Találatok a következő kifejezésre: Azt mondják, ha egy (284 db)

Kismamik tényleg így volt: azt mondják, ha egy kismamának sokat ég a gyomra nagy hajú babája lesz?

Kíváncsi vagyok a tapasztalatokra. Én 20 hetes kismama vagyok, eddig nem volt ilyen tünetem, de ma elviselhetetlenül ég a gyomrom és érzem, hogy jön fel a sav.

Legjobb válasz: Amikor anyukám velem volt terhes, nagyon égett a gyomra. Aztán mikor megszülettem, mesélte anya, hogy amikor vittek etetni akkor mindig mondták a nõvérek, hogy meghozták a hajasbabát :D Nagyon nagy hajam volt. Viccesen néztem ki a nagy vörös hajammal :D

Amikor anyukám velem volt terhes, nagyon égett a gyomra. Aztán mikor megszülettem, mesélte anya, hogy amikor vittek etetni akkor mindig mondták a nõvérek, hogy meghozták a hajasbabát :D Nagyon nagy hajam volt. Viccesen néztem ki a nagy vörös hajammal :D
Szia! A terhesség alatt normális az égetés.Ezt a megfigyelést nekem is szokták mondani, de akkor nekem nagyon nagy haju babám lesz... :D Se a párom, sem én nem rendelkezunk kevés hajjal, sott!!!Suru gondor szoke hajam van, a páromnak is az lenne, ha persze nem hordaná 3mm-esnek. Szoval nem tudom, hogy mennyire igaz ez a megfigyelés.Majd ha 1honap mulva megszultem, megmondom. További szép babavárást. :)
Ennek annyi a valóságalapja, mint hogy ha kerek a pocak, akkor lány, ha csúcsos, akkor fiú... Talán bejön, talán nem, de orvosilag tuti nem igazolt;). A kisfiam annyi hajjal született, hogy még a kórházi nõvérek is a csodájára jártak. És nem is a hossza volt a durva, hanem hogy iszonyú dús volt, nem lehetett látni, hogy van-e koszmója vagy nincs:P. (Mondjuk az apjának is ilyen nagyon erõs haja van). Nem is hullott ki szinte semmi. Nekem mégsem volt jellemzõ a gyomorégés! Szerintem ez inkább attól függ, hogy kinek mennyire helyezkedik el magasan a baba, és felnyomja-e a gyomorszájat, illetve a gyomrot, vagy sem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Hát ez is úgy néz ki egy népi babona, de látom van akinél bejött. BOLDOG BABAVÁRÁST MINDENKINEK!!!
Egy picit sem égett a gyomrom, és olyan hosszú hajjal született a lányom, hogy már UH-on lehetett látni a 32. héten. :D
Ez ugyanolyan "hülyeség " hogy csúcsos has, fiú, széles kerek lány(ugye ez csak a testalkattól függ!) Iszonyat nagy és dús hajjal született a kisfiam(az összes babának egyszerre nem volt ennyi haja, akik akkor voltak a kórházban), és még egy picit sem égett soha a gyomrom.Most 7 hós, és aki nem ismer simán lekislányozzák, mert vállig ér neki.(Az elsõ melegben jön az elsõ vágás, de nagyon fura lesz :(( ) A gyomorégés a 35 héttõl, amíg "leszáll" a has gyakori, aki hajlamos rá, mert ekkor van a méh a legmagasabban. Szerintem te felkészülhetsz erre, mert már most is érzed! Egyél többször kevesebbet, azzal talán segíthetsz egy kicsit magadon!Kitartás!
Nekem is a 20. héttõl égett állandóan a gyomrom, a kisfiamnak alig volt haja a születésekor, még most is elég ritkás, most 5 és fél hónapos.
Nekem egyfolytában égett a gyomrom, a torkomig.... Aztán a kislányom sürû nagy hajjal született, hátul takarta a nyakát, le sem kopott. Most 2 éves és a háta közepéig ér. Én hiszek benne, nem minden hülyeség, amit mondanak az emberek :)
Igen ezt en is halottam de cafolom nagyon egett a gyomrom es kopasz volt a babom ugyhogy ennyit errol
1.babám kopaszon született: égett a gyomrom mint a fene majdnem végig 2.babám nagy hajjal: talán egyszer égett vele a gyomrom a legelején
Kisfiam elég sok és nagy hajjal született, viszont egyáltalán nem volt gyomorégésem.
Égett a gyomrom, nagy haja volt mindkét lányomnak, de szerintem nincs összefüggés.
Nem hiszem, hogy köze lenne egymáshoz a kettõnek. Mondjuk nekem rengeteget égett a gyomrom, nagy hajjal született a kislányom. De annak idején én is, és a férjem is hajas babák voltunk, szóval nem meglepõ. :)
A lányaim nagy hajjal születtek. (ikrek) Egyáltalán nem éreztem soha sem gyomorégést.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nem tudom van e köze a kettõnek egymáshoz, de az öregek ezt szokták mondani. :-))))
nekem nagy hajjal született a kisfiam, de nem igazán éreztem, hogy égett volna a gyomrom :)
Hú ilyet még nem hallottam, de mi köze is lenne a kettönek. Nekem nem volt jellemzö a gyomoréges, habár néha elöfordult pl hagymás borsos kajáktól, és nagyhaju babám lett.
Ja, de UH-n nekünk mondták elõre, hogy hajas baba lesz, mert látszott 34. héten is már:) .

Jogos az, ha egy üzletben azt mondják, hogy egy termékre (kisméretű varrógép) nincs garancia, mert 10. 000 Ft alatt van az értéke? A dobozára 2 év van írva!

Legjobb válasz: Nem jogos. Van rá garancia. Ha azt mondják, hogy nincs, akkor panaszkönyv, fogyasztóvédelem. Egybõl lesz.

Nem jogos. Van rá garancia. Ha azt mondják, hogy nincs, akkor panaszkönyv, fogyasztóvédelem. Egybõl lesz.
Nem tudom, hogy jogos-e? De egy ilyen árú varrógépet nem lehet használni semmire. Legfeljebb gyereknek való.
A gyártói garanciát nem bírálhatja felül a forgalmazó. Legalábbis legális kereskedelmi formában.
Sztem félreértetted. 10e Ft alatt nem töltik ki a garipapírját, mert a pénztári BLOKK is elég a garihoz!! Tedd félre a blokkot, 2 év rendben.
10 000ft nincs garancia, szavatosság van ami azt jelenti, hogy 6 hónapig ha gond van vele a forgalmazónak kell bizonyítani hogy a termék rossz és ha igen miért/kermi vizsgálat/amit álltalában nem kérnek hanem ha tényleg rossz visszafizetik az árát, kicserélik, vagy az értékét levásárolhatod.6 hónap után viszont már elutasíthatnak azzal hogy te álltalad okozott hibából romlott el és neked kell kermi vizsgálat által bizonyítanod ha nem így van.Nálunk /tesco/ így van.Hidd el ha vacak akkor nagyon gyorsan kiderül nem kell ahhoz 6 hónap, ha viszont bírja és nem valami gagyi akkor 6 hónap után is bírni fogja!
Kedves Joy Turner mielõtt fogy.védõkhöz zavarod olvasd el az erre vonatkozó érvényes jogszabályokat.Elmehet ugyan de ugyanazt fogják mondani amit én!
Bocsánatodért esedezem Huszárné Éva! A szavatosságra gondoltam én is. De sztem õ is.
:-) Joy Tuner)Megvan bocsájtva)!De hülyeséget nem mondtak neki mert garancia tényleg nincs viszont elég baj ha a szavatossággal kapcsolatos igényeit nem mondták el neki.2 évig vevõszolgálatos voltam, jól hátsón is billentettek volna ha ennyivel elküldöm a vásárlót.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! :)


Mi a véleményetek? Azt mondják, ha tetszik neked egy lány és megpróbálod megcsókolni, akkor ha bejösz neki viszacsókol.

Legjobb válasz: Hát, nem szentírás... nekem vannak olyan idõszakaim, amikor csak simán "pasi kell", és olyannal is csókolózom, aki annyira nem tetszik. Annak nem is lesz folytatása. Szóval egy csók önmagában nem jelent túl sokat. Legalábbis nálam nem.

Hát, nem szentírás... nekem vannak olyan idõszakaim, amikor csak simán "pasi kell", és olyannal is csókolózom, aki annyira nem tetszik. Annak nem is lesz folytatása. Szóval egy csók önmagában nem jelent túl sokat. Legalábbis nálam nem.
Azért egy olyan nõben, akiben van egy kicsi tartás is, az nem csókolózik csak úgy valakivel pusztán mert az bejön neki.
Az alap ötletben van valami, de nem mindig igaz ez sem. Nem állhatsz neki csak úgy lekapni valakit, annak kell, hogy legyen elõzménye.
nem értem a kérdést... asszem szellemileg leépültem!
A kérdező hozzászólása: megkérdezem egyszerübben:Csókolózik egy lány olyan fiúval aki tetszik neki?:)
Ha látod, hogy a srác is nyitott, csak mondjuk muja, vagy beszari, akkor természetesen belefér! :)
Ha semennyire se tetszik a pasi, nem csókolom vissza. De még ha tetszene is, ha lekapna csak úgy a semmibõl, akkor is visszautasítanám. Azért, némi elõzmény nem árt neki.
Nem csókolnék vissza, csak ha akarnék tõle valamit.
Csókolóztam már olyannal, aki nem igazán tetszett, de jól éreztem vele egyébként magam és annyira próbálkozott, hogy gondoltam essünk túl rajta. Nem is volt túl jó. Olyan volt, mintha kést forgattak volna a számban. Buliban soan próbálkoznak, de eddig csak ennek az egynek engedtem + 2 olyannak, akik már korábban is tetszettek, egyébként mindig elhúzom a fejem, mert rájöttem az elsõ esetbõl, hogy nem jó olyanokkal csókolózni, aki nem tetszik egy kicsit sem. De van aki csak a buli kedvéért is smárol, szóval nem biztos, hogy egy lány azért engedi, mert be is jössz neki.
"Te."
Az elsõ megragadta a lényeget :)
Mit gondolsz miért kérdezte? Látom nem ismered a nõket. Azért ilyen kiváncsi, mert bejössz neki. Most méri fel a terepet, hogy mekkora a konkurencia. Mondd meg neki, hogy "nekem csak Te tetszel!"
ha bátor vagy akkor mond az hogy nekem csk te és pszild meg az arcát ennek én is örülnék :DD

Nemrég voltam anyajegy szűrésen, de véletlen kimaradt két anyajegyem. Azt mondták fél év múlva menjek vissza, azt mondják ha rákos egy anyajegy abba bele is lehet halni, fél év alatt lehet valami bajom?

Legjobb válasz: Az orvosoknál az a mondás, hogy "fél év múlva jöjjön vissza," azt jelenti, hogy panaszmentesség esetén. Ha panaszod van, akkor azonnal. Ez a te esetedben azt jelenti, hogyha elváltozást látsz bármelyik anyajegyeden, akkor azonnal menni kell. Ha nem látsz ilyent, akkor fél év után. Érted?

Az orvosoknál az a mondás, hogy "fél év múlva jöjjön vissza, " azt jelenti, hogy panaszmentesség esetén. Ha panaszod van, akkor azonnal. Ez a te esetedben azt jelenti, hogyha elváltozást látsz bármelyik anyajegyeden, akkor azonnal menni kell. Ha nem látsz ilyent, akkor fél év után. Érted?
Hozzáteszem, a bõrgyógyászok az anyajegyesekre úgy néznek, mint akit már a ravatalra visznek éppen. Nekem van jó pár anyajegyem, egyikkel sincs baj, de amikor vizsgált az orvos, akkor láttam rajta, hogy kb. úgy néz rám, mint akit a Taigetoszra érettnek tart. Persze "jobb félni, mint megijedni" alapon inkább a túlzott óvatosság beszéljen egy orvosból, de ha nem vagy hozzászokva ehhez vagy nem sokat hallgatod orvosok véleményét, akkor ez alapján neked is az lehet az érzésed elõbb-utóbb, hogy ha van 2 anyajegyed, amit nem látott orvos, akkor van hátra még 3 hónapod és utána kampec.
majd jön magától! ha eljön az ideje!
Ez nagy baromság..
Szerintem itt az fontosabb, hogy TE beszélj a saját intimebb témáidról. Pl elõzõ kapcsolatok, családi viszonyok stb. Igazából szerintem az a lényeg, hogy a lány érezze, hogy megbízol benne és olyan dolgokat is elmondasz neki, amit amúgy másnak nem igazán. Persze, ha ezeket csak azért akarod bevetni, hogy legyen egy strigulád a többi mellett, akkor az nagyon gáz..
A kérdező hozzászólása: strigulád?? nem igazán értem , mert olvastam azt a hist attilásat és abban volt ez a hozz fel intimebb témát meg szexualitásodat stb. csak ezt hogy ez itt a kérdés
neked ez ilyen sokkoló erejü hir, hogy olyan emberrel kell intim dolgokról beszélnek, akivel elvileg sexelni is fogsz? amugy meg egyszerü: kettötök intim kapcsolatárol kell beszélni. Másrol nincs értelme, mert az nem viszi elörébb a dolgot, ha elmondod, hogy a haverod hogy kurja a nöjét. Te elmondod, hogy mennyire izgat, ha ez vagy az, és ö is elmondja a kis rejtett fantáziáit.

Azt mondják, ha étkezés után 1 órával megiszol egy pohár citromos vizet, akkor jó az emésztésnek, és meggátolja a zsírlerakódást?

Ezt csak friss citromból lehet készíteni, vagy 100%-os citromléb?l is?

Legjobb válasz: Én egy idõben csináltam, hogy mindennap megittam fél deci- 1 deci olympus citromlevet, és olvadtak lefele a kilók rólam. De aztán abbahagytam, mert megzavarta a menszeszemet. De tény hogy hatásos!!

Én egy idõben csináltam, hogy mindennap megittam fél deci- 1 deci olympus citromlevet, és olvadtak lefele a kilók rólam. De aztán abbahagytam, mert megzavarta a menszeszemet. De tény hogy hatásos!!
A kérdező hozzászólása: És hogyan? Ahogy írtam? Étkezés után, vízben feloldva? Mellette csináltál valamit, vagy csak ezt?

Miért mondják azt, hogy ha egy 15 éves csaj összejön egy 30 éves pasival, hogy a pasinak csak sexre kell? És amikor ez fordítva van, ilyeneket miért nem mondanak?

Pl. 15 éves pasi 40 éves csaj.

Legjobb válasz: teljesen mindegy, hogy a sexre kell vagy nem a 15 éves még kislány a 30 évesnek, meg már javába családdal kellene foglalkozni, nem gondolod?

teljesen mindegy, hogy a sexre kell vagy nem a 15 éves még kislány a 30 évesnek, meg már javába családdal kellene foglalkozni, nem gondolod?
de az idõsebb nõ és a gyerek is szexre hajt.. ez egyértelmû. :D Fordított esetben általában a kislányokat beetetik mindenféle hülyeséggel :D
De, nagyon is: egy nõ is hajthat csak a szexre, viszont sokkal inkább a férfiak azok, akik képesek az érzelmek (esetleg ismeretség) nélküli szexre. A nõk sokkal inkább érzelmekhez kötik a szexet, de nem azt mondom, hogy minden nõ, mert nem így van. Persze azt se mondom, hogy minden pasi meg tudna gond nélkül dugni egy idegen nõt, ha az jól néz ki. Nem feltétlenül csak a szexre hajt a pasi, de nagyon kevés esetben lesznek hosszabb távon egy hullámhosszon érzelmileg is, értelmileg is, fizikailag is. Hiszen, majdnem az apja lehetne, generációs különbség van köztük, nemcsak 3-4 év. Amikor a lány 25 éves lesz, ereje teljében, a pasi már 40, lehet apaságra, családra, nyugodt feleségre vágyna, nem egy pörgõ, bulizós fiatal huszonévesre... De embertõl függ :) Mindkét táborban van, aki tényleg CSAK a szexre hajt.
off: én nõ vagyok, és nem érdekelnek az érzelmek!

Azt mondják, hogy egy kapcsolat azért is hűl ki mert nem dumálnak egymással a párok. De ha több éve együtt van valaki (nem házasság) akkor hogyan lehet megoldani, hogy évek után is legyen közös témájuk és tudjanak beszélgetni?

Legjobb válasz: Ha két ember eltávolodik egymástól az nem feltétlenül azért van, mert nincs közös témájuk. Ettõl függetlenül ha valakit már annyira nem kedvelsz, hogy kb látni is nehezedre esik, akkor beszélgetni sem fogsz vele.

Ha két ember eltávolodik egymástól az nem feltétlenül azért van, mert nincs közös témájuk. Ettõl függetlenül ha valakit már annyira nem kedvelsz, hogy kb látni is nehezedre esik, akkor beszélgetni sem fogsz vele.
Egyébként szerintem azért is mondják, mert az emberek társas lények. De mondjuk ha találkozol egy barátnõddel/ismerõsöddel/anyukáddal vele tudsz beszélgetni? Ha igen, akkor a pároddal is tudnál. Vagy hozz fel egy témát. ÉS hogy mi legyen? Ezt csak te tudhatod. De amikor a kocsiban bámulsz ki a fejedbõl akkor is vannak gondolataid. Oszd meg vele ezeket. VAgy félsz, hogy az ilyen spontán gondolatokra hogy reagál? Vagy hogy kinevet a gondolataid miatt? Vagy mi az oka? Nem baj az, ha csönben ültök néha egymás mellett. A csend néha többet mond el, mint ezer szó. Csak jó lenne tudni, hogy mért érzed ezt kínosnak, vagy rossznak. Én pl. amikor a párom mellett hallgatok, azt sem érzem rossznak. (kivéve, ha összeveszünk, és egyikünk sem szólal meg). Mert tudom, hogy bármikor, amikor csak eszembe jut valami, akkor azt mondhatom. És ez igaz rá is. Úgy érzem a szavaidból, hogy nálatok ez nincs meg. Mert tudod van egy olyan "törvény", hogy a csend erõsíti a csendet. Szóval ha sokáig csendben ültök, akkor mindketten azt várjátok, hogy a másik szólaljon meg, ezért hallgattok mindketten. És miközben írok jövök rá, hogy mért is mondják ezt, hogy egy kapcsolat "azért is hûl ki, mert nem dumálnak a párok". Mert a pároknál általában nincs az, hogy féltik a gondolataikat, hanem vátran kimondják egymás elõtt, és nem félnek/tartanak a következményektõl, hogy nem szégyellik a legtitkosabb gondolataikat sem. Ezért van mirõl beszélgetni. Gondolkozz el, én lehet, hogy tévesen ítélek meg dolgokat, nem tudom, nem ismerem a kapcsolatotokat, csak pár dolgot felvetettem, hátha tudok segíteni (ha még aktuális)
Én ezt amit írtál nem így értelmezném: Azt mondják, hogy egy kapcsolat azért is hûl ki mert nem dumálnak egymással a párok. Ez sztem nem effektíve arról szól, hogy egész nap beszélgessetek és be ne álljon a szátok, hanem hogy a problémákat meg tudjátok beszélni. Fontos a kommunikáció, azért, ha vmi bánt ne magadban fojtsd el és söpörd a szõnyeg alá, mert akkor egyszer csak mint a vulkán kitör belõled és a sok ilyen nagyobb vita miatt vannak a szakítások. Fontos, hogy meg tudjatok mindent beszélni egymással (a munkahelyi stresszt, ha a másik valami változatosságot akar stb), kultúrált felnõtt emberek módjára, úgy hogy tekintettel vagytok a másikra, és nem úgy, hogy ha mond neked valamit ami nem tetszik Te kiakadsz és veszekszel vagy fordítva Legalábbis én ezt így gondolom.
minek akarod eröltetni a beszélgetést??? az jön magától... én 5 éve vagyok a férjemmel, és nálunk is van olyan hogy egész nap egy szót sem szólunk egymáshoz... a "szián" kívül , meg "kérsz enni?", meg "sír a baba vedd fel" ilyesmi :D és van amikor egész nap csak pletyizünk. ne eröltesd a beszélgetést... és ez nem rontja el a párkapcsolatot. viszont ha nem beszéled meg vele ami bánt, vagy valami probléma van amiröl jó ha tud, akkor baj lehet és EZ választhat szét egy párkapcsolatot
Ez igaz is! Egy indiän bölcs is azt mondta, hogy a legfontosabb dolog a vilägon a viz a feny, levegö es a beszelgetes! Miutän több eve együtt vagytok kell lenni közös temänak az biztos! Ha csak a szomszed babät szült, vagy hogy mäsnap meglätogatod a barätnöd, vagy hogy babät szeretnel...stb! Sajna ha nincs tema valoban szetesik a kapcsolat! Neked is szükseged van valakire mindig akivel szot vältassz! Emberek vagyunk! Tärsas tärsadalmi lenyek!
A kérdező hozzászólása: de én azt kérdeztem, hogy miért nem tudunk jól elebeszélgetni?pedig szeretünk együtt lenni...mindig járjuk a természetet a városokat..sétálunk stb..de nincs témánk...van hogy pl másfél órás kocsikázás során nem szolalunk meg..pedig régen nem így volt..egyszerûen nem tudunk beszélgetni...jó persze szoktunk h mi volt a melóba...mit csináltál ma..stb..de ezek ilyen max 5 perces témák..és kifújt..vége...nah??
A kérdező hozzászólása: hehe..lány vagyok XD
A kérdező hozzászólása: Azért köszi a válaszokat...hát pedig ugy érzem hogy ennek akkor se lesz jó vége...beszélgetni kell...:S
Én is hallottam mär ijet De ez ojan hüjeség csak bebeszélik maguknak az egyes nök mert azok a pletkäsabbakDe a nök viszont elvärjäk hogy beszélj de mijen témät szeretnénekHa meg öket beszéltetnéd és te välaszolsz az meg nem jo nekikVannak ijenek
A kérdező hozzászólása: én nem errõl beszélek...van barátom 3 éve..és nincs közös témánk de szeretjük egymást és szerertünk is együtt lenni...
Közös téma legtöbbször szerintem:: ha érdekel, hogy a másik mit mond; mi van vele és így már kapásból van egy közös téma. Példának okáért a milyen volt a napod címû kérdés is egy jó téma mindig :) De persze vannak olyan emberek akiknek (ugye az elõzõn kívül) teljesen más az érdeklõdési körük stb.. és mégis remek kapcsolatban élnek.. Ha figyel az ember a másikra mindig van mirõl beszélni.
[elõzõ válaszoló vagyok csak lemaradt] amúgy nekem mindig volt mivel beszélni a párommal, és már 7, éve vagyunk együtt :) ) (egy éve vagyunk házasok.. és 14 évesen ismerkedtünk meg)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!