Találatok a következő kifejezésre: Babám 4 és (732 db)

Mit tegyek? Hőemelkedése van a babámnak.4 és fél hós koraszülött, a korrigált kora másfél hónap. Oltást kapott ma. Nincs itthon semmiféle gyógyszerünk, már harmadszorra kapta a kötelező oltásokat, és még sosem volt tőlük baja!

Legjobb válasz: Ha csak hõemelkedés, akkor nem kell tenned semmit. Bátor vagy amúgy, hogyhogy nincs otthon Germicid kúp? Nekünk anno minden oltásnál rákérdezett a gyerekorvos, hogy van-e otthon kúp, vagy írjon fel? Ha mégis belázasodna, és nincs semmitek, akkor hûtõfürdõ, vagy priznic. Jobbulást a kicsinek!

Ha csak hõemelkedés, akkor nem kell tenned semmit. Bátor vagy amúgy, hogyhogy nincs otthon Germicid kúp? Nekünk anno minden oltásnál rákérdezett a gyerekorvos, hogy van-e otthon kúp, vagy írjon fel? Ha mégis belázasodna, és nincs semmitek, akkor hûtõfürdõ, vagy priznic. Jobbulást a kicsinek!
Mivel írod, hogy kórház sincs a közeletekben, így még egyszer hangsúlyozom, fontos az otthoni lázcsillapítás, egy újszülöttnél is!!!!
Hát én még ilyet nem is hallottam. Ki mondott neked ekkora baromságot?! Egy kisgyerek gyakran lesz lázas, vagy hõemelkedése lehet akár egy náthától is... Az enyém nem egy beteges típus hálistennek, de a Germicidet és a Nurofent az eddigi majdnem 3 éve alatt kellett már néhányszor hirtelen elõkapni a hûtõbõl, éjszaka. Sõt, a gyerekorvos mindig kérdezi, ha megyünk a kötelezõ szurikra, illetve a státuszvizsgálatokra, hogy van-e otthon láz-és fájdalomcsillapítónk? Na, de ne aggódj, figyeld a picit, és reggel szerelkezzetek fel lázcsillapítóval.
1. vagyok. Persze hogy elmúlik, ne idegeskedj! :) Nekem a lányomnak szinte az összes oltása után hõemelkedése volt. Némelyiknél aludt utána 4 egybefüggõ órát is nappal... Tényleg xar a gyerekdokitok... :( Egyébként Nurofen szuszpenzió is jó, amit a 2. válaszoló is írt, azt recept nélkül is lehet kapni a patikában. Lázcsillapító MINDIG kell legyen otthon egy ilyen picurka mellett, mert sose lehet tudni, mikor lesz rá szükség.
Nurofen szirup ami babáknak van, nincs otthon?Ha feljebb menne a láza próbáld meg langyos vizbe tenni, vagy ha ezt nem nagyon szeretné, akkor a csuklójára mellkasára lábára bokájára nem túl hideg vizes ruhát tegyél.Persze ezt sürûn cseréld.Az oltástól lázasodott be az orvos ezt nem mondta?Mindenesetre nagyon ne hagyd felmenni a lázát, ha nem megy le akkor hivj ügyeletet.
A kérdező hozzászólása: Utolsó, hálásan köszönöm. De ma nem alszom úgysem. Itt ülök mellette és folyamatosan nézegetem a lázát...
lázcsillapító nélkül hûtõfürdõzni tudod. holnap mindenféleképpen vegyél a patikában nurofent és panadol szirupot, kifejezetten babáknak van, 3 hónapos kortól adható, nálatok nem tudom lehet-e, de kérdezd meg a dokitokat. ha másért nem, mumusnak mindig legyen a hûtõben, bármikor belázasodhat, oltás után meg számítani is kell rá, teljesen természetes! ha meg jártok az orvosnál germicidet irass fel, ezt már terhesen fel szokták írni, hogy születésétõl legyen otthon :/ ez erõs lázcsillapító, 8 óránként lehet adni, a szuszpenziókat meg felváltva akár 3-4 óránként. a korrigált életkora miatt az adagolást kérdezd meg, mondjuk súly szerint van :) éjszaka keljél fel sûrûn, hajnalban többször is nézd, akkor még belázasodhat :(
Én apa vagyok, és ha tényleg ennyi kínon mentetek keresztül, hogy életben maradjon a gyereked, akkor az a minimum, hogy tartasz otthon gyógyszereket, ami kellhet! Ha nagyobb lesz, képzeld, még sebtapasz és sebkenõcs, és fertõtlenítõ is fog majd kelleni! Nem ítélkezés volt, hanem tanács, mert elég flegmán szólogatsz vissza a vége felé.
A kérdező hozzászólása: Mellesleg, ki vagy te, hogy ítélkezz? Fogalmad sincs az életemrõl és hogy mit álltam ki azért, hogy életben maradjon a gyermekem. Hát én egy ilyen anya vagyok. te biztos jobb. A többieknek: már nincs hõemelkedésünk. Köszi a segítségeteket.
A kérdező hozzászólása: Segítséget kértem és nem kioktatást, köszönöm szépen.
A kérdező hozzászólása: Rajta vagyok a témán... De még mindig hõemelkedésünk van... köszi a válaszokat.
Én komolyan, nem hiszem el, hogy ilyen anyák léteznek! Hány éves vagy??! A védõnõ sem mondta, hogy kell otthon tartani ezt-azt a gyereknek?!!
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm. Nem én vagyok bátor, hanem valószínûleg a gyerekorvosom sz*r, mert én még csak nem is hallottam errõl a Germicid kúpról... :(
A kérdező hozzászólása: Utolsónak: két kilós 44 centis babákat lázasan kórházba kell vinni, ez nem baromság, mi akkorán jöttünk haza. Nekik nem szabad otthon kísérletezgetni, hanem azonnal kórházba kell õket vinni - pláne, hogy a miénk 9 hetet töltött ott születése után. ... hálisten, ennél nagyobbak vagyunk már, de még csak akkorák, mint egy jó húsban lévõ újszülött. Ha eddig belázasodott volna, rohantam is volna vele a kórházba, de már nem gondolom úgy, hogy azonnal rohanni kell. Többieknek: Nurofenem sincs. Semmim nincs, pont amiatt, hogy tudtam, ha van valami, azonnal kórház...
A kérdező hozzászólása: Elmúlik ez magától? Tiszta ideg vagyok.
A kérdező hozzászólása: Ne nézzetek tudatlannak, csak anno amikor hazahoztuk a Kicsit a kórházból, azt mondták, hogy ezeknek a picikéknek nem lehet itthon csillapítani a lázát. Azóta hálistennek sok idõ telt el gond nélkül, fene se gondolta volna, hogy baj lesz, de már nem szaladnék be vele a kórházba éjnek évadján, nincs közel a kórház, a Kicsi meg alszik. És tudom ám, hogy az oltás miatt van, és csak hõemelkedés. De azért majd figyelgetem. Köszi.
Nem ártana egy ügyeletes gyógyszertárat felkeresnetek. Ilyen kicsi korban nagyon hamar lehet a hõemelkedésbõl magas láz fõleg oltás után. A kúp valóban megfelelne erre a célra, ha meg ez sem segít vizes borogatás vagy ügyelet.
A kérdező hozzászólása: Úgy tûnik, megúsztuk. :)

Most Dm pelusból 4+ t használunk. Majdnem 9 kiló a babám. Ha pl veszek liberot vagy mylove pelust (sokan dicsérik) akkor 4 es elég, vagy abból is 4+?

Dm-s pelust használunk,de sokat romlott a mínősége.Szeretnék váltani,de nemtudom a többiből milyen méret kell?Mert ugye a Dm-s kisebb,mint a többi pelus.

Legjobb válasz: Ha még nincs 9 kiló a babád, akkor pampers és liberoból jó lehet a sima 4-es is. Liberoból nincs is 4+, csak 5. Bella Háppyt én nagyon szeretem, szerintem ebbõl is elég lenne a 4-es.

Ha még nincs 9 kiló a babád, akkor pampers és liberoból jó lehet a sima 4-es is. Liberoból nincs is 4+, csak 5. Bella Háppyt én nagyon szeretem, szerintem ebbõl is elég lenne a 4-es.
Ha Happy-t választod, mindenképp 4+-ost vegyél neki!!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek, elég vékonyka a babám, félek, hogy kicsi lenne a 4es méret, de azt fogok elsõnek venni, még nemtudom melyik pelusból. :)
Én Libroból már 8 kg körül az 5-st használtam, mert a pampers 5-e már kicsi volt fenékben.Most 10200 körül van és mostmár 6-st adok neki, mert több pisit bír. Míg nem volt 6-s Liberónk 5-s háppyt adtunk rá, az is jó volt, fõként éjszakára, 6-s lib. helyett, meg spórolás miatt.Attól függ, a méret milyen típus a babád.magas vékony, magas husis(nagy popóval)enyém ilyen, kicsi vékony, kicsi husis.Nálunk a derék körméret és a popó a lényeg meg a puhaság.
Az én lányom 11 kg babyloveból a 4-est használjuk. Liberoból 5-ös van itthon én azt nagynak találom.Papersbõl pedig a 4+ méretet kellett használnunk.Szóval azért nem csak a kg-tól függ mekkora pelust kel használnod.Ki kell tapasztalni szerintem.Szóval szerintem a dm-es nem kisebb mint a többi sõt tapasztalatom szerint a Pampersnél a 4+-al egyezik meg a dm-es 4-es.De ez az én tapasztalatom
Mylove-nál csak sima 4es van. Én elég régóta használom a kislányomra, jelenleg 11 kilós.
Amúgy szerintem a Happy is kisebb mint pl. a Libero vagy Mylove vagy Pampers. Ebbõl a 4+-ost ajánlom.
Én is használtam sokáig Happy-t, meg voltam vele elégedve. A régi, értem ez alatt, ami több mint 2 éve volt, az valóban nem volt jó, de az új Happy nekem bevált. Az éjszakát is kibírta mindkét gyerekemnél. Most akciós lesz a Tescoban, a Big Pack Clubcard kártyával 2900 Ft körül lesz.
Bármit, csak Háppy-t ne vegyél!!! Nem is értem, hogy engedhetnek forgalmazni egy ilyen borzalmas minõséget!
Egyébként Liberonál az 5-ös méret felel meg a 4+-nak, a 6-os pedig az 5-ös méret, ebbõl kifolyólag. A Libero 5-ös, 10 kg felett van, bõven elég a 4-es nektek szerintem. Az én csajszim 12 kg, most vettem neki 5-ös Liberot jó rá, de még a 4-es is jó, csak kipróbáltam.
Liberoból bõven elég a 4-es méret. Aldis mylove pelenkából nincs 4+-os, 4-es és 5-ös van, de abból is bõven elég a 4-es szerintem, az én 10 kg-os lányomra jó volt a 4-es Aldis pelenka. Jó még a Penny BabyTime pelenkája is, ugyanolyan minõség mint a Mylove!
A kérdező hozzászólása: vagy liberot fogok vagy mylove pelust szerintem, akkor liberoból elég neki a 4es azt mondjátok?

Mennyi az adagja egy 4 hónapos babának? Te babád mennyit és hányszor evett 4 hónaposan? Főleg tápszeres babák érdekelnének.

Legjobb válasz: Szia. a lanyom 4.5 hos es 3 hos kora ota 150-160 milit eszik 1 evesre 5-6 prankent eszik.Ejjel mar nem kel fel enni.ilyenkor 8-9 orat alszik egyben. Meg nm taplalunk hozza.

Szia. a lanyom 4.5 hos es 3 hos kora ota 150-160 milit eszik 1 evesre 5-6 prankent eszik.Ejjel mar nem kel fel enni.ilyenkor 8-9 orat alszik egyben. Meg nm taplalunk hozza.
4.5 honapos fiam 230 ml-t eszik napi 5x, atalussza az ejszakat.
Az én kislányom 160-170-180-at eszik 3 óránként de éjszaka nem kel fel, este 8 tól reggel 7-ig, 8-ig alszik.
Az én fiam 180ml-t eszik 3óránként. Az adagja: testsúly(kilóban)X150/a napi étkezések számával. Tehát pl. 6, 5X150/6=160mili kb.
Ugyanannyira valtozik mint egy felnott ember napi adagja. Valaki l van egesz nap 2 piritossal 1 salataval es 1 tanyer muzlivel. Valaki reggelire szalonnat ebedre pacalt vacsorara porkoltet szik. Fugg a baba meretetol is valamennyire.A kissebb torekenyebb babak szinte mindig kevesebbet esznek mint a nagyobb babak.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, de mennyi is az az adag amit meg kell ennie tulajdonképpen?Az én kislányom legjobb esetben eszik 700 ml-it naponta de inkább 600-650-et.
az enyém 100-110-et eszik 4 óránként, éjszaka is felkel enni, úgyhogy megvan az "adagja", így az utsó egy hónapban 500 g-t hízott.
Az én kisfiam vasárnap lesz 4 hós és õ nem eszik sokat, 100-140 ml-t, de a 2, 5 órát visítva bírja ki, viszont éjszaka alszik.
bocsi nem 5-6 oranknt hanem 4-5 orankent eszik :)
4 hónaposan 3.5 óránkét evett 160ml tápszert.
Az én lányom szombaton lesz 4 hónapos, 160 ml-t eszik 4 óránként. Kezdi reggel 4-kor és befejezi este 8-kor. Az éjszakát végig alussza. Igaz este az utolsó etetésnél megeszi a 180-190-et. További aggódásmentes babázást!


Koraszülött babák mozgás és értelmi fejlődése érdekelne! Ki hol tartott 4 hónaposan?

Érdekelne, hogy ki hányadik hétre született milyen súllyal, és hogy mit csinált a 4 hónapos gyerk?c. Tudom, hogy minden gyerek más és más. Köszönöm.

Legjobb válasz: Fiam 35. hétre született, 2400 g-al. 4 hónaposan mindent tudott amit ált. a 4 hónaposok. Szépen tartotta a fejét hasra fekve, játszott a játékaival, megfogta a csörgõit. Húh de nehéz már erre visszaemlékezni, pedig 2 hónapja volt., Most 6 hónaposan szellemi fejlõdése egyáltalán nincs lemaradva, minden érdekli, felismeri a családtagokat, ismerõs hangokat. Mozgásában talán annyi lemaradás, hogy nem forog annyit mint más babák, csak 1x-1x, de meg tud fordulni. Te babád mekkora, mennyi idõre született?

Fiam 35. hétre született, 2400 g-al. 4 hónaposan mindent tudott amit ált. a 4 hónaposok. Szépen tartotta a fejét hasra fekve, játszott a játékaival, megfogta a csörgõit. Húh de nehéz már erre visszaemlékezni, pedig 2 hónapja volt., Most 6 hónaposan szellemi fejlõdése egyáltalán nincs lemaradva, minden érdekli, felismeri a családtagokat, ismerõs hangokat. Mozgásában talán annyi lemaradás, hogy nem forog annyit mint más babák, csak 1x-1x, de meg tud fordulni. Te babád mekkora, mennyi idõre született?
A kérdező hozzászólása: Az én babám 32. hétre született 1940g-mal. Õ hasról hátra fordul, hátról oldalig. A fogással mos ismerkedik még, ami a keze alatt van arra rámarkor és megfogja, de még nem nyúl a tárgyakért, de gondolom ez idõ kérdése, a szájába tömködi a kezeit, hason kinyomja magát, forgatja a fejét.
Az én lányom ugyan idõre született (39.hét), de 2 kg alatti súllyal. 4 hónaposan azokat csinálta, amit a te babád is. Most 8 hónapos, már ügyesen gurul, még nem ült fel és a kúszással se nagyon törõdik. Viszont nagyon ügyes a kis keze, olyan dolgokat is csinál vele, amit általában késõbb szoktak a babák.
Nekünk 28 hétre született 1190 grammal. 4 hónaposan gyönyörûen, hosszan tartotta a fejét. 6 hónaposan már átfordult oda-vissza, most 8 hónaposan kezdett mászni :)

Hány hónapos volt a babád, amikor 4-es pelusról 5-ösre váltottál?

Azért teszem fel ezt a kérdést, mert az én babám most 13 hónapos, és 10 kg.Születése óta ugyanazt a pelust használjuk, sosem volt baleset.Most meg folyamatosan átázik, azon gondolkodok, hogy egyel nagyobb méretre váltok.

Legjobb válasz: Szia. Nem éppen a kérdésedre válaszolok, mert az én babám még csak 16 hónapos, 11kg és még a 4-es Pampers-t használjuk, és ahogy elnéztem, még pár hónapig ez a méret marad, mert bõven jó még neki. Nem tudom te milyen márkájú pelenkát használsz, de az nem lehet, hogy csak sûrûbben kellene cserélni a baba alatt a pelust, mert már többet pisil? Nem biztos, hogy az 5-ös méretû pelenka jó ötlet egy 10 kg-s babának.

Szia. Nem éppen a kérdésedre válaszolok, mert az én babám még csak 16 hónapos, 11kg és még a 4-es Pampers-t használjuk, és ahogy elnéztem, még pár hónapig ez a méret marad, mert bõven jó még neki. Nem tudom te milyen márkájú pelenkát használsz, de az nem lehet, hogy csak sûrûbben kellene cserélni a baba alatt a pelust, mert már többet pisil? Nem biztos, hogy az 5-ös méretû pelenka jó ötlet egy 10 kg-s babának.
1, 5 éves volt a fiam.nálunk is balesetek voltak folyton.pedig a 4-es pelus súlyilag még bõven jó lett volna, mert 17 kg-ig jó ha jól emlékszem a fiam akkor meg csak 10, 5 kg volt.próbáljatok ki egyel nagyobbat, ha az nem válik be akkor másik pelus.
Most lesz 1 éves a Kislányom és Pampers 5-öst használ. 10, 5 kiló, és azért váltottunk kb. egy hónapja az 5-re, mert borzasztóan elszorította a hurkás combját.
21 hónaposom van. Kb 19 hónapos kora körül váltottunk, de nem 5-ösre, hanem 4+-osra, mert az 5 nagy volt, a 4 meg kicsi. Most még bírja a 4+-os, igaz éjjel átázik :( de már vettünk 5-ös pelust is, de még mindig nagy picit. (88 cm 11, 5 kg körüli a fiam)
23 hónaposan váltottunk 5-ösre.
Szerintem márkát válts, ne méretet. A Pampers nekem sem vált be egyik gyermekemnél sem. Nekünk a legjobb a Huggies. A 12 hónapos fiam több mint 12 kiló, és még mindig a 4-est használjuk, és még soha nem ázott át. Az 5-ös méretig a nagynál sem jutottunk el, mert 24 hónaposan szobatiszta lett, és addig elég volt a 4-es, esetleg a 4+-os méret.
19 hónaposan még 4-est használunk, igaz a kislányom vékonyka, 10, 5 kilós. Reményeim szerint a nyáron leszokunk, és akkor 5-re már nem lesz szükség. Nagyobbik lányom 3, 5 éves lesz nemsokára, õ hordott 5öset egy ideig, szerintem két éves kora körül váltottunk. Viszont most hagyta el teljesen a pelust, mert nem volt hajlandó bilibe kakilni. Kakiláshoz jó volt rá a 4-es (mert ugye folyadékot nem kellett felszívni...) Ö 14 kiló. Mi Babylove-t használunk, nekünk jól bevált.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Mi is a Pamperst használjuk.Lehet, hogy többet pisil, nappal kicserélem gyakrabban, ez nem is gond, inkább az éjszaka.Reggelre átázik.Azért felkelteni nem akarom, hogy kicseréljem.Vagy akkor éjszakára másikat próbáljunk ki?De a Pampershez meg ragaszkodok, mert 1 évig azért bevállt...
Kb. 10, 5 kg volt a kisfiam, amikor a négyesrõl ötösre kellett váltanunk. Kg alapján hiába lett volna jó a négyes, de nem bírta pisivel, sem a 4+. Így muszáj volt bevetni az ötöset. 11 hónapos kora körül volt ez.
Sosem használtunk 5-ös pelenkát, még 4+-t sem. A nagyfiam 2, 5 évesen, 12 kg-san lett szobatiszta, a 4-es DM babylove pelenkát használtuk végig. Szerintem is a pampers-t cseréld le, éjszakára mindenképp egy vastagabb típusura, mint libero, dm. A pampers vékony, ha nagyobbat veszel, akkor meg kifolyik oldalt. A kisebbik fiam 14 hónapos, 10 kg, de még a 4-es is elég nagy rá szélességben, szerintem az 5-ös lötyögne rajta.

Van valami megoldás? 4 és fél hós babámnak elég sűrű a kakija, és nem is igazán tud kakilni.

Általában négy öt naponta egy kis segítséggel. Mit?l lehet. Anyatejes, és emiatt elég pocifájós is, azt mondták szopi után segít ha vizet adok de nem fogadja el.

Legjobb válasz: "a babák székletének állaga és gyakorisága az 5.hét után változik meg.Az állag fontosabb mint a gyakoriság. Anyatejes babák esetében elõfordul hogy 4-5napig sincs széklet,de nem különös a 10nap sem.Beavatkozni nem kell mert felborítjuk a szervezet önállóan kialakult reflexszerû ürülését.Értendõ ezalatt a hõmérõzés, kamillatea és egyéb szerek adása.A széklet állaga lehet folyékony és kenõdõs(májkrém állagú),színe a világos sárgától a sötét zöldes-barnáig terjedhet.Ha túl zöld akkor sok elõtejet iszik.Ha bogyószerû,keményebb mint a májkrém állag,akkor beszélünk szorulásról."

"a babák székletének állaga és gyakorisága az 5.hét után változik meg.Az állag fontosabb mint a gyakoriság. Anyatejes babák esetében elõfordul hogy 4-5napig sincs széklet, de nem különös a 10nap sem.Beavatkozni nem kell mert felborítjuk a szervezet önállóan kialakult reflexszerû ürülését.Értendõ ezalatt a hõmérõzés, kamillatea és egyéb szerek adása.A széklet állaga lehet folyékony és kenõdõs(májkrém állagú), színe a világos sárgától a sötét zöldes-barnáig terjedhet.Ha túl zöld akkor sok elõtejet iszik.Ha bogyószerû, keményebb mint a májkrém állag, akkor beszélünk szorulásról."
Próbáltál már Mecsek teát adni neki? Az segíti az emésztést, és picit hajt is. Így talán már 2 naponta fog kakilni és hígabbat. Nálam bejött.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, és igen próbáltuk már a mecsek teát, de nem segített.
Hát én ilyenkor adtam neki kamilla virágzatból fõzött jó sûrû és cukros teát, min 40. - et egyszerre. Ettõl ha délelõtt megitta, délután kakilt is. Én sem hagytam hogy 4 napnál tovább bentmaradjon a kaki, mert már sirt tõle, feszitette és szopizni sem tudott, mert tele volt.

4 és fél hónapos babám két óránként szopik még mindig. Lehet, hogy nem elég tápláló már neki az anyatej?

Legjobb válasz: Egy ilyen idõs babának már 4 óránként kellene ennie. Tuti, hogy már nem elég az anyatej. Menj el a gyerekorvoshoz, mondd el neki ezt, és ír fel nektek tápszert. Mi 5 hónaposak vagyunk, alkalmanként 170 ml-et eszik meg a kislányom, 4 órát simán kibír, van, hogy 5 órát is. Ebédre kap mást: sütõtök, krumpli, sárgarépa...

Egy ilyen idõs babának már 4 óránként kellene ennie. Tuti, hogy már nem elég az anyatej. Menj el a gyerekorvoshoz, mondd el neki ezt, és ír fel nektek tápszert. Mi 5 hónaposak vagyunk, alkalmanként 170 ml-et eszik meg a kislányom, 4 órát simán kibír, van, hogy 5 órát is. Ebédre kap mást: sütõtök, krumpli, sárgarépa...
A kérdező hozzászólása: De tejem van bõven, meg is eszi és utána elégedett, látszik, hogy jól lakott.Akkor is lehet ilyen , ha nem a mennyiséggel van gond, egyszerûen már nem lakik jól tejjel?
Szerintem elég a tejed, az én kisfiam ugyan ilyen volt sõt az elején óránként szopizott.Én is azt hittem, hogy kevés a tejem és 1x csináltam neki tápszert, hogy jóllakjon, hát mondanom sem kell, hogy abból sem evett többet mint a szopizással.Szopi után egyébbként sokszor volt, hogy büfivel tejcsi is visszajött ebbõl is gondolom, hogy elég volt neki, szerintem a gyerek tudja mennyi kell neki.Nekem mindig azt mondta a védõnõ, hogy hagyjak több idõt a 2 szopi között mert nem ürül ki a gyomra.Én meg erre akkor 1 órán keresztül üvöltsön hát azt nem.Ma 9, 5 hós és még néha ha nyügi vagy jön a foga van hogy csak anyatejet fogad el és néha most is igényli elég gyakran, sõt éjszaka 1, 5 óránként fennt van cicilni.
Nehogy hallgass az 1. tápszeres 5 hónaposra!!! Az anyatejes babák gyakrabban éheznek meg és ne aggódj, ez csak tévhit, hogy valakinek nem elég tápláló a teje, ilyen nincs, nekem ezt szoptatási tanácsadó is megerõsítette. Az én lányom 4 hónapos, van amikor 3 óránként eszik, de van, amikor már 1 óra múlva ismét kéri. Ne aggódj emiatt, jól csinálod! Nekem is tápszert írt fel a doki, de eszem ágában sincs kiváltani, amíg van elég tejem.(mellesleg le is váltottam azóta a dokit)
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó, köszönöm, nagyon megnyugtató volt a válaszod.Ezt sem értem, hogy a védõnõ is azt mondja, legalább tartsuk a 3 órát, de az igény szerinti szoptatásnak pont az a lényege, hogy akkor, amikor a baba kéri.Akkor, hogy hagynám még egy órán keresztül sírni?...
Na a védõnõk a másik kategória...olyan felesleges szakma, én sokkal több mindent tanultam netrõl, könyvekbõl, mint a védõnõmtõl akinek még saját gyereke sincs. Õ is rágta a fülem a tápszer miatt, de az anyai megérzéseimre hallgatok, nem rá. Még a terhesség alatt meg eltiltott a dinnyétõl és közölte, havi fél kg-ot hízhatok, pedig normál testalkat vagyok. Ennyit róluk. A gyerekem boldog, kiegyensúlyozott és egészséges. Hallgass te is az ösztöneidre.
Nekem orankent evett 3-4 honapos koraig, most orulok, hogy 2 orankent eszik! Teljesen normalis, etesd ahogy keri. Nekem is sok a tejem csak ugy omlik.
Nehogy tápszerezz, nekem ugyanez volt, kb 5 hónaposan kezdte ritkítani!!

SOS, babám 4 napos, most jöttünk haza a kórházból és teljesen kivagyok. Többi lent?

Megszoptatom, letenném de nyomja az öklét és nem alszik el, sír. Megszoptatom még 1x, majd még 1x és még 1x és még 1x. Napi minimum 15 alkalommal szoptatom kb éjjel nappal, nem bírom, mert nem hagy aludni 1 napos kora óta. Tejem már beindult, van mit ennie. Mit csináljak?? Miért csinálja ezt?? Segítsetek kérlek!!

Legjobb válasz: Szia! Még csak 4 napos a babád, tegnap vitted haza. Most született, sok újdonság van körülötte, szóval ne csodálkozz. A szopizás jó dolog, azzal nyugtatja magát. Nyugodj meg Te is, akkor a babád is nyugodtabb lesz. Amilyen a Te közérzeted, olyan a babáé is. Az elsõ hetek ilyenek. De tényleg sokat számít, hogy Te hogy viseled. Pihenned viszont nagyon fontos.

Szia! Még csak 4 napos a babád, tegnap vitted haza. Most született, sok újdonság van körülötte, szóval ne csodálkozz. A szopizás jó dolog, azzal nyugtatja magát. Nyugodj meg Te is, akkor a babád is nyugodtabb lesz. Amilyen a Te közérzeted, olyan a babáé is. Az elsõ hetek ilyenek. De tényleg sokat számít, hogy Te hogy viseled. Pihenned viszont nagyon fontos.
Ennyi idõs babánál természetes hogy állandóan mellen lóg. Ahogy nõ majd ritkulnak a szopások. Arra figyelj, hogy pihenj is: kényelmes testhelyzetben szoptass, akár fekve is, ha esetleg elalszik a kicsi aludj te is minden más várhat most, és igyál sok folyadékot. Maratoni szoptatásokhoz készíts a kezed ügyébe legalább fél liter teát, gyümölcslevet vagy vizet.
Hat mit csinalj? Szoptasd, akar 15* is. Ez egy ilyen idoszak. :-)
Lehet azért sír, mert fáj a hasa és ha ráetetsz még jobban megfájdul neki. A cicin megnyugszik egy kicsit, de utána ugyanúgy fáj neki. 3 óránként kell etetni csak, nekem ezt mondták. 10napos anyuka
Igen, a fotelban alvás nagyon jó ötlet.A viszont fontos, hogy ne fájduljon meg a hátad és a karod, ezért jó, ha párnákkal alátámasztod a kicsit tartó karodat.
4 napos babától nem várhatod el hogy végigaludja az éjszakát. Ezzel számolhattál volna. Én több mint 1 éves koráig minden nap szinte úgy néztem ki mint egy zombi mert félóránként vagy óránként kelt. Elsõ két hétben ha valamit akartam pihenni, hagytam cicin aludni és akkor legalább a fotelban én is bóbiskolgattam valamit. Nem volt egy leányálom és elég rendesen el is zsibbadtam, de megérte és ugyanúgy végigcsinálnám, ha ezt kéne tenni.
Bocsi utolsó, de ilyen pici babának, aki szopizik szépen, vétek lenne cumit adni...simán cumi-cicizavart okozhat. Én is azt mondom, mint a többiek, ha kéri, szoptatsd meg nyugodtan. Ha úgy kényelmesebb, akkor bújj össze vele az ágyban, akár így alhatsz is vele együtt, lehet, így nem ébredne meg olyan hamar. Vagy próbáld a mellkasodon altatni. Ne félj attól, hogy elrontod, most még nagyon szüksége van RÁD. Aztán biztos vagyok benne, hogy pár hét múlva szépen beáll majd. Kitartást! Ja igen, és fontos a nyugalom, mert érzi rajtad, ha feszült vagy!
Most lehet le leszek pontozva. Az én kislányom is ezt csinálta amikor haza hoztuk a kórházból kifõztünk egy cumit és odaadtuk neki attól a pillanattól kezdve el volt a cumival és még most is nagyon szereti.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek! Igazából kicsit már jobb a helyzet, most már ritkábban eszik. Volt itt közben a gyerekorvos is, és azt mondta nagyon erõs a szopireflexe a babámnak, és ha úgy látom adjak neki cumit ha kell...
Amikor elkezdi tomni a kezet a szajaba, adjal cumit neki, mert lehet csak szopo.ingere van
Ez természetes. Eddig bent volt, most így kerül a lehetõ legközelebb a megszokott állapothoz. Hamar elmegy ez az idõ, nemsokára visszasírod. Most még mindent megold a cici, pár hét múlva, mikor nem fogadja el, törheted a fejed, hogy mi baja lehet. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat! Egy alkalom kb fél óra. Ezután büfi, lóg keze-lába annyira ellazult, óvatosan leteszem az ágyába, és megint elkezdi dörgölni a kezét a szájába, meg sír, és kezdem az egészet elölrõl. Eddig nem tûnik hasfájósnak, de nem tudom mit hoz a jövõ..
Én is arra gyanakodnék, hogy lehet fáj a hasa. Egy alkalommal mennyi ideig szoptatod (mennyi ideig eszik abból ténylegesen)? Mert a leírás alapján keveset eszik egyszerre viszont ebbõl kifolyólag gyakrabban éhes megint, lehet ez terheli meg a pociját. Az igaz, hogy még nagyon pici, így még idõ kell, hogy napirendje beálljon, esetleg próbáld meg kitapasztalni, ha pl.: nem adsz neki rögtön megint enni, csak simogatod, masszírozod, magadra teszed megnyugszik-e, hogy reagál.
Biztos, hogy eszik is rendesen? Nem csak cumizik??
A kérdező hozzászólása: Köszi 3. :) Szoktam majdnem minden szopinál, nem ez a baj..
Tedd tisztába
A kérdező hozzászólása: Igen biztos.. Nagyokat nyeldekel, hallom ha beindul a tejadó reflex is. Biztos van benne komfortszopi is, de eszik is rendesen..
Én is adtam neki 4 naposan, pedig cumi-ellenes voltam :) De egész nap nem szoptathatunk non-stop. A középsõnél 2 hónapos koráig bírtam, akkor adtam neki. Bárhová mentünk, cicizni akart, sehová sem tudtunk menni. Elég lett, és adtam cumit. Akkor megnyugodott, és szerintem ez a fontos. Most már a kórházban adtam a legkisebbnek, és õ is cumifüggõ. Megnyugtatja, és 2 hónapos korától már az éjszakákat is átalussza. 3 gyerek mellett fontos, hogy mi is tudjunk pihenni. Nem hiszem, hogy jobb, ha minden nyekkenésre megszoptatom, mert akkor sosem eszik eleget. Viszont felveszem, ölben ringatom, megnyugtatom, de kell a cumi is. A hasfájásnál üvölt, nem nyugszik meg a cicin, és húzogatja fel a lábacskáit, az teljesen más jellegû sírás.

4 és fél hónapos babámat kb. két hete kezdtem hozzátáplálni baracklével, almalével, de nagyon utálja mindkettőt, fintorog, elfordul, kiköpi. Hogyan tudnám megszerettetni vele, ti hogyan csináltátok? Kb. egy hónapja csak tápszeres, sajnos.

Legjobb válasz: Türelemmel és kivárással:). A tápszeres babákat sem kötelezõ 4 hónaposan hozzátáplálni:), szóval ha nem kéri, nem szereti, akkor hagyd egy kicsit és pár hét múlva próbálkozz újra:).

Türelemmel és kivárással:) . A tápszeres babákat sem kötelezõ 4 hónaposan hozzátáplálni:) , szóval ha nem kéri, nem szereti, akkor hagyd egy kicsit és pár hét múlva próbálkozz újra:) .
Várj még. 6 hónapos korig ráértek. Ez nem gyorsvonat. És lehet, hogy még utána sem fogja kérni. És próbálkozz különbözõ ételekkel. (Én itallal sose kezdtem) Sütõtök, szilva, cékla, krumpli stb. Nincs kõbe vésve, hogy almával kell kezdeni. Nekem az almát mindig csak késõbb szerették meg a gyerekeim. Egyikük 7, 5 hónapos koráig nem fogadott el semmit. Türelem, majd enni fog. Én nem láttam még 3 éves tápszerest. :o) Amúgy én naponta megkínálom õket valamivel, amibõl annyit esznek, amennyi jól esik. Ha fél kanál, akkor annyi. Ha "éhesen" kínálod, hamarabb és többet fog enni, mint ha táp után valamivel. Én szoptatok, de általában szopi után szoktam nekik adni. Az is fontos lehet, hogy ne legyen fáradt, nyûgös, hanem kipihent, jó kedvû. Hát valahogy így. :o) 3 gyerekes anyuka
én se itallal kezdeném..! krumplit fõzz meg, szûrön törd át, a fõzõlevével keverd ki, hogy ne legyen túl sûrû. elõször nem fog megenni 1-2 kávéskanálnyival többet, de ne aggódj, ez normális!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! A gyerekorvos tanácsára kezdtem gyümölcslevekkel, azt mondta, pépeset akkor, ha már megszokta az ízüket. Az õszilevet és az almát is õ mondta. Két etetés között adom neki, ha akkor próbálom, amikor éhes, akkor iszonyú ideges lesz, de nem eszik belõle akkor sem. Egyébként szinte mindig jókedvû és mosolygós baba, kivéve, ha jön a baracklé. :) Szerintem most szüneteltetni fogjuk ezt, és egy-két hét múlva újra próbálkozunk.
az én kisfiam( 5 hónapos) sem issza a leveket, alma péppel kezdtük, azt jó ízzel ette.Azóta bármit adok neki megeszi.Van amelyik baba egyébként nem érett még a hozzátáplálásra 6 hónaposan se.de próbálkozni kell, idõvel megszeretik!:-)
Süsd meg az almát úgy sokkal finomabb!

Tápszeres a babám.4.5 kg-mal született és a jövőhéten lesz 4 hónapos. Hány óránként kellene ennie ennyi idősen? és hány ml-t?

Legjobb válasz: Hogy hány ml az ajánlott adag, az attól függ, hogy mennyi a mostani súlya. Tápszeres babák általában hosszabb idõt kibírnak két evés között, de ez egyénileg változó.

Hogy hány ml az ajánlott adag, az attól függ, hogy mennyi a mostani súlya. Tápszeres babák általában hosszabb idõt kibírnak két evés között, de ez egyénileg változó.
én kb ez idõ tájt tértem át a napi 6-ról napi 5-re, mivel addigra a 6 kínálásból 1-hez hozzá sem nyúlt. ebbõl voltam biztos benne, h neki már elég a napi 5x-i étkezés. 180 ml-t csinálok neki, ebbõl annyit eszik, amennyit akar. kb 2x eszi meg teljesen és a maradék 3 alkalommal gyakorlatilag 60 és 120 között bárhol megállhat. havi 1 kg-ot hízik. 3-4-5 óránként etetem, igény szerint. (5 akkor van, ha alszik, 5 óra elteltével ébresztem is enni, amúgy nem) remélem, tudtam segíteni
A kérdező hozzászólása: Jaj most látom elirtam a születési súlyt.nem 4.5 csak 2.5 kg. Köszi a válaszokat


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!