Találatok a következő kifejezésre: Azt olvastam, nem (883 db)

Dömtöttem. Járni akarok a barátommal, viszont félek hogy a barátságunk nehogy rámenjen mert az olvastam nem jó barátoknak járni. Mivel lehet elkerülni ha esetleg szakítunk hogy barátok lehessünk újra? F

Legjobb válasz: A legjobb kapcsolatok is az erõs barátságbõl jönnek létre. Ha pedig azt vennétek észre, hogy nem nagyon mûködik, akkor beszéljétek meg, hogy visszatértek az eddigi baráti kapcsolatotokhoz és ezt a dolgo utána próbáljátok elfelejteni, ha rossz emléket hordoz.

A legjobb kapcsolatok is az erõs barátságbõl jönnek létre. Ha pedig azt vennétek észre, hogy nem nagyon mûködik, akkor beszéljétek meg, hogy visszatértek az eddigi baráti kapcsolatotokhoz és ezt a dolgo utána próbáljátok elfelejteni, ha rossz emléket hordoz.
Ha szereted, minek gondolkodsz a szakításon? Általában a hosszú, komoly kapcsolatok barátságból alakulnak ki. Én 10 hónapja vagyok együtt a barátommal, sokáig csak legjobb barátok voltunk.
A kérdező hozzászólása: nem tom ezt olvastam valahol hogy rámegy a barátság könnyen :( de akkor lehet mégsem. igazábõl nekem még nem volt barátom csak egy barátnõm akivel nem ius szexeltünk....
Várjunk, nem tiszta. A barátod is meg te is fiúk vagytok? Mert abból, amit eddig leírtál, úgy jön le.
A kérdező hozzászólása: TALÁLT!!! :)
Hát ha õ a lányokhoz vonzódik, akkor szerintem ne nagyon próbálkozz :/ Viszont ha neki is a pasik jönnek be, akkor próbáld meg!
A kérdező hozzászólása: õ meleg, én vok kicsit zavaros, de már eldöntöttem hogy nem érdekelnek a kategóriák.

Azt olvastam -nem magyarország, hanem hollandia-, hogy a befizetett társadalombiztosítási hozzájárulásból, ha nem nem vette igénybe az egészségügyi szolgáltatásokat, akkor bizonyos százalék visszaigényelhető. Idehaza nincs ilyen lehetőség?

MO.-ról csak egy 450 000FTot meghaladó túlfizetés esetén találtam olyat hogy visszatéríhető az azt meghaladó összeg.Évek óta nem voltam se beteg se semmi,az a havi több tízezres levonás igazán jól jönne,ha legalább egy része visszakapható lenne.erre itt nincs semmiféle megoldás?

Legjobb válasz: Nincs. Magyarországon "egyenlõre" nem adnak vissza semmit, még akkor sem, ha nem "éltél" vele.

Nincs. Magyarországon "egyenlõre" nem adnak vissza semmit, még akkor sem, ha nem "éltél" vele.
Ez a holland szolgáltatás olyan, hogy CSAK akkor kaphatod vissza a befizetett pénz egy részét, ha vállalod, hogy ha szükséged lenne bármilyen kezelésre, az elsö 300/500 Eu-s költséget te vállalod, ezen kivül egy csomó fizetös (nem támogatott) szürésen kell rendszeresen résztvenned. Szóval annyira nem szép a helyzet, mint ahogy a reklámból látszik.
Kedves Kérdezõ! Én mindig is csapvízzel locsoltam az orchideáim!
Nem tudom aktuális e még, de én is csapvízzel locsolom és semmi baja, a lényeg az, hogy hagyni kell a vizet kicsit leülepedni, pár nappal vagy órával a locsolás elõtt egy üvegbe (vagy amibõl locsolni szoktál) töltöd a vizet és minden rendbe lesz. Ja meg nem szabad túl hideg vízzel locsolni mert megfáznak a gyökerei


Anyatejes 1 hónapos babátok mennyit eszik egy nap? És azt olvastam nem sok változás van miliben az 1 hónapos és 6 hónapos baba étkezésében. Ez komoly?

Eddig néztem 80-90 miliket evett de tegnaptól hirtelen eszik 110-135-t is. Kicsit meglep?dtünk.

Legjobb válasz: A fejlõdés ugrások alkalmával fontos, hogy mindig tedd mellre, mert különben nem követi a tejtermelés az igényt. Mi is bimbóvédõvel kezdtük a szopizást, de 2-3 hét után csak a kezdéshez kellett, pár korty erejéig, amíg "kiszívta" és utána simán be tudta kapni, aztán már olyan ügyes lett, hogy az sem kellett. Nem tudjátok így megoldani? Amit nekem még javasoltak, hogy mellszívóval "húzzam ki" a mellbimbómat, hogy be tudja kapni, ez is jó volt...Az a cumisüveg nem kellene, pláne, hogy a fejés, sterilizálás elég sok idõbe telik és hát a cumisüveg mégsem az anyamell....Nem tudom, mennyiket eszik, mert nem mérem, de a tápszeres doboz alapján (ki kellene már dobnom, mert csak 1x kapott a hazajövetel napján :)...az áll, hogy 1-2 hetes 90ml, 3-4 hetes 120ml, 2 hónapostól 150 ml, 3-4 hónapos 180 ml és 5-6 hónapos 210 ml. Amit leírsz az normális, de szerintem meg kellene próbálnotok szopizni....nekünk az Espumisan sokat segített a levegõn.

A fejlõdés ugrások alkalmával fontos, hogy mindig tedd mellre, mert különben nem követi a tejtermelés az igényt. Mi is bimbóvédõvel kezdtük a szopizást, de 2-3 hét után csak a kezdéshez kellett, pár korty erejéig, amíg "kiszívta" és utána simán be tudta kapni, aztán már olyan ügyes lett, hogy az sem kellett. Nem tudjátok így megoldani? Amit nekem még javasoltak, hogy mellszívóval "húzzam ki" a mellbimbómat, hogy be tudja kapni, ez is jó volt...Az a cumisüveg nem kellene, pláne, hogy a fejés, sterilizálás elég sok idõbe telik és hát a cumisüveg mégsem az anyamell....Nem tudom, mennyiket eszik, mert nem mérem, de a tápszeres doboz alapján (ki kellene már dobnom, mert csak 1x kapott a hazajövetel napján :) ...az áll, hogy 1-2 hetes 90ml, 3-4 hetes 120ml, 2 hónapostól 150 ml, 3-4 hónapos 180 ml és 5-6 hónapos 210 ml. Amit leírsz az normális, de szerintem meg kellene próbálnotok szopizni....nekünk az Espumisan sokat segített a levegõn.
Szoptatás közben is büfiztesd meg, és utána kicsit tornásztasd meg (lábait a pocihoz) persze nem vadul :) VAgy behajlítod a lábait és kicsit körzöl vele, mint csípõszûrésen. Cumisüveget ne adj Neki, mert elõbb- utóbb összezavarodik szegény (máshogy kell szívni és gyorsabban is jön üvegbõl). Én így jártam anno :( Tedd cicire ha sír, ha éhes, enni fog. Ha szépen fejlõdik akkor nincs semmi gond. Különben ennyi idõsen még azért is sírhat, mert kicsit szorong a külvilág miatt, nemrég még éjjel-nappal meleg pociban volt :) Tegyél a teste köré kis takarót, ami minden oldalról hozzáér.
A kérdező hozzászólása: Ma is megpróbáltam. Bimbóvédõ aztán ki a szájból. Még most ügyes is volt szopizott. Igaz 45 percen át, végül belealudt. Már a tej folyt ki a száján. Aztán felébredt. Szerintem rájött, hogy éhes és ment a sírás. És ez így menne egész nap. Míg mikor a lefejt tejet megkapta, utána békésen nézelõdött. :( és én is képben voltam mennyit evett. Hát nem tudom. Egyébként 10-15 perc alatt mellbõl ki kellene szívnia a megfelelõ adagot nem?
Ez sok mindentõl függhet. Én speciel 30 percig szoptattam, 15 egyik, 15 másik mell. Annál tovább ha tart, már nem eszik, hanem "játszik", cumizik. EZ egy olyan fárasztó munka, amit eredményesen ennél tovább nem bír végezni.De ha még kicsi, akkor bealhat közte persze, mert elfárad, de ez nem azt jelenti, hogy jól lakott. Most még légy türelmes a határidõkkel, ha éhes, tedd cicire, (persze min. 10 perc teljen el 2 szoptatás között), és akkor magától beáll, ahogy nõ, egyre erõsebb lesz, és tovább bírja, és a gyakori mellre tételtõl több tejed lesz. Pont annyi, amennyi Neki kell :)
Az anyamellbõl szopizásnak pont az a lényege, hogy nem csak a táplálkozásról szól, mint a cumisüveg, ezért van tovább a melleden és így lesz több a tejed is. Ha bealszik ébresztgesd: büfiztesd, pelusozd át és kínáld meg újra. Igény szerinti szoptatásnál 2 dolgot felejts el: a mérleget és az órát. Tapasztalatból mondom, nem okoskodok én majdnem megjártam, de idõben jött a segítség. Ha bizonytalan vagy inkább keress egy szoptatási tanácsadót és hívd fel! Ha evett és megnyugszik, jól lakott, ilyenkor még nem csak a kaja miatt sírnak, másképp nem tudnak kommunikálni. Abból, hogy cicire teszed nem lehet baj, ha 1, 5-2 órán belül kér újra enni, tedd arra, amelyikbõl utoljára szopizott, ha 2 óra eltelt, akkor kapjon új cicit, így a tejtõl nem fog fájni a pocakja és igen, szopi közben is meg lehet büfiztetni és ha fél órával utána hasra teszed, jön még ki levegõ, ha büfizéssel nem távozott! Hidd el jelezni fogja, ha nem elég a tej! 5 hónapos Manó anyukája
Elõzõ vagyok: az lején nálunk is 3/4 órát cicizett, most már 10 perc alatt végez, ritkán szuszizik be rajta! Ne aggódj emiatt. Az elsõ 8-10 percben jön gyorsabban a hígabb cukros tej, utána kb 5 percenként kortyol 2-3-at. Ez nem jelenti azt, hogy õ alszik vagy pihen, hanem a hátsó zsíros tej (is )szopizás közben termelõdik, nem a két szoptatás között!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! :) Az elsõ 3 hetet úgy csináltam ahogy írtátok. Nem néztem órát, állandóan rajtam lógott de 1, 5 órát sem bírt ki két szopi között. Ekkor tértem át arra, hogy lefejem és látom mennyit evett. Így már kibírt 2, 5-3 órát is. El lehetett menni sétálni és tudtam hogy nem fog ordítani az éhségtõl. Most folytatom a cicire tevést. Mert egyébként imádom mikor rajtam lóg :) Jó babázást!

Tényleg könnyű bejutni a Rendőrtisztire? Azt olvastam nem kell felvételi vizsga csak érettségi és alkalmassági. Illetve azt hallottam, hogy könnyű a bejutás

Mennyi az a szint amit elfogadnak az érettségiben és felvesznek? Engem a kriminalisztika érdekel. Mivel jár a bekerülés?

Legjobb válasz: Nem, egyáltalán nem könnyû bejutni. Felvételi valóban nem kell, csak alkalmassági, abból viszont 3 féle is (fizikai, egészségügyi és pszichikai). Csak a legjobbak juthatnak be, évrõl évre 380 alatt nem húzzák meg a határt, azt is rendészeti igazgatási szakokon, bûnügyire pedig 400 alatt lehetetlen bekerülni. Ez azt jelenti hogy rendészeti igazgatásihoz idén elég volt 2 db 95%-os érettségi, azzal épp bent volt valaki ha megfelelt az alkalmassági követelményeknek. Bûnügyin 2 100%-os érettségi+1 nyelvvizsga, vagy 1 100%-os közép, és egy 90% feletti emelt érettségi. Konkrétan olyan szak h kriminalisztika nincs. Hogy érted hogy mivel jár a bekerülés?

Nem, egyáltalán nem könnyû bejutni. Felvételi valóban nem kell, csak alkalmassági, abból viszont 3 féle is (fizikai, egészségügyi és pszichikai). Csak a legjobbak juthatnak be, évrõl évre 380 alatt nem húzzák meg a határt, azt is rendészeti igazgatási szakokon, bûnügyire pedig 400 alatt lehetetlen bekerülni. Ez azt jelenti hogy rendészeti igazgatásihoz idén elég volt 2 db 95%-os érettségi, azzal épp bent volt valaki ha megfelelt az alkalmassági követelményeknek. Bûnügyin 2 100%-os érettségi+1 nyelvvizsga, vagy 1 100%-os közép, és egy 90% feletti emelt érettségi. Konkrétan olyan szak h kriminalisztika nincs. Hogy érted hogy mivel jár a bekerülés?

Vettem gél lakkot. Szárad levegore? Azt olvastam nem. Egyáltalán nem?

Legjobb válasz: Nem,ha az van ráírva,hogy uv-re köt,akkor arra! Mi nem érthetõ ezen?

Nem, ha az van ráírva, hogy uv-re köt, akkor arra! Mi nem érthetõ ezen?
A kérdező hozzászólása: attól még köthet levegõn is..esetleg, , gondoltam én LAIKUS ! :P
csak uv lámpa.
Gratulálok...úgy veszel meg minden mást is, hogy nem is tudod, mire jó?
A kérdező hozzászólása: Aha, ugy hát ;) meglepetés az életem, right !? x p

Basset Hound kutyusom nagyon mozgékony, rengeteget ugrál, nagyokat sétálunk. Azt olvastam nem szabad csak 10-15 perceket sétálni 8 hós korig az ízületek miatt. Baj lehet?

Legjobb válasz: ha élvezi és agától mozog ennyit akkor nem lesz baj a probléma amit írtál inkább nagy testû kutyákra jellemzõ szóval õ érzi azt mennyi az elég, ha elfárad az látszik rajta csak vedd észre a jeleket

ha élvezi és agától mozog ennyit akkor nem lesz baj a probléma amit írtál inkább nagy testû kutyákra jellemzõ szóval õ érzi azt mennyi az elég, ha elfárad az látszik rajta csak vedd észre a jeleket
Sajnos ténleg tönkretették a fajtát a túl nagy súlyú, hosszú gerincû, rövidlábú kutyák elõnyben részesítésével. Magyarázd meg egy kölyöknek hogy nem futkározhatsz és nem ugrálhatsz mert genetikailag kódolt roncs vagy...úgy sajnálom ezért ezt a fajtát, meg ami még egy cipõben jár vele..
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm a választ! Nagyon is egészségesnek tûnik, csak meglepett ez a nevelési tanács az egyik honlapon.. Ha elfárad meg sem mozdul percekig, magától értetõdõ jelet ad.. :) akkor nem lesz ebbõl gond késõbb sem, megnyugodtam :) köszi
A kérdező hozzászólása: felnõttkorukra ezért lesznek lomhák és lusták, és fájdalmaik is lesznek emiatt? :S :'( pedig most olyan eleven, vidám, mozgékony, energikus kis dög :)
Nyugodtan mozogjon annyit, amennyi jól esik neki. Az ízületek kímélete olyanokban rejlik, hogy ne lépcsõztesd, ne ugráltasd (pl. frizbi), ne futtasd bicikli mellett.
A kérdező hozzászólása: ugrál magától is, ha kaját kap majd fellök és felugrik a nyakamba is majdnem :D úgy szeret enni, de odafigyelek a súlyára, ezzel se terheljem ha nem muszáj sokat fut, macskákat kergeti, más kutyákkal játszik.. ezt nem lehet szabályozni :(
Nem hát, de ne aggódj, ez nem probléma. Nem lesz semmi baj, ha megfelelõen táplálod.

Urtica Urens 5 és Lactoherb teát lehet együtt alkalmazni a sok tej érdekében? Valahol azt olvastam nem, valahol meg hogy igen. Mi az igazság?

Sajnos egyik napról a másikra lecsökkent a tejem nagyon két napja iszom ismét a Lactoherbet ma meg elkezdtem szedni az Urtica Urens-et is. Segítsetek, szoptatni akarok!!!!!

Legjobb válasz: Szia!Én is így szedtem.Nekem bejött!Az urtica elõtt és után ne egyél fél óráig, valamint mentolos dolgok kerülendõk, az is egy fél óráig.Rakd sokat mellre a babát, ez így együtt bevállt. Sok sikert!

Szia!Én is így szedtem.Nekem bejött!Az urtica elõtt és után ne egyél fél óráig, valamint mentolos dolgok kerülendõk, az is egy fél óráig.Rakd sokat mellre a babát, ez így együtt bevállt. Sok sikert!
A "csodaszereknél" sokkal fontosabbak az alábbiak: - tedd gyakran mellre a babádat, õ megtermeli magának a több tejet - pihenj sokat, a szoptatás fontosabb, mint a házimunka - egyél, igyál rendesen - 3 liter folyadék, fehérje, szénhidrát, nincs itt a diéta ideje - ne idegeskedj! - szoptatás elõtt meleg vizes borogatás, zuhany is segíthet Sok sikert!
Én együtt használtam a kettõt, nekem így ajánlotta a védõnõm. Az más kérdés, hogy nem sok sikerrel, mert be sem indult a tej, és 3 hetesen végképp elapadt. Persze attól nálad még bevállhat, végülis te már 1 hónapig ígyis kihúztad! Sok sikert!
Én a homeos golyó mellé kecskerutafû teát ittam.
Szia. A 22:32es nagyon jókat írt. Csatlakozom hozzá. Ha szeded a homeós gyogyszert arra figyelj hogy ha beindulna a tejed feltétlen hagyd abba mert az ellenkezõ hatást éred el vele.Lehet együtt alkalmazni a teával. Van még egy homeós szer a neve ricinus communis. Ezt is megpróbálhatod. Van még a more milk de az nagyon drága. Én szoktam inni tea helyett alkoholmentes sört is egy héten 2-3nap. Még így is néha elõfordul hogy nagyon kevés a tejem, olyankor hagyom a babát hadd cumikázzon a cicin. Nála jobb tejserkenzõ úgy sincs:) )
A kérdező hozzászólása: köszi!

Az egyik újságban azt olvastam nem jó a babának a korai szakaszban az érintés, azaz "külső érintésekkel ne zavarjuk, mert most ágyazódik be". Igaz ez, vagy azért lehet simogatni?

Mert én közel 7 hetesen amióta tudom hogy babás vagyok simogatom s olyankor befele figyelek.Ez tényleg hiba lenne?

Legjobb válasz: Hello!na erre a cikre én is kiváncsi lennék!miért lenne baj,ha simogatod a hasadat?hisz õ érzi,hogy szereted meg akkor hogyan alakulna ki anya-gyremek kapcsolat?Én is 7 hetesen tudtam meg és egyfolytában simogattam,most 28 hetesen is!

Hello!na erre a cikre én is kiváncsi lennék!miért lenne baj, ha simogatod a hasadat?hisz õ érzi, hogy szereted meg akkor hogyan alakulna ki anya-gyremek kapcsolat?Én is 7 hetesen tudtam meg és egyfolytában simogattam, most 28 hetesen is!
nekem annak idején azt mondta a dokim, h ne simizzem a babócámat, mert leválik a méhlepényem....no komment hozzá..én továbbra is simiztem és nem vált le...fõleg mikor kinoymtam a talpát, vagy a popoját, azt szereztem simizni neki..:-))) 8 hetes kisfiu anyuja
igen, elõzõ válaszoló irta jól, méhösszehúzódásokat okozHAT, de azért nem olyan vészes a helyzet. Én is simizem, sztem egy anya érzi hogy és mint jó a gyermekének és neki.
szia! egyetlen reális magyarázat az lehet, hogy a simizés stimulálja a méhet, így méhösszehúzódásokat okoz. Emiatt írhatják, hogy nehezíti a beágyazódást. De szerintem minden kismama simogatja a pocakját, és azért ez általában nem szokott problémát okozni.
Én sem látom reálisnak. Ha belegondolsz, milyen "messze" van a kezedtõl a magzat, akkor nem hiszem, hogy ártana ha kívülrõl simogatod a pocid, mert ott a bõr, a "zsírréteg" a hasizom a méh és a víz... Szóval ne félj, csak ne körkörösen simizd , az késõbb nem lesz jó!!
Állítólag azért nem szabad körkörösen simizni mert nyakára tekeredhet a köldökzsinór.
Szia!köszi megkaptam vissza is írtamm!
A kérdező hozzászólása: A körkörös simizés miért nem jó?
A kérdező hozzászólása: írtam neked privit, ahol idéztem szó szerint
jajj, most olvastam csak el, h korai szakaszt irtál, nos mikor megtudtam már akkor is simiztem mindig....

Van egy 1989 es 1, 3 as swiftem és érdeklödnék hogy a gyertyahézagnak mekorának kell lenie gyárilag? és milyen márkáju gyertyát érdemes venni bele? NGK rol azt olvastam nem ajánlott.

Legjobb válasz: Gyári szerelési utasítás alapján: NGK BP6ES (BPR6ES) vagy Nippon Denso W20EP-U (W20EPR-U) és a gyertyahézag 0,7-0,8mm. (én NGK-t raktam bele, tökéletes )

Gyári szerelési utasítás alapján: NGK BP6ES (BPR6ES) vagy Nippon Denso W20EP-U (W20EPR-U) és a gyertyahézag 0, 7-0, 8mm. (én NGK-t raktam bele, tökéletes )
Mire kikerestem az adatbázisból, addigra az 1. leírta.
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors választ. ngk gyertyát vetem bele eredeti denso volt. csak egy forumon szidták az ngk t .
Én a Champion-ra voksolnék. Nekem is az van benne már legalább 15ezer km óta és még semmi baja sincs (Swift 98-as). :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!