Találatok a következő kifejezésre: Azt mondják magyarok, (48 db)

Azt mondják a magyar olyan nép, hogy mindig azon jár az esze, hogy portyázhatna. Én nem! Nem vagyok magyar?

Hogy a magyar azon töri folyton a fejét, hogy loghatna,, csalhatna, hogy úszhatná meg a fizetést.

Legjobb válasz: Kissé pozitívabb megvilágításban. A magyar nép sohasem adja fel. Még egy olyan országban, ahol nincs pénz, és túl magas az adó, ott is meg tud élni, mert ha kemény munkával nem tud elõre jutni, akkor megtalálja a kiskapukat, de nem hagyja, hogy megnyuvasszák. Hogy te nem ezen gondolkozol, ez talán azért van, mert még nem szorulsz rá. Ami nem baj. Talán ismered ezt az idézetet. "Ember küzdj, és bízva bízzál." Nem is értem, hogy miért nem ez Magyarország nemzeti mottója.

Kissé pozitívabb megvilágításban. A magyar nép sohasem adja fel. Még egy olyan országban, ahol nincs pénz, és túl magas az adó, ott is meg tud élni, mert ha kemény munkával nem tud elõre jutni, akkor megtalálja a kiskapukat, de nem hagyja, hogy megnyuvasszák. Hogy te nem ezen gondolkozol, ez talán azért van, mert még nem szorulsz rá. Ami nem baj. Talán ismered ezt az idézetet. "Ember küzdj, és bízva bízzál." Nem is értem, hogy miért nem ez Magyarország nemzeti mottója.
Van nemzeti mottónk?
Nem csak a magyar szeret potyázni, viszont falnak menni igen, és amikor kiderül, hogy a fal erõsebb, utána is próbálkoznak. "Én nem ezen töröm a fejem." :) "Ember küzdj, és bízva bízzál." Ja, magyar ember küzd, harcol, falnak megy.... :(
Valószínûleg tisztességesebb vagy, mint az átlagmagyar. (Sajnos vagy nem), én is ilyen vagyok. ...nem "portyázhatna", hanem potyázhatna... gondolom elírtad.
Nem értem miért szavaztatok le, nem kötekedésbõl kérdeztem, hogy van-e hivatalos nemzeti mottónk.
Nem olyan. Csak ha rákényszerítik. De akkor más is ezt teszi. Legfeljebb más népek kevésbé szorulnak rá. Vagy kevésbé ismered õket. De ha mind olyan lenne is, a nemzetiséget akkor sem ez dönti el. Kivéve, ha te magad eszerint ítéled meg magad. Én azért elég sok olyan magyart ismerek, akik nem törik a fejüket a lopáson, csaláson, és hasonlókon. Lehet, hogy nem ugyanazokban a körökben fordulunk meg?
Dehogynem, de te egy kivételes egyéniség vagy, egyedi látás- és gondolkodásmóddal.

A székelyek nyilván magyarok, de mégis "különböznek". Õk azt mondják, hogy székely magyarok. Mitől lesz valaki székely? Õk is ugyan olyan magyarok mint mi? Miben különböznek tőlünk?

Kultúrájuk részben eltér?, meg rengeteg népszokásuk, hagyományuk van. Nemrég jöttem haza Székelyföldr?l, és ez a kérdés megfogalmazódott bennem.

Legjobb válasz: A székelyek hagyományõrzõk, vallásosak, kicsit más az életfelfogásuk. Ami viszont itt folyik, az katasztrófa. A politikusok -párttól, nézettõl függetlenül- hazudnak, csalnak, a fiatalokat folyamatosan butítja a média, nagy az öngyilkossági arány, sok a drogos... (Pogány létemre tisztelem a székelyeket, mert õk -noha a legelején még csak telepesek voltak- még át tudják érezni a magyarság szellemét).

A székelyek hagyományõrzõk, vallásosak, kicsit más az életfelfogásuk. Ami viszont itt folyik, az katasztrófa. A politikusok -párttól, nézettõl függetlenül- hazudnak, csalnak, a fiatalokat folyamatosan butítja a média, nagy az öngyilkossági arány, sok a drogos... (Pogány létemre tisztelem a székelyeket, mert õk -noha a legelején még csak telepesek voltak- még át tudják érezni a magyarság szellemét).
Ott meg kovetik a hagyomanyt, a regi szokasokat, de az itteni magyarok mar elhagytak azt!
Azért is különböznek és különböztetik meg magukat, mert eredetüket tekintve nem magyarok voltak. Mint ahogy a jászok, kunok, palócok sem. Csak betagolódtak a magyarságba, elmagyarosodtak. Olyan, mint mikor azt mondják, hogy magyar cigány, magyar zsidó.
Nem egészen értelek, ez az összes magyar népcsoportra igaz, jászokra, kunokra, palócokra, stb, miért pont a székelyeken vagy megakadva? Akárhova utazol, mindenhol más a kultúra.
A kérdező hozzászólása: Nem is tudom, úgy éreztem nekik meg van a saját világjuk, és nem nagyon kérnek belõlünk, mármint az itteni magyarokból.
Minden népcsoportnak megvan a maga világa, és nem kér a másikból. Nézd meg a jászokat, teljesen függetlenek voltak évszázadokon keresztül gazdaságilag, de még törvényhozás szempontjából is (nem fogadták el a törvényeket, ellenben saját bírát választottak).
A kérdező hozzászólása: Igen sajnos a mai jelenünkre nem lehetünk büszkék..
en szekely vagyok de eztnem tapasztaltam hogy nem kerunk beloletek abbban viszont igzatok van h mi meg tobbnyire vallalosak vagyunk van nalunk bermalas elsoaldozas a fiatalok rendszeresen templomba jarnak stb. meg van szekely tajszolas is:)
hát pl. hogy tedd fel a kezed. szerintem :D
A kérdező hozzászólása: Köszi :) de nem tom , mert ha jól értem akk a for után mindig 1 nevet mondanak . De remélem valak tudja biztosra :) De azért köszi még1x :DDD
Biztosra azt jelenti, amit az elso mondott:) Szo szerint nem lehet magyarra forditani, de lenyegeben azt jelenti, hogy koszontsetek xy-t, vagy emeljetek fel a kezeteket xy-nak stb. Give it up for the Rolling Stones, vagy give it up for Akos... es akkor mindenki elkezd ujongani meg tapsolni meg futyulni stb.

Sokan azt mondják, hogy Kesha valamennyire magyar származású. Mennyire igaz ez?

Nem régen a Viván is hallottam, hogy Iszak Eszti mondja be a Viva Chart Show-n, hogy magyar származású és szóba került ez a Magyarországi fellépésén is.

Legjobb válasz: "Anyai ágon egyik dédszülei magyarok voltak eredetileg Szentesrõl származtak, míg másik anyai dédszülei lengyel származásúak. Dédnagyapját Kecse Nagy Sándornak (született: 1881.03.16.), dédnagyanyját Kecse Nagy Lídiának (született: Tóth Lídia, 1886.06.09.) hívták, akik 1913-ban vándoroltak ki két lányukkal, Margittal és Gizellával az Amerikai Egyesült Államokba." Wikipédia :)

"Anyai ágon egyik dédszülei magyarok voltak eredetileg Szentesrõl származtak, míg másik anyai dédszülei lengyel származásúak. Dédnagyapját Kecse Nagy Sándornak (született: 1881.03.16.), dédnagyanyját Kecse Nagy Lídiának (született: Tóth Lídia, 1886.06.09.) hívták, akik 1913-ban vándoroltak ki két lányukkal, Margittal és Gizellával az Amerikai Egyesült Államokba." Wikipédia :)
A kérdező hozzászólása: Köszi:)
véleményem szerint ennek nem sok valóság alapja lehet...
Pedig az eredeti angol nyelvû oldalán is ez van: " Two of her maternal great grandparents were immigrants from Szentes, Hungary while her other maternal great grandmother was originally from Poland."
A nagyanyja volt magyar, még élnek itt rokonai, mutatták is a Fókuszban.
A kérdező hozzászólása: :D köszi köszi. Ezek szerint igaz.
Egyébként jól meg is sértette a magyar rokonait http://starity.hu/magazin/20390-kesha-megsertette-magyar-rok..

Miért van az, hogy a jó magyar teherautókat, motorokat, buszokat meg még pl a villany motorokat (ÉVIG) nem gyártják? Pedig azt mondják hogy sok jó gépet gyártottak a magyarok.

Legjobb válasz: Az indok egyszerû volt: nem érte meg. Hogy kiknek és hogyan, az már a politikához tartozik. Mindenesetre ha más nem is, az Ikarus piacképes, jó buszokat gyártott, lett volna esélye talponmaradni. A Csepeli Motorkerékpárgyár már más téma volt (reménytelenül elavult egyhengeresek, korszerû, de megbízhatatlan kéthengeresek, általános trehány gyártási és összeszerelési minõség), a RÁBA Vagon- és Gépgyárról nem tudom, milyen minõségben dolgozott. Az üzemek bezárásának azonban az elsõdleges oka a hanyag, képzetlen munkaerõ rossz munkája és a tulajdonosok, vezetõk felelõtlensége volt.

Az indok egyszerû volt: nem érte meg. Hogy kiknek és hogyan, az már a politikához tartozik. Mindenesetre ha más nem is, az Ikarus piacképes, jó buszokat gyártott, lett volna esélye talponmaradni. A Csepeli Motorkerékpárgyár már más téma volt (reménytelenül elavult egyhengeresek, korszerû, de megbízhatatlan kéthengeresek, általános trehány gyártási és összeszerelési minõség), a RÁBA Vagon- és Gépgyárról nem tudom, milyen minõségben dolgozott. Az üzemek bezárásának azonban az elsõdleges oka a hanyag, képzetlen munkaerõ rossz munkája és a tulajdonosok, vezetõk felelõtlensége volt.
Meg a politika. Leosztották és kész! Piac vagyunk. Jah, a magyar munkaerõ híresen "hanyag" és "képzetlen" :S (irónia volt)Meg a "technológiai fejlesztésben sem vagunk sehol" :S ÁHHH.. (ez is irónia lenne, csak azért írom iyde, mert nem tudom a jelét)
Jó minõség volt, én csak ilyet hallottam. Soha nem hallottam rosszat.Háború elõtt. a CSEPEL! A Danubia motor!! Milyen álom volt! Az Ikarusz buszok most is sokkal jobbak, mint ez a szr Credo, amin az öregasszonyok pánikrohamot kapnak. A gyereküléseivel.
A Rába a mai napig üzemel, persze már nem olyan jelleggel, mint régen. Ma is gyártanak katonai jármûveket és teherautókhoz hidakat. A 60-as években európai szinten is mintaüzem volt! Annyira korszerû volt a gyártás technológia stb. Akkor még volt mibe gyártani pl a Rába dízel motorokat, az Ikarus buszokba, a Rába teherautókba, A Claas Dominator (NSZK) és Fortschritt E-516-517 (NDK) kombájnokba és a Rába Steiger 180, 245, 250 traktorokba. A Rába teherautókat amúgy nagyon nem szerették, éppen ezért a Volán tefu inkább Mercedes kamionokat vett, mert azok nagyobb teherbírású és olcsóbb kamionok voltak, mint a Rába gépei. A Rába látta el az Ikarus buszokat motorral, késõbb miután megszûnt a Rába által tervezett motorok gyártása (túl sok károsanyag kibocsátás stb) utána Detroit Diesel motorokat gyártottak licensz alapján. Ha jól tudom a csepeli gépgyárban készítettek nagyon jó esztergákat, amiket külföldre vitték, mert annyira jó volt, viszont bevezettek egy olyan rendeletet (Eu rendelet volt) aminek a lényege az volt, hogy egy bizonyos decibel érték alatt kell, hogy mûködjön a gép, amit nem tudott a gyár teljesíteni ezért megszûnt a gyártás. Kohászat szintén érdekes dolog mivel ha nincs mit bányászni akkor nincs mivel fûteni a kohót, külföldrõl kell behozni a kokszot ami jelentõsen megdrágítja a gyártást így már nem lehet jó áron eladni a vasat, acélt stb. Nagyban függtünk a Szovjetuniótól és sokat segített az együttmûködése illetve a nagy felvásárló piaca.
Ez egy érdekes kérdés. Elég elterjd mostanában a politika miatt az a nézet itthon, hogy az Oroszok kommunisták, meg utáljuk õket. Miközben azt már alig tudják, hogy az oroszok voltak/vannak szinte az egyedüliek akik nagyobb tételben vásárolták meg a nyilvánvalóan rosszabb minõségû magyar termékeket. Õk tartották életben az Ikarust is, és amikor úgy döntöttek hogy nem kell nekik a magyar busz, az az Ikarus gyár végét jelentette. Szószerint. Felvásárolták mások a céget (mert oroszoknak már nem kellettek tõlünk buszok, másnak meg amúgyse kellettek, az itthoni "méretekre" pedig nincs értelme gyárakat tartani), és az új tulaj leépítette a céget, majd szépen sorban bezártak a megmaradt üzemek. De ez nem volt oylan régen, az oroszok 1998 körül mondták h nem, és kb 2000-2004-re lett a nagyrésze felszámolva, majd oylan 2007 körül gyakorlatilag két felvásárlás után az egész cég..

Az Osztrák-Magyar Európaiskola és a Budapesti Osztrák Iskola tényleg olyan jó, min amilyennek mondják?

N?k lapjában volt róla egy magasztaló cikk, akikt?l hallotam róla, mind dícsérték. Van itt esetleg olyan, aki oda jár(t)? Tényleg érdekelnek a vélemények.

Legjobb válasz: En még nem járok oda de most vagyok nyolcadikos es ide fogok járni gimibe mivel felvettek nulladikba.Sok ismerõsünk jár(t) oda es szinte kivétel nélkül mindenki szeretett/szeret oda járni.Nekem nagyon tetszik a suli es a nyílt nap is meggyõzött.Nagyon jo még hogy 3 nyelven (magyaron kívül) lehet vagyis kell tanulni es en pl nagyon szeretek is nyelveket tanulni.Ha bármi kérdésed van nyugodtan írhatsz.A felvételirõl is tudok sok mindent mondani.Valamint sz általános iskolában is vannak ismerõseink:)

En még nem járok oda de most vagyok nyolcadikos es ide fogok járni gimibe mivel felvettek nulladikba.Sok ismerõsünk jár(t) oda es szinte kivétel nélkül mindenki szeretett/szeret oda járni.Nekem nagyon tetszik a suli es a nyílt nap is meggyõzött.Nagyon jo még hogy 3 nyelven (magyaron kívül) lehet vagyis kell tanulni es en pl nagyon szeretek is nyelveket tanulni.Ha bármi kérdésed van nyugodtan írhatsz.A felvételirõl is tudok sok mindent mondani.Valamint sz általános iskolában is vannak ismerõseink:)
Én is jövõre fogok 0.-ba menni, szerintem ha valaki nem szeretne olyan gyakorlóiskolába járni ahol a diákoknak nincs közösségi életük, csak a tanulás akkor a többi iskolából ez a létezõ legjobb, nem túlzok. Ha kell segítség, tõlem is kérdezhetsz a suliról.:)
Mi az az adobe reader photoshop?
"Hát egyik haveromtól halotam hogy töltsem le és van hozzá kód is jah és ez egy 30 napos próba verzió nem illegális" Mi van itt a fejekben jogértelmezés terén? Egyébként egy hónapra nem mindegy, milyen nyelvû? Úgyis csak kipróbálásra használhatod...
"jah és ez egy 30 napos próba verzió nem illegális" ...de, nem is kér kódot!
A kérdező hozzászólása: jah és ez egy 30 napos próba verzió nem illegális
A kérdező hozzászólása: Hát egyik haveromtól halotam hogy töltsem le és van hozzá kód is
nincs, külön magyarítás hozzá! Alapból adja ki az Adobe, a magyar (HUN) verziót!
mivel egy 300 - 400 ezer Ft-os, profi programról van szó, (ami nem mellékesen azonnal csatlakozik a webre, ahogy elindítod, /ha nem tiltottad le!!!/ és már ki is lõtte az Adobe, hogy egy illegális verziót akarsz használni! Ezek után, még csodálkozol, hogy a tört verziók nem mûködnek megfelelõen?
A kérdező hozzászólása: igen csak elírtam köszi a választ
"Adobe reader photoshop cs5" ilyen nem létezik! Adobe Photoshop CS5 HUN Full download torrent ezt másold be a Google keresõmezõjébe, és Enter.
Úriemberekhez méltó megállapodás.
Az "It's.."-et használják megállapodásoknál azt nyugtázandó, hogy egy megegyezés 'hivatalosan' megköttettett. pl.: It's a deal! = Megegyeztünk! It's a promise! = Ígérem! A "gentleman's agreement"-et igazából nem merem fordítani, mert ez annyira a brit nemzeti érzéshez kötõdõ dolog, hogy igazából nehéz az értelmét visszaadni. Nagyon sok nyelv sokszor egyszerûen így, az angol szavakkal mondja, ha utalni akar rá. A legközelebbi magyar megfelelõ valami olyasmi lenne, hogy "úriemberek köz(öt)ti megállapodás". (A szó szerinti fordítás az lenne, hogy "úriemberi megállapodás/úriemberhez illõ megállapodása", a "gentleman"-nak itt nincs névelõje (a fenti "a" az "agreement"-é) éltalánosságban beszél az úriemberekrõl mint fogalomról, nem konkrét személy megegyezésérõl.)
Egyébként ha nem a fenti helyzet lenne, úgy is lehetne fordítani, hogy "szóbeli megállapodás". A gentleman's agreement-nek az a lényege, hogy nincs rá más garancia, csak az illetõ emberek adott szava. (Nincs szerzõdés, nincsenek hivatalos tanúk, stb.) De mivel az illetõk úriemberek, ezért az adott szavuk gyakorlatilag ugyanúgy megszeghetetlen, mert a becsületük mindennél fontosabb a számukra - tulajdonképpen ez az elképzelés lényege. De a gentleman's agreement esetében nincsenek jogi garanciák, amikkel bármelyik fél kikényszeríthetné a betartásukat, ha valamelyik fél visszaél a helyzettel.
A kérdező hozzászólása: Az jutott eszembe, hogy: Uri becsületszó De hogy lenne: "Ez egy uri becsületszó"? vagy csak simán "Uri becsületszavunkra"?... vagy másként?

Azt mondják hogy a magyarok IRIGYek, tedd a kezed a szívedre! Mire voltál irigy és mikor?

Legjobb válasz: Azokra vagyok irigy akiknek van céljuk és tesznek is érte. Felnézek mindenkire aki ilyen, és én is ilyen próbálok lenni nap mint nap.

Azokra vagyok irigy akiknek van céljuk és tesznek is érte. Felnézek mindenkire aki ilyen, és én is ilyen próbálok lenni nap mint nap.
Azokra az emberekre, akiknek be van biztosítva az életük/jövõjük, eleve olyan családba születtek vagy valami...
Azokra vagyok irigy, akiknek nincs okuk irigykedni.
Azokra a magyarokra vagyok irigy, akik kinn élnek az USÁban. Nekem is ez minden vágyam, de úgy látom, esély sincs rá, hogy megvalósuljon. :(
Azokra, akiknek objektíve kevesebb okuk lenne boldognak lenni, mégis azok. Akiket a szüleik elfogadnak, dicsérnek. Akik nem tudják, milyen az, hogy nem vagy fontos, nem számít, mit érzel. Akiknek a férje papucs. Akiket nem zavar az, hogy hisztivel/nyavalygással érnek el valamit - én erre sajnos képetelen vagyok, pedig nagyon jó lenne...
Arra, aki nem okosabb, mint én, de kiegyensúlyozottabb és szorgalmasabb, és ezért mindig a legjobb eredményt nyújtja.
Azokra, akiknek nem csak eszük, hanem seggük is van a tanuláshoz. Én okos vagyok, de baromi lusta, képtelen vagyok leülni, és órákon át tanulni. Meg még irigykedem a tehetségesen rajzolókra és gitározókra. Rajzolni és gitározni is szeretek, de egyikben sem vagyok jó.
- irigy vagyok azokra, akik minden pasit az ujjuk köré tudnak csavarni - akik maximálisan jól néznek ki - akiknek rengeteg pénzük van - akiknek tökéletes párkapcsolatuk van, és abban teljesen boldogok - akiknek nagy a mellük - akik mindig márkás cuccokat vehetnek maguknak :)
Azokra akik teljesen egészségesek és a családjukban sincs komolyabb betegség.
Kicsit a barátnõmre, hogy Amerikában töltött pár hónapot, de ez is csak egészséges irigykedés, hogy szívesen lennék a helyében. Örülök, hogy ott volt és nagyon várom, hogy találkozzunk és elmondja az élményeit. Anyagi javakra, szebb házra, kocsira nem irigykedem.
Egy kicvsit mindig irigykedtem azokra akiknek mindenféle erõfeszítés nélkül jó alakjuk van, én meg küszködök, koplalok és allig-alig látszik valami.:D
azokra vagyok irigy, akiknek elsõre, vagy legalábbis könnyen összejön a baba.... mi másfél éve próbálkozunk.
Konkrétan osztálytársamra, mert ha életében egy percet sem dolgozik, már akkor is fullosan fog élni.

Mikor jön el az a lelkiállapot, amikor azt mondják a magyar tömegek, hogy na politikuskák, oligarchák takarodjatok?

Legjobb válasz: Majd ha eljõ a Führer és olyan lelkiállapotba juttatja õket.

Majd ha eljõ a Führer és olyan lelkiállapotba juttatja õket.
És mielõtt a sok kiscsikó azt hinné, hogy csak õ látja dolgokat, mitöbb, amit õ lát az maga az igazság..! Elárulom mindenki látja, ahogy azt is hogy nem nagyon lehet mit tenni.
Volt már egy ilyen idõszak GYK-n, hogy minden második kérdés egy ún "ébresztõ!" volt. Meg minek tûrjük. Meg majd egyszerre "felállunk". Aztán ki is merült abban, hogy mit is kéne csinálni? Felállni a számítógéptõl??? jajne....
Ez kb. 1millió év múlva lesz, mert kb. ennyi idõ múlva jönnek rá az emberek, hogy a kormányuk csak a saját zsebüket tömik és lefossák, hogy mi van a néppel.
"Lehajtott fejjel szenvedünk, és hagyjuk hogy szétlopják az országot. Hát tényleg egy genetikailag alávaló nép ez a magyar, mert küzdeni képtelen." Dehogy is. Egymás ellen nagyon jól tudnak küzdeni. Menj el iskolába vagy menj el akármelyik céghez dolgozni, olyan energiákat képesek felszabadítani legtöbben a másik csesztetésére és gáncsolgatására, hogy az elképesztõ. Van itt küzdõszellem, nem kell félteni a magyarokat.
Minden népnek olyan kormánya van amilyet megérdemel. Mi ezt érdemeljük már több száz éve. Hunyadi Mátyás óta csak a ez ország egy nagy adag ratyi. De megdöbbentõ módon nem tûnt el a történelem süllyesztõjében. A magyar nép valami furcsa oknál fogva szereti ha szivatják, de sosem adja fel.
Idealistának teccik lenni? Majd elmúlik...
A kérdező hozzászólása: Kerüljük itt a szavakat, amikor mindenki tudja hogy ez SZISZTEMATIKUS NÉPIRTÁS!
A kérdező hozzászólása: Lehajtott fejjel szenvedünk, és hagyjuk hogy szétlopják az országot. Hát tényleg egy genetikailag alávaló nép ez a magyar, mert küzdeni képtelen.
Ez az, amit nem lehet tudni, nem lehet tudományos módszerekkel felmérni, megjósolni. Gyûlik, gyûlik a feszültség, és egyszer csak valami jelentéktelen apróság lesz az, ami az utolsó csepp lesz a pohárban. Ahogy mi nem tudhatjuk, mi és mikor lesz ez, õk sem tudhatják. De az olyan önkényuralmi rendszerekbe mint az orbánizmus, bele van kódolva az összeomlás is. A társadalmi robbanás esélyét viszont csökkenti, hogy az EU tagságból eredõ külföldi munkavállalás lehetõsége egy nagyon komoly feszültséglevezetõ szelep. Mivel mindig és mindenütt azok a fiatalok lázadnak, akik nem tudnak magukkal mit kezdeni az adott körülmények között, ha ezeket a fiatalokat eltávolítjuk, kiengedjük, ezzel a feszültség is nagyban csökken. Az idõsebbek már nem csak a láncaikat veszthetik, meg fizikailag is kevésbé alkalmasak egy forradalomra.
De lehet mert a piramis alja tartja a tetejét nem fordítva. Csak a tetejével ellentétben itt rengeteg embernek kéne megmozdulni nem néhánynak. De ha leáll minden akkor kénytelenek csinálni valamit, csak ehez nem elég egy két ember.
És mi lenne utána? Tegyük fel, eltakarodtak a politikusok, oligarchák (?)? Visszatérne Rousseau természeti állapota? Paradicsom? Mire gondolsz?
A kérdező hozzászólása: Igen, Rousseau és Voltaire, ez a két ember indította el a lavinát Franciaországban. Értelmiségi réteg elkurvult, ezért van minden. A köznépnek kellenek a vezetõk, de nincsenek. Igenis lehet mit tenni, aki azt mondja hogy nem, az hazudik!! A magyar elit a külföldivel karöltve rabolja ki az országot, és teszi tönkre a népet! Idejön a Mercedes? És? Nem fizetnek rendes bért a magyar munkavállalóknak!!
Ez a lelkiállapot sokára jön el. Van itthon egy hallgatólagos közmegegyezés: a kormány megengedi az embereknek, hogy kicsiben lopjanak-csaljanak, számla nélküli munkával, "teherautóról leesett" árukkal, "okosba" mûszakiztatott autókkal, blicceléssel, kenõpénzzel, ilyen-olyan módon jogtalanul igénybe vett kezdvezményekkel - cserébe viszont a nép elnézi a politikusoknak, hogy õk ezt nagyban, milliárdos tételekkel tegyék. Ezt még a Kádár-korszakból örököltük és azóta is jól eléldegél a nép ebben a békés, kicsit büdös langyosvízben. Ha egy kormány majd érdemben hozzá mer nyúlni a rengeteg, különbözõképpen kijátszható szociális kedvezményhez, hatékonyan lép fel a korrupció ellen és/vagy úgy általában elkezdi kitakarítani a rengeteg mocskot a közéletbõl, akkor fog lázadni a nép. De akkor aztán nagyon.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!