Találatok a következő kifejezésre: Azt szeretném a kutyámnak, (54 db)

Miért van az hogy a kutyák jobban tudnak szeretni mint az emberek?

Legjobb válasz: Azért én nem hinteném be a kutyákat ennyire tündérporral. :) Bennük is van birtoklási vágy, tehát egyfajta irigység és önzés is. De nyilván nem ismernek annyiféle érzelmet, mint az ember, mert nem mozognak fogalmi síkon. Meg azért annyira életképtelenek nem lehetünk, figyelembe véve, hogy mennyien vagyunk. Nekem van két nagyszerû kutyám, akikkel imádjuk egymást, de van egy párom is, s egyszerûen biztos vagyok abban, hogy minden élõlény számára a saját fajtársai által nyújtott szeretet a legjobb. Akkor is, ha az ember küzd ez ellen, mert fúú, az ember egy de elfajzott vmi. Ez azért is van, mert szerintem a kutyák pl egyszerûbb érzelmeket élnek meg, mint az emberek. Ezzel nem azt mondom, hogy a kutyák nem szeretnek, vagy hogy egy kutya által nyújtott szeretet nem becsülendõ. Mert a kutyák igenis valóban nagyon szeretetteljes élõlények, akik, az emberhez hasonlóan, akár sok másik élõlénnyel is képesek megosztani ezt a szeretetet (pl egy igazán jó terápiás kutya, aki õszintén bújik hozzá idõshöz, beteghez, gyermekhez - vagy egy családi kutya). A kutyában ott a gazdához való ragaszkodás, ami a nagy fokú függés eredménye. Ez persze nem egy tudatos nyerészkedés a kutya részérõl, de azért lássuk be, a kutya (mivel sok ezer éve az embertõl függ) ösztönösen érzi ezt a függést, így tulajdonképpen a szeretete kódolt, és nem minden cél nélküli. Hogy úgy mondjam, ez a szeretet a záloga az egyed és a faj fennmaradásának, ez tette lehetõvé az együttmûködést. Az emberben nincs ilyen kódolás, hisz a különálló populációk régen is gyakran kerültek összetûzésbe. Mint ahogy én úgy látom, jóval több a kutyára agresszív kutya, mint az emberre agresszív (sõt, az átlag kutyát elõbbitõl úgy kell megóvni, utóbbira úgy kell ránevelni). Szóval mindent összevetve én nem gondolom, hogy a kutya jobban tudna szeretni egy embernél. Szerintem kb ugyanannyira tud szeretni, ami csodálatos.

Azért én nem hinteném be a kutyákat ennyire tündérporral. :) Bennük is van birtoklási vágy, tehát egyfajta irigység és önzés is. De nyilván nem ismernek annyiféle érzelmet, mint az ember, mert nem mozognak fogalmi síkon. Meg azért annyira életképtelenek nem lehetünk, figyelembe véve, hogy mennyien vagyunk. Nekem van két nagyszerû kutyám, akikkel imádjuk egymást, de van egy párom is, s egyszerûen biztos vagyok abban, hogy minden élõlény számára a saját fajtársai által nyújtott szeretet a legjobb. Akkor is, ha az ember küzd ez ellen, mert fúú, az ember egy de elfajzott vmi. Ez azért is van, mert szerintem a kutyák pl egyszerûbb érzelmeket élnek meg, mint az emberek. Ezzel nem azt mondom, hogy a kutyák nem szeretnek, vagy hogy egy kutya által nyújtott szeretet nem becsülendõ. Mert a kutyák igenis valóban nagyon szeretetteljes élõlények, akik, az emberhez hasonlóan, akár sok másik élõlénnyel is képesek megosztani ezt a szeretetet (pl egy igazán jó terápiás kutya, aki õszintén bújik hozzá idõshöz, beteghez, gyermekhez - vagy egy családi kutya). A kutyában ott a gazdához való ragaszkodás, ami a nagy fokú függés eredménye. Ez persze nem egy tudatos nyerészkedés a kutya részérõl, de azért lássuk be, a kutya (mivel sok ezer éve az embertõl függ) ösztönösen érzi ezt a függést, így tulajdonképpen a szeretete kódolt, és nem minden cél nélküli. Hogy úgy mondjam, ez a szeretet a záloga az egyed és a faj fennmaradásának, ez tette lehetõvé az együttmûködést. Az emberben nincs ilyen kódolás, hisz a különálló populációk régen is gyakran kerültek összetûzésbe. Mint ahogy én úgy látom, jóval több a kutyára agresszív kutya, mint az emberre agresszív (sõt, az átlag kutyát elõbbitõl úgy kell megóvni, utóbbira úgy kell ránevelni). Szóval mindent összevetve én nem gondolom, hogy a kutya jobban tudna szeretni egy embernél. Szerintem kb ugyanannyira tud szeretni, ami csodálatos.
Már megint egy hülye kérdés......
mert bennük nincs olyan érzés, hogy káröröm, bosszú, gyûlölet, stb, az emberrel ellentétben
Mert a kutya az kutya az ember meg ember. A kutya megelégszik egy fekhelyel, kalyával és egy szeretõ gazdával. Az embernek ez kevés, az embernek terület kell, felhõkarcolók kellenek neki, repülni akar, az ember telhetetlen és ölni is képes hogy elérje amit akar.
mert te egy különleges ember vagy, s valósznû nem te választottad ki a kutyád, hanem a kutya téged... õ választott téged felkevezérnek, s így jobban szeret mint bárki más (ember, állat)
Mert az emberben van önzés, a kutyában nincs. Az ember egy olyan fajta állat, amelyik a legéletképtelenebb a fajok közül.

Törzskönyveztetni szeretném a kutyámat, fel is hívtuk a tenyésztőt akitől vettük, de ő sajnos azt mondta, hogy a kutyám szülei meghaltak és a törzskönyvük is elveszett mert költöztek, ilyen esetben mit lehet csinálni?

Legjobb válasz: Nagyon kamu szaga van ennek a dolognak, de én nem értek hozzá. Csak fura hogy pont mindkét szülõ elpusztult, elvileg annak meg kell lennie valahol a kivonatnak, mint az embernél, ha törzskönyvesek voltak.Nekem lovam van és azt is be kell jelenteni, és a lóútlevélbe is jelezni, sõt le is adni. Szóval kamuzik szerintem.

Nagyon kamu szaga van ennek a dolognak, de én nem értek hozzá. Csak fura hogy pont mindkét szülõ elpusztult, elvileg annak meg kell lennie valahol a kivonatnak, mint az embernél, ha törzskönyvesek voltak.Nekem lovam van és azt is be kell jelenteni, és a lóútlevélbe is jelezni, sõt le is adni. Szóval kamuzik szerintem.
Nincs. Mennyi idõs ? Ha születéskor nem lett nekik lekérve a tk amúgy is húzós. De ha nincs is tk akkor semmi esély rá.
Gyanakodni a sok "véletlen" miatt.
3 éves és most jut eszedbe a törzskönyv?? -.- átvágtak csak fajta jellgû keveréked van, egy tenyésztõ add törzskönyvet a kiskutyákhoz ha gazda kéri vagy sem akkor is! 3 év alatt pont mind2 szülõ "meghalt" és a törzskönyv "elveszett" szaporítótól vettél kutyát!
Vettél egy fajtajellegû keveréket és némi tspasztslatot jó pénzért. Vígasztaljon , hogy utólag nem lehet törzskönyveztetni.
Belinkelnéd a tenyésztõd honlapját? vagy a tenyészet nevét leírnád?
Ha meglenne az apa tk-ja akkor se tudnád törzskönyveztetni mivel az anyának nincs, így nem számít fajtatisztának. Azaz a kölyök sem az.
Törzskönyveztetni akkor lehet, ha a kutyád apukája és anyukája rendelkezik tenyésztési engedéllyel, és a kiskutya 6 hónapos koráig bejelentik a törzskönyveztetési kérelmet. 6 hónapos kor után kizárólag DNS vizsgálattal adják ki, de mivel a szülõk már nem élnek ez nem lehetséges. Sajnos nem tudod így kiváltatni a törzskönyvét. Vannak kiskapuk, tenyésztõ vagyok, de nem az alja kategóriából (szerintem), ezért tudom hogy mik történnek, de nincs sok értelme trükközni. És egyébként csatlakozom az elõttem szólókhoz, szerintem is kamuzik, de ha netalán nem, azért írtam le fentebb a dolgokat. Szeresd a kutyusod hobbi szinten, és ha tenyészteni szeretnél, akkor vegyél egy olyan kennelbõl ami erre alkalmas, a törzskönyv nem opció, hanem anélkül nem adják oda a kiskutyát, kiállításokra járnak és sikeresek.
Most olvastam el a hozzászólásaidat, ez egy hatalmas szaporító, hogy még a szülõnek sem volt törzskönyve...és a kutya életével amúgy sem kamuzik egy tenyésztõ...elég fájdalmas ha elmegy, ezzel nem viccelünk...páros lábbal rúgnám seggbe, elõzõ voltam. Nálam az is szaporító akinél a törzskönyv opció...nálam nem az, ha többet adna úgy hogy ne adjak törzskönyvet akkor se kapná meg anélkül.
tényleg nagyon kedves, rendes emberek lehetnek.. ha elõször közlik, hogy meghaltak és eltûntek a törzskönyvek, majd "eszükbe jut", hogy az egyiknek sose volt. és te még véded õket.
Minden kutya fajtiszta. Az hogy fajtatiszta-e, az már más kérdés.
Ha annak a kutyának tényleg elveszett volna a törzskönyve, akkor a kedves "tenyésztõ" kért volna egy másolatot a MEOE-tõl..... Az a tk nem elveszett, hanem sohasem volt..... A kedves "tenyésztõ" meg nem más, mint egy ordas szaporító....
Esetleg, ha egy nagyon jó kiállású, minden rendellenességtõl igazoltan mentes (négy végtag Röntgen-vizsgálata!) tenyésztésre való kutyád van, akkor keresd meg a spánieltenyésztõk egyesületét (most nem tudom mi a nevük, a MEOE jogi helyzetét nemrég nagyon megbonyolították) és velük beszéld meg hogy hátha. Amúgy nagyon sok szaporító teljesen jószándékú ember akik nem állatkínzási céllal tartanak állatot hanem azért amiért régen disznót, marhát: haszonállatként. Disznó, marha piaci helyzete válságos, ott az üres ól, falusi ember kreatív. Na ebbõl lesznek a genetikai értelemben fajtatiszta, de a tenyésztõszervezet egyetlen bírálatán soha meg nem jelent, "szomszéd Mari néninek is spániele volt, hát megoldottuk okosba" eredetû szülõktõl származó kiskutyák. Szeresd, mert a tied. Ne a nem létezõ papírjáért.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló, igazad van ez csak egy papír, a lényeg, hogy egészséges és boldog legyen a kutyám velem, kutyaversenyekre sokra nem is kell törzskönyv, tegnap például mi nyertük meg a kutyaszépségversenyt törzskönyv nélül.Sokan szeretik a spánieleket és nagyon szép kutyus is.:)
Több mint valószínû, hogy nem eltûnt, hanem soha nem is volt.Jól becsaptak. Csak nem "tenyészteni"szeretnél és ahhoz kellene a tk?
Ez kamu. Eleve egy normális tenyésztõ tk. nélkül nem ad el kölyköt, plusz nem veszíti el a tk-eket... Úgyhogy kikérheted magadnak egész nyugodtan, akkor is kamu.
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy kamu, de én attól még szeretnék törzskönyvet a kutyámnak, nincs más mód rá?
A kérdező hozzászólása: Kikérem magamnak nem keverék, fajtiszta spániel
A kérdező hozzászólása: 3 éves
A kérdező hozzászólása: Berettyóújfalun vettük, a tenyésztõk nagyon kedvesek, és az elõbb megtudtam, hogy csak az apa volt törkönyvezett az anya nem, így még nehezebb.
tenyésztõnél az apa és az anya kutya is törzskönyves!!! szóval nem tenyésztõtõl vetted a kutyádat..
Úgy nem még nehezebb, hanem lehetetlen. Így a kutyát hivatalosan csak fajtajellegû keverék. Ez van..
Egyébként az egy szaporító volt, a tenyésztõ tk nélkül nem is ad kutyát.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm a válaszokat, így tényleg lehetetlen, mikor megvettük a kutyámat akkor kellett volna kérnem törzskönyvet csak hát akkor még nagyon kezdõ voltam nem tudtam, hogy késõbb nehezebb lesz megszerezni, de így meg sehogy nem tudom, mert eltûnt minden irata az apa kutyának.Kár
Gratula nektek! :)

Ha szeretném a kutyámat magammal vinni amerikába, ugyan azok a feltételeknek kell megfeleni, mintha pl. londonba vinném?

értem ez alatt, utlevél, chip, oltások. vagy van esetleg karantén? és hogyan tudom szállitani ? van repülö külön?

Legjobb válasz: Olvass:http://www.petpassport.hu/orszagonkenti_sajatossagok.html

Olvass:http://www.petpassport.hu/orszagonkenti_sajatossagok.html


Chippelni szeretném a kutyám, be kell jelentkeznem előtte az orvosnál telefonon, vagy mehetek anélkül?

Legjobb válasz: A chippet ingyen megnézik. A legtöbb állatorvosnál van chip, nem kell bejelentkezni, de (fõleg vidéken) vannak még állatorvosok akik nem chippelnek (nem vették meg a beültetõ szettet, leolvasót ami azért olyan 100 eFt), ezért talán mégis telefonálj oda.

A chippet ingyen megnézik. A legtöbb állatorvosnál van chip, nem kell bejelentkezni, de (fõleg vidéken) vannak még állatorvosok akik nem chippelnek (nem vették meg a beültetõ szettet, leolvasót ami azért olyan 100 eFt), ezért talán mégis telefonálj oda.
Szerintem csörögj oda, nem biztos hogy van chip(bár meglepõdnék ha így lenne).
Én nem jelenetkeztem be, bár kértem elõtte árajánlatot e-mailen szóval sejtették hogy majd megyek:-) Amugy szerintem nem kell.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Ha jól sejtem ez kb 5ezer forintos tétel?
6000Ft a beültetés, + 2000 Ft a regisztráció. Nekünk így volt. Tudod, regisztráció nélkül nem ér semmit a dolog. Majd a petvetdatán ellenõrizd le, hogy tényleg be lett-e regisztrálva, mert szoktak vele lenni problémák az állatorvosok hanyagsága miatt (sajnos). http://www.m-a-x.hu/ http://petvetdata.hu/ Telefonon bõven elég odaszólni, ha esetleg nem lenne chipjük, tudjanak rendelni. Idõpontot tuti nem kell egyeztetni, mert maga az eljárás fél perc, a regisztráció meg 10 perc, nem vesz több idõt igénybe, mint amennyit általában a gazdik a dokinál töltenek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! 8ezret végülis megér a kutyám biztonsága! Egy másik kérdés! Ha találok egy kutyát, mennyibe kerül az orvosnál megnézetni hogy van-e csipje, hogy kiderítsem ki a gazdája?
Szia! Én nem olyan rég találtam egy kutyát, be is vittem egy állatorvoshoz és megnézte, hogy van-e benne chip, de sajnos nem volt. Ingyen nézte meg, gondolom mindenhol ingyen nézik meg, mert csak egy kis mûszert húz végig a kutya adott területe fölött és már kész is, kijelzi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Még egy gyors kérdés! Hallottam, hogy ritka esetben a chipet kilöki a kutya teste! Én ezt hogy tudom észrevenni? Vagy csak kacsa, és nem is tud kilökõdni?
A chip leolvasása ingyenes, ahhoz nagyon pofátlannak kell lennie egy állatorvosnak, hogy talált kutya azonosításáért pénzt kérjen. A chip nem tud kilökõdni, olyan elõfordul nagyon ritkán, hogy elcsúszik a testében. Ezért mi pl. nem csak a nyakához tartjuk, hanem végig húzzuk a leolvasót a mellkasán és a hátán is a biztonság kedvéért. Kiesni, kilökõdni csak a beszúrás pillanatában tud, ha a doki rettenetesen béna. Ha ki is esne, vagy elcsúszna, azt te nem veszed észre, max. annyi, amikor viszed oltásra vagy bármi másért a kutyát a dokihoz, mindig leellenõrizteted vele, hogy kiírja-e a leolvasó a számot.

Anyu egy ideje, szeretne már egy rajzos német juhászt. Szeretném őt meglepni egy kölyökkel a születésnapjára. Szét néztem pár kennelben ahol mindben rajzos kutyák voltak, de azok kiállításra tenyésztenek anyu pedig nem szeretne show kutyát?

Hallottam valamit,hogy már két irányba tenyésztenek.Tudnátok nekem munka vonalú kenneleket mondani ahol rajzos kölykök is szoktak születni??? Javítsatok ki ha most a két irányba tenyésztéssel hülyeséget írtam nekem más fajta kutyáim vannak így nem igen konyítok a német juhászhoz és nem is nagyon követem szemmel a fajta alakulását. Mondom,javítsatok ki nyugodtan. :)

Legjobb válasz: Állatot nem veszünk ajéndékba.. Egyébként igazad van show németjuhász meg munka vonal. De 3.asnak igaza van. Mond el anyukádnak hogy erre gondoltál és menyetek el eggyüt megnézni a kutyát. Magadnak kell választani õ tudja hogy milyet szertne pontosan.

Állatot nem veszünk ajéndékba.. Egyébként igazad van show németjuhász meg munka vonal. De 3.asnak igaza van. Mond el anyukádnak hogy erre gondoltál és menyetek el eggyüt megnézni a kutyát. Magadnak kell választani õ tudja hogy milyet szertne pontosan.
Õt ismerem személyesen is, megbízható tenyésztõ és munkavonalas. Viszont ajándékba tényleg ne vegyél kutyust, tenyésztõtõl eleve nem is fogsz kapni kutyát, ha megmondod, h ajándékba lesz. http://grysycos-kennel.hu/
Ha választottál majd, én azt ajánlom, kiskutyanézõbe vidd el az édesanyádat. Más az, ha õ választ ki magának kutyát.
Németjuhászkutya.lap.hu Ott van rengeteg tenyésztõ. Nézd meg a honlapjaikat.
A kérdező hozzászólása: Bocs a helyes írási hibákért a kérdésbe a vastagbetûs rész végénél pontot akartam nem kérdõjelet.
A kérdező hozzászólása: Oké rendben elviszem magammal anyumat is igazatok van neki kell kiválasztani a kölyköt. Köszi az eddigi válaszokat.

Segítsen valaki, a kutyám 5 napja tüzel (10 hónapos kutya, első tüzelése) ma bejött hozzá egy kan kutya, nem szeretném ha kölykei lennének mert tenyészteni szeretném majd! Mennyi az esélye, hogy kölykei lesznek? Első tüzelésnél vemhes lehet a kutya?

Legjobb válasz: Általánosságban az elsõ 5 napban még nem vemhesül a kutya. De kivételek mindig vannak. Ha tenyészteni akarsz, miért is nem vagy képes megfelelõen elzárni a tüzelõ szukát? Ez a minimum egy tenyésztõnél.

Általánosságban az elsõ 5 napban még nem vemhesül a kutya. De kivételek mindig vannak. Ha tenyészteni akarsz, miért is nem vagy képes megfelelõen elzárni a tüzelõ szukát? Ez a minimum egy tenyésztõnél.
Igen vemhes lehet a kutya elsõ tüzelésnél is! Megállta a kannak? Összeragadtak? Ha igen akkor lesz kiskutya nagy valószínûség. (Bár nem hiszem, hogy az 5. nap megállna a kannak). Szerintem ne tenyéssz, ha még kutyára se tudsz odafigyelni.
jaj bocs.. én azt olvastam, hogy nem akarsz tenyészteni.. de igen.. ha tenyészteni szeretnéd, akkor zárd el biztos helyre. Egyébként ha most befedezik, akkor fejlõdésében kárt okozol. Ez olyan, mintha egy 11 éves gyereknek születne gyereke... most durva példa...
miért ne lehetne vemhes? Láttad õket összeragadva? Ha igen, akkor valszeg sikeres volt a dolog. De miért nem ivartalaníttattad eddig, ha nem akarsz kölyköket? Hülyeség, hogy meg kell várni az elsõ tüzelést, annak nincs jelentõsége. Figyelj rá, zárd el, hogy kan ne férhessen a közelébe. És ivartalaníttasd minél elõbb!
Egy (leendõ) tenyésztõnek nincsenek ilyen problémái! Inkább szaporítónak mondanálak. Pakoltasd ki a kutyádat a biztonság kedvéért, és majd akkor vállalj tenyésztést, ha megvan minden engedélyed és legfõképp tudásod hozzá.
Ne haragudj de ha tenyészteni akarsz akkor ez a minimum, hogy ennyit tudj!
Nem tenyészteni akarsz, hanem szaporítani.
és a megfelelõ papírok, minõsítések meg vannak/lesznek ahhoz hogy tenyéssz? Szaporítani ne szaporíts... így is vannak elegen a menhelyen.
"Csak is jó körülmények közé adnám és ha nem is tudnám az összeset eladni akkor se raknám ki a szõrüket! " Mindenki ezt hajtogatja, mégis tele a menhely és a gyepi. A másik, remélem ezt az eladás dolgot a NAV-al is lepapírozod...
Sajnos, lehet, hogy vemhes lesz. És bizony, ezek után már nem fog fajtatiszta kölyköket elleni. Nem tudtad, hogy amelyik kutya egyszer párzott már keverékkel, az többet nem hoz fajtatisztát ? Remélem, megfontolod a tenyésztési terveidet.
A Rodáziai Ridgeback is elég ritka és drága fajta. Szaporítója még alig van inkább csak rendes tenyésztõk vannak Mo.-n. Mégis van fajtamentõje ahol egy csomó 5-6-7 éves ilyen fajta kutyák vannak. Sokszor ez nem a kutya árától függ, hogy menhelyre kerül e vagy nem. Lehet egy egy szaporítótól vett 20.000Ft-os kutya nem került menhelyre hanem egy szeretõ családnál él de egy 150.000Ft-os kutya meg bekerül a menhelyre vagy a fajtamentõkhöz. (Az utóbbira nem is egy eset van)!
# 23, elég negy butaságot írtál... Mindenesetre amit a kérdezõ tenni akar, annak semmi köze sincs a tenyésztéshez. Ráadásul, ha most vemhesült a kutya, akkor az ezáltál el is lett cs*szve egy életre. Ha kihordja akkor megáll a fejlõdésben és sosem lesz olyan, mintha vigyázott volna rá a gazdája, ha nem hordja ki (hormon injekció), akkor meg az tesz be neki. Egyetlen bölcs döntés ilyenkor az ivartalanítás. Most, minél hamarabb! Még egy variáció, hogy továbbra is követed a megkezdett utadat és lesz-ami lesz alapon ráhagyod. Vagy lesznek kölykök és bebuktad, vagy nem és akkor mázlid van. De vemhes szukát kétféleképp lehet megvédeni a kanoktól: - Vagy tudod (nem reméled, nem sejted, nem gondolod, hanem tudod), hogy semmilyen körülmények között sem tud bemenni idegen kutya az udvarra és a tied se tud kimenni onnan, - vagy a tüzelés idejére beviszed a lakásba és ott biztonságban van.
Kedves 25 válaszoló, szerintem a 23. válasz csak egy vicc, hogy megértse a kérdezõ hogy a tenyésztés nem neki való....
Amilyen hülye a kérdezõ, még baromságot is megéri írni, hogy el menjen a kedve a felelõtlen szaporítástól.
ma 12:12 :) )
Ha a 23-as tényleg csak vicc, akkor bocs... Csak hát így születnek a városi legendák, mert olyanok is komolyan veszik, akiknek nem kellene.
Nem olvastam végig a kommenteket, lehet már kérdezték: törzskönyves kutya, ugye? Valamilyen kiváló vérvonalból van?
ma 15:58 Él ez is, mint sok más téves dolog. De talán ez egyszer megérte volna , ha bejön.....
Igen, vemhes lehet, és Te is terhes lehetsz, ha szûzen lefekszel egy fiúval és nem védekeztek. (Csak mert ilyen ismeretekkel gondolom az lesz a következõ kérdésed egy kategóriával arrébb...)
Vagyis most már 17/20-as hozzászóló!
Kedves elõttem szóló, most nem a kérdezõ védelmében, de nekem van mentett afgán agaram, és ha jó tudom õk se 20ezerbe kerülnek, szóval szerintem az se számít hogy mennyiért veszi a kutyát, attól még hogy van 150ezer forintja egy kutyára, nem biztos hogy felelõs állat tartó lesz! Kedves kérdezõ kennel nélkül nem leszel tenyésztõ, és még az sem biztos hogy a most 10 hónapos kutyád valaha jó tényészszuka lesz, ezt is tudja egy felelõs tenyésztõ. Amúgy meg ezt az állatorvosodtól kellett volna megkérdezned, hogy ilyenkor mi van....
A kérdező hozzászólása: tenyészteni szeretném, és 10.hónapos korába éppen nem a legideálisabb ha vemhes lesz egy kutya, kb 2 éves korára szeretnék almot egy azonos fajta kutyától, nem pedig egy ilyen utcai kutyától akitõl nem tudni milyen örökletes betegségei lesznek a kiskutyáknak! ezért szeretném tudni, mibõl tudom ha sikeres volt a megtermékenyités
A kérdező hozzászólása: ilyen kérdés nem volt, hogy tenyéstés és szaporitás azonos-e! Ha keveset tudnék valószínû nem 2 éves korára tenném az almait, hanem már most megpróbáltam volna! Tulajdonképpen egy szóval nem mondtam, hogy kennelt akarok magamnak! És köszönöm a normálisaknak a válaszokat!
nekem is van szaporítótól olcsó kutyám, egészséges, szuper kutya, viszont van tenyésztõtõl is méregdrága kutyám, aki szintén egészséges, tökéletes kutya. De megfogadtam, többet nem veszek TK nélküli kutyát... Aki megvesz egy méregdrága ebet, az tudatos gazdi, aki a menhelyrõl kihoz egyet, az is tudatos, hiszen lepapírozzák a dolgokat. De aki szaporítótól hoz el... annál nem garantált, hogy jó helyen lesz a kutya.... tisztelet a kivételnek!
pf nem csak egy utcabajnok kutyával való szaporítás miatt leszel szaporító te eszes. Azért is az leszel fõleg azért leszel az mert fajtatiszta kutyával párosítód és csak pénzért eladod õket ezért leszel az! Attól nem leszel tenyésztõ mert van mondjuk egy máltaid és keresel hozzá egy ugyanolyat..pakoltasd ki a kutyádat õ nem akar kicsiket és az ország sem akar több szaporítót már :@ Onnét is látszik lövésed sincs a dologról mert ilyen kérdést hogy elsõ tüzelésnél lehet -e terhes..szerinted?? Légy tudatos gazdi kérlek!
Tenyészteni akarsz de nem akarsz kennelt? Akkor nem tenyészteni hanem szaporítani fogsz.....
Ez tetszik :) ) "szeretnék almot egy azonos fajta kutyától, nem pedig egy ilyen utcai kutyától akitõl nem tudni milyen örökletes betegségei lesznek a kiskutyáknak! " Komoly tenyésztõi hitvallás.
A kérdező hozzászólása: ettõl független semmi jogod nincs ahhoz, hogy olyat mondj, hogy a menhelyen sok kutya van!Azt feltételezed rólam, hogy menhelyre adnám, vagy éppen olyannak adnám el aki által a sorsuk ide jut! Csak is jó körülmények közé adnám és ha nem is tudnám az összeset eladni akkor se raknám ki a szõrüket! De szerintem kevesenek tudnák megítélni úgy a megtermékenyítést, hogy arra érnek haza, hogy egy kan kutya van bent az udvarba! Nem vagyok médium, hogy láthassam megtörtént-e az aktus!
Nem valószínû, de lehet h vemhes lett. Ilyenkor még nem szokták engedni a szukák, a 10-14. nap környékén szokott ez bekövetkezni. Vidd el állatorvoshoz, õ tud adni rá vmit, ilyen esemény utáni tablettához hasonlít, ha nem akarok ivartalaníttatni.
nem is azt mondtuk, hogy médium vagy. Csak olyat kérdezel, amit egy felkészült tenyésztõ tud. Hiszen ha valaki tenyésztõ akar lenni, akkor felkészül erre az egészre, õ is és a kutyái is... Azt sem mondtam, hogy menhelyre adnád... de lehet hogy elviszik tõled a kutyát mondjuk, 20 e forintért, és késõbb kivágják, mert nem kell.. ergo menhelyre kerül (vagy agyonütik - sajnos ismerek ilyet -) De.. aki 100 e forintért (vagy többért) megvesz egy kutyát az nekem elhiheted, nem fogja kivágni az utcára, mert nem kevés pénze áll benne. És aki büszke a kenneljére, az nem igazán ad el 90 ezer alatt kutyát.
Sajnos nem ennyire egyszerû az, hogy a kutyád kölyke és annak kölykei nem kerülnek menhelyre vagy sintértelepre. Inkább nagyon is valószínû, hisz nem tudod majd ellenõrizni, fõként a tovább szaporodásukat. Nem fogod tudni ellenõrizni, hogy 5 év múlva, 10 év múlva még az eredeti gazdánál vannak-e a kölykök és azok kölykei + azok kölykei. Ez egy ördögi kör, amit, ha elkezdesz, akkor nagy valószínûséggel kutyák rosszul fognak járni. Hidd el a menhelyre bekerült kutyák 60-70 százaléka hasonlóan jó szándékkal indult, de valami baj történt... És nagyon-nagyon sokan vannak õk, reményük a gazdira pedig egyre fogy, hisz nincs annyi jó gazdi, mint gazdit keresõ kutya.
meg azért az sem mellékes, hogy 100ért már TK-t is vár az ember az állat mellé, hiszen csak úgy nem adunk ki ennyi pénzt olyan állatra, amirõl nem tudunk semmit (se a szüleirõl). És mivel adás-vétel készül róla, tetoválási szám, chip regisztrálva van, és regisztrálni KELL így mindig nyomom követhetõ az aktuális gazda.
Lehetséges Csak ugye nem ajánlott egy év alatt a terriereket tenyészteni ha legalább is terrier, ha nem az akk tud vemhesülni, A legjobb ha a kan kutyától távoltartod vagy az állatkereskedésben kapható "bugyit" raksz rá.

Sokan panaszkodnak a kutyájuk ugatására, én meg azt szeretném ha az én kutyáim ugatnának. Fajtatiszta pumi, és menhelyes malamut keverék. A kutyákat ugatják, ha jön valaki a kapuhoz szaladnak és farokcsóválás. Tipp az ugatásra?

Legjobb válasz: A kutyának az a dolga, hogy ugasson, mert õ így tud beszélni, jelezni! Ha valakinek nem tetszik hogy ugat a kutya, akkor az vagy ne tartson kutyát, vagy ne költözzönn olyan környékre, ahol sûrûbben elõfordulhatnak a kutyák. Természetesen mindig vannak olyan (ez esetben kivételnek számító) parasztok, akik a 10. emeleten 30-40 négyzetméteren tartanak kutyát, de az már valahol álltakínzás!

A kutyának az a dolga, hogy ugasson, mert õ így tud beszélni, jelezni! Ha valakinek nem tetszik hogy ugat a kutya, akkor az vagy ne tartson kutyát, vagy ne költözzönn olyan környékre, ahol sûrûbben elõfordulhatnak a kutyák. Természetesen mindig vannak olyan (ez esetben kivételnek számító) parasztok, akik a 10. emeleten 30-40 négyzetméteren tartanak kutyát, de az már valahol álltakínzás!
Ha ez megnyugtat, az én kutyám a csengõ hangjára kezd ugatni, ha valaki csengetés nélkül bejön, annak õ is csak a farkát csóválja. Szóval házõrzésre õ sem épp ideális, de nem is arra tartjuk. :)

Fedeztetni szeretném a szuka kutyámat, de nem tudom melyik a legalkalmasabb nap erre? Hogy lehet ezt tudni? Első naptól számolni kell? és ha nem veszem észre az első napot? Kinti kutya

Legjobb válasz: Abszolút 0 tudással ne vágj bele ilyesmibe.Ezt nem tudod innen megtanulni,tanácsokból vagy épp könyvekbõl. Egyébként miért szeretnéd fedeztetni?Milyen fajta? Papírok,eü.szûrések megvannak?

Abszolút 0 tudással ne vágj bele ilyesmibe.Ezt nem tudod innen megtanulni, tanácsokból vagy épp könyvekbõl. Egyébként miért szeretnéd fedeztetni?Milyen fajta? Papírok, eü.szûrések megvannak?
Ha a leghalványabb fogalmad sincs a tenyésztésrõl, akkor minek szaporítasz? tenyészszemle megvan, tehát tenyésztésbe vehetõ? szûrései megvannak a kutyáknak? herpeszre oltottak? a kant tenyésztési szempontok alapján választottad ki?
Miért kell fedeztetni? Törzskönyves? Tenyészszemle van? És a fajtára jellemzõ betegségek? Oltások? Remélem a kant nem csak kinézetre választottad ki, hanem végigböngészted a családfát és olyat választottál, amelyik ellensúlyozza a szukád esetleges hibáit...
Most mit vársz? Lehet pár év múlva pont a te kutyád kölykeirõl osztanánk meg képeket, hogy menhelyrõl "édes, barátságos" kutya örökbe fogadható... Persze mindig van elég barát, meg szomszéd, aki elvállalja õket, ha megszületnek. Nah persze....
Elmondom, hogy értsed, ne félj, nem lesz bonyolult:így NEM tud senki tanácsokat adni látatlanban. Ha tenyésztõtõl és nem szaporítótól vetted a kutyát, akkor a tenyésztõhöz kell fordulni tanácsért. Ismeri magát a fajtát, a kutyát, vérvonalát, fajta öröklõdõ betegségeit, õ tud igazán segíteni.
Amiket leírtak, az nem kioktatás, hanem a felelõs állattartás, és tenyésztés alapja. Lehet úgyis csinálni, ahogy Te csinálod, de ha majd azzal a kérdéssel fordulsz a gyakorikérdésekhez, hogy miért pusztulnak el sorra a kölykök, akkor jusson eszedbe, amiket itt leírtak.
"köszi a nem segítséget, nem kioktatást kértem" De mégis mi mást? Ha ilyen alapvetõ kérdés problémát jelent akkor miért akarsz belefogni mondjuk tudod a napot, de nem tudod honnan számítsd...akkor sokra nem mentél az infoval. És azt tudod mikor kell vemhesség idején oltani, féreghajtani, uh-ra menni? Hány nap a vemhesség, mikor kell tápot váltani a kicsik szüketésére hogyan kell felkészülni? Oké segítséget vársz akkor írd le kb mi az amivel tisztában vagy...szerintem van pár tisztázni való kérdés még ott ahonnan ez jött. Tényleg elgondolkozhatnál azon érdemes-e belevágni...
Állatorvos-progi teszt.
A kérdező hozzászólása: köszi a nem segítséget, nem kioktatást kértem
Nem figyel ra jobban oda.
Én nem tapasztaltam ilyesmit sosem.
Szerintem nem is vesz észre semmi változást.
A fajtától függ. Nekem palotapincsim van és az apa kutyus mindig is sokszor ott volt az anya kutyusnál.Amikor már pocakosodott fõleg akkor volt mellette, amikor már fájásai voltak, majd meglettek a kicsik megnézte õket és már onnantól úgy tekintett rá mint saját játszótársára.!=) De lehet, hogy csak a kutyus ilyen érzõs és azért van mellette!=) Van olyan kutyus amelyik nem foglalkozik a saját családjával ( kutyákra értve ) és sajnos sok az ilyen kutyus és kevés az olyan kutyus amelyik foglalkozik!=(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válszaitokat! Az utolsó kérdést éreztem igazán hasznosnak.Akkor biztos a fajtától függ.Nagyon köszönöm mégegyszer a válaszokat!

Saját kiskutyám mellől szeretném elriasztani az idegen, kóbor kutyákat. Jó erre az ultrahangos kutyariasztó? Nem ijed mag a saját kutyám is?

Legjobb válasz: Társasházban lakom,elõtte kertes házban! Tehát sétáltatás közben találkozunk kóbor kutyákkal.Ezért nem tudok kerítést foltozgatni,ami egyébként jó tanács.A kutyám nincs hozzászokva az idegen kutyákhoz,és nem tudhatom,melyik milyen természetû. Köszönöm a tanácsokat!

A kérdező hozzászólása: Társasházban lakom, elõtte kertes házban! Tehát sétáltatás közben találkozunk kóbor kutyákkal.Ezért nem tudok kerítést foltozgatni, ami egyébként jó tanács.A kutyám nincs hozzászokva az idegen kutyákhoz, és nem tudhatom, melyik milyen természetû. Köszönöm a tanácsokat!
Szia. Miért akarod elriasztani? És hol menne oda hozzátok? Amugy a kárdésre válaszolva szerintem a kutyád is megijedne.
Igen, e te kutyádat is riasztaná.
Igen mivel a te kutyád fülét is bántaná a riasztó ezért õ is elszalad.Csináld meg a kerítéseden a lyukakat hogy a kóbor kutyák ne mászkáljanak be vagy ivartalanítsd a kutyádat.
"Saját kutyám nincs hozzászokva az idegen kutyákhoz" ez nagy hiba! Sürgõsen tegyél ellene! Ez kb. olyan, mintha egy anyuka azt mondaná, hogy a gyerekem nincs hozzászokva a többi emberhez! Egyébként az egresszív kutyákat úgy riaszthatod el, ha rájuk fújsz valamilyen egzotikus illatú dezodort, ez õket nagyon zavarja.
A kérdező hozzászólása: Az utolsó választ furcsállom! Mivel mostanában költöztünk, a szoktatás elején tartok.A gyerekeknek is több idõ kell a "beszoktatáshoz", mint tanító néni, ezt tapasztalom.Nem lenne szabad gyerekekhez hasonlítgatni a kutyákat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!