Találatok a következő kifejezésre: Azt lehet mikor a baba (1367 db)

Tényleg nagy gáz lehet ha az otpben tartom tovabbra is a megtakim ti kiveszitek? Mi ez az egész v. Csak pánikkeltés? Se attol félek az is bedöntheti a bankot ha mindenki kiveszi nem? Mit csinljak?

Legjobb válasz: "Ha a parlament megszavazza Orbán és Navracsics devizahiteles-mentõcsomagját (márpedig megszavazza!), akkor az OTP be fog dõlni... " Mire az OTP bedõl, addigra rég bedõl az összes többi kisebb bank is. A méretéhez képest kisebb az OTP által adott hitelek aránya.

"Ha a parlament megszavazza Orbán és Navracsics devizahiteles-mentõcsomagját (márpedig megszavazza!), akkor az OTP be fog dõlni... " Mire az OTP bedõl, addigra rég bedõl az összes többi kisebb bank is. A méretéhez képest kisebb az OTP által adott hitelek aránya.
Csányi azért adta el a részvényeit, mert ha a bankokra hárítják a következõ devizahiteles "mentõcsomag" költségeit akkor az OTP (a többi bankkkal együtt) könnyes szemmel integethet év végén a profitja jelentõs részének. Az meg ugye érthetõ, hogy én sem szeretnék tulajdonos lenni egy olyan cégben, ami nem hoz profitot, akkor inkább fogom pénzem és átteszem egy olyan cégbe, ami termel évi 10%-ot. Ettõl nem fog bedõlni az OTP, mint lakossági bank, a miatt nem kell aggódni.
Jól írják, hogy a részvényárfolyamnak nem sok köze van ahhoz, hogy a lakossági betétek biztonságban vannak-e az adott banknál. Csányi azért adta el a részvényeit, mert (mint fentebb írták), ha megszavazzák az újabb devizás mentõcsomagot, akkor az az OTP profitját elég negatívan befolyásolja. Márpedig kisebb profit -> alacsonyabb részvényárfolyam. Ezért inkább a nagy esés elõtt kiszáll (és gondolom, hogy majd az esés legalján újra bevásárol a részvényekbõl). Arról nem is szólva, hogy a magyarországi bankbetétek 30 millióig biztosítva vannak, szóval egy esetleges bankcsõd esetén is csak azoknak kell aggódnia, akiknek ettõl több van a számláján...
Ja majd pont hagyják bedõlni az OTP-t amiben amellett hogy magyar érdekeltség is van, még a legnagyobb szereplõ is a hazai bankszektorban. Senkinek nem lenne érdeke. Kicsit esett az árfolyam, na bumm, volt már ennél lejjebb is, 1-2-3 hét azt újra ott lesz ahol az esés elõtt.
És mi van ha az Unió is becsõdöl?:D Inkább tartsd párnacihában...bár azt meg ellophatják... Kicsit túl paranoiás vagy.
Ha az én pénzem lenne az OTP-nél, azonnal kivenném, valutára váltanám és otthon tartanám (jó kis helyre elrejtve)... Ha a parlament megszavazza Orbán és Navracsics devizahiteles-mentõcsomagját (márpedig megszavazza!), akkor az OTP be fog dõlni... Csányi nem h*lye, nem véletlenül szabadult meg az OTP részvényeitõl, nem akart 10 milliárdot veszteni... De az OTP több másik vezetõségi tagja is pánikszerûen eladta a részvényeit, ez nem véletlen!... De te azt csinálhatsz, amit akarsz...
A kérdező hozzászólása: Aztan lehet hogy az allam is becsõdöl.Na ettõl féleg mg mert allampapirba van a többi penzem nem irt hulyeseget az aki azt irta privatban hogy azert ad magasabb kamatokat most az allam hogy oda vidd ne a bankokba aztan majd ha jon a csõd fuss annak a penznek is ugyanugy annak akinek biztositja az allam a garanciat a bankbetetekre...lehet kiveszek mindent de hova tegyem?.
Félsz az államcsõdtõl, és a magyar bankok csõdjétõl, akkor: Semmiképp ne tartsd a pénzed forintban, mert államcsõd esetén rengeteget veszíthet az értékébõl. Jó megoldás erre egy külföldi deviza, például euró. Külföldi bank Magyarországhoz közel: Ausztria 1% körüli kamatot adnak az euróra, de a biztonság valóban magasabb
MO nem fog egyhamar becsõdölni. De elárulom, hogy ha MO becsõdöl akkor az magával rántja az EU-t is (erre az esély amúgy megközelítõleg 0%).. Ha az EU-ban gáz lesz az meg a világgazdaságot is erõsen érintené. Szóval ha ennyire parás vagy tarts $-ban a pénzed, de semmi értelme. Se az OTP sem a magyar állam nem fog becsõdölni. Ez totálisan alaptalan fikció.

Az igaz, hogy napi 20 percnél nem lehet többet a baba a babycomp-ban? Mi baja lehet tőle?

Legjobb válasz: szerintem nem egészséges a gerincének,és korlátozza mozgásban,attól függetlenül,h megy vele.

szerintem nem egészséges a gerincének, és korlátozza mozgásban, attól függetlenül, h megy vele.
Itt egy pár jó írás errõl: (bocsánat ha hosszú lett) http://www.felzarkozunk.hu/cikkek/bebikomp.html "Az Európai Unió Hivatalos Lapjában olvasható, hogy bébikomp olyan eszköz, amely a még járni nem tudó gyermeket segíti az önálló helyváltoztatásban, de használata során fennáll az elesés veszélye, mert megnöveli a gyermekek mozgékonyságát és sebességét. 20 év európai és az egyesült államokbeli kórházi sürgõsségi ellátás adatai tanúskodnak arról, hogy a bébikomp használata során elõforduló balesetek fõleg lépcsõn való leesés, illetve felborulás miatt történnek. Különösen akkor borul fel könnyen, amikor a gyermek olyan egyenetlen felszínt próbál átlépni, mint például a küszöb vagy a szõnyegsarok. Az ilyen balesetekbõl származó sérülések nagyon veszélyesek, mert az esetek nagy részében a gyermek fejét érintik. A balesetveszélyen kívül azonban beszélnünk kell a gyermek fejlõdésére vonatkozó negatív hatásokról is. A bébikompot használó, járni még nem tudó gyermekek az eszköz segítségével felegyenesednek. Ezáltal lábaikra, gerincükre olyan terhelés kerül, melyre a gyermek csontozata, izomzata még nem készült fel. Ha a kisgyermek ülve közlekedik a kompban, akkor lábujjheggyel tolva magát halad elõre. A késõbbiekben ez nehezíti a járásbiztonság kialakulását és esetenként lábujjhegyezõ járást, futást eredményez. Beszélnünk kell még arról is, hogy a bébikomp kialakításából adódóan nem látja a gyermek saját lábait, így nehezebben alakul ki a szem-láb koordináció, nehezebben rendezi össze a gyermek a kezek és lábak mozgását. A bébikomp sûrû használata az értelmi fejlõdést is befolyásolhatja, hiszen a gyermek kevesebb idõt tölt a földön való manipulációval, játékkal, kúszással, mászással. Sok esetben az utóbb említett fejlõdési fázisok kimaradnak, és a kicsi már 7 hónaposan feláll, járni kezd. Mindezek következményeként az iskolában elõfordulhatnak tanulási problémák."
Semmi baja nem lesz annyi idõre! Az én fiamnak is volt, makk egészséges örökmozgó. 11hónaposan indult el segítség nélkül!
A kérdező hozzászólása: Hát sajna a járóka nem fér a konyhába a játszó szõnyeg nem megoldás mert már föláll és kapaszkodva halad is! Attól kicsit tartok, hogy kiesik de mindig vele vagyunk! Pihenõszéke nem is volt mert nem lehetett a bukásai miatt csak egyenesen ültetve tartani, abban meg is fulladt volna! De köszönöm a hozzászólásokat!
Addig inkább járókába, vagy játszószõnyegre tedd.
Én semennyi idõre nem tenném bele. Nem egészséges dolog. Nem jó a gerincének. Amíg nem áll, jár önállóan, addig tuti nem jó, de akkor meg már nem kell. Én amíg kicsi volt a pihenõszékbe tettem, most már áll, de még nem jár, a járókában van, arra az idõre, amíg muszáj megcsinálnom valamit.
Egy ismerõsöm kislány akkorát esett vele a küszöbben, hogy átharapta a száját és fel is szakadt..... Én addig amíg dolgom van a pihenõszékbe teszem vagy járókába. Nekünk sem lesz bébikompunk az biztos. Ráadásul baba-mama tornán is elmondják, mennyire káros a mozgásfejlõdésre és a gerincre is. 6, 5 hónapos Manó anyukája
A kérdező hozzászólása: Hát mi minden nap használjuk, jó nem órákra de ha fõzök, mosogatok ilyenek nem tudom hova tenni! Meg nekem az öcsémnek tesóm gyerekeinek is volt! Csak kíváncsi voltam ki mit gondol róla! De köszönöm a válaszokat!
Na azért nem az ördögtõl való ez a dolog. Nekem is volt 30 évvel ezelõtt. Szerintem nem keveset voltam benne, mégis felnõttem, semmi bajom nem lett tõle. Az való igaz, hogy gátolhatja a mozgásfejlõdését. Volt is egy anyuka, aki írta, hogy a 7 hós babája mit nem csinál, kiderült, hogy minden nap kompozik. Mondtuk is neki, hogy ne tegye bele. Nekem is van komp, igaz mi ritkán használtuk, akkor sem többre, mint negyed óra, és 7 hónapos elmúlt már mikor beletettük. Ha hetente 2-3szor használja a baba 15-20 percet, szerintem semmi baja nem lesz tõle. Nem kell átesni a ló túlsó oldalára, hogy a gyerek egész délelõtt abban van. Ennyi.
Én egyáltalán nem tenném bele a gyermekemet!
Babycomptól gerincferdülésem lett, elcsúszott a csipõ csontom, emiatt bokasüllyedés alakult ki, és az egyik vállam fentebb van mint a másik! Nagy kár, hogy régen nem tudták amit ma, hogy botrányosan káros, hiszen se nem ül, se nem áll benne a baba...Sajnálom, de én emiatt szenvedek, nem tudok mást írni, egy percre sem használnám a gyermekemmel:(


Híbás a fõfékhenger.
Sok benne az olaj.
Ahogy az elsõ írta, A Fõfékhenger. A benne lévõ rúgó(k) nem tolják vissza eléggé a pici dugattyúkat-(karmantyút), így fékezés után nem engedi vissza a fékolajat a pici furatokon, azaz a nyomás nem szûnik meg, de az is lehetséges hogy nincs egyáltalán fékpedál holtjátékod és egy pici nyomás bent marad mindig a fékolaj rendszerbe.
berozsdált, berágódott a rendszer a hiba valószínûleg a fõfékhengerben lesz, szerintem a gumi elöregedett, és megragad, ezért marad néha nyomás alatt a fékfolyadék szerelõhöz kell vinned mindenképp :(
Fõfékhenger vagy a vákumos fékrásegitõ a hibás vagy a fékbetétek ill. pofák szorulnak.

A gyerekágyas osztályra mikor jöhet látogatoba az apuka, és meddig lehet nála a baba? Pécsen az édesanyák utján Fogok szülni, meddig lehet kivinni a babát az apukának és a töbi látogatohoz?

Ugy értem ha jön az apuka látogatni azt tudom hogy nem jöhet be a szobába de a babát menyi idöre vihetem ki hozzá?Hallotam olyan korházrol ahol az apuka segitht a baba ellátásában a mamának de az nem valoszinü hogy itt vab?!Mik a tapasztalataitok,hogy van a látogatási rend??PÉCSIEK IRJATOK,AKI TUD VALAMIT ERRÕL!!Köszönök minden választ elöre is!!!

Legjobb válasz: reggel 9 és este 7 között jöhetnek látogatók. a szobába nem lehet bemenni, csak a társalgóba/ebédlõbe. én 4 hete szültem ott. a baba addig lehet ott, ameddig akarjátok, ill. ameddig õ jól elvan veletek.

reggel 9 és este 7 között jöhetnek látogatók. a szobába nem lehet bemenni, csak a társalgóba/ebédlõbe. én 4 hete szültem ott. a baba addig lehet ott, ameddig akarjátok, ill. ameddig õ jól elvan veletek.
Reggel 9-tõl este 7-ig van a látogatás, bárki mehet, akit csak szeretnél. A szobába nem lehet bemenni, hanem van egy közös tér, ahol az étkezések is zajlanak, oda nyílnak a szobák is, tehát nem kell az osztályról kimenni. Oda mehetnek a látogatók, és oda mész ki hozzájuk te is. Ha látogatód jön, szól a nõvérke, ha nem vagy épp kint. Amúgy én örülök neki, hogy a szobába nem lehet bemenni, engem zavart volna, ha mindenkinek a rokona bemászkál, amikor én mondjuk nem vágyom társaságra, vagy éppen szoptatok. A babát annyi idõre viszed ki, amennyire akarod. Persze ha épp vizsgálatra viszik el, akkor nem, azt meg lehet várni. Ja, amikor ebéd van, akkor azt a látogatóknak kint meg kell várni, mert nem lenne helyük.

Nem tudom mi a baja az iTunes-nak, miután feltelepítem hibát ír ki és nem indul. Vajon mi lehet a baja?

Ezt írja ki miután rákattintok: iTunes cannot run because some of its required files are missing. Please reinstall iTunes. Valaki tudja milyen fájl hiányzik? Vagy hogy kell feltelepíteni hogy ne írja ki ezt?

Legjobb válasz: Telepítsd fel újra! Hiszen ezt kéri. ;) Ha így sem müxik akkor: http://szifon.com/2011/11/19/gyakran-ismetelt-kerdesek/

Telepítsd fel újra! Hiszen ezt kéri. ;) Ha így sem müxik akkor: http://szifon.com/2011/11/19/gyakran-ismetelt-kerdesek/

Mi lehet ennek az LG porszívónak a baja? (FELPONTOZLAK)

http://kepfeltoltes.hu/130618/F_nyk_p0215_www.kepfeltoltes.h..

Legjobb válasz: Sajnos a felpontozás nem elég, hogy a porszívó gyakorlati vizsgálata nélkül segítsünk. Én megnézném, hogy minden szûrõje a helyén van-e, jól zárt-e a porzsák, aztán megkérném a férjemet, hogy nézze meg, mi a baja. Van olyan porszívónk, ami ugyanezt csinálja, mint a tied, de nem érdemes megjavítani a férjem szerint.Csak az elsõ pár pillanatban fújja kifelé a port, aztán jól szív. Kültéren azért használom, legalább nem kell hordozni a bentit.

Sajnos a felpontozás nem elég, hogy a porszívó gyakorlati vizsgálata nélkül segítsünk. Én megnézném, hogy minden szûrõje a helyén van-e, jól zárt-e a porzsák, aztán megkérném a férjemet, hogy nézze meg, mi a baja. Van olyan porszívónk, ami ugyanezt csinálja, mint a tied, de nem érdemes megjavítani a férjem szerint.Csak az elsõ pár pillanatban fújja kifelé a port, aztán jól szív. Kültéren azért használom, legalább nem kell hordozni a bentit.
A gombot tekerd fel maximumra.
Lehet, lehet, hogy nem. Oprendszer mikor volt utoljára telepítve?
PS2 vagy USB-s egér? Nem mindegy.
Ha USB-s egér, akkor tedd át másik portra.
A kérdező hozzászólása: win 7 van rajta októberbe lett telepítve, usb-s a portot már rég próbáltam de sajnos nem segít köszi a válaszokat
Vezérlõpult/Egér. Nézd meg a beállításokat.
Szerintem szétforgácsolódott a rendszer, telepítsd újra!
Szerezz be PS2-es egeret. Én a billentyûzettel jártam így, nem lehet USB-sel telepiteni. Most az egér is, a billentyûzet is a PS2.
BIOS-ban be lehet állítani hogy elfogadja az USB-a, és a PS2-es egeret, és klaviatúrát is.Vagy próbálj meg egy másik egeret rátenni, lehet hogy az egered a rossz.

32. hetes kismama vagyok és többször észrevettem a pocakomon olyan fajta rángásokat mint amikor a szemünket, lábunkat mikor hol gyorsan "rángatja az ideg". Mi lehet ez? A baba vagy csak egyszerűen a hasam?

Legjobb válasz: Csuklik a baba :) És ez nem gond, a légvételt "gyakorolja", de mivel még ténylegesen nem tudja a tüdejét edzeni, ezekkel a csuklásokkal reflexesen és ösztönbõl teszi :)

Csuklik a baba :) És ez nem gond, a légvételt "gyakorolja", de mivel még ténylegesen nem tudja a tüdejét edzeni, ezekkel a csuklásokkal reflexesen és ösztönbõl teszi :)
A baba csuklik :) Nekem egy nap kb 2-3x szokott. :) pár másodpercenként ráng a hasad :) ) ez a csuklás. Nekem van amikor 1 óráig is csuklik egyfolytában :) Jól érzi magát a babád, kortyol a magzatvízbõl, és érik a tüdeje :) 35 hkm
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm!Már attól féltem, hogy valami baja van a picinek ilyenkor mikor ilyen sokat "rángatózik" a pocakom! Még egyszer köszönöm! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!