Találatok a következő kifejezésre: Azt mondják, a terhesség (26 db)

Azt mondják, a terhesség eleje olyan, mintha PMS-es lenne a kismama. Ha nekem szokatlan PMS-em van (hidegérzés a derekam környékén, este, 1-2 nappal mielőtt megjönne), és azt érzem már egy hete, és hétvégén kéne megjöjjön, akkor lehet terhesség jele?

Legjobb válasz: Szia! Azt szokták mondani, hogy olyan "mindjárt meg jön érzés" van. Valahol azt olvastam, hogy ez azért van, mert a ciklus elmaradásakor a szervezet még "emlékszik" azokra a tünetekre amit korábban a vérzés megjövetele elõtt produkált. Gondolom nagyon szeretnéd ezt a babát, és a szokásosnál jobban figyeled a tested jelzéseit. Ennyibõl nem lehet sem azt mondani, hogy biztos baba, de azt sem, hogy biztos nem. Sokan állítják, hogy elsõ pillanattól kezdve érezték, hogy baba. Többségünk szerintem sem a beágyazódás körül sem utána nem tapasztalt semmi különös jelzést, mégis baba volt a dologban. Légy optimista és hajrá és aminek jönnie kell az jönni fog.

Szia! Azt szokták mondani, hogy olyan "mindjárt meg jön érzés" van. Valahol azt olvastam, hogy ez azért van, mert a ciklus elmaradásakor a szervezet még "emlékszik" azokra a tünetekre amit korábban a vérzés megjövetele elõtt produkált. Gondolom nagyon szeretnéd ezt a babát, és a szokásosnál jobban figyeled a tested jelzéseit. Ennyibõl nem lehet sem azt mondani, hogy biztos baba, de azt sem, hogy biztos nem. Sokan állítják, hogy elsõ pillanattól kezdve érezték, hogy baba. Többségünk szerintem sem a beágyazódás körül sem utána nem tapasztalt semmi különös jelzést, mégis baba volt a dologban. Légy optimista és hajrá és aminek jönnie kell az jönni fog.
Szia! Nekem semmilyen tünetem nem volt. Még a pms is elmaradt. Annyi tünetem volt talán, hogy aluszékonyabb voltam, de az is már csak a nyolcadik hét környékén.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok, és köszi a válaszokat. Igen, nagyon szeretném a babát, és valóban, nagyon figyelek a testem minden jelzésére. A helyzet az, hogy az elsõ tünet, amit a párom is észrevett, hogy nagyobb és feszesebb lett a mellem. Aztán valami tejfélét termelt. Égett a mellbimbóm, viszket is a mellem, puffadtabb vagyok, a hõm egyelõre elég fenn van (37), idõközönként fejfájások és hényingerecskék t9rnek rám, fáj a derekam.
A hasban legalul lufi érzés szerintem jó jel :) Én onnan sejtettem hogy babás lettem hogy a beágyazódás környékétõl kezdve felpuffadtam alul és ez azóta se múlt el, az érzésre azthiszem a te megfogalmazásod a legmegfelelõbb :) Szerintem meglehet érezni ha valaki babás lesz, persze ha valaki nagyon akarja már akkor a fülcimpa bizsergést is terhességi tünetnek véli, de azért ha tényleg baba van akkor a tünetek valahogy tényleg olyanok és azt érezni... na ha valakinek sikerült megérteni amit hablatyoltam az nagyon ügyes:)
A kérdező hozzászólása: egyébként vannak más tüneteim is, de a tesztek negatívak. És szerintem az elõzõ mensim elõtt eshettem teherbe, mert rögtön utána kezdtem terhestüneteket produkálni.
A kérdező hozzászólása: Na bocs, véletlenül elküldtem, miélõtt a végére értem volna. Olyan érzéseim is vannak, mintha a hasamban legalul egy lufi volna. Ingerlékeny vagyok, de nagyon. És ezeket tetézi a hátfázás. Volt egy alig-alig észrevehetõ pozitív tesztem, de még utána is 3 negatív. Mit higgyek?
Szerintem irány a doki. Az, ha tejféle jött a melledbõl (nem akarlak megijeszteni) nem túl jó dolog, az még nagyon korai lenne.
A kérdező hozzászólása: Készülök. Már megvan a beutalóm. Jövõ héten fogok tudni menni. Köszi...
Szia! Nekem 9 hetesen elhalt a magzatom, elsõ baba lett volna....
Kb. 9 hetesen elhalt a magzatom. :( Elsõ baba lett volna. Azóta van már egy egészséges lurkóm! Annyit hozzátennék még, hogy én azt is hallottam, hogy az elsõ terhesség közül sok vetéléssel végzõdik, mert a szervezetben felgyülemlett mérgeket az embrió szívja fel. A következõnek így már "tiszta" a terep... :S Kíváncsi vagyok a válaszokra!
Az elsõ : 18 éves :) A második: 2008 nyarán 7 hetesen elhalt. 10 hetesen vettük észre. :( A harmadik: rá két ciklusra újra teherbe estem. 6 hónapos a kisfiam.:) )
Elsõ: 10 hetesen derült ki, de már 1-2 hete nem élt a baba. Második: az elsõ után 3 hónapra fogant, 5 hetesen elhalt méhen kívüli terhesség. Rá két hónapra újra terhes lettem, ma már 10 hónapos a gyönyörû kisfiam.
9. hetesen, elsõ baba, tavaly decemberben. [email protected] volt a karácsony. Most 30 hetes vagyok
9 hetes voltam, elsõ baba lett volna.Missed ab.-om volt.
Szia! Nekem az elsõ baba elõtt( aki már 13 éves:) )volt egy vetélésem, 8 hetesen halt el a magzat:( A második baba elõtt ( aki 18 hónapos) szintén volt egy vetélésem 7 hetesen halt el:(
5 éve, 1.-3. babák lettek volna, nem meghatározható, hogy mikor haltak meg. 3 éve, 10 hetesen újra mûtöttek. Most van egy 1 éves kislányom, valójában õ lenne az 5. gyerekem, bár ha az elsõ 3 megmaradt volna, elköttettem volna magam (valószínûleg).
Nekem kettõ volt, úgy tûnik, 1, 5 évente jön össze. Az elsõ 3 éve volt, 9 hetesen ment el. 2008 tavaszán volt egy pozitív tesztem, de 5-6 hetesen az UH már nem mutatta ki. Most 1 hete késik, a teszt pozitív - még nem voltam UH-n, de reménykedem...
Nekem még vhol az elején halt el az elsõ babám tavaly augusztus 29-én mûtöttek. Idén aznap fogant a mostani bébink :) . Remélem minden rendben lesz.
A kérdező hozzászólása: Nekem 8 hetesen ment el az elsõ babám.Azóta van már egy 4, 5 hónapos babám.Mind a két baba 7 hónap után jött össze.Érdekes.
Úgy látom itt a 9 a bûvös szám! Elsõ babám 9 hetesen halt el! Most van egy 8, 5 hónapos kisfiam.
2. vagyok Október 20-án volt a mûtét, november 17-én megjött a menzim, letelt a 6 hét, kontrollon a doki mindent rendben talált és így rá 1-2 napra összejött a baba. Karácsonykor már a pozitív tesztnek örült a család!!!
Elsõ vagyok. Mennyi idõ után sikerült újra teherbe esned?
Szia nekem a 2 baba ment el 7 hetesen.

Miért mondják azt, hogy a terhesség a nő életének legszebb időszaka?

Szerintem sokkal szebb id?szak, amikor már megvan a babád, és nem azért aggódsz nap, mint nap, hogy jaj, él-e még, jaj, most nem mozog annyit, jaj, most barnáztam, jaj, most megütöttem a hasam, jaj, most nem lehet szexelni, jaj, most nem tudok éjszaka aludni. Miért szebb a terhesség, mint az, amikor már tulajdonképpeni anya vagy? A terhesség csak egy köztes állapot, nem? Szebb, mint az, ha nem vagy terhes, de nem szebb annál, mint amikor már kint van a kislurkó.

Legjobb válasz: Én nagyon szerettem terhesnek lenni, szerencsére komplikáció és probléma mentes terhességem volt (még a hányinger és émelygés is elkerült). Szerintem azért mondják, mert egy új élet fejlõdik benned, ami egy csodálatos érzés, persze, izgul az ember, de azért az a 9 hónap soha nem tér vissza. A terhességnél egy szebb van, a szülés - arra meg mondhatod, hogy fájdalmas, mégis a legédesebb fájdalom a szülés fájdalma és egy nõ életének a legcsodálatosabb pillanata, amikor a hasára fektetik a picit. Mi még egy babát tervezünk majd 2-3 éven belül, de a terhességet, szülést még milliószor végigcsinálnám, nekem mindkettõ csodálatos érzés volt. 11 hós kislány anyukája

Kedves kérdezõ a kommenteddel kapcsolatban- tegnap beszólt nekem egy idõsebb nõ a dm-ben, miközben ideadta a bevásárlókocsiját kedvesen, hogy élvezzem a terhességem mert aztán már nem lesz nyugtom többet. Hát gondolom õ is a terhességet élvezte, az anyaságot már annyira nem :-) Teljesen értem, hogy milyen szemszögbõl tetted fel a kérdésedet. De azt is tudni kell, hogy a baba születése után lesz ezer más dolog amiért még izgulhatunk.
Én vagyok az aki kérdezte, hogy voltál-e már terhes. Én sajnos csak 4 hónapig, és folyamtosan rosszul voltam a 6. és 10. hét között, ami miatt aztán otthon is maradtam, majd veszélyeztetett lettem. Hematóma alakult ki, onnét a szex is meg volt tiltva. Késõbb a vérömleny és az elöl fekvõ méhlepény miatt indult el a vetélés, nagyon sok vérveszteség, mûtét stb... szóval így leírva nem hangzik idillinek ugye? És igen, addig is aggódni mi lesz a kobinált eredménye, stb. Barátnõk kérdezték hogy félek-e a szüléstõl, és bizony féltem is addíg amíg nem lettem terhes, de miután már bent voltam és tudtam mi mindenért kell aggódni, és mennyi fájdalom rosszullét stb-vel járhat már azt kívántam hogy bárcsak a szülésnél tartanánk és kezembe foghassam, láthassam, hogy ott van és minden rendben vele. Szóval a röpke 16 hét tapasztalatából amit én leszûrtem, hogy újra végigcsinálnám, mert csodálatos érzés. Nincs semmi hozzá fogható a világon, mint ahogy ahhoz sem, amikor már megszületik és tényleg anyává válsz. Csak idõ kell amíg az ember ezt felfogja, vagy el meri hinni mi is történik vele, hogy egy kis csoda növekszik ott bent a testedben aki szetet téged és neked köszönheti az életedet. Sok sikert és örömet kívánok neked hozzá!
Én nagyon szerettem terhesnek lenni, szerencsére komplikáció és probléma mentes terhességem volt (még a hányinger és émelygés is elkerült). Szerintem azért mondják, mert egy új élet fejlõdik benned, ami egy csodálatos érzés, persze, izgul az ember, de azért az a 9 hónap soha nem tér vissza. A terhességnél egy szebb van, a szülés - arra meg mondhatod, hogy fájdalmas, mégis a legédesebb fájdalom a szülés fájdalma és egy nõ életének a legcsodálatosabb pillanata, amikor a hasára fektetik a picit. Mi még egy babát tervezünk majd 2-3 éven belül, de a terhességet, szülést még milliószor végigcsinálnám, nekem mindkettõ csodálatos érzés volt. 11 hós kislány anyukája
Hónapok óta gondolkozok ezen én is :-(, számomra csupa stressz eddig. Elõször is jó 7 évet vártunk a babára. Az elsõ hetekben kiderült pajzsmirigyes vagyok, majd az az izgalom, hogy ne vetéljek el mint decemberben és 12 hétig para, aztán jött, hogy miután megmozdult már hetek óta- utána 12 teljes napig nem éreztem, lett egy anyajegyem ami a bõrrák összes tünetét produkálta, majd, hogy a 24. héttõl nehogy koraszülött legyen, most meg a terheléses cukrom lett nagyon magas- diéta.... többirõl nem is írok! Egyszerûen nagyon kevés élményem van, már nem aludtam 7 hónapja 3-4 óránál többet egyhuzamban. Mégis nagyon várom már, hogy a karomban legyen mert eddig csak az tudott megnyugtatni, hogy ha az uh-n láttam õt. Én személy szerint már nagyon szeretnék babázni, a terhesség nekem sajnos elég stresszes és nem tehetek róla, kijöttek rajtam olyan betegségek amik a terhesség miatt vannak... Ja és a párom megtermékenyítés óta nem hajlandó velem sexelni 25 hete már
11.40-es vagyok- még annyit fûznék hozzá, hogy nagyon szerencsések azok akiknek problémamentes a babavárásuk. Éppen ezért nem érthetik, hogy én miért szorongok sokat. Mióta kiderült a terhességem, a legbolgogabb élményem a pozitív teszt volt és hogy láttam mozogni a kis babámat uh-n, na meg, hogy mostanában rendszeresen rugdos-ezek nagyon megnyugtatóak. A szülést viszont nagyon várom és érdekes módon nem félek a fájdalmaktól :-)
Szomszédasszonyom mikor terhes lett, csak panaszkodott és azt mondta a terhesség egy rémálom! Na gondoltam magamban ez megbolondult, hát neki kéne a legboldogabbnak lenni. Rá 6 hétre én is terhes lettem és akkor fogtam fel igazán, hogy mirõl is beszélt anno... reggeltõl estig hányinger és ez csak az kezdet volt :-)
Voltál már terhes?
Én a kérdezõvel értek egyet. Eddig (kop-kop-kop) probléma mentes terhességem volt. De már alig várom hogy megszülessen és élvezzem a "munkám gyümölcsét". Egyáltalán nem szeretek terhes lenni, hamar elfáradok (kb 15 lépcsõfok). És türelmetlen vagyok. Várom már a végét.
Hát örülök, hogy te ilyen tapasztalt vagy. Én nekem ez az elsõ babám lesz 32 évesen. A terhességem nagyon problémás és a kérdésedre válaszolva én már szeretnék babázni. A többirõl meg nem vitázok, mert teljesen félreértetted a mondataimat. Mindenkinek további szép napot és babavárást, neked is :-)
Én 15évet vártam babára, sokat szenvedtünk, sírtunk, hogy legyen.Most 29hetes vagyok.Nehezen alszom éjszaka, sokat híztam, szóval nem olyan kényelmes így tényleg.De azt tudom, ha végig kórházban kellene feküdnöm akkor is azt mondanám, hogy örülök, hogy ezt a csodát átélhetem, hogy a hasamba mozog a baba és jelez a simogatásomra.Én nagyon tisztelem és áldom ezt az állapotot.Isten ajándéka.
Igen, sokkal szebb az anyaság. Pici fiam 7 hetes és nem tudok betelni vele. Pedig sok az álmatlan éjszakánk, és persze mindig van és lesz is min aggódni. Szûlés után 2-3 hétig többször el is sírtam magam a meghatottságtól :) . A terhesség nekem viszonylag problémamentes volt, a 6 hét folyamatos hányingert és étvágytalanságot levéve. 1 évet vártunk rá és hormonok segítségével sikerült.
A kérdező hozzászólása: na, hát köszönöm a válaszokat. Végülis arra a következtetésre jutottam, hogy mégiscsak anyának jobb lenni. Mindenkinek boldog babásodást kívánok, és azt, hogy a pici babájukkal a lehetõ legkevesebb problémájuk legyen a szülés után
Mióta eljött az idõ, hogy már jöhet a baba, annyira vágytam már rá, hogy terhes legyek! Gondoltam én milyen szép és jó, meg milyen irígy voltam másokra!!! Aztán végre sikerült is elsõre! Majd misseddel zárult az egész boldogság! Kijelenthetem, hogy szívem szerint kihagynám az egész terhességet mert már én az egésztõl pánikolok és bárcsak a kezemben tarthatnám már......résznél tartok! Egy próbálkozó
Minden terhesseg mas es mas, a hozzaallasunk is mas, es az a korszak, amikor mar megvan a baba, az osszehasonlithatatlan, sot, a babazason belul is az elso heteket nem lehet egy kalap ala vonni a kesobbi idoszakokkal. En most hirtelen mindent atelek, mert tavaly november vegen szuletett a kisfiam, o az elso baban, most nyolc es fel honapos es en a 14. hetben vagyok a masodik, tervezett babaval. Az elso terhessegemet en sem elveztem. Mar az elejetol aggodtam, hogy nehogy baj legyen, iszonyatosan vigyaztam magamra, a nagy vigyazasban es ovatoskodasban rohamosan hiztam. A 11. hetben majdnem elveszitettem a babat, elkezdett levalni a mehlepeny, a 16. hetig fekudnom kellett es aggodni egesz nap. Utana jo sok ideig hiaba voltam mar rendben, de nem tudtam elengedni magam. A 34. het utan mar nyugodtabb voltam, mert akkor mar ugy ereztem, hogy egeszseges lesz a baba es nem tortenhet baj, de akkor mar akkorara hiztam az eredeti testemhez kepest, hogy mindenem fajt, disznonak ereztem magam. Nem voltam meg jol magammal. Mindig almodoztam, hogy milyen cuki lesz, ha a kisfiam megszuletik es ott fog edesen szunyokalni a kisagyban, felebred, ram mosolyog, stb. Hat, nem igazan igy teltek az elso hetek. Nem volt tejem, harcoltam magammal, a testemmel, hogy legyen, kozben beledepiztem, nem tudtam elvezni a babam jelenletet, ot hetes volt, mire kilabaltam az allando siras idoszakabol es tenyleg elveztem. Ez a resze azota is tart, szebb, mint a terhessegem volt. Amikor beszeltunk a masodik babarol, akkor elbizonytalanodtam. Szerettem volna magat a babat, de ami elotte van, tehat a probalkozast, a remenykedest a pozitiv tesztben, azt, hogy aggodok a veteles miatt, majd a vizsgalatok miatt, majd amiatt, hogy miert nem mozog mar fel oraja a baba, stb, az elso hetek nehezsegei, hat ezek nem hianyoztak. Vegul belevagtunk. Ez a terhesseg olyan, mint egy alom! Az elso honapban megfogant a baba, kutya bajom, jovok, megyek, intezkedek, ugyanugy latom el a babamat, mint elotte, ugyanugy nezek ki, mint elotte, meg nem hiztam, vekony vagyok, nem fulladok, a pocim most kezd latszani, de alig varom, hogy nagyobb legyen. Az uh-t amiatt varom, hogy lathassam a babat, nem amiatt, mert aggodok, hogy nehogy beteg legyen. TEljesen mas, tenyleg nagyon szep idoszaka ez az eletemnek es szerintem donto tobbsegeben ez annak koszonheto, hogy a nagyobbik gyerek minden olyan percemet lekoti, amikor a sajat sebeimet nyalogathatnam, amikor aggodnek es butasagokon gondolkodnek. Es ahanyszor ranezek, annyiszor tudatosul bennem, hogy ez a pocakbaba is tokeletesen egeszseges, nem lesz semmi baja, hiszen ha osszehoztunk egy ilyen szuper gyereket, akkor a masodik miert lenne kevesbe eros, egeszseges? Szoval csak azt akartam elmeselni (sajnos jo hosszan), hogy megertem, hogy nem mindenkinek gyonyoru ez az idoszak elsore, de talan a kovetkezo terhessegnel ti is megelhetitek maskent. Amugy szerintem arra celoznak azzal, hogy ez a legszebb idoszak, mert ilyenkor a kismama van meg eloterben, a kismama igenyeit lesik, ra vigyaznak, pihenhetsz, aludhatsz, majd szules utan egyik pillanatrol a masikra szo szerint minden az ellenkezojere fordul: hirtelen senki sem rad lesz kivancsi, hanem a babadra, nem te kapod majd a dolgokat, hanem o, nem masok lesznek korulotted, hanem te fogsz majd faradtan, talan gat, vagy csaszarsebbel ugralni a baba korul. TEhat hirtelen az "elso" helyrol a kismama atkerul az "alattvalo" szerepebe, ami az elso idoszakban nagyon nehez es megterhelo lehet. Fizikailag es lelkileg is. Ne haragudjatok, hogy ilyen durvan fogalmaztam, nem durva akartam lenni, csak szemlelteto.
A kérdező hozzászólása: 11.53-asnak Remélem, hamarosan sikerül neked is anyává válnod. Ezt kívánom teljes szívembõl
A kérdező hozzászólása: ja, még egy dolog 11.57-esnek! Ok, hogy probléma van a babával a születés után is, de a legnagyobb probléma, hogy él-e még vagy sem, már nem áll fenn. Sír, ha jön a foga, majd abbahagyja; felmegy a láza az oltás után, majd lemegy; Nem eszik, majd enni fog. De azt nem mondhatod a terhesség alatt, hogy meghalt, nem baj, majd feltámad! Szülés után az ilyen problémák nagy része megoldható, de a legnagyobb probléma, hogy él-e még, vagy sem, az nem orvosolható. Sajnos... Lehet, hogy azért beszélek ilyen könnyen, mert azon kívül, hogy nem szoptattam, minden babás lépést végigjártam az öcsémmel, 13 éves voltam, mikor született. Vele aludtam egy szobában, éjszaka még énekeltem neki, mikor reggel kelnem kellett iskolába és az öcsi bömbölt, gyerek még annyit nem volt sétáltatva, mint az én öcsém. Szóval azt is tudom, milyen egy picibabával
Én nem azt írtam, hogy csak baj lesz a baba megszületése után, hanem azt, hogy lesz még más ok amiért izgulhatsz- és ez nem ugyanazt jelenti! Olyasmire gondoltam, hogy lesz e elég tejem szoptatni és tudni fogom e, hogy miért sír, és jó anya leszek e??? Ezek azért nem olyan gondolatok amiért most nekem nem kéne terhesnek lennem... Olvass néha bele a babás kérdésekbe is, akkor majd meglátod, hogy milyen újabb bizonytalanság fogja el a kisbabás anyukákat!
A kérdező hozzászólása: bocsi, 11-57-es válaszára küldtem a kommentet
Szerintem jobb anyának lenni mint terhesnek. Én már nagyon várom, hogy megszüljek és minden érzékszervemmel élvezzem, hogy kisbabám van!!!
A kérdező hozzászólása: igen, ilyesmikre vártam, látjátok, csak az derül ki, hogy anyának lenni a legjobb. Igaza van utolsónak, hogy a megszületés után már csak baj van a gyerekkel, ok, de akkor minek vállal az ember gyereket? Mikor eldönti, hogy gyereket akar, arra nem gondol, hogy születés után, ahogy mondod, csak a baj lesz vele? Azt hiszem, az ilyen „bajokat” is megédesíti minden pillanat, amit a babáddal töltesz, mikor letojja a ruhádat, és utána édesen rádmosolyog. Ha valaki azt mondja, hogy a gyerekkel csak baj van, akkor az minek vállalja? Ezt kellett volna megkérdezd a szomszédasszonyodtól
Én is azt mondtam a férjemnek, hogy aki azt meri nekem mondani, hogy a terhesség milyen szép, azt elküldöm a sunyiba. Mi most ott tartunk, hogy a férjem mondta, hogy nem akar több gyereket, mert elég neki egyszer végignézni a szenvedéseimet. Állandó hányinger, émelygés, szédülés, undorodok mindenféle szagtól, húst nem tudok enni már 4 hónapja, hasfájás, és bár még csak 18 hetes terhes vagyok, már most nem kapok levegõt rendesen, iszonyatosan hamar elfáradok, stb. Szóval nekem csak nyûg az egész. És rettenetesen félek a szüléstõl, de már várom, hogy kint legyen. A szülésrõl sem tudom elképzelni, hogy olyan csodálatos élmény lenne. Az biztos nagyon jó, amikor a kezembe vehetem, de maga a folyamat, hát nem tudom...
A kérdező hozzászólása: 11.40-esnek is igaza van arról, hogy a problémás terhesek máshogy látják a világot és az egész terhességet, mint azok, akiknek problémamentes a terhességük. Nem ott van a gond. Ott van a gond, hogy az ilyen kijelentések a terhességet úgy általában az anyaság fogalma elé helyezik. Akkor már ne beszéljünk valótlant! Ismétlem: Jobb állapotosnak lenni, mint anyának? Nekem magával ezzel a mondattal van bajom, ezért akarok érveket és ellenérveket hallani
A kérdező hozzászólása: hát, nem tudom.. Igaza van a második hozzászólónak, hogy egy kis élet fejlõdik benned, meg minden, de a nõ általában azért megy férjhez, hogy gyermeke legyen, és nem azért, hogy állapotos legyen. Én is élvezem ezt a periódust, de azért, mert tudom, hogy ennek az állapotnak az a vége, hogy lesz egy tündéri kisfiam, akit egész életemen át dédelgethetek, nevelhetek, szerethetek, megtaníthatok arra, amit én tudok. És alig várom, hogy ismét terhes legyek, mert tudom, hogy annak is ugyanaz lesz a vége, egy másik gyermek, akit úgymond a páromnak adhatok szerelmem jeléül. Ha valóban olyan szép periódus lenne, akkor nem lenne itt a Terhesség kategóriában annyi kérdés, annyi aggodalom a cukorterhelésrõl, a rossz eredményekrõl stb. Egy oldalon eszméletlenül sok az aggodalom. És ne mondja azt nekem senki, hogy ezek az anyukák boldogok.Ezek a kismamik aggódnak. Hiába várják a babát már nagyon, folyamatosan aggódnak, folyamatosan stresszelnek minden apróság miatt. Akkor hogy is van ez? Ha valaki azt mondja, hogya terhesség a legszebb idõszak, akkor azt jelenti, hogy terhesnek jobban szeret lenni, mint anyának. Nem? És miért jobb terhesnek lenni? Mert nem kell felkelni éjszaka szoptatni, nem kell kakis pelenkákat szagolni? Ezért nem értem az ilyen kijelentéseket
A kérdező hozzászólása: igen, 16 hétben vagyok. Ez most változtat a válaszodon? Akkor kérlek, válaszolj
Nekem is sokan mondták terhesen, hogy ez életed legszebb idõszaka. Hááát....Szerintem sokan azért mondják ezt, mert régebben úgymond boldog tudatlanságban várták az anyukák a babákat. Nem volt kismilió vizsgálat, internet, azt se tudták mi pl. az az afp, nem volt min idegeskedni. A nyavalyák meg az izgalmak nekem is meg-megkeserítették. Tulajdonképpen nekem az elsõ 7 hónapban nem volt sok problémám. Na de aztán a 8-9-ben! felsorolni is nehéz lesz: Vizesedtem, fájt a fogam, vérzett az ínyem, a derekam, térdem már majd leszakadt, fájtak az újjaim, jött a savam, aranyerem lett, nyomta a hólyagomat, menni alig tudtam, kirepedt a hasam, nem tudtam csak háton aludni, de a legszörnyûbb a terhességi viszketés lett az utolsó kb 3 hétben, mindenem viszketett egész nap, aludni sem tudtam, és olyan kiütéses lettem, hogy magamra nézni is rossz volt. Óriási hasam lett, több mint 4 kg-os lett a babó:) , a végén alig tudtam mozogni. Én is minden vizsgálat miatt izgultam, mindent megnéztem a neten, és ha már nem lett tökéletes a lelet, idegesítettem magam. Két nagyobb riadalmam volt, a kicsit magas afp, meg azt mondta doki hogy nagyon nagy a baba feje, az uh meg is csillagozta, már a 20. héten. Anyának lenni sokkal jobb, a babó makk egészséges, és gyönyörû, betelni sem lehet vele, (6 hetesek vagyunk) napról napra jobban szereted , a világ legszebb dolga.

33 hetes km vok. Miért mondják azt, hogy a terhesség végén fogynak majd a kismamák? Ha nincs rajtad tul sok viz szülés után mennyi megy le ebböl én 66kg indultam most járok 20kg-nál:

Legjobb válasz: Épp mostanában olvastam, hogy a terhesség legvégén, az utolsó 1-2-3 hétben akár fogyhat is a kismama, hiszen már alig tud enni, és a babának sincs hová híznia, mert alig fér el a méhben, ráadásul a magzatvíz is kevesebb.

Épp mostanában olvastam, hogy a terhesség legvégén, az utolsó 1-2-3 hétben akár fogyhat is a kismama, hiszen már alig tud enni, és a babának sincs hová híznia, mert alig fér el a méhben, ráadásul a magzatvíz is kevesebb.
Én még soha nem hallottam, hogy valaki azt mondta, hogy a terhesség végén fogynának. Akkor jön föl a legtöbb. Én olyan 12 kilót híztam a gyerekeimmel (ebbõl a felét az utolsó két hónapban és 8 kiló ment le a szülésnél. A babák 3-3, 5 kilósak voltak.
Én azt olvasom mindenhol, h a terhesség végén szedik fel a legtöbbet a kismamák! Én is a 33hetes vok, 17kg eddig :( rem 20nál megállok :) Bár én eléggé vizesedem.. A baba ált. 9kg mindennel 1ütt, aztán a víz is sokat nyomhat!
A kérdező hozzászólása: hogy lehet megnézni a vizesedést ha erösen benyomod az ujjadat v csak épphogy?
Én csak simán megnyomom, nem olyan erõsen. amúgy én is olvastam több helyen, hogy fogynak a végén a kismamik, mégpedig azért, mert nem tudsz egyszerre sokat enni és könnyen feldolgozza a szervezet. Aki hízik, az pedig a víz miatt hízik a végén(állítólag).
Én az utolsó 5-6 hétben már nem híztam de odafigyeltem az evésre mert így is 20 kilót híztam. A szülés után közvetlenül kb. 6 kiló ment le (3260g volt a baba), a maradék 14 meg mire a babám 3 hónapos lett. Nem voltam vizes, nekem a szoptatás segített. 7 hós anyuka
Én 39+2 hetes vagyok, de több, mint 1 hónapja egy dekát sem híztam, inkább csak fogytam, pedig nem eszem kevesebbet egyáltalán, sõt kicsit jobban engedek a "bûnözésnek" egy-két csoki, túrórudi erejéig. 13Kg-ot híztam összesen, pedig nagyon hajlamos vagyok a hízásra, eleve 10 kg-mmal többrõl indultam, de szerencsére nem vizesedem. Szerintem ez alkat kérdése is. Picúrkám fejlõdik szépen, kis pufi az arca is, a magzatvíz is normális. Van, aki a végén hízik, van, aki nem.
A vizesedés nálam úgy jelentkezett elõször, h lábfej és bokadagadás, most már a kézfejem is feszül...a látható jelek közé írhatom még, h fehéres apró pöttyös/foltos a bokámtól a térdemig és a felkaromon a bõr! Kiváló ez ellen a reszelt zeller-alma sali!

Mikor menjek el nőgyógyászhoz? 13-án terhes kellett volna legyek nem lettem a tesztem pozitív, aminek nagyon örülünk. Közben elég jól meghűltem, igaz azt mondják a hő emelkedés is a terhesség egyik jele.

Elég sok túl súly van rajtam és 10 évvel ezel?tt volt egy abortuszom. Remélem minden rendben lesz?! Írjatok néhány gondolatot err?l.

Legjobb válasz: 13-án terhes kellett volna legyek nem lettem a tesztem pozitív ezt kicsit furin fogalmaztad meg...nem is igazán értem 13.án teszteltél pozitívat?

13-án terhes kellett volna legyek nem lettem a tesztem pozitív ezt kicsit furin fogalmaztad meg...nem is igazán értem 13.án teszteltél pozitívat?
Lehet, hogy velem van a baj, de nem igazán értem a 2. mondatot... "13-án terhes kellett volna legyek nem lettem a tesztem pozitív, aminek nagyon örülünk."
szerintem azt akartad írni, hogy 13.-án megkellet volna jönni de nem jött meg!nem azt, hogy terhesnek kellett volna lenned jól gondolom?!:) egyébként ha minden rendben van nincs semmi panaszod ráérsz majd 6-7 hetesen menni, hogy szívhang is legyen addigra már!de az sem baj ha késõbb mész én 9 hetesen voltam pl a 12.hétig nincs semmilyen kötelezõ vizsgálat!gratulálok egy 17 hetes pocis:)
A kérdező hozzászólása: Jaj persze hogy azt szerettem volna írni:) most látom mekkora marhaságot írtam. 13-án kellett volna beteg legyek. Hát én már annyira vártam, hogy teherbe essek, hogy szinte megéreztem, na most sikerült. Én már repültem volna a dokihoz, de mindenki azt mondta még korai. Majd december elején elmegyek. Nincsen semmilyen panaszom azt leszámítva hogy a hõemelkedés miatt elég levert vagyok. de most két nap szabit vettem ki és megpróbálok megerõsödni. Köszike
Ha nincs görcs és vérzés barna folyás akkor elég 2 hét múlva elmenned. Gratulálok! Tulsullyal sajnos most már nem tudsz mit kezdeni, de majd a védõnpõ odafigyel rád.
Ha nem görcsölsz, tényleg ráérsz 5 de inkább 6 hetesen menni, mert akkor már láthatóan dobog a kis szíve. (Vagy hallhatóan, ez orvos- és készülékfüggõ!) :) (Ha görcsölsz, akkor azért nézesd meg magad. Én mondjuk ellenpélda vagyok, mert rettenetesen görcsöltem, és nagyon féltem, hogy méhen kívüli, de jó helyen van a kis lurkó!!! Kb 3 hétig görcsöltem.) 23 hetes elsõ babás kismama

Mikor azt mondjak hogy ha tobb terhesseg volt mar, akkor elobb erzik a baba mozgasat, az mit jelent, mitol van az hogy elobb erzik? Vagyis 2 missed abortusz terhessegnek szamit?

Legjobb válasz: nem ebben az esetben nem. A második vagy többedik terhességnél már az elsö kis pillangos mozgásnál beugrik hogy ÀÀ ilyen volt az elözönél is. Tudja mit kell figyelni érezni a kismamának. Az elsönél sokan mondják hogy JA ez a magzat mozgás már 2 hete érzem de nem is gondoltam rá hogy ez az. Èn ülve a 16-ik héten éreztem elöször, majd erösödött. Most 12-ik héttöl ülve többször éreztem, de ez nem erösödik ez mindig ilyen, és nem minden nap. Gondolom majd a 16-ik héttöl lesz erösebb mindig.

nem ebben az esetben nem. A második vagy többedik terhességnél már az elsö kis pillangos mozgásnál beugrik hogy ÀÀ ilyen volt az elözönél is. Tudja mit kell figyelni érezni a kismamának. Az elsönél sokan mondják hogy JA ez a magzat mozgás már 2 hete érzem de nem is gondoltam rá hogy ez az. Èn ülve a 16-ik héten éreztem elöször, majd erösödött. Most 12-ik héttöl ülve többször éreztem, de ez nem erösödik ez mindig ilyen, és nem minden nap. Gondolom majd a 16-ik héttöl lesz erösebb mindig.
Szerintem ebben az esetben nem számít. Hacsak nem volt már ott is magzatmozgás. Inkább arról van szó, hogy elõbb felismerik a többedik terhességnél a magzatmozgást, mert tudják, mit kell érezni. De ez se törvényszerû, van aki késõbb, van aki korábban érzi. Én pl. mindkettõt a 16. héten éreztem biztosan, elõtte is valamicskét, de az igazit akkor.
Igen, terhességnek számít, az hogy elvesztetted a babákat, az csak a terhesség sajnálatos végkifejlete. Hányadik héten mentek el?
Nekem 23 hetesen született meg illetve vetéltem el. Most ujra probálkoztunk 7 honapban, most 15 hetes vagyok. Nem tudom, de néha olyan mintha érezném, hogy mozog. Sajnálom, hogy neked se maradt meg, de drukkolok, hogy legközelebb minden jol alakuljon. S drukkoljatok, hogy nekem is összejöjjön, mert ismét hasonlo problémánk merült fel (hematoma, tapadás) És igen terhességnek számit, mert mér dobogott a szive, akkor már élõlény, ha sokan nem is igy gondolják.
A kérdező hozzászólása: teheat, vegulis arrol van szo hogy a tobbedik babasok tudjak mit kell erezni es azert erzik elobb... az egyik 7 hetes volt, masik 9... drukkolok neked, sok sikert es koszi mindenkinek!

Azt mondják, hogy egy terhesség sem egyforma. Mi a külömbség, a lány és a fiú kihordása között? Már van 1 lányom és most várom a másodikat és nagyon szeretnék kisfiút.

Legjobb válasz: Lehet,hogy mende-monda de a fiúk állítólag vigyáznak az anyukra a terhesség alatt értem itt az elhízást vagy a bõr változást.

Lehet, hogy mende-monda de a fiúk állítólag vigyáznak az anyukra a terhesség alatt értem itt az elhízást vagy a bõr változást.
Szia! Hát nekem nem sok különbség van. A lányom 5 éve született könnyû terhességem és szülésem volt vele, imádtam terhesnek lenni. A bõröm sem repedezett ki szülés után. 15 kg-ot szedtem fel vele (50-rõl 65-re)de szülés után 2 hónappal ismét 50 kg voltam. Most kisfiút várok 36 hetes vagyok, a bõröm most is ugyanolyan, most 10 kg-ot hiztam, semmi gondom nem volt eddig. Talán annyiban más hogy jóval nagyobb pocim van mint a lányommal és erõteljesebb rúgások. A lányommal a terhességem alatt rengeteg füstölt szalonnát kivántam és húst egyáltalán, meg nagyon sok gyümölcsöt. Most a terhességem elsõ fele az nehéz kajákkal telt szinte. Bableves, pacal, székelykáposzta és hasonlók. A második felében már vegyesen eszem, már nem megy annyi nehéz kaja, viszont rengeteg gyümölcs. Nem tudom le lehet e vonni valamit ebbõl:-) Drukkolok hogy fiad legyen, de alényeg ugyis az hogy egészséges legyen:-)
szia én magamból és az unokatestvéreimbõl és pár barátnõmbõl kiindulva mondom, vagyis egy kis saját megfigyelés volt hgoy a lányokkal senki nem volt rosszul az elején a fiúkkal viszont mindenkinek hányingere volt, meg nem volt jó a közérzete, vagyis jobban mondva az össze tipikus tünet jelntkezett ami a nagykönyvben meg van irva. nekem 3 lányom van vagyis nemsokára megszületik a harmadik velük semmi gond nem volt, de volt három vetélésem õk fiúk voltak és mindegyikkel rosszul voltam, így amikro megfogant a harmadik kislányunk már tudtam hgoy kislány lesz hiszen jól voaltam (az izgalmat leszámítva) DE EZ CSAK AZ ÉN SAJÁT MEGFIGYELÉSEMEN ALAPULÓ KÖVETKEZTETÉS
Anyukám velem rosszul volt, amig meg nem mozdultam, mégis lány lettem. Tehát szerintem erre nem lehet alapozni. Én ismerek ilyet is, olyat is. Szerintem ezek alapján nem lehet meghatározni, hogy milyen nemû lesz a baba.
Szia!!!! Az én tapasztalatom....hatalmas különbség... a lányom és a most várt bubunk között...aki persze kisfiú. Természetesen az étrendemben van nagy eltérés, de nyugodtan alapozhatsz az elõttem írtakra. Rékával rengeteg édességet ettem, meg nem kimondott egészséges ételeket, mostmeg a napi betevõm 90%-a gyümölcs. Terhességem elõtt nem is voltam gyümölcsös, mivel gyomorsav problémám van, most meg....nem tudom mi az elég. De tényleg, napi 5-6 kg gyümölcs, fõleg sárgadinnye, meg a jó kis nektarin... Egyébként most 8 kilót szedtem össze, 34 hetesek vagyunk..ez az elõnye. Bubu viszont durvább, mint a lányom volt.A rugdosásban, mindenben...szurkolok Neked!!!
Szia! 5 éves a kisfiam, most 21 hetes kismama vagyok és kislányunk lesz. Mind a 2 terhességem elején az ötödik héttõl hánytam a 12. hétig. Nálam annyi különbség van, hogy amikor a kisfiamat vártuk, akkor rengeteg édességet ettem, most szinte nem is kívánom.
A kérdező hozzászólása: Köszike mindenkinek a választ! Mondhatnám nemtúl fényesen érzem magam, sokszor minden bajom van:) az összes tünet jelen van.A lányomnál semmit nem éreztem:) Mindegy csak egészséges legyen:)
Tesztet nem csináltál? Akár terhes is lehetsz.
A kérdező hozzászólása: holnap veszek és napkozben megcsinálom emmyi ido utan biztos kimutatjA
Na, megcsináltad?
A halvány csík is csík!:) Gratulálok! Késõbb--2-3 nap múlva erõsödnie kell!
:) ha a hcg teszten van egy nagyon halvány csíkocska, az terhességre utal! bármilyen halvány, a csík az csík!!!! Szóval szerintem én halkan GRATULÁLOK Neked!
Gratulálok. Nekem a Clearblue vált be. Igaz hogy 25-ös az érzékenysége de mivel nagyobb felületen éri a vizelet sokan jobban kimutatja a terhességet. Amúgy én is így jártam, 11. hetesen elvetéltem, most mi is újból próbálkozunk. Remélem hamarosan össze is jön.:)
Szia Hányadik napon teszteltél?Menzi után vagy elõtt?
12:16-os vagyok.Sajnos én már 2szer vetéltem el és nagyon úgy néz ki , hogy terhes vagyok.
szép a görbéd , szerintem hihetsz a tesztnek és szerintem holnapra ne várd , én a helyedben pénteken reggel tesztetlénk megint. Gratulálok:) )))))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Remélem tényleg erõsödni fog. Egyszer már voltam babás, de nem maradt meg. Remélem, most sikerült. Amúgy melyik jobb a One Step hcg-tesztnél?
A kérdező hozzászólása: Ilyen a görbém, nem tudom, hogy mikorra nem várom. http://www.ciklus.hu/images/diagramok/d0f1487bb6bb5134988892.. Kedves utolsó! Neked tünet, görbe, teszt? Most csináltam még egy tesztet, ez X-epil. Ugyanolyan belemártogatós, mint a One Step, csak az 10-es érzékenységû, ez meg 25-ös. Ez ugye napközbeni, és igaz nagyon halványan (halványabban, mint a reggeli One Stepbõl), de szabad szemmel láthatóan, rózsaszín 2. csík van ezen is.

Miért mondják kora terhességben, hogy amint vért lát az ember, rohanjon a kórházba?

Sajnos tenni semmit nem lehet a korai szakaszban bekövetkezõ vetélés ellen. ez onnan jut eszembe,h. hathetes várandós vagyok (remélem leszek is!) elsõ lányomnál rohantunk a kórházba,mikor megláttam egy kis piros foltot a wc papíron. de a doki már akkor megmondta,h.sajnos ilyenkor 50-50%... tenni semmit nem tud. szerencsére akkor nem is volt baj. remélem most is ugyan ez a helyzet,csak most már nem futok a kórházba. vagy van egyéb,amivel tudnak segíteni,csak nem tudok róla?

Legjobb válasz: Nekem progeszteronom alacsony volt, emiatt volt egy vetélésem. Utána az egyik terhességemnél véreztem egyszer, már a prog. pótlás mellett, a késõbbi terhességemnél pedig 2-3 hétig. Szerencsére nem lett gond velük, de kaptam a progeszteront, magnéziumot.

Nekem progeszteronom alacsony volt, emiatt volt egy vetélésem. Utána az egyik terhességemnél véreztem egyszer, már a prog. pótlás mellett, a késõbbi terhességemnél pedig 2-3 hétig. Szerencsére nem lett gond velük, de kaptam a progeszteront, magnéziumot.
Én tavaly egy barna pöttyre legyintettem. CSak egy nappal késõbb mentem orvoshoz. Elvetéltem, pedig nem véreztem, "csak" barna pötty volt. Kiderült, hogy progeszteronhiány és a progeszteronhiányt kezelni is lehet, tehát ebben az esetben nem kell a természetre bízni, mert nem természetes szelektálódás, hanem egészséges baba lehet odabent, csak a szervezetnek kell progeszterontámogatás a baba megtartásához. Idén már rögtön pozi teszt után rohantam orvoshoz, hogy már elõre kapjak progeszteronpótlást még mielõtt barnéázni, vérezni kezdenék. Szóval nem mindegy, hogy azért vérzel, mert szelektál a természet, vagy azért vérzel, mert nincs elég olyan anyag a szervezetedben, aminek normál esetben lennie kéne. Eza utóbbi esetben megmenthetõ a baba, hiszen egészséges lehet.
Bocsánat, érdemben nem tudok hozzászólni, csak gratulálni szeretnék a babához (és remélem nem lesz baj), nem ismerjük egymást, csak anno sokszor belefutottam a kérdéseidbe-válaszaidba, mikor az elsõ gyerkõcöt vártad.:)
Nekem is volt barnázásom annak idején többször is. 3 orvosnál jártam, ebbõl kettõ semmilyen gyógyszert, hormont nem ajánlott, ez egyik egy magándoki, akiben nagyon is bízom. Egy sztk-s doki viszont egyik alkalommal rutinból fel akarta írni, de amikor teljesen félszegen és aggódva a babámért megkérdeztem, hogy ez a hormon nem árt-e a babának, akkor felháborodott és összegyûrte a receptet, hogy akkor nem ír semmit. Úgyhogy végülis hormonok nélkül vészeltük át a kritikus idõszakot. De nem tudom, hogy ha ilyen történne a következõ terhességemnél így döntenék-e, nem kérném-e még is azt a gyógyszert, biztos ami biztos alapon, hiszen annyian szedik, ahogy tudom nem okoz bajt a babánál. Úgyhogy én mennék a helyedben...
Féltenyérnyi azért elég sok, én biztosan elmennék orvoshoz! Én 6 hónaposan véreztem, mire elindultunk már semmi nem volt, de azért azonnal bementünk, bent is tartottak, kaptak gyógyszereket annak ellenére, hogy akkor már nem véreztem!
A kérdező hozzászólása: 3-as! mi az a "véreztem"? ez mennyi vért jelent? pl. 2 órája volt egy féltenyérnyi folt. de mire el tudnék indulni, addig semmi nincs?
ha progeszteron hiány miatt van a vérzés azellen igenis lehet tenni, ha vérömleny okozza azellen is szoktak gyógyszert adni ha vérzik. Egyébkésnt sokszor van barnázás vagy akár komoly vérzés is ugy hogy közben a magzatnak semmi baja nem lesz. Minden vérzésnél adnak progeszteron pótlást ez segiti megtartani a terhességet ha ezt nem kapja meg a vérzö kismama sokkla nagyobbb az esély avtélésre mitnha kapna.... Ezért kell rovoshoz menni. na meg szerintme egy kismaának sem mindegy hogy épp mi a helyzte bent. Nme hsizem hogy sokan szeretnek találgatni hogy vajon megmaradt vagy nem, mint irtam nem minden vérzésböl lesz vetélés.
Igen, van. Ha hormonális probléma pl.nem termelõdik elég sárgatest, jöhet a hormonkúra azonnal, plusz az orvos elláthat olyan tanácsokkal, amelyeken nagyon sok múlhat. Én 7 hetesen véreztem, hanyatt-homlok rohantunk a dokihoz. Már a dokim puszta látványa ia megnyugtatott. Azonnal elkezdtem a hormon szedését, plusz komolyan vettem a teljes ágynyugalmat, amit javasolt, és ma van egy csodálatos 1 éves kisfiam. Az a minimum, amit megtehetsz, hogy rohansz a dokidhoz.
Mert annak a differenciáldiagnózisa, hogy simán csak kora terhességben elõforduló jóindulatúbb vérzésrõl van-e szó, vagy méhen kívülirõl, esetleg vészes vérzésbe forduló pecsételésrõl nem a várandós kismama dolga.
3-as vagyok. A 'véreztem' annyi volt, hogy délután még a munkahelyemen semmi sem volt, mire hazaértem, és elmentem pisilni, már vérfoltok voltak a bugyimon. Nem tenyérnyi nagyságú, csak kisebb foltok. Én akkor összeomlottam, éreztem, hogy akár nagy baj is lehet, hál'istennek a férjem otthon volt, azonnal hívta a dokimat, aki soron kívül még aznap délután fogadott. A terhesség alatti vérzés nem tréfa, legyen akár csak egy pötty, akkor is kötelességed utánajárni, felelsz azért a kis magzatért a hasadban.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!