Találatok a következő kifejezésre: Azt ugye hogy (14361 db)

Mit tud pl : YAMAHA TZR 50 mármint az ugy hogy milyet gyorsul mennyit megy? Érdemes beszerezni egyet vagy nemtud többet egy robogónál?

Legjobb válasz: Egy jó robogónál nem tud többet se végsebességben se gyorsulásban. Nagyon egyszerû az oka: A blokk ugyan az, mint egy vele pariban lévõ robogóban (ergo ugyan olyan erõs), a variátor pedig sokkal alkalmasabb gyorsulásra, mert mindig optimális fordulaton pörög a motor - ellentétben a kéziváltóval. A gyári állapotú tzr 50 valószínûleg 80-85-öt megy. Megpiszkálva meg 100-at. Ennyit pl.: egy Aprilia SR is tud gond nélkül. Ilyet maximum az élmény kedvéért érdemes venni. Anno én is vettem egy 50-es kéziváltós sportmotort, hogy az majd olyan lesz, mintha motoroznál. Hát, marha gyorsan át is ültem róla egy Kawasaki ZZR-re, amint megtanultam nagyjából kezelni.

Egy jó robogónál nem tud többet se végsebességben se gyorsulásban. Nagyon egyszerû az oka: A blokk ugyan az, mint egy vele pariban lévõ robogóban (ergo ugyan olyan erõs), a variátor pedig sokkal alkalmasabb gyorsulásra, mert mindig optimális fordulaton pörög a motor - ellentétben a kéziváltóval. A gyári állapotú tzr 50 valószínûleg 80-85-öt megy. Megpiszkálva meg 100-at. Ennyit pl.: egy Aprilia SR is tud gond nélkül. Ilyet maximum az élmény kedvéért érdemes venni. Anno én is vettem egy 50-es kéziváltós sportmotort, hogy az majd olyan lesz, mintha motoroznál. Hát, marha gyorsan át is ültem róla egy Kawasaki ZZR-re, amint megtanultam nagyjából kezelni.

Másnak is van az úgy, hogy mosás, szárítás után még oké a haja, de másnapra már úgy néz ki mintha meglenne csupálva? (a végei úgy állnak mintha rosszul lenne levágva)

Vagy ez csak azért lehet mert rövid, és nem húzza le a súlya?

Legjobb válasz: Nem lehet, hogy azért, mert megtépi a fodrász? Nekem édesanyám tapasztalt ilyet, neki a rossz vágási technika miatt volt ilyen a haja.

Nem lehet, hogy azért, mert megtépi a fodrász? Nekem édesanyám tapasztalt ilyet, neki a rossz vágási technika miatt volt ilyen a haja.

OLASZ: Igaz, hogy az "i" +magánhangzóval kezdődő főnevek előtt is a névelő "lo"? (Helyes az úgy, hogy lo iato; tsz: gli iati? )

Legjobb válasz: Szerintem nem igaz. A szabály szerint az S+mássalhangzó és a Z-vel kezdõdõ fõnevek névelõje a lo. Lo zio, lo sport, lo sbaglio. A magánhangzóval kezdõdõké minden esetben L'. Szóval l'inizio, l'altro, l'armadio, l'orario, stb. Viszont többesszámban és határozatlan névelõvel úgy viselkedik mint ha lo lenne, ezért lehet õket összekeverni. Aztán persze, hogy vannak-e kivételek, az lehetséges bár én még ebben az esetben nem találkoztam olyannal.

Szerintem nem igaz. A szabály szerint az S+mássalhangzó és a Z-vel kezdõdõ fõnevek névelõje a lo. Lo zio, lo sport, lo sbaglio. A magánhangzóval kezdõdõké minden esetben L'. Szóval l'inizio, l'altro, l'armadio, l'orario, stb. Viszont többesszámban és határozatlan névelõvel úgy viselkedik mint ha lo lenne, ezért lehet õket összekeverni. Aztán persze, hogy vannak-e kivételek, az lehetséges bár én még ebben az esetben nem találkoztam olyannal.
Elsõ válaszoló vagyok. Na utána olvastam ennek a szónak és féligazságod van kérdezõ. :-) Ugyanis ez az iato szó a latinonból lett átvéve, ahol azt az elsõ i betût j-nek ejtik inkább, tehát: jiátó. És emiatt a kiejtése miatt szokták lo-val is írni, tehát lo iato-nak is, de van aki il iato-nak írja és tradicionálisan pedig az általam elmondott l'iato alak is él. Tehát mondhatni, hogy ez a fõnév éppen egy kivétel, ugyanis mind a háromféleképpen tekinthetõ helyesnek. Amúgy eszembe jutott még egy kivétel, amivel szoktam találkozni az pedig a la e-mail. Itt is használják a l' és a la névelõt is. És szintén egy másik nyelvbõl átvett szóról van szó. Tehát valószínûleg ezeknél tud borulni a szabály. De ha azt a szabályt alkalmazod, amit az elsõ válaszban leírtam, akkor nem fogsz mellé nyúlni, ugyanis az iato és az e-mail esetében is helytálló az alapszabály is.
A kérdező hozzászólása: Hát... igazából valamilyen olasz nyelvtankönyvben írták ezt, persze a példák között nem volt i+mgh.-val kezdõdõ szó, meg furcsálom, hogy az lenne a kiejtése többesszámban hogy [jijáti] (vagy ha jobban tetszik: [lji iati]), de persze más meg nem lehet. Egy kicsit egyedi esetrõl van szó, nem? Az biztos hogy "y" után is "lo" van, mert hát azt is végülis [j]-nek ejtik, de az egyáltalán nem sok szóban fordul elõ: (csak egyet tudok: lo yogurt). De amúgy nem csak s+msh. meg "z" után kell lo, hanem gn, ps, x, y, de az utóbbi két betû csak idegen szavakban fordulnak elõ (az i+mgh. esetével még csak most találkoztam, ezért is kérdeztem meg, mert furcsán hangzik).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy fáradoztál értem. Nagyon hasznos volt minden. Ilyen esettel még én se találkoztam. Most olyan érzésem van, mintha sokkal többet tudnék az olasz nyelvrõl, pedig ez... ez csak egy kis "apróság". Még egyszer köszi. :)

Miért van az úgy hogy az emberek azt szeretik akit nem lehet? Miért van az úgy hogy az emberek nem szeretik akit lehet?

Legjobb válasz: Mert az emberek hülyék, mind. Én is, te is, õk is. Ha most mégsem azok, akkor majd azok lesznek, ha lesz rá lehetõség.

Mert az emberek hülyék, mind. Én is, te is, õk is. Ha most mégsem azok, akkor majd azok lesznek, ha lesz rá lehetõség.
Mert emberek vagyunk. Mindig azt akarjuk elérni ami nem a miénk, hogy tágítsuk a lehetõségeink határait. Van, aki kivétel persze:)
ez így izgalmas, aztán majd jön egy akivel kölcsönös lesz a vonzalom, na õ lesz az igazi..:) )
Mert pont akkor látod meg pont ott , amikor pont nem kéne :)
A kérdező hozzászólása: számomra nem túl izgalmas......de úgy legyen :)
Hmm..
Hümm..
Lol..
Hümmm??

Szeretnék segítséget kérni az ügyben, hogy van nekem egy ps3 konzolom hd tv-n! Viszont a haveromhoz el akarom vinni, de az ő tv-je hagyományos képcsöves! Milyen beállításokat kell végeznem a gépemen hogy az ő tv-én is tudjunk játszani!?

Legjobb válasz: Semmit, bedugod és kész. Ha nem jelenik meg kép, akkor kapcsold ki, és úgy kapcsold be, hogy hosszan tartod nyomva a bekapcsológombot (de nem a joyon, hanem magán a PS3-on), és kész is.

Semmit, bedugod és kész. Ha nem jelenik meg kép, akkor kapcsold ki, és úgy kapcsold be, hogy hosszan tartod nyomva a bekapcsológombot (de nem a joyon, hanem magán a PS3-on), és kész is.
A kérdező hozzászólása: Kipróbáltam amit írtál, de csak hang volt kép nem! Nem tudod hogy mi lehet a baj?
Pedig mûködnie kéne, eddig ha ilyen problémája volt valakinek ez mindig megoldotta.
A kérdező hozzászólása: Megpróbálom egy másik tv-n hátha ott jó lesz!
Ok, más ötletem nincs, ez tényleg mindig mûködik, de playstationcommunity.hu fórumban kérhetsz további segítséget, ott van pár tapasztaltabb ember is, nekem sosem volt ilyesmi problémám PS-sel, így annyira nem vagyok otthon a témában.

Már nagyonrégóta nincs barátnőm. Öszeszeretném szedni magam? Mit tegyek az ügyben? Hogy fogjak hozzá? Ha Bejön nekem valaki és ismerjük egymást elég sokat dumálunk MSNen akor hogy tudnék finoman rákérdezni hogy kölcsönös az érzés vagy sem?

Egyébként 16 éves vagyok FIÚ. Nagyon jól jönne egy két tanács csajozási ügyben mert elég idétlen vagyok ezek szerint...

Legjobb válasz: 16 évesen te ne pattogj még, úgy rinyálsz itt mintha évtizedes válás után lennél és elfelejtetted volna már a pina szagát is!

16 évesen te ne pattogj még, úgy rinyálsz itt mintha évtizedes válás után lennél és elfelejtetted volna már a pina szagát is!
ne msn-en kérdezz rá, mert az nagyon éretlen viselkedésre utál. Egy tizenhatéves lány ettõl dedósnak fog nézni téged. Hivd el az illetõt valahova, randizzatok, ha már igent mond eleve szimpatikus vagy neki. Ha sokat találkoztok majd csak kialakul valami
A kérdező hozzászólása: Am nemtudom jó ötletnek hangzik. És én ugytudom nincsen.
mi lenne, ha akkor meghívnád valamire? Neki van barátja?
A kérdező hozzászólása: Am nekem igen is sok az a 3. Am majd megpróbálkozok miest lesz rá lehetõségem.
A kérdező hozzászólása: Azt kihagytam hogy igy haverokal öszeszoktunk jönni esténként a téren és 1-2 szer õ is feljön és akor szoktunk "néha" beszélgetni de akor se ilyen dolgokrol...
3 hónap, elég régóta?? LEsz az több is. De ezen ne görcsölj, hívd el a csajt, írtam 2 lehetõséget, ha koppansz, akkor hát istenem bátraké a szerencse.
A kérdező hozzászólása: Pedig még csak 16. Elõte volt egy elég komoly 1.5 éves kapcsolatom és hogy vége let azóta senki. Majdnem eltelt már 3 hónap és igy egyedül..... elég rosz. És semi ötletem hogy most azt az iletõt aki tetszik , vagy mást esetleg hogy tudnék felszedni.
ha msn-en van valami félreértés, ami elég gyakori, akkor mondd meg neki, hogy jaj ez az msn.. élõben jobb lenne beszélgetni, nem? vagy: egyszerûen nincs kedved eljönni egyik nap fagyizni, sétálni? Egyébként én is azt hittem, hogy már kb 20-25 vagy :D
A kérdező hozzászólása: Jó majd elhivom sétálni vagy valami. De hogy kérdezzem meg ?Mit mondjak neki ? Mert gondolom nem ezt kéne: Csá teccek neked ? És én meg nemnagyon tudom kitalálni vagy inkább megfogalmazni hogy mit mondhatnék.
Hülye kis takony, verjed mint a propeller!

Közmunkásokat szerzõdés nélkül dolgoztatja a polgármester hova lehet be szólni ebbe az ügybe hogy nézzenek utána mi folyik?

Elõre köszönöm ! aki segít fontos!

Legjobb válasz: Elõzõ ciklusban Szél Bernadett (LMP) foglalkozott ezzel és úgy tudom az LMP jogsegélyt is nyújt ilyen esetekre. Szél Bernadett e-mail címét adom meg: [email protected]

Elõzõ ciklusban Szél Bernadett (LMP) foglalkozott ezzel és úgy tudom az LMP jogsegélyt is nyújt ilyen esetekre. Szél Bernadett e-mail címét adom meg: [email protected]

Ugye a Jobbik lépéseket tesz az ügyben, hogy a szovjet emlékművet eltüntessék Magyarországról? (szóval nem áthelyezgetés)

Legjobb válasz: Üdv! Ajánlom figyelmedbe (benne a válasz): http://www.youtube.com/watch?v=mm03sDXWtI0

Üdv! Ajánlom figyelmedbe (benne a válasz): http://www.youtube.com/watch?v=mm03sDXWtI0
jó hogy ez a legnagyobb gondod jelenleg...
Egyáltalán nem értem, hogy mit keres még mindíg ott.Köszönhetõ azoknak akik az ezer éves árpádsávos történelmi lobogónkat lefasisztázzák.De egy mocskos diktatúra "emlékmûvét" védik...Nah ezért hivják õket hazaárulóknak. Hidd el, elfog az onnan tünni! Szebb jövõt
Semmi baj nincs, hogy van egy emlékmû, mely egy nem túl dicsõséges korszakra emlékeztet.Tudomásom szerint a lebontása diplomáciai bonyodalmakat okozhat. Az Árpádsávos zászló, hiába történelmi emlék, de a NÁCIK használták, és ezzel devalválták, mint történelmi emléket.Szálasi sem volt különb mint a szovjetek, õt mégis istenítitek. Te pedig, ha képes lennél egy halott sírját lepisálni, utolsó ember vagy.Sírokat tisztességes ember nem rongál, és nem gyaláz meg.Szégyelhetnéd magadat !
A világ minden országában tiszteletben tartják a katonai emlékmûveket csak magyarországon vannak olyan trógerek akik meggyalázzák õket! Az oroszok nem szórakozásból jöttek magyarországra õket megtámadták ha nem tudná valaki, és a magyar hadsereg a támadók között volt! Ennek ellenére oroszországban soha nem gyaláztak meg magyar emlékmûvet!
A kérdezõt gondolom az már nem zavarja, hogy a hungaristák minden februárban tömeggyilkosokra emlékeznek, a fent említett párttal és rohamosztagjának tagjaival karöltve. Mert ha korrektek akarunk lenni, akkor õket is be kellene tiltani.
Én azt mondom hogy a demokrácia sárba tiprása az ún. "tiltott önkényuralmi jelkép" Egyébként én egyik rendszerben sem élnék, de ha muszáj lenne választani akkor inkább kommunizmus. Ti mit gondoltok errõl?
22:43 vok Bocsánat, elírtam: "Ezért IS hívják õket hazaárulónak" Így már helyes...
Szovjet térré??? Normális vagy? A fene akar teret a szovjeteknek, pláne ott, ahol az Országzászló állt. Azt, hogy az az emlékmû épp ott áll, az csak még dühítõbb. Menjen a szoborparkba. Az amcsi katonai temetõt nem bántja senki. Ezt viszont folyton az arcunkba dugják. Dicsõség a felszabadító hõsöknek, mi? Na, nekem elmesélte a nagymamám, hogy hogyan "szabadították" fel õket, minket.
A kérdező hozzászólása: Az áthelyezés moszkvába egy tökéletes ötlet. A lényeg az hogy az országból tûnjön el. És mivel oda nincs eltemetve katona így lehet, bár ha lenne akkor is leszarnám. A Jobbik meg ezt nem kampányolja, hanem én várom el tõlük személy szerint. Moszkva tér sem kell, van annyi írónk el lehet nevezni róluk a teret.
A szovjet emlékmü, azoknak az ártatlan orosz kiskatonáknak állit emléket, akiket ártatlanul halálba küldtek a politikusok! Egyikük sem önként és dalolva áldozta fel az életét, azt sem tudva, hogy miért? A holtak emlékét meggyalázni, nem méltó egy kulturált "európai"-hoz!Én sem voltam odáig meg vissza a bolsevikokért, de az ártatlanul elesett katonák emlékét, csupán azért, mert egy tõlem távoli ideologia halálba hajszolta õket, tiszteletben tartom! --Az Árpád-sávos lobogoról: az eredeti zászló szinei: EZÜST és ARANY! Tehát nem FEHÉR és PIROS!!!/ezt a változatot valóban Szálasiék vezették be!/
Gondolom a Jobbik kezdeményezi a Moszkva tér átnevezését is, mondjuk Szittya-Akkád térre.
lehugyoznád az ismeretlen orosz katona sirját? bátor ember vagy öcsém.. halottakat könnyü lehugyozni... mi a francot zavar az ott téged? azokat az emlékmüveket nem azér állitották h téged idegesitsenek vele... nekem itt kaposváron böki a csöröm egy teljesen non figurativ szobor... döntsem le? haggyá má...
Már elnézést, de az a szobor azt szimbolizálja, hogy beleszaladtunk egy olyan háborúba, amibõl 45 évnyi szovjet elnyomással jöttünk ki. Ezt nem kéne senkinek elfelejtenie. Jobbikék foglalkozhatnának értelmesebb dolgokkal is, ez tipikus választások elõtti kampányfogás. Nevezzük át a teret Szovjet térré és megvan oldva.
most mit bánt téged az a szobor? szerinted aki szovjet katona volt az gonosz volt? az volt a sátán? felsõbb utasitást hajtott végre minden szovjet katona.. lehet h közbe meg tetszett neki az ország.. te mit szólnál hogyha a don kanyari emlékmüvet lerombolnák az oroszok, azért mert a "mocskos magyarok" rájuk rontottak anno?
A kérdező hozzászólása: Senki sem utasította õket a fosztogatásra, az erõszakra és a rablásra, õk elvileg csak arra kaptak parancsot, hogy kiûzzék innen a németeket, magyarul felszabadítsanak... itt a bibi.
igen más szemében a szálkát is... szerinted a magyar katonák szentek voltak? szerinted a magyar katonák közt nem voltak ilyenek? de... de nem mindenki ilyen.. csak az ember mindig a szélsõségeket jegyzi meg...fogadd el hogy ott van az a szobor és h ha arra jársz nézz más felé
Pesten (és szerte az országban) rengeteg olyan hely van, amit el kéne felejteni, le kéne bontani, át kéne nevezni, fel kéne újítani... És mindezt anélkül megtehetnénk, hogy a ruszkik az orrunkra koppintanának, csak pénz kérdése. A szovjet emlékmû kényes kérdés, szerintem senki se meri kiadni a bontási parancsot. Szépen fel kell ajánlani az oroszoknak valami jeles lakalomkor, mondjuk Sztálin szülinapján, hogy vigyétek sok szeretettel...
Utolsónak igaza van, az egri minaretet nem akarjátok felrobbantani?
nah végre vki megfogalmazta rendesen.. utolsó elöttinek teljesen igaza van... szulejmán szobrát mér nem akarja senkise elküldeni a törököknek szigetvárról? ..
Besz*rok a jobbik(osok)nak semmi sem jo! BETILTANI MINDENT!!! :D S.
"22:49! 1.Németországba, Olaszországba miért nem mentek???" Az elég érdekes lett volna, hogy a Szovjetunió megtámadja a szövetséges USA-nak fennhatósága alatt lévõ területeit... Gratulálok.
Irigylem a jobbik és a hasonszõrûek problémáit. Mintha nem lenne fontosabb... Szerintem elõször tanuljanak meg interjúkat adni, aztán gondolkozzanak el a világmegváltó terveiken, mint pl. mr 64-es apostoli királyságán. Komédia. Most arra várok, hogy benyújtsák a kérelmüket egy idõgépre, hogy visszamehessenek, és megakadályozzák az Árpád-ház kihalását. Vagy, hogy felszólítsák Szt. Istvánt, hogy azonnali hatállyal támadjon fel. Lehet, hogy morcos lenne szegény a jobbja nélkül, de már vannak fain protézisek...
23:23 "Az amcsik miért nem maradtak Olaszországban még 50 évet?" Halihó, ébresztõ, Avianói légitámaszpont, vagy Ghedi mond valamit? Vagy Spangdahlem és Ramstein? Vagy Kadena, Yokota és Misava? Ott maradtak, még most is ott vannak.
Ahol nincsenek szovjet katonák eltemetve, ott az emlékmûveket el lehet távolitani, viszont ahol szovjet katonák vannak eltemetve, és ott van emlékmû, azt az emlékmûvet nem szabad eltávolitani. A kilencvenes években a magyar és az orosz kormány ilyen megállapodást kötött. Tehát nagyon sok helyrõl el lehet távolitani az emlékmûvet. Más. Mi a Szovjetunióval hadban álltunk. Vesztettünk. Nem kell ilyen emlékmû!!!!!! Engem arra emlékeztet, hogy elvesztettük a háborút, nem arra, hogy felszabaditottak. A háborúban lehet nyerni, vagy vesziteni.
Szoborpark????
A kérdező hozzászólása: És engem nem a jelkép zavar, hanem maga hogy ott van. A jelkép önmagában tök mindegy, itt a megalázott emberek méltóságáról szól hogy egy ilyen szarság lehet a szabadság terén. viccc.
22:49! 1.Németországba, Olaszországba miért nem mentek?? 2.Az oké, hogy ide ette a rosseb, legyõzött minket, de itt ragadt 45 évet basszus. A török 150 évet volt itt, de nem eröltetett ránk semmit, hogy járjunk mecsetbe pl.A kommunizmus ahol felütötte a fejét, otzt elszegényedés, állam adósság, jegyrezabálás jött. egyébként, meg csak szólok, az egy TILTOTT ÖNKÉNYURALMI JELKÉP!Ha horogkereszt lenne kint, Ti lennétek az elsõk, akik mennétek reklomálni! és még mielõtt elõjönnétek vele, nem vagyok fasiszta(mert ez szokott lenni a következõ gondolata a baloldali embernek..."ha nem tudjuk megvédeni amit mondunk, fasisztázzuk le a másikat")
A 22:56-osnak. És a kérdezõt az se zavarja hogy a fasiszták felrobbantották a duna hidakat míg Malinovszkij marsall megparancsolta a budapesten a németek ellen harcoló csapatoknak hgy ne rombolják le a várost és utcai harcokban ûzzék ki a németeket. Ami nagyobb veszteséget okozott nekik. Ezért is állították az emlékmûvet.
Jegyrezabálás, hogy a te szaviddal éljek, nem a kommunizmus miatt volt, hanem a háború miatt.A háború alatt nem volt rendes gazdálkodás, a férfiak zöme katona volt, nem volt aki szántson-arasson és nem volt elég élelmiszer.Azért vezették be a jegyrendszert, hogy mindenkinek jusson abból a kevésbõl, ami termett. Nem kell hülyeségeket beszélned.
22:56!remélem, hogy nem azokra a hõs Magyar katonákra célzol, akik 45-ben kitörtek a várból, pedig tudták, hogy a biztos halál vár rájuk, miközben az õket körülvevõ "felszabadítók" kegyetlenül lemészárolták õket.A korházban fekvõ sebesültjeinket egyenként végezték ki, Magyar nõk százait erõszakolták meg. Attól, hogy a nyilasok (szégyen szemre) az árpádsávos zászlót használták...hát...Hitler szódát ivott, akkor ne igyunk szódát se?????? egyébként a címerben is ott az árpádsáv, meg még pár dologban, akkor azok is mind fasiszta jelképek???? Jézusom, itt tartunk ma.sajnoa addig nem jut elõrébb a Magyar nemzet, amig ez a nemzeék, aki igy gondolkodik, ki nem hal...
."Németországba, Olaszországba miért nem mentek" Most viccelsz? Az NDK mi volt? Kelet Berlin mi volt? Az Olaszok meg kiugrottak a háborúból ha nem tudnád!
És még annyit:hogy a Kádár-rendszerben az egyszerû munkások és parasztok jobban éltek, mint most. Ha a Jobbik megvalósíthatná a programját ( ami szerencsére nem fog bekövetkezni ), akkor nagyon rövid idõn belül olyan magasra szökne az infláció, hogy újra trillió forintunk lenne, csak nem lenne helyette majd jobb pénz.
ébredjetek már fel. senki nem szabadított fel senkit. le se szarták az amcsik vagy oroszok, hogy kit szabadítanak fel. nem errõl volt szó. ez csak "mellékhatás" volt, hogy "felszabadultunk". persze az amcsi oldalon jobban jártak az emberek.
"addig nem jut elõrébb a Magyar nemzet, amig ez a nemzeék, aki igy gondolkodik, ki nem hal" Ez a nemzedék biztosította az ország létét, azt hogy van mit zabálnod és nem Etiópia szintjén élünk.Azt hogy van iskola ahova bemész és nem tanulsz csak a mocsok ragad rád.A saját apádról beszélsz aki dolgozott és felépítette a hidakat amit a fasiszták felrobbantottak.És még meg is köszönöd nekik? Milyen ember vagy te?
23:08! Igazad van mentek Németországba is(bár ott már nem volt akkora szerepük a többi szövetséges miatt), és ott miért nem maradtak?Az amcsik miért nem maradtak Olaszországban még 50 évet?Nem itt tartanánk ha mondjuk minket sem az oroszok "szabadítanak" fel, és ti sem igy gondolkoznátok.(mert nem ezt tanultátok volna) A "janicsár-adó"-t igaz, hogy bevezették, de az közel sem volt akkora, mint bármely más "hazai"(pl egyházi)adó.(történelem), nem szóltak bele sem a vallásba, sem az oktatásba. Észak koreát, Oroszország északi részét, Szibériát is biztos a háború gyengítette le, ahol még a 80-as években is sok helyen jegyre ettek... Kommunista barátaim :)
23:19!!! Na ide figyelj!Az én nagyapám feketelistán volt.Tudod mit jelent az??Ez miatt az apámat is hátrányosan(finoman szólva) kezelték.Annak köszönhette, hogy talpon maradt, hogy nagyon jó szakember volt!Volt olyan, hogy megfenyegették, ha kinyitja a száját, úgy börtönbe csukják, hogy mire kijön, a gyereke meg se fogja ismerni.A Te kommunista barátaid. És igenis tartom azt a kijelentésemet, hogy amig ez a generáció ki nem hal, és csak nosztalgiázik a szocializmuson, addig itt nem lesz elõrelépés. Jah és ha annyira éltetitek, azt tudjátok-e, hogy miért bukott meg??
"Most jelen pillanatban tényleg ez a legnagyobb gondom, hisz régóta böki a csõröm, illetve elolvastam konkrét eseteket is a szovjet "felszabadításról". Egyszerûen felháborító ez a jelkép. Tervezem azt is hogy lehugyozom a temetõben az ismeretlen orosz katona sírját." - Akkor toborozd a hétvégente Szlovákiában masírozó haverjaidat és bontsátok le. Egyébként miért nem lenne elég, ha áthelyeznék? Például Moszkvába.
A Szabadság téri szovjet emlékmûvet el kell távolítani, ebben a Fidesz is partner kell legyen. Mivel Oroszországban rendben tartják a magyar katonai sírokat, méltányos lenne, hogy az emlékmûvet olyan helyre vigyék el, ahol szovjet elesett katonák nyugszanaka. De a feliratot - dicsõség a felszabadító szovjet hadseregnek - meg kell változtatni.
100. rangú kérdés, van sürgetõbb.
A kérdező hozzászólása: Most jelen pillanatban tényleg ez a legnagyobb gondom, hisz régóta böki a csõröm, illetve elolvastam konkrét eseteket is a szovjet "felszabadításról". Egyszerûen felháborító ez a jelkép. Tervezem azt is hogy lehugyozom a temetõben az ismeretlen orosz katona sírját.

Szeretnék segítséget kérni, az ügyben, hogyan kellene megfogalmazni egy felülvizsgálati kérelmet? (Üzemorvos)

( 1. Üzemorvos nem engedi anyukámat dolgozni, a szakorvosai viszont azt mondják semmi akadálya, hogy munkába állhasson. Ezért a 2. üzemorvosnak kéne egy kérelmet írni. )

Legjobb válasz: Az üzemorvos olyan, mint egy körorvos, mindenhez ért egy keveset. A szakorvos szava kell legyen a döntõ. Õ adjon édesanyádnak olyan papírt, amely igazolja, hogy nem akadályozott a munkavégzésben.

Az üzemorvos olyan, mint egy körorvos, mindenhez ért egy keveset. A szakorvos szava kell legyen a döntõ. Õ adjon édesanyádnak olyan papírt, amely igazolja, hogy nem akadályozott a munkavégzésben.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!