Találatok a következő kifejezésre: Babám 4 felkel (15 db)

Babám 4 hónapos. Eddig is éjszakánként felkelt 2x, 3x. De most már 2 hete fél, max. Másfél óránként felkel, és nem alszik vissza a cumival. Már nagyon kimerült vagyok. Vannak javaslataitok, hogy mit tudnánk csinálni, hogy jobb legyen?

Legjobb válasz: Sokmindent ki kell próbálni,bújjatok össze hátha te is tudsz így aludni éjjel ráérsz késõbb leszoktatni ha nagyobb lesz,és megérik az egyedül elalváshoz. Rakjad cicire minél többször,ha nincs tejed akkor is...

Sokmindent ki kell próbálni, bújjatok össze hátha te is tudsz így aludni éjjel ráérsz késõbb leszoktatni ha nagyobb lesz, és megérik az egyedül elalváshoz. Rakjad cicire minél többször, ha nincs tejed akkor is...
Nos, lehet, hogy éhes. Nálunk ez volt a baj. Kb négy hónaposan. Szoptatod?
enyém is 4 hós, jó alvó, de néha õ is megérzi az idõt.Ha netán felébred, én ugy szoktam vissza altatni, hogy simizem a hasát lassan és halkan mondom neki, hogy ssssss, remélem érted:-)10 perc és alszik is.Próbáld ki, talán beválik.
szia sajnos nincs 100%-os tipp, lehet hogy az idõt érzi, az én babócáim is rosszak, éjjel is felkelnek, pedig õk már nagyobbak, 4 és 3 évesek.
Szia! Nálunk is ez a helyzet, de itt már több mint egy hónapja. Amikor nem tudom visszaaltatni a kiságyában, akkor odaveszem magam mellé, jó szorosan odabújik. Nem tudom, mi neki a bánata, talán fázik vagy hiányzom neki. Próbáld esetleg te is ki, hogy odaveszed egy kis idõre 2 szopi/tápszer között. Egyébként a védõnõm azt javasolta, minden alkalommal szoptassam meg. Óránként ez kissé badarságnak tûnik..

Csajok! Ha reggelente (5 körül) felkel a babám (4 hónapos), és keservesen sírva pukizik párat, majd visszaalszik és 6-7 között ébred reggelizni, az lehet a krumpli ebédtől?

Most kezdtem neki adni,és nem tudom az okozza-e a bajt,vagy amúgy is ilyen napjai lennének.Hagyjam abba az adását?

Legjobb válasz: Nincs összefüggés ,azt jelenti hogy nem büfizett,rendesen,egy kis langyos tea biztos hatásos lenne,evés után ne fektesd le azonnal,hogy a beszorult levegö egy kis mozgástol ki tudjon jönni.De vannak olyan babák akiknél ez rendszeres,ha nem viseli meg nagyon segits neki ,de nem kell meg ijedni

Nincs összefüggés , azt jelenti hogy nem büfizett, rendesen, egy kis langyos tea biztos hatásos lenne, evés után ne fektesd le azonnal, hogy a beszorult levegö egy kis mozgástol ki tudjon jönni.De vannak olyan babák akiknél ez rendszeres, ha nem viseli meg nagyon segits neki , de nem kell meg ijedni

Mit csináljak 3 hónapos babámmal, ha felkel hajnál 3-4 óra felé szopizni és alig akar visszaaludni?

Legjobb válasz: Az enyém 3 hóanpos lesz ,de ha 4 óra felé kel fel enni, nem mindig akar visszaaludni az ágyában, lehet, mert kezd világosodni. Ha nem jön be a cumi ,akkor magunk közé veszük a naygágyba, ott éltalánban elslszik egy kis simogatástól.

Az enyém 3 hóanpos lesz , de ha 4 óra felé kel fel enni, nem mindig akar visszaaludni az ágyában, lehet, mert kezd világosodni. Ha nem jön be a cumi , akkor magunk közé veszük a naygágyba, ott éltalánban elslszik egy kis simogatástól.
Ikreim vannak, 4 hónaposak, a reggeli (hajnali) szoptatás után néha felébrednek nagyon és nem alszanak vissza rögtön, de nem hisztiznek, vagy sírnak. Egyszerûen ébren vannak, nézelõdnek néma csendben, aztán elõbb-utóbb mégis elalszanak. Én nem csinálok semmit, bent vannak a szobájukban.
A kérdező hozzászólása: Nálam elõfordul hogy reggel 3/4 6-kor alszik vissza.
Ez nálunk is elõfordult.Én olyankor hagytam had pihizzen.Olyan édesen eldumált magában.Ha esetleg eltört a mécses akkor magam mellé vettem (ha már a fejem is leesett a fáradságtól), vagy az ágya mellé ültem és beszéltem hozzá.


A ket hetes babam ha felkel tobb orat is fenn van, de ha elalszik kepes aludni 5 orat is, keltsem fel 3 vagy 4 orankent vagy hagyjam aludni, vagy mit tegyek?

Legjobb válasz: a két hetes baba felébred magától ha éhes lesz, általában másfél 2 óránként ébred, kivéve ha besárgult, mert akkor aluszékonyabb, de 5 óránál tovább nem szabad hagyni,akkor kell felébreszteni. de ne aggódj, ébred magától, hisz szoptatni igény szerint kell.

a két hetes baba felébred magától ha éhes lesz, általában másfél 2 óránként ébred, kivéve ha besárgult, mert akkor aluszékonyabb, de 5 óránál tovább nem szabad hagyni, akkor kell felébreszteni. de ne aggódj, ébred magától, hisz szoptatni igény szerint kell.
Hagyjad nyugodtan, tudja õ mikor éhes:-) Lányom is sokat aldut egyben, már 2 hetesen végigaludta az éjjelt:-) Örülj neki és pihenj te is addig!.-)
5 órát még aludhat nyugodtan. Az én kisfiam is ilyen volt, én csak akkor keltettem fel, ha már nagyon sok idõ telt el (több mint 5-6 óra). 2 hónapos kisfiú anyuja
Szia!Mi is 2 hetesek vagyunk.Mi azt póbáljuk bevezetni h nappal 3 óránként hami akkor ha nics fennt éppen akkor felkeltem de este hagyom aludni kel magától.Már szépen kialakult h az esti fürcsi után az elsõ hami hajnal 1-2 körül van és legközelebb reggel 7kor kel.Ez a napirend majd késõbb lesz hasznos állitolag.

Babám 4 hetes, felkel éjszaka 3 óránként, de már nem kér enni. Ez miért van így?

Legjobb válasz: Mert lehet nem igényli az éjszakai szopikat,nyugtasd meg puszilgasd meg, de ha nem kér enni,semmi gond jelzi mikor éhes.

Mert lehet nem igényli az éjszakai szopikat, nyugtasd meg puszilgasd meg, de ha nem kér enni, semmi gond jelzi mikor éhes.
Fejlõdési ugrás, fogzás, front... szóval sok oka lehet annak, hogy ennyiszer felkel.
Szokj hozzá, sajnos ezt tudom csak mondani. az én kislányom 7 hetes korától aludt este 9-reggel 7-ig, ez így ment 4, 5 hós koráig, aztán azóta (most lesz egy éves)volt olyan h óránként kelt éjszaka, van h csak 1 körül aztán már csak 6-7 óra felé, de olyan is van h mondjuk már éjfél tájban , aztán 2-3 körül és még 5 óra felé is. Ez nagyon sok mindentõl függ, lehet kezdenek jönni a fogai. Próbálkozz homeós bogyókkal, nekünk nem használt, de van akinek sokat segít.

Mi az, amit kipróbáltál hogy jobban aludjon a babád? Segített valami? Ha nem akkor, hogyan lehet túlélni hogy mindig 4-5 alkalommal felkel?

Legjobb válasz: 1.5 éves a lányom és még mindig felkel 1-2 alkalommal,semmit nem tudok csinálni,reménykedem hogy majd elmúlik,kitartás:)

1.5 éves a lányom és még mindig felkel 1-2 alkalommal, semmit nem tudok csinálni, reménykedem hogy majd elmúlik, kitartás:)
14 hónapos a kislányom, nem tudom hányszor kel fel éjjel mert velünk alszik, de sokszor az biztos. nekem nem fárasztó, nm is próbálkozom semmilyen túlélési taktikával. majd karácsonyra ha minden jól megy kész lesz a szobája, akkor lehet elkezdem hozzászoktatni ha hajlandó lesz, de nekünk eddig még egy rossz szavunk sincs ezzel kapcsolatban. a te babád hol alszik? külön? akkor elképzelem h fárasztó lehet...
Viburcol kúp van akinek segít, de nekünk nem ért semmit. Vannak még homeós szerek , amik segíthetnek. Túlélni úgy lehet h te is alszol napközben.amúgy a lánykám is kb. 11 hós koráig éjszaka 2-3 x kelt, de volt olyan h 5x is. Aztán két héttel 1 éves kora elõtt eldöntöttem, h nem adok neki éjjel cicit. kb. két hét alatt elértük h este 9-reggel 7-ig aludt. most 20 hónapos és este legkésõbb 8-kor alszik , reggel 5 és 7 között valamikor ébred, akkor megissza a tejcsijét és 8-9-ig még alszik tovább.
Hogy hogy lehet túlélni?! Nekem 11 hónapos múlt a kisfiam, és most jutott a szervezetem arra a szintre hogy elõjött egy "kis" (doki szerint elég komoly) szívritmuszavar. :(( Azt mondta a doki, pihenjek amikor alszik napközben. Pihentem, és sokkal jobb. :) Igaz, a ház konkrétan romokban, de kit érdekel? :DDD Jól vagyok, és így bírom az éjszakázást! Egyébként próbáltam többféle homeos bogyókat, ideig-óráig segítettek. Nem 2, hanem 3-4 óránként kelt csak. Szerintem túl fogjuk élni! :) )))
Egyeves kora utan kezdte ataludni kislanyom az ejszakat!
az én lányom 6 hetes korátol átalussza az éjszakát. Néha vannak rosszabb napok is, ilyenkor 1x-2x felsír éjszaka. Nem csináltam semmit, ez így alakult. Szerintem te sem tehetsz semmit, csak vársz.
A kérdező hozzászólása: 10 hónapos elmúlt
Mennyi idõs?
Az idõ. Most 2, 5 éves és végigalussza az éjszakát:-))))
nem sokat tudtam elérni nekem a nagyobban olyan 1 éves korra váltak rendes éjszakai alvókká de utána is volt h felébredtek néha
Mennyi idõs? Mellettem volt. Aztán 17 hónapos korában éjszakára elválasztottam. (sokkal korábban ezzel nem próbálkoznék)
Nálunk is velünk alszik, és ha fekel, ami ritka szerencse, akkor elég megsimogatnom a pofiját, vagy a cumit a szájába adnom, és vissza is alszik! Olyan szerencse nincs, hogy felkel, és nem akar vissza aludni! Próbáltad magatok mellé venni?

Lenne egy olyan kérdésem, nem tudom tudtok e segíteni, hogy a 8 hónapos babám 3-4 napja éjjel 1-2 óra körül felkel és sír, visszaaltatni csak nehezen tudom. Mi lehet az ok?

Legjobb válasz: Szia! Az én babám is 8 hónapos, most jött a 6., 7., 8. foga. Õ is ugyanígy volt, 4 éjszaka felébredt sírva és sokáig sírt. Neki még hõemelkedése is volt. Szóval, szerintem nálatok is a fog a bûnös.

Szia! Az én babám is 8 hónapos, most jött a 6., 7., 8. foga. Õ is ugyanígy volt, 4 éjszaka felébredt sírva és sokáig sírt. Neki még hõemelkedése is volt. Szóval, szerintem nálatok is a fog a bûnös.
nálunk ugyanez van a foga miatt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Találtam egy gumócskát a felsõ ínén, ahol majd az elsõ két foga lesz, amellett, az lehet a fogacska majd? Alul van már két foga.

Hogyan lesz szobatiszta a babám? Amikor délben lefekszik nincs semmi a pelusban, amikor felkel 3-4 körül addigra bekakil. Akkor hogy fog szólni?

Legjobb válasz: Mekkora a babád? 2,5 év alatt ne is várd, hogy szobatiszta legyen... és fõleg ne, ha még 4 órát alszik délben.... A szobatisztaság azzal kezdõdik-egy iromány szerint, ha a délutáni pelusa tiszta. Amúgy hogy nem ébred fel arra, hogy kakil? Nem értem...

Mekkora a babád? 2, 5 év alatt ne is várd, hogy szobatiszta legyen... és fõleg ne, ha még 4 órát alszik délben.... A szobatisztaság azzal kezdõdik-egy iromány szerint, ha a délutáni pelusa tiszta. Amúgy hogy nem ébred fel arra, hogy kakil? Nem értem...
Az én fiam is így volt és már majdnem 3 éves és még mindig 3 órát alszik napközben ha módja van rá. És õ is menetrendszerint bekakil. Nem tudom megébred e rá, de mindenesetre nem zavarja:) ) Napközben szól ha pisi jön, bilibe pisil és reggel (a tej ivás után) jön a kaki akkor is szól, hiszen ébren van. Még nem nagyon tudom hogyan fog ez a napközbeni kakilás alakulni, mindenesetre mikor felébred olyan 4 körül mindig mondja hogy : Kakiltam. Hát mondom jó, örülök neki:) ) csak jó lenne a bilibe. És ebben maradunk.

Mitöl lehet hogy a babám eddig elvolt egyedül játszott, nézelödött de mostanában ha nem vagyok vele, nem lát sir nyüglödik? Eddig ha felkelt elvolt az ágyába fél orát mig én elkészültem hogy együnk de most csak akkor jo ha ott vagyok (4, 5honapos)?

Legjobb válasz: az én fiam 4 hónapos és ugyanez van! pedig azt mondták még ez elég korai. hát igen... :) a pihenõszékében elvan pár percet, közben meg hangosan énekelek neki és igyekszem neki szemben lenni. ha ez nem megy, jön a sírás.

az én fiam 4 hónapos és ugyanez van! pedig azt mondták még ez elég korai. hát igen... :) a pihenõszékében elvan pár percet, közben meg hangosan énekelek neki és igyekszem neki szemben lenni. ha ez nem megy, jön a sírás.
Lehet, már az anyás korszak elõjelei. Sokat nem tudsz vele tenni. Vagy viszed magaddal, hogy lásson, hordozóban, vagy kendõben, vagy sír kicsit, amíg nem lát...
Nézz utána, ha érdekel bõvebben: szeparációs félelem. Azt hiszem azt is írják, hogy a baba csak akkor nyugszik meg, ha az édesanyja a közelében van és látja õt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!