Találatok a következő kifejezésre: Békát és lehet (35 db)

Tegnap este mamám kivitte a kutyust egy pisire az udvarra. Meglátott egy békát, mamám ma reggel mondta, hogy megharapta a békát, és hogy utána köpködött, nyilván mert rossz íze volt, és azóta nagyon furcsán viselkedik. Lehet hogy ez a béka miatt van?

Lehet, hogy ez a kánikula is közrejátszhat, vagy esetleg a a füle, mert be szokott gyulladni neki, de azt mndig bekenjük és mondjuk ezekt?l nem viselkedne így szerintem. Nagyon furcsa.

Legjobb válasz: A békákban olyan anyag van, mint a kábítószer. Ettõl bekábul kicsit az aki a békát bántani akarja, ezzel is védekezik a béka. Nem lesz baja a kutyádnak majd elmúlik. Az egyik ismerõsöm kutyája különösen szerette ezt a kábult állapotot és mindig békákat harapdált.

A békákban olyan anyag van, mint a kábítószer. Ettõl bekábul kicsit az aki a békát bántani akarja, ezzel is védekezik a béka. Nem lesz baja a kutyádnak majd elmúlik. Az egyik ismerõsöm kutyája különösen szerette ezt a kábult állapotot és mindig békákat harapdált.
A kérdező hozzászólása: Most voltam megnézni, kint futkározott, szóval nem hiszem hogy van baja, behívtam, adtam neki tejet, megitta. Most már nem viselkedik furcsán, de azért még megfigyelem amíg haza nem jön anyukám.
Megint csak az elsõ vagyok. :D A tej szerintem is jó ötlet. Ha nem lesz jobban, akkor vidd orvoshoz. Az nem árt úgysem. :)
itass a kutyáddal tejet! a miénk attól jobban lett
Szerintem én nem venném ennyire félvállról. Egyes béka - varangyfajok méreganyagot termelnek a testükben a ragadozók ellen. Halálos méreganyagot. Szerintem vigyétek el orvoshoz, még akkoris, ha nem biztos, hogy elpusztul. Jobb az elõvigyázatosság.
Az elsõ vagyok. Igen van mérgezõ béka is. De abból amit leírtál úgy tûnik, hogy kicsit elkábult csak.
Bocs, de a nagymamád harapta meg a békát? xd
ez nem játék.egyik ismerõsömnek elpusztult a kutyája, mert a béka valamilyen méreganyagot spriccelt rá.
Nem lehet, hogy csak belepisilt a béka? Az enyém is így járt, törölgette a pofáját, meg vedelte a vizet, de megtanulta, hogy a békát nem kapja be és nem kergeti :)
mamám ma reggel mondta, hogy megharapta a békát XD nyugi nem lesz semmi baja a kutyádnak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat csak nehogy rászokjon! :D
az a béka nem béka, hanem varangy volt, ami mérgezõ...vidd orvoshoz a kutyát
Amikor az én kiskutyám megharapott egy békát, akkor habzott a szája, de megmostuk, és azóta jól van. Próbáld meg kimosni a száját.
kis béka, kis méreg, nagy béka, sok méreg...most még csak kis varangyok vannak (nálunk pl. százszámra), ezért nem hiszem, hogy komoly bajt tud okozni nála, mert vettem már fel ilyen békát, de sok minden nem jön belõle...de figyeld és ha kell vidd orvoshoz, minél elõbb

Sok a béka és a csiga az udvarban pedig nincs is viz a közelben. Hogy lehet öket távoltartani?

Legjobb válasz: A csigáknak böven elég annyi nedvessség, amennyi a növények öntözésével keletkezoik. A békák meg a csigákat (is) eszik, ezért csak jót tesznek. Egy kertet állatmentesen tartani nem lehet, kivéve, ha agyonvegyszerezed, de akkor ti is megbetegedtek ettöl.

A csigáknak böven elég annyi nedvessség, amennyi a növények öntözésével keletkezoik. A békák meg a csigákat (is) eszik, ezért csak jót tesznek. Egy kertet állatmentesen tartani nem lehet, kivéve, ha agyonvegyszerezed, de akkor ti is megbetegedtek ettöl.
Hozzánk néha sün is betéved :) annak ellenére, hogy városban lakom. Szerintem ne foglalkozz vele. A bejárati ajtóra érdemes szúnyogháló ajtót is szerelni, hogy a lakásba azért ne kószáljanak be.
Ez a hajnali harmat miatt van így. A csigákat kézzel szoktam kukaürítés elõtti napon összegyûjteni egy nagy szemetes-zsákba és kuka. (Egy nap alatt is dögbüdösek tudnak lenni ebben a melegben!)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

Elszaporodtak a békák hogy lehet őket kiirtani hogy ne jöjjenek be a lakásba mert uj ajtó, ablak és mégis reggelente 15-20db bentvan? Mit tegyek?

Legjobb válasz: Hívd a pingvingárdát, majd elvonulnak a ház elõtt kétszer-háromszor, és csak megijednek a békák.

Hívd a pingvingárdát, majd elvonulnak a ház elõtt kétszer-háromszor, és csak megijednek a békák.
a kérdés meg a válasz is epikus:D
Ahol becsukódik egy ajtó, ott kinyílik egy ablak. :O
A békék nem tudnak átmenni a falakon, ugyhogy valahol rés van.
Magyarországon minden kétéltû és hüllõ védett állat. Irtsad ki magadat, ne a békákat.
A kérdező hozzászólása: Köszi!!DE kiváncsi lennék hogy birnád hogy napi 20-30 béka van a lakásodba!!!Biztos kiitatnád magad te is!!!
Szerintem a kis békák még cukik is :D... nálunk is rengeteg volt nyáron meg szerintem még mostis van...annyi ha pl ete kimentünk lépni nem lehetett tõlük de arra nemis gondoltam h kiiirtjuk?!?!?! :O õket fõõleg hogy védettek is -.-
A kérdező hozzászólása: Az udvaron engem sem zavar!!!Csak a lakásba!!
Szia!!Szerintem a békák azok nem a falon ugrálnak át :) Ha új az ajtó meg minden akkor meg anyira sem...de nincs vmi rendben ha bejutnak!Nem a békákat kell irtani hanem megszüntetni a helyet ahol bemennek...utolsó voltam :)


Lehet együtt tartani a karmos békát és a cseresznyegarnélát?

Legjobb válasz: Nem. De mondjuk akkor a békának lenne egy jó napja, az biztos.

Nem. De mondjuk akkor a békának lenne egy jó napja, az biztos.
A karmosbéka mindent megeszik, ami befér a száján. Az RC desszert lenne neki.

Békát és halat lehet együtt tartani?

Legjobb válasz: Ha kis halakról van szó (guppy, szifó, zebradánió, szumátrai diszmárna, és társaik) akkor nem, mert megeszi õket! Ha nagy diszhalak (arany,vitorlás,angolna...) akkor nem eszi meg, de nem nagyon birják egymás buráját! De menj egy egy halakhoz értõ emberhez, mondd el milyen halaid vannak, és õ ad pontos választ ;)

Ha kis halakról van szó (guppy, szifó, zebradánió, szumátrai diszmárna, és társaik) akkor nem, mert megeszi õket! Ha nagy diszhalak (arany, vitorlás, angolna...) akkor nem eszi meg, de nem nagyon birják egymás buráját! De menj egy egy halakhoz értõ emberhez, mondd el milyen halaid vannak, és õ ad pontos választ ;)
Szerintem attól is függ, hogy milyen békát akarsz tartani mellette. A teknõs nem jó, de vannak direkt akváriumba való békucik is
Egyetértek az elõttem szólóval! Pl. karmosbékát tarthatsz halakkal, õk nem nagyra nõnek!De ha van pici is akkor inkább ne!
szerintem nagyhalak mellett is csak akkor, ha nem szretnéd hogy szaporodjanak:) ))
nem tudjuk
kérdezd meg egy kisállat kereskedés eladójától vagy vidd el állatorvoshoz
Hímek? Mert itt: http://www.theaquariumwiki.com/Hymenochirus_boettgeri ezt találtam: Sexing Male is smaller, develops a small red or white spot behind his armpits when sexually mature. Azaz: A hím kisebb, és amikor ivaréretté válik megjelenik a "hónalja" mögött egy kis piros vagy fehér folt. Nem lehet, hogy ezt látod a békáidon?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen szerintem az utolsóé lessz, de megkérdezem majd állat orvostól meg eladótól : P
Nézessétek meg orvossal!
Nagyon gyorsan irány a dokihoz! A varangyos béka bõrén idegméreg van, és úgy tudom, hogy ez gátolja a légzést. Lehet, hogy tévedek, de azért biztos, ami biztos, drága jó doktorbácsi szakvéleményét tessék kikérni!
Állatorvos!!!!!!
Ha már idegrángásai vannak, az elég komoly. Propanodolt kéne neki adni, nem is keveset, meg kálium infúziót. Úgy tudom, a varangy méreg változó összetételû, úgy hogy nem akarom az ördögöt a falra festeni, lehet, hogy károsodás nélkül elmúlnak a tünetek. Ha nincs a közelben állatorvosi ügyelet, hányasd, fosasd, amit csak tudsz! Itass vele tejet, ha nem képes meginni, dugj le neki egy csövet, és öntsd bele tölcsérrel. Ezt vízzel is megcsinálhatod, többször is. Egyébként ez egy hallucinogén idegméreg, de ritkán halálos.
Szerintem gyorsan vigyétek el az állatorvoshoz.!!
NAGYON GYORSAN áLLATORVOS MIVEL A BéKA TESTéNEK A BORéN IDEGMéREG VAN AHOGY MáR ELOZOLEG OS MONDTáK, AMI A LéGZéST IS LEáLLíTHATJA.
Túlélte a kutyád????
A kérdező hozzászólása: és ha az megvan akkor miket eszik?
A természetben szinte mindenféle rovart és csigát! Szöcskét, sáskát és meztelen csigát nyugodtan adhatsz neki!
A f*sznak neked béka, ha olyan hülye vagy, hogy nem tudod, mit eszik?! Hány éves vagy, hat? Nem láttál még természetfilmet, hogy nem tudod, mit eszik? Azt tudod, hogy kétféle varangy él nálunk? Hogy mérgezõ a bõrük? Hogy, mivel vadak, teleltetni kell õket? Hülyegyerek.
Szia! Védett állat, így a tartásához a Természetvédelmi hatóság engedélye szükséges!
Erõsen kétlem, hogy az meglenne :D Amúgy, nézz fel wikire, infó le van írva.

A kutyam szajaba vett egy bekat de aztan rogton kikopte es ra par perc utan habzani kezdet a szaja. Veszelyes lehet ra?

Legjobb válasz: Valószínûleg nem. A béke "bepisil", azaz kiereszt keserû folyadékot magából, ami ingerli a kutya száját, így nyáladzik. Ha mezei béka volt, nem lesz baja, ha valamilyen nagy mérgezõ fajta, akkor árthat neki.

Valószínûleg nem. A béke "bepisil", azaz kiereszt keserû folyadékot magából, ami ingerli a kutya száját, így nyáladzik. Ha mezei béka volt, nem lesz baja, ha valamilyen nagy mérgezõ fajta, akkor árthat neki.
Egyes varangyok vedekezeskeppen toxinokat termelnek, melyeknek a kabitoszerhez hasonlo hatasul lehet. Probald meg kimosni a kutya szajat, es itass vele kalciumot. Kis testu kutyakra veszelyes lehet, nagyokra nem annyira; ha holnapra nincs jobban, nezesd meg allatorvossal.
Varangyos béka volt. Azért habzik tõle a szája, mert mérgezõ. Most megtanulta, hogy békén kell hagyni õket. Nem valószínû, hogy bármi baja lesz tõle. Pár pec alatt abba marad a habzás is.
nálunk itt paneltelepen esõ után tele van békával a környék, sajnos én kutyám is megjárta vele hogy habzott a szája, hál isten nem lett baja tõle, 5 kilós kutyám van.

Ma az erőseké a világ? Miért nem lehet nyugalom és béke az utcán?

Ma is voltam lent fagyizni,és 2x is belémkötöttek a romák. Alacsony és gyenge vagyok,szerintem az ész a fontos,de ezek a romák kikészítenek.Miért van mostanában az a divat,hogy 10 emberb?l 99 kigyúrja magát,men?zik és játsza a nagycsávót? Az ember ki nem teheti 5 percre a lábát mert valaki seggbe akarja rúgni és a nehéz munkával megkeresett pénzét könnyedén eltulajdonítja,és még nem is büntethet? mert kiskorú,de azért én dögöljek meg? (már bocsánat)

Legjobb válasz: Nem ez most a divat. Mindig ilyen volt a helyzet, költözz el arról a környékrõl. Azért csinálják ezt mert a szüleik alul iskolázottak, õket sem tanította meg senki és nagyon valószínû, hogy az õ gyerekeik is ilyenek lesznek. Általában azon a környéken maradnak ahol "felnevelkedtek" és oda szülik a gyerekeiket. Én sem tudok úgy kimenni az utcára, hogy ne szólnának be. Este már meg se fordul a fejembe, hogy a szemetet levigyem. És igen az a gond, hogy a korhatár csúszik lefelé és már tíz évesek vagy annál fiatalabb is utánozzák a nagyokat. Egyetlen megoldás: költözz el olyan környékre ahol még "béke" van!

Nem ez most a divat. Mindig ilyen volt a helyzet, költözz el arról a környékrõl. Azért csinálják ezt mert a szüleik alul iskolázottak, õket sem tanította meg senki és nagyon valószínû, hogy az õ gyerekeik is ilyenek lesznek. Általában azon a környéken maradnak ahol "felnevelkedtek" és oda szülik a gyerekeiket. Én sem tudok úgy kimenni az utcára, hogy ne szólnának be. Este már meg se fordul a fejembe, hogy a szemetet levigyem. És igen az a gond, hogy a korhatár csúszik lefelé és már tíz évesek vagy annál fiatalabb is utánozzák a nagyokat. Egyetlen megoldás: költözz el olyan környékre ahol még "béke" van!
A kérdező hozzászólása: Hát lassan már sehol sem lesz az sajnos :S
Akkor lesz béke, ha Te is kigyúrod magad és erõsebb leszel, mint ezek a cigánybûnözõk. Mellesleg õk nem erõsek, csak többen vannak, összefogás kell ellenük és nem széthúzás. Ez az amit a magyar nem ért meg.
A kérdező hozzászólása: Szerinted ha kigyúrom magam kevesebb cigány jön rám?
Kezdj el kondizni, gyúrni, legyen mogorva pitbull állat fejed és ne szarj be ha elmennek melletted nyolcvanvalahány ezren :D bejön amõgy, fosik a szájuk...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!