Találatok a következő kifejezésre: Azt szeretném a kutyámnak, hogy (32 db)

Törzskönyveztetni szeretném a kutyámat, fel is hívtuk a tenyésztőt akitől vettük, de ő sajnos azt mondta, hogy a kutyám szülei meghaltak és a törzskönyvük is elveszett mert költöztek, ilyen esetben mit lehet csinálni?

Legjobb válasz: Nagyon kamu szaga van ennek a dolognak, de én nem értek hozzá. Csak fura hogy pont mindkét szülõ elpusztult, elvileg annak meg kell lennie valahol a kivonatnak, mint az embernél, ha törzskönyvesek voltak.Nekem lovam van és azt is be kell jelenteni, és a lóútlevélbe is jelezni, sõt le is adni. Szóval kamuzik szerintem.

Nagyon kamu szaga van ennek a dolognak, de én nem értek hozzá. Csak fura hogy pont mindkét szülõ elpusztult, elvileg annak meg kell lennie valahol a kivonatnak, mint az embernél, ha törzskönyvesek voltak.Nekem lovam van és azt is be kell jelenteni, és a lóútlevélbe is jelezni, sõt le is adni. Szóval kamuzik szerintem.
Nincs. Mennyi idõs ? Ha születéskor nem lett nekik lekérve a tk amúgy is húzós. De ha nincs is tk akkor semmi esély rá.
Gyanakodni a sok "véletlen" miatt.
3 éves és most jut eszedbe a törzskönyv?? -.- átvágtak csak fajta jellgû keveréked van, egy tenyésztõ add törzskönyvet a kiskutyákhoz ha gazda kéri vagy sem akkor is! 3 év alatt pont mind2 szülõ "meghalt" és a törzskönyv "elveszett" szaporítótól vettél kutyát!
Vettél egy fajtajellegû keveréket és némi tspasztslatot jó pénzért. Vígasztaljon , hogy utólag nem lehet törzskönyveztetni.
Belinkelnéd a tenyésztõd honlapját? vagy a tenyészet nevét leírnád?
Ha meglenne az apa tk-ja akkor se tudnád törzskönyveztetni mivel az anyának nincs, így nem számít fajtatisztának. Azaz a kölyök sem az.
Törzskönyveztetni akkor lehet, ha a kutyád apukája és anyukája rendelkezik tenyésztési engedéllyel, és a kiskutya 6 hónapos koráig bejelentik a törzskönyveztetési kérelmet. 6 hónapos kor után kizárólag DNS vizsgálattal adják ki, de mivel a szülõk már nem élnek ez nem lehetséges. Sajnos nem tudod így kiváltatni a törzskönyvét. Vannak kiskapuk, tenyésztõ vagyok, de nem az alja kategóriából (szerintem), ezért tudom hogy mik történnek, de nincs sok értelme trükközni. És egyébként csatlakozom az elõttem szólókhoz, szerintem is kamuzik, de ha netalán nem, azért írtam le fentebb a dolgokat. Szeresd a kutyusod hobbi szinten, és ha tenyészteni szeretnél, akkor vegyél egy olyan kennelbõl ami erre alkalmas, a törzskönyv nem opció, hanem anélkül nem adják oda a kiskutyát, kiállításokra járnak és sikeresek.
Most olvastam el a hozzászólásaidat, ez egy hatalmas szaporító, hogy még a szülõnek sem volt törzskönyve...és a kutya életével amúgy sem kamuzik egy tenyésztõ...elég fájdalmas ha elmegy, ezzel nem viccelünk...páros lábbal rúgnám seggbe, elõzõ voltam. Nálam az is szaporító akinél a törzskönyv opció...nálam nem az, ha többet adna úgy hogy ne adjak törzskönyvet akkor se kapná meg anélkül.
tényleg nagyon kedves, rendes emberek lehetnek.. ha elõször közlik, hogy meghaltak és eltûntek a törzskönyvek, majd "eszükbe jut", hogy az egyiknek sose volt. és te még véded õket.
Minden kutya fajtiszta. Az hogy fajtatiszta-e, az már más kérdés.
Ha annak a kutyának tényleg elveszett volna a törzskönyve, akkor a kedves "tenyésztõ" kért volna egy másolatot a MEOE-tõl..... Az a tk nem elveszett, hanem sohasem volt..... A kedves "tenyésztõ" meg nem más, mint egy ordas szaporító....
Esetleg, ha egy nagyon jó kiállású, minden rendellenességtõl igazoltan mentes (négy végtag Röntgen-vizsgálata!) tenyésztésre való kutyád van, akkor keresd meg a spánieltenyésztõk egyesületét (most nem tudom mi a nevük, a MEOE jogi helyzetét nemrég nagyon megbonyolították) és velük beszéld meg hogy hátha. Amúgy nagyon sok szaporító teljesen jószándékú ember akik nem állatkínzási céllal tartanak állatot hanem azért amiért régen disznót, marhát: haszonállatként. Disznó, marha piaci helyzete válságos, ott az üres ól, falusi ember kreatív. Na ebbõl lesznek a genetikai értelemben fajtatiszta, de a tenyésztõszervezet egyetlen bírálatán soha meg nem jelent, "szomszéd Mari néninek is spániele volt, hát megoldottuk okosba" eredetû szülõktõl származó kiskutyák. Szeresd, mert a tied. Ne a nem létezõ papírjáért.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló, igazad van ez csak egy papír, a lényeg, hogy egészséges és boldog legyen a kutyám velem, kutyaversenyekre sokra nem is kell törzskönyv, tegnap például mi nyertük meg a kutyaszépségversenyt törzskönyv nélül.Sokan szeretik a spánieleket és nagyon szép kutyus is.:)
Több mint valószínû, hogy nem eltûnt, hanem soha nem is volt.Jól becsaptak. Csak nem "tenyészteni"szeretnél és ahhoz kellene a tk?
Ez kamu. Eleve egy normális tenyésztõ tk. nélkül nem ad el kölyköt, plusz nem veszíti el a tk-eket... Úgyhogy kikérheted magadnak egész nyugodtan, akkor is kamu.
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy kamu, de én attól még szeretnék törzskönyvet a kutyámnak, nincs más mód rá?
A kérdező hozzászólása: Kikérem magamnak nem keverék, fajtiszta spániel
A kérdező hozzászólása: 3 éves
A kérdező hozzászólása: Berettyóújfalun vettük, a tenyésztõk nagyon kedvesek, és az elõbb megtudtam, hogy csak az apa volt törkönyvezett az anya nem, így még nehezebb.
tenyésztõnél az apa és az anya kutya is törzskönyves!!! szóval nem tenyésztõtõl vetted a kutyádat..
Úgy nem még nehezebb, hanem lehetetlen. Így a kutyát hivatalosan csak fajtajellegû keverék. Ez van..
Egyébként az egy szaporító volt, a tenyésztõ tk nélkül nem is ad kutyát.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm a válaszokat, így tényleg lehetetlen, mikor megvettük a kutyámat akkor kellett volna kérnem törzskönyvet csak hát akkor még nagyon kezdõ voltam nem tudtam, hogy késõbb nehezebb lesz megszerezni, de így meg sehogy nem tudom, mert eltûnt minden irata az apa kutyának.Kár
Gratula nektek! :)

Azt szeretném megtanítani a kutyámnak, hogy ha mondom neki, hogy nono, akkor hagyja abba a harapdálást. Hogy csinaljam?

van egy nehan yhetes ozpincs benti kiskutyam,arra szertnem megszoktatni,hogy ha azt mondom neki,hogy nono akkor hagyja abba pl:a harapdalast .de ha en valamiert megdicserem,es megsimogatom,akkor elkezd harapdalni,es meg kene szidnom de akkor nem fogja tudni,hogy mire kapta a dicseretet es a szidalmazast?tudom letezik a harapdalas ellen olyan spray de en az nelkul szeretnem

Legjobb válasz: Aha, ismerõs a probléma:) a mi kutyánk ugyanezt csinálta. És keménynek kell lenned, az a helyzet. Amikor harapdál, adj neki egy kis ütést az orrára (az érzékeny pont), harapj a fülébe (ezt csinálja az anyakutya), és közben "nono!", a hangod legyen mérges. Ne aggódj, tudni fogja mi a helyzet. Vagy: amikor megdícséred, ne simogasd meg úgy, ahogy szoktad, hanem csak szavakkal, vagy kezdj el vele játszani, adj neki finom falatot stb.

Aha, ismerõs a probléma:) a mi kutyánk ugyanezt csinálta. És keménynek kell lenned, az a helyzet. Amikor harapdál, adj neki egy kis ütést az orrára (az érzékeny pont), harapj a fülébe (ezt csinálja az anyakutya), és közben "nono!", a hangod legyen mérges. Ne aggódj, tudni fogja mi a helyzet. Vagy: amikor megdícséred, ne simogasd meg úgy, ahogy szoktad, hanem csak szavakkal, vagy kezdj el vele játszani, adj neki finom falatot stb.
Ha odatartod elé a kezed és elkezdi harapdálni mond azt hogy nem és fordulj el tõle elõbb utóbb megtanulja hogy nem jó mert a gazdi otthagy ha viszont odateszed a kezed és megnyalja nagyon dicsérd meg hogy érezze a két dolog között a különbséget. A nem szónak nagyon szigórunak és keménynek kell hangzania hogy ne higyje hogy játszol vele. Lehet jutalomfalattal is tanítani ha nem harapdál akkor kapja ha igen akkor kemény szó.Rá fog jönni hogy mi a jó neki:)
A kérdező hozzászólása: koszonom _) :-)
Ha mondjuk a keztedet harpdálja, akkor csak vagy pöcköld meg az orrát, vagy fújj bele az orrába.Nekünk bevált :) Üdv.:Bea
Mondjuk kezd így:Ha harap és te mondod neki h nono és nem hagyja abba akkor lógass egy sajtot vagy akármit az orra elõtt, és utána újra próbáld meg és meglátod ha kap érte vmit akkor megcsinálja, Utána próbáld meg falatka nelkül, nekem bevált!!! :)

Miért van az hogy a kutyák jobban tudnak szeretni mint az emberek?

Legjobb válasz: Azért én nem hinteném be a kutyákat ennyire tündérporral. :) Bennük is van birtoklási vágy, tehát egyfajta irigység és önzés is. De nyilván nem ismernek annyiféle érzelmet, mint az ember, mert nem mozognak fogalmi síkon. Meg azért annyira életképtelenek nem lehetünk, figyelembe véve, hogy mennyien vagyunk. Nekem van két nagyszerû kutyám, akikkel imádjuk egymást, de van egy párom is, s egyszerûen biztos vagyok abban, hogy minden élõlény számára a saját fajtársai által nyújtott szeretet a legjobb. Akkor is, ha az ember küzd ez ellen, mert fúú, az ember egy de elfajzott vmi. Ez azért is van, mert szerintem a kutyák pl egyszerûbb érzelmeket élnek meg, mint az emberek. Ezzel nem azt mondom, hogy a kutyák nem szeretnek, vagy hogy egy kutya által nyújtott szeretet nem becsülendõ. Mert a kutyák igenis valóban nagyon szeretetteljes élõlények, akik, az emberhez hasonlóan, akár sok másik élõlénnyel is képesek megosztani ezt a szeretetet (pl egy igazán jó terápiás kutya, aki õszintén bújik hozzá idõshöz, beteghez, gyermekhez - vagy egy családi kutya). A kutyában ott a gazdához való ragaszkodás, ami a nagy fokú függés eredménye. Ez persze nem egy tudatos nyerészkedés a kutya részérõl, de azért lássuk be, a kutya (mivel sok ezer éve az embertõl függ) ösztönösen érzi ezt a függést, így tulajdonképpen a szeretete kódolt, és nem minden cél nélküli. Hogy úgy mondjam, ez a szeretet a záloga az egyed és a faj fennmaradásának, ez tette lehetõvé az együttmûködést. Az emberben nincs ilyen kódolás, hisz a különálló populációk régen is gyakran kerültek összetûzésbe. Mint ahogy én úgy látom, jóval több a kutyára agresszív kutya, mint az emberre agresszív (sõt, az átlag kutyát elõbbitõl úgy kell megóvni, utóbbira úgy kell ránevelni). Szóval mindent összevetve én nem gondolom, hogy a kutya jobban tudna szeretni egy embernél. Szerintem kb ugyanannyira tud szeretni, ami csodálatos.

Azért én nem hinteném be a kutyákat ennyire tündérporral. :) Bennük is van birtoklási vágy, tehát egyfajta irigység és önzés is. De nyilván nem ismernek annyiféle érzelmet, mint az ember, mert nem mozognak fogalmi síkon. Meg azért annyira életképtelenek nem lehetünk, figyelembe véve, hogy mennyien vagyunk. Nekem van két nagyszerû kutyám, akikkel imádjuk egymást, de van egy párom is, s egyszerûen biztos vagyok abban, hogy minden élõlény számára a saját fajtársai által nyújtott szeretet a legjobb. Akkor is, ha az ember küzd ez ellen, mert fúú, az ember egy de elfajzott vmi. Ez azért is van, mert szerintem a kutyák pl egyszerûbb érzelmeket élnek meg, mint az emberek. Ezzel nem azt mondom, hogy a kutyák nem szeretnek, vagy hogy egy kutya által nyújtott szeretet nem becsülendõ. Mert a kutyák igenis valóban nagyon szeretetteljes élõlények, akik, az emberhez hasonlóan, akár sok másik élõlénnyel is képesek megosztani ezt a szeretetet (pl egy igazán jó terápiás kutya, aki õszintén bújik hozzá idõshöz, beteghez, gyermekhez - vagy egy családi kutya). A kutyában ott a gazdához való ragaszkodás, ami a nagy fokú függés eredménye. Ez persze nem egy tudatos nyerészkedés a kutya részérõl, de azért lássuk be, a kutya (mivel sok ezer éve az embertõl függ) ösztönösen érzi ezt a függést, így tulajdonképpen a szeretete kódolt, és nem minden cél nélküli. Hogy úgy mondjam, ez a szeretet a záloga az egyed és a faj fennmaradásának, ez tette lehetõvé az együttmûködést. Az emberben nincs ilyen kódolás, hisz a különálló populációk régen is gyakran kerültek összetûzésbe. Mint ahogy én úgy látom, jóval több a kutyára agresszív kutya, mint az emberre agresszív (sõt, az átlag kutyát elõbbitõl úgy kell megóvni, utóbbira úgy kell ránevelni). Szóval mindent összevetve én nem gondolom, hogy a kutya jobban tudna szeretni egy embernél. Szerintem kb ugyanannyira tud szeretni, ami csodálatos.
Már megint egy hülye kérdés......
mert bennük nincs olyan érzés, hogy káröröm, bosszú, gyûlölet, stb, az emberrel ellentétben
Mert a kutya az kutya az ember meg ember. A kutya megelégszik egy fekhelyel, kalyával és egy szeretõ gazdával. Az embernek ez kevés, az embernek terület kell, felhõkarcolók kellenek neki, repülni akar, az ember telhetetlen és ölni is képes hogy elérje amit akar.
mert te egy különleges ember vagy, s valósznû nem te választottad ki a kutyád, hanem a kutya téged... õ választott téged felkevezérnek, s így jobban szeret mint bárki más (ember, állat)
Mert az emberben van önzés, a kutyában nincs. Az ember egy olyan fajta állat, amelyik a legéletképtelenebb a fajok közül.


Segítsen valaki, a kutyám 5 napja tüzel (10 hónapos kutya, első tüzelése) ma bejött hozzá egy kan kutya, nem szeretném ha kölykei lennének mert tenyészteni szeretném majd! Mennyi az esélye, hogy kölykei lesznek? Első tüzelésnél vemhes lehet a kutya?

Legjobb válasz: Általánosságban az elsõ 5 napban még nem vemhesül a kutya. De kivételek mindig vannak. Ha tenyészteni akarsz, miért is nem vagy képes megfelelõen elzárni a tüzelõ szukát? Ez a minimum egy tenyésztõnél.

Általánosságban az elsõ 5 napban még nem vemhesül a kutya. De kivételek mindig vannak. Ha tenyészteni akarsz, miért is nem vagy képes megfelelõen elzárni a tüzelõ szukát? Ez a minimum egy tenyésztõnél.
Igen vemhes lehet a kutya elsõ tüzelésnél is! Megállta a kannak? Összeragadtak? Ha igen akkor lesz kiskutya nagy valószínûség. (Bár nem hiszem, hogy az 5. nap megállna a kannak). Szerintem ne tenyéssz, ha még kutyára se tudsz odafigyelni.
jaj bocs.. én azt olvastam, hogy nem akarsz tenyészteni.. de igen.. ha tenyészteni szeretnéd, akkor zárd el biztos helyre. Egyébként ha most befedezik, akkor fejlõdésében kárt okozol. Ez olyan, mintha egy 11 éves gyereknek születne gyereke... most durva példa...
miért ne lehetne vemhes? Láttad õket összeragadva? Ha igen, akkor valszeg sikeres volt a dolog. De miért nem ivartalaníttattad eddig, ha nem akarsz kölyköket? Hülyeség, hogy meg kell várni az elsõ tüzelést, annak nincs jelentõsége. Figyelj rá, zárd el, hogy kan ne férhessen a közelébe. És ivartalaníttasd minél elõbb!
Egy (leendõ) tenyésztõnek nincsenek ilyen problémái! Inkább szaporítónak mondanálak. Pakoltasd ki a kutyádat a biztonság kedvéért, és majd akkor vállalj tenyésztést, ha megvan minden engedélyed és legfõképp tudásod hozzá.
Ne haragudj de ha tenyészteni akarsz akkor ez a minimum, hogy ennyit tudj!
Nem tenyészteni akarsz, hanem szaporítani.
és a megfelelõ papírok, minõsítések meg vannak/lesznek ahhoz hogy tenyéssz? Szaporítani ne szaporíts... így is vannak elegen a menhelyen.
"Csak is jó körülmények közé adnám és ha nem is tudnám az összeset eladni akkor se raknám ki a szõrüket! " Mindenki ezt hajtogatja, mégis tele a menhely és a gyepi. A másik, remélem ezt az eladás dolgot a NAV-al is lepapírozod...
Sajnos, lehet, hogy vemhes lesz. És bizony, ezek után már nem fog fajtatiszta kölyköket elleni. Nem tudtad, hogy amelyik kutya egyszer párzott már keverékkel, az többet nem hoz fajtatisztát ? Remélem, megfontolod a tenyésztési terveidet.
A Rodáziai Ridgeback is elég ritka és drága fajta. Szaporítója még alig van inkább csak rendes tenyésztõk vannak Mo.-n. Mégis van fajtamentõje ahol egy csomó 5-6-7 éves ilyen fajta kutyák vannak. Sokszor ez nem a kutya árától függ, hogy menhelyre kerül e vagy nem. Lehet egy egy szaporítótól vett 20.000Ft-os kutya nem került menhelyre hanem egy szeretõ családnál él de egy 150.000Ft-os kutya meg bekerül a menhelyre vagy a fajtamentõkhöz. (Az utóbbira nem is egy eset van)!
# 23, elég negy butaságot írtál... Mindenesetre amit a kérdezõ tenni akar, annak semmi köze sincs a tenyésztéshez. Ráadásul, ha most vemhesült a kutya, akkor az ezáltál el is lett cs*szve egy életre. Ha kihordja akkor megáll a fejlõdésben és sosem lesz olyan, mintha vigyázott volna rá a gazdája, ha nem hordja ki (hormon injekció), akkor meg az tesz be neki. Egyetlen bölcs döntés ilyenkor az ivartalanítás. Most, minél hamarabb! Még egy variáció, hogy továbbra is követed a megkezdett utadat és lesz-ami lesz alapon ráhagyod. Vagy lesznek kölykök és bebuktad, vagy nem és akkor mázlid van. De vemhes szukát kétféleképp lehet megvédeni a kanoktól: - Vagy tudod (nem reméled, nem sejted, nem gondolod, hanem tudod), hogy semmilyen körülmények között sem tud bemenni idegen kutya az udvarra és a tied se tud kimenni onnan, - vagy a tüzelés idejére beviszed a lakásba és ott biztonságban van.
Kedves 25 válaszoló, szerintem a 23. válasz csak egy vicc, hogy megértse a kérdezõ hogy a tenyésztés nem neki való....
Amilyen hülye a kérdezõ, még baromságot is megéri írni, hogy el menjen a kedve a felelõtlen szaporítástól.
ma 12:12 :) )
Ha a 23-as tényleg csak vicc, akkor bocs... Csak hát így születnek a városi legendák, mert olyanok is komolyan veszik, akiknek nem kellene.
Nem olvastam végig a kommenteket, lehet már kérdezték: törzskönyves kutya, ugye? Valamilyen kiváló vérvonalból van?
ma 15:58 Él ez is, mint sok más téves dolog. De talán ez egyszer megérte volna , ha bejön.....
Igen, vemhes lehet, és Te is terhes lehetsz, ha szûzen lefekszel egy fiúval és nem védekeztek. (Csak mert ilyen ismeretekkel gondolom az lesz a következõ kérdésed egy kategóriával arrébb...)
Vagyis most már 17/20-as hozzászóló!
Kedves elõttem szóló, most nem a kérdezõ védelmében, de nekem van mentett afgán agaram, és ha jó tudom õk se 20ezerbe kerülnek, szóval szerintem az se számít hogy mennyiért veszi a kutyát, attól még hogy van 150ezer forintja egy kutyára, nem biztos hogy felelõs állat tartó lesz! Kedves kérdezõ kennel nélkül nem leszel tenyésztõ, és még az sem biztos hogy a most 10 hónapos kutyád valaha jó tényészszuka lesz, ezt is tudja egy felelõs tenyésztõ. Amúgy meg ezt az állatorvosodtól kellett volna megkérdezned, hogy ilyenkor mi van....
A kérdező hozzászólása: tenyészteni szeretném, és 10.hónapos korába éppen nem a legideálisabb ha vemhes lesz egy kutya, kb 2 éves korára szeretnék almot egy azonos fajta kutyától, nem pedig egy ilyen utcai kutyától akitõl nem tudni milyen örökletes betegségei lesznek a kiskutyáknak! ezért szeretném tudni, mibõl tudom ha sikeres volt a megtermékenyités
A kérdező hozzászólása: ilyen kérdés nem volt, hogy tenyéstés és szaporitás azonos-e! Ha keveset tudnék valószínû nem 2 éves korára tenném az almait, hanem már most megpróbáltam volna! Tulajdonképpen egy szóval nem mondtam, hogy kennelt akarok magamnak! És köszönöm a normálisaknak a válaszokat!
nekem is van szaporítótól olcsó kutyám, egészséges, szuper kutya, viszont van tenyésztõtõl is méregdrága kutyám, aki szintén egészséges, tökéletes kutya. De megfogadtam, többet nem veszek TK nélküli kutyát... Aki megvesz egy méregdrága ebet, az tudatos gazdi, aki a menhelyrõl kihoz egyet, az is tudatos, hiszen lepapírozzák a dolgokat. De aki szaporítótól hoz el... annál nem garantált, hogy jó helyen lesz a kutya.... tisztelet a kivételnek!
pf nem csak egy utcabajnok kutyával való szaporítás miatt leszel szaporító te eszes. Azért is az leszel fõleg azért leszel az mert fajtatiszta kutyával párosítód és csak pénzért eladod õket ezért leszel az! Attól nem leszel tenyésztõ mert van mondjuk egy máltaid és keresel hozzá egy ugyanolyat..pakoltasd ki a kutyádat õ nem akar kicsiket és az ország sem akar több szaporítót már :@ Onnét is látszik lövésed sincs a dologról mert ilyen kérdést hogy elsõ tüzelésnél lehet -e terhes..szerinted?? Légy tudatos gazdi kérlek!
Tenyészteni akarsz de nem akarsz kennelt? Akkor nem tenyészteni hanem szaporítani fogsz.....
Ez tetszik :) ) "szeretnék almot egy azonos fajta kutyától, nem pedig egy ilyen utcai kutyától akitõl nem tudni milyen örökletes betegségei lesznek a kiskutyáknak! " Komoly tenyésztõi hitvallás.
A kérdező hozzászólása: ettõl független semmi jogod nincs ahhoz, hogy olyat mondj, hogy a menhelyen sok kutya van!Azt feltételezed rólam, hogy menhelyre adnám, vagy éppen olyannak adnám el aki által a sorsuk ide jut! Csak is jó körülmények közé adnám és ha nem is tudnám az összeset eladni akkor se raknám ki a szõrüket! De szerintem kevesenek tudnák megítélni úgy a megtermékenyítést, hogy arra érnek haza, hogy egy kan kutya van bent az udvarba! Nem vagyok médium, hogy láthassam megtörtént-e az aktus!
Nem valószínû, de lehet h vemhes lett. Ilyenkor még nem szokták engedni a szukák, a 10-14. nap környékén szokott ez bekövetkezni. Vidd el állatorvoshoz, õ tud adni rá vmit, ilyen esemény utáni tablettához hasonlít, ha nem akarok ivartalaníttatni.
nem is azt mondtuk, hogy médium vagy. Csak olyat kérdezel, amit egy felkészült tenyésztõ tud. Hiszen ha valaki tenyésztõ akar lenni, akkor felkészül erre az egészre, õ is és a kutyái is... Azt sem mondtam, hogy menhelyre adnád... de lehet hogy elviszik tõled a kutyát mondjuk, 20 e forintért, és késõbb kivágják, mert nem kell.. ergo menhelyre kerül (vagy agyonütik - sajnos ismerek ilyet -) De.. aki 100 e forintért (vagy többért) megvesz egy kutyát az nekem elhiheted, nem fogja kivágni az utcára, mert nem kevés pénze áll benne. És aki büszke a kenneljére, az nem igazán ad el 90 ezer alatt kutyát.
Sajnos nem ennyire egyszerû az, hogy a kutyád kölyke és annak kölykei nem kerülnek menhelyre vagy sintértelepre. Inkább nagyon is valószínû, hisz nem tudod majd ellenõrizni, fõként a tovább szaporodásukat. Nem fogod tudni ellenõrizni, hogy 5 év múlva, 10 év múlva még az eredeti gazdánál vannak-e a kölykök és azok kölykei + azok kölykei. Ez egy ördögi kör, amit, ha elkezdesz, akkor nagy valószínûséggel kutyák rosszul fognak járni. Hidd el a menhelyre bekerült kutyák 60-70 százaléka hasonlóan jó szándékkal indult, de valami baj történt... És nagyon-nagyon sokan vannak õk, reményük a gazdira pedig egyre fogy, hisz nincs annyi jó gazdi, mint gazdit keresõ kutya.
meg azért az sem mellékes, hogy 100ért már TK-t is vár az ember az állat mellé, hiszen csak úgy nem adunk ki ennyi pénzt olyan állatra, amirõl nem tudunk semmit (se a szüleirõl). És mivel adás-vétel készül róla, tetoválási szám, chip regisztrálva van, és regisztrálni KELL így mindig nyomom követhetõ az aktuális gazda.
Lehetséges Csak ugye nem ajánlott egy év alatt a terriereket tenyészteni ha legalább is terrier, ha nem az akk tud vemhesülni, A legjobb ha a kan kutyától távoltartod vagy az állatkereskedésben kapható "bugyit" raksz rá.

Fedeztetni szeretném a szuka kutyámat, de nem tudom melyik a legalkalmasabb nap erre? Hogy lehet ezt tudni? Első naptól számolni kell? és ha nem veszem észre az első napot? Kinti kutya

Legjobb válasz: Abszolút 0 tudással ne vágj bele ilyesmibe.Ezt nem tudod innen megtanulni,tanácsokból vagy épp könyvekbõl. Egyébként miért szeretnéd fedeztetni?Milyen fajta? Papírok,eü.szûrések megvannak?

Abszolút 0 tudással ne vágj bele ilyesmibe.Ezt nem tudod innen megtanulni, tanácsokból vagy épp könyvekbõl. Egyébként miért szeretnéd fedeztetni?Milyen fajta? Papírok, eü.szûrések megvannak?
Ha a leghalványabb fogalmad sincs a tenyésztésrõl, akkor minek szaporítasz? tenyészszemle megvan, tehát tenyésztésbe vehetõ? szûrései megvannak a kutyáknak? herpeszre oltottak? a kant tenyésztési szempontok alapján választottad ki?
Miért kell fedeztetni? Törzskönyves? Tenyészszemle van? És a fajtára jellemzõ betegségek? Oltások? Remélem a kant nem csak kinézetre választottad ki, hanem végigböngészted a családfát és olyat választottál, amelyik ellensúlyozza a szukád esetleges hibáit...
Most mit vársz? Lehet pár év múlva pont a te kutyád kölykeirõl osztanánk meg képeket, hogy menhelyrõl "édes, barátságos" kutya örökbe fogadható... Persze mindig van elég barát, meg szomszéd, aki elvállalja õket, ha megszületnek. Nah persze....
Elmondom, hogy értsed, ne félj, nem lesz bonyolult:így NEM tud senki tanácsokat adni látatlanban. Ha tenyésztõtõl és nem szaporítótól vetted a kutyát, akkor a tenyésztõhöz kell fordulni tanácsért. Ismeri magát a fajtát, a kutyát, vérvonalát, fajta öröklõdõ betegségeit, õ tud igazán segíteni.
Amiket leírtak, az nem kioktatás, hanem a felelõs állattartás, és tenyésztés alapja. Lehet úgyis csinálni, ahogy Te csinálod, de ha majd azzal a kérdéssel fordulsz a gyakorikérdésekhez, hogy miért pusztulnak el sorra a kölykök, akkor jusson eszedbe, amiket itt leírtak.
"köszi a nem segítséget, nem kioktatást kértem" De mégis mi mást? Ha ilyen alapvetõ kérdés problémát jelent akkor miért akarsz belefogni mondjuk tudod a napot, de nem tudod honnan számítsd...akkor sokra nem mentél az infoval. És azt tudod mikor kell vemhesség idején oltani, féreghajtani, uh-ra menni? Hány nap a vemhesség, mikor kell tápot váltani a kicsik szüketésére hogyan kell felkészülni? Oké segítséget vársz akkor írd le kb mi az amivel tisztában vagy...szerintem van pár tisztázni való kérdés még ott ahonnan ez jött. Tényleg elgondolkozhatnál azon érdemes-e belevágni...
Állatorvos-progi teszt.
A kérdező hozzászólása: köszi a nem segítséget, nem kioktatást kértem
Nem figyel ra jobban oda.
Én nem tapasztaltam ilyesmit sosem.
Szerintem nem is vesz észre semmi változást.
A fajtától függ. Nekem palotapincsim van és az apa kutyus mindig is sokszor ott volt az anya kutyusnál.Amikor már pocakosodott fõleg akkor volt mellette, amikor már fájásai voltak, majd meglettek a kicsik megnézte õket és már onnantól úgy tekintett rá mint saját játszótársára.!=) De lehet, hogy csak a kutyus ilyen érzõs és azért van mellette!=) Van olyan kutyus amelyik nem foglalkozik a saját családjával ( kutyákra értve ) és sajnos sok az ilyen kutyus és kevés az olyan kutyus amelyik foglalkozik!=(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válszaitokat! Az utolsó kérdést éreztem igazán hasznosnak.Akkor biztos a fajtától függ.Nagyon köszönöm mégegyszer a válaszokat!

Segitségeteket szeretném kérni hogyan tanitsam szoba tisztaságra a kutyámat? Havanesse kutyám 3 hónapos most tanitom a szoba tisztaságra. Kiviszem az udvarra ha én is sétálok ő is és néha- néha el is végzi a dolgát. Ha leülök ő is leül a lábamhoz.

Szinte egész nap kint van játszik és a németjuhász kutya is elfogadta. Mégis naponta itt ott találok a szobába kutya piszkot. Kintr?l be jön elvégeznia dolgát és én nem veszem észre. Mit tegyek szerintetek pár napra csak az els? helyiségig engedjem a szobákból tiltsam ki mig nem tanulja meg a szoba tisztaságot?

Legjobb válasz: Én úgy tanítottam meg a kutyámat a szobatisztaságra ,hogy megfogtam odavittem a "dolgához" és kérdezgettem tõle: Mi ez itt? Hm? Mi ez , hm? Az én kutyám ebbõl értette,hogy rosszat csinál.Próbáld meg egy kis orrlyuk és szemtágítással mutatni,hogy dühös vagy.Sok szerencsét!

Én úgy tanítottam meg a kutyámat a szobatisztaságra , hogy megfogtam odavittem a "dolgához" és kérdezgettem tõle: Mi ez itt? Hm? Mi ez , hm? Az én kutyám ebbõl értette, hogy rosszat csinál.Próbáld meg egy kis orrlyuk és szemtágítással mutatni, hogy dühös vagy.Sok szerencsét!

Ha azt szeretném, hogy a kutyámnak minél több haverja legyen és sokat játsszon felnőtt korában is, akkor ivartalanítsam vagy ne?

Legjobb válasz: Ez csakis a te nevelésedtõl és attól függ, mit örökölt a kutyád (pl ha öröklötten ideges természteû akkor nehéz). Az ivartalanítás csak egy kis segítség, a kutya természete alapjában nem változik tõle. Nem eza megoldás erre! Ivartalanítani azért kell, hogy nem legyenek nem kívánt kiskutyák és hogy a kutyád ne legyen méhgyulladásos, álvemhes, emlõrákos vagy ha fiú akkor hererákos.

Ez csakis a te nevelésedtõl és attól függ, mit örökölt a kutyád (pl ha öröklötten ideges természteû akkor nehéz). Az ivartalanítás csak egy kis segítség, a kutya természete alapjában nem változik tõle. Nem eza megoldás erre! Ivartalanítani azért kell, hogy nem legyenek nem kívánt kiskutyák és hogy a kutyád ne legyen méhgyulladásos, álvemhes, emlõrákos vagy ha fiú akkor hererákos.
Ha kicsi korától kezdve van társasága nem lesz gond, mert hamar megtanul 'kutyául'. Ivartalanítást én ajánlom fél éves kor után, rengeteg betegséget elõzhetsz meg vele plusz nem kell aggódnod hogy felesleges szaporulat születik.

Amerikába és Olaszországba szeretném majd magammal vinni a két shih-tzu kutyámat, repülőn. Mik az elvárások? Mennyi idő a karantén? Hogy lehet ezt megoldani?

Legjobb válasz: az amerikai utat a hosszú repülõút miatt nagyon meggondolnám... az egy dolog, hogy fel lehet vinni a kutyát a repülõre, de hátra rakják, úgymond a csomagtérbe egy szállítóládába. amerikába a be és a kiszállással, becsekkolással együtt jó 12-14 órát eltölt a kutya a dobozban, nyilván étlen-szomjan, pisilés nélkül, tök egyedül, gondolom, világítás sincs, persze be lehet nyugtatózni, meg ha mondjuk véglegesen oda költözöl, esetleg, de nyaralás miatt ennek nem tennék ki egy kutyát sem, az biztos.

az amerikai utat a hosszú repülõút miatt nagyon meggondolnám... az egy dolog, hogy fel lehet vinni a kutyát a repülõre, de hátra rakják, úgymond a csomagtérbe egy szállítóládába. amerikába a be és a kiszállással, becsekkolással együtt jó 12-14 órát eltölt a kutya a dobozban, nyilván étlen-szomjan, pisilés nélkül, tök egyedül, gondolom, világítás sincs, persze be lehet nyugtatózni, meg ha mondjuk véglegesen oda költözöl, esetleg, de nyaralás miatt ennek nem tennék ki egy kutyát sem, az biztos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm =]
hát, nekem ezzel a megsétáltatással nagyon rossz tapasztalataim vannak, de lehet, hogy valakinek ezt megcsinálták, nekünk nem. Az egyik ismerõsöm kutyáját hozták Amerikából, és nagyon megszenvedte az utat, és senki se sétáltatta meg. Konkrétan bepisilt a boxba. Az a jó, ha valaki fel tudja vinni a fedélzetre, de azt ilyen hosszú úton nem engedik, ill. nem minden légitársaság engedi + általában dobozzal együtt max. 10 kg lehet a kutya, akit felengednek a fedélzetre. De minden légitársaságnak külön szabálya van erre. Akivel az ismerõs kutya jött, ott kilóra kellett fizetni a jegyet a kutya után, a 23 kilós kutya jegye 600 euróba került.
Kis testû kutyák utazhatnak egy boxban. Nem teszik fel a futószalagra, hanem jön egy külön személyzet hozzájuk és õ viszi fel a gépre. Az átszálláskor kiveszik és biztosítanak megfelelõ személyzetet, aki ellátja õket. Inni kapnak és kiveszi sétálni.
nem, amerikában el kell érte menned egy külön szobába + ott még a vámosok ellenõrzik a papírjait és csak akkor viheted magaddal. Két kutyát is vihetsz - persze ennek ára is van ám, drága.
A kérdező hozzászólása: és amikor megérkezünk Amerikába a csomagszállító szalagra teszik õket?
A kérdező hozzászólása: és két kutyát vihetek?
Minden évben utazok repülõvel, átszállással csivava kutyámmal. Tudomásom szerint az EU-ba útlevél szükséges, amiben szerepel a kutya fültetoválása, vagy a nyakba ületetett csipje és érvényes veszettségi oltása, féregtelenítése. Repülõ fedélzetére csak a nem fapados gépeken lehet felvinni kutyát és itt is csak 3 kg-nál kisebb testût erre alkalmas szállítódobozban. Tudomásom szerint csak egy kutya vihetõ fel, ezért elõzetes engedély kell a légitársaságtól a repülõjegy vásárlásakor és természetesen fizetni kell érte. A Lufthansánál ez 50 euro. Amerikát nem tudom. Remélem segítettem.
A kérdező hozzászólása: Nem nyaralás, valószínûleg odaköltözünk. És még annyit kérdeznék, hogy Amerikánál átszállásnál a csomagok közé beteszik a szalagra a kutyaszállítót benne a kutyákkal ? vagy átviszik õket a másik gépre amire átszállunk?
Minden légitársaságnál más az elõírás a kutyák szállítására. Olaszországba csak érvényes útlevél kell nekik, Amerikába kell még egy külön állatorvosi igazolás a veszettségi oltás érvényességérõl, amit a területileg illetékes hatósági állatorvos állít ki. Egyik helyen sincs karantén. Jó utat!
nézd csak, itt vannak szabályok az amerikai légitársaságoktól: http://www.pettravel.com/airline_rules.cfm

Ha nekem fiu havanese kutyám van mibe kerül ha (menyiért szokták pároztatni? ) szeretném pároztatni a kutyám, ? és hogy szokták ezt? Mi viszük a lányhoz vagy a lány jön az én kutyámhoz?

Legjobb válasz: Fogadjatok be egyet. Bischon is van már menhelyen, akad kölyök is. Vagy amit az elõbb is javasoltam: nézegess hirdetéseket, szinte hetente feltûnik egy ajándékba elvihetõ kutyus

Fogadjatok be egyet. Bischon is van már menhelyen, akad kölyök is. Vagy amit az elõbb is javasoltam: nézegess hirdetéseket, szinte hetente feltûnik egy ajándékba elvihetõ kutyus
Márpedig a tk alap, ha ilyen elképzeléseid vannak.Almot lehozni a fajta javítása érdekében kellene, nem az anyagi vonzata miatt -.-" Ha nincs tk honnan tudod, hogy a kutyáitok nem rokonvérvonalúak, valóban fajtatiszta-e stb.? Az én kutyim tk-es, több kiállításon is szerepelt eredményesen, mégsem hoztam le tõle egy almot sem és ivartalanítva lett- pedig gyönyörû, egyetlen "hibája" van, ami nem tenyésztésbõl kizáró tényezõ. Ez felelõsség! Kérlek jól gondold meg.
nafigyi tk kéne.. amúgy 0-2éves kor: fiatal 2-5: pároztatható 5-~: idõs. ennyi. elötte olvass el pár könyvet is...
Elöszõr válaszolsz nekem utána én neked: 1.törzskönyve van a kutyádnak? 2. szûrõvizsgálat lesz? Miután ezekre válaszolsz, segítek :)
Mennyi idõs? Az sem mindegy! Tenyész-szemle van e?
Ha nincs törzskönyv, akkor nem fogsz érte egy garast se kapni
Egyébként, ha csak egy kutyu kell, miért nem kerestek ilyeneket?: http://www.expressz.hu/allat_noveny/kutya/hirdetes-20658341/
A kérdező hozzászólása: mondom volt dokinál és am nem a két évesröl beszélek most de tök 8 .és volt dns vizsgálat mivel nem akarjuk mi se hogy baja legyen.am meg ti is ösze visza beszéltek de azért had tudja márt egy szakorvos jobban .és ez egy 4 éves kan és oltásokal és faj kutya mivel vettük.na de mindegy
És valahol még írtad hogy egy 4 évesed is van. Ez már 4.
A kérdező hozzászólása: jo de én a fajtisztára gondoltam mivel arol volt szo
Van egy 8 éves havanesed akit pároztatni akarsz (hülye ötlet). Van egy 2 éves havanesed akit találtál és van egy keveréked. Ez nekem 3 kutya. Nem 2.
A kérdező hozzászólása: oh te nagyon tudod mi fojik mindenkinél te vagy az okos tojás.am meg nem vagyok kis gyerek na de mindegy.és én nagyon szeretem a kutyákat csak fel tettem a kérdést na de mindegy és csak el mondanám van egy keverékem is
Kedves kisgyerek! Nem kell magyarázni, mindenki tudja hogy össze - vissza kamuzol. A szomszédod (már ha igazat mondtál de kétlem) nem igazi tenyésztõ. Semmit nem tudsz a kutyákról és a helyesírásról + fogalmazásról. Ha meg nem kell több válasz ne nézd õket.
A kérdező hozzászólása: igen csak hogy 2 kutyám van de ö kölyköt szeretne .am meg a találtal van 2
A kérdező hozzászólása: 1 nem hazudok hanem 2 kutyám van 2 ti vagytok a hüjék 3 ti ugy elkényeztetitek az állatot minden hüjeséget meg vesztek neki pl kutya viz am el mondom ugyan az mint a csap viz és te honnan tudnád hogy mire kell a kuta meg hpogy szeretem e meg ijenek én csak egy kérdést raktam fel és ti meg ugy oda vagytok a trenyésztökel szerintetek ök honnan szerzik be a kutyá.nektek oda daja 100 ezerért azt közbe meg 10 ért veszik és onan tom hogy az egyik ember vagyis a szomszédunk tenyésztö és ö is ingyen vagy 10 ezerért veszi a kutyákat na csak enyit akartam.am meg montam nem kérek több választ mert ti is csak ugyanugy orvoshoz viszitek meg szak orvoshoz na de mindegy hagyuk
Ácsi! Nem kell vitatkozni, én megoldottam a problémát. Mivel a kérdezének 3 (vagy ki tudja hány?)kutyája is van, egyet simán átengedhet a tesójának.Finitó -.-"
1. felelõtlen vagy! 2. hazudsz és észre sem veszed hogy nincs összefüggés a sztorijaid között. 3. attól hogy te hülye vagy még nem kéne minket is annak nézned.
Milyen érdekes , hogy az orvos egy ránézésre megállapította hogy a kutyád fajTAtiszta ! Oda DNS vizsgálat kellene , úgy esetleg megtudná mondani hogy a kutyus valóban fajTAtiszta e . Egy talált kutyát elvinni pároztatni , ez egyszerüen abuszrd! Azt sem tudod pontosan hány éves, az orvos is csak sc/kb. ra tudja megmondani , sem szûrései , sem Tk.-ve nincsen ! És nem is lesz ! Ha én találnék egy látszólag fajTAtiszta kutyát, soha eszembe sem jutna pároztatni! Ha valóban nem a pénzért , haszonért pároztatnád, akkor amint láthattad nagyon sok kutyaus vár gazdira , és fogadnál örökbe, a tesódékkal együtt ! Egy fedeztetésért 1 kölyköt kapsz vissza , de neked is kell , és a tesódéknak is ! Érdekes.....
Az elején még a 2 éves volt.
Na ebbõl magyarázd ki magad!
A kérdező hozzászólása: jo nem értesz te semmit eböl na de mindegy.fogadok te állatvédö vagy azok enyire vaskalaposak
na, és lassan megjelenik a szaporitók uj generációja is buta vagy mint a fekete föld ... és menheLY, b+ ...
A kérdező hozzászólása: jo nem tudok helyesen irni de ti se mindig és nem vok kis gyerek azt még nekem van kicsi agyam mikor ti nem értetetek .akor dugjátok fel a tudományotokat ha enyire értetek hozzá!!!!!!
A kérdező hozzászólása: jovan márt ti helyes irási hüjék csitroik vagytok ti hogy ijen hüjeséget irkáltok meg minden hagyuk má állat védök ti?azt meg nézem és montam má hogy csak kiváncsi voltam mit irtok a kérdésemre de nem vagyok szaporito legfeljebb ti.szerintetek ti mindent tudtok tán az ürböljöttetek vagy mi .hüjék egyrakáson.ez a forum is azért van ha valaki nem tud valamit akor nem le hurogni kéne a másikat hanem megtrobálni segiteni hát ez a oldal egy nagy szarság még hogy ti mindent tudtok azt közbe tök hüjeséget montok hogy nincs törzskönyv nem lehet ki vizsgálni meg ijenek hagyuk márt.és nem lehet mindenki 5 ös helyesirásbol
Kiváncsi leszek fel ismeri e melyik szót írtam ly-vel :) Amit pontossal kellett volna ! Habár... :P
Kisgyerek, érthetõ a tudatlansága. De mi szépen leírtuk neked, ha kérdezel valamit hallgasd meg a választ, és ne csak azt amit hallani akarsz. Nincs azzal baj ha nem értesz hozzá, azért van ez az oldal hogy okosodj, de engedd hogy segítsünk.
Pont az akartam írni hogy valyon hány éves lehet ha nem ismeri az Y-os LY betût sem :S Uff akor = akkor !!! hüje = hülye Fajtiszta= keverék FajTAtiszta= egy bizony kutyafajta , mert ha tényleg egy kicsi is értenél a kutyákhoz , azt tudnád akkor hogy minden kutya fajtiszta , de nem minden kutya fajTAtiszat! Gondlom a különbséget sem tudod ! De gáz....
buta csitri, még írni sem tud...azt sem tudja, hogy j, vagy ly...nagyon gáz, szerintem van vagy 10éves maximum!!!gáz vagy, és szánalmas...inkább nézz magadba, aztán szóld le, a normálisan válaszoló, tapasztaltabb kutyásokat te idióta...hülye kis pisis vagy, aki azt sem tudja mit beszél...és még írni sem tudsz, na ez még nagyobb szégyen...inkább húzz vissza anyuci szoknyája alá, és ne szaporíts, mert az senkinek nem jó, de a hülye káposzta lével teli fejedbe ez nem fér bele úgy látom...szerintem nincs egy kutyád sem, még azt sem tudod, hogy mi a különbség a fajtatszita, meg a fajtiszta állat között.Pedig elmagyarázták neked, de nem fogta fel a kis miniatûr buta agyad...neked mindenért csak gratulálni tudok, butulj csak tovább, jó úton haladsz, a siker felé...:D vagy már meg is érkeztél...talán az utolsó
ne almot hozz le. nézd meg a fajtamentésnél is. ott szépek szoktak lenni!
Jó akkor most félre téve mindent. Ha nem vagy hivatásos tenyésztõd, nincs kennel neved akkor szaporító vagy. És az nem jó dolog. Mert így tudatlanul össze teszel 2 kutyát amibõl beteg vagy keverék kölykök lehetnek. Tegyük fel hogy a te kutyádnak megvannak a szûrései, és mind negatív, tehát nem hordozója semmi betegségnek, de mi van ha a szuka akivel pároztatni akarsz hordoz betegséget, és mondjuk a szuka gazdája csak a pénzért csinálja és majd azt állítja megfelel pároztatásra? na akkor ott lesz majd 4-5 beteg, gyenge kölyök. És ha túl is élik, mi van ha azokat is tudatlanul szaporítja valaki és azok a kölykök az utcán végzik? Bizony az is mind a te lelkeden szárad majd. Épp elég kutya van a menhelyeken, ha csak egy kicsit szereted az állatokat, akkor nem szaporítod õket. Tudod a kutyáknál ez ösztön, egyáltalán nem élvezik se a párosodást, se az ellést. Akár be le is pusztulhat. http://www.youtube.com/watch?v=WwJXYLpWTAc Nézd meg ezt a videót, na ezeknek a kutyáknak a többsége mind egy ilyen ötlet eredménye. Õket is valaki a tesójának szánta, vagy ajándékba, vagy csak egy kicsit babázni akart, de aztán a kölyköknek már nem lett gazdájuk. Szereted a kölyök kutyákat ezzel nincs baj, de akkor inkább jelentkezz ideiglenes befogadónak egy menhelynél, õk adnak neked kiskutyákat akiket megmenthetsz, ápolhatsz amíg gazdira nem találnak. Ha meg konkrétan akartok egy fajtatiszta, egészséges havenese kiskutyát, akkor vegyetek igazi tenyésztõtõl. 100.000ft körül van de az szép, fajtiszta, egészséges kutya lesz, és nem kell attól tartani hogy 2 évesen elpusztul. Kérlek ezt mind gondold át, és ha már a többségünk ezt mondja akkor a matematikának hála tudhatod kinek van igaza. Szeresd az állataidat és állj ellen a saját felelõtlen vágyaidnak.
A kérdező hozzászólása: igaz nem vagyok állatvédö de nagyon szeretem a kutyákat és én csak fel tetem a kérdést és akor elnézést ha valami nem teccik de akor is szeretem a kutyákat még ha nem is vagyok állat védö
Szerintem azoknak az embereknek akik tartanak állatot 55%-a állatvédõ (nem hivatalosan). Te nem vagy benne az 55-ben
A legtöbb állatorvos csak a pénzt lesi és még biztatni is fog, hogy szaporítsd a kutyád.
A kérdező hozzászólása: na mindegy majd szakorvost kérdezek mert it egyik ezt mondja a másik azt és nem tudom mejik a jo.de azért köszönöm
A kérdező hozzászólása: hát semikép nem szeretném hogy bármit el kapjon de am törzskönyveztesük csak ki dobta elözö gazdija mi ugy találtuk és elvittük dokihoz és fajtizsta és makk egéséges kutyus.és tudna egy tenyésztö honlapot adni mert én nem nagyon ismerem a tenyésztöknek a honlapján
Szerintem meg érdemes várni egy segítségre váró kutyulira. Az én kutyusaim ritka fajtának számítanak(100ezres tétel egy ilyen) és mégis ajándékba hoztam el õket tenyésztõtõl. (Érdemes a tenyésztõk honlapjait is nézegetni, hátha van harapás vagy szõrhibás kutyusuk ajándékba.) Komoly tk-es szuka gazdijai nem fognak veletek fedeztetni. A többiek meg valószínûleg nincsenek szûrve betegségekre. Szeretnéd, hogy a kutyád herpeszes legyen? Azért megfontolandó...
Szia! Kan 8 évesen nyugodtan fedezhet még. Szukát szokták vinni a kanhoz egyébként, mert a kan idegen helyen, ahol nem õ a domináns, nem biztos, hogy tud produkálni. Ajánlatos a fedezést 2 nap külömbséggel ismételni. Kölyökért cserébe szoktak fedezni, Te választhatsz majd elõször az alomból.
Nem kell ezt túlvariálni.Nyugodtan viheted pároztatni most, és kérj tõlük egy kiskutyát cserébe.
A kérdező hozzászólása: oké de valaki meg azt monta hogy csak 2, 5 -3 éves kortol és tul öreg márt 5 éves kortol. akor most mejik?
A kérdező hozzászólása: hát lenne rá jelentkezö.és azért az én kutyusomat szeretném pároztatni mert nagyon ritka szinü és nagyon szép. mi is meg tartanánk 1 et belöle.de mi márt elvittük dokihoz és teljesen egéséges kutyus na de az is lehet hogy nem pároztatom mert hát ha valakinek is oda adjuk néhány ember azt mondja jo hejre kerül közben meg kereskedik velük
Ja és minimum 2 éves legyen a kutya. Úgy tudom 8ig lehet még kiskutyája. De minél fiatalabb, annál jobb. Ha idõsebb akkor már mint az embereknél is, veszélyesebb lehet a szülés és a kiskutyák kevésbé egészségesek. Egy 3-5 éves havanese lány kutyus lenne neked megfelelõ a te 2 éves kutyádhoz.
Szerintem is elõször valakitõl próbáljatok szerezni vagy menhelyrõl. Õk már megszülettek és gazdára várnak. Lehet, hogy ott is találtok szépet és akkor jót is tesztek. De ha neked a tiedtõl kell kiskutya, hogy rá hasonlítson meg stb. azt is megértem. Ilyenkor simán meg kell beszélni valakivel akinek van szuka(lány) kutyája, hogy mit akartok. És ilyenkor össze szokták õket engedni. Általában a szukához viszik a kant. Tehát neked kell a fiú kutyádat elvinni, de mindegy amúgy. Ingyen szokták, de meg kell kérdezni, ha nem ismered az illetõt annyira jól, hogy hogy lenne neki megfelelõ, mit kérne cserébe. Mert mégiscsak az õ kutyája eszik többet a vemhessége alatt és a kicsiket is etetni kell, mert rögtön nem lehet õket elválasztani az anyától. Nem baj, hogy nincs törzskönyv, ilyenkor nem szokták kérni. De tényleg érdemes átgondolni a dolgoz, nehogy beteg kiskutyák szülessenek vagy hasonló. Ezért nem szabad csak úgy pároztatni õket. De remélem szép, egészséges kiskutyáitok születnek és jó helyre kerülnek! Arra azért gondolj, hogy valószínûleg több kiskutya fog születni. Gondolom a tesódnak nem kell 5-6 kutya, csak 1. Nem ártana elõre találni pár embert, akinek még kellene kiskutya, hogy mindnek legyen szeretõ gazdája.
A kérdező hozzászólása: oké köszi de én még egyetlen egy menhejen se látam havanese kutyust pedig nézük minden nap vagy 10-szer.tudnál valamijen menhejet ajánlani ahol vannak havanese meg ijesmi fajtáu kutyák?mert igen vannak de legtöb csak link vagyis a képet le töltik a google-röl és fel teszik de sehol semmi tegnap 4 et hivtunk és mind link volt
A kérdező hozzászólása: én nekem nem kell pénz csak azt hitem hogy fizetni is kéne a lánykutya gazdájának és hogy ez menyi lenne? nekem nem kell semenyi pénz én nem kereskedni akarok velük hanem a tesomnak adni
A kérdező hozzászólása: 2 éves.de nem vagyok tenyésztö csak a tesomnak kéne havanese fajtáju kutya és gondoltam nekem van egy kan kutyám és abol kölyköt .de van egy 8 éves fiu is havanese kutyim és öt lehet pároztatni vagy márt tul idös?mert azt se szeretném ha valami gond lenne abol hogy öreg
A kérdező hozzászólása: és a maga kutyusa mijen fajta?
Shiba inu az egyik gyönyörég, kínai meztelen a másik :)
A dokik sem mindenhatóak, nyugi. Állítólag a 4kilós kínaimnak 15kg-nak kellene lennie- az egyik orvos szerint.O.o A másikról meg inkább nem is mesélek.
A kérdező hozzászólása: tudom hogy nem a csiptöl lesz faj kutya .de az orvos ki vizsgálta mert már voltunk dokinál!!!
Ez semmit sem jelent. Az anyumék keverékében is van chip- nem az teszi fajtatisztává. Ugye, nem is lehetetlen véletlenül ráakadni egy ilyen kutyusra, hiszen a tiéd is talált:) ) Szóval, türelem! Te azt hiszed, hogy a kutyád fajtatiszta- úgy legyen- találsz neki egy szukát ami szintén annak látszik. Mi lesz, ha valamelyik mégis csak más fajtát is "tartalmaz nyomokban"? Az a kölyköknél ki fog ütni. Akkor is kelleni fog a kölyök, ha inkább tacsira hajaz majd? Amúgy meg mindent lehet, mi csak tanácsot adhatunk, felelõsség tudatot nem.
A kérdező hozzászólása: hát ö nem igy néz ki mert van márt oltási könyve és csipet is raktak bele és fajkutya!
A kérdező hozzászólása: na mindegy de mi vitük dokihoz és meg vizygálta alaposan és egéséges és montam má elözöleg hogy fajtiszta kutyus.mert ki van vizsgálva na de mindegy önök fére értettek engem és nem ezt kérdeztem hanem hogy lehet e na de mindegy az egyik ember azt mondja hogy lehet a másik meg ösze vizsa mond mindent eböl honnan tudjam most mejik de majd szakorvoshoz viszük és töle kérek tanácsot.nem kérek több választ!!
Elõször is: nem fajtiszta hanem FAJTAtiszta. Másodszor: NEM TUDOD TÖRZSKÖNYVEZTETNI! Ismered a kutya szüleit? Felmenõit? Azoknak volt törzskönyve? Mert ha nem akkor errõl ennyit. + a szûrésekhez is kell tk. Úgyhogy semmi képen NE pároztasd a kutyádat! Ha szereted a kutyádat és az egész fajtát akkor nem teszed, mert ezzel csak rosszat teszel. És mi van akkor ha egy szaporítóval pároztatsz? Lehet hogy azoknak a kölyökkutyáknak egész életükben elleniük kell majd mert te felelõtlen vagy. Az is lehet hogy menhelyre kerülnek és elaltatják õket mert nem viszi senki haza. Kidobják az utcára mint a tiédet. Gondolj bele mi lett volna vele ha ti nem találjátok meg. :S Ezeket gondold végig!
Tenyésztõ nem fog pároztatni a kutyádda, csak szaporító.
A kérdező hozzászólása: oké köszönöm
http://www.tarsasagikutya.lap.hu Ha jól emlékszem itt minden megtalálható :)
A kérdező hozzászólása: mijen az a shiba inu?na megyek aludni jo északát viszlát
"gyönyörûség" -.-"
A kérdező hozzászólása: hát törzskönyve nincs de fajtiszta .és szürö vizsgálat az lesz


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!