Találatok a következő kifejezésre: Babám 2 alvás (27 db)

8 honapos babad 2 alvas kozott hany orat bir ki? Hanyszor alszik 1 nap?

Kisfiam 8 honapos. Reggel fel 8-8 kozott ebred. Fel 11kor mar alszik, kb masfel orat. Delutan fel 4- 4 kozott teszem le ujra aludni, de o mar almos, nyugos fel 3-3 korul. Ekkor megint alszik kb masfel orat. Este fel 9kor megy aludni, es ahogy irtam, reggel kb fel 8ig alszik. ( ejszaka szopizik meg, ujabban nagyon rosszul, nyugtalanul alszik). Kb napi 14 ora az alvasigenye. Mindenhol azt olvasom, h 2 alvas kozott mar ki kell birnia 4 orat. Nos az en babom nem bir ki ennyit. Kb 2-3 hete kuzsik, talan azota farad el jobban napkozben. Kivancsi vagyok, ti babatok hogy van ezzel? Ha 4 orat kibirna, akkor csak napi 1 alvas lenne. Bar azt is olvastam, ilyenkor mar sok baba csak napi 1et alszik.

Legjobb válasz: A kislányom 29-én lesz 8 hónapos. Nálunk kétféle forgatókönyv van: 1. Reggel 9 körül kel, majd 12-12.30 körül alszik egy fél órát. Délután 16 óra körül alszik megint egy fél órát. Fél 8 körül fürdetés, vacsi 20 óra körül, ami közben elalszik, és alszik reggel 9-ig. 2. Reggel 9 körül kel, majd 12 óra körül alszik fél órát. Délután 3 körül ismét, majd 6 körül is szintén egy fél órát alszik. Ekkor mondjuk nagyon soká alszik el, olyan 21.30-22 óra körül. Reggel szintén 9-fél 10 körül kel... Tehát összességében nagyjából annyit alszik, mint a Te babád, csak az eloszlás más. Éjszaka 12-13 órát, napközben 1-1,5 órát... Kb.3,5 órát bír ki két alvás között.

A kislányom 29-én lesz 8 hónapos. Nálunk kétféle forgatókönyv van: 1. Reggel 9 körül kel, majd 12-12.30 körül alszik egy fél órát. Délután 16 óra körül alszik megint egy fél órát. Fél 8 körül fürdetés, vacsi 20 óra körül, ami közben elalszik, és alszik reggel 9-ig. 2. Reggel 9 körül kel, majd 12 óra körül alszik fél órát. Délután 3 körül ismét, majd 6 körül is szintén egy fél órát alszik. Ekkor mondjuk nagyon soká alszik el, olyan 21.30-22 óra körül. Reggel szintén 9-fél 10 körül kel... Tehát összességében nagyjából annyit alszik, mint a Te babád, csak az eloszlás más. Éjszaka 12-13 órát, napközben 1-1, 5 órát... Kb.3, 5 órát bír ki két alvás között.
Nálunk 9hónapos baba van. 2-3órát bírt ki egy hónapja, most már inkább 3-at napközben. Most úgy van, hogy fél8kor kel, fél 11-tõl alszik 12ig, utána 3-5ig, és 8kor megyük fürdeni, aludni.
A kérdező hozzászólása: Latom akkor nem csak az enyem nem bir ki 4 orat, vagy csak nehezen birja ki. Koszonom a valaszokat, hasznosak voltak.
elõzõ vagyok- ahogy látom nálunk is úgy van, ahogy nálatok!! egyébknt nem egyforma a babák alvásigénye. Nekem pl 20hónapos volt a nagyobbik fiam, amikor még mindig 2-t aludt napközben!!! Akkor 1hónap alatt nagynehezen átszoktattam az egy alvásra, nemsokára 2, 5éves lesz, reggel 7kor kel, 12, 30-15, 30-ig alszik és este fél9-9között alszik el. Még mindigi kb 13órát alszik egy nap.
az enyém 7 hónapos 2x1, 5 órát alszik általában, délelõtt alig bír ki 2 órát, viszont ha délután 5 körül kel, este 10-kor fekszik.tehát 5 óra hosszát bír, csak utána álmos, minden babó más

Honnan fogom tudni, hogy a babám 2 alvásról 1 alvásra szeretne átállni? Ti honnan tudtátok, hogy átállás következik?

11 hónapos még 2x alszik nappal.

Legjobb válasz: leraktam és nem aludt el, hanem csak gügyögött az alvásidõben másnap nem raktam le, egy fél órával többet aludt délután néhány napig, majd beállt stabilan az egy alvásra

leraktam és nem aludt el, hanem csak gügyögött az alvásidõben másnap nem raktam le, egy fél órával többet aludt délután néhány napig, majd beállt stabilan az egy alvásra
A fiam hamar, 9 hós korától már csak 1x aludt. Nálunk is ez volt, hogy leraktam délelõtt, és 50 percig játszott, nézelõdött, de nem aludt el. 1 hét alatt átállt, igaz eleinte nehezen bírt fent maradni ebédig, volt hogy csak ivott egy kis tejet és már durmolt is.
Ez elég egyszerû. Délelõtt a "szokott idõben" nem bírod már elaltatni. Csak nyûglõdik, de nem alszik. Ilyenkor meg lehet próbálni az ebédet kicsit elõbbre hozni, és "ébren tartani" addig, majd utána lefektetni. Van olyan gyerek, aki hamar átáll, nekem egyik lányom viszont vagy egy hónapig szenvedett ezzel. Egyik verzió sem volt igazán jó még, aztán hol így, hol úgy sikerült... És hogy mikor, az is eltérõ, 9-10 hónapostól a 14-15 hónapig. A baba alvásigényétõl függ.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm. És azért kérdeztem, mert a fiam eddig így aludt: 6-kor ébresztõ 8-10 ig alvás 13-15 ig alvás este pedig 20-kor alvás Tegnap óta pedig ébred reggel 5-kor kér tápszert és vissza alszik, aztán délelõtt csak nyûglõdik nyûglõdik de elalszik végül, így kitolódik az egész alvása, és a délelõtti rövidült is. Ma elgondolkoztam azon, hogy ha nem az idõjárás miatt zavarodott meg, akkor lehet, hogy át szeretné alakítani az alvási szokását. Csak azt nem tudom, hogy eltolni szeretné, pl 11-12 és 15-17 -re vagy egy alvást ki szeretne hagyni.
Én onnan, hogy szenvedés volt napközben az altatás, akkor gondoltam, hogy térjünk át a napi 1-re.Pár napig nehéz volt az átállás, de hamar megszokta, és így sokkal jobb is.
Nalunk ugy volt, hogy 7, 5 honaposan elkezdte kitolni a délelõtti alvást. És amikor fel 11-kor aludt el, akkor legközelebb olyan fel 6 körül lett álmos. Akkor meg mar nem nagyon hagytam aludni, inkább megfurdettuk mondjuk fel órával korábban. 8 honapos kora óta mar egyszer alszik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:-)

Normális hogy 9 hónapos babám a nappali 2 alvás helyett napok óta csak egyszer alszik de akkor 2-3 órát egyhuzamban?

11-12 körül alszik el.

Legjobb válasz: Igen, persze! Ez általában 1 éves kor körül szokott történni csak, de a te babád nagyon ügyes! Pár hónap múlva biztosan tovább is bírja majd, és kb 13-14 órakor alszik el. Irigyellek, mert az én fiam már 1 éves lesz, mégis kétszer alszik napközben: délelõtt 20-30 percet, délután másfél-2 és fél órát.

Igen, persze! Ez általában 1 éves kor körül szokott történni csak, de a te babád nagyon ügyes! Pár hónap múlva biztosan tovább is bírja majd, és kb 13-14 órakor alszik el. Irigyellek, mert az én fiam már 1 éves lesz, mégis kétszer alszik napközben: délelõtt 20-30 percet, délután másfél-2 és fél órát.
sztem teljesen normális. Mi most álltunk át a 2 alvás/napra 5 hónaposan, és ez lesz a köv lépés. Ügyes a kis lurkó :-)
Kislányom 8 hós kora óta 1*alszik ebéd után kb fél 1-3-ig.
az enyém is 9 hós kora óta napközben 1x alszik 13-15, 30-ig!
Az én lányom 8 hónaposan állt át a napi egy alvásra. Most 10 hónapos, és hetente többször is elõfordul, hogy kibírja ebéd utánig az alvással. Attól függ, mikor ébred reggel.


Babám 2 hetes, alvás közben keserves arcokat vág. Elég sűrűn, majd a következő másodpercben már mosolyog. Ez mitől lehet?

Olyan, mintha elkezdene sírni, feje már vörös, de aztán mégsem..

Legjobb válasz: Ilyet szoktak csinálni a nyagyon pici babák, állítólag a születésükrõl álmodnak egyik pillanatban, aztán meg arról, hogy esznek éppen, szóval ezek miatt változik az arckifejezése.

Ilyet szoktak csinálni a nyagyon pici babák, állítólag a születésükrõl álmodnak egyik pillanatban, aztán meg arról, hogy esznek éppen, szóval ezek miatt változik az arckifejezése.
Méhen belüli élményeiket, és a születés körüli pillanatokat élik át, újra meg újra, késõbb, ha már nagyobbak, meg a napközben történteket élik át.
A kérdező hozzászólása: Köszi lányok:) Akkor nem viszem pszichológushoz.
ÚGysem tudná elmondani, hogy mi a baja.-) De tényleg, biztos álmodik, az biztos, hogy minden baba csinál iylet.-) De édes, nem ? Ne félj, semmi baj, ez így normális.-)
Olyan édesek amikor ezt csinálják!Imádtam nézni a lányomat, amikor aludt. Most is elnézem, de már 3, 5 éves. Egyébként én úgy tudom, hogy azon a napon történteket élik át újra.
10 hetes babánknál ugyan ez van, de Õ még kalimpál és morog/gõgicsél sõt még fel is kacag néha. Alvásklinikán kérdeztem a dokinõt, aki biztosra állította, hogy még nem álmodnak (honnan tudja? Nem kérdeztem, de szerintem EEG-n vizsgálhattak babákat kutatók -szerintem)
úgyis jelzi, ha álmos.az én kicsim is alszik még minsig 1nap 2szer is.
A kérdező hozzászólása: Hat o mostanaban nem jelzi, hogy almos. Jatszana egesz nap. Rajta mulna, nem aludna. Csak nem tudom eldonteni, hogy 1 vagy 2 alvasra van szuksege? 7kor kel, 20.30 alszik.
Ha nehezen aludna el, akkor én azt gondolnám, hogy még nem elég álmos. Nem lehet, hogy ha késõbb altatnád, akkor lehúzná egyben a két alvás mennyiségét? Lányom sokáig 2x aludt napközben, de elég keveset, mondjuk 30-40 percet. Aztán késõbb tettem õt le mint szoktam és akkor egyben lehúz másfél órát, és sokkal hamarabb is elalszik, nem nyûgös.
ha elalszik, akkor tuti szüksége van még a 2 alvásra. szerintem majd úgy lesz, hogy kitolódik a délelõtti alvás ebéd utánra, mert nálunk így történik. az elején még 9kor aludt el, most meg 10órai után alszik, de van hogy kibírja délig. (most 1éves) és persze ehhez igazodik a délutáni alvás. ...majd összefolyik a 2
elsõ vagyok.az enyém is játszik egész nap.õ is 7kor kel.11körül alszik fél1kor felkel.én fél5 után lerakom aludni, mert ha nem alszik, akkor este korábban alszik el (fél8 körül).ha ilyen korán szunnyad akkor nem alszik éjszaka.õ is 9körül alszik el este és durmol 3ig fél4ig, utánna 7ig.
3ik vagyok, nálunk is dettó. 7-7:30kor kel, 10órai után szundi kb délig. megebédel, játszunk..stb, 2-2:30kor lerakom 4ig alszik, este 20:30kor alvás
Kisfiam 13 hós, õ már 10 hós kora óta csak 1x alszik 2, 5 órát egy nap. 6-6.30 kor ébred és fél 1- 1 mire elalszik. Este fél nyolckor fürdés, és fél kilenckor már alszik. Minden babának más az alvásigénye. Ha úgy látod, hogy nehezen alszik el, hagyd egy kicsit még játszani, de 15-30 percenként próbáld újra bevinni, hátha akkor már gördülékenyebben megy az elalvás.
A kérdező hozzászólása: Eddig 5-10 percen belül aludt, most meg vihancol 20-30 percet, egyszercsak megall, es alszik. Felek, hogy ha kimaradna a delelotti alvás, faradt lenne ebedelni, ezert kevesebbet enne, es a faradtsagtol nehezebben aludna el...
Ki kell próbálni. Attól még, hogy te félsz a dologtól, lehet, hogy a babádnak beválna. Lányom a déli alvás után eszik ebédet. Elõtte nem így volt, de hát változik a napirend és ehhez nekem kell alkalmazkodni. Egy próbát megér, hogy máskor altatod õt. Ha nem akar aludni, akkor nem álmos eléggé, így én megpróbálnám máskor altatni, akkor is ha borul az ebédidõ.

Közel 6 hónapos babáknak mennyit kéne fentmaradni napközben 2 alvás között?

az én kislányom lassan 6 hónapos lesz és 1,5 2 óra után alszik 45-60 perceket.Nem többet kellene már fentmaradnia?vagy nincs okom aggódni?olyan fúrcsának találom.

Legjobb válasz: köszönöm a válaszokat

A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat
Szia, enyém is így volt 6 hósan, sõt most, hogy 8 múlt, még most is 2 max. 3 óránál tovább nemigen bírja napközben. normális, így kijön a napi 2 alvás. enyém vagy 45 percet vagy másfél órát alszik egyben.
Az én kislányom fél hét körül kel. Mivel a tesóját el kell vinni suliba, nincs szunyókálás. Kilenckor már alszik, kb. fél egy, egy óráig. Ezután úgy kettõ körül elalszik még egy órácskára. Néha az ötórai szopizás után is szundít még egy órát, de ha nem, akkor negyed nyolc, fél nyolckor már alszik. Hajnaltájt felébred szopizni, és alszik reggel fél hétig.
5 és fél hónapos a lányom, de két óránál többet nem tud fentmaradni. Néha becsúszott a 3 óra, de akkor meg átesett a holtponton, na után csak nyüszögés volt míg el nem aludt.

Akinek 2 kisgyereke van, hogy tudja összehozni az alvásokat? És az egész napot? Nagyobb fiam 2 éves, másik babám 4 hónapos. Soha nem jön úgy ki, hogy eggyütt aludjank.

Legjobb válasz: Én a kicsi alvását igazítottam a nagyhoz, mivel az övé már kialakult. Persze a kicsi töbször is aludt (alszik még), de a déli alvást és az esti fektetést összehangoltuk. Hogy hogyan? 2 órával fektetés elõttre idõzítettem a kicsivel a játszós idõszakot. Akkor is beraktam az ágyba, ha nem volt még nagyon álmos, mert némi cici és simogatás meghozta a gyümölcsét. Hozzá kell tennem, hogy délben egy ágyban alszanak, és este is csak elalvás után kerülnek külön ágyba. 1 hónap alatt beállt a rend, de lehet, hogy nekem egyszerûen mákom volt. 23 hónap van közöttük.

Én a kicsi alvását igazítottam a nagyhoz, mivel az övé már kialakult. Persze a kicsi töbször is aludt (alszik még), de a déli alvást és az esti fektetést összehangoltuk. Hogy hogyan? 2 órával fektetés elõttre idõzítettem a kicsivel a játszós idõszakot. Akkor is beraktam az ágyba, ha nem volt még nagyon álmos, mert némi cici és simogatás meghozta a gyümölcsét. Hozzá kell tennem, hogy délben egy ágyban alszanak, és este is csak elalvás után kerülnek külön ágyba. 1 hónap alatt beállt a rend, de lehet, hogy nekem egyszerûen mákom volt. 23 hónap van közöttük.
Nekem ez nem sikerült. A kicsi 8 hónapos koráig nem aludtak együtt. Egész nap nem volt egy szabad percem sem, ráadásul a nagy felforgatta a házat, amíg a kicsit altattam.
Nálunk a nagy 2 és fél éves, a kicsi 3 hónapos. Napközben vagy összejön az egyidõben alvás vagy nem, változó. Este a kicsi már 7-kor bealszik, a nagy csak 8 után, úgyhogy még ez sem mûködik.
Szia! Én is a nagyobb gyerkõchöz igazítottam a picit. 2, 5 év van köztük, a nagyobbik lány downos, õsszel kezdjük az oviba járást. Addig marad 2 gyerkõc egész napra. Délután és este egyszerre alszanak. A pici még délelõtt is alszik 1 - 1, 5 órát. Leírom egy napunkat. 10 hós pici lány: reggel fél 6 - 6 körül ébred, reggeli fél 7 - 7 körül, aztán játszik, mesét néznek, 9 - fél 10 körül alszik, fél 11 körül ébred, ebéd, altatás kint a teraszon babakocsiban, fél 2 - 2ig alszik, hazaér apa és játék apával, uzsonna, játék, séta, este 7kor vacsi, fürdés és legkésõbb 8kor alszik. 3 és fél éves kislány: 6 - 7 óra között ébred, mostanában nem reggelizik, de régebben szokott, játszik, babázik, olvasunk, mesét nézünk, tízórai miután a pici elaludt, míg altatok, addig babázik vagy mesét néz. Míg alszik a pici fõzök van, hogy segít a nagyobbik lány, valamikor játszik vagy rajzol. Miután felébred a pici, együtt ebédelünk. legkésõbb fél 1kor elalszik, a picit általában együtt altatjuk a teraszon, de van, hogy a nagylány alszik el elõbb. 2 - fél 3 körül ébred, megjön apa, játék apával, uzsonna kb. fél 4 körül, utána sétálunk vagy dolgozgatunk a ház körül, a lányok kint vannak velünk. Vacsora. A nagylány közvetlenül a pici után fürdik, együtt nem szeretnek még. Együtt fektetjük le õket, apa a picit altatja én a nagyobbik lányt, legkésõbb fél 9kor mindkettõ alszik. A pici míg szopott 3 óránként ébredt éjjel, most kb. 3 hete csak a cumiért ébred fel. A nagylány éjjel max. 2szer ébred vizet inni. Remélem tudtam segíteni.
Az 5. válaszoló vagyok A biztonság kedvéért leírom, hogy közös az apukájuk, férjem 3 - fél 4 között ér haza munkából. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Tapasztalatod alapján melyik időszak a legrosszab a babák alvása szempontjából? 1. 0-6 hónap 2.6-12 hónap 3.12-18 hónap

köszönöm

Legjobb válasz: Az Én fiam 15 hónapos koráig nagyon rossz alvó volt,de néha már amikor azthittem kibirhatatlan akkor is tudta még fokozni! A 7-8 hónap nagyon rossz volt..a 13-14 hónap meg a legrosszab de nálunk a nem olyan vészes idõszakokban is legalább 4szer ébredt.. De mostminden szép és jó!Átaludt éjszakák,nappal 3 óra alvás..nehezen szoktam meg:) még mindig sokszor felébredek és bemegyek megnézni jól van e..

Az Én fiam 15 hónapos koráig nagyon rossz alvó volt, de néha már amikor azthittem kibirhatatlan akkor is tudta még fokozni! A 7-8 hónap nagyon rossz volt..a 13-14 hónap meg a legrosszab de nálunk a nem olyan vészes idõszakokban is legalább 4szer ébredt.. De mostminden szép és jó!Átaludt éjszakák, nappal 3 óra alvás..nehezen szoktam meg:) még mindig sokszor felébredek és bemegyek megnézni jól van e..
A kérdező hozzászólása: nálunk is volt ilyen idõszak a nagyobbamnál, és a fiam is szokott olyat csinálni, hogy felkel éjjel, és nem alszik vissza, csak 1 óra múlva. :-( KÖszi!
3. 12-18 hónap, de azt hozzáteszem, hogy mindkét gyerekem nagyon jó alvó.
Fiam még csak 8 hónapos, de eddig nekünk elsõ három hónap nagyon rossz volt, 4-5 hónap sokkal jobb. Aztán 2 hónap megint káosz. 7 hónapos kora óta nem kér enni éjjel szóval azóta a legjobb. Szerintem ez folyamatosan változik:)
Kisfiam most 16 hónapos, 4 hónapos kora óta átalussza az éjszakákat, nem kér sem enni, sem inni, a cumiját megtalálja az ágyban, ezek miatt egyszer sem kellett felkelnem. Egy-két olyan éjszakánk volt amikor a foga miatt felsírt és nem aludt vissza azonnal, olyankor visszasimogattam, de 5 percnél tovább még egyszer sem voltunk fent tovább. Szóval azt hiszem szerencsésnek mondhatom magunkat. Ja, az elsõ 4 hónap sem volt gáz 12 és 1 óra között, illetve 4-5 óra között kért enni, utána aludt tovább reggelig :DDD
Nálunk eddig az 5.-6. volt. Most 14 hónapos, lent vagyunk nagyszülõknél pár hetet, meleg is van így 1, 5 hetet szörnyen aludt de amúgy jó alvó.
Nekünk az elsõ hónapok voltak nehezek ebbõl a szempontból, kb az 3-4.hónapig.Utána már nem, igaz a fogzás nem viselte/viseli meg egyáltalán.
A kérdező hozzászólása: koszonom! Hu egyesek milyen szerencsesek. :-) nalunk az elso honapok voltak nehezek, a lanyomnal a 15 honapos kor, a fiamnal meg minden hektikus, hol ebred, hol nem, hol csak egyszer, hol ketorankent... :-(
6-18 hónap, azaz 2-es és 3-as is. Zokogva ébred néha most is éjfél körül, és csak nálam nyugszik meg, pedig régebben nagyon apás volt. Vagy pl hajnal fél 4-kor felül az ágyban, és néz bele a félhomályba. Néha ijesztõ. Olyankor nem sír, de elaludni csak kb két óra múlva tud újra... 17 hónapos kisfiú. Anno a lányom 3 hónapos korától egyszer sem kelt fel éjjel!!! Szóval nem erre számítottam... :D

Sajnos sokszor van, hogy babám éjszaka felébred és kb. 2 óra hosszat altatjuk, ez nagyon megvisel. Ti rosszul viselitek a kevés alvást?

Nem hiszem, hogy extrának számítanánk az éjjeli többszöri felsírással, egyszeri evéssel, de én úgy érzem, nagyon "megsínylem" azt, hogy nem tudom kialudni magam. Ti honnan szedtek er?t ilyenkor, mivel nyugtatjátok magatokat? Tudom, hogy a babának nem tesz jót, ha ideges vagyok, de sajnos éjszaka nehezen viselem a fáradtságot. 7 hónapos a kislányom.

Legjobb válasz: szia, nekem 5 hónap után már végig aludta éjszkaát...Te babád miért kel?Éhes vagy csak úgy??Adsz már neki szilárdat enni?? Kérdésedre válaszolva...én megszoktam...ennyi...hétvégenként meg férjem kelt hozzá...most 2 éves kisfiúnk, õ most már 10 órát alszik végig, én kb 4-5 öt, már megszoktam h kelnem kellett.:)

szia, nekem 5 hónap után már végig aludta éjszkaát...Te babád miért kel?Éhes vagy csak úgy??Adsz már neki szilárdat enni?? Kérdésedre válaszolva...én megszoktam...ennyi...hétvégenként meg férjem kelt hozzá...most 2 éves kisfiúnk, õ most már 10 órát alszik végig, én kb 4-5 öt, már megszoktam h kelnem kellett.:)
6 éven át éjszakai mûszakban dolgoztam :) gond nélkül alszom állva ülve akár mozogva is. Nem érem magam fáradtnak. de van akkt nagyon megvisel mert egyszerüen nem tud ébren maradni. Mondjuk mindig is éjjeli bagoly voltam:-)
Szia! Én is elég rosszul viselem az éjszakázásokat, föleg hosszútávon, kiegyensúlyozatlan és eléggé hangulatváltozós leszek. Egy kissé segített, hogy úgymond "fütyültem" az órára, vagy a házimunkára, s mikor a kicsi napközben aludt, én is próbáltam egyet szundítani vagy esetleg csak pihenni ( közben valami megnyugtató zenét is lehet hallgatni). Próbáld ki te is, hidd el, a vasalatlan ruha holnap is megvár!
Egyetértek az utolsó válaszolóval, próbálj napközben aludni egy-egy órát, amikor a kicsi alszik. Engem is sokszor kimerített a kevés alvás, ingerültebb voltam, stb. Inkább álljon egy kicsit a mosás-mosogatás, stb házimunka, mint hogy esetleg ne legyen elég türelmed a babához. Néha fél óra délutáni alvás is csodát tesz! Kitartás!
Szia! Engem is megvisel az éjszakai mûszak, de megpróbálok nappal pihenni, ha nagyon fáradt vagyok. Néha 1 óra pihi is elég, próbáld meg Te is, ne a házimunkával foglalkozz, mint ahogy elõttem már irták. A kislányom 3 hómapo, 1-szer kel éjszaka enni, viszont a nagyfiam - 6 éves - mióta megvan a pici, van hogy 3-4-szer ébred éjszaka. Szóval szörnyû néha este.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, próbálok én is pihenni. Férjemet is sajnálom, nem volna szívem hétvégén rábízni a kelést, van azért Neki is épp elég, mert nem csak a munka, de rohangál minden más után is. A lányom 7 hós és egyszer biztosan megetetem éjszaka, mert csak teával még nem sikerült kiváltani az éjjeli evést. Igen, napközben már eszik püréket, gyümit, zöldséget, néha este tejpépet is, de az megfogja a pocakját, így ezt csak egy héten egyszer adom.

Mikortól állnak át a babák a napi egyszeri alvásra? Lányom 9 hónapos múlt és mostanában gyakran van, hogy alszik mondjuk déltől 2-3 órát és aztán már nem alszik napközben. Nem korai ez még?

Legjobb válasz: 10-12 hó között szoktak átállni. Ha babádnak ez az igénye, és nektek ez így jó, akkor jó:-) Ez úgysem megy egyik napról a másikra... Lányom is már többségében egyszer alszik, de van , hogy a babakocsiban alszik m ég egy kicsit délelõtt, és van, hogy este elpihen még egy fél órát... 11 hós lesz a héten.

10-12 hó között szoktak átállni. Ha babádnak ez az igénye, és nektek ez így jó, akkor jó:-) Ez úgysem megy egyik napról a másikra... Lányom is már többségében egyszer alszik, de van , hogy a babakocsiban alszik m ég egy kicsit délelõtt, és van, hogy este elpihen még egy fél órát... 11 hós lesz a héten.
9 és fél hós lányom se tudja eldönteni, hányszor akar aludni.:-) Van, hogy kétszer, van, hogy egyszer, de elõordult már, hogy egyáltalán nem aludt napközben. Amióta mászik, de még inkább amióta jár olyan, mintha sajnálná az idõt az alvásra.
Mi 9 hónaposan álltunk át az egyszeri alvásra. Õ tudja, hogy mennyi alvás kell neki. Ha elég neki egy, akkor nem túl korai. Az alvást úgy sem lehet erõltetni...
Az én lányom 14 hónapos kora óta alszik csak egyet, délután.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!