Találatok a következő kifejezésre: Azzal ártoka ha (124 db)

Irnátok véleményeket a honda cr250-esről? Vanne típus híbája és mekkorát ártok azzal magamnak ha pl. '93-tól felfele veszek?

Azért csak ezek a választások, mert nincs nagyobb keret rá sajnos, viszont van egy 125-ös endurom amit el tudok adni 140e-ért, jövő nyárra is van munka egy ismerősnél akinél idén nyáron is kerestem 160e-et. (Közép iskolás vagyok) Jövő nyárra is meg van a munka szintén nála. Tehát olyan 350e körűl kaphatok 93-as évjárattól felfele megbízhatót? Nézegettem körűl de nem tudom, hogy hogyan állnak motorikusan 20+ évesen, alkatrész ellátás, hogyan van? (Olvastam tesztet is de kiváncsi vagyok azért még is mi a helyzet) Ha kicsit ismétlem önmagam elnézést. :)

Legjobb válasz: Hali. Igen kaphatsz normálisat ennyiért és ártani nem ártasz magadnak de meg kell találni azt a kompromisszumot ahol nem megy az évjárat az állapot rovására , tehát hiába fiatalabb ha kopott. Érted mire akarok kilyukadni remélem. De azután a 25 ös enduro után rettenetesen nagy ugrás lesz ám a 250es CR :) 8 litert körül eszik , üzemórás , és közel 56-58 ló között vannak és nincs 100 kg se. Igazi versenycrossok nagyon hamar kórházban találod magad ha nem vagy elég tapasztalt.

Hali. Igen kaphatsz normálisat ennyiért és ártani nem ártasz magadnak de meg kell találni azt a kompromisszumot ahol nem megy az évjárat az állapot rovására , tehát hiába fiatalabb ha kopott. Érted mire akarok kilyukadni remélem. De azután a 25 ös enduro után rettenetesen nagy ugrás lesz ám a 250es CR :) 8 litert körül eszik , üzemórás , és közel 56-58 ló között vannak és nincs 100 kg se. Igazi versenycrossok nagyon hamar kórházban találod magad ha nem vagy elég tapasztalt.
A kérdező hozzászólása: Ez épp elég :D, ment a zöld kéz :)
Hát igen, a CR250. Brutális ereje van, de enyhén szólva életveszélyes, ha nem vigyázol indulásnál simán hatrarepit. Nekem ma is tud meglepetéseket okozni, pedig nem ma kezdtem a motorozást és a crossozást. Alkatrész van hozzá, de készülj rá, hogy hiába veszel egy fiatal motort, azt is generálozni kell ha már van benne 40-50 óra, és az elég hamar összegyûl.

Azzal ártok a gépnek, illetve az adott eszköznek (DVD, HDD) ha menet közben csatlakoztatom vagy választom le a tápról?

IDE - USB átalakítót akarok így használni, mert elromlott a saját tápja.

Legjobb válasz: Ha IDE csatlakozású (parasztiasan mondva asztali gépbe tervezett/való) CD, DVD olvasót vagy merevlemezt akarsz csatlakoztatni külsõ eszközként USB-sen más géphez, akkor csak a merevlemeznél számíthat a hirtelen leválasztás : rossz esetben - de csak rossz esetben - írási folyamatot szakítasz meg, és összezavarod a fájlrendszer-táblát, azt is inkább akkor, ha NTFS-re van formázva. Utólag az is javítható. De természetesen, ha teheted, akkor békésebb, ha elõtte a tálcán rámész az USB eszköz leválasztására - általában nem áll az semmibõl (pár kattintás, legföljebb egy negyed perc).

Ha IDE csatlakozású (parasztiasan mondva asztali gépbe tervezett/való) CD, DVD olvasót vagy merevlemezt akarsz csatlakoztatni külsõ eszközként USB-sen más géphez, akkor csak a merevlemeznél számíthat a hirtelen leválasztás : rossz esetben - de csak rossz esetben - írási folyamatot szakítasz meg, és összezavarod a fájlrendszer-táblát, azt is inkább akkor, ha NTFS-re van formázva. Utólag az is javítható. De természetesen, ha teheted, akkor békésebb, ha elõtte a tálcán rámész az USB eszköz leválasztására - általában nem áll az semmibõl (pár kattintás, legföljebb egy negyed perc).

Ha az erősítőmnek a kimenete 4 Ohmos, akkor ha van egy nagyobb hangszóróm, ami 4 ohmos és egy kisebb 8 ohmos, azt párhuzamosan ha rákötöm, eredőellenállás kisebb lesz, azzal ártok az erősítőnek?

Legjobb válasz: A párhuzamosan kapcsolt ellenállások eredõje mindig kisebb lesz, mint az áramkörbe kapcsolt legkisebb ellenállás. Igen, ártasz az erõsítõdnek.

A párhuzamosan kapcsolt ellenállások eredõje mindig kisebb lesz, mint az áramkörbe kapcsolt legkisebb ellenállás. Igen, ártasz az erõsítõdnek.
A kérdező hozzászólása: 30W-os erõsítõre lehet kötni 50W-os hangszórót?
Lehet. 10000W-ost is.
Csak kisebb ellenállásút ne tegyél rá de a 4 ohm alatt nem nagyon találsz hangfalat! Például 8 ohmos erõsítõre 4 ohmos hangfalat már nem szabad kötni!
A kérdező hozzászólása: És mi lesz a teljesítménnyel soros, illetve párhuzamos kapcsolásnál? Olvastam olyat, hogy sorosan halkabban szól.
Jól olvastad.
A kérdező hozzászólása: Hangszóróhoz egy átlátszó kék led-et sorba, vagy párhuzamosan kell kötni?
Sehogysem kell kötni a ledet a hangszóróhoz. De ha már nem kell az erõsítõ akkor párhuzamosan.

Fogamzásgátló mellett, ha szednék fogyókúrás gyógyszert, azzal ártanék?

Legjobb válasz: Én semmiképpen nem ajánlanék fogyibogyót. 1: nem fogysz le tõle, 2: ha mégis, akkor ha abbahagyod a bogyó szedését a dupláját hízod vissza. Ismerõsöm tapasztalta :S De ha te szeretnél ilyet szedni, akkor próbáld meg. Egyébként az ilyen tabletták csak azért jók, mert nem vagy éhes tõlük. Ám ha a tested nem kap elég energiát, akkor nem is indul be az anyagcserét azaz nem fogysz. Napjában 5ször kellene enni, sok zöndséget gyümölcsöt. Viszont a kérdésedre válaszolva nem fogja egymást befolyásolni a fogyibogyó meg a foggátló. :)

Én semmiképpen nem ajánlanék fogyibogyót. 1: nem fogysz le tõle, 2: ha mégis, akkor ha abbahagyod a bogyó szedését a dupláját hízod vissza. Ismerõsöm tapasztalta :S De ha te szeretnél ilyet szedni, akkor próbáld meg. Egyébként az ilyen tabletták csak azért jók, mert nem vagy éhes tõlük. Ám ha a tested nem kap elég energiát, akkor nem is indul be az anyagcserét azaz nem fogysz. Napjában 5ször kellene enni, sok zöndséget gyümölcsöt. Viszont a kérdésedre válaszolva nem fogja egymást befolyásolni a fogyibogyó meg a foggátló. :)

Miért jo a hajnak a keratin? Az ilyen gondor hajú lányok ha használnak valami keratinos terméket nem ártanak azzal a hajuknak?

Miért jo a keratin? Ha ilyen gondor hajú lányok használják nem ártalmas nekik? <http://www.youtube.com/watch?v=WwyexZtR0LY

Legjobb válasz: A videót nem néztem meg, úgyhogy nem tudom az hol releváns, de a keratin nem lehet nagyon ártalmas a hajra nézve, tekintve hogy az egyik természetes alkotó anyaga. :D

A videót nem néztem meg, úgyhogy nem tudom az hol releváns, de a keratin nem lehet nagyon ártalmas a hajra nézve, tekintve hogy az egyik természetes alkotó anyaga. :D

Ha vízzel megmosom a fejbőröm is meg rendesen a hajam ugy mintha samponnal mosnám szóval dórszölve meg minden akko azzal ártok az öntisztulásnak vagy attol meg nem?

Legjobb válasz: Nincs olyan hogy öntisztulás. Annyi történik ha nem mosod a hajad, hogy megtelik a zsírral, és nem fog többet termelni a fejbõr. De ettõl még a napi kosz meg por, piszok ott marad a fejbõrödön és hajadon. Szóval moss hajat samponnal, különben igénytelen és büdös leszel csak.

Nincs olyan hogy öntisztulás. Annyi történik ha nem mosod a hajad, hogy megtelik a zsírral, és nem fog többet termelni a fejbõr. De ettõl még a napi kosz meg por, piszok ott marad a fejbõrödön és hajadon. Szóval moss hajat samponnal, különben igénytelen és büdös leszel csak.
azt ugye vágod hogy ha meg a hajadra víz akkor nagy eséllyel a fejbõröd is vizes lesz? meg ha a víz pótolhatná a sampont akkor senki sem használna sampont
A kérdező hozzászólása: Ha szrandolok éri viz meg tusolaskor is, de a fejbõrömet nem szoktam megmosni és ezért kérdeztem de most már azóta megmostam simán vizzel sztem nem lett baja
Off.: Úgy értsük, soha nem éri víz? Ha netán strandolsz, vigyázol, nehogy beleérjen a vízbe?
Ez vagy kamu, vagy tényleg hülye vagy. Szerinted hova tünteti a hajad a napi koszt? Beszívja és elpárologtatja? Nem... mivel nincs olyan hogy öntisztulás. A hajadon, fejbõrödön már 1 évi kosz ott van. Csoda ha még nem vagy tetves meg nem kerülnek el az emberek a bûz miatt. Remélem a hónaljadat sem mosod, mert az is öntisztul ha a hajad is...
a szagára kíváncsi lennék
A kérdező hozzászólása: Direkt nem mosom meg hagyom öntisztulni és szép is.
1 év alatt nem jutottál vízhez? Elég igénytelen vagy.
Te raszta, Te! :D
A kérdező hozzászólása: 1 éve nem mostam csak most vizzel megmosnam
eltaláltuk hogy nagyon okos a kérdezõ, annyi esze van hogy üzenetben r*bancozza a másikat^^

Ha egy nap vagy két naponta elszívok még egy szál cigit azzal ártok valamennyit most magamnak? Ha elszívok egy szál cigit akkor azzal nagyon sokat rontok az esélyeimen hogy most teherbe essek?

Régebben dohányoztam, de már nem. Azért kérdezem mert babával próbálkozunk a párommal.

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy nagyon sokat rontasz, de ha eddig meg tudtad állni, akkor miért pont most cigizel megint?...

Nem hiszem, hogy nagyon sokat rontasz, de ha eddig meg tudtad állni, akkor miért pont most cigizel megint?...
Ha abbahagytad, most épp nem dohányzol, akkor mindenki érdekében kerüld is el a jövõben. Szerintem ez nem nagy kérés attól, aki babát akar, és ha már magadért nem teszed meg (ami mondjuk alap kellene hogy legyen), akkor a helyzetet megkönnyítendõ ne a baba elõtt szokj rá vissza, mert duplán fogsz szívni, és nem cigit! Régen én is dohányoztam, most is sokszor eszembe jut, tudom, mirõl beszélek, és mit ad Isten, mi is pont babán gondolkodunk... ne tedd meg! Ezt mondom magamnak is, ha épp megkívánom! Nem szabad! Utána még nehezebb lesz! Jobb nem kísérteni a sorsot!
Nem rontasz az esélyeken. Én dohányoztam, mielõtt terhes lettem és a 2. hónapban teherbe estem.
A kérdező hozzászólása: Nem tervezem, hogy rágyújtok. Csak ha esetleg mégis. Még nem vagyok terhes tehát ártani nem árt, legalábbis a babának majd nem, nem?
Nem ártasz vele, de ha teherbe esel, onnantól kezdve már igen, szóval onnantól kezdve cigistop :)
elõtte is ártalmas, úgyhogy ne cigizz!
Ha már nem dohányzol, most már ne kezd újra! Miért szaporítanád a rizikófaktorokat? Hozzáteszem, én dohányoztam, terhes lettem, és amikor megtudtam hogy babát várok, rögtön letettem. De ha a tervezett teherbeesés elõtt már le tudtam volna tenni, nem lett volna olyan indok, hogy újra rágyújtsak. (Mi pont nem terveztük, a házunk "darabokban" volt, amikor kiderült hogy babát várok)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ! Nem fogok cigizni! :)

Ha néha napján megiszok 1-2sört, azzal ártok a babámnak?

Természetesen alkoholmenteset

Legjobb válasz: Biztosan nem ártasz neki, bár szerintem ha nagy ritkán megiszol egy alkoholos sört, azzal sem.

Biztosan nem ártasz neki, bár szerintem ha nagy ritkán megiszol egy alkoholos sört, azzal sem.
Az alkoholmentessel nincsen semmi probléma.Azt nyugodtan ihatod, mivel nem tartalmaz alkoholt:) Boldog babvárást!
Ha alkoholos sört iszol, azzal sem ártasz! Csak ma tiltanak mindent a kismamáknak.
Gyenge /3 %-os/ alkoholos sört is ihatsz bátran. Többet használ, mint amennyit ártana. Csak mindig egyél elõtte. Egészségedre!
Kevés alkoholt nyugodtan ihatsz. Sõt, ha szereted a bort, akkor egy kis pohár, MINÕSÉGI bor kifejezetten jót tesz :) De egy sörtõl se lesz baj. A lényeg a kulturált mérték.
Nyugodtan ihatsz, ha nincs benne alkohol akkor nem árt.Néha én is szoktam inni és az elõzõ terhességemnél is ittam párszor, semmi baja a fiamnak.Alkoholt ne igyál az a lényeg. 8hkm
Mi most nyaraltunk a Balatonon, korábban liter számra ittam a sört, imádom. Most, hogy ilyen dög meleg van/volt, napi 2 db-al megittam. Igaz, rajta van, hogy 0, 5 % alkoholt tartalmazhat, de az nagyon piciket. Idd nyugodtan, állítólag serkenti a tejtermelést! :) 23 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszi :) ezek szerint nincs benne semmilyen "fura" adalék, ami miatt nem lehetne!
alkoholmentes, gyümölcsös mehet. Utóbbi mértékkel, mert abban van kis alkohol, max. egy pohár. Szerintem inkább jobb óvatosnak lenni. De az alkoholmentes simán, én tejszaporításra ittam szülés után.
Én nem mennék. de te tudod.:)
Én ikrekkel vagyok 12 hetes. tegnap egész nap fürdõben voltam, jó, nem csúszdáztam, csak lubickoltam a vízben, és semmi bajom. Nem betegség.
Fürödhetsz, ha nem hideg a víz, de GYÓGYFÜRDÕBE MENNI TILOS!!!!! MEGHOZZA A MENZIDET, NEHOGY GYÓGYVÍZBE MENJ!!!!!
én miota pozit tezsteltem nem mentem iylen helyre biztos ami biztos alapon
Fürdés: A fürdés nem tilos panaszmentes terhesség alatt. Magyarország nagy élõvizei, mint a Balaton, Velencei-tó, Tisza-tó nagyon jó vízminõségûek, a kismamák is élvezhetik. A folyóvizek már nem annyira, különösen a Duna és a Tisza. Ott nem javasoljuk a fürdést terhesen. Egyéb esetekben kérjük tájékozódjanak az ÁNTSZ vagy a vízügyi hatóságok vízminõségi értékelése felõl. A medencés strandokon, uszodákban a víz tisztítása és fertõtlenítése állandóan folyik. Azonban zsúfolt szezonban vagy egyes helyeken gyakrabban lehet gombás vagy bakteriális fertõzést kapni. Ilyenkor megelõzésre javasoljuk, hogy a korareggeli órákban fürödjenek, vagy valamilyen gombaellenes, recept nélkül kapható krémmel bekent, a fürdés idejére a hüvelybe felhelyezett tamponnal védekezzenek. A sós víz rendkívül jó fertõtlenítõ hatású, ezért tengerparti üdülésekkor nyugodtan fürödhetnek a tengerben vagy óceánban.
Utolsónak: nem a gyógyvíz hozza meg a vérzést, hanem a meleg víz alhasi vérbõséget okoz, ami vetéléshez vezethet. Én az elsõ terhességgel is végig fürdõztem, persze a meleg vizes fürdõket kerültem, és most is, ha nem lesz semmi komplikáció megyek strandra, Balatonban is fogok fürödni. Semmi bajom nem lett tõle.
Pont tegnap olvastam egy cikket ebben a melegben való strandolásról. Én a helyedben inkább természetes vízben fürdõznék, nem kockáztatnék azzal, hogy strandra - rengeteg ember közé -, mesterségesen tisztán tartott vízbe menjek fürödni. Most nagyon könnyen el lehet kapni bármi fertõzést. Nem a baba végett, mert valószínûleg neki semmi baja nem lenne, de az elsõ 3 hónapban fõleg vigyáznod kell magadra, hogy semmilyen fertõzést ne kapj el. Nem csak a hüvelyedre kell most gondolni, hanem az egész testedre, ugyanis majdnem minden gyógyszerre rá van írva, hogy a terhesség alatt, vagy az elsõ harmadban nem használható. És itt most elég egy egyszerû szemölcsre gondolni, amit különösen könnyû elkapni ilyen helyeken. Csak bõrgyógyásszal tudnád kezeltetni, de pl hiába írna fel rá ecsetelõt, ami elmulasztja, a terhességed miatt már nem használhatod. Na szóval én nem mennék.

Ha hányingerem van a terhesvitamintól és nem szedem be azzal ártok a babának? Orvostól kell másikat kérni vagy saját magam vehetek másikat?

Legjobb válasz: Ha normálisan táplálkozol, akkor nem is kell szedned. Én pl. odafigyelek,hogy "mindent" egyek. Folsavat szedtem csak az elsõ 3 hónapban. Semmilyen más vitamint nem! Még így is nagyobb egy picivel a babám, nekem pedig tökéletesek az eredményeim!:) 32 hetes kismama

Ha normálisan táplálkozol, akkor nem is kell szedned. Én pl. odafigyelek, hogy "mindent" egyek. Folsavat szedtem csak az elsõ 3 hónapban. Semmilyen más vitamint nem! Még így is nagyobb egy picivel a babám, nekem pedig tökéletesek az eredményeim!:) 32 hetes kismama
Régen senki nem szedett terhessége alatt vitaminokat, mégis egészséges babák születtek. Ha neked szükséged van rá, akkor az orvost kérdezd meg.
szia! elsõ terhességnél 13 hétig tudtam szedni az Elevitet- dokim kérte addig bírjam ki! - mert annyira rosszul voltam tõle! utána nem szedtem .. most a második babával megpróbáltam az Elevitet újra de vettem Gravidát is és felváltva szedtem de sajnos mivel most hányós idõszak volt a 22. hétig ezért az elsõ 6-7 hétben tudtam csak szedni utána jött ki belõlem! dokim azt mondta fölösleges bevennem, ha fél perc múlva kihányom! szóval most nem szedtem... csak késõbb kezdtem el szedni 24. héttõl Supradynt- és Multi Tabs immunot... felváltva.. mert a gravida és elevit a mai napig kijön.
ajanlom a hipp natalt nem kell kerned csak szolj ha valtasz
Terhesen mindig jó étvágyam volt, persze csak a fogamravalókra:)
Jó annak, aki bõségesen tud reggelizni... :o)
Nekem csak akkor volt hányingerem a vitamintól, amikor egyszer éhgyomorra vettem be. Amúgy soha. Mindig bõséges reggeli után vettem be, és semmi gond nem volt.
A babának semmilyen szempontból nem ártasz. A terhesvitamint NEM A BABÁNAK szedjük, hanem a MAMÁNAK! Minden számára szükséges vitamint és ásványi anyagot elszipkáz a szervezetedbõl a kicsi, semmiben nem szenved hiányt. Ha túl kevés a vitamin és a többi, akkor Nálad alakulhat ki hiánybetegség, de egyáltalán nem törvényszerû, sokan írják, hogy semmit nem szednek, és úgy is egészségesnek lehet maradni kismamaként. Egyébként természetesen válthatsz másik vitaminra, ezek vény nélküli termékek, orvos nem kell hozzá.
Sok ilyen kérdés volt már, de a terhesvitamin=folsav. Az egyetlen vitamin, amit táplálkozással nem lehet bevinni a szervezetbe, mert természetes formája nem hasznosul. Elengedhetetlen a magzat fejlõdéséhez. És már a 60-as években is szedték például az édesanyám és kortársai. A világ 67 országában meg nem bízzák a véletlenre, minden alapélelmiszer (kenyér, lisztek, rizs stb stb) alapból dúsítva van folsavval, így nem kérdezi senki hányinger-kedv-hit-pénz, minden embernek szednie kell, köztük kismamáknak. És jelentõs javulás mérhetõ a betegedések terén. Ahogy a reklám is 98%-al csökkenti a velõcsõzáródási problémákat. Szóval azért, ha legyinteni lehetne rá, nem hinném, hogy a fejlett országokban, külön törvény lenne erre, hogy pékárut csak folsavval dúsítva lehet forgalomba hozni. A másik meg emlékszem gyerekkoromban majd minden nõnek volt vetélése, a mai világban ez már nem annyira jellemzõ. Úgyhogy az sem igaz nem lesz a babának baja, mert a sok vetélés a baba betegségét jelzik. Ma már csak ósdi babona a ne szóljunk a 12 hétig.
én nem szedtem semmilyen vitamint
Elsõ terhességemnél a 13. hétig szedtem Gravidát! Akkor nem volt semmi bajom! Utána csak vasat szedtem! Most a másodiknál kezdtem szedni a femibiont és én is rosszul voltam, meg hánytam is, úgyhogy abbahagytam! Most 25+3 hetes vagyok és vasat, magnéziumot és kalciumot szedek! A magnéziumot és a kalciumot azért mert a külsõ méhszájam nyitva van, és ezt ajánlotta az orvosom!
Hipp natal illetve vannak folsavval dúsított élelmiszerek Magyarországon is. Lisztek, tészták talán.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!