Találatok a következő kifejezésre: B-s jogsival mindig lehet (3 db)

B-s jogsival még mindig lehet 50 ccm alatti motort vezetni, vagy már változtak valamit a szabályok? (pl. egy 49 ccm-s Aprilia RedRose-t? )

Legjobb válasz: Én úgy tudom, lehet. Nekem egy 49 ccm-s Keeway robogóm van, rendszeresen járok vele. A jogosítványomba is így szerepel.

Én úgy tudom, lehet. Nekem egy 49 ccm-s Keeway robogóm van, rendszeresen járok vele. A jogosítványomba is így szerepel.
ha szorosan vesszük, akkor nem. a B kategória alkalmas: - a 3500 kg-ot meg nem haladó megengedett legnagyobb össztömegû gépkocsi, amelyben a vezetõ ülésén kívül legfeljebb 8 állandó ülõhely van - az ilyen gépkocsiból és a 750 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó pótkocsiból álló jármûszerelvény - az ilyen gépkocsiból és nehéz pótkocsiból álló jármûszerelvény, feltéve, hogy a nehéz pótkocsi megengedett legnagyobb össztömege nem haladja meg a vonó gépkocsi saját tömegét, és az összekapcsolt jármûvek megengedett legnagyobb együttes össztömege sem haladja meg a 3500 kg-ot Viszont a B jogsi mellé az ember megkapja a T, K, M jogsikat is. Ezek viszont alkalmasak: K: kerti traktor - állati erõvel vont jármû T: mezõgazdasági vontató és két nehéz pótkocsi - lassú jármû és pótkocsi - kerti traktor - állati erõvel vont jármû hajtására M: segédmotoros kerékpár - állati erõvel vont jármû hajtására - kerti traktor (16. életév betöltése után) Úgyhogy ha szorosan nézzük, akkor te M-es jogsivel vezethetsz segédmotort. A mûanyagkártya hátoldalán vannak a kategóriák. forrás: http://www.jogsicentrum.hu/kategoriak.htm
Régi rózsaszín? Miért milyen az új?
Kék és kártya nem "kisfüzet".
igen, vezethetsz. vezethetsz még 51 ccm-eset is, mert érvénxben van a kerekítés szabálya. pl a simson s51-eshez is elég az M-es jogsi. A b-s jogsi lefedi az m-eset is!!
A kérdező hozzászólása: Nekem még a régi rózsaszin jogsim van, azon nincs semmi ilyesmi. :) Akkoriban még ez az 50ccm alatti dolog érvényes volt, viszont most fogalmam sincs hogy vannak a szabályok.
Igen lehet de az is lehetséges, hogy majd 125 ccm-est is lehet vezetni B-s jogsival.

A kérdésem a következő. Sima B-s jogsival és 3500kg össztömeges kocsival lehet fuvarozni árufuvarozói engedély nélkül? Vagy minden esetben kell az árufuvarozói.

Legjobb válasz: Fuvarozni, errõl számlát adni csak sárga rendszámos (lásd taxi) jármûvel lehet. Már a mûszaki vizsgára is más szabályok vonatkoznak ezekre a jármûvekre.

Fuvarozni, errõl számlát adni csak sárga rendszámos (lásd taxi) jármûvel lehet. Már a mûszaki vizsgára is más szabályok vonatkoznak ezekre a jármûvekre.
Gondolom, díj ellenében akarsz fuvarozni. Mert akkor PAV vizsgálat és árufuvarozói kell hozzá.

125 ccm s motort B-jogsival ezek szerint lehet vezetni! De akkor kell a ki egészítő vizsga vagy nem? és ugyan úgy lehet vinni utast mint ha motoros jogsija lenne az embernek?

Váltós motorra gondoltam pl Supermoto redszámozva! Mert a robogó ra is külön kell talán vizsgázni!

Legjobb válasz: Unalmas...

Unalmas...
A kérdező hozzászólása: most itta 125 rõl van csak szó nem 50 esrõõl ... ha meg unalmas akkor mi a fa.zomért komizgatsz.
B jogsival nem lehet 125ccm-s motort vezetni. A1-es kategória adja meg a 125ccm-t. Robogóra nem kell külön vizsgázni sajnos azt is motornak tartják...
A kérdező hozzászólása: azt wágesz h nem lehet de most h be vezették vagy akarják ami most kezdõdött el a totál Car os szitu h fel emeljék a B jogsi motoros korlátot 50 ccm rõl 125 re erre értem!
A kérdező hozzászólása: http://csajokamotoron.hu/motorozas/felkeszultunk-a-b125re
A kérdező hozzászólása: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9204168
A kérdező hozzászólása: erre gondoltam h ebbõl mi igaz meg mi nem szerinetetek..!
Szefós vagy? Mitõl ilyen nehéz a felfogásod? Nics B125 jogsi, 2012-tõl A1-et lehet könnyített módon megszerezni, ez lett a nagy változás!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!