Találatok a következő kifejezésre: Babán hasfájós, még (7 db)

Amelyik baba hasfájós annak állandóan fáj a hasa vagy csak valamikor mert az enyém éjszaka nyugodt nappal meg sokszor sír nem tudom mi lehet a baja. Mit gondoltok?

Legjobb válasz: Az én nagyobbik fiam nagyon hasfájós volt. Teleszopizta magát, majd evés után fél órával kezdte a sírást. Napközben elég sokat sírt, viszont az éjszakákat igen kicsi korától kezdve végigaludta.

Az én nagyobbik fiam nagyon hasfájós volt. Teleszopizta magát, majd evés után fél órával kezdte a sírást. Napközben elég sokat sírt, viszont az éjszakákat igen kicsi korától kezdve végigaludta.
Nem mindig sír. Enyém evés után fél órával kezdte. Infacol bejött, meg pocisimi, ölelés...
Ha a hasához emelgeti a lábát, vagy megfesziti magát, akkor a hasa fáj.
Az enyém általában este 5-kor kezdte a mûsort, és 10-11-ig tartott, nappal nem fájt neki annyira.

Ha a baba 1 évesen még javarészt csak anyatejet eszik az nem gond az egészségére nézve? Mondjuk a gyomrának nem lesz baja, hogy még nem eszik szilárd ételt stb. ilyen idősen v. később nem lesz hasfájós? Tapasztalatok?

Nagyon szépen megy a súlya,azzal nincs probléma.

Legjobb válasz: Az anyatej már nem fedezi teljesen a szükségleteit, beszél orvossal õ pontosan megmondja milyen plusz anyagokat kellene bevinni. Akkor olyat adhatsz az ételekkel, vagy ha nehezen eszik mást egyéb kiegészítõ termékekkel(pl c vitamin, vas stb)

Az anyatej már nem fedezi teljesen a szükségleteit, beszél orvossal õ pontosan megmondja milyen plusz anyagokat kellene bevinni. Akkor olyat adhatsz az ételekkel, vagy ha nehezen eszik mást egyéb kiegészítõ termékekkel(pl c vitamin, vas stb)
a gyomrának szerintem nem lesz baja, csak nehezebb lesz a szilárd kaját etetni vele késõbb és itt igazándiból a vitaminokon van a hangsúly.
Hát egy évesen már szükse´ge van másra is mint anyatejre.A tejben már nincsen meg minden ami az ege´szse´ges fejlöde´shez kell. Lehet, hogy nehezebben fog elkezdeni enni, a kanalat használni... Nyugotan etesd öt, hiszen ma´r "nagy"baba.Attól még szopizhat.A lányom 15 hónapos mindent eszik amit mink, de még szopizik is.Igaz napközben nem, de alvás elött éjjel és reggel.
A kérdező hozzászólása: Az orvossal már beszéltem, de nem igazán tudott semmit mondani, csak azt, hogy vannak ilyen babák akik nehezebben fogadják el a szilárd ételt és csak próbálkozzunk. De már hónapok óta próbáljuk és hajthatatlan.Vasat azt írt fel az orvos és én is szedek vitamint, de ennyi.
Akkor beszélj másik orvossal is, meg kellene egy vérvétel a babádnak, ha az rendben van nem lehet nagyon nagy gond. Azért járj utána szerintem, mert minket azért is rémisztgetnek mert csak tápit fogad el hét hónaposunk, pedig abban vannak hozzáadott vitaminok, tápanyagok.
A kérdező hozzászólása: De titeket mivel rémisztgetnek?
Én nem láttam még olyan felnõttet, vagy akár 3-4 éves gyereket, aki nem tanult volna meg szilárdat enni.A pohárból ivással is ez a helyzet, majd megtanulja, ha akarja, attól még nem hagyom játszani a cumisüveggel, csak iszik, és kész. A vitamin-ásványianyag pótlást, ha megoldjátok, nem lehet gond, és inkább szopizás elõtt kínáld kajcsival, hátha rákap

Babán hasfájós, pedig még csak 2 hetes, mi segíthet rajta? Adhatok neki valamit ilyen kis korban?

Még alvás közben is szenved szegényem, egész id? alatt kapálózik és nyüsszög, esténként annyira sír, hogy megszakad a szivem. A szoptatás szokott segíteni, akkor megindul a bélmozgása, tornázni is szeret,de szeretném, ha nem szenvedne. 2 hetesek vagyunk.

Legjobb válasz: Szia! Az én kisfiaimnak a Lactoherb teától is jobban fájt a hasuk. Nálunk egyébként az Infacol jött be, éjszaka is minden szopi elõtt adtam. Klassz a csöpögtetõje, nem kell kiskanalazni, és adhatod a picurkádnak is. Boldog babázást! :o)

Szia! Az én kisfiaimnak a Lactoherb teától is jobban fájt a hasuk. Nálunk egyébként az Infacol jött be, éjszaka is minden szopi elõtt adtam. Klassz a csöpögtetõje, nem kell kiskanalazni, és adhatod a picurkádnak is. Boldog babázást! :o)
Nem tudom mennyit használ , még nem tudtam kipróbálni de nekem is ajánlották a cseresznye mag párnát.Dm ben lehet kapni 800ft, kicsit fel kell melegíteni a mikroban vagy sütõben-sztem mikroban jobb, és ha olyan kellemesen meleg a pocijára tenni..mondjuk ilyen melegben nem biztos, hogy a legjobb de ha semm sem segít sztem próbáld ki te is.38hetes kismama
Hello! Nagyon jo gorcsoldo teak vannak(pl. babycalm), abba szoktam meg egy kis komanymagot tenni.De arra vigyazok, hogy legalabb minden harmadik szoptatas elott adjak egy kis infacol szuszpenziot. Nekunk bevalt.
Szia. Nekünk az infacol, és az epumisan is be vállt. Mostmár 2 hónapos, és a legjobb a az õszi barack lé, amit én csinálok neki, de ez melett kapja az epumisant is.Ti még azért ne barackozatok.
Nekünk az infakol szuszpenzió vált be. Sokszor meg is kellett tornáztatni... most 7 hetes. már jól van, nem gyötri a szél.
Sok-sok kitartás. nálnuk is jó formán csak az idõ segíytett. Éjszakákat sétáltunk és tornáztukn át. Probáltuk az infacol, a grpie watert. Talán miko nem ittan a Laktoherbet az segített kicsit. Ha nem bírja a köményt mint az én picikém akkor szoptatós teának javaslom a kecskerutafüvet. Sok-sok kitartást. Nekm a második már nem hasfájós. Még egy vonnd be apukát is.. hogy néha tudj pihenni, mert ez az idõszak igencsak kimerítõ lehet és megviselheti a kapcsolatotok.
próbáld meg a kömény teát :)
Szia! Én ebben a korban Espumisan szuszpenziót adtam a babámnak.Nem volt rossz , de a legjobban a gyenge köményes tea vált be: kb . 2 dl forró, felforralt vízbe 1 pici csípet egészkömény kell beledobni, majd leszûrni .4hónapos baba anyukája
Sajnos nekem rossz tapasztalatom van. nekünk egyedül az idõ segített. 4hós korára elfújták a hasfájást. Amit kipróbáltunk grippe water, infacol, homeos bogyók-ezek nem váltak be. Ami egy picit segített az a karra fektetve ringatás, a lábakkal felhúzott torna és közben masszírozás. próbálj ki mindent, bár az infacolt és a grippe watert ha jól emlékszem csak 1hó felett lehet adni, és kitartás! Még valami! Nálunk az is jót tett ha szoptatás elõtt egy olyan 20-30ml tejcsit lefejtem és félreraktam. Talán cukrosabb.-habosabb volt mint a többi, nem tudom de még ez is jót tett, sajna csak néha.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, felírtam minden ajánlott szert. Hál isten, úgy néz ki, az Aloe Verás Acitvator is segít neki, néha gyötri a szél, de hamar elmúlik és a kaki is köjön utána. Kilónként 2 csepp, napi 2 adagra elosztva, nálunk bevált. Ajánlom, Ti is próbáljátok ki! :-)

Hasfájós kisfiam gyakran csak a hordozóban nyugszik meg. Napi hány órát lehet szerintetek a hordozóban? A baba pihenőszék mennyivel egészségesebb a gerince szempontjából?

Most 3,5 hetes.

Legjobb válasz: szia!nekem is sokat van a hordozóban.ott jó volt neki a hasija miatt,most meg már megszokta.persze már kevesebbet van benne 4 hónapos és már szeret az ágyon feküdni és forgolódni. de a lányom is sokat volt benne anno és semmi baja, õ már 4 éves. :) én nem vagyok ellene,de biztos lesz olyan aki óvni fog tõle.én csak a saját véleményemet és tapasztalatomat írtam le. :)

szia!nekem is sokat van a hordozóban.ott jó volt neki a hasija miatt, most meg már megszokta.persze már kevesebbet van benne 4 hónapos és már szeret az ágyon feküdni és forgolódni. de a lányom is sokat volt benne anno és semmi baja, õ már 4 éves. :) én nem vagyok ellene, de biztos lesz olyan aki óvni fog tõle.én csak a saját véleményemet és tapasztalatomat írtam le. :)
Az en fiam is csak abban van el, pedig mar nem faj a pocija. De mindenhol mashol sir es szenved, meg a kezunkben is. De a hordozot vmiert imadja, orakat kepes benne tolteni es nyafog ha kiveszem. Sztem ha nincs benne reggeltol estig, akkor nem karos neki. Ha valaki orakat urazik kocsival, akkor is benne van a baba! Anyukamnak mondtam vmeik nap h csak abban van el a fiam es mondta h en is csak abban szerettem, mert belattam mindent amit szerettem vna. 22 eves vagyok es nagyon derekfajos. Nem tudom, ez sem ez az egy dologtol tevodik ossze.
"Ha valaki orakat urazik kocsival, akkor is benne van a baba!" És a javaslat az, hogy 30-60 percenként lehetõség szerint álljunk meg, vegyük ki a babát és kicsit mozgassuk át a testét... De ha csak ritkán van hosszú utazás, akkor az a pár alkalom nem árt, ellenben, ha minden nap órákat tölt a baba a hordozóban.

Nem tudom eltalálni, mi baja lehet az 5 hónapos kisfiamnak? Hasfájós baba (még mindig), infacolt, gripe watert használunk nála.

Teljesen tanácstalan vagyok, segítsetek! Amikor elkezdtük használni, segített valamennyit, de nem múlt el a pocifájás. Próbáltuk elhagyni egyiket-másikat, aztán mindkett?t, de még rosszabb lett. Közben 4,5 hónaposan kibújt az els? foga, aztán pár napra rá a második is. Ezekkel nem volt baj, mert sokat aludt, és csak úgy vettem észre a fogát, hogy elkapta a kezemet, betette a szájába, a fogára.

Legjobb válasz: Szia! Nekünk hasfájásra a Normaflore vált be, lehet adni huzamosabb ideig is, akár egy hónapig is. Egy próbát szerintem megér 3 hónapos kisfiú anyukája

Szia! Nekünk hasfájásra a Normaflore vált be, lehet adni huzamosabb ideig is, akár egy hónapig is. Egy próbát szerintem megér 3 hónapos kisfiú anyukája
Szia! Az én lányom is nagyon hasfájós volt, mi is kipróbáltunk minden varázsszert, aztán amikor már a végkimerülés határán voltunk, akkor ajánlották az aloe activatort. Nekünk ez vált be, azóta szinte semmi baj nincs a pocakkal. Annyi cseppet kell adni a babának, ahány kg. Próbáljátok ki! Sok sikert!
Én is pont az FLP-s aloe vera activatort akartam ajánlani. Én ezt használtam hasra és most fogzásra is. Kilónként 2 csepp adható, én két részletben adtam délben és este. Ezt csak akkr kell, ha látod, hogy fájdalmai vannak, nem rendszeresen, mert ha nincs baja, megcsikarja a hasát. Tehát ha szenved, kilónként 1 csepp, és imsételheted, akár többször is, bajt nem tud okozni!
Hát elvileg a hasfájás 3 hósan elmúlik.Nálunk éjszaka van gond, kb.egy hete minden éjjel vagy 10* kell fel, sír, és ha simogatom a hátát vissza alszik.Azt mondják a foga, de én már nem tudom.Van már neki 3, és egyikkel sem jártunk igy.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! A férjem vett homeopátiás golyót, most azt használjuk, egyenlõre jónak tûnik. Amiket tanácsoltatok, mindenképpen észben tartom, és használni fogom, ha a homeopátiás szer mégsem válna be.

Meddig adjam neki az espumizant? A kisfiam jövöhéten lesz 3, 5 hónapos tápszeres baba! Adjak neki még vagy már elhagyhatom? Nem igazán volt hasfájós!

Legjobb válasz: Az én kisfiam nem tápszeres, de mi is használtuk az elején az Espumisan-t. Én nem adtam neki minden étkezésnél, csak akkor, ha szopizás után valóban fájt a hasa. Ezt lehetett látni, húzta fel a két lábát és nyûgös volt, sírt. A hozzátáplálás kezdetén is voltak ilyen gondjaink, akkor újra adtam kaja után, ha rosszul érezte magát. Szerintem, ha elhagyod, észre fogod venni, ha mégis kell még.

Az én kisfiam nem tápszeres, de mi is használtuk az elején az Espumisan-t. Én nem adtam neki minden étkezésnél, csak akkor, ha szopizás után valóban fájt a hasa. Ezt lehetett látni, húzta fel a két lábát és nyûgös volt, sírt. A hozzátáplálás kezdetén is voltak ilyen gondjaink, akkor újra adtam kaja után, ha rosszul érezte magát. Szerintem, ha elhagyod, észre fogod venni, ha mégis kell még.
szerintem is leteheted nyugodtan, mert így van ahogy az elöttem lévõ írta hogy majd észre veswzed ha fáj!egyébként meg annyira hozzá fogszokni, hogy nem fogod tudni megetetni nélküle, mert fájni fog a hasa!
FOGCSIRÁK MOZGOLODÁSÁT ÉRZI EZÉRT DÖRZSÖLI AZ ARCÁT ÉS A FÜLÉT IS PISZKÁLHATJA HISZE ODA IS KIHAT A BIZSERGÉS
bocs nem akartam naggyal irni
Attól hogy még nem látsz fogacskát nagy valószinûséggel mégis az van a háttérben. Próbáld bekenni neki ha javul végképp egyértelmû hogy amiatt ilyen.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. De ténlyeg ennyire fájhat neki??? Vagy sír, vagy alszik...
sajnos igen. Örülj neki hogy alszik, sok baba alig alszik iylenkor, mert álndóan felébred a fájdalomra. Kend be neki az csillapitja majd. Adj nemi rágókát.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!