Találatok a következő kifejezésre: Babának a hogyan lehet (1776 db)

24 hetes vagyok, ma egésznap nem éreztem a babát. Ez hogy lehet? Multhéten voltam orvosnál, minden rendben volt.

hiába ettem édességet,csokit stb. eznormális ilyenkor?ugye nincs baj?

Legjobb válasz: nyugi, rájuk is hatnak a frontok. Az én babám is idõnként "beájult" és nem mozgott. Ha holnap délelõttig nem érzel mozgást, akkor hívdd a dokidat.

nyugi, rájuk is hatnak a frontok. Az én babám is idõnként "beájult" és nem mozgott. Ha holnap délelõttig nem érzel mozgást, akkor hívdd a dokidat.
Szerintem is holnap délelõttig várj, aztán ha semmi mozgás akkor menj dokihoz. Addig meg igyál egy kis fekete teát, attól beindul:)
Szia! Én ugyan 36 hetes vagyok, de mindennap sokat mozog a babám, viszont ma én is elég ritkán éreztem. Lehet a közelgõ front miatt, ne aggódj. Azért ha lefekszel, majd figyeld magad, szerintem amikor már aludnál be fog indulni:)
Frontok elõtt 1-2 nappal én sem érzem annyira aktívnak. Tegnap sokat ficánkolt, ma meg alig. Nyugi! Nekem reggel mindig "beköszön". Akkor figyeld jobban, amikor szokott töbett mozogni és Te is mozogj kicsit többet. Legalábbis az én babám, ha sokat fekszem, akkor õ is alszik, ha el kezdek mozogni, kocsival elmegyünk, akkor õ is felébred, akkor érzem a mocorgását.
Szia! Végigolvasva a válaszokat már én is megnyugodtam, mert tegnap én is furán alig éreztem a picurt. Ezek szerint nem voltunk egyedül. Éjjel fel is ébredtem, nem bírtam visszaaludni, mert túlságosan nyugi volt odabent, mintha eltünt volna a bébi. Se wc-re nem kellett menni, mindkét oldalt, háton nyugodtan tudtam feküdni. Aztán egyszer csak felébredt a drága, aztán meg azért nem tudtam elaludni, mert focizott a hasamba. Végül mégis sikerült. Ezzel csak annyit akartam, hogy máskor sem kell ettõl a nagy nyugitól megijedni. Nem vagyunk egyedül! Boldog babavárást nektek! 29 h km

Ha nem jo a haemoglobin F, A és a hemotokrin szintem, az mien hatassal van a babamra, es hogyan lehet kezelni? Nagyon meg vagyok ijedve! 14hkm

Legjobb válasz: Vérszegény vagy, és vassal. Sehogy nem hat a babára, hacsak nem nagyon extrém.

Vérszegény vagy, és vassal. Sehogy nem hat a babára, hacsak nem nagyon extrém.
A kérdező hozzászólása: ez tuti?marmint az osszeset ossze adva mondod ezt vagy csak valamelyiket tudod , es ugy??fontos!!
A haemoglobin a vérfesték, oxigánt szállít, a hematokrit a sejtes elemek aránya a vérben. Vérszegény vagy. Semmit nem jelent, majdnem hogy általános terhességben, ilyen korai terhességben pláne (késõbb elõrevetítheti vérátömlesztés szükségességét az utolsó hónapban, de erre általában nincs szükség). Az orvosod majd ír fel vasat.
Az orgazmus nem mérvadó, azt tudom :)
Népi babona, hogy a hátrahajló méh miatt kisebb az esély a terhességre. Orvosilag nem indokolt, ez csak a méh pozícióját jelöli a testben. Nekem két sikeres, kihordott terhességem volt, hátrahajló méhhel. Az orgazmus pedig nem kell a terhességhez.
Nekem is hátrahajló méhszájam van, semmiféle gondot nem okozott abban, hogy várandós legyek, most várom a 2. babánkat. Elég, ha a párodnak lesz orgazmusa... :)
Nekem is hátrahajló, s mindkét terhesség azonnal összejött, ahogy akartuk:) A másodiknál volt orgazmusom is:) ))))) Szerencsére a férjemnek is, így terhes is lettem:) )))))
A hátrahajló méh-el is teherbe lehet esni ugyanolyan esélyekkel, van néhány jó kis trükk rá: legjobb pó a hátúlról é a kutya póz! Aktus után maradj hason fekve min.20 percet! Az orgazmus nem muszáj a nönek is legyen elég ha a párodnak van, de az bizonyitott tény hogy ha a nönek is van orgazmusa aktus közben akkor a kiskatonák jobban és gyorsabban bejuthatnak ahová kell mert orgazmus során a a hüvelyed izmai mozogni kezdenek igy segítik a spermiumok mozgását + még lehet spontán peteérésed is amit egy nagyobb orgazmus válthat ki! De mindezek hiánya esetén is simán teherbe lehet esni! sok sikert!


7 hetes terhesen akkora a hasam, mint 5 hónapos terhesen volt az első babával, ez hogy lehet?

Egészen alul már látom,hogy mit?l n?.Az oké. De felette,létezik hogy ennyire felpuffad egy kismama? Felesleg nincs rajta,csak megynyúlt b?r,de attól nem lehet ekkora. Párom is és én is döbbenten nézzük.

Legjobb válasz: Ennyi idõsen lehet, hogy felpuffadtál. Viszont azt mondják, hogy a második babánál már hamarabb nõ a pocak. Boldog babavárást! :)

Ennyi idõsen lehet, hogy felpuffadtál. Viszont azt mondják, hogy a második babánál már hamarabb nõ a pocak. Boldog babavárást! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Igen, ezt én is hallottam és olvastam ezer helyen, de ez tuti nem a babától nõtt ekkorára. Hiszen középmagasan még nem lehet baba, odáig csak valamikor középidõben emelkedik fel a méh.
14 hetes vagyok és a köldökömet elérte már a méhem (3. gyerek) Csak elsõ babánál igaz, hogy félidõben ér a köldökig a méh.
Üdv a csapatban! Én is a 2. babámat várom, és kb. az 5. héttõl hordóval járkálok! Iszonyúan puffadtam, az elsõ babámnál én nem emlékszem ilyesmire. Konkrétan kellemetlenül éreztem magam, hogy 6-7-8 hetesen mekkora hassal járkálok. Most a 14. héten vagyok, talán mintha alábbhagyott volna a puffadás- vagy csak már megszoktam:)
Én is 10 hetes vagyoik a másodikkal, és nagyon durván nagy a pocim!! Nekem is furcsa, elsõnél nem így volt...persze, most van hájréteg is a hasamon, lehet amiatt is elõbb látszik a pocak...érdekes nekem is a helyzet:-DD

Akinek hasonló a babája vagy aki járatos ebben, segítene, mi baja a babámnak és hogy lehet kezelni, illetve hová forduljunk?

Sziasztok!

Legjobb válasz: Az bõven elég ok, hogy az apukája elment... Gondolom, te is idegesebb, feszültebb vagy a szokottnál. Ehhez társul még az ovi is. Nem értem, a pszichológus miért tanácstalan... Az, hogy a szobatisztaságban visszaesett és érzékenyebb, figyelmetlenebb a régi énjéhez képest, sajnos az apahiány egyenes velejárója is lehet... Ha még bünteted is, sajnos csak mélyülni fog a dolog! Próbálj vele minél többet együtt lenni, ha lehet, mehessen néha az apukához is. Éreztessétek vele, hogy attól, hogy ti már nem vagytok együtt, õt még ugyanúgy szeretitek! Az is fontos, hogy ne érezze azt, hogy õ az oka, hogy apa elment! Az ovikezdés, a költözés meg erre csak rátetéz! Sok-sok türelem, sok szeretet és elfogadás kell most neki!

Az bõven elég ok, hogy az apukája elment... Gondolom, te is idegesebb, feszültebb vagy a szokottnál. Ehhez társul még az ovi is. Nem értem, a pszichológus miért tanácstalan... Az, hogy a szobatisztaságban visszaesett és érzékenyebb, figyelmetlenebb a régi énjéhez képest, sajnos az apahiány egyenes velejárója is lehet... Ha még bünteted is, sajnos csak mélyülni fog a dolog! Próbálj vele minél többet együtt lenni, ha lehet, mehessen néha az apukához is. Éreztessétek vele, hogy attól, hogy ti már nem vagytok együtt, õt még ugyanúgy szeretitek! Az is fontos, hogy ne érezze azt, hogy õ az oka, hogy apa elment! Az ovikezdés, a költözés meg erre csak rátetéz! Sok-sok türelem, sok szeretet és elfogadás kell most neki!
Szerintem ez tuti idegi eredetü. Ö így próbálja elviselni, hogy elköltözött az apukája, söt ti is elköltöztetek. A környezetváltozás is sokszor negatívan hat a gyerekekre, felborul a biztonságérzetük. Édesanyám pl. ugyanennyi idös volt amikor a szüleivel elköltöztek. És elkezdte kirágni a ruháit mint egy kisegér. Nekik is azt mondta az orvos, hogy meg kell szoknia az új helyet és elmúlik. Szerintem ne büntesd, inkább szeretgesd meg sokszor, az jól fog esni neki. Lehet, hogy elsöre nem lesz hatása de hosszútávon javulni fog a helyzet. Próbáld meg :)
Nekem hasonló volt a kisfiammal, 2 évesen szobatiszta volt, és az oviban kb. 4 évesen kezdõdött, hogy bepisilt és bekakilt minden nap. Nem tudtam, hogy mit csináljak, kihez forduljak, többször beszéltem az óvónõkkel, de tanácstalanok voltak. Aztán gyermekpszichológust kerestem és 4 alkalom után megmondta, hogy mi a baja a gyereknek, és kezelte is. Azóta is teljesen rendben van. Összesen 5-ször voltunk nála, az 5. alkalommal csak velem beszélgetett. (neve: Pásztor Sándor 70/3173879)
Igen, a jó doki nem árthat. Ne büntetsd, elég nagy büntetésnek érzi a helyzetét így is, hisz az egész kis élete teljesen megváltozott, mintha a Holdra rángatták volna....még több figyelem, még több ölelés! Teljesen össze van zavarodva:( annyira sajnállak Titeket! Nem lehet megoldani, hogy ne menjen egy kicsit oviba? Igy talán rendbe tudnád tenni a lelkèt!
Ennek a gyereknek rengeteg törõdésre, szeretetre van szüksége. Óvónõ vagyok, a kiscsoportosoknál amúgy is eléggé gyakori a bepisilés, a környezetváltozás végett. A lányodnak most teljesen felborult az élete, semmi másra nincs szüksége, csak a te szeretetedre, türelmedre és lassan minden rendben lesz.
Hiperaktív
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsokat! Én nem vagyok ideges. Miért lennék? Az apjukkal nem volt jó! Akkor ideges voltam, ma már nem. Szeretgetem én sokat. Olyankor nyugodtabb, persze. És nem is a bepisilés a gond, hanem hogy megváltozott. Elõtte egy tündér volt. Az oviba imád menni, mert a tesójával van egy csoportban, és ha a kicsi nem megy, sír. Tudom, hogy meg kell szoknia, csak olyan rossz a tehetetlenség, az állandó aggódás, nehogy összetörje magát. Ráadásul az óvónõ is állandóan szekál, beszólogat, hogy miért pisil be... :-(
Egyszerre több trauma is érte. Apukája elvesztése, költözés, ovikezdés. Ez nagyon sok egyszerre egy kisgyereknek, ne csodálkozz azon, hogy így viselkedik. Nagyon sok szeretetre és odafigyelésre lenne most szüksége. Egy kisgyereknek nagyon fontosak a megszokott dolgok, a jól megszokott napirend, környezet. Anya és apa egy egységet alkot számára, akik most külön váltak, új lakás, közösség. Sok türelemre lesz szükséged!
Az apuka lelépet, az anyuka idegbeteg (bocs gonolom te se viseled jól), ovi új környezet, nevelõk, gyerekek akikhez alkalmazkodni kell, anyú sincs egész nap vele hogy kényeztese... Szegény kicsi élete rengeteget változott egy felnött se viselné jól hát még egy ekkora gyerek.
Nem valami megértõ az óvónõtök. Talán neki kell tisztába tenni? Beszélj vele mindenképp, hogy õ is legyen türelemmel!

A napokban igencsak lent (majdnem szeméremdombon) érzem a babóm mozgását. hogy lehet ez? ezek normális érzések így a 28. héten?

persze feljebb is kinyomja magát, de a kimondott rugdosást lennt érzem. és ezáltal ( gondolom ezért ) néhe szúr/belenyillal a hüvelyembe is a fájdalom.

Legjobb válasz: Szia!Én is lent érzem a mozgást,nekem viszont megmondták,hogy medence fekvésû egyenlõre és még nem fordul meg addig ez van.ezen izgulok most ,hogy beforduljon.ne aggódj nincs semmi baj.30hetes kismama

Szia!Én is lent érzem a mozgást, nekem viszont megmondták, hogy medence fekvésû egyenlõre és még nem fordul meg addig ez van.ezen izgulok most , hogy beforduljon.ne aggódj nincs semmi baj.30hetes kismama
nekem is volt egy ilyen idõszak, de elmúlt:-) Szerintem semmi baj, csak még van annyi helye, hogy kicsit helyezkedjen, és néha lesüllyed. A hüvelyben érzett fájdalom meg attól van, hogy lent van a baba. Semmi baj:-)
A kérdező hozzászólása: köszi. a medencefekvést hogy kell érteni? boldog babavárást nektek is

Baby Banz szemüveget viselő babák anyukái? Hogy lehet a kalapot és a napszemüveget együtt feltenni? Nekünk a kalap alá nem fér a szemüveg pántja

Legjobb válasz: 1. Van egy nagyobb méretû kalapja, az alá bevér 2. van több gumírozott homlokrészû kiskendõje, az alá is befér

1. Van egy nagyobb méretû kalapja, az alá bevér 2. van több gumírozott homlokrészû kiskendõje, az alá is befér

A babák fürdőjátékából hogyan lehet kitisztítani a belül lerakódó fekete "uszonyt"?

A lyukas aljú gumikacsáink, és ahhoz hasonló játékok belsejében kialakult egy fekete lepedék. Gondolom a meleg párás hely jó neki. Hogy szedjem ki? Van rá valami csoda(mód)szer, ötlet?

Legjobb válasz: Szia! Én úgy tisztítottam ezeket a játékokat,hogy domestost nyomtam bele ,hagytam töményen hatni,aztán forró vizet amit a kezed még elbír próbáltam felszippantani a játékkal,és sokat öblítettem.Mindig kijött így belõle.

Szia! Én úgy tisztítottam ezeket a játékokat, hogy domestost nyomtam bele , hagytam töményen hatni, aztán forró vizet amit a kezed még elbír próbáltam felszippantani a játékkal, és sokat öblítettem.Mindig kijött így belõle.
Megtalaltam a csodamodszert!!! Amugy ha mar benne van ugyanazt csinalom, mint az elsö valaszado, mas mod nincs szerintem ra. A modszer: nem szabad hagyni hogy kialakuljon. Megoldas, amikor lefektettem, utana megyek es az összesböl kinyomkodom a vizet meg kirazom addig amig alig csepeg valami, utana rateszem a radiatorraes otttök jol megszarad, amiota ezt csinalom nincs benne szmötyi. hogy most nyaron hova teszem szaradni meg kerdeses, de szerintem ha az oldalukra forditom majd es egy 10 percet a hösugarzoval vagy hajszaritoval szarogatom akkor sem lesz benne trutyi, majd meglatjuk :D
Forró ecetes víz.

Lehet adni barack konzervet, vagy befőttet 7-8 hónapos babának? Vagy hogy adjátok neki a barackot? Bébiételbe?

Legjobb válasz: azok cukrozottak, én nem adom babának. én fagyasztottam jó minõségû barackot, de lehet kapni fagyasztott õszit is (Mirsa). illetve vannak ilyen préslevek (piacokon lehet kapni), amik jó minõségû barackból készülnek, én olyannal szoktam, hígítani az ételét.

azok cukrozottak, én nem adom babának. én fagyasztottam jó minõségû barackot, de lehet kapni fagyasztott õszit is (Mirsa). illetve vannak ilyen préslevek (piacokon lehet kapni), amik jó minõségû barackból készülnek, én olyannal szoktam, hígítani az ételét.
Vegyél mirelite barackot, vagy üveges bébikaját. http://www.mirsa.hu/
Az sem jó, hogy cukrozott, de ráadásul tartósítószeres. Én inkább fagyasztani szoktam, vagy fagyasztottat veszek. Mivel kiengedés után kicsit szottyos, simán bele tudod keverni a fõzelékébe.
Mirelit barack minden nagyobb üzletben kapható. Ahogy az elsõ írta: a konzervben túl sok a tartósítószer és a cukor. Emellett azok fõttek (hõkezeltek), alig van bennük valami hasznos anyag, pl. vitamin. A piacokon, meg itt-ott kapható gyümölcslevekkel én inkább óvatosan bánnék... ismerõsök is készítik... igaz, hogy finomak, meg minden, de kisbabának én nem adnám..
Én Hipp üveges barackot adok neki.
En adtam a kisfiamnak barack befottet meg meggy befottet is. Sajnos csak igy eszi meg mert a fagyasztottat nem szereti. Megkostoltam a meggyet es haaat, meg is ertem ot. :) Persze en is jobban orultem volna ha eszi a fagyasztottat. En olyat vettem ami sajat lebe van es nincs hozzaadva cukor. A barackot felvagtam jo aprora es kekszel surusitettem vagy a muzli tetejere tettem. Az utobbiert mai napig oda van pedig 14 honapos. 8 honapos koraban adtam neki eloszor befottet.
Azok tartósítószeresek, ne add babának! A mirelit jó, illetve majd nyáron vegyél jó sokat frissen, azt etesd vele! Mindig az idény gyümölcsöket érdemes adni nekik. S én például folyamatosan fagyasztottam le mindig, amibõl épp vettem: banán, körte, eper, málna, dinnye. Mind finom télen, s plöttyedt is lesz, még sütibe, vagy turmixitalba is kiváló.
A kérdező hozzászólása: Nagyon nagyon szépen köszönöm a hasznos válaszokat! Fagyasztottat szerettem volna én is adni neki, de sajnos eddig még nem találtam. De nagyon jó ötlet a fagyasztás, idén rakok én is el belõle!:) Még egyszer nagyon szépen köszönöm!

Hogyan lehet ezt feldolgozni? Két pozitív teszt után pár nappal később meg spontán vetélés. Annyira szomorú vagyok, a környezetemben egy 13 éves lány vár babát, úgy érzem nekem már nem sikerül, valahol feladtam. Ti hogy dolgozzátok fel?

Legjobb válasz: Szia! Mi ultrahangon is láttuk, mielõtt elment. Egy év telt el, de nincs nap, hogy ne jutna eszembe. Feladni butaság lenne, hisz még mindig vágyunk egy babára, és szerintem te/ti is! Az emlék megmarad, de az életünk megy tovább. Jobb szembenézni vele, mint elmenekülni. Nagyon sajnálom, ami történt, hagyj egy kis idõt, de mindenképp lépj tovább! Lesz még babád! L27

Szia! Mi ultrahangon is láttuk, mielõtt elment. Egy év telt el, de nincs nap, hogy ne jutna eszembe. Feladni butaság lenne, hisz még mindig vágyunk egy babára, és szerintem te/ti is! Az emlék megmarad, de az életünk megy tovább. Jobb szembenézni vele, mint elmenekülni. Nagyon sajnálom, ami történt, hagyj egy kis idõt, de mindenképp lépj tovább! Lesz még babád! L27
Szia. Tudom, min mész át, nekem is volt sajnos vetélésem. DE gondolj arra, hogy most már tudod hogy képes vagy teherbe esni!! Ez nagyon sokat jelent, van akinek sajnos még ez sem sikerül. nem tudom volt-e már korábban vetélésed. Én azt javaslom, hogy ha lelkileg túl jutottál rajta, akkor kezdjetek el újra próbálkozni. Én a vetélés után 6 hónappal jutottam el oda, hogy újra próbálkoztunk és rögtön baba lett belõle. Már fél éves a picim:) Sok erõt neked!
Ezt még viszonylag "könnyen". Sajnálom, ami történt, de sokkal rosszabb lehet, ha halva születik. Az én babám most májusban született volna. A sógornõméknél szerencsére minden rendben zajlott, de olyan rossz, hogy nekünk is lehetne:( Egy 4 éves fiú anyukája, akinek 2 spontán vetélése (ikrekkel a 11.héten, egy babával a 10-en), és egy méhen kívüli terhessége is volt.
A második vetélésem 18 hetes korban történt. Hát mit mondhatnék. Egy megválaszolatlan kérdés örökké bennem marad: Nem mondták meg, hogy fiú vagy lány lett volna.Ne tessék már könnybe is lábadt a szemem.
Szia! Én is nagyon sajnálom, ami veled történt. Ha ez valamennyire vígasztal, akkor gondolj arra, hogy ilyenkor a mindent vagy semmi elv mûködik. Ha elvetéltél, akkor valószínû valami nem volt rendben, s sokkal jobb még így, mintha megszületett volna, s valamilyen kárododása lenne. Fel a fejjel, add ki magadból az elkeseredésedet, s ha úgy érzed, hogy készen állsz á, kezdjétek újra. Remélem hamarosan beköltözik egy teljesen egészséges baba a pocidba.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszát, igazatok van, lesz még nekünk babánk, és aki ide ír, tiszta szívbõl kívánom, mihamarabb sikerüljön mindenkinek.
Tudom én is mit érzel, nekem is volt s.vetélésem, 5 hetes múltam csak, de már arra is nagyon vártunk. Hónapokig sírtam, már tökre belebolondultam a hõgörbékbe és tesztekbe... kiderült hogy pcos-em van. Clostit kaptam, a következõ hónapban megfogant a lányunk. Idõben: május vetélés, december closti, január 30. + teszt. Kitartás és fel a fejjel, fog jönni a baba!!!! Üdv. 8 hónapos kislány anyukája
Remélem azóta már Te is babázol. Teljesen normális gondolat a feladás...de meg kellpróbálnod hinni, hogy megy. Azért leírom, nálunk hogy volt. Másfél év hiábavaló próbálkozás után, 10 hetesen veszítettükel elsõ kisbabánkat 2011 októberében. Elsõ terhességem volt, nem is gondoltunk ilyen lehetõségre, az ember ilyenkor boldog, és vár hogy bejelenthesse a családnak... esetünkben, hogy a kórházbn vagyok, a mûtõben. Ezután a nap után olyan mélyre kerültünk, nemcsak én, hanem aférjem is, hogy egyszerûen nem bírtunk kisgyermekekre nézni... a depressziót addig hírbõl sem ismertem. Az, hogy nem tudtál örülni egy közeledben élõ terhességének, teljesen normális érzés. Én is így éreztem. Tavasz lett, mire összeszedtük magunkat, és újra próbálkoztunk, ismét sikerrel, majd sajnos õt is elveszítettük, most hamarabb, kb. 5 hét alatt... én addigra teljesen feladtam. A nõgyógyászom, aki egy szuper rendes ember, nem tudott már mit mondani, csak azt, hogy bízzak magamban, és legyek erõs, higgyem el, hogy legközelebb sikerüni fog. Fiatal vagyok, és nincs semmi egészségügyi akadálya a babának. Ekkor már úgy voltam vele, hogy nekünk nem lehet gyermekünk, mert alkalmatlan vagyok rá... nem vallottam be a férjemnek, csak késõbb, és minden próbálkozás végén kértem az égieket, hogy segítsenek, hogy ha sikerült is, megmaradjon. És sikerült. Párhéten belül fog megszületni a kisfiunk, és nagyon boldogok vagyunk, de soha nem fogom elfelejteni az elõzõ két babámat, ahogyan a férjem sem. Van egy mondás, a jó dolgokért meg kell szenvedni... ez esetemben teljesen igaz... Nekem a férjemen kívül az orvosom volt az, aki sokat segített. A mostani babánál minden nap rettegtem a 10 hétig, hogy mikor fog bekövetkezni az ismert folyamat... féltem minden uh-n, hogy nehogy azt mondja, ennyi... soha nem tudtam mosolyogni, mikor monitort néztem, annyira féltem, mit mond az orvosom. És õ mindig megkérdezte, hogy nemis örül? Látta, hogy baj van... féltem. Aztán, mikor elõször éreztem, hogy megmozdult, és ficánkol, akkor kezdett lassan elmúlni minden félelmem... Még most is örökmozgó, pedig márcsak szûkösen fér el. Mégegyszer szívbõl remélem, hogy azóta sikerült Nektek is a baba, együtt érzek Veled az átélt tragéiával kapcsolatban... szerintem soha nem lehet teljesen feldolgozni. Elhalványodik, de az emlékét nem lehet kitörölni. Most hogy csak írtam róluk, így is könnyeztem...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!