Találatok a következő kifejezésre: Azt mondták 28 (51 db)

Tegnap voltam orvosnál juli 29-én volt az ut menszeszem első napja azt mondta a z orvos 5 hét 2 napos vagyok pulzált a kis szive. a szülés várható időpontjához május 28-at írt . Hogy lehet ez? Nekem ez sehogy sem jön ki?

Legjobb válasz: Ha 28 naposak a ciklusaid 6 hét 5 napos vagy ma és a szülés várható ideje május 5. Szóval a május 28 nem értem. Abból a szempontból baj, ha a TGYÁSt igényelni akarod szülés elõtt 28 nappal, akkor nem mindegy h. máj. 5 vagy máj. 28. Szerintem kérdezz rá legközelebb.

Ha 28 naposak a ciklusaid 6 hét 5 napos vagy ma és a szülés várható ideje május 5. Szóval a május 28 nem értem. Abból a szempontból baj, ha a TGYÁSt igényelni akarod szülés elõtt 28 nappal, akkor nem mindegy h. máj. 5 vagy máj. 28. Szerintem kérdezz rá legközelebb.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat szerintem elszámolta ha megyek ugyis rákérdezek hogy mennyi idõs a baba illetve mikor várható a szülés
Hát ezt én sem értem.Kalkulátorba beütve már 6 hetesnek kéne lenned.Lehet u.h. alapján mondta.De a május 28-at meg végképp nem értem.
Szia. Nekem tavaly volt meg juli 29-én, és idén május 8-án szültem. Szerintem elszámolta a dokid.
Szia! Én is máj. 27. - re vagyok kiírva, és aug. 21.én volt az utolsó mensi..

Szerintetek mikorra várhatom? Doki azt mondta hogy még csak 26 hetes vagyok uh alapján de a védőnőm meg a másik doki szerint meg 28 hetes? Mensi szerint 28 hetes? !

Legjobb válasz: A fiam mensi szerint május 15-én kellett volna szülessen, de minden uh. május 26-ra mutatta, kisebb volt 11 nappal. Végül május 19-én született. Az meg, hogy mikorra várhatod, senki nem tudja neked megmondani. A 28 hetesnek megfelelõ 28 hetes gyerek is jöhet két héttel késõbb, meg a kisebb baba is jöhet elõbb. A gyerek akkor bújik ki, amikor elérkezettnek látja az idõt a megszületésre, nem foglalkozik se a doki véleményével, se az uh méretekkel, se az utolsó menstruációddal. Úgyhogy majd jön, ha akar.

A fiam mensi szerint május 15-én kellett volna szülessen, de minden uh. május 26-ra mutatta, kisebb volt 11 nappal. Végül május 19-én született. Az meg, hogy mikorra várhatod, senki nem tudja neked megmondani. A 28 hetesnek megfelelõ 28 hetes gyerek is jöhet két héttel késõbb, meg a kisebb baba is jöhet elõbb. A gyerek akkor bújik ki, amikor elérkezettnek látja az idõt a megszületésre, nem foglalkozik se a doki véleményével, se az uh méretekkel, se az utolsó menstruációddal. Úgyhogy majd jön, ha akar.
Nekem sem számolták pnotosan. 38. hétre születtek mindketten.
Valószínûleg a baba méretei 26 hetesnek felelnek meg. Két héttel a kiírás utánra várható ez alapján, aztán ez sok mindentõl függ, a baba lehet úgy gondolja mégis, h 38.hétre megszületik. Amikor jönni akar akkor úgyis jönni fog.

Ha egy fog. Gátló 28 db-os. Azt hogy kell szedni? Egy hónap nem 28 napos. Viszont azt mondta az orvos hogya mestruáció alatt is kell szedni mindennap.

még sose szedtem fogamzásgátlót..Lehet hülyeség de nem tudom.

Legjobb válasz: biztos februári a doboz

biztos februári a doboz
A kérdező hozzászólása: a Petõ intézetben szerintem már lövik a pizsit :) menj aludni sztem :D Am nem zavar hogy itt azért tesznek fel az emberek kérdéseket mert segítséget várnak? nem poénkodni kéne, meg másokat szekálni.. de ha te ettõl érzed magad jobban meg menõnek..hajrá
Kiscsillag, egy ciklus 28 nap, azaz 4 teljes hét. Egyébként nem értem, a legtöbb fog.gátló 3x21 szemes, tehát 3 hétig kell szedni majd 1 hét szünet, ezek szerint a tiéddel nem kell szünetet tartani?
te meg elhitted, hogy elhittem cuni szarkazmust vágod?
A kérdező hozzászólása: elhitted xD
nincsmit cukikám ha van még valami priviben megtalálsz
A kérdező hozzászólása: 3x 28as kiszerelés
A kérdező hozzászólása: nem! 28 van rajta!
A kérdező hozzászólása: köszi a segítséget..de tényleg!
nem 21 van rajta?
ez a lövik a pizsit téma már nem valami eredeti oltás manapság.. egyébként ha jogos/értelmes lenne a kérdés válaszolnék, de mivel ahhoz is buta vagy, hogy higyj az orvosodnak vagy konzultálj egy másikkal ezért tárgytalan az értelmes válaszadás

Akinek 28-30 hetesen azt mondták, hogy már lent van a baba feje, annak hogy alakult a továbbiakban a terhessége? Nem lett koraszülött emiatt a baba?

Legjobb válasz: Barátnõmnek feküdnie kellett otthon mert 28 hetesen beilleszkedett a feje a babának. 1-2 hétig feküdt. A 40. hétre indult csak meg a szülése.

Barátnõmnek feküdnie kellett otthon mert 28 hetesen beilleszkedett a feje a babának. 1-2 hétig feküdt. A 40. hétre indult csak meg a szülése.
Egyik rokonomnál volt ez, de neki picit nyitva is volt a méhszája hozzá, viszont így is csak 10-12 nappal jött korábban.
Nekem az orvosom azt mondta, 30 hét körül a babák kb. 60-70 %-a fordul be a helyes irányba, 35 hétre ez már kb. 90%, de még késõbb is lehetnek radikális forgolódások. Nekem most 30 hetesen éppen harántfekvésben rugdalózott, az ultrahang végére pedig fordult 45 fokot, ilyenkor még van erre helyük, bár egyre kevesebb.
Utsó vagyok, bocs, lehet, hogy be a "lent van a feje" alatt nem csak a befordulást, hanem a beilleszkedést is értetted. Na azt én nem tudom, hogy az mikor történt, szerintem nekem is 30 hét körül. Végülis, most ha jobban visszaemlékszem, a kórházban a szülésznõ az ambulancián lelkemre kötötte, hogy csak wc-re keljek fel, amúgy maradjak a seggemen, de azért olyan szigorúan ezt nem tartottam be. Azért Te ne legyél ilyen fafejû, mint én, vigyázz magadra, kívánom, hogy minden rendben legyen! Ha az orvos nagyon kockázatosnak tartaná a helyzetet, már tüdõérlelõ göncöket kapnál, hogy a babád jobb esélyekkel szülessen, de ez ugye nem áll fenn :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a megnyugtató válaszokat! :) Most már igyekszem nem stresszelni magam ezen, és remélem a kis hercegnõm még odabent marad egy jópár hétig!
Szia!Engem 30 hetes koromtol remisztgettek, hogy mindjart szülök, annyira lent van a baba feje. Erre 39 hetesen amikor szültem beijesztettek egy csaszarral, mert meg mindig nagyon fennt volt a baba, vegül siman megszültem :D nyugi, az a legfontosabb a stressz sokat arthat
Ma voltam UH-on, nekem is ezt mondták, "lent van a feje". Ami nagyon jó, ezt is hozzátették. A saját dokim is 3 hete azt mondta, hogy 3-4 héten belül koponyavégû lesz. Ez nem beilleszkedést jelent, akkor azt mondták volna, nyugi! De az elsõ babáktól elvárják vmi miatt, hogy a 32. hétig fejenállásba forduljanak. :) Én ezen nem aggódom, sõt, örültem neki nagyon, meg a dokinõ is örülve mondta, és hangsúlyozta, hogy rendben!
Szia!!Én nekem is kb ekkor mondott iylet a doki, azt mondta többet pihenjek, sétálni mindent lehet csak naponta többet pihenjek le!9 nappal jött korábban a fiam!35.-héttõl 1 ujjnyira nyitva voltam! Az hogy lennt van a baba(régi nyelven leszakadt már a hasa szülés elõtt)amikor a has tényleg lejjeb van!Nekem ezért is nem voltak légzési nehézségeim a terhesség végén(sokan ettõl szenvednek ha lefekszenek), sõt a gyomrom sem égett mert ugye a baba lent volt és nem nyomta a gyomromat!Remélem tudtam segíteni!ne ijedj, meg figyelj oda magadra ha fáradt vagy akkor pihenj, nem elsz semmi baj!Boldog babavárást!(ja és nekem még mellé sokszor keméyn volt a hasam, amire Mg-ot szedtem(bár sok midneki szerint ez is hülyeség)
A kérdező hozzászólása: Értem, csak azt nem tudom, hogy ezzel mit akartak mondani pontosan, hogy "lent van". Mert tudtommal az hogy be van fordulva, és hogy be van illeszkedve, nem ugyanaz (javítsatok ki ha tévedek, mert nem biztos hogy így van). Szóval emiatt aggódom. Meg ha csak be lenne fordulva, akkor a doki miért mondta volna, hogy feküdjek sokat? Köszi a válaszokat.
nekem is 28 hetesen mar befordult a feje. az a normalis. legalabbis a doki azt mondta. a szulest 39+6 naposan inditottak meg mert felment a vernyomasom nagyon.
nekem a fiamnál volt ez, lent volt, plusz ki is nyíltam 2 ujjnyira. Semmi nem volt, nem kellett feküdnöm, aktív voltam, nagyon is. 12 nappal jött elõbb a kiírtnál, nem bántam, szép nagy baba volt már picinek is. Max annyi elõnye van, h gyorsabb a szülés. :D Nekem legalábbis így volt.
Sziasztok! A 28. héten nekem is fejvégû volt már a babám, az ultrahangos doki csak mosolygott és azt mondta, nagyon helyes. Akkor eszembe sem volt megijedni ezen, mondjuk már a 2. gyerkõcöm, az elsõ is befordult ennyi hetesen (3 nappal szültem elõbb a kiírtnál :) ) Szóval szerintem nem kell aggódni, ha jól vagy. 35 h kismama
Nyugodj meg, ha beilleszkedett a feje azt mondják, mert az ebben a korban veszélyes még. Anno nekem 28 hetes uh mondták, hogy befordult a baba, megkérdeztem ez mit jelent, azt mondták, hogy semmit, reménykedjem, hogy így is marad... Azóta sincs semmi, a koponya nem ékelõdött be, a baba fejjel lefelé van. 38h km.
A kérdező hozzászólása: Köszi az újabb válaszokat is! Az a baj, hogy magam sem tudom, hogy csak be van-e fordulva, vagy be is illeszkedett, mert az uh-s doki csak annyit mondott, hogy lent van a feje. Hirtelen azt se tudtam mit mondjak erre, és meg se kérdeztem meglepõdöttségemben hogy ez most mit jelent pontosan. Aztán beszéltem a saját dokimmal, õ azt mondta, hogy ne ijedjek meg, ez még nem baj, de sokat feküdjek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! A méhszájam még zárt, úgyhogy bízom benne, hogy nem lesz semmi baj. Nekem is sokat kell feküdnöm.
Nekem 24 hetesen már fejvégû volt a babám és 28 hetesen is. A doki szerint ez jó, de nem mondta hogy pihenjek többet. Nekem ettõl függetlenül ég a gyomrom és nehezen kapok levegõt, evéskor meg nagyon hamar megtelik a gyomrom. Szerintem neked is csak azt mondták hogy fejjel lefelé fekszik és nem azt hogy be van illeszkedve, de azért legközelebb kérdezz rá... 30hkm

Én 28 hetes vagyok (első kisbabámat várom. Szerintetek ha a doki azt mondta, hogy nagyon lent van a baba feje, zárt a méhszáj, akkor van arra esélyem hogy ne kelljen végig feküdnöm? A méhszájam zárt maradhat még jó pár hétig?

Magnéziumot szedek 3x2 (az elejétől fogva, mert nem indult simán a dolog), ágynyugalomra ítéltek és nem mehetek már dolgozni.

Legjobb válasz: Szia! Én 38 hetes kismama vagyok :) Anyukámnak az imént olvastam fel a kérdésedet és mesélte ö pont ugyanigy volt velem és nagyon könnyen megszült a 39.héten pedig azt mondták neki fenn áll a kora szülés! Sokat pihenny naponta sétálj egy picit de csak amennyi jól esik és utána feküdj vissza. Stressz mentes baba várást :)

Szia! Én 38 hetes kismama vagyok :) Anyukámnak az imént olvastam fel a kérdésedet és mesélte ö pont ugyanigy volt velem és nagyon könnyen megszült a 39.héten pedig azt mondták neki fenn áll a kora szülés! Sokat pihenny naponta sétálj egy picit de csak amennyi jól esik és utána feküdj vissza. Stressz mentes baba várást :)
A kérdező hozzászólása: Szia! Nagyon szépen köszönöm a válaszodat. Tényleg megnyugodtam. Sajnos én elég stresszelõs vagyok, mindig idegeskedek valamin, de ezen próbálok változatani. Mégegyszer köszönöm! Nyugodt babavárást, és könnyû szülést kívánok!
100%-ra megmondják.
100%-ra mondják. De csak amiatt ne csináltass amniot, h megnézzék milyen nemû a baba. Kockázatos.
100%
Arra gondolsz, hogy az amniocentézis által megállapított nem mennyire biztos? Az 100%-ban, hszen kromoszómavizsgálatról van szó. A rendellenességek tekintetében pedig 99%-os. Ha itt lányt mondtak, akkor veheted nyugodtan a rózsaszín ruhákat :)

Miért nem akarja megtartani a lányom a babát? 28 éves és 6 hetes terhes azt mondta neki nem kell gyerek elveteti. A párja azt mondta akkor elhagyja.

Nem tudom megérteni mindenük megvan.. És korban is jó hogy gyereket vállaljon. Én is szeretnék unokát miel?tt meghalnék. Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Na ezt pont az a kérdés, amit nem itt kell feltenni, hanem mondjuk a lányoddal kellene kommunikálni...

Na ezt pont az a kérdés, amit nem itt kell feltenni, hanem mondjuk a lányoddal kellene kommunikálni...
Hogy miért nem akarja, azt vele kéne megbeszélni, de azzal egyetértek, hogy nem akar, akkor inkább ne legyen.
Az hogy te mit szeretnél az sokadlagos kérdés. A lányodnak és a párjának kell eldönteni megtartják-e. Viszont a "miért"-et csak és kizárólag tõle fogod megtudni, mi honnan tudnánk miért jutott erre a döntésre. Kommunikáció ... sok mindet megold.
OFF Egy nõ igenis jól teszi, hogy nem a párjának vagy az anyukájának szüli a gyereket, hanem magának. Tehát csak akkor vállaljon gyereket, ha úgy érzi, teljes szívébõl akarja. Másrészt nem értem hogy lett terhes ha nem akar gyereket....
Ez a lányod dolga. Õ lesz a felelõs elsõsorban a gyerekért, nem Te. Magának szüli, és nem azért, hogy neked legyen unokád, és mert már a "kora is ott van". Lehet számtalan oka, amiért így döntött, de ez az Õ döntése, és tiszteletben kell tartanod. Lehet, hogy a párjával nincsenek is olyan jól, erre mutat az, hogy a férfi azzal zsarolja, hogy elhagyja. Felnõtt nõ a lányod, el tudja dönteni. Megvan rá az oka, hidd el!
Most ha nem akar akkor minek legyen gyereke? Jobb volna, ha szülne és utálná a gyereknevelést?
Õ mit mondott miért nem akarja a kicsit?
hogy lehet egy 28 éves nõ annyira eszetlen, hogy teherbe esik????
Te nevelésed. Engem anyám arra tanított, hogy egy magzat is élet. Lehet, hogy a karrier miatt?
Neki nem kell gyerek...hát szép, mondhatom. Pedig nem csitri már. A nem kell, az vajon "most nem kell", vagy "soha nem kell"? Mondjuk megkérdezhetnéd tõle, hogy miér nem kell neki.
17:29, nem hinném, hogy undorító lenne. Az abortusz helyett pedig, ha már egy nõ egyáltalán nem akarja megtartani a gyerekét, az örökbeadást javaslom.
Tök jó felvetettem egy lehetséges okot és lepontoznak. Olyan elképzelhetetlen, hogy nem a párját képzeli el a gyereke apjának?
Örökbeadás? Valóban jobb a gyereknek, ha évekig nevelõintézetben van, ha meg végre családhoz kerül, akkor gondolkodhat rajta, hogy miért nem akarta õt az anyja. Fantasztikus kilátások.
Örökbeadás alatt azt értem, hogy hogy már a megszületése után azonnal nevelõszülõkhöz kerüljön, nem pedig nevelõintézetbe.
És már megint nem a kérdésre válaszol senki.
Szerinted a válaszolók közül ki ismeri a lányt, és ki tudja, miért nem akarja megtartani, nagyokos?
Elhiszem, de megint abortusz és örökbefogadás csatája megy. Köze nincs a kérdéshez.
Lehet, hogy nemes egyszerûséggel még nem készült fel az anyaságra, vagy megijedt a felelõsségtõl, nem tudom. Miért nem kérdezed meg tõle?
Szia! Talán egyszerûen nem akarja. Én is ismerek ilyen nõt, visítva sírt, mikor megtudta, hogy terhes, annyira nem akarta, pedig 27 éves. Az anyaság egy ösztön és egy visszacsinálhatatlan életforma. Ha vállalja nincs visszaút. Nem mellesleg egy életre szóló hatalmas felelõsség. Valóban fogyóban a magyar, de ez még nem indok arra, hogy valaki egy életen át boldogtalan legyen, boldogtalan szülõnek pedig boldogtalan a gyereke is. Szóval ne ítéld el a lányod rögtön, könnyen lehet, hogy ezt tartja a legjobb megoldásnak.
Üljetek le és beszéljétek meg hogy miért nem akarja. Ismerõsömnek is ezt mondta az akkori párja h elhagyja ha ab-ra kerül a sor, szülõk azt mondták kitagadják Ha megtartja. Igy legyen okos... Igy aztán a családját választotta.. Srác elhagyta. Ma nem lehet gyereke.. (20éves volt) most 25
A tegnapi 16:58-as vagyok. Ezt érdemes megnézni, és a hozzá hasonlókat: http://www.youtube.com/watch?v=0g2ZW6Xx4io
Utolsó te kiben próbálsz bûntudatot kelteni? Most komolyan egyáltalán mi köze ennek az egész kérdéshez? Azokon az UH felvételeken ráadásul nagyon nem be nem töltött 12. hetes magzatok vannak. Csak tudnám mire volt jó az neked, hogy a kérdezõnek ezt megmutattad.
Nekem nem volt abortuszom, de akkor is bûntudatom volt, ahogy néztem. De, akkor is megtudom érteni aki ezt választja, mert van mikor nem nagyon tud választani.
Igen, meg vannak olyan nõk is, akik terrorizálják, sértegetik, meg a pokolba kívánják a nem kívánt gyerekeiket. És vannak olyan gyerekek, akik nap mint nap hallják, hogy "Bár ne hoztalak volna a világra." És vannak Rivotrilon élõ anyukák is, akik huszonévesen mélyen depressziósak. Csak nem mutatják, mert elítélné õket a társadalom. Sz.ar embernek, rossz anyának bélyegezve.
Elég undorító dolog lenne megszületni a gyerekével a babát, hogy nekiadja.
A 16:58 vagyok megint. Tényleg, azt nem tudnád megoldani, hogy Te vedd magadhoz a kicsit? Több nagymama megteszi ezt.
Én viszont egyetértek veled, kérdezõ. Az abortusz, pláne ilyen esetben, mint a lányodé, szerintem is bûn. Egy tanács: A nõvérem házasságon kívül került másállapotba, és már akkor szakítófélben volt a párjával. Férje tehát nem volt, jó állása, pénze viszont igen. Elõször õ se akarta megtartani a magzatát, de többen is mondtuk neki, hogy próbálja meg. A gyereke már 15 éves, majdnem kitûnõ tanuló, és nagy örömöt jelent az anyjának. Már is nem is lenne hajlandó beismerni, hogy eleinte el akarta vetetni! Ezt tehát elmondhatod neki.
Én nem akarnék egy olyan anya gyereke lenni, aki eredetileg nem akart engem... Így tényleg jobb, ha elveteti. Amúgy meg ne erõszakold rá magad a lányodra, nem a te gyereked lesz, nem te szülöd meg, nem neked kell felnevelni. Másoknak ne szüljön gyereket.
A kérdező hozzászólása: Most telefontált nekem a párja.. Még nem volt alkalmam személyesen beszélni vele majd a hétvégén messze lakik tõlem.. Fogalmam sincs hogy miért nem akar..
Majd kitaláljuk a lányod gondolatát hogy miért nem akarja megtartani a gyereket, csak telepátia kérdése.Érzem ahogy átjönnek a gondolatai, azt sugallja ha megszüli a párja elhagyja.Hiába 28 éves a fajfenntartás és az anyai ösztönök éretlenek benne.Gondold át nem rontottál-e el valamit a nevelésénél, vagy esetleg negatív mintát látott otthon tõletek.
Ha te nem tudod, mi honnan tudjuk? Egyébként már szültél te is. Nagyon jó tudod, hogy az, hogy ideje lenne és, hogy van párja meg mindenük megvan az nagyon, nagyon kevés ahhoz, hogy valaki gyereket vállaljon.
A párja azért telefonált, hogy a gyerekrõl beszéljetek? Ne kerítsétek már be így a lányodat, hogy a háta mögött az õ anyaságát boncolgatjátok! Mi köszönet lesz abban, ha az érzelmi nyomásotokra megtartja a gyereket, és esetleg depresszióba esik? Vagy utána elválnak? Hagyjátok békén a lányt! Õ az Anya, neki lesz a legnagyobb felelõssége. Ne gondolkodjon senki az Õ fejével, és ne kezeljétek úgy, mint egy cselekvõképtelen kis pisist.
16:58 vagyok. A válaszokat nézve nem csoda, hogy kihalófélben van a magyarság...
Nem a magyarság fennmaradásáért szül egy nõ, hanem azért, mert gyereket akar. Vagy, ha azért szül, hogy gyarapodjon a magyar, akkor ott nagy baj van.
16:58 vagyok megint. Akkor ott nagy baj van???? HOGYHOGY? Egy fecske nem csinál nyarat, szokták mondani, de sok kicsi sokra megy. Érdemes megnézni a hazai népesedési mutatókat.
Én szülnék a magyar államnak, csak aztán nevelje is fel...
Nem lehet, hogy nem biztos a párjában, lehet már nem szereti annyira, hogy szüljön neki.
Szóval a lányod vállaljon gyereket, mert te babázni akarsz? Miért nem szülsz akkor te?
Egy nép, így a magyar is, elõbb-utóbb eltûnik akkor, ha fogy. A nõvérem esete mutatja, hogy könnyen lehet, hogy ha el akarja elõször vetetni, a megszülése után nagy boldogságot okozhat. Továbbá, vannak olyan állapotos nõk, akik örökbe akarják adni a gyermeküket, miután megszülik, a kórházi ágyon viszont visszakövetelik maguknak!!
Elég szomorú helyzet..fõleg azért, mert én pl. évek óta örökbefogadásra várok.. Szomorú, hogy oda megy a baba, ahol nem várják..oda meg nem, ahol igen:(

28 hetes vagyok, most jöttem az orvostól és azt mondta, hogy 1 ujjnyira nyitva vagyok? !

Kicsit megijedtem,hogy el?bb meg lesz a picim. Valakinek volt ennyi id?sen ilyen? Meddig húzta ki? Azt mondta pihenjek de sokat nem tudok mert van egy örök mozgó 3 éves kisfiam.

Legjobb válasz: Gondolom, azt is mondta (legalábbis kellett volna mondania), hogy többedik szüléskor, fõleg ha a két szülés között nem telt el sok idõ, a méhszáj már nem annyira erõsen tart, mint az elsõ terhességkor. Nekem a 4. babával már a 24. héttõl nyitva volt 1 ujjnyira. Nekem is több pihenést javasolt a doki, de ugye ez gyerekek mellett nehezen kivitelezhetõ :) Szóval: annyit tettem, hogy igyekeztem nem hosszú ideig állni egy helyben és ha éreztem, hogy fáradok, lepihentem. Még így is csak a 38. héten szültem. Ez meg ugye teljesen normális idõ , fõleg, hogy a nagyok is a 38-39. héten születtek :) Pihenj, amennyit tudsz, lehetõleg ne idegeskedj és esetleg szedj magnéziumot! Minden jót!

Gondolom, azt is mondta (legalábbis kellett volna mondania), hogy többedik szüléskor, fõleg ha a két szülés között nem telt el sok idõ, a méhszáj már nem annyira erõsen tart, mint az elsõ terhességkor. Nekem a 4. babával már a 24. héttõl nyitva volt 1 ujjnyira. Nekem is több pihenést javasolt a doki, de ugye ez gyerekek mellett nehezen kivitelezhetõ :) Szóval: annyit tettem, hogy igyekeztem nem hosszú ideig állni egy helyben és ha éreztem, hogy fáradok, lepihentem. Még így is csak a 38. héten szültem. Ez meg ugye teljesen normális idõ , fõleg, hogy a nagyok is a 38-39. héten születtek :) Pihenj, amennyit tudsz, lehetõleg ne idegeskedj és esetleg szedj magnéziumot! Minden jót!
Nekem a ket szulesem kozott 14 honap volt csupan, a masodik terhesseget eleve megrovidult mehszajjal kezdtem (a doki azt mondta, hogy ez normalis). Majd 28. heten nyilt egy ujjnyira. Semmi extra teendo nem volt, fekvesre sem iteltek, korhazba sem kellett emiatt bemennem (hala Istennek), eltiltva sem lettem semmitol. A magneziumot emeltuk annyira, hogy ne legyenek kemenyedeseim gyakran. En a 39. heten szultem. Hasonlo jokat neked is. Az en dokim egyaltalan nem izgult emiatt es igy en sem.
Kihúzhatod hónapokig is, de lehet, hogy csak hetekig... Nem lehet tudni. Reméljük azért még sok idôd van hátra, de tényleg pihenj, amennyit csak tudsz. Szedj magnéziumot, igyál sok folyadékot, mást nem nagyon tudsz tenni.
azt mondta hamarabb fogsz szülni?.. szerintem nem elõírás ha nyitva van a méhszájad még húzhatod napokig...
Nem tanácsolt kórházi felvételt?Nekem 35 hetesen volt 1 ujjnyi a méhszájam és azonnali kórházi felvétel történt. 1 hétig voltam kórházban, ebbõl 3 napig ment az infúzió, h szûnjenek a méhösszehúzódások. Ha nem kell befeküdnöd, akkor kérj a családtól segítséget, semmi házimunka és ha lehet minél többet vigyázzon valaki a gyerkõcre, h te tudj pihenni, ugyanis legalább a 37.hétig jó lenne kihúznod. Remélem nem lesz semmi gond!védõnõ
A szülészeten ahol dolgozom 28 hetesen ilyen méhszájjal befektetik a terheseket, és csak 34-35. héten engedik haza.
A kérdező hozzászólása: Napokig? Még több mint 2 hónap van hátra. Nem mondta hogy elõbb fogok szülni csak a pihenést mondta.
elnézést :) hónapot akartam írni elsõ voltam szóval hónapokig húzhatod :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nagyon eltérõek. Nem kell befeküdnöm és nem lettem eltiltve semmitõl. Csak pihennem kell és növelte a magnézium adagomat. Remélem még jó pár hétig bent marad a picikém.
Ha többedszer szülsz, eleve nem olyan a méhszáj állapota, mint elsõ szüléskor. Igen, elsõ terhességnél, ha korán kezd nyílni a méhszáj, befektet(het)nek. De ha már van otthon egy kicsi, ez nem valószínû, legalábbis az orvos nagyon meggondolja. Amíg csupán a külsõ nyílik, ne félj!

28 hetes kismama vagyok! Védőnőm tegnap azt mondta, hogy kicsi a hasam és nem hízok szinte semmit csak fogyok és ha ezt így folytatom akkor hamarabb fogok szülni? Ez tényleg igaz?

Legjobb válasz: Ne aggódj, nem a védõnõk döntik el (szerencsére) hogy mikor fogsz szülni, hanem a baba. Nekem is mindig mondta a védõnõm, hogy "óóóó, milyen csinos vagy, nem is híztál semmit", aztán valahogy csak felcsusszant az a 16 kiló :-)))) mondjuk szerencsére le is ment a szoptatásnak hála 23kg...

Ne aggódj, nem a védõnõk döntik el (szerencsére) hogy mikor fogsz szülni, hanem a baba. Nekem is mindig mondta a védõnõm, hogy "óóóó, milyen csinos vagy, nem is híztál semmit", aztán valahogy csak felcsusszant az a 16 kiló :-)))) mondjuk szerencsére le is ment a szoptatásnak hála 23kg...
Szerintem, ha az UH-n úgy látják, hogy a babád szép ütemben fejlõdik, nincs okod aggódni. Én összesen 6 kg-t híztam egész idõ alatt, ebbõl 3 volt a kisfiam. 53 kg-ról indultam, most 48 vagyok, 11 héttel a szülés után. A babám pontosan idõre érkezett. Ja, és az egyik CTG-n találkoztam egy kismamával, akinek 37 hetesen nem volt akkora hasa, mint nekem 27 hetesen. Lehet, hogy a feneked felé hordod a babát, és ennyi az egész.
Ne hogy ám már a hasad mérete döntse el. Ha tényleg szépen fejlõdik a baba akor nincs okod izgalomra.
az számít, amit az orvos mond. A védõnõk sokszor túl ijesztgetik az embert sajnos.
Ha az orvos azt mondta, hogy minden eredményed jó, akkor biztos nincs baj, de esetleg menj el egy másik dokihoz is!
próbáld meg az ovulációs mikroszkópot
A kérdező hozzászólása: nem tudtok magyar nyelvü Jónás naptárat?
szerintem az rosszabb lenne, ha rövid lenne a ciklusod. lehet peteérésed, bár azt nem tudom, hogy mitõl nyúlott így meg a ciklusod. hõmérõzöl? az talán (ovuteszttel kombinálva) megmutatja, hogy van-e peteérésed. az meg biztos csak jó lehet, ha elevitet szedsz. mondjuk én más vitaminokat szedek 25 éves feleség, 16 hónapja próbálkozunk és semmi (ill.de! örökbefogadunk!:) )
Ovuteszt és szerelem.
Szia! Nekem is rendszertelen volt a menzeszem, és akkor próbálkoztunk a párommal, mikor éreztem szúrkálást a petefészkeim körül. Gondoltam, akkor van peteérésem. Ilyenkor az együttlét után azonnal felemeltem a lábaim, kipárnáztam magam és legalább 1 órán keresztül úgy maradtam. Sikerrel jártunk!! Neked is ezt kívánom!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!