Találatok a következő kifejezésre: Azt olvastam, úgy (140 db)

Azt olvastam, hogy jó almaecetet tenni a szénsavmentes ásványvízbe. Meg hogy jó zöld teát inni. Én kipróbáltam mind a kettőt, nekem nem nagyon ízlik. A zöld teát édesítővel tudtam magamba préselni. Az úgy jó? Hogy lenne a legjobb?

Legjobb válasz: Szia! Hát a zöld teához nem értek, én régen édesítõvel ittam, és fogytam de valszeg a diétától. Almaecetet reggel kell inni én úgy tudom és az is segít a fogyásban, egyébként tényleg szörnyû íze van, de a cél érdekében bármit én úgy gondolom. Segít még a limonádé is:)

Szia! Hát a zöld teához nem értek, én régen édesítõvel ittam, és fogytam de valszeg a diétától. Almaecetet reggel kell inni én úgy tudom és az is segít a fogyásban, egyébként tényleg szörnyû íze van, de a cél érdekében bármit én úgy gondolom. Segít még a limonádé is:)
A kérdező hozzászólása: A limonádét is édesítõvel ittad? Most olvastam, hogy a zöld teát lehet inni narancskarikával is. Majd kipróbálom. Lehet segít az ízén valamennyit.
az almaecet télleg segít én ugy ittam majdnem minde étkezés elõtt reggelit kivéve meg persze ha nem felejtettem el hogy két evõ kanál alma ecet egy kis méz + nem túl sok víz össze keverve és annyira nem is volt szar íze és segített is
1. vagyok. Igen azt is édesítõvel:)
A kérdező hozzászólása: Köszi elsõ!:) )))
A kérdező hozzászólása: elírtam, az utolsó mondatba igen helyett ugye nemet akartam

A férjem azt olvasta hogy 5000 ft kajajegynél nem érdemes többet íratnia a cafetériából mert úgy már nem éri meg, ti mennyit írattok, hogyan csináljátok?

Legjobb válasz: Ha az Erzsébet utalványra gondolsz,abból nem is adhatnak 5000 Ft-nál többet egy hónapban. Van az a kajajegy amit a munkáltató étkezõjében tudsz levásárolni, abból max. 12.500 Ft-ot adhatnak egy hónapban, ugye ez akkor jó ha nem viszel magadnak ebédet. Ha mindig viszel akkor szerintem fölösleges.

Ha az Erzsébet utalványra gondolsz, abból nem is adhatnak 5000 Ft-nál többet egy hónapban. Van az a kajajegy amit a munkáltató étkezõjében tudsz levásárolni, abból max. 12.500 Ft-ot adhatnak egy hónapban, ugye ez akkor jó ha nem viszel magadnak ebédet. Ha mindig viszel akkor szerintem fölösleges.

Nagyon tetszenek a Csehszlovák farkaskutyák. Ilyen kutyát megéri-e venni úgy hogy előtte a tenyésztőhöz (gazdához) elmegyek amond Órákra? Mert neten azt olvastam hogy jó ha elötte tanulsz róla valmait.

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy csak ez elég lehet. Nagyon sok kérdés volt már fenn ezen az oldalon is velük kapcsolatban, keress vissza. Mindenhová azt írtuk le, hogy ennek a fajtának a tartását nagyon meg kell fontolni. Kizárólag nagyon-nagyon tapasztalt kutyatartóknak (a igazi profiknak) valók, olyanoknak, akik nem csak németjuhászon és egyéb egyszerû fajtán edzõdtek. Nem egyszerû természet, inkább áll közel a farkashoz, mint a kutyához. Gyakorlatilag 24 órás felügyeletet igényel, ha magára hagyod akkor mindent szétszedhet. A 2 méteres kerítést úgy viheti át, mintha ott sem lenne. Mindemellett kennelben sem lehet tartani, pláne megkötve... Más kutyákkal domináns lehet, gyerek mellé sem ajánlott, kisállatokra vadászik és házat sem õriz. Én a helyedben, ha farkas kinézetû kutyát szeretnék, akkor vennék egy ordas németjuhászt....

Nem hiszem, hogy csak ez elég lehet. Nagyon sok kérdés volt már fenn ezen az oldalon is velük kapcsolatban, keress vissza. Mindenhová azt írtuk le, hogy ennek a fajtának a tartását nagyon meg kell fontolni. Kizárólag nagyon-nagyon tapasztalt kutyatartóknak (a igazi profiknak) valók, olyanoknak, akik nem csak németjuhászon és egyéb egyszerû fajtán edzõdtek. Nem egyszerû természet, inkább áll közel a farkashoz, mint a kutyához. Gyakorlatilag 24 órás felügyeletet igényel, ha magára hagyod akkor mindent szétszedhet. A 2 méteres kerítést úgy viheti át, mintha ott sem lenne. Mindemellett kennelben sem lehet tartani, pláne megkötve... Más kutyákkal domináns lehet, gyerek mellé sem ajánlott, kisállatokra vadászik és házat sem õriz. Én a helyedben, ha farkas kinézetû kutyát szeretnék, akkor vennék egy ordas németjuhászt....
Édes kevés. Én személy szerint csak és kizárólag kiképzõi papírral rendelkezõ egyénnek adnék ilyet. Nekem is nagyon tetszik, mert gyönyörû, de baromi kevés vagyok egy ilyen kutyához. Kérdezõ, én inkább azt tanácsolom, h keress egy ilyen mintázatú németjucit. Van belõlük bõven.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Hát én nem bentre gondoltam a kutyát. Mielött venni szertnék 1-et az elött úgy gondoltam , , hogy kb. 1 hónappal elmegyek rendszeresen a tenyésztõhöz és rendesen össze ismerkedek a kutyával és a szokásaival és tanácsokat kérek a tenyésztõtõl.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ.! Majd megfontolom
Nekem van. Az egyik legnehezebben tartható kutyafajta. Tényleg 24 órás felügyeletet igényel. A kisebb kutyákat általában veri, idegenektõl tart. Az enyém ebbõl a szempontból különleges, mert imádja az embereket és nem verekszik. De pl ha sétálunk és úgy dönt simán elmegy a 100 méterre lévõ Dunához inni egyet, aztán jön vissza szóval nem otthagyni akar, csak dolga volt. Ha kitesszük a kertbe, úgy hogy mi nem vagyunk ott 5-10 percenként ellenõrizni kell, hogy ott van-e még és nem csinál-e valami disznóságot. Tanítani is lehet, de gyakran kell váltogatni a gyakorlatokat, mert ha megunja nem csinálja. Nagyon óvatosan kell bánni a büntetéssel mert ha túl soknak érzi simán lecsatlakozik rólad és megy a saját útjára.
A kérdező hozzászólása: Köszi a megfigyeléseidet , tanácsaidat :) !

Azt olvastam hogy Hollandia a leginkább toleráns ország a melegekkel szemben, ugyan akkor előfordulnak meleg verések. M. O. -n ugye borzasztó rossz a megítélésük, még sem hallani róla hogy ezért valakit megvertek. Hogy is van ez?

Legjobb válasz: Az elõttem választ adóknak többségükben igazuk van. De azt is figyelembe kell venni, hogy a magyar nép igen gyûlölködõ, és már az iskolában is azt hangoztatják, hogy kiket kell utálni. Tanárok is példátlan módon gyûlölködnek (persze tisztelet a kivételnek). Ez két okból is rossz: -egyrészt ezen emberek gyûlölni fogják a melegeket. De a kérdésem mindig az, hogy 'Miért?' Mit ártottak a melegek? -a másik pedig az, hogy egy meleg gyermek, nem meri felvállalni magát, és ezért egész életében szenvedni fog. Sajnos a magyar helyzetrõl leginkább a média tehet... Számomra igen megalázó, amikor Steiner Kristófot, vagy hasonló kaliberû melegeket mutogatnak... Nekem több meleg ismerõsöm is vezetõ beosztású dolgozó, szint mind diplomás, vagy felsõoktatásban tanuló. Ezeket az embereket miért nem mutatják sehol sem?

Az elõttem választ adóknak többségükben igazuk van. De azt is figyelembe kell venni, hogy a magyar nép igen gyûlölködõ, és már az iskolában is azt hangoztatják, hogy kiket kell utálni. Tanárok is példátlan módon gyûlölködnek (persze tisztelet a kivételnek). Ez két okból is rossz: -egyrészt ezen emberek gyûlölni fogják a melegeket. De a kérdésem mindig az, hogy 'Miért?' Mit ártottak a melegek? -a másik pedig az, hogy egy meleg gyermek, nem meri felvállalni magát, és ezért egész életében szenvedni fog. Sajnos a magyar helyzetrõl leginkább a média tehet... Számomra igen megalázó, amikor Steiner Kristófot, vagy hasonló kaliberû melegeket mutogatnak... Nekem több meleg ismerõsöm is vezetõ beosztású dolgozó, szint mind diplomás, vagy felsõoktatásban tanuló. Ezeket az embereket miért nem mutatják sehol sem?
Nyilván... Vagy talán itt ez hír bárhol is? Elütöttek egy cigányt Borsodnagytávolin, a kutyát nem érdekli...
Nagyon jól megfogalmazták elõttem, ott egy melegverés kriminológiai kategória, míg nálunk nem. Nincs az a nyomozóhatóság, ami érdemben foglalkozna egy melegveréssel. Egyébként nem a hollandok verik a melegeket, hanem a muszlim bevándorlók, akik többet engednek meg maguknak a kelleténél.
Nem rossz Magyarországon a megítélésük, nem rosszabb, mint máshol. Az nem hír, hogy valaki békésen él a melegek mellett, ezért ezt nem hallod. De ha véletlen valaki akár csak kétértelmû megjegyzést is tesz, azt másnak az összes bulvárlap megírja.
Magyarországon nem rosszabb a melegek megítélése, mint Hollandiában, csak annyi a különbség, hogy míg Hollandiában a liberálisabb pártok tényleg azért állnak ki a melegek jogaiért, mert úgy gondolják, hogy ezen értékekért érdemes harcolni, addig Magyarországon az MSZP-SZDSZ-LMP tengely ezt egy jobboldal-ellenes propagandahadjáratnak használta ki, amiben a magyarországi melegek csak egy eszköz voltak, hogy a jobb oldali embereket gonosz náciknak festhessék le, akik melegeket égetnek a máglyán.
Érdekes, nekem jó barátom két leszbikus, egy pár, 6 éve vannak együtt. Míg Hollandiában sétálhattak kéz a kézben (éltek ott), addig itthon egy hét alatt több megjegyzést (szexuálist és gyûlölködõt egyaránt) kaptak, mint Amszterdamban 1 év alatt. Kultúrsokk volt az nekik a javából. Amúgy meg azért nem hallani róluk, mert nem kerülnek be a hírekbe. Vannak ilyenek, de ez nem üti meg a hírértéket, mert az átlag ember azt mondja: megérdemelték.
Mert hollandiában ez kriminológia, itt meg ha megvernek egy meleget, cigányt, zsidót, az csak "megérdemelte".
"Mert hollandiában ez kriminológia, itt meg ha megvernek egy meleget, cigányt, zsidót, az csak "megérdemelte"." te hol élsz te nagyonhülye?
Afganisztánban... :-D
Milyen különjogok kellenének még a melegeknek az általános emberi és polgári jogokon felül? Kit érdekelnek mások szexuális szokásai vagy beállítottsága? Ja ha az aberrációival hivalkodik a "meleg" és tolja a normális többség arcába kéretlenül a másságát, teljesen normális, hogy számíthat a kalandokra és megalázó helyzetekre. Ajánlatos eltitkolni, mint ahogy a cigánysorra menet se jó ötlet"gyûlölöm a cigókat" feliratú pólóba menni , vagy Székelyföldön román-zászlót lengetni a megfelelõ létszámú rendõri kíséret nélkül. A melegek ha már szerencsétlenek ilyenné váltak vagy ilyennek születtek örüljenek , hogy nem kell rózsaszín félbajusszal és félszakállal járjanak (minta az ókori görögöknél akikrõl tudjuk , hogy nem voltak buták) és addig boldogok amíg ki nem derül róluk. Mert kevés szégyenteljesebb dolog van mint az átlagemberben joggal hányingert keltõ "melegnek" lenni.
Te mindent elhiszel, amit olvasol? Az meg egy másik dolog, hogy ha te nem hallassz róla...az nem jelenti azt, hogy akkor már nincs is (Oláh Ibolyára meg a barátnõjére is rátámadtak). Itt Magyarországon nem hogy megverik, de megszégyenítik, alázzák, terrorizálják stb. a melegeket, de ezt csak az tudja, aki benne van. Fölösleges olyan dologról ilyen határozott véleményt állítani amirõl gõzöd sincs (csak mert nem látod, vagy hallod). Érthetõ szerintem, hogy miért nem látod vagy hallod. A celebeken kívül senki sem dicsekszik a melegségével, kivéve azokat akik a meleg felvonuláson szégyent hoznak az összes homoszexuális emberre (mint pl. a jól ismert "Emma"). AZ meg, hogy elõfordulnak verések nyilván abból ered, hogy sehol a világon nincs egy olyan ország, ahol 100%-ig toleráns emberek lennének. Mindig is voltak/vannak/lesznek olyan emberek, akik nem képesek elfogadni. Olyan nincs, hogy mindenkinek jó.

Éjszakai szoptatásnál azt olvastam, ne tegyük tisztába a babót.. Jól van az úgy?

Sír, szopi, vissza csucsu? És ha tele van a pelus? Az én babám ébredés után rakja tele a pelut, van úgy, hogy gyakran korábban veszem le a tisztát és míg tisztítgatom, ? szépen telibevág. :) Van úgy...ooh, nagyon gyakran ez van. És f?leg éjszaka! És utána még nehezen is alszik vissza. Mit csináljak?

Legjobb válasz: Ha pisis, akkor kibír egy éjszakát, nem kell tisztába tenni. A kakiban viszont ne hagyd. Én estére pl. másmilyen pelust használok, mint napközben. Az esti a drága, de ugye egy nap csak 1 db kell, a nappali pedig az olcsóbb / az is jó minõségû, csak nem mindig bírta az éjszakát /, de azt úgyis sûrûbben cseréled.

Ha pisis, akkor kibír egy éjszakát, nem kell tisztába tenni. A kakiban viszont ne hagyd. Én estére pl. másmilyen pelust használok, mint napközben. Az esti a drága, de ugye egy nap csak 1 db kell, a nappali pedig az olcsóbb / az is jó minõségû, csak nem mindig bírta az éjszakát /, de azt úgyis sûrûbben cseréled.
Szia.Akor csere´ld a pelust, ha kakis.Én is mindíg cseréltem, e´s mikor rájöttem, hogy azért nem alszik vissza, abbahagytam az éjeli tisztába rakást.
Csak akkor rakd tisztába, ha kakis.Egy éjszakát kikell bírnia a pelenkának..Próbáld meg mindig etetés után tisztába rakni, mert akkor van tele a poci és akkor nyomja ki a kakit, mert nincs elég hely odabent.
Szia.Én mindig tisztába tettem mert nyugtalan volt pisis pelusba, és amúgy is szerintem így jó.Soha nem volt piros a lányom feneke.
Én is szopi után rakom tisztába, de csak akkor, ha bekakilt. Ha csak pisi van a pelusban, nem kell lecserélni, kibírja reggelig!
Ha kakis vagy nagyon pisis a pelus, akkor tedd tisztába szerintem. Ha még elég száraz, akkor nem kell. Ez persze függ a pelenka minõségétõl is. De ha valóban pisis, én kicserélném. Gondolj bele, milyen rossz lehet nyakig pisiben aludni.

Az ovulációs törpemikroszkóp (PG/53) tájékoztatóján azt olvastam, h más hormonkészítményekkel nem alkalmazható. Mutathat peteérést úgy, hogy melette hormon gyógyszereket szedek?

Csak azért kérdezem,mert én Duphastont és Clostit is szedek és most vagyok a ciklusom 15. napján,de a mikroszkópom nem páfrányos:(

Legjobb válasz: Amiket szedsz - én úgy tudom - az agyadra hatnak és nem tartalmaznak hormont. Úgyhogy valószínûleg jót mutat a mikroszkóp. De ettõl függetlenül mostanság kéne, hogy pé-ed legyen. Az is lehet, hogy nem kaptad el azt az idõpontot, amikor páfrányos, - nekem pl. csak reggel felkelés után páfrányos, de aznap este már nem, pedig betartom az evés-ivás szabályait! Ami biztosabb, figyelj a hasszurkára, de leginkább a nyálkára! Az egy biztos jel!!! Mindenesetre akciózzatok, mert ha holnap lesz peteérés, arra a mai szex már "érvényes"! Sok sikert!

Amiket szedsz - én úgy tudom - az agyadra hatnak és nem tartalmaznak hormont. Úgyhogy valószínûleg jót mutat a mikroszkóp. De ettõl függetlenül mostanság kéne, hogy pé-ed legyen. Az is lehet, hogy nem kaptad el azt az idõpontot, amikor páfrányos, - nekem pl. csak reggel felkelés után páfrányos, de aznap este már nem, pedig betartom az evés-ivás szabályait! Ami biztosabb, figyelj a hasszurkára, de leginkább a nyálkára! Az egy biztos jel!!! Mindenesetre akciózzatok, mert ha holnap lesz peteérés, arra a mai szex már "érvényes"! Sok sikert!
Dobd ki azt a vackot! Nekem össze-vissza páfrányozik. Mensi elõtt 3 nappal is pl.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.:)

S. O. S! 7 hetes terhes vagyok, es ma az orvosom magas vernyomasra Valeriant irt fel amibol be is vettem 2 szemet mar. De aztan azt olvastam hogy nem ajanlott terhesseg alatt! Ti szedtetek-e terhesen vagy tudtok tanacsot adni ez ugyben?

Nagyon fontos lenne,mert mar tiszta ideg vagyok ugyanis volt 4 eve egy vetelesem es akkor is szedtem.....Lehet hogy akkor is ez volt a baj? :(

Legjobb válasz: A nõgyógyász írta?

A nõgyógyász írta?
Én azonnal elmennék kardiológushoz, nem is értem miért nem oda küldött. Egy nõgyógyász nem a keringésirendszer szakembere.
a helyedben elmennék a háziorvosomhoz, és megkérdezném, hogy õ mit gondol errõl, na meg valóban, magas vérnyomásra több napon át tartó mérések után írnak fel gyógyszert. Addig is, amíg nem jutsz el a házidokidhoz, esetleg lemennék egy patikába és kérnék valami homeos bogyót, mert az ártani nem árt, és a patikus tutira tud ajánlani valamit, amit kicsit megnyugtat, mert lehet, hogy attól magas a vérnyomásod.
10-s vagyok megint.Mi a helyzet?nem válaszoltál arra, hogy írt-e fel sárgatestpótlást a nõgyógyi.Fontos lenne, fõleg a vetésed miatt is, s több értelme is van, mint a vérnyomáscsökkentõvel szarakodni.S csak az elsõ 12 hétben kell szedni, a megtapadást segítené.Hormon, nem gyógyszer.
A kérdező hozzászólása: Nem irt fel, de az mit csinal vagy miben segit? Veny nelkul is kaphato?
Elõzõ vagyok.Abban segít, ha kevés vmi miatt a sárgatested, ami sokszor elõfordul, akkor kevesebb jut a babának, vagyis, ha eszed, hüvelybe rakod többféle van)nagyobb az esély, hogy megmarad.Nekem a prof Szegeden és a Kaáliban is egybõl írta fel.Csak nõgyógyi írhatja. Az Utrogestan, Duphaston szájon át, Crinone hüvelykúp.Utrogestan, Duphasto kb.3000Ft/doboz, amibõl 3*1 kellhet.egyben asszem 20db van.Tehát nem olcsó, míg a Crinone kb.másfélszer drágább, de abból elég napi egy.Bocs, hogy ezt írom, de szerintem a nõgyógyid nem a legjobb, ha van lehetõség válts, ráadásul vetéltél is és ennek ellenére sem foglalkozik veled normálisan.Hidd el tudom mit beszélek, mire a Kaáliba jutottam 3 nõgyógyászt fogyasztottam el.4 évig vártam a semmit, mire az egyik orvostanhallgató javasolta a Kaálit, mivel mindkét oldalam zárt volt.A dokim egy szóval sem, pedig pénzt is kapott.Remélem jó döntést hozol, már csak a babád miatt is fontos.
Linkeltem egy oldalt.Elõzõ vagyok.[link]
A kérdező hozzászólása: Az eggyik baratnom mondta hogy neki megmaradt 10 szem Dufaston amit a terhessegenel irt fel neki az orvos, es ha kell ideadja.Tehat nem kellene orvosi recept hozza, csak azt nem tudom elkezdhetem-e orvosi javaslat nelkul szedni? Nem okozhat semmi gondot?
Szia! Soha ne szedj be másnak felírt gyógyszert.Lehet, hogy neki jó volt, Neked meg ártani fog. Olvasd csak el a leírását a neten.Érdemesebb lenne a gyógynövényeket kipróbálnod, azoknak nincsenek ilyen káros mellékhatásaik és a babádnak sem ártanak.
Remelem, meg nem kezdeted el a duphastont. Ez nem jatek! Ha elkezded, minimum a 12. Het vegeig folyamatosan szedni kell, es utana mindig csokkentve az adagot kb. egy het alatt lehet teljesen elhagyni. Ha most beveszel 10 szemet es hirtelen abbahagyod, hianyozni fog a bevitt hormonmennyiseg (amire nem is biztos, hogy egyebkent szukseged van) leesik a progeszteron szinted, ami veteleshez vezethet.
Nem értelek, mibõl tartana elmenni a háziorvosodhoz?? Ahelyett, hogy másnak felírt gyógyszerrel meg a guglival próbálod kezelni magad, látogasd meg a háziorvost és ha õ is úgy ítéli, felír neked vérnyomáscsökkentõt. Nem játék a vérnyomás, ha magad miatt nem is, a kis magzatod miatt mindenképp menj el.
A kérdező hozzászólása: Akkor is van ra esely hogy az elozo terhessegem sargatest elegtelenseg miatt szakadt meg, ha mar egyszer volt egy maximalisan problema mentes terhessegem? Marmint ugy ertem hogyha az elso terhessegemnel normalisan termelte a szervezetem attol lehet meg hogy masodszorra mondjuk nem fogja? Mert nekem mar van egy 8 eves lanyom akivel a terhessegem szinte egy csoda volt, egyatalan semmi problema nem merult fel.Sem rosszullet, sem vernyomas......most pedig minden osszejott.
21, 23 vagyok.Nálam elõször Utro volt, aztán a 2. terhességnél szintén, de 3 hét után szarul voltam tõle, így Crinone-ra váltottunk, most meg Duphaston van.Nincs különbség szerintem abban, hogy melyik doki mit ír, csupán, hogy melyiket preferálja jobban.De telnek a hetek, menj már el nõgyógyihoz, ezt a gyógyszert simán kiírják, látod a barátnõd is kapott.Ne itt várd tõlünk a megoldást, menj és intézkedj, ha azt érzed, hogy szükséged van rá, hogy megnyugodj.10 szem az tényleg kevéske.
elõzõ vagyok.Nyilván, hogy a nagylányod születése, foganása 9 éve volt, ez alatt az idõ alatt te is baromi sokat öregedtél, bocsi, nyilván a szervezeted sem úgy reagál, de szerintem ez legyen a legnagyobb gond.A vetélés okát már nem fogod megtudni, hiába is agyalsz rajta, csak pozitív gondolatok, csak "annyi"a dolgod, hogy a 12. hétig kitarts és tedd meg amit emberi erõvel meg lehet tenni a babáért.Ennyi.
Sziasztok! A valeriana gyógynövény tartalmú nyugtató. Magas vérnyomásra ajánlott, ha nincsen mögötte szervi gond. Magas vérnyomás lehet pusztán idegeskedéstõl is, amire ez hatásosabb, mint egy bármilyen béta blokkoló. Ne járjunk orvoshoz, ha utána itt kérünk tanàcsot, mit szedjünk be...
Vèrnyomàsodra figyelj mindenkèpp, nekem nagy gondot okozott hogy nem kezeltèk idõben!!!!
Két szemtõl semmi bajod nem lesz. Viszont, ha csak most volt magas a vérnyomásod egy alkalommal, akkor miért írt fel gyógyszert? Gyógyszert akkor szoktak, ha többször magas vérnyomást mérnek és akkor is Dopegytet.
Bevette a leszarom tablettát... :( Nagyon szorítok Nektek!
Az orvosod jobban tudja ! Sokszor írnak fel olyan gyógyszert, ami nem ajánlott terhesség alatt. De a kockázat kisebb gyógyszerrel, mintha kezeletlenül maradsz. Ne stresszelj és bízz meg az orvosodban.
A valeriana nem nyugtató? Magas vérnyomásra dopegitet szoktak írni. Az gyenge vérnyomáscsökkentõ, nekem azt írták.
A kérdező hozzászólása: Igen a nogyogyasz irta fel, de ha tenyleg nem ajanlott inkabb nem szedem......
Ledoktoráltál? Ha nem, akkor azt szedd, amit az orvosod felírt ! Többet ártasz mint használsz ha nem szeded !
Nekem terhesség alatt a magas vérnyomásra a dopegitet írta fel a doki.
Hát elég érdekes hogy ezt írta fel magas vérnyomásra. Nem kérdezed meg a házidokidat, mit javasolna? Azért több száj...És tudjuk hogy a dokik sem tévedhetetlenek.
Holnap menj el a háziorvoshoz és kérdezd meg! Addig nem vennék be belõle, én is úgy tudom, hogy várandósság idején tiltott a macskagyökér!
Szia! Lehetõleg kerüld a gyógyszereket, különösen most.Használj inkább gyógynövényeket.
Mennyire magas a vérnyomásod?nekem antibiotikumot írt, de nem erre, én nem szedtem be, még most sem.Inkább sárgatest pótlást kellett volna írnia, ha már volt vetélésed.(Duphaston, Crinone, ...)Pihenj sokat és ne idegeskedj, és mérd otthon is a vérnyomásod.Egyébként elsõ 12. hétben nem nagyon szabad semmit bevenni.Ha tudod, szerintem ne vedd be, esetleg kérj un. táskás mérést.1 napra feltesznek egy táskába mérõt és így pontosabb az eredmény, mint egy mérésbõl.Próbáld húzni az idõt és persze figyel magad, s ha van lehetõséged menj el masszásra.Sokat segít, oldja a feszkót, izmokat.
5-nek, te biztos orvos vagy.Amit mondasz az sajnos nem igaz.Én sok évi próbálkozásunknál láttam, hogy mennyire nem érdekli a nõgyógyászokat semmi.Ha van gyerek, megy a pénz és ennyi.Ha nincs majd lesz, de nem törik magukat.Ha javasolnak vmit igenis 3-szor át kell gondolni mire döntesz, mivel nem is tájékoztatnak a másféle lehetõségrõl.Siralmas a helyzet és ha nem így lenne, nem lenne tele a gyakori, és más fórumok is.
A kérdező hozzászólása: Kizart hogy fogom szedni ezt a gyogyszert, csak azt nem tudom mennyire gond ez a 2 szem amit mar bevettem.... Es meg hogy miert nem ajanlott? Mert mindenhol csak azt olvasom hogy nem ajanlott-nem ajalnott, de miert nem pontosan?? Amugy a vernyomasomat mikor mertek eleg magas volt 160 volt a felso ertek, eros szivdobogassal.De altalaban nem szokott ilyen magas lenni, folleg nem ha itthol vagyok, akkor nyugi van...
"mert könnyen hozzászokik a szervezet, és nagy mennyiségben elfogyasztva vetélést okozhat" Ezért nem szabad! [link]
Két szem nem fog bajt okozni, ne aggódj! Menj el a házidokihoz, õ majd tudni fogja a további teendõket!
A doki biztos nem írja fel ha gondot okozna nektek. Nekem is magas a vérnyomásom, ha doki elõírja azzal csak jót akar. Ne idegeskedj mert attól is lehet magas a vérnyomásod!! Jó egészséget és boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Kicsit keresgeltem hogy miert nem lehet es eggyik helyen azt irtak hogy eddig meg nem bizonyitott teny, de a terhesseg korai szakaszaban a baba fejlodeseben tehet kart meg hogy gen mutaciot okozhat :((( Azota egy kicsit magamba zuhantam.....es megint csak az elozo vetelesem jutott eszembe, mert ugyebar a korai stadiumban ha valami nem megfeleloen feljodik a szervezet akar ugy is reagalhat ra hogy elmegy a baba, vagy ha mar eleg nagy akkor lehet szuletesi rendellenesseg.Csak remenykedni tudok hogy igazatok lessz es 2 szemtol nem fog tortenni semmi.Meghat azt sem ertem hogy egy orvos aki mar legalabb 10-15 eve praktizal, es nem mellesleg foorvos hogy-hogy nem tudja hogy ezt nem szabad?!
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat, de mar nem aktualis a kerdes, mert mar itt van velem a kis babom:-)

Tisztelt Főorvos Úr! 50 éves leszek pár hónap múlva és az utóbbi hetekben a hőhullámok és verejtékezés olyan gyakran jelentkezik, hogy úgy gondolom valamilyen kezelésre van szükségem. Sajnos depresszióm miatt évek óta Prozacot szedek és azt olvastam a Rem

Tisztelt Főorvos Úr! 50 éves leszek pár hónap múlva és az utóbbi hetekben a hőhullámok és verejtékezés olyan gyakran jelentkezik, hogy úgy gondolom valamilyen kezelésre van szükségem. Sajnos depresszióm miatt évek óta Prozacot szedek és azt olvastam a Remifemin plus tájékoztatójában, hogy ebben az esetben nem javasolt a használata. Van olyan készítmény amit ebben a helyzetben is szedhetnék?

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Mivel Ön azt említi, hogy más probléma miatt is szed gyógyszert, feltétlenül konzultáljon kezelőorvosával a további lehetőségekről. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Mivel Ön azt említi, hogy más probléma miatt is szed gyógyszert, feltétlenül konzultáljon kezelőorvosával a további lehetőségekről. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Főorvos Úr! 50 éves leszek pár hónap múlva és az utóbbi hetekben a hőhullámok és verejtékezés olyan gyakran jelentkezik, hogy úgy gondolom valamilyen kezelésre van szükségem. Sajnos depresszióm miatt évek óta Prozacot szedek és azt olvastam a Rem

Tisztelt Főorvos Úr! 50 éves leszek pár hónap múlva és az utóbbi hetekben a hőhullámok és verejtékezés olyan gyakran jelentkezik, hogy úgy gondolom valamilyen kezelésre van szükségem. Sajnos depresszióm miatt évek óta Prozacot szedek és azt olvastam a Remifemin plus tájékoztatójában, hogy ebben az esetben nem javasolt a használata. Van olyan készítmény amit ebben a helyzetben is szedhetnék?

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Mivel Ön azt említi, hogy más probléma miatt is szed gyógyszert, feltétlenül konzultáljon kezelőorvosával a további lehetőségekről. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Mivel Ön azt említi, hogy más probléma miatt is szed gyógyszert, feltétlenül konzultáljon kezelőorvosával a további lehetőségekről. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!