Találatok a következő kifejezésre: Babám 5 fél (310 db)

Babám 5 és fél hónapos. Baj, ha nem fordul hasáról hátára és nem kúszik?

Legjobb válasz: Szia! Az én babám is 5 és fél hónapos és egyáltalán nem fordul meg.Se hasról hátra,se hátról hasra.Próbálkozik már,de nem sikerül neki és ilyenkor mérgesen sírdogál.Van úgy hogy oldalára sikerül neki,de aztán se elõre,se hátra.:) Ha hasra rakom és játékokat pakolok elé,nyújtja érte a kezét,de ennyi,nem kúszik.Én már aggódok,hogy le van maradva mozgásfejlõdésbe,de a védõnõnk azt mondta nem kell aggódnom,majd ha a babám akar,akkor menni fog a dolog.Egyébként meg nagyon utál hason lenni,mindig sír,hiába próbálom õt lekötni valamivel. Úgyhogy szerintem te se aggódj,ami késik nem múlik.

Szia! Az én babám is 5 és fél hónapos és egyáltalán nem fordul meg.Se hasról hátra, se hátról hasra.Próbálkozik már, de nem sikerül neki és ilyenkor mérgesen sírdogál.Van úgy hogy oldalára sikerül neki, de aztán se elõre, se hátra.:) Ha hasra rakom és játékokat pakolok elé, nyújtja érte a kezét, de ennyi, nem kúszik.Én már aggódok, hogy le van maradva mozgásfejlõdésbe, de a védõnõnk azt mondta nem kell aggódnom, majd ha a babám akar, akkor menni fog a dolog.Egyébként meg nagyon utál hason lenni, mindig sír, hiába próbálom õt lekötni valamivel. Úgyhogy szerintem te se aggódj, ami késik nem múlik.
minden baba más. a rokonságba van egy 8 honapos baba aki olyan lusta h semmit nem akar csinálni. azt mondta az orvos nincs vele baj azt leszámítvah lusta de elõbb utobb õ is csinálni fogja. ez olyan mint hogy egyik bnõm kislánya már 1.5évesen csacsogott másik bnõmé pedig csak 2.5évesen kezedett szavakat mondani. nincs semmi baj nyugodj meg!
Persze hogy lemegy az. Ne haragudj ha megbántottalak volna a kérdésemmel.
A kérdező hozzászólása: 5 és fél hónaposan ennyi. 3 és fél kilóval született. Anyatejet eszik csak, avval nem lehet túltáplálni, Õ most ducika, majd lemegy.
Mennyi?????? Jézusom! Hát mennyivel született?
A kérdező hozzászólása: 3 hónaposan már nekem is hasról hátra fordult, de csak aznap 2x, azóta nem. Állítólag az nem tudatos.. Ki tudja. Mondjuk 8, 4 kiló a kislányom, nem tudom az számít-e.
a mi babánk 8 hetes és tegnap hasról hátra fordult nagy erölködések árán 3x is. felvettük kamerával :) én meg azért aggódtam, hogy nehogy meghúzódjon neki valami. Nyugi nincs a babáddal semmi baj, majd megfordul. :)
Sziasztok! minden baba más elvileg már tudják ezeket. De van aki még ilyenkor csak próbálkozik. Én nem aggódnék. Egy 5 hónapos fiú anyukája.
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy írtál. Ha van kedved levelezni, írj az e-mailemre, és megbeszéljük, hogy aktuálisan mitõl kellene paráznunk:)
Az én babám napra pontosan 5 hónaposan fordult eloszor hasra majd onnan vissza. Ne aggódj, majd fogja o is csinálni.

Az normális hogy a babám még mindig viszonylag gyakran és nagyokat bukik, és nem csak közvetlenül szopi után, van, hogy rá fél/1 órával? Babám 5 hós múlt, anyatejes, hozzátáplált.

Legjobb válasz: Ugyanebben a cipõben járunk mi is, 5 hós múlt a kisfiam és sokat bukik - ált szopi után min. fél órával. Nálunk a hozzátáplálás egyelõre annyit jelent, hogy kóstolgatjuk a gyümiket. A védõnénink tanácsolta, hogy adjunk szopi elõtt krumplipépet a Manónak, az besûríti a tejet és nem fog annyit bukni. Még nem próbáltuk ki, mert úgy vettem észre, hogy a kisfiam tényleg csak akkor bukik, ha sokat/többet evett a szokásosnál. Egyébként nálunk akkor sûrûsödtek a bukások, amikor már nem volt el kicsit sem a hátán - egybõl hasra vágta magát.

Ugyanebben a cipõben járunk mi is, 5 hós múlt a kisfiam és sokat bukik - ált szopi után min. fél órával. Nálunk a hozzátáplálás egyelõre annyit jelent, hogy kóstolgatjuk a gyümiket. A védõnénink tanácsolta, hogy adjunk szopi elõtt krumplipépet a Manónak, az besûríti a tejet és nem fog annyit bukni. Még nem próbáltuk ki, mert úgy vettem észre, hogy a kisfiam tényleg csak akkor bukik, ha sokat/többet evett a szokásosnál. Egyébként nálunk akkor sûrûsödtek a bukások, amikor már nem volt el kicsit sem a hátán - egybõl hasra vágta magát.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, fogzással nem állhat ez kapcsolatban?
súlya nem stagnál vagy veszít belõle?mert ha igen akkor az baj, az én lányom is volt így, épp ebben a korban, de õ hízott rendesen így a doki azt mondta csak a felesleget bukja ki.volt hogy 2 órával evés után is.bár õ tápszeres.
6 hósak vagyunk!A mai napig is néha elõfordul, hogy bukik de én azt vettem észre, hogy általába akkor ha ül, vagy hason van és próbálna kúszni, gondolom ilyenkor nyomódik a kis gyomra!
Szia, nálunk is ez van , fõleg akkor, ha erölködik vagy ha hasra vágja magát akkor kijön a felesleg. De ha sokat eszik akkor is jön ki. Hízik rendesen tehát nem gond.

5 hos és 3 hetes a babám. Már félig felült magátol ez azt jelenti hogy hamarosan teljesen felül?

Azért kérdezem mert mászni viszont még nem igazán tud, csak most kezd belejönni.

Legjobb válasz: Helyes, hogy nem erõlteted. Hagyd a maga sebességén haladni. És valóban, hamarosan fel fog teljesen ülni. A babák ilyenek. Mindent megtanulnak, amit kell, csak hagyni kell õket. :D

Helyes, hogy nem erõlteted. Hagyd a maga sebességén haladni. És valóban, hamarosan fel fog teljesen ülni. A babák ilyenek. Mindent megtanulnak, amit kell, csak hagyni kell õket. :D


A Babám 5 és fél hónapos! Az a szokása, hogy a fejére húzza a takarót, pelust! A tiétek is csinálja?

Legjobb válasz: Az én babóm 4,5 hónapos.Õ azzal szórakoztatja magát, hogy az elõkét húzza állandóan az arcára, aztán szól, hogy nem kap levegõt.

Az én babóm 4, 5 hónapos.Õ azzal szórakoztatja magát, hogy az elõkét húzza állandóan az arcára, aztán szól, hogy nem kap levegõt.
Az én babám 3.5 hónaposan kezdte, most 4 hónapos mult, de még mindíg szórakoztatja. Sõt, most már a szájába is tömködi...
szia!az én babám 7 hónapos, régóta elalvásnál húzgálja a fejére..többször ránézek, majd amikor elaludt leveszem róla...
Bújócskázik. Az enyém is ezt csinálta egy idõben, azt hiszik, úgy nem látszanak. Hamar leszokott róla (pár nap alatt).
Csinálja, és ha lehúzza azt mondom kukucs, akkor hangosan kacag:) Nagyon szereti, magától teszi a fejére és húzza le:)
6 hósom kezdetektõl így alszik.Amikor játszik, akkor meg sikongat a kendõ alatt.
5 hónapos kislányom csinálja, aztán nem tudja levenni és kézzel-lábbal kapálódzik, hogy segítsek.
Az én fiam 10 hónapos és imád úgy mászkálni, hogy a fején van a pelus.Sõt még az enyémre is tesz egyet.:-)Játszanak vele.Csak engem a frász kerülget amikor elindul így, és semmit nem lát...Õ viszont akkorákat nevet, nagyon szereti.
A kérdező hozzászólása: Bocs, de nem írtam , hogy éjszaka csinálja, hogy alvás közben a fejére húzza a dolgokat!Már azt csináltam, hogy a takarót kikötöttem a kiságyhoz spárgával, és így nincs akkora veszély!:)

A meningococcus C elleni oltáson babák részére van TB támogatás? Mindenképpen be akarjuk oltatni a babót (5 hó) Mennyibe kerül ha doki írja fel?

Legjobb válasz: Én tavaly 1 éves státuszon oltattam be a babámat mert akkor már csak 1 oltás. 2200 Ft volt receptre. 1 éves kor alatt 2 oltás szükséges. 2 éves kor alatt 70% TB támogatás van rajta.

Én tavaly 1 éves státuszon oltattam be a babámat mert akkor már csak 1 oltás. 2200 Ft volt receptre. 1 éves kor alatt 2 oltás szükséges. 2 éves kor alatt 70% TB támogatás van rajta.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ! :) Reméljük nem lesznek rejtett költségek ( pl hogy a doki pénzt kér a beadásért)
Így fog egy oltás kb. 2000-2500 Ft-be kerülni, gyógyszertártól függõen, vagyis a kettõ, olyan 4-5 ezer között lesz. Mondtam, hogy jár a 70%:) Azért kettõ, mert 1 éves kor alatt ebbõl az oltásból kettõ jár, 1 éves kor felett csak egy oltás kellene.
A kérdező hozzászólása: nálunk azt ikszelte be, hogy Eü. emelt . így kb mennyibe fog kerülni? 2 oltást kell kiváltani.
Hát nekem sincs eü kártyám mégis 2 ezret fizettem, azt kell beikszelnie a recepten. Ez minden 2 év alatti gyereknek jár. Sajna kérhet pénzt, mert beadja a nem kötelezõ védõoltást. A mienk nem kért szerencsére. Na mindegy, én tuti keresnék egy másik orvost, mert ez nagyon lehúzós!
* nincs
igen, de nekünk azt mondta, hogy amiért beadja az is x ft..így lesz kb 5 ezer..de azt mondta, h eü kártyára lehet..de nekünk nicsi :-((
Vagyis az oltóanyagnak 2 ezer forint körül kell lennie az árnak. http://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/meningitec_.. Itt írja mennyi, számoljátok ki 70% támogatással. Ugye az árak gyógyszertáranként eltérnek.
Az oltóanyag normál ára 6500-7000 Ft között van, amire 2 éves életkor alatt 70% a támogatás, tehát 5 ezer forintba nem kerül. Mivel EÜ támogatásra adható. Sok orvos nem tudja, nem figyelik, tavaly nekem se tudta a doki, az asszisztens figyelmeztette, hogy EÜ támogatás van rá. Mindenképpen nézzétek meg a receptet, nehogy rosszat x-jen be a doki.
mi csütörtökön megyünk a receptért a gy.orvoshoz..azt mondta kb 5 ezer ft lesz, mi is 5 hósak vagyunk..
Most volt nálam a védõnõ és mondta hogy nagyon felemelték a nem köteleõ oltások árát. A meningococcus C-t nem kérdeztem, mert az tavaly adattam be, a kullancs encephalitys-t kérdeztem, arra azt mondta, hogy 1500-2000 Ft-ról megemelték 5 ezer forintra receptre!! Szóval, ne lepõdj meg, ha mégse 2 ezer lesz egy vakcina.

Kb. 8 hetes terhes lehetek. Állandóan feszültnek érzem magam, olyan mintha izgulnék, a gyomrom egy csomóban van. Félek, hogy ártok vele a babának. 5 nap múlva megyek először a dokihoz. Lehet, hogy utána majd megnyugszom?

Ittam orbáncf? teát, mert gondoltam azzal nem ártok de valahol olvastam, hogy nem mindegyik gyóhynövény hasznos ilyenkor.

Legjobb válasz: Szia! Miért idegeskedsz? Nem szabad! Tényleg ártasz vele a babának, mivel õ is érzi a te hangulatodat. Ne stresszelj, nem lesz semmi gond. Mikor elõször látod az ultrahangon, akkor nagyon fogsz örülni. Én talán még pityeregtem is a kis mozgékony teremtményen. Minden rendben lesz csak vigyázz magadra. Próbálj megnyugodni és várni. Én is féltem az elején, megnyugodtam majd ismét aggódtam. Ez hullámzó lesz, de próbáld nyugtatni magad. Én sokat olvastam a terhességrõl az interneten és segített hidd el. Mindent megkérdeztem a dokitól és a védõnõtõl. SOk sikert a babához! Egy 39 hetes kismama

Szia! Miért idegeskedsz? Nem szabad! Tényleg ártasz vele a babának, mivel õ is érzi a te hangulatodat. Ne stresszelj, nem lesz semmi gond. Mikor elõször látod az ultrahangon, akkor nagyon fogsz örülni. Én talán még pityeregtem is a kis mozgékony teremtményen. Minden rendben lesz csak vigyázz magadra. Próbálj megnyugodni és várni. Én is féltem az elején, megnyugodtam majd ismét aggódtam. Ez hullámzó lesz, de próbáld nyugtatni magad. Én sokat olvastam a terhességrõl az interneten és segített hidd el. Mindent megkérdeztem a dokitól és a védõnõtõl. SOk sikert a babához! Egy 39 hetes kismama
Azzal nem teszel jót ha izgatott vagy! Ne aggódj nem lesz semmi baj, mert miért is lenne? Pár nap és látod a picurkát a pocakodba és valószínû a szívdobbanásait is hallhatod! Megijedni akkor lehet ha vérzel vagy naygyon görcsölsz, de ez sem jelent mindig rosszat! Csak nyugi és élvezd a várandósságot!
Szia! Én is nagyon ideges vagyok, mert utóbb még csak a petezsák látszott, és kevesebbnek is ítélték a korát mint ahogy számoltam, hétfõn kell mennem újra, de úgy érzem soha sem lesz hétfõ!!!!!!
Szia! Nem tudom az orbáncfû tea mire való, de idegességre jó a citromfû tea, mert megnyugtat, és kismamák is ihatják azt olvastam! Ne aggódj túl sokat, az nem tesz jót a babának. Nem tudom miért idegeskedsz sokat, de próbálj meg relaxálni picit... Sok sikert!
Ne erõltesd. Még nem érett meg a hozzátáplálásra.
Igen, még várhatsz.Az én lányom is kb ilyen idõsen kapott elõször õszibarackot (mi almával kezdtük 3, 4 hósan, az ízlett neki).A barackot egyenesen imádja! Esetleg megpróbálhatod összekeverni a kettõt, hátha úgy már jobban csúszik.Ha így sem akkor várj pár hetet még:) 6, 5 hós kislány anyuja
én is igy voltam, semmi nem tetszet, , de paradicsom leve az igan, utána már jöhetett minden:) most egy éves, a barackot és almát most sem szerti
Próbáld meg tegyél bele egy kis cukrot, semmi baja nem lesz a cukortól.Én mindig megcukroztam a kislányomnak.
1 hét alatt én is megunnám ;) szerintem 3-4 napig kóstoltass csak és próbáld ki a sütõtököt vagy szilvát, meggyet. nem értek egyet azzal aki azt mondja várj, 5, 5 hónapos, 6 hónapos korában pont el tudod kezdeni a hozzátáplálást ha most kóstoltatsz. szerintem ismertesd meg különbözõ ízû gyümölcsökkel-zöldségekkel elsõ körben aztn majd megtetszik neki valami :)
Lányom másfél éves és soha nem szerette az almát, barackot is csak idén kezdte el enni, tavaly még sz sem kellett neki. Mi sem szeretünk minden kaját.

4, 5 hónapos babám 5. nap után sem tudja megenni a tejpépet. Próbálkozzak még? Sütõtököt adhatok lassan neki? Barackot nem adhatok, almától félek.

arackot a refluxa miatt nem lehet egyelõre. Almát lehetne, de így is szorulásos, hát nem tudom.

Legjobb válasz: Adj sütõtököt.De amúgy nem kötelezõ gyümölccsel kezdeni,adhatsz krumplit,répát is. Nem erõltetném a tejpépet,fõleg ha szoptatsz!

Adj sütõtököt.De amúgy nem kötelezõ gyümölccsel kezdeni, adhatsz krumplit, répát is. Nem erõltetném a tejpépet, fõleg ha szoptatsz!
sütõtök simán mehet! és zöldségek is! És itt van a többi (letölthetõ táblázatot keress!) [link]
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen nektek a válaszokat.
nekem sem ette meg a fiam a pépet, pont olyan 5 hónapos kora elején kóstoltattam vele, aztán hagytam, és utána kb egy hónap múlva próbáltam újra a pépet, akkor meg úgy megette, mint a szél :) ) úh szerintem próbáld késõbb újra, amikor már több mindent kóstolt elõtte :) répa is tud szorulást okozni, szerintem azzal óvatosan bánj :)
A kérdező hozzászólása: okés, köszi a tippet

Babám 5 hónapos evés közben végezte el nagydolgát, pár másodpercre rá elkezdte fulladozó hangon, nehezen venni a levegőt. Fél perces szünetekkel 4-5 ször megismétlődött, nem köhögött nem sírt. Tapasztalt-e már valaki hasonlót?

Voltunk már az orvosnál,csak kiváncsi vagyok esetleg más is járt-e már így és neki mit mondtak,mert mi nagyon megijedtünk és nem tudok megnyugodni?!!

Legjobb válasz: az én fiacskám is igy végzi a dolgát:) én is elõször megijedtem, de semmi baj õigy koncentrál:)

az én fiacskám is igy végzi a dolgát:) én is elõször megijedtem, de semmi baj õigy koncentrál:)

2 és fél hónapos babám 5 napja nagyon nyűgös, sokat sír. A védőnő azt mondta, hogy a hasa fáj, de én nem hiszem, hogy egész nap attól nyűgös. (papaverines oldatot írt fel az orvos, azt adom neki) Mitől lehet? A többi lent.

Szerintetek lehet hogy a nagy lehűlés okozza ezt a nyűgösködést? Talán a hidegfront viseli meg ennyire? Gondoltam növekedési ugrásra is, mert a 6 hetes ugrásnál hasonlóan viselkedett!Még a fogzás is megfordult a fejemben, mert néha tömködi az öklét a szájába, kicsit többet nyáladzik, de ez nem túl korai?Ha kézben van akkor nem sír, de ha leteszem, szinte még le se rakom és elkezd "puffogni" és üvölteni...pár perc múlva pedig mosolyog...utána újra üvölt.

Legjobb válasz: Az én kislányomnak is vannak ilyen napjai (teljesen váltózó a hangulata és viselkedése). Szerintem amíg a kezedben nem sír addig nem lehet nagy gondja, elvégre ha fájna valamije akkor az a kezedben is fájna és ott is sírna (szerintem)... Ezért én a saját kislányomnál arra jutottam hogy hisztis kicsikét, és nagyon nehezen viseli a frontokat, ilyenkor még hisztisebb (merthogy kézben az én törpikém sem sír)... Aztán lehet hogy tévedek, mert elsõ baba...

Az én kislányomnak is vannak ilyen napjai (teljesen váltózó a hangulata és viselkedése). Szerintem amíg a kezedben nem sír addig nem lehet nagy gondja, elvégre ha fájna valamije akkor az a kezedben is fájna és ott is sírna (szerintem)... Ezért én a saját kislányomnál arra jutottam hogy hisztis kicsikét, és nagyon nehezen viseli a frontokat, ilyenkor még hisztisebb (merthogy kézben az én törpikém sem sír)... Aztán lehet hogy tévedek, mert elsõ baba...
A kérdező hozzászólása: Nekem is elsõ baba, így nagyon nehéz kitaláni, hogy mi bántja szegényt...azért megvárom, hogy elmúljon ez a nagy hideg, lehet hogy tényleg frontérzékeny, és attól ennyire nyughatatlan...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!