Találatok a következő kifejezésre: Babám 4 és szinte csak (8 db)

Babám 4 hónapos és szinte csak kézben hajlandó ellenni. Mit tegyek, hogy néha le tudjam tenni, mert lassan semmit nem tudok tőle csinálni és szalad a lakás?

Más is van ezzel így?

Legjobb válasz: szia nekem két kislányom van mind a kettõ ölben volt míg el nem indultak az egyik 8 hós a másik 9 hós volt mikor elindult szerintem a kenguru vagya hordozókendõ jó megoldás nem fodog elkényesztetni ne aggodj

szia nekem két kislányom van mind a kettõ ölben volt míg el nem indultak az egyik 8 hós a másik 9 hós volt mikor elindult szerintem a kenguru vagya hordozókendõ jó megoldás nem fodog elkényesztetni ne aggodj
szia! Az én 3, 5 hónapos fiam is többet van kézben, mint máshol. Régebben még a babakocsizás is élvezet volt, ma nem nagyon merek vele kimozdulni, mert egy idõ után úgyis fel kell venni. Hasonló cipõben járunk, és kezdek begolyózni:S Félek, hogy így nem fog forogni, fordulni és hasonlók. Én is várom az ötleteket:) ))
sok féle vélemény van. van aki azt mondja nem kényezteted el van aki azt hogy igen. sokféle variációt láttam egyikre sem mondhatni hogy rossz volt. pl a barátnömnél pár hét alatt megszokta a gyerek hogy nincs mindig kézben és visithat akkor sem lesz felvéve (persze észszerü határokon belül) ez tényleg bevált nagyon jól el is játszott egyedül a gyerek, így anyuka nem készült ki annyira és mikor szabad ideje van akkor türelmesen játszik a csemetéjivel. aztán láttam olyan anyát aki kenguruba hordta a gyereket most le sem száll rólá és tiszta ideg hogy a gyerek megint nem hagyja békén ö meg nem tud semmit csinálni (3 éves ) de ez gyerek és anyuka függö. csináld azt amit jónak látsz. akkor sem vagy szívtelen ha lerakod és hagyod bögni (mekszokja ) de azt sem ha magadon cipeled.
Próbáld azt, hogy fõzés közben pl. odateszed magad mellé, akár hordozóban, és miközben jár a kezed, tudsz neki énekelni, folyamatosan beszélni hozzá, persze ez is egy idõ után válik be, meg kell szokja.
Na én biztos nem fogom magamra kötözgetni itthon..volt nekem is olyan ismerõsöm aki még a wcre sem tudott nélküle elmenni, sztem ez már durva.Igenis meg kell szoknia, hogy ha fenn van legyen olyan idõszak amikor egyedül is elvan a kiságyban.Sztem ez csak rendszer kérdése.Persze az elsõ hetekben úgyis mindenki tutjgatja de utánna ha beáll egy rendszer sztem meg kell szokni.Mi lesz ha oviba kell járnia akkor visítani fog, ha otthagyod a szíved fog megszakadni érte..Szépen lépésrõl lépésre kell leszoktatni magadról-ha tényleg ennyire rádszokott.A hordozós ötlet nem rossz ha pl fõzöl, de annak meg az a veszélye sztem, hogy nem fog a kiságyban elaludni majd hanem mindig a közeledben akar ..szval ezzel is vigyázz.39hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, aranyosak vagytok. A hordozós ötletet már próbáltam, de nem vált be, akkor is csukott szemmel ordít, hiába beszélek, énekelek neki. Csak az a jó ha felveszem és sokszor az is csak úgy ha járkálok vele. De én ezt nagyon nehezen viselem mert tényleg 2 perc nyugi nincs sokszor amikor ébren van.
Szia! Nekem is ugyanez volt a szitu. Szaladgáltam én mindenhova tanácsokért, ötletekért, de mindenhol azt mondták hogy TÜRELEM! Majd ha már ül, meg kompozik, na meg amikor mászni fog sokkal könnyebb lesz. És tényleg így lett. TÜRELEM!!! Sok sikert :)
Azt is kipróbálhatod, hogy leteszed a földre egy szõnyegre , körépakolod a játékait. Mindenféle számára érdekes dolgot, amikor elkezd sírni próbáld rávenni csörgõkkel vagy hasonló dolgokkal, ami hangot ad, hogy a játékaira figyeljen. Nálunk ez bevált. Eleinte üvöltött , még le sem tettem aztán pár másodperc után már csak sírdogált , megszokta, hogy egyedül is lehet játszani.Hogyha hozzáért valamihez mindig mondtam neki, hogy milyen ügyes és ettõl teljesen lelkes lett. Így egyre többet játszott.Hogyha kell feküdj le mellé forgasd oldalra, hasra , tornázzatok egy kicsit. Biztos fog neki tetszeni. Beletelik vagy 3 napba, (sírás nélkül nem fog menni) de megéri.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm az ötleteket és a válaszokat. Türelem és próbálkozás a két kulcsszó azt hiszem. Igyekszem

4, 5 hónapos babám eddig átaludta az éjszakákat kb 8 hetes kora óta, 21-6 között aludt. Kb 3 hete szinte minden éjjel felébred olyan 4 körül. Ilyenkor csak játszik egy fél órát és utána visszaalszik. Mitől lehet?

Legjobb válasz: Nálunk ugyanez van, szintén 4,5 hónapos, csak nálunk enni is kér hajnalban... Szerintem a foga bántja az én kislányomat, eléggé be van már dagadva az ínye. Lehet, hogy nálatok is ez van.

Nálunk ugyanez van, szintén 4, 5 hónapos, csak nálunk enni is kér hajnalban... Szerintem a foga bántja az én kislányomat, eléggé be van már dagadva az ínye. Lehet, hogy nálatok is ez van.
Nálunk ugyanez a helyzet. Már átaludta a kislányom az éjszakákat, mostanában viszont 3-4 körül enni kér, utána pedig nem alszik vissza. Egy darabig nézelõdik, "beszélget", aztán mikor jól elfáradt, elkezd sírni. és csak eztán tudom elaltatni. A fogzás szerintem nálunk még korai, még csak 3, 5 hónapos. Viszont más ötletem nincs. Minden jót nektek!

25 hetes vagyok. Normális, hogy kb.3-4 napja nagyon keveset mozog a babám? Máskor nagyokat rugdos és elég sokat, de most szinte csak akkor hajlandó rúgni, ha simogatom a hasam, de akkor is csak egyet-kettőt rúg.

Egyébként szombaton voltunk 4D-s Uh-n és minden rendben volt, de ott sem tudtuk felkelteni. Az id?járás okozhatja?

Legjobb válasz: Az elmúlt 3-4 napban nekem is kevesebbet mozog a babám és nem is rúg olyan erõseket. Lehet az idõjárástól. Vagy lehet h nekem épp úgy fordul h befelé rúg és azt nem érzem annyira. De szerintem ne aggódj! A lényeg h mozog! 20km

Az elmúlt 3-4 napban nekem is kevesebbet mozog a babám és nem is rúg olyan erõseket. Lehet az idõjárástól. Vagy lehet h nekem épp úgy fordul h befelé rúg és azt nem érzem annyira. De szerintem ne aggódj! A lényeg h mozog! 20km
Én a helyedben elmennék orvoshoz csak a biztonság kedvéért, mert ilyenkor napi 10 mozgást érezned kéne. Menj el csak hogy ne idegeskedj miatta.
25 hetesen még nem kell számolni a mozgásokat, csak a 32-36. héttõl! Nyugi, ilyenkor vannak nagyon aktív és nagyon nyugis idõszakok. Ha minden nap érzed 1x-2x, akkor nincs gond! Persze, ha nagyon aggódsz, inkább kérdezd meg a dokit, hogy megnyugodj.
Elso vagyok. Nekem a vedono 24 hetes koromtol mondta a napi 10 mozgast, igaz en nem Mo-n elek, mindenhol mas..
Ne aggódj, az én babám is nagyon lusta.29 hetes vagyok de soha nem volt az a hiperaktív típus.Sõt!!2* VOLTUNK 4D-n mindig azt mondta a doki, hogy nagyon lusta baba, mert hiába ébresztette csak mocorgott.Amúgy idáig minden rendben vele egészséges.


Most kezdtem el érezni a babámat de szinte csak reggel és akkor is csak 4-5 gyenge rugással ez normális?

20 hetes kismama

Legjobb válasz: persze:-) sok mindentõl függ, mikor érzed elõször. Testalkat, hol tapadt meg. Barátnõm 24(!!!!) hetesen érezte elõször és hatalmas, 4 kiló feletti babája született. Boldog babavárást:-) amúgy lehet, hogy már érezhetted hamarabb is, csak akkor nem vetted észre, mert pl porszívóztál és nem figyeltél rá:-)

persze:-) sok mindentõl függ, mikor érzed elõször. Testalkat, hol tapadt meg. Barátnõm 24(!!!!) hetesen érezte elõször és hatalmas, 4 kiló feletti babája született. Boldog babavárást:-) amúgy lehet, hogy már érezhetted hamarabb is, csak akkor nem vetted észre, mert pl porszívóztál és nem figyeltél rá:-)
Igen ez normális!De ha hanyatt fekszel jobban fogod érezni!Ne aggodj, a fent válaszoló soraira egyet értek. 36hkm
magatol rendezödik meg fogja tanulni még pár hét és tudja mikor van nappal s éjjel.
Még ma kezdd el, hogy éjjeli etetéskor majdnem teljesen sötét legyen, nappal pedig, amikor alszik, ne sötétíts be. Így valószínû magától meg fog oldódni pár nap alatt. És nappal élénken beszélj hozzá, játssz vele, nem kell lábujjhegyen járkálni alváskor se. Éjjel viszont semmi játék és buli. :)
Az én babám is ilyen volt ennyi idõs korában.Énis mindent úgy csináltam ahogy az elõttem hozzászóló leírta. Együtt érzek veled, de kitartás hamarosan túlvagy a nehezén.
A kérdező hozzászólása: Nincs lábújjhegyen mászkálás sõt a teló sincs lehalkítva épp azért hogy szokja meg a zajt.Köszönöm a válaszokat. :)
Az jó, rendben rövid idõn belül :)

4 hónapos babám a napközbeni alvásoknál szinte percre pontosan 1 órával az altatás kezdete után felébred és csak nagy nehézségek árán tudom visszaaltatni. Ha nem sikerül, onnan tiszta nyűg az egész nap. Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Nekünk is volt ilyen korszaka. Én rájöttem, hogy hagyni kell annyit aludni, amennyit õ akar. Napi 1-szer kötelezõen visszaaltattam, hogy 1 nagy alvás mindig legyen, egyébként rá volt bízva a dolog. Amíg ilyen pici volt alig aludt, most meg pár hete volt olyan, hogy 4 órát lehúzott egy huzamban. 9,5 hónapos, úgy 7 hónapos kora óta napi 2-szer van 2-2,5 óra alvás. De amint megszokja az ember a rutint, úgyis változni fog. :)

Nekünk is volt ilyen korszaka. Én rájöttem, hogy hagyni kell annyit aludni, amennyit õ akar. Napi 1-szer kötelezõen visszaaltattam, hogy 1 nagy alvás mindig legyen, egyébként rá volt bízva a dolog. Amíg ilyen pici volt alig aludt, most meg pár hete volt olyan, hogy 4 órát lehúzott egy huzamban. 9, 5 hónapos, úgy 7 hónapos kora óta napi 2-szer van 2-2, 5 óra alvás. De amint megszokja az ember a rutint, úgyis változni fog. :)
Az a baj, hogy ilyen idõs korukban az alvásritmusuk 20 perces egységekre bomlik. Tehát 1 órahossza után azért ébred fel, mert éppen egy nem mélyalvós fázisban van, és lehet, h. valami megzavarja ilyenkor. Az én lányom is csinálta ezt egy idõben, pár hétig tartott, aztán szépen visszaállt a 1, 5-2 órás alvásokra. Lehet, h. evés közben most picit többet alszik? A visszaaltatás nem biztos, h. célravezetõ, mert ha õ úgy érzi, h már nem álmos, akkor csak nyûglõdni fog!
A kérdező hozzászólása: Ezt az evés közbeni alvást hogy' érted?

Baj-e, ha egy 11 hónapos babának napi 4-5, és nem is kevés kakija van, ami ráadásul szinte ugyanolyan mint amit megevett, csak éppen büdi is?

Kicsit aggaszt a dolog. Látom, hogy másoknak inkább azzal van problémája, hogy keveset kakil, vagy napokig egyáltalán nem. Az enyém napjában többször is, és olyan, mintha nem is történne semmi a bevitt táplálékkal, azon kívül, hogy büdi lesz. Ráadásul az utolsó 4 hónapban hízott összesen annyit, mint amennyit más babák egy hónapban híznak. Nem tudom mit tegyek. Mi lehet ennek az oka?

Legjobb válasz: Sztem feltétlen beszélj az orvosoddal,ez nem teljesen normális dolog.Valszinleg nem teljesen tudja megemészteni a kajákat(nem tudom mit adsz neki tejet,vagy gluténes ételt stb.)ezért sem hízik.Lehet,h még nem teljesen bírja a szervezete,de anyagcsere probléma is lehet.De ezt csak az orvos fogja tudni megmondani,mi,anyukák nem!!!2 gyerekes anyuka

Sztem feltétlen beszélj az orvosoddal, ez nem teljesen normális dolog.Valszinleg nem teljesen tudja megemészteni a kajákat(nem tudom mit adsz neki tejet, vagy gluténes ételt stb.)ezért sem hízik.Lehet, h még nem teljesen bírja a szervezete, de anyagcsere probléma is lehet.De ezt csak az orvos fogja tudni megmondani, mi, anyukák nem!!!2 gyerekes anyuka
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeteket. Jövõ héten mindenképpen felkeressük a gyerekorvost.
A kérdező hozzászólása: Igen, mindenféleképpen megyünk orvoshoz. Én is arra gyanakszom, hogy valami anyagcsere probléma van. Hippoallergén tápszert kap, valamint fõzelékeket husival, illetve gyümölcsöt, néha adok neki tejpépet. Szoktam még adni neki saját készítésû, kukoricalisztbõl készült babakekszet. Ebben mondjuk van margarin. Meg hát apukáját nem tudom lebeszélni arról, hogy ne adjon neki nasizni háztartási kekszet. Ja és én is adtam már neki néhányszor kenyérhéjat és kiflicsücsköt. De igazad van, el kell mennünk gyerekorvoshoz. Nem is azt várom egyébként az anyukáktól, hogy kitalálják, mi lehet konkrétan a baj, csak kiváncsi voltam, hogy egyáltalán milyen egy 11 hónapos babának a széklet, mert nekem ez az elsõ babám, és a védõnõnek bármit mondok, mindig azt mondja, hogy az nem baj. Mintha az lenne a dolga, hogy intézkedjék, hogy a gyerekorvoshoz sehogy se jussunk el.
Semmiképp nem normális, a hozzátáplálás elején elõfordul, hogy emésztetlenül jön ki az étel, de egy ilyen idõs babánál már nem lenne szabad. Mindenképp vigyétek hétfõn dokihoz. 1 éves kislány anyukája.
Az elsõ vál.vagyok.Sajnos a védõnõk nem mindig vannak képben...ne is foglalkozz vele.Igazából semmi olyat nem adsz, amit normál esetben ne tudna már megemészteni-a picim 8 hós, és már kap glutént-tehát más oka lehet.De hamarosan kiderül.Minden jót!

Hét hetes a babám, csak anyatejes, szopizik 4 óránként. Normális az, hogy 100 és 200 ml között eszik? Mármint az, hogy ennyire eltérõ mennyiségeket? Illetve miért van az, hogy miután evett néha szinte semmit nem tudok már fejni?

Legjobb válasz: Szerintem normális, hogy eltérõ mennyiséget eszik. Te sem eszel mindig ugyanannyit. Ha jóllakott érzi. Ez nálam is mindig kérdéses volt az elején, de úgy vettem észre, ha jól lakott, szépen elfeküdt és elpilledt. Ha még éhes volt, sírt és követelte a kaját. Volt hogy még 100ml-t sem evett. A másodikra nem tudok mit mondani, a mi babánk sajnos tápszeres volt és nem anyatejes.

Szerintem normális, hogy eltérõ mennyiséget eszik. Te sem eszel mindig ugyanannyit. Ha jóllakott érzi. Ez nálam is mindig kérdéses volt az elején, de úgy vettem észre, ha jól lakott, szépen elfeküdt és elpilledt. Ha még éhes volt, sírt és követelte a kaját. Volt hogy még 100ml-t sem evett. A másodikra nem tudok mit mondani, a mi babánk sajnos tápszeres volt és nem anyatejes.
Normális. Annyi eszik, amennyire szüksége van. Az én lányom volt, hogy csak 40-et szopott, máskor meg 180-at.
Ha jóllakik, akkor szerintem felesleges szoptatás után fejni. És egyébként igen, természetes, és normális, hogy változó az étvágya, felnõtteknél is az. Nyugi..
Az enyém is hol 50-et evett, hol 180-at. Ha nem sír sokat és nõ a súlya, minden rendben.
Szerintem teljesen normális. Nekem is általában 50-100 között evett ennyi idõs korban, de néha 150-180-at. Néha marad szoptatás után a ciciben, néha meg nem. De nekem pl sokszor 10-15 perc fejés után indul meg a tej, olyan mintha ciklikusan jönne. Én MINDEN szoptatás után fejtem, mert gyarapítani akartam a tejtermelésemet, hogy legyen tartalék a mélyhûtõben. Jól is jött, mert egyszer a fogaim miatt egy hétig antibiotikumot kellett szednem, ami mellett elvileg szoptathattam, de én inkább a mélyhûtött tejet adtam neki. Illetve sok rémtörténetet hallottam, hogy másoknak egyik napról a másikra apad el a teje, ezért én állandóan fejtem és raktam el, hogy legyen tartalék. Hát most ott tartok, hogy a mélyhûtõnk mindhárom fiókja teli van a tejemmel. Húst már nem is tárolunk a mélyhûtõben. :-) Tehát szerintem ha akarsz lefagyasztani/tartalékolni/gyarapítani a tejed, akkor fejj szakadatlanul, egyébként nem kell csak napi 1-2szer és akkor szépen majd beáll a kereslet-kínálat arány.
Normális az én fiam is így evett , hol ennyit hol annyit. Fejés: nekem rengeteg a tejem , hízik a fiam normálisan sõt... :-) sokszor elkezd folyni magától pedig már majdnem 4hós a gyerköcöm, de ha fejni akarok alig jön valami, állítólag vannak olyan nõk akiknek csak a babájukra indul be a tejcsitermelõdés. Lehet Te is ilyen vagy
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, megnyugtattatok, hogy nem a tej mennyisége fogy és az befolyásolja az evés és a fejés mennyiségét!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!