Találatok a következő kifejezésre: Azt szoktam hogy (971 db)

Szerkesztés fül, -beállítás.ott a felajánlott menük.
A kérdező hozzászólása: Mi az, hogy felajánlott menü?
Mi az, hogy felajánlott menü? kérded, , , , , , Hát ez már baj , hogy nem látod a menü sort a Firefox tetején.
Kategóriák, lehet választani.
A kérdező hozzászólása: Igen a kategóriák közt van olyan, hogy figyelmeztetés több lap bezárása elött. Viszont ott csak azt lehet állítani, hogy kidobjon egy ablakot: lapok bezárása vagy mégse. Ám a mentést nem ajánlja fel.

A párommal az ő szüleinél lakunk, nekik elég sok állat van otthon. Ezért szoktam nekik segíteni az etetésben, itatásban szóval amiben tudok. Anyám azt mondja, hogy én ott csak cseléd vagyok, de én ezt nem úgy érzem. Mi a véleményetek erről?

Legjobb válasz: Anyósoméknak is vannak állataik, illetve gazdálkodnak. Én is szoktam nekik segíteni ha ott vagyok. Vagy ha valami olyan meló van akkor megyek. Én is, a másik menyük is. Sosem éreztem hogy kihasználnának. Õk is segítenek amiben tudnak. Sõt még a szüleimnek is. Illetve ha édesapám megkéri valamire a párom akkor õ is segít. A megfelelõ szó nem a cseléd.. hanem CSALÁD :)

Ma 13:15-ös: "A megfelelõ szó nem a cseléd.. hanem CSALÁD :) " Igen jól megfogalmaztad, csak gratulálni tudok hozzá!!!
Anyósoméknak is vannak állataik, illetve gazdálkodnak. Én is szoktam nekik segíteni ha ott vagyok. Vagy ha valami olyan meló van akkor megyek. Én is, a másik menyük is. Sosem éreztem hogy kihasználnának. Õk is segítenek amiben tudnak. Sõt még a szüleimnek is. Illetve ha édesapám megkéri valamire a párom akkor õ is segít. A megfelelõ szó nem a cseléd.. hanem CSALÁD :)
Ahol lakom, ott kiveszem a részem a házimunkából. A házimunkába az állatok is bele tartoznak. Az, hogy a rezsibe, megélhetésbe adsz, az még ezen felül alap. Én is azt mondom, a legmegfelelõbben az egyik elõzõ válaszoló fogalmazta meg: Nem cseléd, család.
Nekem errõl az a véleményem, hogy ahol lakom, ott a házimunka kötelességem, és nem segítség.Falnak tudok menni, amikor férfiak, meg kamaszok azzal jönnek, hogy "besegítenek" a házimunkába.Ez nem segítség, hanem ott laknak, kutya kötelességük nekik is megfogni a porszívót, vagy a mosogatószivacsot.Esetedben pedig az állatokat:) Nagyon is helyesen cselekszel.
Ha nem így érzed, mi a probléma? Ha szívesen segítesz, nem érzed tehernek, akkor csináld csak, szép dolog tõled, hogy így segítesz.
Ha fizeted a megélhetésedet, és EMELLETT ELVÁRJÁK a munkát, akkor igen, ha NEM fizetsz és ÖNKÉNT segitesz, akkor nem.
Ennél kicsit bõvebb infó kellene... Mennyit vagy ott, mennyit segítesz, elvárják-e vagy magadtól teszed, stb.
A kérdező hozzászólása: 17-es. Anyámnak az a a baja, hogy a páromék jól állnak anyagilag. Amúgy imádja a páromat.
Az a baja, hogy jól állnak anyagilag? Annak jobban örülne, ha a lánya egy csóróhoz menne hozzá? Nem értem én ezt, de hagyjuk.
és ez mióta esküvõ kategória?
Olyanok is beszámitanak hogy egyenranguként kezelnek e vagy te vagy mindenben az utolsó? Csak mert hallottam olyanról hogy igy álltak hozzá az uj családtaghoz, sok gondok okozott végül az uj családtag távozott... Ugyanakkor ha egyenrangu vagy akkor normális ha nem csak jogokban de kötelességekben is egyenrangu vagy.
Igen kérdezõ hülyén gondolkozol. Mi már 3 éve éltünk együtt amikor házasodtunk, de elõtte is már egy család voltunk. Én onnantól számoltam hogy összeköltöztünk. Vannak furcsa emberek, mint pl anyukád. Örülnie kellene hogy jól állnak anyagilag és segíteni tudnak titeket majd. Szerintem anyukád vagy egy kicsit irigy rájuk a pénz miatt, vagy elhanyagoltnak érzi magát, úgy érzi õt már nem is szeretheted mert õ nem tud annyit adni. Hogy a kettõ közül melyik kategória azt neked kell tudni hiszen te ismered. Remélem a második mert azt egy jó beszélgetéssel el lehet intézni. Ha az elsõ akkor ott késõbb komoly bajok lehetnek.
lehet csak fontoskodni akar. akkor elég ha olyan témával sikerül elfoglalni amihez ért. kérj tõle tanácsot olyanban amirõl tudod hogy õ ért te pedig bizonytalan vagy. s akkor ezen jár majd az agya nem baromságokon.
A kérdező hozzászólása: Neki az a baja, állandóan jött hozzánk és anyósom besokalt és mostmár nem engedi.
mitõl sokalt be?
A kérdező hozzászólása: Attól, hogy mindig nálunk vagyis anyósoméknál volt.
Bocsi, de te is hülyén gondolkodol. Attól, hogy nem vagytok házasok, még te is családtag lehetsz. Mi együtt élünk a párommal, de még nem vagyunk házasok, mégis családnak tekintjük magunkat. Mellesleg a reakcióid is elég furcsák...van, aki neked adott igazat, te meg flegmázol vele. Most akkor annak örülsz, ha lecselédezünk téged, vagy mi? Mert ez szerintem teljesen normális, hogyha ott élsz, akkor segítesz, amiben kell, akár mosogatás, akár állatgondozás, kiskert gondozása stb.
Hát eléggé. Épp építitek a közös házatokat. Akkor nem tartozol a családhoz? Csak azért, mert még nincs meg a papír? Nem ott kezdõdik az egy család szerintem. Ott hivatalosan kezdõdik. De érzelmileg akkor kezdõdik az egy család, amikor már tudod, hogy a másikkal akarod leélni az életet, vele tervezed a jövõdet, vele akarsz közös gyereket... Mert gondolom ez mind így van, ha már közösen építkezel vele.
A kérdező hozzászólása: 1-es. Mivel õk dolgoznak is (én is) ezért ha én otthon vagyok vagyis náluk és õk dolgoznak akkor szoktam megitatni az állatokat. Most már érthetõbb.
A kérdező hozzászólása: 4-es itt nem a porszívózásról és nem a mosogatásról van szó ha nem olvastad volna.
Köszönöm:) Nálunk ezek a dolgok mindig alapnak számítottak nagymamáim -szüleim között is. Volt egy nagyon rossz tapasztalatom az exbarátom szüleivel, úgyhogy most próbálom megbecsülni ami van. Ha velük laknánk akkor pedig még természetesebb lenne a segítség.
Miért lennél cseléd attól, hogy megeteted-itatod az állatokat? Ez szinte a minimum, ha a nyakukon laktok.
A kérdező hozzászólása: 8-as. De én még nem tartozom a családba.
A kérdező hozzászólása: Nem élünk a nyakukon én is és a párom is mindketten dolgozunk. Csak még most épül a házunk. Ennyi.
Elolvastam.És te elolvastad, mait írtam?Neked adtam igazat.Bocs, ha nem kellett volna.
Hajaj jó lesz vigyázni anyukáddal mert kezdi a keverést. Biztos kicsit féltékeny hogy ott mennyit segítesz, esetleg nála meg nem, vagy elhanyagoltnak érzi magát. Hát ha közösen építitek a házat akkor ez már elég ok hogy a családjukba tartozol, vagy te miért nem így gondolod? Szóval jó lesz vigyázni anyukáddal ne hogy elõbb utóbb tele beszélje a fejed és komoly gondokat okozzon nektek.
A kérdező hozzászólása: 15-ös. Azért nem érzem magam családtagnak mert még nem vagyok a felesége. Vagy hülyén gondolkodom?
lehet hogy csak hiányzol neki. ezért ment folyton oda. s ez lehet most a fontoskodás hátterében is. van párja?
HU-Minecraft vagy normál Minecraft? Mert ha HU-Minecarft, akkor menj a spawnra és annak a környékén van.
A kérdező hozzászólása: hu-minecraftom van de nem igazán értem hogy ha a spawn-ra mek akkor ott mér tudnék?
Ha a spawnál vagy ott találnod kell egy lefelé vezetõ lépcsõt ahol végig kell csinálnod egy tesztet és annak a tesztnek a végén kapsz épitési jogot.(a spawnra ugy juthastsz el h meghalsz v /spawn)
A kérdező hozzászólása: van a magyar minecraft közösség : s1, 2 azok oké de az s3-ba nincs
Mert az s3 az a kreatív közösség ott meg csak kreatív jogot vehetsz pénzért, asszhem 1000-1500Ft örökre.
A kérdező hozzászólása: ok köszi

Szoktak a halak aludni/pihenni, vagy ha azt látom hogy a korábban virgonc hal csak lebeg (teti magát) akkor bajra gondoljak?

Legjobb válasz: Természetesen szoktak. De ha eddig nem csinálták olyan idõszakban mint most, akkor más is lehet a háttérben. Tehát ha pl nappal aktív halak eddig nem nagyon pihentek nappal, és most csak úgy elkezdték, az nem sejtet jót. Meg észre lehet azt venni, hogy pihen, vagy beteg, ha gyanús, akkor inkább hallgass az ösztöneidre, és legalább teszteld le a vizet (ammónia, nitrit, nitrát). És (ha eddig véletlenül nem tetted meg) nézz utána a tartott halaid igényeinek, és próbáld kielégíteni azokat.

Természetesen szoktak. De ha eddig nem csinálták olyan idõszakban mint most, akkor más is lehet a háttérben. Tehát ha pl nappal aktív halak eddig nem nagyon pihentek nappal, és most csak úgy elkezdték, az nem sejtet jót. Meg észre lehet azt venni, hogy pihen, vagy beteg, ha gyanús, akkor inkább hallgass az ösztöneidre, és legalább teszteld le a vizet (ammónia, nitrit, nitrát). És (ha eddig véletlenül nem tetted meg) nézz utána a tartott halaid igényeinek, és próbáld kielégíteni azokat.

Már 2 napja a kutyámat behozom órákra a házba és amikor pisilnie kell mindig nyüszít akkor ki szoktam vinni ez azt jelenti, hogy szoba tiszta? Vagy még csak kezd az lenni?

már 2 napja behozom és nagyon ügyesen jelzi ha ki kell mennie akkor mindig ki is viszem de ez akkor most azt jelenti, hogy szoba tiszta vagy csak kezd az lenni?? mert kint a fűben össze-vissza kakil de ha bent van akkor meg jelzi ha ki kell mennie... Amúgy szüleim nem engedik, hogy haza vigyem a kutyát amíg nem lesz szobatiszta :( ezért most tanítom neki :)

Legjobb válasz: Azok a kutyák, akik kint éltek az udvaron és csak utána kerülnek be a házba, általában automatikusan szobatiszták, ugyanis azt szokták meg, hogy kint ürítenek. Az enyémek is ilyenek, soha nem volt még baleset, pedig most így télen, szinte non-stop bent vannak.

Azok a kutyák, akik kint éltek az udvaron és csak utána kerülnek be a házba, általában automatikusan szobatiszták, ugyanis azt szokták meg, hogy kint ürítenek. Az enyémek is ilyenek, soha nem volt még baleset, pedig most így télen, szinte non-stop bent vannak.
jó úton haladsz..sõt nekünk anno a tenyésztõ mondta 1éves kora elõtt ne várjuk el a szobatisztaságot...4hónaposan az lett...volt pelus is, a pisi oda ment a kaki meg épp hova..na ilyenkor orrát picit beleyomtuk meg leszidtuk...egy idõ után pelust széttépte...felkelt egybõl vittük ki és ott meglett dicsérve...azóta már 1év2hónapos lesz és mindnig nyüszögve jelez..úgyhogy gratula ügyesen jelez õ is ..ettõl nem lehet többet elvárni tõlük..bár ha sokat iszik akor néha elõfordulhat hogy becsurog..vagy ha megy a hasuk akkor azt nem jelzi...de így szerencsés ha megoldható, hogy kint is lehet, mert egyedül hosszabb idõre kitudja mit produkálna bent ha csak most kezdett jelezni..mennyi idõs és milyen fajta
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat amúgy tacskó keverék de nagyon édes :D
A kérdező hozzászólása: Amúgy még 2 napja hordom csak be az elõtt nem volt benn tegnap behoztam elsõnek és amikor pisilnie kellett akkor nyüszített kivittem és láttam pisilt is a fûbe ma is behoztam és nyüszített amikor pisilnie kellett csak este ha én lefekszek olyan 9-10 óra fele akkor este, hogy fogja kibírni mert este nem fogom észrevenni ha nyüszít mert halkan csinálja mert ha álmos vagyok az elõtt leviszem hogy végezze el a dolgát utána jön az alvás de az estét, hogy fogja kibírni?? :D
Vigyél rendszerességet az életébe, és akkor nagyon gyorsan meg fogja tanulni. Este lefekvés elõtt vidd ki, tedd le, pisiljen egyet, aztán mehettek is aludni. Egy egészséges kutya simán kibírja az éjszakát pisilés nélkül. Reggel suli elõtt menj ki vele egy negyed órára sétálni, és ha hazaértél, akkor egy hosszabb sétára menjetek. Soha ne azt várd, hogy a kutyád mikor jelez, mert az azt jelenti, hogy akkor már nagyon kell mennie. Ha naponta minimum 3 alkalommal kimész vele, akkor nem lesz gond. Persze minél több, annál jobb. A késõ esti pisiltetés nálunk is csak 1 perc, a lényeg, hogy ne úgy feküdjön le aludni, hogy tele a hólyag:)
A kérdező hozzászólása: köszi szépen :D

Titeket mennyire szoktak dícsérgetni (külsőleg) az emberek, főleg idegenek, vagy kicsit ismert személyek? Ha nem dícsérnek meg, akkor az azt jelent, hogy csúnya vagyok?

Igaz, hogy nem járok olyan sokszor el ( nem vagyok itthonül?s, csak nem megyek mindig vhova ), de szinte sose dícsér meg senki:( pár barátn?m pedig néha meséli, hogy múltkor hogy megdícsérte egy csaj x helyen, hogy milyen szép, milyen szép rajta egy dolog... volt már, hogy egyik barát?mmel volt egy helyen, és egy csaj, akit egy kicsit ismertünk, mondta a barátn?mnek, hogy jajj milyen jó ez rajtad, milyen jól néz ki, tehát dícsérte...én meg ott álltam, néztem mellette magamra nézve, és olyan rossz volt...mert pl. van, amikor kiteszek magamért, és úgy érzem, jól áll ez vagy az, de hiába:( nincs önbizalmam sem:( nem arról van szó, hogy mindenki dícsérgessen, hanem csak jól esne az embernek egy két kedves szó...de gondolom értitek mire gondolok:) és azt is tudom, hogy nem ez a legfontosabb dolog, és már sokszor legyintek és nem zavar, de néha eszembe jut és elszomorodom...:( ennyire csúnyácska lennék? ez egyenl? azzal, hogy egy ronda lán vagyok? ti hogy vagytok ezzel? mik a tapasztalataitok? köszönöm!:)

Legjobb válasz: engem szoktak dicsérni, de ha nem dicsérnének akkor sem érezném magam csúnyának. Nem hiszem, hogy csúnya vagy, ne is gondolj ilyenekre

engem szoktak dicsérni, de ha nem dicsérnének akkor sem érezném magam csúnyának. Nem hiszem, hogy csúnya vagy, ne is gondolj ilyenekre
idegen lányok nem szoktak dicsérgetni, csak a barátnõim. idegen srácok utánam szoktak fütyülni. ezt dicséretnek veszem, bár elég bunkó dolog. szerintem. :DD
jó, csúnyák alatt azokat értem, akik tényleg egyáltalán nem törõdnek azzal, hogy hogy néznek ki, nem érdekli õket, vannak ilyen emberek. meg vannak full önbizalom hiányosak, akik nem értik mit keresnek a földön, és alapból szépek lennének, de a negativ kisugárzásuk taszitó.
Ne azt mutasd, hanem tényleg legyen önbizalmad. Ha van önbizalmad, az megmutatkozik a kisugárzásodon, ami hatalmasat dob rajtad. Hidd el. :) Csak bátran elõre, fejet fel, és ha dícséretet szeretnél kapni pl. 1-2 sráctól, pillants néha az arcukra, a szemükbe. Ha visszanéznek, és le sem akarja venni rólad a szemét, szerintem egyértelmû dícséret. Sok esetben a fiúk félnek odamenni és megdícsérni, mert félnek, hogy a lány azt tolakodásnak venné. Hidd el, mivel fiú vagyok, tudom. :)
A kérdező hozzászólása: abban is van vmi, h ha megpróbálom azt mutatni, h van önbizalmam, akkor az is sokat számíthat:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a kedves válaszokat:) akkor nem csak én vagyok így ezzel:$ igazából nem várnám el, h dícsérjenek, nem arról van szó, hanem inkább az a rossz, h mások mondják, hogy dícsérik valamelyüket, vagy csak õket, és nekem szinte sose mondja senki...akkor sem, ha pl. úgy érzem, jól sikerült ez vagy az magamon:$ igen, az is igaz, hogy az sem jó ha mások csininek találnak és féltékenykednek, azt sem szeretném persze:) csupán jól esne, ha megdicsérnének néha...:)
még valami eszembe jutott. ha ezt a szivedre veszed, rágörcsölsz és egy szürke, észrevehetetlen kisegérnek fogod érezni magad, azt mások is érzik majd és a végén tényleg ilyen sorsra jutsz. kisugárzás is számít, érezd jól magad a bõrödben, ragyogj:D Mások is észreveeszik majd. Pl én anno álltalánosba nagyon ronda kislány oltam, de volt pár fiú akit vonzónak találtam. Sokszor csúfoltak, amin nem is lepõdök meg mai fejjel:D De én mindíg úgy éreztem nem vagyok ronda(pedig az voltam:D)és arra gondoltam, hogy talán másoknak is tetszem.Annak ellenére, hogy csúnya voltam a fiúk bámultak és néha kaptam egy pár bókot is.Ezt szerintem maximum az önbizalmamnak köszönhetem, mert valóban szörnyen néztem ki:)
Ezen mar en is gondolkodtam. Szerintem nem jelent semmit, hogy nem dicsernek annyira. En azt vettem eszre, hogy mikor erre figyeltem, sosem dicsertek. Mikor valamiert megdicsertek, mindig valami varatlan pillanatban jott olyantol, akitol nem szamitottam ra. Ezt nem lehet kivaltani annyira tudatosan. Eleve, hogy ki csunya/szep, szubjektiv. Szerintem az lenne a megoldas, ha nem gorcsolnel ra annyira es pont akkor jonnenek a dicseretek. Te eleve azert vagy csalodott, mert x helyzetben y szemely nem dicsert meg, pedig te ezt szinte elvarnad. De ez nem igy mukodik.
Engem azért dicsérgetnek néha, pedig én szerintem olyan bûnronda vagyok, hogy fogalmam sincs, hogy mi a fenéért mondják...nagy az orrom, kicsi a fülem, furák a fogaim:D úgyhogy ez számomra örök rejtély marad, pedig idegenek és ismerõsök is mondják. úgyhogy nem tudom mi lehet a titok... 21/L
Kb azt tudom mondani, mitn az elõttem szóló, volt már, hogy megállítottak, hogy milyen hajfestéket használok, ez honnan van, stb. De olyan is, h két csaj a metrón simán elkezdett szapulni, hogy hogy nézek ki, persze úgy, hogy én is halljam. De ez nem jelent semmit, velem is volt már olyan, hogy nagyon tetszett valakinek a táskája, felsõje, de nem mertem volna megkérdezni, hogy honnan van.
Kimondottan a szépségemért sose dicsértek. Tudom magamról, hogy nem vagyok egy szépségkirálynõ. Viszont azért már többször, hogy milyen jól áll a hajam, milyen jó egyik kiegészítõm, milyen csini a ruhám. Pedig hát ritkán veszek újat, mert nem telik. Csak akkor olyat ami talál hozzám. 22/L
mostanában ugyanez van velem is, mint veled, Kérdezõ régebben agyondicsértek, most meg kb semmi, pedig szerintem nem lettem rondább és már nekem sincs önbizalmam
A kérdező hozzászólása: köszönöm az újabb válaszokat:) nagyon kedvesek vagytok:) örültem a tanácsoknak is:) igen, lehet hogy sok srác nem annyira meri megszólítani a lányokat:D és abban is van vmi, h mindenkinek más a szép...így belegondolva nekem volt már, h tetszett egy srác, mert láttam benne vmi különlegeset, de másnak nem tetszett...:) lesz önbizalmam!mostmár a sarkamra állok:D:D megpróbálok változtatni ezennnn:) köszönöm a válaszokat:)

Hogyan kell az arclemosót használni? (nekem Vichy van és ugy szoktam, hogy nyomok a kezemre és azt szét kenem az arcomon aztán jósok vizzel lemosom róla, ez jó igy?

Legjobb válasz: Én elõtte is be szoktam vizezni. Egyébként nem hiszem el, hogy nem volt ráírva a tubusára :)

Én elõtte is be szoktam vizezni. Egyébként nem hiszem el, hogy nem volt ráírva a tubusára :)

Akinek kistestű kutyusa van, az szokta ölelgetni (úgy, hogy fel is veszi és nem csak lehajol hozzá)? Milyen fajta?

Legjobb válasz: Szoktam ölelgetni persze :) Felveszem az ölembe és úgy. Pincsi :) Ha meglátja a német juhászom, akkor Õt is azonnal ölbe kell vennem mert kikéri magának, hogy Õ is öleb :) Ez kissé nehézkes feladat. Illetve a futtatón (ahova kijárunk) szintén van egy német juhász Õt nagyon szeretem Õ is engem már többször is vigyáztam rá ha a gazdájának elkellett utaznia. Õ is elvárja, hogy ölbe kapjam. Hát :D Leginkább csak az ölembe fektetem, de a szukát még úgy ahogy el is bírom, de az enyémet... (kan) :D 16/l

Szoktam ölelgetni persze :) Felveszem az ölembe és úgy. Pincsi :) Ha meglátja a német juhászom, akkor Õt is azonnal ölbe kell vennem mert kikéri magának, hogy Õ is öleb :) Ez kissé nehézkes feladat. Illetve a futtatón (ahova kijárunk) szintén van egy német juhász Õt nagyon szeretem Õ is engem már többször is vigyáztam rá ha a gazdájának elkellett utaznia. Õ is elvárja, hogy ölbe kapjam. Hát :D Leginkább csak az ölembe fektetem, de a szukát még úgy ahogy el is bírom, de az enyémet... (kan) :D 16/l
persze feveszem és dédelgetem nem érdekel hogy van vagy 9 kilógramm .beagle a fajtája
Havanesem van. Persze szoktam sokat simogatni, de nem ölbe venni szinte soha, õ sem igényli, soha nem szeretett ölben lenni.:)
a sok okosnak aki szerint egy kutyát nem lehet ölelgetni ill. (nyilván a kistermetût) felvenni üzenem hogy gondolkozzanak el az "öleb" szó jelentésén ugyanis ezek a társasági kutyák kifejezetten ölben tartásra lettek kitalálva és ölelgetésre szeretgetésre.. direkt erre lettek kitenyésztve sok száz/ezer évvel ezelõtt (kivételek vannak pl. yorki vagy westie)
00:17 es vagyok " A kutyáknak nem természetes, ha felveszik õket, elsõsorban azért nõtt lábuk, hogy azon járjanak. A kutya elfajzott farkas, a farkasoknak pedig törvényeik vannak. A kutyával a saját nyelvén kell beszélni, ami néha (!) az erõszak nyelve." mért tartasz az ilyen tudomyánosságokról hegyi beszédet ?? ezt senki nem kérdezte! meg am is hülyeség az én kiskutyám ha ülök a kerti asztalnál.. felugrik a székre ölembe mászik, ha lerakom addig ugrál a lábamon még felnem veszem. Szóvl égrõl pottyant baromság hogy nem lehet kutyákat ölbe venni vagy hogy nem kell! Azt csinálok a kutyámmal amit akarok (jóértelembe)
Törpeuszkárom van, õ felkéri magát az ölembe ha ép eszébe jut vagy leülök!A német juhászomat nem nagyon bírom fel emelni viszont leül velem szemben és megölelgetem vagy én ülök le a földre és a fejét az ölembe rakja!
Középázsiaim van, meg szoktam ölelni, de ölbe nem veszem, mivel nehezebb, mint én. Nem mérettõl függ, van aki a tacskót sem öleli meg, más meg az óriásokat is.
jaj, miért kell tudományosan cáfolni a válaszom? Nem fejtettem ki, nem kezdtem el írni szocializálásról, meg arról, hogy nyilván poén a "kutyába venni"...hanem simán válaszoltam a kérdésre. Attól, hogy ölbe veszem a máltaim, nem nyomorék, normálisan van nevelve, és ne azt jelenti, hogy éjjel-nappal tutujgatom és rajtam lóg. De a német juhászomat nem fogom felkapkodni, ha épp szeretgetni akarom. Ennyi lett volna a válaszom lényege. Nyilván vannak bõven, akik nevelés terén- mindkét irányban - túlzásokba esnek.
"a kicsit szeretgetni kell, a nagyot meg kutyába venni" már elnézést de ez egy hatalmas ostobaság! Az ilyen gondolatok miatt lesznek a kis termetû kutyák "nyomorékok". Olvass utána egy kicsit és látni fogod hogy ezek a kis ölelgetni való kutyáknak is ugyanolyan igényeik vannak mint a nagyoknak. Az emberek kitalálták hogy a yorkikat, csivavákat plüss kutyaként gyömöszöljék, de ez által lesznek idegbeteg, antiszoc, boldogtalan kutyák. MINDEN kutyának (yorki és bernáthegyi egyaránt) szüksége van szeretetre (a nagyhoz te hajolsz a kicsit egyszerûbb felkapni tök mindegy...) és kutyálkodásra is (rohangálás, úszás, erdõben, mezõn, sárban fetrengés, játék más kutyákkal...) Ez a hülye tévhit hogy a kicsik ölben érzik jól magukat, akkor baromság, nekem yorkim, lahasa apsom és collie keverékem is van és akkor a legboldogabbak mikor az erdõben malackodhatnak!
Minden kutyát lehet ölelgetni. Az semmit sem változtat hogy felveszed-e vagy nem. És minden kutyát kutyába kell venni különben problémák lesznek!
Szerintem a kutyát nem kell ölelgetni. Igaz, nekem vizslám van, legfeljebb akkor "ölelgetem", mikor birkózok vele. A kutyáknak nem természetes, ha felveszik õket, elsõsorban azért nõtt lábuk, hogy azon járjanak. A kutya elfajzott farkas, a farkasoknak pedig törvényeik vannak. A kutyával a saját nyelvén kell beszélni, ami néha (!) az erõszak nyelve. Egyébként ha meglátok egy kistestû kutyát, elsõ gondolatom mindig az, hogy az én kutyámnak fél fogára sem lenne elég. A magam részérõl az a kutya, amibe bele lehet rúgni, és nem repül el tõle. Mielõtt hívnátok az állatvédõket, közlöm, hogy nagyon ritkán bántok állatot, akkor is csak fegyelmezõ jelleggel, és az állatok döntõ többsége imád engem.
Persze, hogy szoktam (máltai selyem). Azért választottam "hónalj" kutyát:) a kicsit szeretgetni kell, a nagyot meg kutyába venni:)
Ölembõl eszik, melettem vagy ölembe alszik, fülembe szuszog jobbesetben roszabban horkol xD :) Imádom õket...♥ Palotapincsi 2 is :D:)
HÁt nekem labradr keverékem van, de felmszik az ölembe és el is alszik pedig 30 kilo:)

A maskarások szoktak ajándékot adni az ifjú párnak, hallottam már hogy hülyeségeket szoktak csak de jó volna ha vki írna egy párat? Meg ez az egész hogy zajlik?

Legjobb válasz: Köszönöm szépen elég sokat segítettél máj.23 a nagy nap és hát azért jó tisztába lenni a dolgokkal:D:D

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen elég sokat segítettél máj.23 a nagy nap és hát azért jó tisztába lenni a dolgokkal:D:D
Ejfel korul erkeznek a maskarasok, vicces veriket irnak a menyaszonyrol meg a volegenyrol. Kilyukasztott ovszer meg sargarepat csomagolnak be sok sok papirba. Babat is szoktak adni egy kis mozes kosarba :) ) Barmit ami vicces lehet adni. Meg szoktak kulonbozo jatekokat is kitalalni, pl. egy szekre ul a volegeny es fakanallal es a mennyaszonyig kell evezzen ugy, hogy csak a labaval tudja hajtani magat, meg a volegeny be kell masszon a menyasszony ruhaja ala es kell mondaia, hogy "en vagyok a papucs a haznal" :) ) Mindenkit megtancoltatnak akit akarnak a maskarasok. Hirtelen ennyi jutott eszembe, remelem tudtam segiteni :)
én rohambugyit is kaptam...:D Egy tangának kivan vágva az alja hát ugye pont ott:D kaptam egy szakács sapkát amin az van, hogy jobban csókolok mint fõzök:D mindegyik be volt újságba csomagolva, külön külön és az egész egy nagy dobozba volt benne. gyerekjátékok, füldugó hogy a férjnek legyen mivel bedugni a fülét amikor ordítok:D és mindegyikhez baromi vicces versike volt írva.
Ez de édes, én ilyenrõl még nem is hallottam.Én is ilyet akarok:DMeséljetek még plíz:D
A kérdező hozzászólása: Rohambugyis....Milyen versikék voltak azok tudnál nekem segíteni??

Ha azt mondom, hogy pl. "Bélával szoktam ebbe a moziba járni" az helyes, ha múlt időre gondolok (tehát már nem járok vele abba a moziba), vagy csak akkor helyes, ha azt mondom, hogy "Bélával jártam ebbe a moziba"?

Legjobb válasz: a "Bélával szoktam ebbe a moziba járni" az nem múlt idõ, és nem is lehet abba gondolni, a "Bélával jártam ebbe a moziba az abszolút múlt.

a "Bélával szoktam ebbe a moziba járni" az nem múlt idõ, és nem is lehet abba gondolni, a "Bélával jártam ebbe a moziba az abszolút múlt.
Ha B.-val szoktam ebbe a moziba járni mondatot vesszük, az azt jelenti, hogy van egy B. nevû ismerõsöm, barátom, akivel rendszerint, a jelent is érintve ebbe és ebbe a moziba szoktam látogatni. Ha múlt idõt a akarsz kifejezni, akkor mondd inkább azt: Bélával már jártam ebben a moziban, ha ez nem volt rendszeres. Bélával jártam ebbe a moziba -- ha ez rendszeres volt. A szoktam ált. jelen idõre, rendszeres cselekvésre vonatkozik. Minden jót! Koska
Szerintem meg helyes az 1. verzió. Ha nagyon hangsúlyos, hogy már nem áll fenn a dolog, akkor mondhatod úgy is: Bélával szoktam volt moziba járni. Ez a régmúlt, amit a mai magyar nyelv már nem használ, de ettõl nem helytelen, sõt, szerintem választékos is.
"Belaval jartam ebbe a moziba"
Szerintem: Bélával ebbe a moziba jártam. Esetleg: Ebbe a moziba jártam Bélával.
Belaval szoktam ebbe a moziba jarni -az olyan h jartal es most is vele jarsz oda....a masik meg h belaval jartam ebbe a moziba az kizarolag a multra vonatkozik....vagyis regebben de most, jelenleg mar nem:D
ha ragaszkodsz ezekhez a szavakhoz: "Bélával régen ebbe a moziba szoktam járni"

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!