Találatok a következő kifejezésre: Babám 4 normális, (86 db)

szia, kg onként 120-180 ml, úgyhogy jó, az alvást nem tudom
Igen elég, nekem azt mondták, hogy ahány kg a baba, annyiszor 100 ml kajcsit kell ennie. Pl. 3 kg = 300 ml. Ez a minimum, a többit állítólag õk tudják.
Ha nem ébreszted, mennyi idõ után ébred fel magától? amúgy ebben a korban még minden normális, akármennyit is alszik. õ még ösztönösen felébred, ha éhes. a 400 ml kaja nagyjából jó neki ebben a korban, ehhez a súlyhoz!
Szia! ha éjszaka fel-felébred, akkor gyanakodhatsz arra, hogy felcserélte az éjszakát a nappallal. Nekik még nincs ez kialakulva. Én is örültem annak idején, hogy tyûû milyen sokat alszik nappal, aztán éjjel fél 2kor sikerült elaltatni. Utána már felébresztettem. Max 4 órát hagytam. Kutatók azt mondják, hogy ebben a korban még az éhségérzetet sem tudják igazán kifejezni, tehát nem bazírozhatsz arra, hogy majd felkel ha éhes lesz. Még nagyon pici, én biztosan ébreszteném.
Már nem sárga?
Ha nincs besárgulva, akkor valószinüleg nincs gond, de a védõnõtök bizti szivesen kimegy és megnézi.
A kérdező hozzászólása: A védõnõ beteg, még nem volt kint:(!egy picit sárga, de már szépen alakul!köszönöm a válaszokat!

Hogy tudnám rászoktatni 4 hónapos tápszeres babámat, hogy normális adagokat egyen?

Minden nap kb. 750-800 ml-t eszik, szóval szerintem a mennyiséggel nincs gond, gyarapszik is szépen. Viszont napközben egyszerre ritkán eszik 100-nál többet, néha még ennyit sem. Van, hogy emiatt 2 óránként kell etetni. Megtömni nem tudom (és nem is akarom), hiszen a felesleg úgyis visszajön. Azt sem akarom, hogy üvöltsön, mert nem adok neki enni mondjuk 3-4 órán keresztül. Érdekes módon este sem eszik sokat, mégis rendesen alszik. Tegnap pl. 11-kor evett 70-et és utána reggel fél 6-ig aludt.

Legjobb válasz: Szia! A mi kisbabánk is ugyan így evet mint a tiéd, annyi különbséggel hogy õ egy evészetre megette a 150-160 ml és 2 óránként az esténk pedig úgy alakult hogy 18.00 kor fürdés utánna kajcsi a fent említett mennyiséggel és reggel 5-ig alvás. Aztán egyik napról a másikra simán kibírt 2 óra helyett 3 órát majd van hogy 4 órát is elvan. Mondjuk mi 4,5 hónapos korban már elkezdtük a hozzátáplálást.

Szia! A mi kisbabánk is ugyan így evet mint a tiéd, annyi különbséggel hogy õ egy evészetre megette a 150-160 ml és 2 óránként az esténk pedig úgy alakult hogy 18.00 kor fürdés utánna kajcsi a fent említett mennyiséggel és reggel 5-ig alvás. Aztán egyik napról a másikra simán kibírt 2 óra helyett 3 órát majd van hogy 4 órát is elvan. Mondjuk mi 4, 5 hónapos korban már elkezdtük a hozzátáplálást.

4 napja nincs széklete a babámnak, ez normális? (anyatejes baba)

Legjobb válasz: Igen.normalis.anyatejes babanal akar minden szopikor lehet de van h tiz napig semmi.ket het utan mar dokihoz kell vinni.

Igen.normalis.anyatejes babanal akar minden szopikor lehet de van h tiz napig semmi.ket het utan mar dokihoz kell vinni.
elõfordul ha nincs felpuffadva nincs gond
Normalis. Enyemnek 7-10naponta volt. Hozzataplalassal megvaltozik.


2 hetes babám 4 óránként szopizik. Igaz akkor sokat eszik. Normális ez?

Legjobb válasz: Teljesen normális, ne aggódj.

Teljesen normális, ne aggódj.
az nagyon jó. Kisfiam 6 hós koráig 3 óránként evett éjjel-nappal:-)
Teljesen jó. Az igény szerinti szoptatás a legjobb. Az én fiam van amikor óránként szopizik. 2830g született, most fél éves és 7120g és rengeteg tejem van. Õ már a negyedik gyerkõc. Mind akkor szopizott, amikor éhes volt.
Nem tudom, nekünk azt mondta a gyerekorvos a kórházban hogy három óránta mindenképp kell szopnia, mert kiszárad, és fel kell ébreszteni, ha épp alszik akkor is ebben az idõpontban.
Két hetesen inkább ritka a 4 óránkénti szopizás. Te figyeled az órát vagy magától ilyen a ritmusa? Besárgult a babád? Nem aluszékony?
Normális. Ha normális súllyal született, akkor teljesen normális. Hagyd így, majd jelez õ, ha éhes, és így egy kicsit neked is könnyebb. Nekem is így eszik a lánykám, õ is 2 hetes, 3000 grammal született. A kórházban sem és itthon sem sárgult be, éjszaka sem kel fel sûrûn, eszik este 8-kor, utána csak fél 3-kor kel, aztán fél 7-7 óra körül.
A kérdező hozzászólása: Nem sárgult be, 3500-el született. Ha szopizik, van hogy 110-et is szopik.Éjszaka is sokat alszik, este 9 körül szopizik, aztán hajnal 2-kor..
Ne aggódj, a lányom is így evett, és semmi gondja. Ha alszik, hagyd pihenni. Még olyan is elõfordult 3 hetesen, hogy délután vagy éjjel 5 órát aludt egyhuzamban. Igaz nagyon éhesen ébredt, de semmi pénzért fel nem keltettem volna, alvás közben rengeteget fejlõdnek! Persze néha nekem is megfordult a fejemben, hogy fel kéne ébreszteni, de sose tettem, mindig szépen fejlõdött. Ha gyarapszik a súlya, hagyd aludni.

Néha úgy érzem már nem tudok mit kitalálni, hogy lekössem a 4 hós babámat, ez normális?

Ti hogy vagytok ezzel? Mivel telik a napotok?-és persze a játék címszó alatt mit csináltok?

Legjobb válasz: habtapin volt sokat járókában játékokkal, kinti séta s más hasolnló korú babákhoz mentünk vagy õk jöttek..ja s játszószõnyeg pihenõszék...én annyit nem játszottam most konkrétan vele, de nagyon jó lefoglalta ezekkel magát

habtapin volt sokat járókában játékokkal, kinti séta s más hasolnló korú babákhoz mentünk vagy õk jöttek..ja s játszószõnyeg pihenõszék...én annyit nem játszottam most konkrétan vele, de nagyon jó lefoglalta ezekkel magát
A kisfiam 5 hós és nálunk is ugyanez a helyzet... engem is érdekelne mivel lehetne hosszabb idõre lefoglalni.
A kérdező hozzászólása: Itt is van pihiszék, játszószõnyeg millió játék, de csak reggel van el egyedül, egyébként mindig ott kell vele lennem aszisztálni, mert sírás van hamar...elrontottam valamit? Egész nap pakolom egyik helyrõl a másikra...és játszunk, még így is megunja a játkokat, hogy vele vagyok.

Babám 4 hónapos, normális, hogy még nagy a hasam?

Mikor megy le? El?re engednek a közértben:)

Legjobb válasz: Szia. Azért az teljesen nem megy le magától:(.Sajna. A zsír az megmarad.Nekem is az maradt.Kezdjél tornázni,nagyokat sétálni.yfigyelj az étkezésre.Ezzel NEM azt akartam írni,hogy fogyózzál.Az én lányom is 4 hónapos,mégis van rajtan jócskán.10kg+.30 volt.

Szia. Azért az teljesen nem megy le magától:(.Sajna. A zsír az megmarad.Nekem is az maradt.Kezdjél tornázni, nagyokat sétálni.yfigyelj az étkezésre.Ezzel NEM azt akartam írni, hogy fogyózzál.Az én lányom is 4 hónapos, mégis van rajtan jócskán.10kg+.30 volt.
Szia! Én alapvetõen vékonytestalkatú vagyok és sportos (voltam).Mondhatni kocka hasam volt.Terhesség alatt 17 kg-t szedtem fel, amibõl mindössze 5 maradt meg, pedig semmit nem sportolok, nem fogyózok. 6 hónapos a fiam, de a hasam az valamelyest megmaradt, a köldököm mélyen van, pedig elõtte nem volt.Tehát van rajta zsírréteg. Ez sajnos tényleg csak hasizmozással megy le. Most úgy nézek ki mintha anno 2-3 hónapos tehesen. Szerintem szülés után ez így is marad ha valaki nem eddz rá és ez minden szülésnél csak nõ. A hasüreg is kitágult, a belsõ szervek szalagjait is csak eddzéssel lehet rugalmasítani szerintem.
Akkor én szerencsés vagyok:) A fiammal -9 éve- már 1 hónapon belül semmi nem látszott, akkor 9 kg-ot híztam. A lányommal -ma 3 hetes- 17 kg-ot híztam, már semmi nem látszik. Azokat a nadrágokat hordom amiket terhességem elõtt. Ez alkatfüggõ. Sok ismerõsöm van így mint Te. Sajnos? nekik is csak a torna segített.
A kérdező hozzászólása: Hát, köszi lányok. Nekem is lapos hasam volt, 30 kilót híztam a terhesség alatt, már 22 lement. A régi gatyáim rámjönnek, csak nem tudom begombolni. Azt érzem, hogy ez nem csak háj, hanem bõr és igen, ki van ott minden tágulva:(
Együtt érzek veled!!Én császáros voltam és 6 hónapos a fiam lefogytam azt a 12 kg-t , amit felszedtem, de a nadrágot nem tudom bezipzározni, mert olyan mintha "külön" életet élne az alhasam .Vágás fölött ráereszkedik a hasam és szörnyû!!! A hasizom gyakorlatokat csinálom, de nem sokat tudok, mert még mindig fáj!!Pedig a torna segít ebben a legjobban!!!
Hogyan lehet 30 kilót felszedni???Az iszonyat!
A 22 lefaragott kiló is biztos csak eddzéssel távozott, gratulálni tudok csak hozzá! Szóval a has magától nem lesz lapos!
igen, majd csinálja, ha kedve tartja!
a kisfiam 3 hónaposan fordult meg hasról hátra.csinálta egy ideig, majd semmi.aztán 6 hónaposan megint párszor, de vissza nem fordult.aztán 7 és fél hónaposan elkezdett oda-vissza forogni, de nem gurult soha.nem érdekelte.most 9 hónapos és folyamatosan csinálja.ne izgulj, ha lesz hozzá kedve, csinálni fogja.

13 hós babámnak 4 foga van, ez így normális?

Úgy t?nik sose akar kibújni az összes többi...

Legjobb válasz: Ne izgulj,ki fog jönni a többi is.A lányomnak 10 hónaposan jött ki elõször a felsõ kettõ.Aztán szünet,mi is azt hittük már nem lesz több foga.Most múlt 13 hónapos,és 1 hét alatt jött ki alul 3 foga.Nekünk azt mondta a védõnõ és a gyerekorvos,hogy van olyan akinek csak 15-16 hónaposan jönnek ki az elsõ fogacskák.

Ne izgulj, ki fog jönni a többi is.A lányomnak 10 hónaposan jött ki elõször a felsõ kettõ.Aztán szünet, mi is azt hittük már nem lesz több foga.Most múlt 13 hónapos, és 1 hét alatt jött ki alul 3 foga.Nekünk azt mondta a védõnõ és a gyerekorvos, hogy van olyan akinek csak 15-16 hónaposan jönnek ki az elsõ fogacskák.
a 22.00.-ás vagyok.tudtok valami jó módszer vagy szert hogy ne fájjon neki, mert máraz utólsó 5-tel nem akarok kínlódni, mert ez a 15 kín-keservesen jött ki
Addig örülj! :) Mi szintén 13 hónaposan a 11.-nél járunk, de az ezzel járó dolgokat nem kívánom senkinek. (Na jó, azért lenne ötletem, hogy kinek:) )) Én is arra gondolok, hogyha késõbb bújnak ki, talán nem viseli meg õket annyira! Reménykedj ebben :) Hamarosan úgyis elõbújnak! :) Egy ismerõsöm szintén 13 hónapos kisfiának meg alul van 2.. :)
Az én 13 hósomnak 6 foga van, már hónapok óta semmi...
Lányom 11 hós és még csak egy fél foga van, most nõ az elsõ.Én egy éves voltam, mire áttört.
A szemfogakkal való küzdelmünkben én most õszintén irigyellek! Persze ez nem válasz a kérdésedre, csak én meg fáradt vagyok a hetek óta tartó fogzásos mizéria miatt. 16 hónapos a gyerkõc, de nem is emlékszem, volt-e egyáltalán szünet a fogzásában 8 hónapos kora óta... Remélem ti szerencsésebbek lesztek, ha már így váratnak magukra azok a fogacskák!
nyugi teljesen normális.nõvérem nagyobbik fiának 1 évesen nem volt egyetlen foga sede már folyékonyan beszélt(hihetetlen mi?), kissebbik fiának már 6 hósan volt vagy 6 foga.az én kislányom 18 hós és most bújt ki a 15-ik foga.látod ahány gyerek annyiféleképpen zajlik, még a testvérek sem egyformák.
Szia! Erre mindíg azt válaszolják, hogy normális és biztos az is. Az én lányom 10 hós és sokáig 2 foggal néztünk a világba. A múlt hónapban azonban pocakvakarásra felírtak neki 3x1 homeopátiás kálciumot. Azóta kijött még 6. (pedig azt mondák jól táplálom.)
Miért ne lenne normális?
22:00-sorstárs: nem tudok már semmit :) Én tettem fel tegnap a "7hónapjafogzunk" kérdést.. :D

7 hónapos anyatejes babámnak 4 napja nincs széklete, ez normális még?

3 hete kezdtük a hozzátáplálást, 2 napja próbáljuk az ?szit, el?tte banánt kapott. Lehet, hogy a banán fogta meg a pockját? Az ?szit?l vártam a változást, de eddig semmi.

Legjobb válasz: Lehet, hogy a banán fogta meg. Adhatsz neki szilvapürét, esetleg te egyél aszalt szilvát vagy szilvalekváros kenyeret. A tejbe ez is átmegy és hatni szokott. A cukrozott kamillatea is segíteni szokott, ha nem vagy teljesen cukor ellenes.

Lehet, hogy a banán fogta meg. Adhatsz neki szilvapürét, esetleg te egyél aszalt szilvát vagy szilvalekváros kenyeret. A tejbe ez is átmegy és hatni szokott. A cukrozott kamillatea is segíteni szokott, ha nem vagy teljesen cukor ellenes.

Sajnos tápszereznem kell a babámat. 2 hetesen normális dolog hogy 100-130 ml-t megiszik és átlag 2 óránként ennne? 4 kilós most a babám.

ja és még valami...minden evés után valamennyit bukik mióta tápszert kap.ez normális és csak a felesleg jön ki?

Legjobb válasz: Szerintem csak annyit eszik, amennyire szüksége van. Ha mégis túl sokat enne, azt bukja vissza. Az én babám anyatejes, de õ is szokott bukni. Azt mondják, addig normális ez, amíg nem hány. Az sem baj, ha nagyobb mennyiség jön vissza neki, de ha látod, hogy fáj neki, rosszul van tõle, az már hányás. Szerintem ekkor érdemes a gyerekorvostól, vagy védõnõtõl tanácsot kérni. A te esetedben nem hiszem, hogy baj lenne.

Szerintem csak annyit eszik, amennyire szüksége van. Ha mégis túl sokat enne, azt bukja vissza. Az én babám anyatejes, de õ is szokott bukni. Azt mondják, addig normális ez, amíg nem hány. Az sem baj, ha nagyobb mennyiség jön vissza neki, de ha látod, hogy fáj neki, rosszul van tõle, az már hányás. Szerintem ekkor érdemes a gyerekorvostól, vagy védõnõtõl tanácsot kérni. A te esetedben nem hiszem, hogy baj lenne.
szia! én 1 hetes kora óta tápszerezem, kezdtem 90ml-rel, aztán 120 lett belõle most pedig már1 hónaposan 150ml-t eszik!!!! Ne aggódj, tudja, hogy mennyi neki az elég!
Ha csak bukik és nem hány, az normális. Eleinte én is megijedtem a kisfiam étvágyán! :) Pénteken lesz 1 hónapos, és van, hogy 190-200 ml-t is megeszik! Bár nem minden alkalommal, az átlag 150-170 ml. Tudják, mennyi kell nekik. :) Jó babázást!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!