Találatok a következő kifejezésre: Babán hasfájós, még csak (4 db)

Amelyik baba hasfájós annak állandóan fáj a hasa vagy csak valamikor mert az enyém éjszaka nyugodt nappal meg sokszor sír nem tudom mi lehet a baja. Mit gondoltok?

Legjobb válasz: Az én nagyobbik fiam nagyon hasfájós volt. Teleszopizta magát, majd evés után fél órával kezdte a sírást. Napközben elég sokat sírt, viszont az éjszakákat igen kicsi korától kezdve végigaludta.

Az én nagyobbik fiam nagyon hasfájós volt. Teleszopizta magát, majd evés után fél órával kezdte a sírást. Napközben elég sokat sírt, viszont az éjszakákat igen kicsi korától kezdve végigaludta.
Nem mindig sír. Enyém evés után fél órával kezdte. Infacol bejött, meg pocisimi, ölelés...
Ha a hasához emelgeti a lábát, vagy megfesziti magát, akkor a hasa fáj.
Az enyém általában este 5-kor kezdte a mûsort, és 10-11-ig tartott, nappal nem fájt neki annyira.

Ha a baba 1 évesen még javarészt csak anyatejet eszik az nem gond az egészségére nézve? Mondjuk a gyomrának nem lesz baja, hogy még nem eszik szilárd ételt stb. ilyen idősen v. később nem lesz hasfájós? Tapasztalatok?

Nagyon szépen megy a súlya,azzal nincs probléma.

Legjobb válasz: Az anyatej már nem fedezi teljesen a szükségleteit, beszél orvossal õ pontosan megmondja milyen plusz anyagokat kellene bevinni. Akkor olyat adhatsz az ételekkel, vagy ha nehezen eszik mást egyéb kiegészítõ termékekkel(pl c vitamin, vas stb)

Az anyatej már nem fedezi teljesen a szükségleteit, beszél orvossal õ pontosan megmondja milyen plusz anyagokat kellene bevinni. Akkor olyat adhatsz az ételekkel, vagy ha nehezen eszik mást egyéb kiegészítõ termékekkel(pl c vitamin, vas stb)
a gyomrának szerintem nem lesz baja, csak nehezebb lesz a szilárd kaját etetni vele késõbb és itt igazándiból a vitaminokon van a hangsúly.
Hát egy évesen már szükse´ge van másra is mint anyatejre.A tejben már nincsen meg minden ami az ege´szse´ges fejlöde´shez kell. Lehet, hogy nehezebben fog elkezdeni enni, a kanalat használni... Nyugotan etesd öt, hiszen ma´r "nagy"baba.Attól még szopizhat.A lányom 15 hónapos mindent eszik amit mink, de még szopizik is.Igaz napközben nem, de alvás elött éjjel és reggel.
A kérdező hozzászólása: Az orvossal már beszéltem, de nem igazán tudott semmit mondani, csak azt, hogy vannak ilyen babák akik nehezebben fogadják el a szilárd ételt és csak próbálkozzunk. De már hónapok óta próbáljuk és hajthatatlan.Vasat azt írt fel az orvos és én is szedek vitamint, de ennyi.
Akkor beszélj másik orvossal is, meg kellene egy vérvétel a babádnak, ha az rendben van nem lehet nagyon nagy gond. Azért járj utána szerintem, mert minket azért is rémisztgetnek mert csak tápit fogad el hét hónaposunk, pedig abban vannak hozzáadott vitaminok, tápanyagok.
A kérdező hozzászólása: De titeket mivel rémisztgetnek?
Én nem láttam még olyan felnõttet, vagy akár 3-4 éves gyereket, aki nem tanult volna meg szilárdat enni.A pohárból ivással is ez a helyzet, majd megtanulja, ha akarja, attól még nem hagyom játszani a cumisüveggel, csak iszik, és kész. A vitamin-ásványianyag pótlást, ha megoldjátok, nem lehet gond, és inkább szopizás elõtt kínáld kajcsival, hátha rákap

Babán hasfájós, pedig még csak 2 hetes, mi segíthet rajta? Adhatok neki valamit ilyen kis korban?

Még alvás közben is szenved szegényem, egész id? alatt kapálózik és nyüsszög, esténként annyira sír, hogy megszakad a szivem. A szoptatás szokott segíteni, akkor megindul a bélmozgása, tornázni is szeret,de szeretném, ha nem szenvedne. 2 hetesek vagyunk.

Legjobb válasz: Szia! Az én kisfiaimnak a Lactoherb teától is jobban fájt a hasuk. Nálunk egyébként az Infacol jött be, éjszaka is minden szopi elõtt adtam. Klassz a csöpögtetõje, nem kell kiskanalazni, és adhatod a picurkádnak is. Boldog babázást! :o)

Szia! Az én kisfiaimnak a Lactoherb teától is jobban fájt a hasuk. Nálunk egyébként az Infacol jött be, éjszaka is minden szopi elõtt adtam. Klassz a csöpögtetõje, nem kell kiskanalazni, és adhatod a picurkádnak is. Boldog babázást! :o)
Nem tudom mennyit használ , még nem tudtam kipróbálni de nekem is ajánlották a cseresznye mag párnát.Dm ben lehet kapni 800ft, kicsit fel kell melegíteni a mikroban vagy sütõben-sztem mikroban jobb, és ha olyan kellemesen meleg a pocijára tenni..mondjuk ilyen melegben nem biztos, hogy a legjobb de ha semm sem segít sztem próbáld ki te is.38hetes kismama
Hello! Nagyon jo gorcsoldo teak vannak(pl. babycalm), abba szoktam meg egy kis komanymagot tenni.De arra vigyazok, hogy legalabb minden harmadik szoptatas elott adjak egy kis infacol szuszpenziot. Nekunk bevalt.
Szia. Nekünk az infacol, és az epumisan is be vállt. Mostmár 2 hónapos, és a legjobb a az õszi barack lé, amit én csinálok neki, de ez melett kapja az epumisant is.Ti még azért ne barackozatok.
Nekünk az infakol szuszpenzió vált be. Sokszor meg is kellett tornáztatni... most 7 hetes. már jól van, nem gyötri a szél.
Sok-sok kitartás. nálnuk is jó formán csak az idõ segíytett. Éjszakákat sétáltunk és tornáztukn át. Probáltuk az infacol, a grpie watert. Talán miko nem ittan a Laktoherbet az segített kicsit. Ha nem bírja a köményt mint az én picikém akkor szoptatós teának javaslom a kecskerutafüvet. Sok-sok kitartást. Nekm a második már nem hasfájós. Még egy vonnd be apukát is.. hogy néha tudj pihenni, mert ez az idõszak igencsak kimerítõ lehet és megviselheti a kapcsolatotok.
próbáld meg a kömény teát :)
Szia! Én ebben a korban Espumisan szuszpenziót adtam a babámnak.Nem volt rossz , de a legjobban a gyenge köményes tea vált be: kb . 2 dl forró, felforralt vízbe 1 pici csípet egészkömény kell beledobni, majd leszûrni .4hónapos baba anyukája
Sajnos nekem rossz tapasztalatom van. nekünk egyedül az idõ segített. 4hós korára elfújták a hasfájást. Amit kipróbáltunk grippe water, infacol, homeos bogyók-ezek nem váltak be. Ami egy picit segített az a karra fektetve ringatás, a lábakkal felhúzott torna és közben masszírozás. próbálj ki mindent, bár az infacolt és a grippe watert ha jól emlékszem csak 1hó felett lehet adni, és kitartás! Még valami! Nálunk az is jót tett ha szoptatás elõtt egy olyan 20-30ml tejcsit lefejtem és félreraktam. Talán cukrosabb.-habosabb volt mint a többi, nem tudom de még ez is jót tett, sajna csak néha.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, felírtam minden ajánlott szert. Hál isten, úgy néz ki, az Aloe Verás Acitvator is segít neki, néha gyötri a szél, de hamar elmúlik és a kaki is köjön utána. Kilónként 2 csepp, napi 2 adagra elosztva, nálunk bevált. Ajánlom, Ti is próbáljátok ki! :-)

Hasfájós kisfiam gyakran csak a hordozóban nyugszik meg. Napi hány órát lehet szerintetek a hordozóban? A baba pihenőszék mennyivel egészségesebb a gerince szempontjából?

Most 3,5 hetes.

Legjobb válasz: szia!nekem is sokat van a hordozóban.ott jó volt neki a hasija miatt,most meg már megszokta.persze már kevesebbet van benne 4 hónapos és már szeret az ágyon feküdni és forgolódni. de a lányom is sokat volt benne anno és semmi baja, õ már 4 éves. :) én nem vagyok ellene,de biztos lesz olyan aki óvni fog tõle.én csak a saját véleményemet és tapasztalatomat írtam le. :)

szia!nekem is sokat van a hordozóban.ott jó volt neki a hasija miatt, most meg már megszokta.persze már kevesebbet van benne 4 hónapos és már szeret az ágyon feküdni és forgolódni. de a lányom is sokat volt benne anno és semmi baja, õ már 4 éves. :) én nem vagyok ellene, de biztos lesz olyan aki óvni fog tõle.én csak a saját véleményemet és tapasztalatomat írtam le. :)
Az en fiam is csak abban van el, pedig mar nem faj a pocija. De mindenhol mashol sir es szenved, meg a kezunkben is. De a hordozot vmiert imadja, orakat kepes benne tolteni es nyafog ha kiveszem. Sztem ha nincs benne reggeltol estig, akkor nem karos neki. Ha valaki orakat urazik kocsival, akkor is benne van a baba! Anyukamnak mondtam vmeik nap h csak abban van el a fiam es mondta h en is csak abban szerettem, mert belattam mindent amit szerettem vna. 22 eves vagyok es nagyon derekfajos. Nem tudom, ez sem ez az egy dologtol tevodik ossze.
"Ha valaki orakat urazik kocsival, akkor is benne van a baba!" És a javaslat az, hogy 30-60 percenként lehetõség szerint álljunk meg, vegyük ki a babát és kicsit mozgassuk át a testét... De ha csak ritkán van hosszú utazás, akkor az a pár alkalom nem árt, ellenben, ha minden nap órákat tölt a baba a hordozóban.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!