Találatok a következő kifejezésre: Bérházba milyen kutya (5 db)

Milyen kutyát ajánlotok 90 nm-es bérházba? Ha lehet képpel együtt írjatok.

Volt már egy kutyám 6 évig. Kb. 10-15 kg lehetett és közép méretű. Csak meghalt ezért szeretnék újat. lehetőleg olyan ami nem kerül sok pénzbe és gyakori szal könnyű beszerezni és akár ingyen is el lehet vinni menhelyről/alomból

Legjobb válasz: Menhelyrõl bármilyen kutyát ami tetszik és javasolják lakásba. Ha fajtatiszta kutyát akarsz akkor találd ki elõször h miért és mit akarnál vele csinálni, azt sem árt megnézni azon kívül h h néz ki, h mire lett eredetileg kitenyésztve...sok kellemetlenségtõl kíméled meg magad. Illetve olcsón fajtatiszta kutyát sose vegyél, mert nem azt fogsz kapni a pénzedért amit szeretnél - mint a kínai hamisítvány cipõ és a nike. Tudjuk h van különbség...csak nem szeretjük megfizetni a minõséget ha látszatra ugyanaz... de akkor meg nem is kell fajtatiszta, mert akkor tök mindegy h milyen, íghy abban az esetben egy menhelyi kutyával járnátok a legjobban.

21:11-es vagyok de szerintem eü. séta is fontos nem csak a lefárasztás! egy kistestû kutya pl nem tudja azért olyan sokáig tartogatni, a mi bichonjaink 9-10 óránál nem bírnak ki többet..
Menhelyrõl bármilyen kutyát ami tetszik és javasolják lakásba. Ha fajtatiszta kutyát akarsz akkor találd ki elõször h miért és mit akarnál vele csinálni, azt sem árt megnézni azon kívül h h néz ki, h mire lett eredetileg kitenyésztve...sok kellemetlenségtõl kíméled meg magad. Illetve olcsón fajtatiszta kutyát sose vegyél, mert nem azt fogsz kapni a pénzedért amit szeretnél - mint a kínai hamisítvány cipõ és a nike. Tudjuk h van különbség...csak nem szeretjük megfizetni a minõséget ha látszatra ugyanaz... de akkor meg nem is kell fajtatiszta, mert akkor tök mindegy h milyen, íghy abban az esetben egy menhelyi kutyával járnátok a legjobban.
Menhelyre bementek, elmondjátok az igényeiteket, és õk bizonyára tudnak ajánlani egy szimpatikus kutyust.
Hülyeség. Egy kutyát tök jól el lehet tartani napi 2 sétával is, amellyiben az a séta nem abból áll, h céltalanul császkálgatnak. Célzott mozgatással és gyakorlatokkal "seperc" alatt le lehet fárasztani bármilyen kutyát.
2 séta felejtõs akármilyen fajtájú, méretû, nemû kutyáról lenne szó! egy lakásban tartott kutyának minimum 3x lent kell lennie, ebbõl az egyik séta 1-1, 5 óra -persze ez függ milyen a kutya aktivitása, mert van olyan kutya akinek 3 óra is kevés lenne.. Ha a napoi 3 sétát és abból az egyik 1-2 óra nem tudod biztosítani akkor tarts macskát..
A 2t felejtsd el - egy lakásban tartott kutyának a 3 alap, illetve a napi 2 óra minimum. Ha ezeket már az elején nem szeretnéd, akkor inkább ne is vállalj kutyát...
Nekem roti-nj keverékem van, pont 90 nm nekünk is a lakás, plusz egy 15 nm-es terasz.
A beagle kemény dió. HA rá tudsz szánni rnegeteg idõt és energiát, akkor igen. Neki tényeg nem elég a "szaladok egyet a ház körül". Neki kõkemény agyi fárasztás kell, mert talál más módot az idõ elütésére. CSak annak elsõsorban a bútorok látják kárát, másodsorban pedig te, mert a hangoskodó kutya miatt felnyomnak a szomszédok.
A kérdező hozzászólása: Ok köszi szépen a válaszokat am gondolkodtam Beagle-n is az elvan bérházban?
Miért is csalódtál bennem? H a bologneset nem veszem számításba vagy mi? Palikee, te se vagy épp "nem szólok bele semmibe" típus. Errõl ennyit.
ambul mix akár.. nem fejeztem be bocsi. Valami nagytestû lomhább keverék, ha nem akarsz vele sportolni.
Mi kertesházba lakunk ugyan, de a kutyák bent vannak a házba. Reggel munka elõtt ki vannak engedve a kertbe félórára. Délután kicsit edzünk velük/sportolunk valami minimálisat. És este van csak sétánk. Hétvégén meg kint van az egyik velem a kutyasulin, a másik meg barátnõmel a lovardában reggeltõl késõdélutánig. Tökéletesen boldog mindkettõ.. ennyitõl. De tényleg sok mindent számításba kell venni. a kutya mértétõl az energiaszintjéig, hogy kiegyensúlyozott kutyád legyen. Alomból nem kapsz ingyen kutyát.. és nem is ajánlom ha nincs pénzed. Akkor már inkább egy nyugisabb menhelyi keveréket ajánlanék. Valami rotimix. Esetleg Amerikai bulldog ha tetszik
Little Red mindig is okoskodott, ez nem újdonság. Na mindegy. A kis kutyának ugyanúgy kell az agyi lefárasztás, a foglalkozás, tanítás, más kutyákkal való találkozás stb. Egy nagy kutyának pedig szintén nem túl egészséges, hogy mindig 12 órát kell visszatartani pisit, kakit. Napi 3 séta nekik is jár, még ha abból egy vagy kettõ csak pisi kaki.
Little Red: most tök nagyot csalódtam benned.... :o((
Egy bolognese sem lehet túl boldog összesen 40 perc sétával :P Azért, mert kicsi, nem csak eü-i sétákra van szüksége! Kérdezõ: ha nincs konkrét elképzelésed fajtát tekintve, a menhelyeken kérdezõsködjél, tuti, hogy tudnak a számodra megfelelõ kutyát adni!
Te tévedésben vagy a bolognese sétáltatásával.10 éve van nekem és 3 a max, de azt a 3-at letudom össz: 40 percalatt
De mivel én nem bichont ajánlottam, én nem is veszem õket számításba :D Azoknak napi 4 séta is kell.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat napi 2-3 x lenne sétáltatva összesen úgy kb. napi 1-2 órát de ha látom hogy ki akar menni akkor nyilván kiviszem...
Szerintem amit kvittagirl ajánlott neked a kis Beagle keverek tökéletes lenne, és a többi örökbe fogadható kutyus is nagyon helyes.Mar 2 kutyust fogadtam örökbe mielõtt elköltöztünk 2 évig lakásba tartottuk õket az egyik puli keverek, a másik havanese-terrier jellegû. Jol ereztek magukat lakásban, és nagyon halasak, imádnivalok a menhelyi kutyák. Kerlek ird meg ha megvan a kiválasztott kutyus, kíváncsi vagyok:)

Milyen kutyát tartsak bérházban?

Szeretnék egy kutyát ,de sajnos bérházba lakunk.Milyen kistermet?,rövidsz?r? kutyákat ajánlanátok?

Legjobb válasz: Törpe pincher,õzpincher, mopszli, törpe tacskó, kaninchen tacskó, kis olasz agár, boston terrier, csivava.

Törpe pincher, õzpincher, mopszli, törpe tacskó, kaninchen tacskó, kis olasz agár, boston terrier, csivava.
Erre azt szokták mondani, hogy bármilyet lehet, ha eleget le tudod vinni sétálni, mozgatni. Hiába kis testû, mozgásigényû egy kutya a rendszeres sétáltatásra szüksége van ( és ezen nem napi 15 percet értek a háztömböt körbefutva). Az igazán szobakutyák pl. a csivava, uszkár, a tibeti spániel(bár annak hosszú a szõre) és egyéb kézkézben elférõ társaik.( Illetve a fox terriert nem ajánlanám mert bár kicsi, de szó szerint folyton mozog)
Nekünk francia bulldogunk van bérházban. Semmi gond nincs vele.
Valóban bármilyen kutya szóba jöhet, méretre fajtára, attól függõen hogy mennyi idõt szánsz rá, meg mekkora a lakás (van-e helye pl megfordulni, ne kelljen tolatnia).
A paneles kutyákkal az szokott lenni a baj, hogy 2 hétig édes, aranyos, meg minden, utána összeveszik a család, hogy ki vigye le sétálni.... Egyre ritkábban viszik le, büdös lesz a lakásban, a kutya is feszült, ugat, mérgesek a szomszédok, stb... Ha komolyan érdekel, kérd ki tenyésztõ véleményét, de valóban igaz, hogy ha eleget mozog akkor szinte mindegy... Mindenképp kölyökkutyát vegyetek, és következetesen neveljétek, nehogy a fejetekre nõjön, mert az panelban nagyon gáz lehet... Nekünk bichon bolognese-nk van, de mi kertes házban lakunk.
A kérdező hozzászólása: Nem azért irtam hogy kistestû, mert azthiszem hogy annak kevesebb mozgás kell hanem ezért mert nem túl nagy a lakás és hát pl egy kuvasz elég érdekes lenne.. de am köszii a tippeket:D
Nem javaslok rövidszõrût, mert az állandóan hullajta, nekem van egy rövid és egy hosszúszûrû tacskóm lakásban és csak a rövid szõrrel van tele a lakás.A hosszúszõrût hetente kétszer átfésülöm, kijön, ami ki akar és kész.

Bérházba milyen fajta kutya javasolt. Tudom hogy főleg kistewstüek de melyiket ajánlják? A sétáltatás nem gond mert gyakran le tudom vinni. ?

Legjobb válasz: En Maltipoo-t valasztanek. Ez a Maltai es a Poodle (uszkar) kevereke. Nem hullatja a szoret es rendkivul baratsagos. Nem hangos csupa sziv es hypoallergen.

En Maltipoo-t valasztanek. Ez a Maltai es a Poodle (uszkar) kevereke. Nem hullatja a szoret es rendkivul baratsagos. Nem hangos csupa sziv es hypoallergen.
nekem csivavám van
bocs....120000 Ft
A yorki kutyusok kb.:50000-12000, én is yorkit ajánlom, néha lehet olcsobban is kapni csak azt ki kell fogni :-D
tacskó, havanese, bolognese
A kérdező hozzászólása: és egy yorksi mennyibe kerül??
én yorkis vagyok!!!neki sem hullik a szõre.és gyönyörûek!
én a spicc mellett szavazok
A kérdező hozzászólása: köszönöm az témyleg tündéri
szerintem bármilyen kistestû kutyát vehetsz, pl. a westinek nyírni kell aszõrét, de nagyon barátságos!


Befogadtam egy 2 éves tacskót aki mindig kertben tartózkodott, és most "bérházi kutya lett". Naponta hányszor és milyen időközönként célszeri levinni hogy a dolgát elvégezze, mert ezzel problémák vannak?

Nem végzi el a dolgát a lakásban, ha leviszem mindig pisil többször is, de a nagydolgát már két napja nem végezte el már két napja, pedig rendesen eszik. A hámot, a liftezést már megszokta, de nem akarja a lakást elhagyni és ijedős lett.

Legjobb válasz: a kutyafajták lételeme a vándorlás, séta nem csak azért szükséges, h ne bent végezze a dolgát, fõleg igaz ez egy vadászkutyára...szóval egyrészt egy szakértõ aki jártas rehabilitációban, ismeri a kutyaák ösztöneit viselkedését és házhoz megy -még mielõtt teljesen tönkre teszitek pszichésen a kutyát! másrészt teljeskörû állatorvosi vizsgálat a székrekedés nem játék!

a kutyafajták lételeme a vándorlás, séta nem csak azért szükséges, h ne bent végezze a dolgát, fõleg igaz ez egy vadászkutyára...szóval egyrészt egy szakértõ aki jártas rehabilitációban, ismeri a kutyaák ösztöneit viselkedését és házhoz megy -még mielõtt teljesen tönkre teszitek pszichésen a kutyát! másrészt teljeskörû állatorvosi vizsgálat a székrekedés nem játék!
A székrekedéshez nem értek, de az biztos hogy gond van és kezelni kell, én állatorvoshoz vinném. Az egyik kutyánknak bélelzáródása volt, eleinte hasonló tünetek kísérték, komoly mûtétje volt és nagyon-nagyon kellett vigyázni rá, hogy mit eszik. Igaz õ konkrétan mindent megevett. Nem értem, hogy miért kellene ennek a kutyának rehabilitációs szakember. Ha te magad szakértõ vagy a témában szívesen várunk, ugyanis nekünk van rehabilitációra szoruló kutyánk. Minél többször és minél hosszabb idõre tudod levinni, annál jobb, de legalább naponta háromszor: reggel, délután mikor hazaérsz a munkából/suliból és este. A kiadós mozgás a bélmozgást is serkenti.

Milyen fajta kutyát ajánlottok bérházba? Kis és közepes termetűt ha lehetne.

Legjobb válasz: Ha leírod, hogy nézni ki egy átlagos napotok, úgy könnyebb lenne fajtát ajánlani :)

Ha leírod, hogy nézni ki egy átlagos napotok, úgy könnyebb lenne fajtát ajánlani :)
attol fugg mennyire szeretnél ugatosat ... :) pl:torpe pincser jellemre is olyan mint egy dobermann viszont mini változatban, és feleslegesen nem ugat... spániel:ugatos csivava:éles a hangja és ugatos is Shi-tzu elég barátságos, szeretet éhes és nem igazán ugatos alkalmas még a lakásba a francia bulldog, angol boldog stb dontsd el te, kulalakra és nézz utána
A kérdező hozzászólása: Értem köszönöm a válaszokat, én olyan még spicc félékre gondoltam...de túl drága, átlagos napunk:reggel 6kor felkelek elkészülök 7:05 ig ra jön a busz, anyám munkába megy de 7:05 ig marad egy szabad félórám addig bõven lebírnám vinni a kutyust.hogy könnyítsen magán...utána iskolába vagyok:13.10 ig vagy 14.10 ig és utána újból levinném a kutyust esetleg ki vinném nagymamákhoz hogy "kiránduljon" olyan kutya kéne akinek nem túl sok a mozgás igénye szeret játszani és egyedül lehet hagyni nem szedi szét a házat mert van egy hörcsögöm is de õ már öreg...:(nos milyen fajtát ajánlotok?
Francia bulldog jó lehet, nem túl nagy a mozgásigénye. Viszont semmiképp se kölyök kutyát, mert õt 2-3 óránként le kell vinni. Napi 3 séta minimum kell a felnõtt kutyáknak is. De ha nincs konkrét elképzelésed, menjetek be egy jó menhelyre, ahol ismerik is a kutyákat, mondjátok el az igényeket, mit tudnál a kutyusnak nyújtani és ajánlanak egy nektek megfelelõt!
A kérdező hozzászólása: Alexandrának írnám, hogy sajnos anyukám nem szereti a "gyûrõtt fejû" kutyákat...
A kérdező hozzászólása: A menhelyen már néztük õket én már nagyon elszomorodtam, annyi sok szerencsétlen kutya van ott, de csak vizsla szerû kutyák voltak ott, és olyan csúnyácskák...de én tudom, hogy nem a külsõ számit!de mi valami olyan kutyát szeretnénk aminek olyan különleges, kedves, nyugodt, és nem olyan drága max.25000 forintért tudunk venni :) de mégegyszer köszönöm a válaszokat
Nem csak egy menhely van ;) 25eFt-ért pedig szaporítótól fogtok tudni venni kutyát, amit nagyon nem ajánlok.
A kérdező hozzászólása: hát sajnos ez így van de Miskolc közelében a csak a MÁSA alapítvány van...
Ok, de remélem tudod, h napi szinten akár 30-40 kutya is cserélõdhet 1-1 menhelyen (ha nem több). Ill. ha szaporítót támogattok, mert nincs pénzetek rendes tenyésztõtõl kutyát venni, miért nem spóroltok rá tovább?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!