim, szinte semmi. Lehetséges, hogy könnyebb lessz a szülés, vagy nem lessz olyan fájdalmas? Vagy mitöl függ?

Legjobb válasz: Én nem tudok válaszolni a kérdésedre, de én is 10 hetes babás vagyok, és sosem volt mensikor görcsöm, soha egy pillanatra sem szedtem akkor fájdalomcsillapítót. Remélem valaki tud válaszolni, mert erre a kérdésre én is kíváncsi lennék. Vagy lehet, hogy majd az ellenkezõje lesz, hogy sokkal fájdalmasabb lesz, hisz nekünk a legkisebb fájdalom sem mutatkozott még eddig. Boldog babavárást!!

Én nem tudok válaszolni a kérdésedre, de én is 10 hetes babás vagyok, és sosem volt mensikor görcsöm, soha egy pillanatra sem szedtem akkor fájdalomcsillapítót. Remélem valaki tud válaszolni, mert erre a kérdésre én is kíváncsi lennék. Vagy lehet, hogy majd az ellenkezõje lesz, hogy sokkal fájdalmasabb lesz, hisz nekünk a legkisebb fájdalom sem mutatkozott még eddig. Boldog babavárást!!
Nem, nem valószínû, hogy könnyebb lesz. Nincs összefüggés. Egyébként én sem voltam egy görcsölõs típus, azt sem tudom, hogy milyen egy erõsebb mensi görcs. Szülés elõtt vagyok pár nappal, tehát személyes tapasztalatom még nincs. Nekem többen azt mondták, hogy annyi a különbség köztem és egy olyan nõ között, akinek korábban igen erõs menstruációs fájdalmai voltak, hogy az a másik nõ legalább el tudja képzelni, hogy milyen lesz a vajúdásos fájdalom, én viszont elég erõsen meg fogok lepõdni tapasztalat hiányában. De a lényegen nem változtat: egyikünknek sem lesz kellemes.
Hát nem attól, hogy mensi elõtt milyen görcseid voltak, vagy nem voltak.A szülés nem megy mindenkinek könnyen, sõt néha meg kell szenvedni a gyerekünkért, de egy biztos, életed legcsodásabb élménye lesz amikor elõször láthatod a gyerekedet.És ez a lényeg, meg, hogy egészségesek legyetek mindketten. Egyébként még 2 szülés sem biztos, hogy egyforma.Elõre lehetetlen megmondani milyen lesz. Én az elsõ gyerekemet szültem meg a legkönnyebben, pedig általában az a legnehezebb.A másik kettõ sajna császár lett.A legnehezebb és legfájdalmasabb szülésem a 3-ik volt, 18 órát vajúdtam, és a végén mégis meg kellett császározni, mert elfordult a baba, és rosszul lett. De ez már egyáltalán nem lényeges, csak az, hogy van 3 gyönyörû gyerekem Boldog babavárást.
szia! én is 10 hetes terhes vagyok, de már a második terhességem. nekem se szoktak görcseim lenni menseskor, de szülés a vajudás, szülés az tudott féjni. Sajnos nem ettõl függ, hanem h a szervezeted mennyi oxitocint termel, és milyen gyorsan tágulsz.

Mi lehet ez beágyazódás vagy végre babás vagyok?

Átlagosan 28 naposak a ciklusaim.5 nap múlva nem várom a menzimet.Ma a fehér folyásom átváltott sárgásba,majd 1 véres pötty volt a wc papíron.Most világos barnás pecsételésem van.A cickafark teát 2 hónapja nem iszom,mert összezavarta a ciklusomat.31 napra jött meg.Van már 2 gyerekem,és szeretnénk egy 3.-at lassan már 1 éve.

Legjobb válasz: Elnézést,de kicsit elírtam a kérdést:menzi vagy végre babás vagyok?

A kérdező hozzászólása: Elnézést, de kicsit elírtam a kérdést:menzi vagy végre babás vagyok?
Szerintem baba. Én néhány nap múlva csinálnék egy tesztet! Sok sikert! Szurkolok!

Ha a hőm leesett, lehet még reményem, hogy babás vagyok?

Ma kellene megjönie,de eddig semmi igaz a h?m 36.9-r?l leeset 36.7-re.De a melleimse feszülnek ami egyépként szokott el?tte már 5 nappal és nem is görcsölök pedig szoktam.Volt már így valaki,hogy a h? leeset és mégis babás volt.Segítsetek légyszives.

Legjobb válasz: Nyugi már!Az állandó hõmérés és abban a változás nem biztos,h azt jelenti babás vagy,vagy nem vagy az.Majd akkor izgulj,ha nemjött meg.Nem kell ezen aggódni!

Nyugi már!Az állandó hõmérés és abban a változás nem biztos, h azt jelenti babás vagy, vagy nem vagy az.Majd akkor izgulj, ha nemjött meg.Nem kell ezen aggódni!
Me´g megjöhet.Erre senki nem tud sok biztatót mondani.Várj egy pár napot, ha nem lessz semmi, akkor terhesség lessz, csinálj egy tesztet.
szia. Elmesélem, hogy én hogy jártam! Vártam, hogy megjöjjön és még hasgörcseim is voltak, gondoltam megjön de nem így lett. Eltelt 4nap, hogy késett és csináltam tesztet, pozitív lett, aztán két nap múlva még egyet és az is pozitív lett. majd kb 9napos terhesen elmentem a nõgyógyászomhoz és nem talált babát még hüvelyultrahanggal sem. Aztán visszarendelt egy héttel késõbb és már látható volt a petezsák és a 3mm-es babóca.Szóval elõször szerintem vegyél tesztet mert én kettõt csináltam és hidd el megbízhatóak. A "Gabreil"-nevû rendkívül egyszerû és pontos. Aztán már többet tudsz, csak jobb mint otthon ülni és agyalni, nem?!Sok szerencsét! 6 hetes kismama

Ha megjött a mensid, mikor nem vártad, vagy pár nap késéssel, és kiderült utána hogy mégis babás vagy, miben volt másabb a megszokottól? És mennyit késett, ha késett. Utána mikor teszteltél?

Legjobb válasz: Hát nálam az volt a helyzet, hogy 4 hónapos terhes voltam amikor meg tudtam, hogy babás vagyok mert mindig megjött és olyan volt min általában..és én csak akkor teszteltem amikor reggel úgy keltem fel, hogy majdnem el kapót a bõgés úgy fájtak a melleim...és egyértelmû pozi tesz volt:)de sajnos elhalt a terhességem:(:(:(:(

Hát nálam az volt a helyzet, hogy 4 hónapos terhes voltam amikor meg tudtam, hogy babás vagyok mert mindig megjött és olyan volt min általában..és én csak akkor teszteltem amikor reggel úgy keltem fel, hogy majdnem el kapót a bõgés úgy fájtak a melleim...és egyértelmû pozi tesz volt:) de sajnos elhalt a terhességem:(:(:(:(

Hogy illik menni dokihoz? Tteljesen borotváltan vagy ellenkezőleg? Amúgy mindig teljesen leborotválom, de most úgy néz ki hogy babás vagyok.

Legjobb válasz: Én is babás vagyok! De mindig leborotválom az egészet! Igaz már a pocaktól nem igen látom,de hidd el a dokinak mindegy! Minden jót Neked!

Én is babás vagyok! De mindig leborotválom az egészet! Igaz már a pocaktól nem igen látom, de hidd el a dokinak mindegy! Minden jót Neked!
Sziasztok! Én csak a múlt héten tudtam meg, hogy babát várok. De én is ezen gondolkoztam, csak én ezidáig fazongyantát csináltattam. Most is lehet gyantáztatni?
Engem kifejezetten megkért az orvosom, hogy míg terhes vagyok, legalább az alsó fertájon hagyjak egy kis szõrt. Bikini vonal meg fent mehet, de a lyuk körül maradjon kis csimbók (amit amúgy ollóval rendben tartok), mert kopaszon sokkal nagyobb az esély a bacisodásra. Ezt a 40 hetet kibírod.
Szerintem, bár abban van valami, hogy a szõr megvéd a baciktól, mégis úgy kell megjelenned, ahogy neked kényelmes.Ha valakinek szõrös a nunija, azt is lehet tisztán tartani, illetve lehet valaki úgy is ápolatlan, ha csupasz.Én is kopasz vagyok, de mostantól nem megyek frissen borotválva, mert nekem mindig kipirosodik a bõröm. Szerintem az sem gáz, ha 1-2 napos borostával mész.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ, de tényleg tanácstalan vagyok
Tiszta legyél ennyi! A szõrszálak hossza, mennyisége és egyebek nem érdeklik.
Szia! Nyugodtan borotváld csak le magad! Én is gondolkoztam ezen anno.De már megszoktam.Na meg õk nem azt nézik nyugi.:)
Én mindig borotválom doki elõtt, sokkal tisztábbnak érzem úgy magam és még egy terhesség alatt sem szólt, hogy jó vagy nem jó, pedig elég jóban vagyunk. Csináld úgy ahogy tetszik. A gyanta viszont nem jó terhesen. A fájdalom összehúzodást okozhat.
Én mindig borotváltan megyek, nem szólt még, bár biztos vagyok abban, nem véletlenül nõ ott szõr, tényleg megvéd, az biztos...Nekem viszont kényelmesebb úgy felfeküdnõm, hogy rendezettnek érzem magam. Bár ezek - fõleg az idõsebb - orvosok annyi mindent láttak már, hogy nem is tûnik fel nekik.

Hogy is van ez a homerozes? Ha most 37.1 a hom a kalkulator szerint most vagyok termekeny. Vagy mar ez azt jelenti hogy babas vagyok?

Legjobb válasz: Na várjál. Ha a kalkulátor szerint most van pé-ed akkor kb fél idõbe jársz nem? Akkor hogy lennél terhes? De ha elmaradt mensirõl beszélünk, és ennyi a hõd, akkor lehetnél babás

Na várjál. Ha a kalkulátor szerint most van pé-ed akkor kb fél idõbe jársz nem? Akkor hogy lennél terhes? De ha elmaradt mensirõl beszélünk, és ennyi a hõd, akkor lehetnél babás

Ha nem akar megjönni 10 napja de a tesztem negatív akkor most mi a helyzet nem lennék babás vagy?

Legjobb válasz: Mivel 10 napja kesik ki kell hogy mutassa.Csinalj egy tesztet reggeli vizeletbol es ha az is negativ nagy eselye van hogy nem vagy babas,de ott van a kisebbik esely, hisz van akinek honapok utan mutatta ki..bar ez szerintem ritkabb.Ha negativ akkor lehet a kesest betudni annak hogyha kevesebbet eszel(fogyokurazol)vagy idegeskedsz..

Mivel 10 napja kesik ki kell hogy mutassa.Csinalj egy tesztet reggeli vizeletbol es ha az is negativ nagy eselye van hogy nem vagy babas, de ott van a kisebbik esely, hisz van akinek honapok utan mutatta ki..bar ez szerintem ritkabb.Ha negativ akkor lehet a kesest betudni annak hogyha kevesebbet eszel(fogyokurazol)vagy idegeskedsz..
Tesztelj reggeli elsõ vizeletbõl, ha negatív/pozitív irány a doki!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!