Találatok a következő kifejezésre: Azt olvastam, az (2304 db)

Azt olvastam, az eredeti hosszú szõrû tibeti masztiffot senki nem tenyészti Európában. Ha Tibetbõl hozatnék egyet (nem "szuper (drága) tenyésztõtõl"), lehetne onnan millió forint alatt is szerezni?

Nincs kedvem (gyengébbek kedvéért: pénzem) egy családi kedvencnek CSAK a megvételére millió forintokat költeni, mikor egy-egy kutyus üzembentartási költsége (üzemenyag, olajcserék, diagnosztika fehér köpenyes szakembernél :DD ) sem kevés.

Legjobb válasz: Ránéztél amúgy az itthoni kennelekre, vagy csak olvastad, hogy ilyen medveizék vannak mindenütt, és ezért rögtön Tibetre gondoltál?

Ránéztél amúgy az itthoni kennelekre, vagy csak olvastad, hogy ilyen medveizék vannak mindenütt, és ezért rögtön Tibetre gondoltál?
Én láttam már idehaza hosszúszõrû tibeti masztiffot, nem is egyet, ráadásul magyar tenyésztõtõl, viszont sajnos nem tudom a kennel nevet. Ha jól tudom 2 verzió van, a hosszú szõrû, robusztusabb, lomhább típusú küllem verzió, ezt nevezik dokhyinak. És van a pásztorkutya típusú, rövidebb szõrzetû, szikárabb, gyorsabb mozgású õr- és pásztorkutya, amit tshongkyinak neveznek. Illetve még van a mongolok pásztorkutyája, a bankhar, ami az utóbbi típushoz elég közel áll, valószínû abból alakult ki.
Egyébként a tibeti masztiff annyira masztiff, mint amennyire a komondor. Igazából hegyikutya típusú, mint bármelyik ovcharka (kaukázusi, közép-ázsiai). Csak régen minden nagy kutyára rámondták, hogy masztiff. A magyar szelindek is nem más volt, mint a komondor.
Kutyakozmetikusként én kérek elnézést, ha làtom, h melyik szõr természtes és melyik van kiszárítva, tényleg. Mindenki hülye, te vagy csak helikopter.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek nagyon szépen köszönöm, fõleg Neked 15-ös! :) Ment a zöld kéz! ;) Kiváltképp örömmel töltött el, hogy nálunk Magyarföldön is vannak hosszú szõrû tibeti (hegyi) kutyák! ^_^ Te viszont kedves mindentudó megmondóember kozmetikus, "annyira nagy szakértõ...", akkor mondd, miért van az, hogy az elsõ (ha gyengébb a látásod, megsúgom, a narancsszínû, nem a gyönyörû fekete) olyan irgalmatan nagy felfõnözött bundájú(nak tûnik az ilyen "avatatlan" szemnek, mint az enyém, mert én jajj de rosszul látom - szerinted), az én álomszép kedvencem, az arany-fekete második meg mintha (ahogy Akiumi is írta) egyszerûbb, fényévekkel természetesebbnek tûnik?! Szerited az elsõnek önmagától lesz az idõ múlásával olyan oroszlánsörénye, mint aki egy Van de Graaff-generátorba nyúlt? És ellentétben vele, a feketét dolgozták meg ezerrel? Az életedet tennéd rá, hogy így van? Teljesen biztos vagy abban, amint állítasz? Csak erre válaszolj, semmi másra. De ezt az utolsó kérdést most már tudni akarom! Akumi, neked elfelejtettem válaszolni, a fõnözés tulajdonképpen hajszárítózást jelent. De majd kis piroska úgyis felvilágosít - nagyon remélem, mert most már teljesen felcsigázott mitõl lenne a fekete fõnözve, és mitõl olyan az elsõ, mint egy megalomán oroszlán.
Annak simán hagytk nõni a szõrt bele a vakvilágba. Még csak ki sincs fésülve, nemhogy fõnözve. Ha azt valaki megkozmetikázná, akkor egy komplett gömböt is kiadna a bunda, durvábban nézne ki, mint egy chow ès 1 bichon összesen. A fõnözött szõr ilyen selymes hatású, amit a második képen látsz. Vagy nézd ezt a bocit: [link] Ez így néz ki, ha nincs megcsinálva a szõre (a borjút nézd): [link]
Az általad favorizált kutya pedig ilyen kozmetika nélkül: [link]
A kérdező hozzászólása: Jézus Isten, az a borjú valami eszméletlen "durván" néz ki! Nem is tudom, hogy mosolyogjak, vagy inkább szörnyülködjek... :) De ez felvet egy újabb problémát - ezeknek teljesen elment a józan eszük?! Ha ez csak simán vakvilágba nõni hagyott szõrzet, mindenféle ápolás nélküli, akkor ez most normális?! Megintcsak hozzá nem értõ laikusként írom, úgy tudom, hogy egy kutyának (vagy macskának) sem "jó" (finoman fogalmazva), ha nem foglalkoznak a szõrzetével. Ha ismét hülyeséget beszélek, akkor most már lõjetek le, de szerintem nem jó ez így. Utolsótól pedig elnézést, én azt hittem (templomban kell), ezt órákig tartó szárítózással érték el - soha az életben nem gondoltam volna, hogy ilyen torzomborz lesz egy Tibeti hegyikutyus, ha "le se szarják".
Elég max a csomókat kifésülni, ha nem kiállítási kutya. Sõt, lehet rõvidebb szõrben is tartani.
Akkor viszont nem értem az eredeti problémát. Ha neked nem tetszik a felfújt szõrû kutya, hát majd a sajátodat nem fújod fel, nem? Vagy ez túl egyszerû?
A kérdező hozzászólása: A kommentekbõl már megvan mit kell tennem. :) Elsõ lépésben mondjuk keresnem kell a tizenötös által említett magyar kennelek között hosszú szõrû Tibeti hegyikutya kennelt. De Akumi, még mindig nem értem mit nem értesz. :D Az elsõ pamacsot valóban nem kedvelem (egyenlõre), a másik (kettõ) az álomszép. Ahogy írták azt kozmetikázni kell, hogy ne úgy nézzen ki, mint a narancs. Innen már minden szuper. Csak sikerüljön megtalálnom a kennelek közt a nekem valót.
Beírtam google-be, hogy "original tibeian mastiff kennel", és megnéztem az elsõ pár találatot, úgy tévedtem el hozzájuk. Nem egy ördöngõsség, ezért kérdeztem elõször azt, hogy végeztél-e te magad is kutatómunkát. Ennyi pénz csak megér egy kis önálló utánajárást... :)
A kérdező hozzászólása: Semmi bajom nem volt eddig velük, egy dolgot leszámítva. Nem tudtam róluk! :D Átkutattam egy csomó kennelt, de sehol nem találtam ilyet, hogy "Sirius Nova Tibetan Mastiffs brought different top Tibetan Mastiff bloodlines directly from various locations in China, which ancestors are mainly from Yushu area to our kennel". Nekem mindenki csak azt írta ilyen Európában egyszerûen nincs. Neked lesz igazad, hogy beszéljek tenyésztõkkel (németül és angolul legalább tudok :D ), hátha valahol fel-felbukkan lassan a hosszú szõrû fajtiszta is! ^_^ De ha még valaki tud ilyen kennelekrõl (EU-ban is), feltétlen írja meg, várom!
Velük pl. egyébként mia bajod? Vannak kínai import kutyáik, és csak Csehországig kéne menni érte. [link]
A kérdező hozzászólása: Ezt nem értem. Mi az, hogy medveizé? PONT, hogy a te általad "medveizének" írt felfõnözött "izéket" nem kedvelem, mert ezzel átestek a gazdik a kutya másik oldalára, és ahelyett, hogy szép lenne, inkább csak simán ronda. Valamit nagyon benéztél aranyom... De a mocskolódó hangnemet félre téve (amit ajánlok neked is, mert ugye én csak amilyen a mosdó, olyan a törülközõ vagyok, tehát te is tedd kérlek félre), láttam több tibetit itt Magyarföldön is, de azoknak már nincs közük az eredeti tibeti masztiffokhoz, mind félhosszú, vagy rövid szõrû volt. Tehát kérdésedre felelve igen, láttam, de messze állnak az ízlésemtõl, és sok-sok ember honlapját, ill. hozzászólását olvastam, mindannyian azt írták, senki nem tenyészti Európában az álomszép hosszú szõrût. Ahhoz bizony kinti segítség kell, méghozzá Kínából. Sajnos Tibet Kína része, de ez most nem ide tartozik, a fontos, hogy ott van sok hosszú szõrû kennel. Emiatt kérdeztem rá, ott van-e több millió forint alatt? Ennyi, nem több. Nagyon szeretném tudni. Illetve! Ha arra szerettél volna célozni, hogy mégis van itt is hosszú szõrû kutyust tenyésztõ, akkor nagyon-nagyon érdekelne az európai kennel is természetesen. ^_^
Hát, pont a második kutyának van csak igazán felfõnözve a szõre...
Hol mocskolódtam? O.o Csak rákérdeztem, hogy rászántál-e pár órát arra, hogy körbenézz, mert én így gyorsan öt percben rágugliztam, és mindenütt tök normális kutyákat láttam. De egyébként nem értem, mit akarsz mondani tulajdonképpen, mert azt mondod, hogy az elsõ kutya nem tetszik neked, a második meg igen, de hát pont az elsõnek van iszonyat szõre a testéhez képest, a második sokkal arányosabb minden téren.
A kérdező hozzászólása: Nem nem! Kizárólag az elsõnek! Nézd meg jobban, nagyon rosszul látod! Van három link. Az elsõ csúnya narancsos árnyalat (Kínában ezért a színért ölnének, nekem egyáltalán nem tetszik), a másik kettõn van a gyönyörûséges, lélegzetelállítóan szép kutyus! ^_^
A három linkbõl a második kettõ ugyanaz a kép, csak más méretben. A többit meg már inkább hagyjuk, nem tudlak követni :D
Szia! A kutyák amiket linkeltél szerintem ugyan olyan szõrben vannak, csak a másodiknak kozmetikázva van a szõre, más a fazonja a vágás miatt. Ha megnézed az elsõnek csak nincs megnyírva a sörénye és nincs normálisan kifésülve. Ha jól értem, arra vagy kíváncsi, hogy Kínában találnál-e milliós összegek alatt kutyát, igaz? Sajnos el kell hogy keserítselek, külföldön sokkal, de sokkal magasabbak a kutyák árai, fõleg egy olyan egzotikus fajtánál, mint a tibeti masztiff. Magyarországon, illetve a keletebbi szomszédos országokban van csak ennyire a béke segge alatt az állatkultúra, a nyugatabbi országokban (pl Német vagy Anglia) egy hobbi kutya semmi extrával 1000 eurónál kezdõdik... Akkor gondolj bele, hogy egy olyan fajta, mint a tibeti, vajon milyen összegben mozoghat. Legalábbis szerintem. De ha biztosra akarsz menni, akkor Google, telefon, email, facebook...
A kérdező hozzászólása: Igen Akumi, a másik kettõ ugyanaz a kép, az elsõ a csúnya, jól látod. De az elõtted kommentelõ valahogy benézte, és azt vélte állítani, hogy a második az agyonfõnözött, pedig nem! Rosszul látta! Az elsõ a ronda, a második (kettõ) a szép - ahogy te magad is írtad elõtte. A többi tisztázására, pedig jön a következõ hozzászólásom (te, Akumi, nem kevertél semmit össze, az elõbbi bekezdés az utánad írónak ment, de a következõ hozzád szól, hogy tiszta vizet öntsön a pohárba).
A kérdező hozzászólása: Akumi, akkor én kérek elnézést! Elragadott a fantáziám. De azt hiszem keveredés van. :) Az elsõ (valóban jól látod, felnõnözött pamacs a kutya, és jól gondolod, az nem tetszik) nem szimpatikus nekem. De az is hosszõ szõrû, de amiatt nem kellene, hogy "túl" van fõnözve. Az a "fajta" nem az én esetem. A második (szintén jól írtad, arányos, szebb) viszont szintén hosszú szõrû, de nem nyúlt konnektorba, és imádom ezt az arany-fekete színét. De! Itt jön be (szerintem) a keveredés: az is hosszú szõrû, még ha nem is annak tûnik az elsõ narancsos mellett! Sokan írták már a kérdésemre, hogy bizony az már nem az EU félhosszú változat, hanem a Tibetbõl származó - csak nincs felfõnözve. :) De ilyet (keserûségemre) idehaza, vagy a környékbeli országokban nem találok. Ehhez ki kell oda menni. Viszont nem vagyok tisztában a kinti fajtiszta árakkal, és elég drága oda a retúr repülõjegy is, emellé nem tudnék megengedni még több milliós vételárat sajnos. Nem vagyok szupergazdag. :( REMÉNYKEDEM, hogy odaát vannak normális tenyésztõk is, nem csak egy LaFerrari áráért áruló szuper(sok pénzt követelõ)tenyésztõk.
A kérdező hozzászólása: Hetes, köszönöm, én is épp ettõl tartok, hogy a különlegessége miatt horrár az ára. :( De hiába szeretnéd (ahogy én is), hogy telefonáljak, e-mailt írjak nekik, egy árva szót nem beszélek sem mandarinul, sem kantoniul, sem a wu nem ismert számomra. :(
Tudom, hogy tudatlan vagyok, de mit jelent ez a fõnözés dolog? Tibetbõl mindenesetre tuti nem fogsz hozni kutyát milla alatt. Az sem biztos, hogy egyáltalán eladnak neked onnan bármit csak így hobbi célra a világ másik végére. Én a helyedben felvenném a kapcsolatot tenyésztõkkel Európa-szerte, nem szóbeszédekre alapozva kezdenék rögtön a szomszéd kontinensen keresgélni. Gondolom, másban is felmerült már ez az igény, és ha csak valaki olyat találsz, aki szintén hozna onnan kutyát, és felezõdne az útiköltség, már jól járnál.
Szia! Itt van pár olyan kennel amilyet szeretnél, és Magyarországon : [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] Ezek nagy jók Nézd meg õket! Csak egy kicsit kellett volna utána nézni!

Az interneten azt olvastam, hogy az interneten minden igaz. Ez igaz?

Legjobb válasz: Sajt Ferenc? -bocs de ennél szarabb poént nem olvastam még. -A kérdésedre: ez most vicc, vagy te igaziból vagy hülye??

Sajt Ferenc? -bocs de ennél szarabb poént nem olvastam még. -A kérdésedre: ez most vicc, vagy te igaziból vagy hülye??
És azt tudtad hogy a sajtburgerben sajt van?
Igen, mást nem is olvashattál. Az interneten minden igaz, így a GYK-án írt összes válasz is igaz.
A kérdező hozzászólása: A sajtburgerben sajt van? :O Na ezt nem tudtam. Azt hittem, csak azért hívják így, mert Sajt Ferenc a feltalálója.
A kérdező hozzászólása: Ha komoly lenne, szerinted mégis miért lenne a HUMOR kategóriában?????
Így van ez a lényege ennek a kategóriának 1. válaszoló voltam :D
Ez hazugság! Most hazudtam? Fene tudja.

A motto to love ru-nak mi az elsõ évada? Mert elkezdtem nézni aztán talán azt olvastam az animeaddicts-on, hogy ez az ova után, azaz a második évad.

Wikipédián azt írja, hogy a második évad a motto to love ru datkness.

Legjobb válasz: elsõ évad az a a to love ru utána jön a motto to love ru és utána a darkness.

elsõ évad az a a to love ru utána jön a motto to love ru és utána a darkness.
A hajradír az a colour b4 vagy az valami más? :D
A kérdező hozzászólása: igen szerintem az azt hiszem, kiszõkítõ, mint a lorel effasor, vagy kallos szõkítõpor vagy ilyesemi amivel a sötét hajszínt szokták leszedni mielõtt szõkére festik.
Én nem tudom, konkrétan melyik termékre gondolsz, így arról nem tudok nyilatkozni, de az tény, hogy a színleszedés után nem szabad túl sötéttel festeni, mert akkor fog besötétedni. (tehát legalább 6-ossal, és nem kevesebbel!)
Lehet hogy azóta már megoldottad a dolgot, de ha mégsem: A Color B4 nem szõkítõ, nincs benne se szõkítõpor, se ammónia. A kémiai folyamatot megfordítva leszedi, leradírozza a festéket a hajról. Ez nagyon kiszárítja a hajat és érzékennyé teszi a festésre (ez tapasztalat, az eredetileg zsíros hajam két hétig szállt utána). A doboz szerint a tartós festékkel minimum 2-3 hetet kell várni, de hajszínezõt rádobhatsz korábban is.

Ha a célod, hogy olyan tudást szerezz, ami majd egyszer megmenti az életedet az utcán, az aikido nagyon rossz ötlet. Ezt itt, az oldalon olvastam. Tényleg ez a helyzet az aikido-val?

Legjobb válasz: Ha profi szinten mûveled, akkor tényleg megmentheti, de azért mindenképpen segít rajtad! Kialakulnak a reflexeid, és ha egy ütést vagy rúgást csak kikerülsz, vagy elhárítasz, akkor már jó vagy! Ha ösztönösen visszatámadsz, vagy továbbvezeted az energiáját, akkor meg nagyon jó! Épp tegnap hallottam, hogy egyszer betörtek Seagalhoz négyen, gondolván, hogy á, úgyis csak egy hollywoodi színész, meg úgysincs itthon, de ha mégis, akkor is négyen vagyunk ellene. Hát, Seagal hazament. Az eredmény: mindenkinek eltörte kezét-lábát, bedobta õket a medencébe és hívta a rendõröket, õk meg addig úszkáltak. Szóval aki azt hiszi, hogy az aikido csak varázslás, az próbálja ki :) De persze Seagal profi, szóval nem azt mondom, hogy jársz egy évig, és legyõzhetetlen leszel, csak azt, hogy legalább megtanulsz jól esni, és kikerülni a támadásokat. Mindenképpen megéri csinálni, legalább a testedzés miatt is!

Ha profi szinten mûveled, akkor tényleg megmentheti, de azért mindenképpen segít rajtad! Kialakulnak a reflexeid, és ha egy ütést vagy rúgást csak kikerülsz, vagy elhárítasz, akkor már jó vagy! Ha ösztönösen visszatámadsz, vagy továbbvezeted az energiáját, akkor meg nagyon jó! Épp tegnap hallottam, hogy egyszer betörtek Seagalhoz négyen, gondolván, hogy á, úgyis csak egy hollywoodi színész, meg úgysincs itthon, de ha mégis, akkor is négyen vagyunk ellene. Hát, Seagal hazament. Az eredmény: mindenkinek eltörte kezét-lábát, bedobta õket a medencébe és hívta a rendõröket, õk meg addig úszkáltak. Szóval aki azt hiszi, hogy az aikido csak varázslás, az próbálja ki :) De persze Seagal profi, szóval nem azt mondom, hogy jársz egy évig, és legyõzhetetlen leszel, csak azt, hogy legalább megtanulsz jól esni, és kikerülni a támadásokat. Mindenképpen megéri csinálni, legalább a testedzés miatt is!
Egy ideje aikido edzésekre járok. Szerintem meg tudod védeni magad az utcán ha nem kezdõ szinten ûzöd. Egy "hakamást" nem célszerû megtámadni, mert csúnyán rá lehet ba..ni :)
sztem az nem hosszabb......az XL a hosszabb meg nagyobb
figyelj fogod és levágod a tetejét. és ha ezt csinálod akkor lehet belõle probléma. :D
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint ez nem akadály...
próbáld fel azt majd eldõl
Nem csavarod le az egészet és kész. Nem tudom mit kell ezen problémázni, szerintem egyértelmû, hogy nem lényeg, ha nagyobb.
A kérdező hozzászólása: Kösz a válaszokat, biztos szerettem volna lenni a dolgomban, csak ennyi.

Alfaparffal való szőkére festés és professzionális (Loreal? ) termékekkel való szőkítés teljesen tönkreteszi a hajat? Azt olvastam az Alfaparf nagyon jó.

Ritkán vasalom, heti egy- kétszer mosom és mikor már majdnem teljesen száraz, átmegyek rajta hajszárítóval. Használok házi pakolásokat, placentás, Loreal, Elséve pakolásokat, ilyenek. :D Amúgy a hajam derékig ér, sz?kére festem bolti festékekkel de soha nem jó szín?. Ezért gondoltam arra, hogy fodrászatban festetem be, ott ezeket a termékeket használják. 19L

Legjobb válasz: Én évek óta alfaparfot használok, otthon. Bár kozmetikus vagyok, barátném fodrász, így azééért képbe vagyok... nagyon jó az alfaparf, és az van a legjobb árban!! Én a 11.20at használom, az a legvilágosabb szõkéje, kicsit hamvas. Régen az alja fekete volt, akkor jobban hamvas volt, így annyira nem szép mint régen, de jó a festék, az biztos. Árban 1300+oxi, szóval 1500körül megúszod mképp. Nekem mondjuk azért szép, mert elõtte mindig leblansoljuk a tövét, leszivatjuk, csak jó lenne nekem is ezt elhagyni, mert nekem emg attól megy tönkre a hajam!Sok siert. JA!még ami fontos! Ha hosszú a hajad, akkor célszerû lenne a Yellow festéket venned!!(ez ugyanaz, csak 60ml helyett 100ml, csak más a keverési aránya, ezt elmondják a fodrászcikkesnélés olcsóbb ez max 1500 körülvan!

Én évek óta alfaparfot használok, otthon. Bár kozmetikus vagyok, barátném fodrász, így azééért képbe vagyok... nagyon jó az alfaparf, és az van a legjobb árban!! Én a 11.20at használom, az a legvilágosabb szõkéje, kicsit hamvas. Régen az alja fekete volt, akkor jobban hamvas volt, így annyira nem szép mint régen, de jó a festék, az biztos. Árban 1300+oxi, szóval 1500körül megúszod mképp. Nekem mondjuk azért szép, mert elõtte mindig leblansoljuk a tövét, leszivatjuk, csak jó lenne nekem is ezt elhagyni, mert nekem emg attól megy tönkre a hajam!Sok siert. JA!még ami fontos! Ha hosszú a hajad, akkor célszerû lenne a Yellow festéket venned!!(ez ugyanaz, csak 60ml helyett 100ml, csak más a keverési aránya, ezt elmondják a fodrászcikkesnélés olcsóbb ez max 1500 körülvan!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!! :) És nem teszi túlságosan tönkre?
Ahogy én csinálom az hosszú távon tényleg nem szerencsés, de csak így lesz széép a hajszínem. a másik, meghogy nagyon nehéz lenöveszteni, épp mint a fekete hajszínt egy világos hajúnak...nem egyszerû! Azt tervezem alfaparf4.10el befestem ez grafit, nem is festék csak ilyen keverõszín, illetve csak melírokat rakatok, aztán valahogy elhagyon az állandó tõszõkítést! A yellow jó, sztem ha nem szivatod le akkor is! Ha nem nagyon sötét az alapszíned, akkor ne 12es oxit, hanem 9es oxit vegyél hozzá és akkor hamvasabb szõkét kapsz.remélem segítettem vmit. :)

Ez lenne a méhkeményedés? 23hetes terhes vagyok, és hirtelen nagyon feszítő érzésem van a hasam aljánál. de a méhkeményedésről azt olvastam az csak max. egy percig tart. ez meg nekem több 10percig is tart.

ez mi?vagy a baba nyomja?

Legjobb válasz: Igen, ez a méhkeményedés, azaz összehúzódás. Nekem is mostanában van, 24 hetes múltam, és fõként fizikai megterhelésre jelentkezik, nekem mondjuk néhány másodpercig tart. Szerintem nincs baj, nyugi, de feltétlenül keresd fel az orvosod, hogy megvizsgáljon, nekem is így tette, és szedjél magne B6-ot, napi 2x1-el az ég világon semmi baj nem csinálsz, még 3x1-el sem. Én most az ivóoldatot próbálom ki belõle, abban több magnézium van. Jó babavárást!!!

Igen, ez a méhkeményedés, azaz összehúzódás. Nekem is mostanában van, 24 hetes múltam, és fõként fizikai megterhelésre jelentkezik, nekem mondjuk néhány másodpercig tart. Szerintem nincs baj, nyugi, de feltétlenül keresd fel az orvosod, hogy megvizsgáljon, nekem is így tette, és szedjél magne B6-ot, napi 2x1-el az ég világon semmi baj nem csinálsz, még 3x1-el sem. Én most az ivóoldatot próbálom ki belõle, abban több magnézium van. Jó babavárást!!!
igen ez az! nekem ilyen hosszu ideig akkor szokott tartani ha vmi megerõltetõt csináltam és nagyon elfáradtam a nap folyamán. Szedjél mgb6-ot de a legfõbb gyógymód rá h pihenj mert jelez a szervezeted és a baba h több pihire van szükség!!!
ez szerintem is haskeményedés.Valamit mindenképp tenned kell, mert sztem a 10 percig tart, az sok...Keresd fel a dokidat, de biztos, hogy magnéziumot, és pihenést fog javasolni..23 hetesen a 10percig tartó keményedés azért nem olyan jó...
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. napi 2 magneb6-ot szedek.szerdán megyek dokihoz, mindenképp mondom neki, de ha ez a méhkeményedés, miért nem "fáj", meg nem görcsöl.nekem nagyon fura.és semmi bajom közben , tudok tovább sétálni, csak érzem, hogy feszít. mindenkinek boldog babavárást
Az a jó hogy nem fáj, nem görcsöl, nekem sem, szerencsére, lehet emelik a magbe b6-ot, és több pihi kell, de nem lesz baj, boldog babavárást!
Ha jelez a légzsák hibavisszajelzõ, akkor balesetnél sem fog nyílni ( legalábbis a Volvonál ilyenkor nem nyílik).
Többféle hibája is lehet, de annak kicsi az esélye, hogy menet közben nyílna a légzsák a hibalámpa miatt. Ha van övfeszítõ és/vagy oldal légzsák az autóban, akkor érdemes megmozgatni az ülés alatti csatlakozókat, mert azok szoktak elég gyakran kontakt hibát produkálni.
Volvóknál (meg talán még pár típusnál) akkor szokott jelezni a lámpa ha a légzsákok patronjai csereérettek, ugyanis pár típusnál idõvel cserélni kell hogy egy baleset esetén biztos kinyíljanak.
Nekem pl azért jelzett SRS hibát, mert ki volt véve az ülés.. :D
"Nekem pl azért jelzett SRS hibát, mert ki volt véve az ülés.. :D" Na ez volt az egyik amit emlegettem, gondolom lehúztátok a csatlakozókat, így nem véletlen jelzett hibát! :)
Neem húztam szét. gyújtáson megblankoltam a kábelt és betoldottam egy 50 méteres hosszabbítót, amikor bevittem a lakásba megpucolni és bõrápolózni :D
A kérdező hozzászólása: A kérdésemre nem tudtok válaszolni?
nem nyílik menet közben, de jó eséllyel baleset esetén sem. Érdemes megnézetni.

Szeretnék mobilt venni és nem tudom melyik a jobb. Szerintetek? S3 mini vagy BluePanther Prometheus? Az utóbbiról azt olvastam hogy többet tud.

Legjobb válasz: Én a helyedben S3-at vennék, lehet hogy kevesebbet tud, de sokkal megbízhatóbb.

Én a helyedben S3-at vennék, lehet hogy kevesebbet tud, de sokkal megbízhatóbb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. És ha esetleg mégis a másikat választanám akkor arra lehet tokot vásárolni? Mert igazából nekem a fényképezõ fontos lenne és prometheusba 8 megapixel hátul és 2 elõl és ez nagyon jól hangzik.
Tokot több helyen is tudsz venni, de mondjuk az attól is függ hogy nagyvárosban vagy kisvárosban laksz, mert ha nagyvárosban akkor könnyebben meg tudod szerezni, viszont ha kisvárosban akkor csak netes rendelés jöhet szóba: [link] [link] Az tényleg jó hogy a hátlapi kamerája 8 mp-eles, de viszont az elsõ kamera SZERINTEM mindegy, mert én is csak videóhíváshoz használom.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!