Találatok a következő kifejezésre: Azt lehet ha nyitva (21 db)

Hogyan lehet megtanítani a kutyáknak, hogy bent maradjanak az udvaron? Ha nyitva is van a kapu? Szóval ne jusson eszükbe kimenni.

Legjobb válasz: Kutyaiskola! Fõleg hogyha már felnõtt kutyáid vannak szükséged van egy szakemberre, aki kívülrõl látja a viszonyotokat és tanácsokat ad. Idõsebb kutyákkal is lehet suliba menni!

Kutyaiskola! Fõleg hogyha már felnõtt kutyáid vannak szükséged van egy szakemberre, aki kívülrõl látja a viszonyotokat és tanácsokat ad. Idõsebb kutyákkal is lehet suliba menni!
Nehéz ügy. Sokkal inkább érdemes kerülni az ilyen helyzeteket.
18.58-as vagyok. :) Azért hagytam ki, mert alapnak vettem, hogy ez megvan. :) És mert saját magam szerint gondolkodok, és ez nálam még csak fel sem merült soha... Még esély sem adok, hogy ilyen problémánk legyen. :) De valóban igazad van, tényleg ez a legfontosabb. Viszont mi nem járunk kutyaiskolába (nincs normális a környéken :( és stb...). Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ez nemjó, felesleges. Csak azt, hogy ha olyan kutyája van valakinek, és saját maga is alkalmas a dologra, emellé még van tapasztalata (vagy tegyem hozzá, érzéke, mert ez is fontos) akkor nyugodtan nevelhet otthon is. Persze fontos tárasaságba járni, és mondjuk ha õrzõvédõzni akar vagy ilyesmi... De ezt (a kérdést) azért meg lehet próbálni otthon is. :)
18:58-as válaszolónak: azt kifelejtetted a leírásból, pedig ez a lényeg hogy nem a Parancs! a fontos, hanem a rangsor felállítás, a tisztelet kivívása. Te, mint gazda vagy a falkavezér, és mint olyan, Te mész mindenhová elõre, és ha szólsz, jöhet a falka töbitagja (ugyanígy: Te eszel elsõként, Te hívod játékba, stb.). Mindezt nem erõszakkal, megfélemlítéssel kell elérned, hanem tanítással. Erre jó a kutyaiskola, megtanítják a kapus szabályt és még millió hasznos dolgot. Sok sikert!
Elõzõ vagyok, tényleg jobb, ha kerülöd az ilyen helyzeteket, én sem hagyom nyitva a kaput, csak nagyon ritkán!
Az én kutyám is tudja, õt hozzánk kerülése óta mindig leszidtuk, ha kiment + napi 1, 5 órát sétáltatom. Most olyan jól tudja, h egyszer az utcán labdáztunk, begurult a labda a kertbe, utána ment de ki már nem jött, mert nem kapott rá engedélyt. :) Szóval szidás, ha egyedül kimegy + minden nap séta. És ha kimentek a kapun, midig az emberek menjenek ki elsõként, utánuk a kutya!
Elõzõ vagyok. Ehhez az is hozzá tartozik nálam, hogy sétából befele is csak parancsra jöhetnek... És ha én bemegyek valamiért, akkor is megvárnak az ajtóban, az utcán (persze csak ha nincs ott senki). És a kennelt is simán nyitvahagyhatom és elmehetek, nem jönnek ki. Szóval, ha olyan kutyád van (aki hajlik az ilyen nagy munkamániára) akkor simán megtaníthatod neki, és nem csak pár percre... :)
Meg lehet tanítani, nem nagy kunszt. Persze én csak azt a verziót tudom elképzelni, amikor te is a közelben vagy. Ha nyitva marad a kapu, és te eltûnsz a látómezejébõl, 99 százalék, hogy ki fog menni. Én a saját 2 kutyámat arra tudtam megtanítani, hogy ne akarjanak kisurranni, mikor nyílik a kapu, vagy akár ha huzamosabb ideig is nyitva kell hagyni (például mikor hurcolkodik az ember) ne lépjenek le. De ehhez az kell, hogy lássanak, vagy csak tényleg 2-3 percre tûnjek el a szemük elõl. Ehhez néhány nálunk szám szerint 3 jól irányzott pofon kell, plusz a nyitott kapu, és már meg is tanulták. Egyébként nem értek egyet az elõttem szólókkal, ez igenis, alapvetõ engedelmességhez tartozik!
Elõzõ voltam: Ezen kívül az sem mindegy hogy bárki hozzáfér a te kutyádhoz és azt tesz vele amit akar vagy biztonságban van a zárt kerten belül.
szerintem ez akkor is túlzott kockázat. Mi van ha az a három kutya valamiért megváltoztatja a szokását, és neked megy? Mindent nem kell megtanítani. A biztonság alapja hogy az ilyen helyzeteket elkerüli az ember, mert mindig jöhet egy váratlan új hatás ami miatt esetleg mégis kimegy...
A kérdező hozzászólása: Elmentem egyszer egy kertes ház mellett ahol nyitva volt a nagykapu, a 3 ház õrzõ eb, csak ugatott, de eszükbe sem jutott utánunk futni?.És én is erre szeretném a kutyáinkat megtanítani.!
18.58 Ja és nem tudom, hogy rám értetted-e... :) De én nem megfélemlítéssel érem el, azt amit (elég sokmindent tudnak), de igenis tudják, hogy ki az erõsebb (nem csak fizikailag). Azt, hogy hogy dobbantok, vagy a testemmel mutatom, hogy erre bizony nem jössz ki, még nem félemlítés, viszont könnyebben megértik... Ha már a falkavezérnél tartunk, hát õ sem csak "jutifalival" irányítja a falkát. :) Ezen kívül, ha a kutya alapból a "falkába" születik, akkor szerintem elég egyzserû felvenni a helyét (ha már megvannak a normális viszonyok) És hiába nem járunk suliba, de azért a kutyáimnak van "személyiségtesztje", engedelmes vizsgája meg egykét munkaverseny csak úgy próbának. :) De ha tehetném, mindenképpen járnék! :( :)

Azt lehet érezni, ha nyitva van a méhszáj tunetek, érzés stb?

Legjobb válasz: Szia.Mikor már nyitva van azt nem érzed.Én megemeltem a ruhaszárítót, és akkor megfájdult a hasam .Másnap a doki mondta hogy kinyíltam.Szóval mikor kinyílt akkor fájt, de utána nem , és késõbb továbbnyíltam és azt sem vettem észre.

Szia.Mikor már nyitva van azt nem érzed.Én megemeltem a ruhaszárítót, és akkor megfájdult a hasam .Másnap a doki mondta hogy kinyíltam.Szóval mikor kinyílt akkor fájt, de utána nem , és késõbb továbbnyíltam és azt sem vettem észre.
Nem érezni, ill a jóslófájások hatására nyílik ki, azt meg igen csak, nekem erõsen görcsölt a hasam.

Időnként arra ébredek, hogy az egyik szemem fáj, könnyezik, vörösödik. Ilyenkor hullámszerűen tör rá az égető fájdalom, ha nyitva tartom. Aztán 2-3 nap múlva teljesen elmúlik, de határozatlan idő múlva (3-4 hónap) ismét előjön. Mitől lehet ez?

Megfigyeltem, hogy hol a bal, hol a jobb szemem fáj, de sohasem egyszerre a kett?! Általában nincs gond egyik szememmel se, de azokban a napokban, amikor így elkezd "hülyéskedni" valamelyik, nagyon rossz. A visine szemcsepp nem segít semmit, inkább még jobban irritálja a fájó szememet. A hidegt?l mint ha enyhülne a fájdalom. Allergiára gondoltam, de nem tudom mire lehetnék allergiás térdig ér? hóban, illetve akkor mindkét szemem fájna, nem csak az egyik és nem csak alkalmanként néhány napig. Egyszer voltam kórházban, ahol megvizsgálták a szememet, de azt mondták nincs semmi baja és semmit nem tudtak mondani, beutaltak másik kórházba. Közbe meg már eltelt több nap, teljesen elmúlt a fájdalom, így inkább feladtam a kórházba járkálást. Ha valakinek van még ilyen baja, vagy látott már ilyet, kérem írjon. Betegség, vagy mi ez? Lehet kezelni valamivel? Súlyosbodhat, enyhülhet?

Legjobb válasz: Menj el és nézed meg szemorvossal, Lehet gyenge a szemed, és szemüveg kéne.

Menj el és nézed meg szemorvossal, Lehet gyenge a szemed, és szemüveg kéne.
A kérdező hozzászólása: Nem hiszem, hogy gyenge a szemem. Egyébként akkor tudtommal állandóan fájna, viszont nekem nem fáj mindig, csak néha elõjön. Voltam már szemorvosnál, meg szemvizsgálatban is volt már részem jópárszor, soha nem mondták, hogy szemüveg kellene. Egyetlen egyszer mentem orvoshoz a fájdalommal. A háziorvos hazaküldött, hogy csepegtessek bele, nem múlt el, a szemcsepptõl még jobban fáj, aztán beutalt kórházba. Pár nap múlva elmentünk kórházba, de akkor már nem fájt. Megnézték, azt mondták, semmi baja. Azóta ugyanúgy elõjön idõnként a fájdalom és néha iskolába is alig tudok bemenni. De hiába megyek el orvoshoz, nem akarom megint eljátszani azt, mint múltkor. Mire beutalnak a kórházba, már lehet, hogy nem is fáj és hiába az egész mizéria.
A kérdező hozzászólása: Egyébként én arra gondolok, hogy lehet, hogy idõnként valamiért "besokall" a szemem. Mint a fejfájás, csak nem fej, hanem szem. Azt nem mondtam, hogy amikor elkezd fájni, akkor a fény is zavarja, de talán egyértelmû. Ha azonnali megoldás nincs is rá, de jó lenne tudni, hogy ez szervi baj, másnak is volt-e ilyen. Illetve meg lehet elõzni valamivel?


Macskát hogyan lehet arra szoktatni, hogy ha nyitva van az ajtó akkor menjen ki a fűre tojni, ha meg be van zárva akkor a cicavécére?

Szoba macskáról lenne szó, aki sosem járt még kint a szabadban (szobatiszta, cicavécére jár)

Legjobb válasz: Kirakod az udvarra és kicsukod.Hidd el nem fogja tartogatni,hogy bent menjen ki.Ha meg benn van ott fogja elvégezni a dolgát mert ez a megszokott.Amúgy a szüleimnél kikéreckedik a macsek.

Kirakod az udvarra és kicsukod.Hidd el nem fogja tartogatni, hogy bent menjen ki.Ha meg benn van ott fogja elvégezni a dolgát mert ez a megszokott.Amúgy a szüleimnél kikéreckedik a macsek.
Az én cicámat, Miut nem kellett szoktatni. Ha ki akar menni az udvarra elvégezni a dolgát, felugrik az ablakba, és nyávog egyet-kettõt, akkor kiengedjük, ha pedig lusta, akkor becsámpázik a gardróbszobába, ott van az alomtálcája. Ez megy kiskora óta, amióta nálam van, magától rájött mit kell csinálni. A Te cicád is elõbb-utóbb rájön ám. :)
A kérdező hozzászólása: és ez menni fog akkor is ha a macska soha életében nem járt még kint a szabadban?
Elsõ vagyok! Persze, hogy menni fog.A macskák alapból tiszta állatok.Ösztön az ami megtanítja nekik!
A kérdező hozzászólása: de úgy értem, hogy nem fog elszökni vagy ilyesmi? mert most új helyen van, tehát a nagymamámé volt de õ meghalt és most fogjuk idehozni, és ha kizárjuk szegényt nem fog elmenekülni?

Ha nyitva van két ablak egymás mellet, és rákattintok az egyikre, akkor hogy lehet megcsinálni hogy ne tűnjön el a másik amelyiket épp nem használom?

Egy az egyik egy vizuális program a másik ablak meg egy 3D-képet mutat, és jó lenne ha a kettőt együtt tudnám látni. KÖszi ha segítettél :)

Legjobb válasz: XP- én így mûködik - jobb klikk a tálcára, vízszintes mozaik elrendezés, vagy függõleges mozaik elrendezés. Win.7- en nem tudom:)

XP- én így mûködik - jobb klikk a tálcára, vízszintes mozaik elrendezés, vagy függõleges mozaik elrendezés. Win.7- en nem tudom:)
A kérdező hozzászólása: nekem 7 van, és angol ://
Változtasd meg az ablakok méretét, akkor azért befér egymás mellé a kettõ. Csak hát az is kisebb lesz, amin dolgozol, nem csak a kép.
Szerintem nyitott ablakon tuti ki fog menni...
tegyetek rá szúnyoghálót
Mármint az ablakra ne a cicára XD
Nálunk kibontotta a szúnyoghálót az ablakon, úgyhogy nagyon profi módon szereljétek fel!:) Ha nincs háló, mindenképp kimegy...az enyém még a másodikról is kirepült, annyira bogarászott...(szerencsére megúszta)

Ha az orvos azt mondta hogy 1 ujjnyira nyitva van a külső méhszáj, attól még lehet szeretkezni, nem fogja beindítani a a szülést?

Legjobb válasz: ha nyitva a méhszáj szerintem jobb, ha már nem szeretkeztek, nem veszel ülõfürdõt stb. Gondold el, ez az állapot volt amikor megvizsgált az orvos, mire hazaértél kinyilhatott teljesen is! De szerintem már a küldõ része, ha nyitva megnõ a fertõzés veszélye. Orvosod semmit nem mondott?

ha nyitva a méhszáj szerintem jobb, ha már nem szeretkeztek, nem veszel ülõfürdõt stb. Gondold el, ez az állapot volt amikor megvizsgált az orvos, mire hazaértél kinyilhatott teljesen is! De szerintem már a küldõ része, ha nyitva megnõ a fertõzés veszélye. Orvosod semmit nem mondott?
A kérdező hozzászólása: annyit mondott hogy meg csak akülsö van piucit nyitva tehat ez nem jar fertözes veszellyel.de meglatjuk.szeerencsere a baba mar elég nagy 3kilo, és 35hetcsak nem lenne mar gond ha megszuletne nem?
hát, nem tudom. Szerintem a 40 hét az ideális. Még azért van mit fejlõdnie, nem csak a súly számít, ha minden jól megy, akkor fog megszületni úgy is, ha készen áll a "kinti" életre. 5 hét elég sok idõ! és amilyen tempóban fejlõdnek a picik ilyenkor még sokat is számít! fogod látni miután megszületett, hogy 2-3 hét alatt is milyen sokat fejlõdik egy csecsemõ. Boldog babavárást. és sok türelmet :D

Van budapesten a belvárosban olyan boltot ami nyitva van és lehet venni tálcás vagy bármilyen húst? Az se baj ha éjjel nappali?

a nyugatinál lakom és kéne valami bolt ahol lehet kapni hust

Legjobb válasz: Most? Tilos! Nincs nyitva szenteste semmi ilyen.

Most? Tilos! Nincs nyitva szenteste semmi ilyen.
A kérdező hozzászólása: mi tilos? éjjel nappai sem lehet nyitva?

A 34. héten 2100 volt a méhszáj értékem. Azóta nem vizsgált orvos, most vagyok a 36. hét végén. Ha szeretkezünk és már jobban nyitva vagyok az gond lehet?

Milyen gyakran nézik a méhszájértéket, mert a 36.héten csak ctg volt.

Legjobb válasz: Ha nincs fogadott dokid, akkor szinte semikor. Legalább is nekem soha nem néztk. Szeretkezzetek nyugodtan ha az orvos nem mondta, hogy nem lehet.

Ha nincs fogadott dokid, akkor szinte semikor. Legalább is nekem soha nem néztk. Szeretkezzetek nyugodtan ha az orvos nem mondta, hogy nem lehet.
Nekem volt fogadott dokim, de õ a 36. héttõl szándékosan nem szokta nézni, csak ha valami probléma van, nehogy még véletlenül is beindítson valamit, amit nem kellene.
A kérdező hozzászólása: és a szeretkezés sem indíthat be semmit?

Szombatra vagyok kiírva, még csak 1 ujjnyira vagyok nyitva, de reggel óta fájdogál a pocim hol a köldök mellett hol pedig alatta, ez már lehet valami jel? Milyen érzés ha jönnek a fájások? Vajon tudni fogom, hogy tényleg itt az idő?

Legjobb válasz: Nézd az órát. Ha rendszeres idõközönként jelentkeznek, akkor azok azok a fájások. (Lassíthatod a folyamatot, ha lefekszel az oldaladra, gyorsíthatod, ha járkálsz.) Nem lehet nem észrevenni, de elég hosszú dolog a vajúdás. Ne számíts rá, hogy észre sem sem veszed. Jó babázást!

Nézd az órát. Ha rendszeres idõközönként jelentkeznek, akkor azok azok a fájások. (Lassíthatod a folyamatot, ha lefekszel az oldaladra, gyorsíthatod, ha járkálsz.) Nem lehet nem észrevenni, de elég hosszú dolog a vajúdás. Ne számíts rá, hogy észre sem sem veszed. Jó babázást!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!