Találatok a következő kifejezésre: Azt mondják van a hasam. és (8 db)

37 hetesek vagyunk. Ha mindennap majdnem ugyanabban az időpontban görcsöl a hasam és elég sokáig tart, azok a jóslófájások? Sokan azt mondják, hogy nagyon lent van már a hasam. Azt jelenti, hogy nemsokára szülni fogok?

Legjobb válasz: Rakd a melled alá a tenyered víszintesen és ha egy tenyérnél jobban lent van a hasad akkor hamarosan itt az idõ,ezt régi öregek mondták nekem,5-ször szültem és mindeggyik babánál igaz volt.Lehetséges hogy jósló fájásaid vannak bár azok nem egyszer jelentkeznek naponta hanem többször,de az is lehetséges hogy a baba ékelõdik be és felkészül arra hogy a világra jöjjön.Ha mégis jóslófájások az akár eltarthat még akár 1-2 hétig is.Könnyû szülést kivánokneked.

Rakd a melled alá a tenyered víszintesen és ha egy tenyérnél jobban lent van a hasad akkor hamarosan itt az idõ, ezt régi öregek mondták nekem, 5-ször szültem és mindeggyik babánál igaz volt.Lehetséges hogy jósló fájásaid vannak bár azok nem egyszer jelentkeznek naponta hanem többször, de az is lehetséges hogy a baba ékelõdik be és felkészül arra hogy a világra jöjjön.Ha mégis jóslófájások az akár eltarthat még akár 1-2 hétig is.Könnyû szülést kivánokneked.

Azt mondják lennt van a hasam. és olyan hirtelen kell pisilnem, ha nem tudnék azonnal elmenni talán be is pisilnék. Ezekszerint akkor lenn van tényleg a baba, és nyomja?

34hetes vagyok, 4-5 napja mensi szer? görcseim is vannak, ma éjjel akárhányszor felébredtem görcsöltem és a derekam is nagyon fájt.

Legjobb válasz: Ezek valószínûleg jóslófájások. Nekem is szokott fájni a derekam és gyakran kell pisilnem. Én 3x2 magneB6-ot szedek és feküdnöm kell, mert már elkezdett kinylni a méhszájam. Pihenj sokat!!! 35 hetes kismami

Ezek valószínûleg jóslófájások. Nekem is szokott fájni a derekam és gyakran kell pisilnem. Én 3x2 magneB6-ot szedek és feküdnöm kell, mert már elkezdett kinylni a méhszájam. Pihenj sokat!!! 35 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: köszi, magne b6-ból nekem is kell szednem 3x2-öt.2hete még zárva volt a méhszájam, 2hét múlva megyek újra, addig nem tudom sajnos, hogy nyitva vagy zárva vagyok:( boldog babavárást neked is
Szia! Szerintem azért hívd fel a dokit. Lehet, hogy elõbb megnézne, mint két hét múlva. Ja, és egy ismerõsömnek hasonló helyzetben még azt mondták, hogy ne simogassa a hasát (túl hamar lennt volt a hasa, és féltek, hogy beindul a szülés). Mindenesetre az lenne a legmegnyugtatóbb, ha a doki mondaná meg mi van, és mit tegyél.

34+4 hetes kismama vagyok. Naponta szokott folyni a tejem, a pici sokat mozog és van hogy kellemetlen érzés. A méhszájan 2100-as. Azt mondják hogy lent van a hasam. Lehet ezekből a jelekből előbb baba?

Legjobb válasz: Újra az elsõ vagyok. Még annyi, hogy az, hogy valakinek mennyire van lent a hasa, az alkati kérdés is. Sok kismamát ezzel "hülyítenek", hogy már lent van a hasa, biztos szülni fog, mégsem szül még hetekig. Sok kismamának meg fent van a hasa, mégis szül... Nekem is azt mondták mindig, hogy hamarabb fogok szülni, aztán alig lehetett kirobbantani õket... Ettõl függetlenül lehet, hogy te hamarabb fogsz szülni, de ez teljesen kiszámíthatatlan. A tejcsi csorgás pedig ilyenkor már normális. Kellemes babvárást és könnyû szülést!

Újra az elsõ vagyok. Még annyi, hogy az, hogy valakinek mennyire van lent a hasa, az alkati kérdés is. Sok kismamát ezzel "hülyítenek", hogy már lent van a hasa, biztos szülni fog, mégsem szül még hetekig. Sok kismamának meg fent van a hasa, mégis szül... Nekem is azt mondták mindig, hogy hamarabb fogok szülni, aztán alig lehetett kirobbantani õket... Ettõl függetlenül lehet, hogy te hamarabb fogsz szülni, de ez teljesen kiszámíthatatlan. A tejcsi csorgás pedig ilyenkor már normális. Kellemes babvárást és könnyû szülést!
Ezek közül egy jel sem jelenti mindenképpen azt, hogy hamarabb lesz baba! Nekem az elsõ, második babámnál is jó pár héttel a szülés elõtt ilyen volt a méhszájam, mégis idõben jöttek, a harmadikkal pedig már a 26. héten 2100-as értékem volt, onnantól folyamatosan nyílt, mégis indított szülés volt 39 hetesen.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors választ

Holnap leszek 35 hetes kismama! Azt mondják már leszállt a hasam és azt vettem észre hogy a köldököm körül véraláfutásos a böröm! Mitöl van ez?

Legjobb válasz: Nekem is ilyen volt, sajna végigrepedt az egész. Elõször én is véraláfutásnak néztem, nekem is a köldököm körül kezdõdött. Kenegesd ezerrel!

Nekem is ilyen volt, sajna végigrepedt az egész. Elõször én is véraláfutásnak néztem, nekem is a köldököm körül kezdõdött. Kenegesd ezerrel!

170cm/54kg vagyok, lapos a hasam, szépek a lábaim, van mellem, a popsim meg formás, és nem kicsi kategóriába tartozik. Azt mondják nőies. Nem óriási, de azért van. Fiúk, nektek ez bejönne?

Nem szeretnék úgy kinézni mint egy pornószínészn?,mert alapvet?en modell alkatom van,kivéve a fenekem..

Legjobb válasz: szia Bocsi h lányként írok de látom normális válaszra nem képesek a pasik...én is 170 cm vagyok és 54-55 kg és eddig mindenki azt mondta tökéletes :) nekem is van mellem,szépek a lábaim bár nincs fenekem a hasam +nem épp lapos de ez senkit sem zavar :) Tuti h te is bejössz a pasiknak úgy ahogy vagy bár kíváncsi lennék egy képre :) 17/l

szia Bocsi h lányként írok de látom normális válaszra nem képesek a pasik...én is 170 cm vagyok és 54-55 kg és eddig mindenki azt mondta tökéletes :) nekem is van mellem, szépek a lábaim bár nincs fenekem a hasam +nem épp lapos de ez senkit sem zavar :) Tuti h te is bejössz a pasiknak úgy ahogy vagy bár kíváncsi lennék egy képre :) 17/l
na igen tudom mirõl beszélsz :D sajna már a pasik vékonyabbak mint a lányok :S de nem nekünk kéne 40kg-ra fogyni hanem nekik felszedni 10-20kg-t ;) inkább kezd el hizlalni a barátodat de te semmiképp se akarj fogyni :) amúgy ha a pasi úgy szeret ahogy vagy ne zavarjon téged se h õ vékonyabb :) a nõvérem 100kg alacsony a barátja pedig 70kg és magas és 3 éve boldogok :) szóval nyugi :) (elõzõ voltam:)
Igen, tényleg nagyon alacsony vagy.. Nõnöd kéne. Létezik egy orvosi eljárás, neve: Csonthosszabítás, azzal 6 centit is tudnának rajtad nyujtani ha nincs kedved magadra sulyokat kötni..
Nekem nem jön be, le kellene adnod egy kicsit. Meg elég alacsony is vagy, kellene egy kicsit nyújtani a magasságodon, pl. súlyt kötni a lábadra és valahova fellógatni!
165 cm vagyok, 70 kg körül mozgok, (105-79-103-as méretekkel, szóval sok, de elv. nõies kategória) és volt már 60 kg-os "barátom" (vagy minek nevezzem), mikor vele voltam az utcán, mindig beszóltak a pasik, bunkó módon kikezdtek velem, mintha a gyerek ott se lett volna:-S Többet ilyet nem...
A kérdező hozzászólása: Ahaa:D egyet értek:) De inkább fordítva kéne lennie, jól jönne a csajoknak egy ilyen képesség:D(vékonynak maradni) Már nem járunk, de úgy hiszem tetszettem neki úgy is:)
A kérdező hozzászólása: Kösz, aranyos vagy:D Hát, azt mondják eléggé jó vagyok, csak a volt barátom nagyon vékony volt, 180 cm és 65kg..lehet nem tûnik kevésnek, de én nõies vagyok, õ meg..hát ne firtassuk..:D szóval eléggé hülyén néztünk volna kint strandon egymás mellett, a vékonyabb pasik miatt elbizonytalanodik az ember lánya, még ha jól is néz ki xÐ
A kérdező hozzászólása: na, persze, kösz a normális válaszokat..
A kérdező hozzászólása: 170 cm az a mi "közösségünkben" elég magasnak számít, ha felveszek egy magassarkút már a legtöbb fiúnál magasabb vagyok.
A kérdező hozzászólása: Velem is ez volt.Csak lightosabb verzióban.:)

12 éves vagyok és már vannak jelei a menstruációnak úgy értem h lassan meg fog jönni tapasztalom has fájás, szőrösödés, cici nőlés XD nem korai még? Bár azt mondják az ismerőseim h nekik is ilyen korba jött meg. Szóval nem korai még?

Legjobb válasz: Nem korai. Ki korábban, ki pedig késõbben ér. Mindenkinél eltérõ. Ismerek olyan lányt, aki már 10 évesen menstruált, és egy másikat is, akinek 18 éves korában jött meg elõször. Úgyhogy majd neked is eljön az idõd, addig is örülj, hogy nem szenvedsz a menzesz miatt. :)

Nem korai. Ki korábban, ki pedig késõbben ér. Mindenkinél eltérõ. Ismerek olyan lányt, aki már 10 évesen menstruált, és egy másikat is, akinek 18 éves korában jött meg elõször. Úgyhogy majd neked is eljön az idõd, addig is örülj, hogy nem szenvedsz a menzesz miatt. :)
Egyáltalán nem korai. Ahogy változik, fejlõdik a világ, a nemi érés is egyre korábban jelentkezik. Átlagosnak számít, ha 12 évesen jelentkezik az elsõ menstruációd. Nekem anno a 12-ik szülinapomon jelentkezett a barnás váladékozás. Így indult az elsõ, onnantól havonta jelentkezett, de már rendes vér. Nagyon büszke voltam, hogy nagylány lettem! A fejlõdésed teljesen normális ütemben zajlik!
nem, egyáltalán nem korai. viszont az sem gond, ha csak 16 éves korodban jön meg.
nem korai :) viszont nem biztos hogy megfog jönni mert ez attól is függ hogy van-e folyásod és ha van is akkor mióta? nekem 1 év folyás után jött meg a mensim :) és ismétlem: egyátalán nem korai, nálunk már majdnem az összes lánynak megjött az osztályból (6. -os vagyok) és én nekem is májusban jött meg :) 12/L
ohh elõzõ vok :) ha van már barna folyásod akkor sztem megfog hamarosan jönni :) remélem hogy nem fog fájni neked! :-) 12/L
Szia! :) Egyáltalán nem korai, hiszen sok kislány már 9 évesen menstruál. Viszont lehet, hogy Te sem mostanában fogsz menstruálni, de 16 éves korodig nem is kell aggódnod.
A kérdező hozzászólása: hát valószínû de :(( mert ilyenkor is szokott néha fájni a hasam.. :/
igen hamarosan meg fog jönni.Remélem nem leszel nagyon hasfájos!:)
A kérdező hozzászólása: sziaa :) ) sztem is ;)) köszi mindnekineeek :) 12/L
A kérdező hozzászólása: már barnás sárgás folyásom van :) ) amúgy már egy féléve van meg ez :) )
megjött azóta?

11. hétben járunk? Minden rendben van de néha belém hasit az az érzés hogy mi van akkor ha. Pl:azt mondják egy vizsgálaton nem egészséges a baba? ! Gyorsan elhessegetem és a jóra gondolok! Mit tehetek még ellene?

Legjobb válasz: Semmiképpen ne idegeskedj mert lehet hogy jobban árt a babának!Nekem 16 hetesen rossz lett az Afp eredményem,én is ideges voltam,de fölöslegesen!Csak arra kell gondolni hogy egészséges lesz a picurka!

Semmiképpen ne idegeskedj mert lehet hogy jobban árt a babának!Nekem 16 hetesen rossz lett az Afp eredményem, én is ideges voltam, de fölöslegesen!Csak arra kell gondolni hogy egészséges lesz a picurka!
Ne idegeskedj, mert az se Neked, sem a babának nem jó. Próbálj meg pozitívabban állni a dolgokhoz. Én is azt tettem. Máshogy nem lehet élni, mert az ember bele tud bolondulni az idegbe.
Szerintem ne olvasgasd ezt az oldalt, csak ha valamire kíváncsi vagy.Nem rosszból írom, mert az a jó ha minél többen rajta vagyunk ezen az oldalon, és tudunk egymásnak segíteni, de az elsõ terhességemnél nem ismertem ezt az oldalt és igazából meg sem fordult a fejemben hogy bármi gond lehet.Most már annyit olvasgattam itt, hogy még csak 8 hetes babás vagyok és már most szét vetett az ideg, hogy mi van akkor ha nekem is üres a petezsák vagy nincs szívhang.De hál istennek minden rendben van, és csak most veszem észre hogy megint itt ülök a gép elõtt.
Szerintem minden kismama így van - legalábbis a nagy többség! Én is végig aggódtam az elsõ trimesztert, a 12 hetes UH eredményig, míg a doki nem mondta ki, hogy minden rendben, senkinek nem mondtuk a családban, még én sem mertem magam beleélni, mert attól féltem, mi van, ha baj van... Tényleg nem szabadna rá gondolni, csak a jóra és a szépre, arra, hogy semmi baj nem lehet! 25+2 hetes vagyok, és most is beugranak még rossz gondolatok. Ezzel nem tudsz mit csinálni! Ha pedig megszületik a baba, akkor is ugyanúgy fogunk aggódni, csak más miatt. Ha 16 éves lesz, akkor pl hogy hazaér-e épségben a diszkóból... :-) Boldog babavárást!
Szia! Ne is gondolj a rosszara, én az elõzõ babánál úgy mentem uh-ra, hogy mi van ha baj lesz? És lett is mert nem alakult ki szívhangja ezért missed ab lett a vége. Most úgy mentem hogy tuti nem lesz semmi baj, és hála istennek minden rendben van. 14 hetes km.
csak a jóra szabad gondolni, mert a negatív gondolatok bevonzzák azt. Én úgy mentem a 12. heti UH-ra, hogy az járt a fejemben, hogy volt már egy abortuszom, egy spontán vetélésem, egy missed ab.-om és egy egészséges babát is szültem, mi jöhet még, csak egy beteg baba. Sajnos be is jött, nagyon súlyos fejlõdési rendellenességet találtak, ami nagyon ritka betegség, egy hete vették el a babámat. Bocs, nem ijesztegetni akarlak, csak én tényleg hiszek abban, hogy amire gondolunk az be is fog következni. Biztosan nincs nálad semmi baj, jó egészséget kívánok nektek!
Utolsó válaszolónak. Én a helyedben nem írtam volna ezt le ide. Ez a kismama megnyugtatásra vár, nem értem miért nehezíted meg a helyzetét. Amúgy is aggódik fél mindenki, de ha még ráadásul ilyeneket olvas. Nem kellene.

20 hetes terhes vagyok és olyan bajom van, hogy mióta terhes lettem a férjem nem igazán akar velem szeretkezni. Azt mondja azért, mert tudja hogy a gyerek a hasamban van és vigyázni akar. Hogy mondjam neki, hogy a gyereknek semmi baja nem lesz?

Legjobb válasz: Ezt sajnos nem mindegyik pasi érti meg, az én férjem dettó ilyen volt. Egyszerûen nem hitte el, hogy nem "veri fejbe" a lányunkat. Szakkönyvet tehetsz elé esetleg, hogy lássa mi a helyzet, de ez az érzés náluk belülrõl fakad, nem tudják könnyen leküzdeni ezt a félelmet. Esetleg válasszátok más módját az együttlétnek, nálunk végül ez vált be.

Ezt sajnos nem mindegyik pasi érti meg, az én férjem dettó ilyen volt. Egyszerûen nem hitte el, hogy nem "veri fejbe" a lányunkat. Szakkönyvet tehetsz elé esetleg, hogy lássa mi a helyzet, de ez az érzés náluk belülrõl fakad, nem tudják könnyen leküzdeni ezt a félelmet. Esetleg válasszátok más módját az együttlétnek, nálunk végül ez vált be.
Én is 20 hetes terhes vagyok, eleinte szeretkeztünk, de ahogy elkezdett nõni a hasam, már heti egyszer sem csináljuk.Orális szexet nem is "eröltetem" neki azt mondja hogy nem tudja csinálni mert eszébe jut hogy onnan jon ki a baba!Eszméletlen!!Azt mondom ne eröltesd, magátol kell ráébrednie!
Én most vagyok a 32. hétben. a 6. hónapig rendben volt a szex, aztán mikor látványosan nagy lett a pocakom, az én férjem is így reagált. Mivel nagyon sokat fájt a hasam, én sem erõltettem. Aztán a görcsök elmúltak, de én nem szóltam, mert nem akartam erõltetni õt /a lelkét/, de õ hozta fel, hogy jó lenne szeretkezni, csak fél. Közösen néztünk az interneten ezzel foglalkozó cikkeket, amitõl nagyjából megnyugodott-és azóta szuper minden:-) Én is a "felvilágosítást" javaslom.
IGen, sajnos sok pasi így fogja fel. Én is csak azt tudom javasolni, beszéljetek róla, olvassatok együtt róla, meséld el neki, hogy a baba jelzni, ha valami nem jó neki, támaszd alá példákkal (pl ha emelsz mocorog, viszont ha fürdesz, tetszik neki-kis hazugság is lehet benne:-)- és még az jutott eszembe, hogy vidd el magaddal az orvoshoz, hátha ha tõle hallja, jobban elhiszi-mással, de én így jártam. Ha meg nem-mert az is elõfordulhat, akkor mardnak a más módszerek.. Drukkolok:-)
Szia, a helyzet nalunk is tok ugyanez.. 33. hetben vagyok :( hiaba magyarazom neki konyvekkel, meg benabbnal benabb rajzos abrakkal, hogy a bebinek nem lesz semmi baja az egesztol, o nem hiszi el. Teljesen mashogy tekint most ram.. nem igazan nore, hanem mint a kozos gyermekunket hordo lenyre :) tobb terhes baratnommel is beszelgettunk rola, es naluk is ugyanez van. Ez ilyen pasi dolog!!!
Én is ebben a "cipõben" járok. Mindketten nagyon akartuk ezt a babát (15 hónap után sikerült), és a férjem annyira félti hogy valami baja lesz, hogy amióta megtudtuk, hogy várandós vagyok, nem szeretkeztünk. 15 hónapos kismama
Amikor én terhes lettem, akkor mindkettõnkben felmerült, h most akkor szex stop 9hónapig.Aztán kicsit utána olvastam, és találtam néhány cikket, ami elmagyarázta, h nemh stopp nincs de a bab imádni fogja.Nah most azt kellene elmagyarázni a férjednek is, h a baba is nagyon szereti a szexet, hiszen, amikor ilyen mennyiségû örömhormon termelõdik az neki is jó, meg a méhösszehúzódások álomba ringatják.Néhány kinyomtatott cikk...de ha végképp nem megy, marad a szexnek az összes többi modja.Gondolj bele, te sem tudsz úgy elmenni, ha a bucidban nincs rendbe minden.
Ha fél ettõl, zavarja, akkor bárhogy magyarázhatod neki, egyszerûen képtelen lesz teljesíteni. Inkább helyezzétek másra a hangsúlyt. Mondjuk az orális szexre.
Magyarázd el neki, hogy a baba annyira védve van odabent, hogy semmi kárt nem tehet benne. Én a második trimeszeterben úgy kívántam és élveztem a szexet, mint még soha (kivéve az elsõzõ terhességet :-))! Ha Te is így vagy ezzel, mondd el neki, mitõl foszt meg!
Én momentán örültem, hogy nem kell szeretkezni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!