Találatok a következő kifejezésre: Babán dolgozunk munkahelyemben (7 db)

Ha terhes lennék, s dolgozom 12ór, nehéz fizikai, mit tehetek, hogy el ne menjen a baba, mivel dokihoz ugye csak a + teszt után 1-2 héttel érdemes. Addig nem is akarok szólni, mert mi van ha mégsem jött össze? Se baba, se munkahely:- ( Mit tehetek?

Legjobb válasz: Én is így lennék. Ha van egy pozitív teszted, akk a háziorvos vesz fel táppénzre addig, amíg a nõgyógyász nem vehet fel. És mikor megvan a baba szívhangja(6 hét körül), akk már végleges táppénzre mehetsz. Szia

Én is így lennék. Ha van egy pozitív teszted, akk a háziorvos vesz fel táppénzre addig, amíg a nõgyógyász nem vehet fel. És mikor megvan a baba szívhangja(6 hét körül), akk már végleges táppénzre mehetsz. Szia
Mit dolgozol? Kell emelned? Vagy csak állómunka? Én az 5.hónapomig dolgoztam napi 12 órát heti 1 szabadnappal, állómunka... Nem lett baj, sõt, nagyon fitt kismama voltam és minden rendben volt. Ha emelned kell, az a baj, menj el táppénzre ha nagyon aggódsz, még nem tudsz biztosat.
Én a pozitív teszt után egybõl mentem nõgyogyihoz, megállapította, hogy 5 hetes terhes vagyok, szívhang még nem volt, de egybõl mentem táppénzre.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a gyors és pontos választ. Eddig ezt nem tudtam, hogy házi orvos is felvehet. Mihelyt lesz + teszt, amit remélek, hogy hamarosan lesz, már megyek is táppénzre. Mégegyszer nagyon szépen köszönöm.
A kérdező hozzászólása: Szia! Állok, emelek. Konyhán dolgozom. Remélem, hogy (eddig ugyan - a teszt, de még nem is lehetne + csak én nem bírok magammal, )nem lett semmi baj a sok emeléstõl, nem éreztem semmit.Nem volt hirtelen nyilalás, szúrás.
A kérdező hozzászólása: Köszi neked is a választ! Most már ezen a téren teljesen nyugodt vagyok. Most már csak egy + teszt kéne, de az nagyon:-))

Babán "dolgozunk" éppen, munkahelyemben a kilátások egyre rosszabbak. Ha sikerülne teherbe esni, mielőtt a cég megszűnne, akkor mi történik aközben, ha már nincs a cég?

Elég nehéz ügy,és ,mi van akkor ha nincs munkahelyem,akkor mi jár?Mert azt hallottam hogy az el?z? év bejelentett fizetés számít,vagy csak akkor ha munkaviszony is van közben?

Legjobb válasz: Ha van 180 nap biztosított idõszakod, akkor jár a pénz. http://www.csaladinet.hu/kisokos/gyed-gyes/ www.gyes.hu

Ha van 180 nap biztosított idõszakod, akkor jár a pénz. http://www.csaladinet.hu/kisokos/gyed-gyes/ http://www.gyes.hu
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a gyors választ!Nem vagyok még igazán tájékott ebben az ügyben!Remélhetõleg minél hamarabb igen!
Még a megszûnés elõtt hozzátok össze babát utána akár elmehetsz táppénzre ami kb a bruttód 50%-a.sajnos.Legalábbis én a 135 e ft bruttóra 70 nettót kaok táppénzre:o(

Decemberben lejár a szerződésem a munkahelyemen. Nem dolgozom még ott egy éve. Jövő nyárra/őszre van tervezve a baba. Lehet GYED-em, vagy egyáltalán ne számítsak semmire?

Köszönöm

Legjobb válasz: A szülést megelõzõ két évben kell lennie 365 munkanapnak a gyedhez. Ennek nem kell folyamatosnak lennie, lehet ez akár 3 munkahelyen is.

A szülést megelõzõ két évben kell lennie 365 munkanapnak a gyedhez. Ennek nem kell folyamatosnak lennie, lehet ez akár 3 munkahelyen is.
A kérdező hozzászólása: De ha nem lesz meghosszabbítva a szerzõdés, akkor nem mindegy, h mennyit dolgoztam? Akkor mi alapján kapom/nem kapom?
Nem nem mindegy. pl, 2012 márc, április, május, julis gyár1-be dolgoztál 2012 szeptember, október, november, december gyár2-ben dolgoztál 2013 január, február, március, április gyár3-ban dolgoztál. Így megvan az 1 év munkaviszonyod több helyrõl, így kaphatsz gyedet. Te a tgyásra gondolsz nem?
Ezt olvasd el, itt nagyon jól össze van foglalva. http://bezzeganya.postr.hu/gyes-gyed-tgyas-es-egyebek-valtoz..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Lehet egyébként, h bekeverem a tgyást :S Igazából annyi a kérdés, h ha a szülést megelõzõ 2 évben meglenne a 365, de a mondjuk a teherbeesés után már nincs munkaviszony (tehát a szülés elõtt már 7-8 hónappal), akkor mi alapján lesz gyed?


Igen. És nem leszel jogosult sem tgyásra, sem gyedre. Csak gyes+ családi p.
Táppénz csak addig jár, míg van munkahelyed. És még tgyás és gyed sem járna mivel ahhoz is kell élõ munkaviszony. Elõszór keres egy másik munkahelyet.
Sajnos igen, megszûnik, jól írták az elõttem lévõk. Így ne tervezz babát, csak ha sikerült határozatlan idõs munkahelyet találni, mert csak akkor vagy védett terhesség alatt is. Ha nincs munkahelyed szüléskor vagy épp nem kapsz álláskeresési támogatást sem, akkor nem jár tgyás és gyed sem, csak gyes, az meg nagyon kevés összeg havonta.

Nem dolgozom de jön a baba! Milyen juttatásokban részesülök így? Kapok-e gyest, gyedet vagy más pótlékot annak ellenére hogy előtte nem volt munkahelyem, csak 170 napom van ledolgozva vagyis még pályakezdőnek számítok!

Szeretnék segítséget kérni tőletek, milyen juttatásokat kapok majd ha megszületik a gyermekem. 24 éves vagyok de még csak 170 napot dolgoztam, többek között az miatt mert nem jelentettek be pár helyen. Kismama vagyok de terhességem előtt 1 évig nem dolgoztam.

Legjobb válasz: Gyest kapsz 3 évig, meg családit. Szülés után kb 1 hónappal pedig egy egyszeri anyasági támogatást.

Gyest kapsz 3 évig, meg családit. Szülés után kb 1 hónappal pedig egy egyszeri anyasági támogatást.
Ha nem házasok, akkor az apa nem kérheti hivatalosan az adókedvezményt a terhesség alatt, csak az anya. De mivel az anya nem dolgozik, így nem tudja!
kis kiegeszites: egyik hozzaszolo irta, hogy csak akkor igenyelheto az adokedvezmeny, ha hazasok vagytok. Ez nem igaz. Akkor is igenyelheto a betoltott 91. nap utan, ha nem vagytok hazasok.
Azért, mert a szülésig magzati adókedvezmény néven kapod, utána pedig már a gyermek után járó adókedvezmény. Összegben mindenben ugyanaz, csak utána már nem magzat lesz, azért.
A kérdező hozzászólása: Miért kell újraigényelni az adókedvezményt szülés után is??? Ezt a részét nem értem! :S
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!!
Akkor a párod igényelje meg a magzati adókedvezményt, amint betöltöd a 91. napot. Aztán szülés után igényeljétek a gyest, családi pótlékot, és 1xi anyaságit. Ja és a szülés után az adókedvezményt is újra kell igényelni. Ha az egy fõre jutó jövedelmetek(nettó) nem éri el a 37050ft-ot, és nincs 850Eft-nál nagyobb értékû autótok, akkor igényelhetsz az önkormányzattól rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt is. Ezt 1 évre adják meg, 1 év letelte után újra kell igényelni. Ha megkapod, akkor augusztusban és novemberben is kapsz 5800ft értékû Erzsébet utalványt. És ha késõbb megy bölcsibe vagy oviba a gyereked, akkor ott ingyen étkezhet, ha járni fog nektek ez a kedvezmény.
Akkor, ha betöltötted a terhesség 91. napját, akkor kérj errõl egy igazolást az orvostól és a párod igényelheti a munkahelyén az adókedvezményt!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Igen házasok vagyunk és Õ dolgozik már sok éve szóval azzal nincs probléma csak én nem találok munkahelyet már egy jó ideje és most megijedtem hogy így alig fogok pénzt kapni a pici után!
Ahogy elõttem is írták, gyes, havi 25 ezer a baba születésétõl 3 éves koráig, de 1 éves kora után elmehetsz dolgozni. Családi pótlék havi 12 ezer. Egyszeri anyasági támogatás kb. 64 ezer, ha megvan a 4 orvosi pecséted. Hát, sajna ennyi. A gyerek apja kérhet adókedvezményt, 1 gyerek után 10 ezer, ha dolgozik. Ezt a terhesség 91. napjától tudjátok igényelni, ha a párod a férjed is, ha nem vagytok házasok, akkor csak a baba születése után kérheti az apa az adókedvezményt a munkahelyén!
Akkor ez esetben gyes jár neked (kézbe 25650ft), családi pótlék (12200ft), illetve 1xi anyasági támogatás (64125ft)a szülés után, ha van legalább 4 pecsét a kiskönyvedben. Plusz az adókedvezmény, ha esetleg a baba apukájának van munkahelye és összeházasodtok. Ez havi max 10E ft lehet.
Érdekes, nekem párom igényelhette, meg is kapta. Nem vagyunk házasok, de a kutya se kérdezte tõle ezt meg egyébként. 30 hkm
Bármikor felmondhat.Megváltoztak a törvények. Hajrá családbarát fidesz!!
táppénz alatt nem mondthat föl, csak születése után én is igy voltam:)

Külföldön dolgozok kint, kérdezném banki tartozas esten ha nincs semmi a nevemen otthon, a kinti fizetesemhez hozza nyulhat-e bank ill. vonhatja ha meg tudja a kinti munkahelyem cimet ill. hozza nyulhat-e a kint lévő bankszamlahoz?

Legjobb válasz: Ha átadja egy behajtócégnek,akkor elõfordulhat,hogy zaklatnak.De a számládhoz nem nyúlhat hozzá,nem is tudhatja meg,hogy milyen számlán mennyi pénzed van.Errõl a bankok nem adnak senkinek felvilágosítást.

Ha átadja egy behajtócégnek, akkor elõfordulhat, hogy zaklatnak.De a számládhoz nem nyúlhat hozzá, nem is tudhatja meg, hogy milyen számlán mennyi pénzed van.Errõl a bankok nem adnak senkinek felvilágosítást.
Már mért ne vonhatnának a kinti fizetésedbõl, ha megtudják, hogy van neked olyan. A nemzetközi magánjog alapján ismerik el az államok egymás ilyen természetû bírósági ítéleteit. Ha valami olyan államban dolgozol, ami zsigerbõl nem ismeri el a magyar bíróság döntését, akkor talán megúszhatod (nem hinném, hogy sok ilyen ország lenne), egyébként ugyanúgy hoppá lesz, ha kiderül.
Könnyen kiküszöbölheted ha váltogatod a bankszámlát 2 havonta...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!