Találatok a következő kifejezésre: Babám 6 és (674 db)

Babám 6 és fél hónapos. Tegnap óta feláll a járókában és a kiságyban illetve minden olyan helyen ahol módjában áll. De még nem tud ülni. Mikortól várható?

Legjobb válasz: lehet, hogy járni is hamarabb fog, mint ülni. viszont nagyon ügyes a babád, az enyém most töltötte be a 6 hónapot, de még nem akar felállni, inkább a mászással próbálkozik. persze az is lehet, hogy fogja magát, és holnap állásból leül :) nem lehet kiszámítani.

lehet, hogy járni is hamarabb fog, mint ülni. viszont nagyon ügyes a babád, az enyém most töltötte be a 6 hónapot, de még nem akar felállni, inkább a mászással próbálkozik. persze az is lehet, hogy fogja magát, és holnap állásból leül :) nem lehet kiszámítani.
Az én kislányom hasonló módon cselekedett. Õ 7 hónaposan állt fel elõször, most 8, és még mindig esze ágában sincs ülni. Már szépen, óvatosan le is tud ereszkedni bútornál, rácsnál, járókában, inkább térdre, idõnként véletlenül ülésbe, de még mindig nem az igazi, de akkor is rögtön hasra vágja magát. Én is kíváncsian várom, mire fog ücsörögni:-)
Nálunk is így volt, 7 hónaposan felállt és kapaszkodva lépegetett, de ülni nem tudott.Hááát, kalandos idõszak volt!Ülni mászásból tanulnak meg általában, ha azt gyakorolja, hamar megy, nyugi!:) Addig is légy résen!:)
gratula a babádnak, mi is 7 hósan áltunk fel, rá 1 hétre ment de csak kapaszkodva, ülni viszont csak most ül, 8 és fél hónapos volt mikor egyedül megült, szóval, hogy ti mikor fogtok ülni azt csak a babád tudja.
Az én kisfiam is 6 hónapos (múlt egy kicsivel) és már feláll. Õ hamarabb ült mint állt, de kb. 2 hét különbséggel. Igaz még egy picikét imbolyog mikor ül, de egyedül megy neki, és fel is áll ülésbõl. Mászásból próbálgatta az ülést és egyszer csak sikerült neki.
A kérdező hozzászólása: Õ már kúszik, mászik, feláll, csak az ülés nem akar összejönni. Csak azért aggódok mert ugye nem tud leülni és ha elfárad borul.
Második vagyok, ugyanez. De hidd el, megtanul szépen "leülni" úgy is, ha nem ül, és elfárad. Nálunk már profi módon megy, ülni mégsem ül. Sõt, sokszor észreveszem, hogy semmit nem akar, csak megy "gyakorolni". Feláll, leül, és mászik tovább.

Mikorra állt be mensesetek szülés után? Babám 6 és fél hónapos de még mindig van hogy kimarad .

menses szülés után..

Legjobb válasz: Nekem szülés után 6 héttel megjött és onnantól teljesen rendszeresen...1 éves volt lányom mikor már egyáltalán nem szopizott nah onnantól rendszertelen lett és legalább majdnem egy év telt el mire újra rendszeres lett.

Nekem szülés után 6 héttel megjött és onnantól teljesen rendszeresen...1 éves volt lányom mikor már egyáltalán nem szopizott nah onnantól rendszertelen lett és legalább majdnem egy év telt el mire újra rendszeres lett.
7 hónapos a lányom, még meg sem jött. Kisfiam születése után 11 hónapig nem jött meg. Remélem most is legalább ennyi ideig kimarad. Nem hiányzik. :)
9 hónapos a lánykám, még nem jött meg. (Igaz, szopizik rendesen:) A fiammal fél év után jött meg elõször, õ akkor már csak 3-szor szopizott.
7 hónapos volt a lányom amikor elõször megjött
2 hónappal szülés után megjött, most már majdnem 10 hónaposak az ikreim, de még mindig nem pontosan jön meg. (most is épp várom már, mert kellene) Pedig terhesség elött pontos volt.
szülés után 6 héttel megjött, azóta semmi. 4 hónapos a kisfiam.

Babám 6 és fél hós és az egyik szeme picit bentebb áll mint a másik. Mit csinálnak vele szemészeten ha elviszem?

Legjobb válasz: Megnézik, hogy mi az oka . ha kancsalság (szemtengely ferdülés), akkor a jó szemet leragasztják, hogy a gyengébb izmot stimulálják. Ha esetleg szemüvegre van szükség, azt is írnak (babáknak valót, amit nem tud leszedni. Jobb, ha látja szemész, mert lehet, hogy csupán banális dolog, de jobb a biztonság..

Megnézik, hogy mi az oka . ha kancsalság (szemtengely ferdülés), akkor a jó szemet leragasztják, hogy a gyengébb izmot stimulálják. Ha esetleg szemüvegre van szükség, azt is írnak (babáknak valót, amit nem tud leszedni. Jobb, ha látja szemész, mert lehet, hogy csupán banális dolog, de jobb a biztonság..
Nem igaz, hogy ha találnak valamit, akkor nem csinálnak semmit! ha baj van, kezelni fogják! A barátnõm kisfia 8 hónaposan kapott szemüveget, mert kiderült, hogy rosszul lát, rövidlátó... Az igaz, hogy a babák szemizmai még nem teljesen fejlettek, így gyakori, hogy néha "becsúszik" az egyik szemük, aztán kinövik. de én azért, ha ilyet észlelnék, nem hagynám annyiban...fõleg, ha gyakran fordul elõ vagy állandóan nem csak akkor ha fáradtabb a baba..
1 éves kor alatt semmit sem csinálnak, ugyanis addig még sokat változik a babák szeme.


Mit mondjak az anyosomnak? Babám 6 és fél honapós és neki is van egy 2 és fél éves fia, akire nincs aki vigyázon. Hogyan értesem meg vele h nekem is nehéz lenne egyszere 2 gyerekkel?

Vigyáztam már rá párszor, de mondtam neki h irassa be bölcsibe.Azt mondta jol van, de most ahogy közeledett a bölcsi minden nap fel hivott h elmondja h a gyerek hogy fog sírni mert nincs megszokva ilyesmivel.Ma vitte be elüsz?r és teljesen ki van készülve mert a gyerek sirt de szerintem ez normális, nem?Nem tudom mit mondjak neki hogy mergértse nem akarom válalni mert én az enyémel akarok lenni, és semmi kedvem máséra vigyázni, de Õcsak engem hibáztat mindenért és elvárja tölem h válaljam el.Ti mit mondanátok ilyen helyzetben?Bocsi hosszura sikerült!!!

Legjobb válasz: Nem mondanék semmit. Az õ gyereke, oldja meg. Nem vagy köteles ellátni és nevelni az Õ GYEREKÉT. És nem kell NEKEd semmit magyarázkodnod. Nem és kész. Kár bõvebben mayarázkodni, mert akkor tényleg olyan, mintha kötelességednek éreznéd megmagyarázni, hogy miért NEM. Ne érezd kötelességednek megmagyarázni.

Szia! már egyszer elomdtad, hogy nem tudsz rá vigyázni. azt elmodnhatod neki, hogy mnidne gyereknek nehéz a beszokás a bölcsibe de élvezni fogja a gyerke társaágot. Jó lesz neki. Biztasd a bölcsire... S próbálj neki még azzal érvelni, ohgyx a 2, 5 évesnek nem társagá a kcsi 6 hónapos. Illetve, hogy lássa jó azándékod felajálnhatod neki, ohgy ha beteg és nincs kire bizni egy-egy napot elvállalsz mint eddgi. De semmi többet. Ezt tényleg neki kell megoldania.. nem a te feladatod heylt állni a kicsinél mikor nektek már külön cslaádodotk van-
Nem mondanék semmit. Az õ gyereke, oldja meg. Nem vagy köteles ellátni és nevelni az Õ GYEREKÉT. És nem kell NEKEd semmit magyarázkodnod. Nem és kész. Kár bõvebben mayarázkodni, mert akkor tényleg olyan, mintha kötelességednek éreznéd megmagyarázni, hogy miért NEM. Ne érezd kötelességednek megmagyarázni.
Mivel a kérdésed végül is nem az volt, hogy vállald-e hanem az hogy mit mondj, a legjobb amit tanácsolhatok, az az hogy az igazat, de kifejtev és ÕSZINTÉN, hogy megértse. Mindent mondj el egy erre alkalmas pillanatban. Onna kezdve, hogy nem szeretnéd vállalni, az okokat is, mindent. És azt is, hogy te rpsszul érzed magad emiatt, mert úgy érzed elvárja, hogy megtedd, és hogy te nem akarsz neki rosszat, egyszeráen csak úgy érzed, hogy nem tudod és nem akarod ezt vállalni (és itt felsorolhatod, hogy miért). Ha igazán nyílt és õszinte leszel, meg fogja érteni, meg kell hogy értse.
Úgy képzeli, hogy Te neveled az õ gyerekét is õ meg visszamenne dolgozni? vagy hogyan? Ennek inkább fordítva kellene lennie, neki kellene felajánlani, hogy többet vigyáz a ti babátokra is, az övé mellett. Mégiscsak õ a nagymama, ne keverjük már össze a szerepeket.
Mindenki a saját gyerekét nevelje. Ha az anyósom megkér, hogy hozzam el a fiát, megteszem, õ is figyelt a fiamra. De nem mindennapi, hanem alkalmankénti esetek voltak/lesznek. Nem vállalnám, Õ magának csináltatta, én magamnak a gyerkõcöt, oldja meg:)
Szó sem lehet róla!Te azért szülted a gyerekedet, hogy vele lehess, nem az övével.Ha tényleg nem tud más megoldást, akkor igenis írassa bölcsibe.Szerintem ezt csakis nyíltan lehet megbeszélni, ha megharagszik, hááát, ez van.
Utolsó vagyok. Egyébként hány éves anyósod?
Fizessen érte. Te azért kapod a Gyed-et, hogy gondozd a saját gyermekedet. Ha fizet havi 83 e ft-ot, akkor vállald.
Az lenne a fura, ha nem sírna, mert ez azt jelentené, hogy nem kötõdik eléggé az anyjához. Örülnie kellene annak, hogy hiányzik a gyerekének, hogy a gyereke szereti õt. Egyébként meg oldja meg. 6 hónapos a fiam, úgyhogy teljesen átérzem a helyzetedet. Én is fizikailag képtelen lennék állandóra bevállalni mellé egy 2 és fél éves másik gyereket, aki nem a sajátom.
A kérdező hozzászólása: 43 éves anyosóm, köszönöm a gyors válaszokat!!!

Mik a szeparációs félelem tünetei? Babám 6 és fél hós.

Legjobb válasz: Ordít, ha kimész a szobából, és nem lát. Ha visszajössz, akkor nem sír.

Ordít, ha kimész a szobából, és nem lát. Ha visszajössz, akkor nem sír.
Lóg rajtad, nem engedi, hogy elmenj a látómezõbõl, és ha eddig barátságos is volt idegenekkel, most egyszerre félénk és visszahúzódó lesz.

A babám 6 és fél hós, 3 hete mászik és most a felállást gyakorolja, amiben igen igéretesen halad. Ma nagy terpeszben félig gugolva megállt, kapaszkodás nélkül. Nem lesz valami baja a lábainak hogy ilyen hamar erőlteti?

Tudom, hogy ha nem lenne érett rá, akkor nem csinálná. De olyan korainak tartom még. Van valakinek hasonló tapasztalata?

Legjobb válasz: Ha mindent magától csinál, tehát tényleg SEMMIBEN nem segítesz neki, akkor nem lesz baja :)

Ha mindent magától csinál, tehát tényleg SEMMIBEN nem segítesz neki, akkor nem lesz baja :)
Nem lesz semmi baja! Ha õ úgy érzi, hogy itt az ideje, akkor úgysem tehetsz ellene semmit, le nem kötözheted!
Semmi baja nem lesz belõle, ha nincs erõltetve! Nagylányom 8 hósan indult el egyedül, teljesen magától, a pici 5-6 hósan kezdett mindent. Forgást, kúszást 4ézlábazást, felállást. :)
Nem lesz baja, nálunk is ugyanígy volt, épp ennyi idõs korában. Jó kis erõs baba a Te babád is! Csak arra vigyázz, hogy ha esik, nehogy megüsse a fejecskéjét. Nálunk ugyanis ez a legfélelmetesebb, mert abszolút nincs félelemlérzete. Simán leül, feláll lépeget ide-oda akár percenként váltva, de túl merész és néha olyan dologba kapaszkodik meg fél kézzel, ami nem stabil (pl. asztalterítõ). Ilyenkor esik egyet, engem meg az infarktus kerülget...

Nestlé túrós bébidesszertet adhatok 6 és fél hónapos babának?

Csomagolása szerint 6 hónapos kortól adható. Ti adtok ilyesmit a babátoknak?

Legjobb válasz: 3 év alatt tilos a túró? Ezt se hallottam még. Én még nem láttam 6 hónapos kortól adható túrós bébidesszertet, de ezek szerint van, én 7 hónapos kortól adhatóval találkoztam (Kecskeméti, Hipp). Ha most 6 hónaposan kezdted a hozzátáplálást, akkor nem adnék, csak ha már 4 hónaposan elkezdted. Tudni kell, hogy a bébiételek ajánlása úgy van az üvegen feltüntetve, hogy 4 hónapos kortól kezdve a hozzátáplálást. Tehát, hiába 6 hónapos a babád, nem adhatsz neki rögtön húsos bébiételt, csak mert arra az van írva, hogy 5 hónapos kortól, de még csak most kezdenéd a hozzátáplálást. Én azt mondom, ha már 4 hónapos korától hozzátáplálod, akkor adj nyugodtan, ha pár hete kezdted a hozzátáplálást, akkor még várj vele egy 2 hónapot, desszertként inkább még gyümölcs legyen csak.

3 év alatt tilos a túró? Ezt se hallottam még. Én még nem láttam 6 hónapos kortól adható túrós bébidesszertet, de ezek szerint van, én 7 hónapos kortól adhatóval találkoztam (Kecskeméti, Hipp). Ha most 6 hónaposan kezdted a hozzátáplálást, akkor nem adnék, csak ha már 4 hónaposan elkezdted. Tudni kell, hogy a bébiételek ajánlása úgy van az üvegen feltüntetve, hogy 4 hónapos kortól kezdve a hozzátáplálást. Tehát, hiába 6 hónapos a babád, nem adhatsz neki rögtön húsos bébiételt, csak mert arra az van írva, hogy 5 hónapos kortól, de még csak most kezdenéd a hozzátáplálást. Én azt mondom, ha már 4 hónapos korától hozzátáplálod, akkor adj nyugodtan, ha pár hete kezdted a hozzátáplálást, akkor még várj vele egy 2 hónapot, desszertként inkább még gyümölcs legyen csak.
Semmi ilyen mûszart nem adok.3 éves korig abszolut tilos is, max. ha házilag csinálsz pl.:túró rudit.Csoki sem ajánlott 3 év alatt.
A legújabb gasztroenterológiai kutatások szerint 3 éves korig nem kellene tejterméket adni, én sem adok a 11 hónaposomnak, 1, 5 éves koráig biztosan. Én nem adok ilyen mûanyag cuccokat, tápszert sem kell szerencsére.
Igen szoktam. Adhatod ha a hónap besorolás szerint jó.
Amúgy hogy jön ide a csokoládé? A kérdésben túrós bébidesszert van, ebben nincs csoki:) Na, mindegy. Azért megnéznék egy natúr joghurt összetételét is, gondolom abban is van 1-2 cifra dolog. Mindenben van, ha magad termeled és készíted, akkor tudhatod csak, hogy mi van benne pontosan.
Csak nem mindegy mit tanul a gyerkõc otthon a táplálkozásról.....én ezen gondolkodnék el a helyetekben, milyen példát mutattok a gyerekeknek. Nem lehet elég korán kezdeni. Mi sem eszünk édességet, max, ha kapunk valakitõl. Házi szalámit, sajátot eszünk a tojást és csirkét ismerõstõl vesszük, a zöldségek nagy részét is, helyi gazdálkodóktól, akiket ismerünk, környezetbarát cuccokat használok vegyszerek helyett, a kenyeret én sütöm. Agrármérnök vagyok, nekem nem kell a sok ipari hulladék.....
A kérdező hozzászólása: Ne veszekedjetek, kérlek szépen titeket! Nem gondoltam, hogy egy ilyen egyszerû kérdés ilyen vitát fog szülni. Ha tudom, akkor inkább fel sem teszem. Újra csak azt tudom írni, hogy mindenki azt ad a gyerekének, amit jónak lát. Nem kell ezen összeveszni. Az egyébként valóban igaz, hogy sajnos nem tudunk mindent kivédeni. Óvodában, iskolában úgyis megismerkednek majd a gyerekek mindenféle egészségtelen dologgal, hiába próbálunk minden ilyet kizárni az étrendjükbõl. Egyszerûen lehetetlen. Persze terelgetni lehet õket, és példát kell mutatni, így igaz. De ezen tényleg ne vitatkozzunk, felesleges.
Jaj úgy bírom azt aki megteheti hogy saját dolkokat termel házi csirkét vesz stb... Azoknak könnyû azzal dobálozni hogy õk nem adnak semmi mû cuccot. És kioktatni azt aki ezt nem tudja megtenni!
Én is mondhatom, hogy környezetbarát cuccokat használok, aztán titokban mégse:) ) Ha nem te termeszted sose tudhatod mi van benne!
Utolsó! Nem néz senki sznobnak szerintem. Sokkal inkább te nézed le azokat akik nem azt az elvet követik amit te! Bocs de nekem ez jött le!
Nem nézem le õket. Mindenkinek a saját döntése, hogy a saját megkeresett forintjait mire költi. Nekik ez így jó, nekünk meg ez. Ez csak egy lehetõség, amivel vagy él valaki vagy siránkozik az allergia, táplálkozási és egyéb egészségügyi problémák miatt.
Egyetértek a 24. válaszolóval. Nekem is nagyon úgy tûnik, hogy Te nézel le mindenkit, hiába háborogsz.
Jaj már, nem tök mindegy, hogy mit gondoltok? Szerencsére nem veszek ilyeneket, mert agrármérnökként tisztában vagyok vele, hogy mit és hogyan állítanak elõ és tárolnak. Ha úgy gondoljátok, hogy ez lenézés, akkor gondoljátok. Én ettõl nem leszek kevesebb :) max a pontjaim, de az meg nem érdekel.
Én nem agáros vagyok, de sajnos a babám igen sokmindenre lett allergiás.(tej, tojás, szója, az összes hüvelyes, s a zöldségek nagy része pedig hasfogó, így nem adhatom neki)Szóval mi elõtte is önellátók voltunk nagyrészt, mert ezt így hívják, s régen míg a panel és a tömbházas idõszak elõtt mindenki az volt.Nem volt ez különleges.Ebbõl az következett, hogy ami neked nem volt, cseréltél, ettél a másiktól akink volt.Még városon is így volt.Konklúzió:A világ felgyorsult és mindenki igyekszik az idejét beosztani.Van, hogy csak 5-10 perc jut pl..fõzésre, ebbõl az következik, hogy olyan mûszart kell venni/elõállítani, ami ennyi idõ alatt is készül el.Sajnos, ebbõl sok minden következik, sok mindenben a sok mû és a gyerekek pedig gyengébbek, mivel a levegõ, a talaj, a víz, stb.is rosszabb minõségû, mint 30 évvel ezelõtt. A túró rudi nem azért szar, mert túró, hanem mert nem te sütöd meg génmódosítatlan tejbõl és sajnos ahogy az elején írtam az én babám abszolut nem eheti majd ezeket.Pedig a terhesség alatt mindene odafigyeltem és mégis.
Folytatás:Ezzel, hogy így alakult szemléletet kellett váltanunk, ami arra jó, hogy belelássunk egy kicsit ebbe a durva világba.Egyébként aki azt írta, ogy mi lesz az oviban, isiben, annak üzenem, hogy a legalapabb oviban is min. 3-féle menü van:vega, cukormentes, normál, de egyéni igény szerint lehet mást kérni.Aki nem hiszi nézzen utána.Többieknek:akinek nem allergiás a babája, vagy nem önellátó csak üzenni tudom, hogy remélem soha semmi baja nem lesz a babájának.Nem az a baj, hogy ki szól le kit, hanem az, hogy nem jutnak el az infók a 30-s anyukáknak.fiatalabbakról már ne is beszéljünk.Sajnos kihal/t az a generáció aki még tudta és ismerte a földet az állatokat, s az, hogy a kizsákmányolás késõbb mihez fog vezetni, meg az elsivatagosodásról nem is beszélve. Független anyuka
Most mirõl beszélsz??? Annyi mindent lehet adni!!!! De miért adjam azt ami tele van mûvel??? Akkor már inkább azt ami "egy fokkal" egészségesebb! Ha van benne Nátrium Glutamát vagy sok az E betû kihagyom és kész. Szerinted belehal a gyerek ha a natúr joghurtba én rakok gyümit? Vagy ha eszik egy kis kölesgolyót? Vagy ha a túróhoz keverek joghurtot és azt eszi? Minek egy félévesnek csokoládé???
A sok "mûdolgot" nem adó elgondolkodott már azon hogy a gyerek miket fog enni a bölcsiben és oviban majd az iskolában? Csak házi dolgot biztosan... Nem is értem hogy gondoljátok ezt!? Már mindenben van valami nem gondolhatjátok komolyan hogy ki tudjátok szûrni!
Én nem adtam ilyen korán. Kb. 9 hónapos korában kínáltam meg vele, de nem fogadta el, nem szereti.
3 éves korig nem lehet adni túrót, csokit? Ez butaság. Én túrót, joghurtot sajtot egyébként 8 hónapos kora óta adok a fiamnak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! 2 hónapja kezdtük a hozzátáplálást, tápszeres baba már régóta. Már csak reggel és este eszik tápszert, meg uzsonna után egy keveset. A többi étkezés ki van váltva (fõzelék, gyümölcs, sinlac). 6 hónapos kor van ráírva, ezért kérdeztem, hogy valaki adott-e már ennyi idõsen ilyen túrós desszertet. Egyébként az összetevõit elolvasva semmi káros nincs benne, legalább is semmivel nem károsabb, mint mondjuk a tejpép (ezt pl. nem is szereti a babám). Még egyszer köszönöm, akkor majd meglátom, hogy odaadom-e neki.
Igen valóban van ilyen 6 hónapos kortól adható. Az én lányom 7 és fél hónapos volt mikor ilyet kapott elõször. Semmi baja nem lett tõle. 2-es válaszoló! 3 éves koráig semmit csak házilag készített dolgokat!?? Nem viszed kicsit túlzásba?
ó, jézusom.. már megint kitaláltak valamit! 3 éves korig semmi tejtermék? akkor mivel pótolja az ember a kálciumot? nem értem mi alapján vizsgálják ezeket... az én fiam 7 hósan kapott ilyen nestlé bébidesszertet, vagyis baba joghurt, vagy mi.. most 8 hós, nemrég kapott kecskeméti túrós és joghurtos finomságot. nagyon szereti :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a további válaszokat is! Annyi kutatás, ajánlás lát napvilágot évrõl évre, hogy ember legyen a talpán, aki el tudja dönteni, mi a legjobb a gyerekének. Mindenki csinálja úgy, ahogy jónak látja. Mondjuk a 3 éves kor szerintem is túlzás...
A 2-es és 8-as válaszoló a mûcuccokra írta hogy nem adja a babájának. Tudjátok mi van a túrórudiban? Zsírszegény tehéntúró 42%, kakaós étbevonómassza 36% (cukor, hidrogénezett növényi zsír, kakaópor, emulgeálószer: E322, természetazonos vaníliaaroma), cukor, vaj, módosított kukoricakeményítõ: E1412, természetes citromaroma, tartósítószer: E202 kálium-szorbát. Szerintetek a hidrogénezett növényi zsír, és a sok E betû kell egy fél éves-éves babának?
Most az pontozott le akinek fáj az igazság? Én sem fogok mûszart adni a gyereknek... Te meg lepontozó azzal eteted amivel akarod!! :)
http://velvet.hu/onleany/zsir070325/ Lassan ható mérget rejt a boltokban kapható élelmiszerek többsége. A gyártók nem is titkolják: hidrogénezett növényi zsírnak nevezik.
Hát ez alapján akkor már semmit nem lehet enni, minden ami boltban kapható, az méreg! :/
Nem nem minden méreg csak neked kell mérlegelni, hogy mivel eteted a babádat és veszed e a fáradtságot, hogy utánanézz mit adsz neki! Ennyi.
23-tól tudnál küldeni infót a mosószódáról, mosógolyóról?

2 és fél hós babám 6.21kg nem túl sok ez?

a véd?n? szerint fél éves babák szoktak ilyen súlyúak lenni

Legjobb válasz: 6,21hez kell szeirntem a 800 a lanyom 3 hós vizsgalaton 6 kiló volt, es a doktorneni keveselte, meg azt a kajat is, amit megeszik (600-800, mert 5 helyett csak 4x eszik, ha az otodiket is bele tudnam konyorogni, kb ugy enne szerintem mint a tied) nem irtad fiu e vagy lany, a fiam ebben a korban pont ugy evett es akkora volt, mint a tied. szerintem most mi mondhatunk okos dolgokat, hogy sok, nemsok, a babád érzi. én is paraztam ezen a fiamnal, kis buci gyerek volt, olyan kis massziv, aztan most meg 108 centi és 15 kiló 3.5 evesen. (A lanyomra is hiaba mondja a doktorneni hogy keveset eszik, en olyan kis pufinak látom a kis tokájával, combijával :)) egyebkent a testsulyt ha megszorzod 150-el, azt kell ennie ml-ben naponta.

6, 21hez kell szeirntem a 800 a lanyom 3 hós vizsgalaton 6 kiló volt, es a doktorneni keveselte, meg azt a kajat is, amit megeszik (600-800, mert 5 helyett csak 4x eszik, ha az otodiket is bele tudnam konyorogni, kb ugy enne szerintem mint a tied) nem irtad fiu e vagy lany, a fiam ebben a korban pont ugy evett es akkora volt, mint a tied. szerintem most mi mondhatunk okos dolgokat, hogy sok, nemsok, a babád érzi. én is paraztam ezen a fiamnal, kis buci gyerek volt, olyan kis massziv, aztan most meg 108 centi és 15 kiló 3.5 evesen. (A lanyomra is hiaba mondja a doktorneni hogy keveset eszik, en olyan kis pufinak látom a kis tokájával, combijával :) ) egyebkent a testsulyt ha megszorzod 150-el, azt kell ennie ml-ben naponta.
Az én fiam 3 hónapos több mint 7 kiló!3150grammal született már a kórházban 80-90 grammokat evett.Most 180ml vízbe teszek 6 kanál tápot így majdnem 200g (mindezt AR-es tápból)benyomja egy szemig, naponta 6x eszik.Elõször csak sima tápot kapott de azzal csak másfél két órát bírt ki és állandóan bõgött ezért írt föl a doki neki AR-eset.Múlt héten már elvittem a dokihoz hogy nézze meg, mert aggódok hogy ekkora és hogy ílyen gyorsan nõ, azt mondta minden oké és nem baj.A másik 3 gyerkõcöm nekem is 6 hósan volt ekkora, pedig kb ilyen súllyal születtek.
Szia!!!Szerintem nem sok a baba súlya, a születési súlyához képest meg pláne.Az én lányom 4050 grammal született, 2 hónaposan 6500 gramm volt a súlya, és csak szopik.Tényleg nem tudod túletetni, és majd meglátod, ha kúszni-mászi, menni fog, megáll az ilyen nagy mértékû súlygyarapodás.Az elsõ lánykám 6 hetesen volt 6600 gramm, 1 éves korában pedig 10 kiló.:-)Boldog babázást kívánok!!!Üdv:2 gyerkõcös
nem a súlyát sokallanám, hanem a 850 ml tápot. Pontosan nem tudom, de 2 hónaposan az adag étkezésenként olyan 3 kanál (90 ml), az 6 étkezésnél nem kéne hogy 550 ml-nél több legyen. azt hiszem így van a dobozán is. A súlya relatív, mert kimondva sok ez a 6, 21kg, de mennyivel született, milyen hosszú, stb. A gyarapodás általában havi 1 kg.
A kérdező hozzászólása: 3750g mal és 55 cm-rel született, általában elõször cicizik és aztán adom oda neki a 90ml tápot de néha kevesli és sír, akkor még adok neki 30ml-t, de van hogy meghagy kb 10-20 ml is szóval nem eszik "feleslegesen"csak annyit amíg éhes.azt is mondta a védõnõ, hogy ez majd csökkenhet.
A kérdező hozzászólása: van hogy 110ml-t eszik egy evésre, van hogy 190ml-t
A 800-850ml táp nekem is soknak tûnik egy 2 és fél hónapos babának. Az adagonként 140ml??? Ez sok.A súlya is soknak tûnik. Bár tény, hogy tudni kellene a születési súlyát is, mert ha mondjuk 4, 25kg-mal született, akkor lehet ennyi, mivel általában 1kg-ot híznak havonta az elsõ hónapokban. Nekem lehet azért tûnik nagyon soknak, mert a kislányom 1 éves és 8, 60kg. Én ezt kevesellem, de a doki és védõnõ szerint teljesen a normál, átlagban van. Na meg kinézetre sem vékony, olyan gusztusos.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, megnyugodtam :)

Cseresznyelevet adhatok 6 es fel hos babanak es okozhat szekrekedest?

Legjobb válasz: Nem csak a levét de a cseresznyét is adhatod a babádnak turmixold össze és szûrõn engedd át. Nem hiszem hogy székrekedést okoz esetleg egy kis puffadást azt igen nállunk egyik se volt.az én babám is 6 és fél hós.

Nem csak a levét de a cseresznyét is adhatod a babádnak turmixold össze és szûrõn engedd át. Nem hiszem hogy székrekedést okoz esetleg egy kis puffadást azt igen nállunk egyik se volt.az én babám is 6 és fél hós.
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszt. Gyumolcscentrifugan engedtem at, aztan szuron. Holnapra kiderul az eredmeny. :-))

6 hónapos babád mekkora és miket csinál már? Fogacska?

Legf?képp kislány baba érdekelne! De jöhetnek a kisfiús beszámolók is! :)

Legjobb válasz: Az én babám egy hete múlt 6 hós és lány: 6900 g és 66 cm Ül, négykézláb mászik, felhúzza magát állásba gyakorlatilag bárhol. Nagyokat esik :-)) Sokat kiabál és sokat nyûgös is sajnos a foga miatt szerintem, ami még nem jött ki de nagyon be van dagadva alul az ínye. De tud nagyokat kacagni is! :-)) Gügyögni nem igazán szokott inkább berregg és fújja a nyálát "köpköd" és nagyon élvezi! Egész napos foglalkozást igényel és éjjel is sokszor kel mostanában (tegnap vagy 8X legalább be kellett mennem hozzá).

Az én babám egy hete múlt 6 hós és lány: 6900 g és 66 cm Ül, négykézláb mászik, felhúzza magát állásba gyakorlatilag bárhol. Nagyokat esik :-)) Sokat kiabál és sokat nyûgös is sajnos a foga miatt szerintem, ami még nem jött ki de nagyon be van dagadva alul az ínye. De tud nagyokat kacagni is! :-)) Gügyögni nem igazán szokott inkább berregg és fújja a nyálát "köpköd" és nagyon élvezi! Egész napos foglalkozást igényel és éjjel is sokszor kel mostanában (tegnap vagy 8X legalább be kellett mennem hozzá).
Még egy kisfiú. :) 7450 gramm 70 centi. Forog minden fele. Gurulva közlekedik (nagyon vicces). Kúszik de nem mászik még. Ha meg tud valamiben kapaszkodni akkor fel ül, de ha el engedi akkor el borul. :) A szókincse, mama-baba. Meg persze a saját nyelvén magyaráz. :D Nincs még foga, de nagyon rág és duzzadt az ínye. Napok óta alig alszunk miatta. Nálatok mi a helyzet?
akkor egy kisfiu: 7070gramm és 68cm forog hátról hasra, és kitámaszt, így hátrafele kúszik :) )(hasról hátra még nemigazán tud fordulni, még csak kb 2x sikrült neki) Kb ennyit tud még csak. És foga sincs még. :) (és annyira imádom)
A kérdező hozzászólása: Az én lányom 7500gramm és 66cm. Hasról hátra fordul, kúszik, ha megfogja a kezem felhúzz magát ülésbe és a hordozóba is próbál felülni! Szókincs: jajajajaj, neeee, dededee, szóval úgy igazi szavak nincsenek (nem is várom tõle), de gügyörészik nagyon! Síkít, kiabál, nevet, kacag. Nyújtja a kezét, hogy vegyem fel, szépen eszik kanállal, egyre jobban mutatkozik az egyénisége... nagyon dühös lesz, ha nem megy neki valami! Mindent a szájába vesz, átteszi a játékot egyik kezébõl a másikba, szerintem lassan lassan jönni fog a foga, mert mintha látnám, h duzzad neki az inye! :) Köszönöm az eddigi beszámolókat! :)
Az én kislányom 1 hete múlt 6 hónapos. 8040g és 72 cm. Tegnap bújt ki az elsõ foga, de még jön 3.Hátról hasra fordul, vissza még csak 2x fordult. Stabilan ül önállóan, de magától még nem ül fel, csak ültetve. Fõképp szopik még, de már napi 2x kóstolgatunk néhány kanál pépet.Éjszaka 1-2x ébred, akkor szopik és vissza is alszik. Tudja, h hol a lámpa. Ha mondjuk neki, oda néz. Sikongat, kacag, gagyorászik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!