Találatok a következő kifejezésre: Babám 3 eszik (211 db)

A babám 3 és fél hónapos, nem igen eszi a tejcikét, nem szopizik, Nutrilont eszik, hozzátáplálhatom már mondjuk Nestlé kásával?

Legjobb válasz: Szerintem ne a doktornõre, és más anyukára hallgass, hanem a TE SAJÁT ÉRZÉSEIDRE! Te látod a babád fejlõdését. Az és "kislányom" 3,5 hónapos, 7,3 kg. 4440 grammal, 57 cm-rel született. Ma adtam neki elõször 2 kiskanál szûrt almalevet. Nem kapkodom el az új ízek bevezetését, 1-2 hétig maradunk ennél, aztán a picit hígabb almapüré, stb.Persze, hódít az új elmélet, hogy 4-6 hónap után kezdõdjön a hozzátáplálás, de gondolkozzunk már el kicsit, hogy vajon honnan fúj a szél. Persze, hogy a gyártónak érdeke, hogy a gyereked még 3 ÉVESEN is tápszert igyon...agyrém. A környezetemben mindenkit hozzátáplált az anyukája 3 hónapos korától, és egészséges ember lett belõle. Az allergia meg véletlenül se a sok adalékanyagtól alakul ki ugye, hanem a zöldségtõl, gyümölcstõl...Mert ugye ez nem biznisz a tápszergyártó cégeknek. Akárhonnan vett tudományos kutatásra hivatkozva vakítják el az embert, ahelyett, hogy visszanéznénk, hogy a 83 éves nagyapám, meg a 80 éves nagyanyám min nõtt fel, és mit adott a gyerekeinek. A legmélyebb érzéseinkre hatva próbálják elhitetni velünk, hogy úgy teszünk legjobbat, ha a gyerekeink ezen az "élettelen poron " nõnek fel. Sajnos én akármennyire szerettem volna szoptatni, 2 hónapos koráig volt csak tejem, azóta tápszert iszik a kislányom. Annyi biztos, ebben minden szükséges vitamin megvan, de én inkább hagyatkozom a család idõsebb nõ tagjainak tapasztalataira. Mindenki maga dönti el: egy a lényeg szerintem : a fokozatosság, és hogy a babát elõször a saját hazánk gyümölcseivel, zöldségeivel ismertessük meg, a citrusfélékkel, egyebekkel, ami TÁJIDEGEN tényleg várjunk, nehogy allergiát okozzon. Akárhogy is döntesz, ne szorongj ezeken a hozzátáplálásos dolgokon, hallgass az ösztöneidre! Ez nekem nagyon tetszett:http://felicitasz.blog.hu/2011/01/28/hozzataplalas_etelek_4_.. Jó babázást!

Szerintem ne a doktornõre, és más anyukára hallgass, hanem a TE SAJÁT ÉRZÉSEIDRE! Te látod a babád fejlõdését. Az és "kislányom" 3, 5 hónapos, 7, 3 kg. 4440 grammal, 57 cm-rel született. Ma adtam neki elõször 2 kiskanál szûrt almalevet. Nem kapkodom el az új ízek bevezetését, 1-2 hétig maradunk ennél, aztán a picit hígabb almapüré, stb.Persze, hódít az új elmélet, hogy 4-6 hónap után kezdõdjön a hozzátáplálás, de gondolkozzunk már el kicsit, hogy vajon honnan fúj a szél. Persze, hogy a gyártónak érdeke, hogy a gyereked még 3 ÉVESEN is tápszert igyon...agyrém. A környezetemben mindenkit hozzátáplált az anyukája 3 hónapos korától, és egészséges ember lett belõle. Az allergia meg véletlenül se a sok adalékanyagtól alakul ki ugye, hanem a zöldségtõl, gyümölcstõl...Mert ugye ez nem biznisz a tápszergyártó cégeknek. Akárhonnan vett tudományos kutatásra hivatkozva vakítják el az embert, ahelyett, hogy visszanéznénk, hogy a 83 éves nagyapám, meg a 80 éves nagyanyám min nõtt fel, és mit adott a gyerekeinek. A legmélyebb érzéseinkre hatva próbálják elhitetni velünk, hogy úgy teszünk legjobbat, ha a gyerekeink ezen az "élettelen poron " nõnek fel. Sajnos én akármennyire szerettem volna szoptatni, 2 hónapos koráig volt csak tejem, azóta tápszert iszik a kislányom. Annyi biztos, ebben minden szükséges vitamin megvan, de én inkább hagyatkozom a család idõsebb nõ tagjainak tapasztalataira. Mindenki maga dönti el: egy a lényeg szerintem : a fokozatosság, és hogy a babát elõször a saját hazánk gyümölcseivel, zöldségeivel ismertessük meg, a citrusfélékkel, egyebekkel, ami TÁJIDEGEN tényleg várjunk, nehogy allergiát okozzon. Akárhogy is döntesz, ne szorongj ezeken a hozzátáplálásos dolgokon, hallgass az ösztöneidre! Ez nekem nagyon tetszett:http://felicitasz.blog.hu/2011/01/28/hozzataplalas_etelek_4_.. Jó babázást!
A Nestlé még nagyon korai. Tápszert kellene adni neki. Miért nem szopizik? Nincs tejed, vagy lusta? A cumisüvegen jó a cumi? Én nutrilont sem használnék.
3, 5 hónaposan ne táplálj még hozzá. Ha nincs tej, akkor adj tápszert.
Csatlakozom az elõttem szólókhoz. Vigyázz mit adsz neki, nehogy baj legyen belõle.
A kérdező hozzászólása: köszi rendesek vagytok, képzeljétek nekem a doktornöje mondta, hogy már kóstoltathatok vele ezt-azt :O!!!
A kérdező hozzászólása: jah és a nutrilon az tápszer, nincs tejem és nem is volt...

4 hónapos babám 3-4 óránként eszik 3-5 percet. Egy kaja után 3-4szer bukik. Nemrég beállt, hogy 2 naponta van kaki. Ezek összefüggnek?

Csak anyatejet kap. Nem szoktam mérni mennyit eszik, mert szépen gyarapszik. Sajnos sokat túrózik emiatt,állandó felügyeletet igényel.

Legjobb válasz: Azt nem tudom, hogy összefüggnek-e ezek. Szerintem a 3-5 perc szopi elég kevés, vagyis én arra következtetek ebbõl, illetve a kissé sok bukásból, hogy nagyon mohó a babád. Ha így van, próbálj szopi közben is büfiztetni, vagy ha esetleg túlságosan ömlene a tejci a cicidbõl, akkor próbálj szopi elõtt lefejni kicsit, hogy ne ömöljön annyira a kicsi szájába. Ha ezek nem segítenek, akkor bukás elleni szert adj neki (asszem nutrilion meg még van egy valami). Anyatejes babánál szerintem jó a 2 naponta kakilás, van olyan baba, aki akár 5-6 napig sem tud. Remélem azért tudtam valamennyit segíteni. 3,5 hós kislány anyukája.

Azt nem tudom, hogy összefüggnek-e ezek. Szerintem a 3-5 perc szopi elég kevés, vagyis én arra következtetek ebbõl, illetve a kissé sok bukásból, hogy nagyon mohó a babád. Ha így van, próbálj szopi közben is büfiztetni, vagy ha esetleg túlságosan ömlene a tejci a cicidbõl, akkor próbálj szopi elõtt lefejni kicsit, hogy ne ömöljön annyira a kicsi szájába. Ha ezek nem segítenek, akkor bukás elleni szert adj neki (asszem nutrilion meg még van egy valami). Anyatejes babánál szerintem jó a 2 naponta kakilás, van olyan baba, aki akár 5-6 napig sem tud. Remélem azért tudtam valamennyit segíteni. 3, 5 hós kislány anyukája.

3 honapos babam ulve eszik mar 2honapos koratol, marmint en tartom a fejet, de ulve etetem, hogy nehogy felre nyeljen. Milyen idosen tarthatom ulve a babam? Pl. vettem bumbo szeket, abba bele rakhatom?

Legjobb válasz: nem szabadna ültetned,majd ha magától is ül.nem nyelfélre,ha szopik a baba akkorpl.fekve eszik és úgy jó neki. Ha ülve eteted, akkor csak megerõlteti a nyakát.

En sem tennem ebbe a szekbe harom honaposan... Nezi a tevet a babad? Vicces....
nem szabadna ültetned, majd ha magától is ül.nem nyelfélre, ha szopik a baba akkorpl.fekve eszik és úgy jó neki. Ha ülve eteted, akkor csak megerõlteti a nyakát.
Teljesen felesleges ülve etetni, nem fog félrenyelni, álometetésnél sem etetünk ülve, mégsem nyel félre.
Hat eleg baj az... No de nem ez volt a kerdes, bocs, hogy leirtam.
a képek változása, a villódzás hatszorosára növeli az epilepszia kialakulását. Ilyen kis gvereknek még tanulnia kéne a távolságot felmérni a szemével, megtanulni fókustálni egy tárgyra, ezt teljesen megzavarja a 2 dimenziós tévé. Valamint passzív tevékenység, a gyereknek aktív, fejlesztõ tevékenységre van szüksége. Ez nem a tévé bamba bámulása.
*fókuszálni
A kérdező hozzászólása: a babam aldott jo, egyedul is elvan, nem tudtam, hogy karos a teve, az idegeket foleg nem tudtam, es igen, tevezek iotthon, a babam sosem nyafog, azt csinalok, amit akarok, enekelni szoktam neki meg beszelni
"vicces vagy nem a jatszoszonyegen sir a kezemben ulve meg bamulja tevet orakig" Most akkor elvan egyedül vagy nem? Nem szabad ültetni egy 3 hónapos babát. Órákig én sem bírom a tv-t bámulni. Minek szültél ha nem foglalkozol vele? Nem szoktál olvasni vagy mástól tapasztalatokat gyûjteni mit szabad/mit nem, milyen foglalkoztatók vannak stb. Ja bocs...ezeket a tv-nem mondja... :/
A kérdező hozzászólása: nem viszem kozossegbe a sok taknyos koze, nehogy elkapjon valamit.enekelek, beszelek, kielegitem az igenyeit, megvettem neki mindent, a legujabb jatekokat stb.nagyon szeretem, turelmem vegtelen, mi mast csinaljak meg?tevet nem tudtam meg az ultetest sem
Teljesen ülve egyáltalán nem tarthatod, csak a fejét emelheted meg egy kicsit, hogy ne nyeljen félre. A széket és hasonlót majd csak ha ülni tud, 6-7 hósan.
nem kéne folyton szekírozni mindenkit...nekem két gyerekem van de még nem hallottam az epilepszia-dologról habár mi nem nagyon tévézünk...a tényleges kérdésre visszatérve még mindig jobb ha aggódik hogy a gyermeke nehogy félrenyeljen minthogy magasról [email protected] rá!
ne haragudj, de ez olyan szomorú :( nem tudtad, hogy nem szabad ültetni egy ülni nem tudó babát? nem egyértelmû, hogy fognod kell a fejét, különben összecsuklik? :( órákig ülteted a tv elõtt? :( nem piszkálni akarlak, de tényleg nem mindenkinek vannak anyai ösztönei :( tv-zés helyett olvasgass gyereknevelési könyveket, , hátha... sok egészséget a babádnak, remélem nem lesz következménye! biztos sokat fog sírni mostantól, hogy nem ülteted de kitartás, ne törj meg mert nagy bajt okozhatsz ha tovább csinálod!
Hogy mit csinálj? Ültesd be a tv elé és menj el csavarogni! Te jó Isten!
Az a lényeg, hogy megvetted neki a legújabb és legdrágább játékokat. Így már minden más. Akkor te egy nagyon jó anya vagy. A gyerek meg majd magától felnõ. Ja remélem még bébikompba nem raktad. Az lenne csak igazán szép. Ha valami baja lesz az ültetéstõl vagy a tv-tõl meg tudod bocsátani magadnak? Gratulálok. Türelem...persze. Majd akkor legyen türelmed amikor elkezd mászni vagy járni. Akkor már nem lesz neki elég a tv. És egy 3 hónapos babát semmiféleképpen NEM(!!!) ültetünk. Te jó ég. Senki nem szólt rád? Párod/anyukád/anyósod/barátnõd/akárki? Olyan jó idõ van. Nem kell közösségbe menni. Menjetek ki sétálni egy kicsit például.
A kérdező hozzászólása: mi koze van az idegrendszernek a tevehez?
Nekem meg egy eves statuszon is mondta a gyerekorvos, hogy ne nézzen tv-t a gyerek, mert nagyon nem tesz jót az idegrendszerenek. 3 honapos babát pedig ne ultessetek sehogy! Majd ha õ egyedul felül, akkor lehet.
Mi az a bumbo szek? Pihenoszek? Abba teheted fel orara egy nap. Ultetni nem szabad, mig magatol nem tud ulni. A hatat is te tamasztod vagy nekitamasztod valaminek? Tapszeres, ugye? Egyebkent felrenyel? Akkor kisebb lyuku cumi kell neki vagy masfajta. Ha meg szopik, akkor ugy szoptasd, hogy te hatradolsz es majdnem fugolegesen a melledre teszed, igy a gravitacio ellen is kell dolgoxnia, nem jon annyira a tej. De semmikepp ne ultesd ugy, hogy a fenekere es neki kelljen tartania magat, ez igy tilos!
Én úgy tudom, hogy Bumbo székbe 3 hónapos kortól lehet rakni. De ülve nem tarthatod egészen addig, amíg magától nem ül (tehát kb. 8 hós koráig). De egyébként a kisbaba fekve sem nyel félre a cumisüvegbõl (gondolom arra érted az evést), felesleges ültetni, csak megerõlteti magát.
A kérdező hozzászólása: bumbo szeket 3 honaposan akkor hogyan hasznalhatom, ha NEM SZABAD ULTETNEM??????az lehet, hogy kart csinaltam a gyerekben, hogy mindennap ulktetem, tamasztva?de nem eroltetem, hanem igy nezunk tevet, igy eszik stb.
4. vagyok. Azért teheted Bumbo székbe, mert ott a lábai enyhén magasabban vannak, mint a feneke, és a szék formája is olyan, mint a baba formája (bár én ennek ellenére nem biztos, hogy beletenném a babámat). Amúgy nem hiszem, hogy ártottál azzal, hogy ültetted, de ezután lehetõleg ne etesd úgy.
A kérdező hozzászólása: vicces vagy nem a jatszoszonyegen sir a kezemben ulve meg bamulja tevet orakig
Tönkre teszed nemcsak a hátát és a gerincét, de sajnos a fejlödö idegrendszerét is. :(
"bámulja a tévét órákig" és nem csak a csontozatát, a szemét és az idegrendszerét is. NE ültesd, az elsõ amit mindenki megtanul, hog a baba nem ülhet, csak hamár magától felül. A második, hogy nem nézhet órákig
*tévét. Az a legjobb, ha ez elsõ években egyáltalán nem néz. (majdnem hatszorosára nõ az epilepszia veszélye tévézõ babáknál)
Bár ezek szerint te sem a gyerekkel foglalkozol, hanem a tévét bámulod te is órákig....
Úristen így lebarmolni valakit....ez a sok "okos" anyuka [email protected]!!

3 hónapos babád hányszor eszik egy nap és kb. hány ml-t? Tápszeres vagy anyatejes?

Legjobb válasz: szia ugyan még nincs 3 hónapos csak 2,5 de leírom:5-6szor eszik 150 ml-t.javarészt anyatejes 2 szer kap tápszert 1 nap.

szia ugyan még nincs 3 hónapos csak 2, 5 de leírom:5-6szor eszik 150 ml-t.javarészt anyatejes 2 szer kap tápszert 1 nap.

2 hetes babám 3 óránként 100 ml-t eszik. Ennek nagy része sajnos tápszer. Nem etetem túl? Nem sok ez neki? Egyébként jó kedélyű, nem sírós baba. Szinte csak eszik-alszik.

Legjobb válasz: Enyém is anyatej + tápos volt anno, de 100 ml két hetesen picit soknak tûnik, de ha nem bukja vissza?! :) Nekem 2 hetesen olyan 60-akat evett, igaz 2 óránként, õ nem bírta ki 3 óráig :)

Enyém is anyatej + tápos volt anno, de 100 ml két hetesen picit soknak tûnik, de ha nem bukja vissza?! :) Nekem 2 hetesen olyan 60-akat evett, igaz 2 óránként, õ nem bírta ki 3 óráig :)
A kérdező hozzászólása: Nem bukja vissza. Köszi a választ!
Akkor kedves egészségére a Picurnak, és jó babázást Neked! :)
Az en babam is ennyit eszik 3 orankent 2 hetes, sot volt hogy 120 is. A lanyom(elso baba) 4 honaposan evett ennyit:-) A doktornom szerint semmi baj ha nem sir utana.
az en babam 1 hetesen evett ennyit:) , 2 hetesen mar 120 at is most 5 hetes es 160-180 kozott eszik, ebbol alt 60-80 az anyatej csak. ne aggodj vannak etkesebb babak:)
Ne haragudj a kérdésért, de felteszem: miért kell a tápszer? Feltûnt, hogy nagyon pici még. Szinte be sem indult a tejed, gondolom.

3 hónapos tápszeres babád mennyit eszik naponta?

Nálunk átlag 700 gr a mennyiség (kislány), kb már két hónapja szinte ugyanennyit eszik. Emellett szépen n?, 7kg.

Legjobb válasz: Kb. 120-130 ml-t ivott meg egyszerre, és napi 6x evett 3 hónaposan. S kisebb is volt, 5 és fél kiló. Amúgy akkoriban nekünk is sokáig tartotta ezt a mennyiséget, nem kért többet, de ha szépen fejlõdik, akkor ez nem is gond. Most 7 és fél hónapos, és alig kér már tápszert, sokkal szívesebben eszik meg más dolgokat inkább, így viszont a napi fél liter tejalapú étkezés is alig van meg, mégis tök vidám, egészséges, jól fejlõdõ kislány.

Kb. 120-130 ml-t ivott meg egyszerre, és napi 6x evett 3 hónaposan. S kisebb is volt, 5 és fél kiló. Amúgy akkoriban nekünk is sokáig tartotta ezt a mennyiséget, nem kért többet, de ha szépen fejlõdik, akkor ez nem is gond. Most 7 és fél hónapos, és alig kér már tápszert, sokkal szívesebben eszik meg más dolgokat inkább, így viszont a napi fél liter tejalapú étkezés is alig van meg, mégis tök vidám, egészséges, jól fejlõdõ kislány.
Átlagosan olyan 750-800 ml-t eszik egy nap. 5x eszik, a mennyiség viszont változó. Már csak azért is, mert 2 féle tápszert kap (az egyik AR), és az egyikbõl 150 ml-t eszik egyszerre, a másikból viszont 180 ml-t. 5800 gramm, 63 centi. Mondjuk a 150 ml-t már 2 hónapos kora óta megeszi.
Napi 5x esznek, általában 180-at, de este 200-at is. Viszont "tízóraira" meg uzsira próbálunk kevesebbet és reggeli-ebéd vacsira többet. Átalusszák az éjszakát. (ikerfiúk) Ja, az egyikük alig 6 kiló, másik kicsivel több, mint 6 kiló.
Az enyém 3 hósan 120ml víz+tápit evett.
3 hónaposan 7 kg nem sok???? Az én kislányom 5800gr és 62cm és nagyon-nagyon hurkás. Sajnos a kérdésedre válaszolni nem tudok, mert anyatejes, csak teljesen meglepõdtem a súlyán. Hány cm???? Mennyivel született?
A kérdező hozzászólása: Utolsó: 3450-nel és 52cm-rel született. Most 7kg pár deka (2 hete mérekeztünk) és 62 cm (legalábbis védõnõ ennyit mért) Nem túl hurkás, kicsit a combja, és kis tokája van. Ruhában egyébként a 68-ast már simán végigérjük, sõt! Rengetegen azt mondják, h 5-6hósnak néz ki...nem tudom, azelõtt nem figyeltem a babákat, és most sincs nagyon a környezetemben más baba.
Nem gond hogy 7kg., le fogja adni ha elkezd kúszni, mászni. Az enyém 3 hósan 7180g., 63, 5cm. volt. 3800g., 55centivel született.
Második vagyok. Az én kislányom is 6 kiló fölött van már, csak õ 66 centi volt a múlt heti mérésen. :) A 68-as rucik éppen jók még, lassan mehetek 74-est venni. Amúgy nekem a dokinõ azt mondta a gyarapodásra, hogy amíg megeszi a testsúlyának megfelelõ mennyiséget, addig nincs baj. Elvégre kevesebbet nem adhatsz neki.

2 hónapos babám 3 óránként eszik, de pár napja alig 70-et, azt is egy óra alatt? Folyt.

Pár perc után nézeget, vagy bealszik, ha felveszem persze sír, hogy még éhes. Kb.10 perc után pedig elkezd annyira ordítani, hogy leveg?t sem vesz, közben rugdalózik. Volt így valaki? Lehet összefüggés, hogy 1 hete megjött a menzeszem?

Legjobb válasz: Ugyanez a probléma nálunk is, kislányom 5 óránként eszik, és alig tudok belepréselni vagy 80ml-t. Bealszik közben, nézelõdik, és nekünk is 1 óra telik el a szopizással. Eddig 3-4 óránként evett 150-200ml, 10 perc alatt, most kétségbe vagyok esve, miért van ez most így. Kérdeztem a védõnõt, azt mondta az idõ miatt is lehet ha frontérzékeny, meg mostmár nem is fog olyan sûrûn enni, már nincs olyan kánikula, nem szomjas. De akkor is, olyan nagy változás ez, féltem, de mindneki azt mondja, hogy nincs baj, tehát nyugi!De tudom, könnyû ezt mondani!

Ugyanez a probléma nálunk is, kislányom 5 óránként eszik, és alig tudok belepréselni vagy 80ml-t. Bealszik közben, nézelõdik, és nekünk is 1 óra telik el a szopizással. Eddig 3-4 óránként evett 150-200ml, 10 perc alatt, most kétségbe vagyok esve, miért van ez most így. Kérdeztem a védõnõt, azt mondta az idõ miatt is lehet ha frontérzékeny, meg mostmár nem is fog olyan sûrûn enni, már nincs olyan kánikula, nem szomjas. De akkor is, olyan nagy változás ez, féltem, de mindneki azt mondja, hogy nincs baj, tehát nyugi!De tudom, könnyû ezt mondani!
Nálunk is volt ilyen idõszak 2 hónap körül, de egy hét után elmúlt:) )Kitartás!!
A kérdező hozzászólása: De miért ordít közben????
nálunk ugyanez ez a helyzet az én babám 6 hetes...az enyém és ordít közben is...soha nem csinált ilyet.eddig megszopizott negyed óra alatt 100 miliket most meg egy óra a 60.nen lehet közben felkelteni ha elalszik, a mellem meg leszakad mert hiába fejem úugy nem jön.nem tudom miért de olyan panaszaim vannak mintha meg akarna jönni el is kezdtem megint vérezni.nem tudom ettõl van e de kivagyok már.kitartás
2 hónapos a babám és kb 6 hetes koráig nálunk is ez volt.Valószínû a pocija fájhat..Tudom mondani könnyû de ne hagyd bealudni, törekedj arra, hogy akárhogyis de jól lakjon.Ha mégse, próbáljátok átvészelni a sírást egy következõ hamiig mert ha hosszasan eszik nagyobb megszakításokkal(10-15p) az olyan mintha folyamatosan enne ezért nem úgy emészt, ahogy kell.(a húzásokkal egy idõ után eléred majd, hogy annyit egyen amennyivel jól is lakik).Nehéz de kitartás!!
Hasfájás, tuti.Amikor eékezd enni a kisbaba, beindul az emésztõrendszere.Amit még a tudósok sem tudnak biztosan, de azt gynítják, hogy még egy picit fejletlen az gyomruk, és ilyenkor a benyelt levegõvel nem nagyon tudnak mit kezdeni.Az felhalmozódik, és a beleket bántja.Próbáljátok meg az Infacolt.Ez a sok kicsi légbuborékot nagyokká alakítja, és olyanokat fog pukizni, mint még soha:) ))
Elsõ válaszoló vagyok, mi már 3 hetes kora óta használunk infacolt, jó is, nem úgy fáj a poci, de emellett még mindig lassan és keveset eszik Zsófikám mostanság:(
A kérdező hozzászólása: Rendszeresen használtuk az infacolt, majd espumisant, a gripe watert...nem használt egyik sem, de nekem ez a fajta ordítás nem olyan, mint amit hasfájásnál megszoktam. Azért gyanítom a menstruációt ...

3, 5hos babám 2óként eszik, tápszert kap, ez normális? Éjjel is 2óként felébred enni! Védönö szerint norm. Lehet tápszert kellene váltani? Mildibé HA1-t KAP.

Legjobb válasz: Szia! Én csak az én példám alapján tudnék tanácsot adni, nekem 3 hós korától átalussza az éjszakát, este 8-reggel 7-ig alszik. Szintén tápszeres, egyszerre 180ml-t eszik, naponta 5x, reggel 8,11,du.2,5,8, nekem ez így tökéletesen bevált. Nem lehet, hogy az egyszerre adott tápszer mennyisége nem elég? Mennyi a picid súlya? Ja igen, Nestlé BEBA HA Start aktív-ot kap az elejétõl fogva, nekünk nagyon bevált.. remélem segítettem.

Szia! Én csak az én példám alapján tudnék tanácsot adni, nekem 3 hós korától átalussza az éjszakát, este 8-reggel 7-ig alszik. Szintén tápszeres, egyszerre 180ml-t eszik, naponta 5x, reggel 8, 11, du.2, 5, 8, nekem ez így tökéletesen bevált. Nem lehet, hogy az egyszerre adott tápszer mennyisége nem elég? Mennyi a picid súlya? Ja igen, Nestlé BEBA HA Start aktív-ot kap az elejétõl fogva, nekünk nagyon bevált.. remélem segítettem.
SZia! Szerintem normális, mert az én babám már 6 hónapos, és még mindig felkell hajnali 4-5kor enni. Szerintem mielõtt tápszert váltaná kérdezd a védõnõdet, hogy ezt tedd, vagy esetleg emeld az adagot.
Nem hiszem, hogy ez jó! Sem neked sem a babának. nem elég neki a tápszer, ezért kér enni kétóránként. Vagy válts tápszert. Mi Humana Ha Startot eszünk 4 óránként. Este 7 órát alszik egyhuzamban. Most leszünk 3 hónaposak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, a babám 130ml-t eszik, most 160ml-t probálok.Csak éjszaka nehéz 2óként felkelni nagyon fáradt vagyok.Tejet csak 20ml tudok neki adni, hiába probáltam homeos bogyot, laktoherb stb.Sokan ajánlották a Humana tápszert megkérdezem a védönöt, köszi!

Babám 3 hónapos anyatejes.60 g-ot eszik egy szopizásnál, az nem kevés?

Jó súlyban van, majdnem 6 kiló, idáig gyorsan hízott, 120 grammokat evett 2 hónaposan. Mostanában észrevettem hogy a mellem már nem telik úgy meg ezért méregettem már 2 napja. Kevés a 60 gramm nagyon?

Legjobb válasz: Engem ez a kell annyira idegesít.Mást nem?Annyit eszik a gyerek, amennyire szüksége van, se többet, se kevesebbet.Az én kisfiam négy hónapos, még soha nem ette meg a napi kötelezõ mennyiséget, de 3,5 kilót hízott négy hónap alatt.Úgy gondolom ez nem rossz, így nem méreget, mert csak idegbeteg leszek.Ha nem sír evés után, nem éhes, a súlya gyarapszik havonta fél kilót, akkor mindegy, hogy ez mennyivel éri el.Te sem eszel mindig ugyanannyit.

A testsúlykilogrammonkénti 150 ml-t a tápszeres babákra kell vonatkoztatni! Nem a kizárólag anyatejesekre! Anyatejes baba annyit eszik, amennyire szüksége van, ha kevesebbet, hát kevesebbet, ha többet, akkor többet. Az én fiam SOHA nem ette meg a 150ml-t kg-onként, mégis gyönyörûen fejlõdik, 5 hónaposan már több mint 7kg. Nem szabad ennyire tankönyvszerûen kezelni a babát, mert ez egyenesen a tápszeres pótláshoz vezet, gyakran szükségtelenül! Csak akkor pótolj, ha agyerek nem kiegyensúlyozott, nincs elég pisis pelusa, és nem gyarapszik, vagy ne adj isten fogy! Azért ne pótolj, mert nem eszi meg a tankönyvmennyiséget!
Engem ez a kell annyira idegesít.Mást nem?Annyit eszik a gyerek, amennyire szüksége van, se többet, se kevesebbet.Az én kisfiam négy hónapos, még soha nem ette meg a napi kötelezõ mennyiséget, de 3, 5 kilót hízott négy hónap alatt.Úgy gondolom ez nem rossz, így nem méreget, mert csak idegbeteg leszek.Ha nem sír evés után, nem éhes, a súlya gyarapszik havonta fél kilót, akkor mindegy, hogy ez mennyivel éri el.Te sem eszel mindig ugyanannyit.
Testsúly kg-onként 150 grammot kell a babáknak enni egy nap. És azt elosztani az etetések számával. Tehát neki 900 grammot, azaz 900 ml-t kellene ennie elvileg. Legalábbis az orvosok és a védõnõk így számolják. Kb. 1-1 evésre 160 ml-t kellene ennie. Nekem is mikor megjött a mensim, elõtte 2 nappal már nem volt hajlandó szopizni, csak annyit, amíg jól jött a cicibõl. Egyre csak csökkent a tejem, ment a sírás szopizáskor. Maradt a tápszer, és azóta csak az van. 2 hétig nem gyarapodott a súlya, muszáj volt a tápszerhez nyúlni és rettegve álltam neki szoptatni, hogy vajon most elfogadja-e a cicit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, aranyos vagy! Remélem igazad lesz:) Amúgy ma már 90 gr -ot szopott egyszer a többi mind 60 volt.
V issza tudod hozni, ne aggódj! Drukkolok:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöma válaszokat! Ma elkezdtem gõzerõvel inni a tejserkentõ teát, remélem lesz eredménye, és holnap is minden evés után méregetem majd, de már begolyózok ettõl a méregetéstõl. Tudom nem szabad mindig mérni, de most muszáj megtudnom, hogy mennyit eszik. Remélem megint visszaáll a tejcsi mennyisége. Szerintetek lehet még annyi tejem mint ezelõtt? Vagy ha egyszer elkezd csökkenni akkor tuti itt a vég és hamarosan elfogy?
A kérdező hozzászólása: 2napja jött meg a mensim elõször szülés óta. Esetleg lehet ennek valami köze ehhez? Hallottam hogy ilyenkor megváltozik a tej íze, lehet hogy a kisfiam ezért eszik kevesebbet?
Az attól függ hányszor szopizik egy nap.Ha tízszer akkor az már 600 gr. Ha kevésnek érze szoptass gyakrabban. Bos a ...betûket nem írja a gépem.
Igen, megváltozik az íze, meg a mennyisége is csökken! Mindenképpen tedd többször cicire, néhány nap és rendezõdik a helyzet. Amúgy nem feltétlenül kevés a 60g, mi sem eszünk mindig ugyanakkora mennyiséget. Sok tejcsit kívánok:)
Most nehogy azt gondoljátok, hogy én tankönyv szerûen etettem a babámat. Én azt írtam le, amit a védõnõnk és a dokink mondott, és akkor még csak anyatejes volt a baba. Én is hagytam, hogy annyit egyen, amennyi jólesik neki, bár én mértem, és láttam, hogy hetek óta ugyan annyikat eszik, hiába tettem gyakran cicire, nem evett többet. Aztán elkezdte a sírást evés után 10-15 perccel, de ha letettem aludni képes volt 4-5 órákat aludni. Aztán nem gyarapodott a súlya, és akkor már rájöttünk, hogy lehet, hogy nem lakik jól. És jött a pótlás. Nem tudtam több tejet adni neki, próbáltam fejéssel, teákkal, sörrel, homeopatiával, napi 5-6szori egészséges étkezéssel, 3-4 liter folyadék megivásával. Ezt úgy tudnám leírni, hogy mondjuk éhes vagyok nagyon, bekapok valamit, nem lakok jól, de ettem valamennyit. És elvagyok vele egy darabig. De ez huzamosabb ideig nem mehet. Nem elriasztásnak írtam! Sok sikert és kívánom, hogy legyen sok tejcsid!

3-4 hét körüli tápszeres babád mennyit eszik meg egyszerre?

Az én babóm elég nagy súllyal született, majd 4,5 kg-val, most lassan megütjük az 5-öt. Most múlt 3 hetes, hírtelen megugrott az étvágya is.

Legjobb válasz: Sajnos vagy hál istennek nekem vegyesen kellett táplálni a gyermekeimet. Az, hogy mennyit alszik változó nem szabad abba a tévhitben lenni, hogy a csecsemõ csak eszik és alszik ez nem ilyen egyszerüen mûködik. Ha már tápszerrel eteted a gyermeked akkor nagyon vigyáz mert nagyon tömény nem úgy mint az anyatej és könnyen túlsúlyosá válhat a baba. Ezért ha csak pótlásként adod elég ha 1-2 alkalommal adsz neki tápszert a többi étkezés meg cicibõl legyen ha meg 100% -osan tápszerezed akkor meg ott van rajta a dobozon a napi étkezések száma és a keverési arány kornak megfelelõen. Csak egyre vigyázz 170ml felé ne menjetek mert annyit már akármennyi idõs is a baba nem igényel többet. Ja és úgy tudod meg, hogy jól, vagy eleget eszik-e ha heti 15-20 dekát hízik.

Sajnos vagy hál istennek nekem vegyesen kellett táplálni a gyermekeimet. Az, hogy mennyit alszik változó nem szabad abba a tévhitben lenni, hogy a csecsemõ csak eszik és alszik ez nem ilyen egyszerüen mûködik. Ha már tápszerrel eteted a gyermeked akkor nagyon vigyáz mert nagyon tömény nem úgy mint az anyatej és könnyen túlsúlyosá válhat a baba. Ezért ha csak pótlásként adod elég ha 1-2 alkalommal adsz neki tápszert a többi étkezés meg cicibõl legyen ha meg 100% -osan tápszerezed akkor meg ott van rajta a dobozon a napi étkezések száma és a keverési arány kornak megfelelõen. Csak egyre vigyázz 170ml felé ne menjetek mert annyit már akármennyi idõs is a baba nem igényel többet. Ja és úgy tudod meg, hogy jól, vagy eleget eszik-e ha heti 15-20 dekát hízik.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!