Találatok a következő kifejezésre: Azt olvastam, nem kellene (17 db)

Pénteken kapok egy 6 hetes kis törpenyulat. A ketrec megvan. Miket kellene még vennem neki mire megkapom? Van ilyan hogy bébinyúltáp mert azt olvastam mindenhol hogy 3 honapos koráig nem kaphat csak minimális zöldet?

Az itató,széna ,és ilyen alapvető dolgokon kivűl mivel lehetne kicsi"izgalmasabb" a ketrece amég nem vagyunk itthon.Játékokra és olyan dolgokra kondoltam ami lefoglalja őt.Vagy csak praktikus.( Nem csak a boltba vehető dolgokra gondoltam)

Legjobb válasz: Kapható Junior táp, de igazából felesleges.. annyi, hogy abban kisebb szemek vannak, de nyugodtan vehetsz neki normál tápot. Zöldséget 3 hónapos koráig ne kapjon. Amit esetleg vehetsz neki, az egy kis ház, amibe be tud menni. Bár az én nyuszim csak az elsõ két nap használta, azóta rá se nézett..:D Játékokat szerintem felesleges venni..én is vettem régebben az enyémnek mindenfélét, de azt kell, hogy mondjam, én többet játszottam velük, mint a nyuszim:)) bár, lehet kapni jutalomfalat adagoló labdát, azzal elvan egy darabig, de persze csak addig, amíg van benne kaja, mindenesetre ezt talán megéri venni:) Csinálhatsz neki Te is játékokat olyanokat, ami le is kötik: pl. az enyém imádja szétrágni a kartondobozokat, ill wc papírgurigát (ha nem illatosított..) rakj tele szénával, azzal is elszöszölnek:) Jó nyuszizást!

Kapható Junior táp, de igazából felesleges.. annyi, hogy abban kisebb szemek vannak, de nyugodtan vehetsz neki normál tápot. Zöldséget 3 hónapos koráig ne kapjon. Amit esetleg vehetsz neki, az egy kis ház, amibe be tud menni. Bár az én nyuszim csak az elsõ két nap használta, azóta rá se nézett..:D Játékokat szerintem felesleges venni..én is vettem régebben az enyémnek mindenfélét, de azt kell, hogy mondjam, én többet játszottam velük, mint a nyuszim:) ) bár, lehet kapni jutalomfalat adagoló labdát, azzal elvan egy darabig, de persze csak addig, amíg van benne kaja, mindenesetre ezt talán megéri venni:) Csinálhatsz neki Te is játékokat olyanokat, ami le is kötik: pl. az enyém imádja szétrágni a kartondobozokat, ill wc papírgurigát (ha nem illatosított..) rakj tele szénával, azzal is elszöszölnek:) Jó nyuszizást!
A halywood táp pl tök jó, abban nincsenek ilyen felesleges hizlaló cuccok és nem is drága..
A bolti tápokkal vigyázz, mert nagyon gagyik, cukrosak és csak hizlalják az állatokat (tengerimalac táp detto). Zöldségekkel is óvatosan, a salátát pl. egyáltalán nem javaslom, mert mindenféle vegyszert szépen elraktároz a leveleiben, amit bizony nem minden állat bír (tesóm az egereinek adott, egyik fel is fordult tõle). Ha már adsz, akkor is inkább csak a belsõ levelekbõl.
A kérdező hozzászólása: Rendben. Köszönöm.
Nem kell neki a bébi táp, már a rendes nyúltápot kaphatja. A zöldségekkel csínján! Nem kell sokat költeni játékokra mert nem biztos hogy használja õket. Házikó az mindig jó, de abba sem bizti hogy bemegy. Sokan fadarabot adnak, hogy rágcsálja, persze vegyszermentest, kezeletlent.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm az eddigi válaszokat!

Skarlátos a 4 éves lányom. Várható hogy elkapja a 14 hónaposom is, vagy nem feltétlen betegszik meg? Vizeletvizsgálatot meg nem is csináltatott az orvosunk pedig olvastam hogy kellene skarlát esetén.

Legjobb válasz: A torokból vesznek kenetet, az egy pillanat alatt megmutatja. Nem biztos, hogy elkapja, nálam sem kapta el a kisebb. Ha már kapja az antibiotikumot 2 napja, akkor már nem is fertõz.

A torokból vesznek kenetet, az egy pillanat alatt megmutatja. Nem biztos, hogy elkapja, nálam sem kapta el a kisebb. Ha már kapja az antibiotikumot 2 napja, akkor már nem is fertõz.
Nekem a nagy volt 4, 5 évesen, a kicsi akkor nem volt egészen kettõ és nem kapta el. Nekünk se torokból nem volt kenet, se vizelet, annyira egyértelmûek voltak a tünetei, hogy mondta a doki, hogy nincs értelme. Elkezdte szedni az antibiotikumot, rá két napra semmi baja nem volt.
A kérdező hozzászólása: Akkor reménykedhetek :-) A vizeletvizsgálatot azért "kellene" megcsinálni, mert okozhat ez a betegség vesegyulladást, ami a pisibõl mutatható ki. Ezt olvastam valahol. Vagy annak is lennének tünetei?
Elvileg szívultrahangot és ekg-t is kellene csináltatni, mert szívizomgyulladást is okozhat, de ezeknek mind tünete van. A vesegyulladás felfázásos tünetekkel és iszonyat vesefájdalommal jár. Egyébként a szövõdmény tünetei az antibiotikum kúra után 7-10 nappal kezdõdnek, de mivel ma már antibiotikummal kezelik (régen nem így volt) így nagyon kevés a szövõdmény és azok közül is a felsõ légúti a gyakori, mint pl fül és mandulagyulladás. Ha idõben kap gyógyszert semmi baja nem lesz. Jobbulást Második voltam
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, kicsit megnyugodtam. Már el is kezdtük az antibiotikumot, talán így nem lesz baj.

32 hetes vagyok es mar egy par napja nem mozog olyan inteziven mint ez elott. Minden hol azt olvastam h most kellene a legjobban mozognia. De agodom mert nem mozog sokat, mi a baj, miert? ELORE IS KOSZONOM

Legjobb válasz: Hát mi nem tudhatjuk hogy baj-e egyáltalán. Mit jelent hogy nem mozog intenzíven? Nálunk azt mondják, hogy 12 óra alatt párszor érezni kell. Azért a hely is egyre kevesebb, az is lehet hogy olyan irányba fordult hogy nem nagyon érzed, mert nem kifele rugdal. Ha idegesít akkor menj el orvoshoz. De szerintem igyál meg egy nagypohár meleg tejt + egyél valami cukros, csokis sütit, majd ülj, vagy feküdj el, és várj. olvass vagy ilyesmi. Tuti beindul. Amúgy nekem volt hogy napokon keresztül lazább volt és volt hogy napokig fájdalmasan rugott.

Hát mi nem tudhatjuk hogy baj-e egyáltalán. Mit jelent hogy nem mozog intenzíven? Nálunk azt mondják, hogy 12 óra alatt párszor érezni kell. Azért a hely is egyre kevesebb, az is lehet hogy olyan irányba fordult hogy nem nagyon érzed, mert nem kifele rugdal. Ha idegesít akkor menj el orvoshoz. De szerintem igyál meg egy nagypohár meleg tejt + egyél valami cukros, csokis sütit, majd ülj, vagy feküdj el, és várj. olvass vagy ilyesmi. Tuti beindul. Amúgy nekem volt hogy napokon keresztül lazább volt és volt hogy napokig fájdalmasan rugott.
Az én 29 hetesem is nyugszik most! Szerintem nem lehet baja, ha amúgy érzel kevés mocorgást.
Szia! Nem feltétlenül kell rosszra gondolni, baj akkor van, ha egyáltalán nem érzed fél napig mozogni. A múltkor nekem is úgy kellett felráznom, hogy egy kicsit megrugdosson. Lehet, hogy a hidegfront miatt nem mozog most annyit. Olyankor nekem sem mozog túl sokat, 1-2x jelez, hogy igen, itt vagyok, és ennyi. Szóval ne aggódj, nincs semmi baj, csak a frontot érzi. :) 32+6 Hkm

23-24-én kellene nem megjönnie.10. -én volt az ovu teszt pozitív. Van valaki még haonló várakozó helyzetbe, akki akkorra nem várja? Nem gond ha a ovu teszt a 15. napon mutatot pozitívat? Nem késő? Valhol azt olvastam 10. nap körül van.

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy gond, ha egy kicsit késõbb van. Nem mindenki ugyanúgy mûködik. Amúgy én február 25-ére nem várom és nekem 10-én volt pozitív az ovutesztem. De a lényeg, hogy a körül legyetek együtt, aztán a többi majd kiderül:)

Nem hiszem, hogy gond, ha egy kicsit késõbb van. Nem mindenki ugyanúgy mûködik. Amúgy én február 25-ére nem várom és nekem 10-én volt pozitív az ovutesztem. De a lényeg, hogy a körül legyetek együtt, aztán a többi majd kiderül:)
Én 24-ére nem várom, nekem 6-8ig volt tojásfehérjés folyásom, az ovutesztem azóta is pozitív.. (ki érti ezt) Kicsi mindjármegjön érzésem van, meg állandó vizelési ingerem. Nektek van tünet?
Nálam semmi hiszen még csak két-három napja volt az ovulációm. Türelemjáték ez:)
Ja, az elõzõ voltam és amúgy az elsõ is:)

Baj, ha két és fél hónaposan még nem fedezte fel a kezét a babám? Azt olvastam, hogy ilyenkor már nézegetnie kellene, gyûrnie a szájába stb. De õ semmi jelét nem mutatja annak, hogy tudatában lenne, hogy van keze.

Nagyon aggódom. Mindenki azzal jön, hogy milyen aranyos, amikor felfedezi a kezeit, és nézegeti, kóstolgatja, markol stb. Hát õ nem csinál ilyeneket. Néha ökölben van neki, néha kinyitva, néha beletömi az egész öklét a szájába, de én nem látom, hogy bármi tudatosság lenne ebben. A csörgõk után sem nyúl egyáltalán.

Legjobb válasz: Pár hét és felfedezi, ne aggódj nincs elkésve. Az enyém 5hónapos és 2-3 hete kedte el igazán nézni a kezeit, kb.3 és fél hónaposan kezdett tudatosan nyúlni a játékokért.

Pár hét és felfedezi, ne aggódj nincs elkésve. Az enyém 5hónapos és 2-3 hete kedte el igazán nézni a kezeit, kb.3 és fél hónaposan kezdett tudatosan nyúlni a játékokért.
2, 5 hónaposan még nem kell ilyeneket csinálnia. 3-4 hónapos kor között "kell" csak, türelem!

Most tervezem egy Volvo S40 ('96-'99) vásárlását, de nem sokat tudok róla azon kívül amit eddig a tesztekben olvastam, tapasztalatok kellenének!?

Kinek mennyit kellett rá költenie és miért? Illetve mennyit fogyaszt? Mennyire gyakoriak a meghibásodások, illetve az alkatrészek milyen gyakran mennek tönkre?

Legjobb válasz: Nekem '98-as s40-em van,1.8 benzines.5 éve vettem,nagyon szeretem.Trafót kellett egyszer cserélnem,10.000 Ft-volt,magam cseréltem.Igaz nem sokat használom,65.000km-t tettem bele ez idõ alatt.Csak a 15ezres olajcsere,plusz elöl-hátul fékbeteétet+fékcsöveket cseréltem benne.Tudom ajánlani,fogyasztása átlagos,normál használat mellett 8 liter.

Nekem '98-as s40-em van, 1.8 benzines.5 éve vettem, nagyon szeretem.Trafót kellett egyszer cserélnem, 10.000 Ft-volt, magam cseréltem.Igaz nem sokat használom, 65.000km-t tettem bele ez idõ alatt.Csak a 15ezres olajcsere, plusz elöl-hátul fékbeteétet+fékcsöveket cseréltem benne.Tudom ajánlani, fogyasztása átlagos, normál használat mellett 8 liter.
Volt kollégámnak ilyen Volvo-ja, nagyon szerette. Az S40 egy nagyon jól sikerült modell. Elsõsorban benzines motorral érdemes venni, azzal semmi problémád nem lesz. Típushibáktól és állandóan cserélendõ alkatrészrõl nem tudok. Természetesen a motorolajat 15.000km-ként le kell cserélni (üzemanyag szûrõt 30 000km-ként) ahogy bármelyik autónál. 1, 6-os benzinmotorral óvatosan vezetve 7 liter körül el lehet vele járkálni amit teljesen rendben van egy ekkora autó esetében.
Ja, és az Unixauto illetve a Bárdiautó honlapján a webshopban tudsz nézelõdni, hogy milyenek az alkatrészek árai a Volvo S40 esetében. Összehasonlításként nézd meg, hogy például egy 320d bmw esetében ugyanaz az alkatrész mennyivel drágább.
nem akarlak elijeszteni, de egy osztálytársam apja vett ilyen autót... hát a gatyájuk ráment azért vették mert átlagban 5, 5 literrel elmegy (1.9 turbódízel), ami igaz is viszont mindig van valami, ami tönkre megy benne, igaz használtan vették, kb 8 évesen, szal simán lehet, hogy csak kifogtak egy agyonhajtott példányt a fogyasztása viszont egy csoda, tojással a pedálon, országúton haveromnak sikerült 4, 1-es átlagot összehozni
Én is csak megerõsíteni tudom az eddig hozzászólókat. Nekem ugyan Dízel van, és kombi, de ez jóval kevesebbet eszik, mint ami most van dízel Touranom. Én úgy gondolom, hogy ha drágábbak is az alkatrész árak, annyival talán jobbak is. És még annyit tudnék mondani, hogy inkább a 99-est vedd meg, mert a korábbiakba még nem raktak pl. stabilizátort, ami nem egy rossz dolog.
A fent megadott évjáratban csak a turbós benzineseket tudom ajánlani. Azokban csak turbó-problémák vannak. A dízelekben tényleg minden elromlik, a szívó benzinesekben meg a váltó egy fospisztoly. Ja van még a mitsubishi GDI is, az meg érzékeny a benzin minõségére, hazai kutakat nem szereti...

Ha csak a mellbimbom érzékeny és fáj ha hozzáérek akkor ez csak menstruácios tünet? Mert itt az olvastam hogy terhesség alatt az egész mell megduzzad és fájhat? ! Amugy ma-holnap kellene nem megjönnie csak e miatt aggodom kicsit, reggel tesztelek

Legjobb válasz: örlnék ha irnátook tapasztalatokat mert eléggé el vagyok kenõdve hogy most sem sikerül pedig mindent megtettünk hogy összejöjjön egy baba,tudom hogy ti nem tudjátok megmondani hogy terhes vagyok e vagy sem de olyan állapotos nõket kérdezek akiknek van ezzel kapcsolatos tapaasztalatuk,elõre is köszi

A kérdező hozzászólása: örlnék ha irnátook tapasztalatokat mert eléggé el vagyok kenõdve hogy most sem sikerül pedig mindent megtettünk hogy összejöjjön egy baba, tudom hogy ti nem tudjátok megmondani hogy terhes vagyok e vagy sem de olyan állapotos nõket kérdezek akiknek van ezzel kapcsolatos tapaasztalatuk, elõre is köszi
szia. erre tényleg ne alapozz. én az elsõ babámmal enyhe mellbimbóérzékenységet tapasztaltam, sose fájt a mellem terhesség alatt, ettõl függetlenül szuperül ment a szoptatás. Ma viszont detto hasonló tünetek és megjött a mensim :-(, reménykedtem hogy baba van újra. egy tezst többet mond.
nekem egyáltalán nem volt érzékeny a mellem és nem is duzzadt meg terhesség alatt szal alkati dolog de biztos van olyan akinek még fáj is
Ugyan úgy fájt az egész mellem mint mielõtt meg kellett jönnie, csak nem jött meg. Semmilyen tünet nem utalt arra hogy terhes vagyok. De sztem itt ahány válasz annyi féle lesz, mivel ez nagyon alkati dolog. Ebbõl nem lehet terhességre következtetni, de kizárni sem lehet azt persze. Drukkolok Neked, tünetekre pedig nem szabad alapozni...
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat tesztelni reggel fogok elsõ pisibõl, nem akartam ma megcsinálni mert akkor bennem lett volna hogy mi van ha azért negativ mert nem reggeli elsõ vizeletbõl csináltam, szoval majd holnap kiderül!
A kérdező hozzászólása: teszteltem, babás vagyok :) és iszonyatosan boldog!!!!
Jajjjjj nagy GRATUUUULLLAAAA!!!!! Boldog babavárást és könnyû szülést :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm

9+4 napos kismama vagyok a 8 hét körül vérzésem volt este de azt olvastam hogy lehet hogy még jelzi a szervezet azt hogy most kellene megjönnie kérlek nyugtassatok meg ugye e nem baj?

Legjobb válasz: Megnyugtatni igazán az orvos tudna. Ilyenkor még bármi lehet. Ha teheted, nézesd meg magad orvossal. De most nézem, hogy már több, mint egy hete volt a vérzés?? Én nem bírnám ki, hogy ne lásson doki. Remélem, nincs baj! Minden jót.

Megnyugtatni igazán az orvos tudna. Ilyenkor még bármi lehet. Ha teheted, nézesd meg magad orvossal. De most nézem, hogy már több, mint egy hete volt a vérzés?? Én nem bírnám ki, hogy ne lásson doki. Remélem, nincs baj! Minden jót.
Többeket ismerek, akiknek volt vérzésük egy kicsi, de egészséges babájuk született, és nem lett semmi baj. De a legfontosabb, hogy kérdezd a dokid. Hívd fel. Délután nem cikis. Jobb, mintha éjjel kellene hirtelen keresned. Mégis õ egy orvos. Jobban tudja.
A kérdező hozzászólása: kössy mindkettõtöknek a választ azért nem mentem dokihoz mert azt olvastam ha valaki elvetél akkor nem maradnak meg a tünetek de nekem megvannak
Elsõ vagyok. Jajj, ne gondolj arra, hogy elvetélsz!! Lehet, hogy nincs baj, sõt biztos, de jobb, ha lát az orvos, mert lehet, hogy valami gyógyszert írna fel, esetleg pihenned kellene.
Mutatsd meg magadnak a dokinak! A vérzés mindenhogy baj, nem természetes, akkor sem, ha görcs nincs is... Remélem, minden rendben lesz veled! A tünetekrõl csak annyit, hogy 7 hetesen halt meg a babám, és a rosszullétek 10 "hetesen" múltak el!!! A rosszulléteket a hormonok okozzák, nem egy élõ vagy nem élõ baba...
A kérdező hozzászólása: de hogy ha ne adj sten tényleg elhalt volna a babám akkor nem nöne a hasam szerintem én bizok benne hogy nem lesz semmi baj holnap védönö

Azt olvastam, hogy a hidegrázás is utalhat babára. Többszür ráz a hideg, mindez meleg szobában történik.24-én kellene nem megjönnie. Van hasszúrkám is 4-5 napja. Mitől lehet?

Legjobb válasz: Én is 24-ére nem várom, nekem is volt fázásos hullámom, hasszurkám, de elmúlt. Most már csak émelygés van, meg 37 körüli hõ. Azért reménykedek... :S Mikor tesztelsz? Drukkolok!

Én is 24-ére nem várom, nekem is volt fázásos hullámom, hasszurkám, de elmúlt. Most már csak émelygés van, meg 37 körüli hõ. Azért reménykedek... :S Mikor tesztelsz? Drukkolok!
Szia! Szerintem a hidegrázás nem terhes tünet. Erre egyáltalán ne is gondolj! A hasszurka pedig szerintem azért nem jelent semmit, mert a menstruáció elõtt is érezheted. Nekem pl. feltünt, hogy mielõtt eszembe sem jutott a baba, sohasem volt hasszurkám. Mióta nem szedem a tabit (4 hónapja), szinte nem tellik el nap nélküle, hogy ne érezném. Csak azt a tanácsot tudom neked adni, hogy amig nem jön el a mensi ideje, próbálj nem foglalkozni vele! Én is ezt próbálom tenni. Ha nem ezen rágódsz a nap minden percében, akkor szerintem nem is fogsz akkorát csalódni, ha mégis megjön. Mert ha túlzottan beleéled magad, mert már beképzeled a terhes jeleket, annál rosszabbul fog esni, ha mégsem vagy az, illetve talán azt is el tudod ezzel kerülni, hogy tulzottan görcsössé váljon az akarás.
hát ezek nagyon kevéske szubjektív tünetek, ami lehet a babától, de a PMS-tõl is, mert gyakorlatilag hõemelkedésed van mindkét esetben és attól ráz a hideg. a hasszúrka meg annyira nem definiálható pntosan, hogy nem alap arra, hogy válaszoljunk a kérdésre, hogy baba vagy nem baba. Viszont a jóstesztelés reggelente már mutathat valamit, én a helyedben inkább azt próbálnám meg, mert az objektív és nem csak a tüneteket vizsgálgatod magadon, mert ha nagyon odafigyelsz, végül mindent be tudsz beszélni magadnak. ha reggelente meg erõsödnek a csíkok akkor az a biztos(abb) jel.
Hát igen jól mondta az elõttem szóló ez lehet PMS tünet is. Én a peteérés óta szinte minden nap veszek észre valami tünetet magamon de ettõl még nem élem bele magam mert nagyon sokszor csalódtam már (2 éve szeretnénk babát). És ha jobban belegondolsz a legtöbb PMS-es tünet megegyezik az áldott állapotban lévõ nõk tüneteivel. Ja és mellesleg amíg itt olvasgatok a kérdések között már egy fél doboz savanyú káposztát megettem, de ez is csak a képzelgések következménye, szerintem. Azért szorítok neked, hátha baba...
amikor érzed hogy pisilni kell akkor lazulj el, ne feszítsd be a hasizmod meg semmid és tuti jó lesz....nekem is így sikerült:)
Meg lehet tanulni, de vannak nõk akiknek csak a csiklóorgazmus megy, azt nem próbáltad?
Szia! Nem olyan rég volt nekem is az elsõ g-pontos orgazmusom!A barátom ujjazott és mikor éreztem h mindjárt bepisilek leállitottam..mivel nem régen vagyunk együtt nem akartam oda élvezni..De aztán egy fürdés alkalmával magamnak izgattam..és hát sikerült..hihetetlen érzés volt..és furcsa is:) ..ha már régóta vagytok együtt nyugodtan engedd el magad!nem lesz gáz h belöled is spriccel valami!:)
talán elöször ne a G ponttal legyen orgazmusod, hanem másképp.probálkozzatok orálisan, talán úgy könnyebben megy. vagy elöször próbáltd meg magadnak, és utánna már tudni fogod mi az ami jó neked....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Én is leállítom mindig a párom egy idõ után, mert olyan érzés, mintha már annyira kellene pisilnom.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!