Találatok a következő kifejezésre: Azt lehet ha (14648 db)

Milyen a latexallergia? Nekem az lehet? Ha igen, mit tegyünk, ha nincs pénzünk fogamzásgátlóra? Van valami krém? 16/l

Sziasztok! Valamivel több, mint egy hete feküdtem le el?ször, most vesztettem el a szüzességemet. Kétszer is csináltuk aznap, viszont utána pár napon keresztül kellemetlenül viszkettem odalent és ki is száradt. Hétvégén utána ismét megtörtént ez-az, kevésbé ugyan, de megint viszketett és most újra. Ett?l függetlenül els? alkalommal viszketett legjobban. Honnan tudhatom, hogy latexallergiám van-e? És ha az van, mit tehetünk? Nincs annyi pénzünk, hogy akár fogamzásgátlót, akár latexmentes óvszert vegyünk. De szeretjük egymást, tehát továbbra is szeretnénk a szexuális életünket aktívvá tenni. Van esetleg valami krém rá?

Legjobb válasz: Nincs. Gyakorlatilag kétféle megbízható fogamzásgátló van, a gumi és a gyógyszer. Van persze pesszárium, spirál, spermaölõ krém, naptár módszer vagy megszakított szex, de ezeknek is megvannak a bajaik. A pesszárium ugyanúgy gumi (bár ezt inkább nõgyógyásztól kéne megtudni, lehet erre nem vagy allergiás), a spirált te nem kapod meg, túl kicsi vagy még, a sperma ölõ krém, naptár módszer vagy a megszakításos nem 100%-os, akár akkor is teherbe eshetsz, ha mindet egyszerre használod. Menj el nõgyógyászhoz. Ha valaki, õ tud segíteni. Egyáltalán nem biztos, hogy allergiás vagy ugyanis.

Nincs. Gyakorlatilag kétféle megbízható fogamzásgátló van, a gumi és a gyógyszer. Van persze pesszárium, spirál, spermaölõ krém, naptár módszer vagy megszakított szex, de ezeknek is megvannak a bajaik. A pesszárium ugyanúgy gumi (bár ezt inkább nõgyógyásztól kéne megtudni, lehet erre nem vagy allergiás), a spirált te nem kapod meg, túl kicsi vagy még, a sperma ölõ krém, naptár módszer vagy a megszakításos nem 100%-os, akár akkor is teherbe eshetsz, ha mindet egyszerre használod. Menj el nõgyógyászhoz. Ha valaki, õ tud segíteni. Egyáltalán nem biztos, hogy allergiás vagy ugyanis.
Erre most mit mondjak? Allergia vizsgálat?
Esetleg tényleg allergiavizsgálat? Túl egyszerûnek tûnik igaz? De ha viszketsz akkor lehet h valaki mástól hozzott neked ajándékot a pasid (lásd gomba)
hát nem tudom, de ez inkább egy frissen pácolt herpesz, vagy vmi hasonló nemi úton terjedõ betegség...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, de biztosan nem kaphattam el, hiszen éppen amiatt aggódom, hogy talán az óvszer miatt akadtak problémák, vagyis nem fertõzõdhettem meg. Tehát elég valószínû az allergia, nem?
attól hogy használtatok óvszert, simán el lehet kapni gombát vagy más fertõzést, mivel nem csak a pénisz felületén telepedhettek meg kórokozók, a here ugyanúgy érintkezik a nemi szerveddel, ergo megfertõzõdhettél...
A kérdező hozzászólása: De ezt neki is érzékelnie kell, nem? Legalábbis nem tudunk ilyenrõl, hogy lenne bármilyen fertõzése. Vagy nem feltétlenül érzi?
Próbáljatok ki latexmentes óvszert! Pl.Durex Avanti, LifeStyles Skyn, Trojan Supra, Trojan Naturalamb, Sagami Original, Female Condom és így tovább...

Miért gondolja mindenki azt, hogy az egyetlen ok a visszautasításra az lehet, ha ronda valaki?

Folyton sírtok, hogy a szép lányok visszautasítanak, kinevetnek, kicsúfolnak benneteket. Ettől azonban nem kellene leírni minden szép lányt - van, aki azért szép, mert annak született, és ezek mellett még a külsejével is törődik, de sok más is érdekli. Van, aki azért szép, mert csak az érdekli, és órákat képes eltölteni a tükör előtt, 2 órával korábban kel suli/munka előtt, hogy fel tudja vinni az alapozót, szemhéjtust, újralakkozza a körmét és kivasalja a haját. Egyébként meg ronda ismerőseim között is vannak olyan lányok/fiúk, akik olyan bunkók, hogy még azt is letagadnám, hogy egyáltalán tudom kik azok. o.O Mielőtt megtetszik valaki, érdemes kutakodni utána egy picit, hogy mégis miket szeret, hogyan viselkedik. Ha átlagos ask rib*nc, aki névvel nyal, név nélkül olt, és a válaszai így hangzanak, hogy "anyád p*csája, k*rva anyád", akkor valóban ez a lány kell nektek? Az ilyen emberek sokszor ok nélkül röhögnek ki másokat, így te se biztos, hogy csúnya pasi vagy, csak egyszerűen ők ilyen elszálltak. Vannak a rendes lányok...Nos, ott a visszautasítás oka általában nem a külső...Lehet, hogy van már valami alakulóban másik pasival, van aki tetszik nekik, esetleg még nem tették túl magukat egy bizonyos fiún vagy férfin. Mint tudjuk, a szerelem olyan köcsög egy érzés, hogy nem az alapján alakul ki, hogy milyen szép, milyen okos, milyen kedves a másik ráadásul még az anyagi helyzete is átlagon felüli...hanem, csak megszeretjük, kész.Ha nem indul be a kémia, nincs meg az a szikra,akkor pedig fölösleges folytatni, és azt azért mindenki tudja. Van olyan is, hogy szépnek tartunk valakit, például egy színészre azt mondom, hogy húú, de jól néz ki...de lehet, hogy ha a valóságban odajönne hozzám, nem akarnék barátságnál többet. Én is ismerek egy jófej srácot, akinek a külseje is rendben van, és szerencsés lesz a lány, akivel összejön, de nekem mégsem jött be - nem indult be a kémia, és így zavart is, hogy folyton közel hajolt hozzám, és amikor hátráltam, követett, hogy ne szökjek meg. Ha valakinek viszont tetszeni fog ő, ez tuti nem fogja zavarni. XD Szóval legyetek tökösek, és ne a hülye, elmebeteg elkényeztetett p*csák és raj csávók véleményére adjatok! Azok valóságshow-kon élnek, a divatmagazinok és a horoszkóp mutatja nekik az utat...most komolyan kéne olyan otthonra is? Akkor se keseredjetek el, ha előre nem derült ki, hogy valaki olyan lesz, amit nem is sejtettél! Nekem van egy átlagos kinézetű lány osztálytársam, azt hittem, hogy szende, ártatlan szűzleány, aki max. beszélget a fiúkkal, akik kiszemelik őt, erre kiderült, hogy 1 falu egy az egybe már biztosan végigment rajta. XD

Legjobb válasz: Igen :) Jó pont ha valaki fejbõl tudja....és ha nem azért írja mert utálja..

Igen :) Jó pont ha valaki fejbõl tudja....és ha nem azért írja mert utálja..
Ámen testvérem.
Hú, de le leszek most pontozva :D Maga a fõkérdés hatásvadász módon szinte önmagát válaszolja meg. Egyértelmû, hogy a visszautasítások hátterében állhat más is, nem csak a külcsíny. Az alatta lévõ érvrendszerrel viszont nem minden esetben értek egyet. Nyilván sokat segítene a "ronda fiús" kérdések megválaszolásában az az empátiának nevezett érték, amibõl manapság nagyon kevés szorult néhány emberbe. Anélkül válaszolgatnak néhányan itt ezekre a kérdésekre, hogy egyáltalán belegondolnának, milyen érzés lehet "rondán" élni az életet. Nyilván egy kérdésbe nem férhet bele a kérdezõ teljes élettörténete, és gondolom ha le lenne írva, akkor meg kutya sem olvasná el, hanem jönnének a "troll" típusú válaszok. De feltételezem az én történetem nem egyedi a ronda fiúk között. Valaki talán megerõsíti talán majd, hogy más ronda fiú is volt egész életében gúny tárgya a kinézete miatt, kerülték az emberek, még padtársa sem volt soha az iskolában, nem hogy barátja. Ha hazament, otthon is sokat piszkálták a kinézete miatt. Már látom is magam elõtt az egoharcosok válaszát, hogy õket bizony egyáltalán nem érintette volna meg egy kicsit sem az a tény, hogy 12 évig úgy kerülik az embert, mintha legalább valami fertõzõ betegséget hordozna. Persze sajnálatos módon a ronda fiúknál is beindul a hormontermelés, beindulnak az ösztönök, megérkezik az idõszak, amikor elkezdenek érdeklõdni a lányok iránt. Ilyenkor talán a ronda fiúk még nagyobb kockázatot vállalnak megközelítéskor, hiszen nincs önbizalmuk, alapból törékenyebb a lelkük. Persze a lány is azonnal elutasítja õt, ennek módja sem mindegy, ki hogy élte meg. Itt még azonban nem kell feladni, ezzel egyet értek, hogy nem szabad feladni az elsõnél. De jön a 10., 20., 50. elutasítás. Ilyenkor el kell gondolkodni, hogy mi az amit az ember rosszul csinál. Jön az önfejlesztés, jön a fogyókúra (az én esetemben), jön a stílusváltás, jönnek a különbözõ praktikák, jön a sport stb. Minden, amitõl azt várhatja az ember, hogy javulnak az esélyei, de továbbra is jönnek a visszautasítások, a lerázások, a beszólások. A tehetetlenség teljesen megtöri az embert, hogy semmit sem tud tenni szerencsétlen helyzete ellen. Jön a depresszió, jönnek az öngyilkos gondolatok, jön a pszichológus, jön az önelfogadás. Szintén saját történetem. Mára elfogadtam magam, hogy ronda vagyok, de értékes. (Mint a Chokito: ronda és finom) Ez sem segített a csajozásban, amit még mindig próbálok. De biztos belsõ értékeknek is szerepe van a sikertelenségemben, és érdekes módon mindig csak olyan lányoknál próbálkoztam, akik képesek valakinek a belsõ értékeit max. 3 és fél perc alatt kideríteni (ennyi volt a maximum, mielõtt még elküldött volna egy lány). De hogyha vissza akarunk térni a fõ kérdésre, a ronda fiúk sikertelenségében nagy szerepe van a szociális alulfejlettségnek, amit sokszor szintén a rondaság vált ki.
ASOT = A Strate Of Trance?
ez jó volt, remélem nem törlik :D Maximális tisztelet :D
A kérdező hozzászólása: Igen, ezt megértem utolsó, de akkor sem kell minden nõt és minden férfit lenézni. Higgyétek el, mindkét nem képviselõit érnek megaláztatások, csalódnak olykor-olykor. Az osztályomban vannak olyan emberek, akiket össze sem lehetne hasonlítani, pedig egy nembe tartoznak. Van rendes, aranyos lány, aki sosem lesz bunkó, és lerázásnál is kedvesen, de õszintén fog fogalmazni, van büdös r*bi, aki vagy 10 pasival megcsalta az exét. Azért is lett szakítás a vége. Van olyan fiú, aki nem hazudná lánynak, hogy szereti, van, aki simán megtenné...
Amikor valakit egymás után x-szer kudarc ér, az hajlamos hülyeségeket a fejébe venni, és hülyeségeket cselekedni elkeseredettségében.Ide tartozik a rinyálás is.Nos, én amondó vagyok, nem rinyálni kell, hanem újra és újra felállni.Persze a fájdalmadat nem kell elnyomnod magadban, de nem is kell tudnia fûnek-fának, hogy éppen csalódtál.Tudni kell továbblépni, és a megfelelõ embereknél próbálkozni.
A kérdező hozzászólása: Én felpontoztalak. Az is igaz, amit te mondasz. Nekem is sokszor beszóltak, bár inkább a személyiségem miatt. Nem voltam az az átlagos gyerek, amellett, hogy inkább egyedül szerettem lenni és rajzolgatni, még féltem is sok mindentõl. Tesiórán a gyakorlatoktól, a terembe berepülõ darazsaktól...Na meg volt olyan is, aki ok nélkül utált. XD Mindegy... Engem is megérintettek ezek a dolgok, nagyon is...viszont tudom, hogy valaki ilyennek fog szeretni majd. (vagy nem :D hehe) Egyébként...tényleg lehet, hogy valakit senki sem tart elég vonzónak egy kapcsolathoz(bár láttunk már csodát, és szívbõl akarom, hogy neked is legyen valakid, akivel boldog vagy), de azért a legtöbb pasi nem ilyen. Olyanoktól is hallom ezt a kifogást, akik egyáltalán nem rondák, csak nem jöttek be, kész, ami pedig idegesítõ...
Én egy ilyen ronda fiú vagyok. Sajnos nekem is a szép lányok tetsznek, nem tudom miért vagyunk így programozva, valamikért nekem is fontos a külsõ, hiába kedves egy lány, ha súlyban megüti a százat, nem tudom megkívánni, csak havernak tekintem. Én megértem, ha egy szép lány sem tud vonzódni egy kisfiús archoz, mint amilyen én vagyok, hiszen õk már kaphatnak egy nagy darab férfiállatot is, akkor minek érnék be kevesebbel? Szóval inkább maradok egyedül, majd eljárok prostizni, ha már nagyon hiányzik a szex, mert a pornó az nem egészséges, impotenciát okoz.
Ugye milyen szemetek a darazsak? :D Én sem szeretem õket, mocskos dögök, akik ha megcsípnek, nem elég, hogy melitint fecskendeznek beléd, még egy adag acetil-kolint is kapsz hozzá (lényegében emiatt fájdalmasabb a csípésük) Amúgy én is még reménykedem a szívem mélyén, de kicsi rá a reális esély. Már olyan statisztikai dolgokon is gondolkoztam így, több, mint 200 elutasítás után, hogy mekkora az a merítési tartomány, ahol már nem változnak szignifikánsan az eredmények.
A kérdező hozzászólása: Jah igen, szörnyûek. :D Amúgy nem csak arra írjátok, hogy szép lány, aki tényleg nagyon szép, hanem úgy arra is, aki nem annyira extrém, szembetûnõ módon szebb, mint a többi, hanem az átlagosakra is? :D mert a 100kg már azért elég szélsõséges :D
Ez a szép-nem szép dolog tök érdekes mert pl szobatársammal mindig harcban állunk miatt. Aki nekem szép az neki egyáltalán nem, és fordítva. nekem fontos, hogy sportos legyen és ne legyen kikent mûr*banc. neki meg az olyanok tetszenek..

Van egy 4 éves kutyusom aki veseelégtelenségben szenved, a doki szerint már csak hónapjai vannak hátra vagy a megoldás még az lehet ha új vesét kap, tudtok magyarországon ( vagy a szomszédos országokban) olyan klinikátahol a kutyik új vesét kapnak?

Nagyon FONTOS LÉCCI SEGÍTSETEK!!! S.O.S!!! KÖNYÖRGÖK!!! :(((

Legjobb válasz: Hallottam hogy van ilyen táp amit ilyen helyzetben kell adni, de készülj fel hogy nem lesz olcsó. Valahol itt a gyiken fent van keress rá neten vagy itt. Az jutott eszembe hirtelen hogy ilyen vesetisztító tea, de azokat nem szabad akkor adni amikor már durva a helyzet.

Hallottam hogy van ilyen táp amit ilyen helyzetben kell adni, de készülj fel hogy nem lesz olcsó. Valahol itt a gyiken fent van keress rá neten vagy itt. Az jutott eszembe hirtelen hogy ilyen vesetisztító tea, de azokat nem szabad akkor adni amikor már durva a helyzet.
Nem nagyon csinálnak állatnál vese átültetést. Még embernél is meg kell várni, amíg megfelelõ donor akad. Sajnos, a vesebeteg kutyáknak nincs segítség, ha már a végsõ stádium van.
Szerinted etikus, hogy egy másik kutya veséjét kiveszik a kutyád miatt?Ne gyertek most azzal, hogy embereknél is van ilyen.Igen, csak errõl a donor ember dönthet. Általában gazdátlan kutyák a donorok, akiket utána valószínûleg elaltatnak, de olyat is hallottam, hogy mindkét veséjét kiveszik, ami ugye azzal jár, hogy el kell altatni a mûtét után.
Erre nincs lehetõség, állatoknál nincs ilyen donáció, ráadásul ha lehetne is sokkal nehezbb mivel sokkal több féle vércsoportjuk van. Beszélj egy másik dokival is azért szerintem.
Állítólag azért nem csinálják állatokon terápiás céllal, mert a mûtét utáni abszolút sterilitást nehéz és költséges lenne megoldani.
A kérdező hozzászólása: az utolsó válasz adónak köszönöm a válaszát! Oké ha lehet akk majd privátba vagy inkább emailban! [email protected] a többieknek is köszönöm a segítséget, de azért annyit ha kérhetek, BUNKÓK kíméljenek!!! nem azért tettem fel a kérdést hogy kikázzatok hanem hogy segítsetek! aki nem tud ormálisan válaszolni annak kös de nem kérek belõle! nem tudtam mostmár tudom! ENNYI! akkor az utolsó válaszadónak: Köszi nagyon akkor meg tudod adni a doki nevé címét tel. számát? KÖSZI!!!
A kérdező hozzászólása: AMúgy a harmadik kérdezõnek közepes választ akartam bejelölni, a második kérdezõnek pedig EXTRA BUNKÓ VAGY!!! én megértem az egészet meg minden, de .... áhh hagyjuk úgy is lenne kifogásod!

Az ombre hajat hogyan kell újra festeni? Mennyi idõnként? Otthon lehet? Ha lehet otthon, akkor hogyan?

Barna hajam van és szõke ombrét szeretnék. Nem tudom, hogy ha újra kell majd festeni az ombrét,akkor megint fodràszhoz kell menni?

Legjobb válasz:
szia lehet hólyeséget mondok szakmailag mert nem vagyok fodrász csak leirom hogy én hogy csinalom otthon nekem is barna hajam van csak nekem vörs az ombre benne nos igen lehet otthon ,bármilyen márkáju,szinü hajfestékkel lehet 1,lehet venni ombre festeket a neve loreal preferance van több is belöle ebben találsz 1 ombre huzalt másnévez 1 ombre kefet amivel felviszed a hajadra a festéket ez az egyik megoldás 2, megveszed rossmanban vagy dm ben az álltalád választott hajfesteket és a kezeddel feliszed rá ahogy szeretned 3,ahogy én csináltam magamnak felgumizod lofarokba és a copfod bekened festékkel a tetejét pedig nem nos ezeket a megoldásokat tudom... mien gyakran kell festeni? én eleinte 1 2 hetente festettem ujra mert ledobta a vöröset,de havonta is lehet mindha az egesz hajad festett lenne ,vagy ha látod hogy fakul a szine stb ez egyénfüggö remélem tudtam segiteni 1 kicsit

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); szia lehet hólyeséget mondok szakmailag mert nem vagyok fodrász csak leirom hogy én hogy csinalom otthon nekem is barna hajam van csak nekem vörs az ombre benne nos igen lehet otthon , bármilyen márkáju, szinü hajfestékkel lehet 1, lehet venni ombre festeket a neve loreal preferance van több is belöle ebben találsz 1 ombre huzalt másnévez 1 ombre kefet amivel felviszed a hajadra a festéket ez az egyik megoldás 2, megveszed rossmanban vagy dm ben az álltalád választott hajfesteket és a kezeddel feliszed rá ahogy szeretned 3, ahogy én csináltam magamnak felgumizod lofarokba és a copfod bekened festékkel a tetejét pedig nem nos ezeket a megoldásokat tudom... mien gyakran kell festeni? én eleinte 1 2 hetente festettem ujra mert ledobta a vöröset, de havonta is lehet mindha az egesz hajad festett lenne , vagy ha látod hogy fakul a szine stb ez egyénfüggö remélem tudtam segiteni 1 kicsit
bocsi az irásért hülyeséget ezt akartam irni a 2, szonak
A kérdező hozzászólása: köszi :)
Én akkor szoktam újrafesteni, ha fakul vagy koszolódik, vagy világosabbat akarok. Sötétszõke hajamba csináltam platina ombrét.és harmadszori festésre értem el a kívánt színeredményt. Loreal-al csináltam majd áttértem a Palette Delux melírozójára. Kb félévente szoktam újrafesteni. Úgy szoktam, hogy bekenem az alját kb 5 cm hosszan majd 10 perc múlva feljebb kenem és a maradék festékbõl egy pár kválasztott vékony tincsre feljebb kenem, ilyen melírosan.

Hosszú évek óta fáj A hasam jobb oldalt lent. Mitől lehet milyen betegség lehet az oka? ha összebújok a párommal az is nagyon fáj! Már alig tudom élvezni A szexet! Sok vizsgálaton voltam már de nem találtak semmit. Lehet petefészek rák vagy ciszta?

hova menjek hogy végre elmúljon?tuti hogy az orvosok valamit nem vesznek észre mert csak félvállról vesznek mindent!csak nehogy kés? legyen!!!!!!:(

Legjobb válasz: Tisztelt kérdezõ! Annyit tudok tanácsolni,keressen egy jó maszek nõgyógyászt.Ehhez persze kissé megkell nyitni azt a pénztárcát,de hát mégis csak az egészségünkrõl van szó.Mondja el neki a panaszokat,és kérjen alapos kivizsgálást. Tudom mirõl beszél amikor azt mondja ön szerint nem veszik észre.a kisfiam összecsúszott belekkel született,amit 4 hónapig nem vettünk észre,csak annyit hogy nagyon nehezen ment a kakilás,volt hogy 4-5 napig nem kakilt és ezmiatt 4-5 naponta ambulanciára rohangáltunk,hogy megkakiltassák.Amikor kérdeztem az orvosokat nem lehet hogy valami baja van azt mondták á dehogy hiszen a születés utáni hasi ultrahang nem muatott semmi problémát,azt felelték sok gyereknél vannak gondok a kakilással az elsõ fél évben,fõleg a fiúknál. Aztán elérkezett tavaly augusztus 14.-e és arra keltünk fel,hogy az akkor négy hónapos babánk tiszta láz,és megállás nélkül hányt.Nagyon rossz állapotban volt,nem akart mosolyogni,és errõl tudtuk hogy nagy a baj(megállás nélkül vigyorog),és állandóan aludt.Bementünk vele házidokihoz,aki megvizsgálta,és mondta hogy valószínüleg valami gyomorrontást kapott,vagy valami egyszerû vírust,ha két napig nem változik a helyzet ad beutalót hasi ulrtahangra.Nyugodt szívvel haza küldött minket.De nem javult semmi miután hazaértünk.Állandóan aludt nem tudtuk felkelteni,próbáltam beleerõltetni egy kis folyadékot,de nem nagyon ment,rettenetesen meg voltam rémülve,és éreztem hogy itt valami komolyabb baj lesz.És akkor még nem is tudtuk,hogy a kisfiam akkor már az életéért küzdött.Este fürdetés után megpróbáltam belerakni egy kis tejcsit cumisüvegbõl,mert nem volt ereje szopizni,és ez volt a szerencsénk.Egy picit evett belõle,és a hirtelen bevitt kaja után rögtön bekakilt.Sosem kakilt már este,de most igen,és akkor mikor tisztába raktam észrevettem,hogy tiszta véres-zselés a kakija.Azonnal öltöztünk be az ambulanciára,ott már amikor meghallgatták a hasát,már láttam az orvoson hogy nagy a baj,soron kívüli azonnali ultrahang,és már közben hívták a sebész fõorvost,hogy azonnali mûtét lesz.Én már akkor nem nagyon voltam magamnál és csak fogtam a fiam,mentünk az ultrahangra,ahol egy idõsebb hölgy volt aki megvizsgálta,és megtalálta a bajt.Fél órán belül már a mûtõben volt az életem,és megmentették az életét.Az orvos elmondta,hogy összecsúszott belekkel született,ami eddig így meg úgy próbált dolgozni,de a mai napon feladta a munkát,ezért került ilyen állapotba a fiam,és már csak órái voltak vissza.Ma is csak arra gondolok,ha akkor nem erõltetem bele a tejcsit és nem kakilja össze magát,miután lefektettem reggelre már meghalt volna.Úgyhogy ne késlekedj te sem,sosem lehet tudni milyen nagy a baj,ha te érzed hogy valami nem stimmel,addig menj amíg meg nem találják az okát. Sok sikert!

Tisztelt kérdezõ! Annyit tudok tanácsolni, keressen egy jó maszek nõgyógyászt.Ehhez persze kissé megkell nyitni azt a pénztárcát, de hát mégis csak az egészségünkrõl van szó.Mondja el neki a panaszokat, és kérjen alapos kivizsgálást. Tudom mirõl beszél amikor azt mondja ön szerint nem veszik észre.a kisfiam összecsúszott belekkel született, amit 4 hónapig nem vettünk észre, csak annyit hogy nagyon nehezen ment a kakilás, volt hogy 4-5 napig nem kakilt és ezmiatt 4-5 naponta ambulanciára rohangáltunk, hogy megkakiltassák.Amikor kérdeztem az orvosokat nem lehet hogy valami baja van azt mondták á dehogy hiszen a születés utáni hasi ultrahang nem muatott semmi problémát, azt felelték sok gyereknél vannak gondok a kakilással az elsõ fél évben, fõleg a fiúknál. Aztán elérkezett tavaly augusztus 14.-e és arra keltünk fel, hogy az akkor négy hónapos babánk tiszta láz, és megállás nélkül hányt.Nagyon rossz állapotban volt, nem akart mosolyogni, és errõl tudtuk hogy nagy a baj(megállás nélkül vigyorog), és állandóan aludt.Bementünk vele házidokihoz, aki megvizsgálta, és mondta hogy valószínüleg valami gyomorrontást kapott, vagy valami egyszerû vírust, ha két napig nem változik a helyzet ad beutalót hasi ulrtahangra.Nyugodt szívvel haza küldött minket.De nem javult semmi miután hazaértünk.Állandóan aludt nem tudtuk felkelteni, próbáltam beleerõltetni egy kis folyadékot, de nem nagyon ment, rettenetesen meg voltam rémülve, és éreztem hogy itt valami komolyabb baj lesz.És akkor még nem is tudtuk, hogy a kisfiam akkor már az életéért küzdött.Este fürdetés után megpróbáltam belerakni egy kis tejcsit cumisüvegbõl, mert nem volt ereje szopizni, és ez volt a szerencsénk.Egy picit evett belõle, és a hirtelen bevitt kaja után rögtön bekakilt.Sosem kakilt már este, de most igen, és akkor mikor tisztába raktam észrevettem, hogy tiszta véres-zselés a kakija.Azonnal öltöztünk be az ambulanciára, ott már amikor meghallgatták a hasát, már láttam az orvoson hogy nagy a baj, soron kívüli azonnali ultrahang, és már közben hívták a sebész fõorvost, hogy azonnali mûtét lesz.Én már akkor nem nagyon voltam magamnál és csak fogtam a fiam, mentünk az ultrahangra, ahol egy idõsebb hölgy volt aki megvizsgálta, és megtalálta a bajt.Fél órán belül már a mûtõben volt az életem, és megmentették az életét.Az orvos elmondta, hogy összecsúszott belekkel született, ami eddig így meg úgy próbált dolgozni, de a mai napon feladta a munkát, ezért került ilyen állapotba a fiam, és már csak órái voltak vissza.Ma is csak arra gondolok, ha akkor nem erõltetem bele a tejcsit és nem kakilja össze magát, miután lefektettem reggelre már meghalt volna.Úgyhogy ne késlekedj te sem, sosem lehet tudni milyen nagy a baj, ha te érzed hogy valami nem stimmel, addig menj amíg meg nem találják az okát. Sok sikert!
Szomorú tény, de igaza lehet az elõttem lévõnek! Ilyen a magyar orvoslás!(Tisztelet a kivételnek!) Õszintén remélem, és kívánom, hogy minden rendben legyen! :) Az elsõnek, pedig üzenem, nagyon tanulságos volt olvasni a válaszát!Azóta jól van a kisfiú? :) :-)
Igen köszönjük jól van!Azóta semmi gond!Hála az égnek és a dokiknak akik akkor éjjel ügyeltek! Az a baj hogy manapság már pénz kell ahhoz, hogy az embert ember számba vegyék a kórházakba. A kérdezõnek üzenem, hogy jobboldali alhasi fájdalom lehet vakbélgyulladás is, vagy hugyhólyag gyulladás. A vakbélgyulladással viszont nem szabad sokáig játszani, úgyhogy mihamarabb doki.Kérjél alapos kivizsgálást, JOGOD VAN HOZZÁ!Nem tagadhatják meg!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!voltam nõgyógyásznál azt mondta húgyhólyag gyulladás.kliont kaptam meg egy antibiotikumot ami egy tasak por és 3 napig hat.félek hogy nem IS ez a bajom és nem IS érzem jól magam tõle.izomgyengeséget érzek holott mellékhatása szinte alig van a tájékoztatóban.
Szia! Csak most bukkantam a kérdésedre. Lett valami eredmény? Nekem pár hete fáj, szúr a bal oldalon a hasam alja. De elviselhetõ. No-Spa-n élek :)
Elõzõ vagyok. IBS-re nem gondoltál?

Az gáz ha 20 éves vagyok és a farkamon nemigazán lehet a bőrt huzogatni? Mert ha áll fáj. Mi ezzel a baj mit lehet tenni? Lányok szerintetek gáz ez?

Legjobb válasz: 1)Fitymaszûkület 2)Lerántással nem lehet rajta segít,az a letapadás kedves barátaim 3)Mûteni kell ,azonban a probléma forrása 2 dolog is lehet: -Maga a bõr szûk,ez tényleges fitymaszûkület,ilyenkor a lehetõségeid: a)Metélés b)Fitymaplasztika (drágább de elvileg jobb.) C)Phimotomia (Nem teljes körülmetélés kicsit többet hagynak,de ilyenkor van esély a kiújulásra) -Ha csak a fék rövid a)Eddigiek b)Fék leszedetése /hosszabítása/nyújtása: ez a legjobb megoldás mert így szép marad a péniszed... Ha mind2 fenn áll egyszerre azon is segít a körülmetélés. Remélem segíthettem.

1)Fitymaszûkület 2)Lerántással nem lehet rajta segít, az a letapadás kedves barátaim 3)Mûteni kell , azonban a probléma forrása 2 dolog is lehet: -Maga a bõr szûk, ez tényleges fitymaszûkület, ilyenkor a lehetõségeid: a)Metélés b)Fitymaplasztika (drágább de elvileg jobb.) C)Phimotomia (Nem teljes körülmetélés kicsit többet hagynak, de ilyenkor van esély a kiújulásra) -Ha csak a fék rövid a)Eddigiek b)Fék leszedetése /hosszabítása/nyújtása: ez a legjobb megoldás mert így szép marad a péniszed... Ha mind2 fenn áll egyszerre azon is segít a körülmetélés. Remélem segíthettem.
Nem tudom, de egy orvosnak megmutathatnád.
én nem lány vagyok, de ez nem gáz, sõt inkább probléma! nekem is ilyen gondom volt! elmentem urulógushoz, és erõsebben meghúzta, felszakadt körülötte a bõr és mostmár minden rendben! ezt tudom ajánlani!
A módszerek közül a teljes körülmetélés egészen középkori és nagyon undorító... saját tapasztalat, hogy akármi van, azt NE!
Fitymaszûkület... háziorvosodnak szólj és eligazít!
menj orovshoz ne kíséeltezgess vele.
halljátok állva én se tudom felhúzni a bõrt, de nekem nem fáj:S És száraz kézzel verem, nah most ha dugni fogok nem fog fájni? F18
De ha zsidó vagy akkor megvan a probléma...amúgy fityma szûkület ez vagy mûtét vagy lerántja a doki és kész :D
nekem szex közben 1x csak elszakadt :D kicsit morbid volt, 1x csak jol betoltam, aztán áuu. ( annyira nem volt durva) egybõl kihúztam azt összevéreztem mindent, nagyon morbidnak hangzik de inkább röhögtem :D:D de orvosok simán elvágják és minden oké lesz, de utánna 1 jodarabig no szex meg matyizás!! mert ujra bevérzik! meg orvosok azt mondják hogy kamilla teába ásztazsd

Ha meg van flashelve az Xbox 360-om, de eredeti játékkal akarok multizni azt lehet?

Legjobb válasz: Lehet ha eredeti és van live elõfizetésed. Ha másolt akkor is lehet csak nem sokáig. Tapasztalatból mondom: én is megpróbáltam mind2 módszerrel. Az eredeti játékaimmmal soakt tudtam játszani, pár másoltról pedig repültem. 2-3 másoltat és az összes eredetit próbáltam ki. Nem igaz hogy flashelt Xbox-on nem lehet eredetivel játszani. Igen is lehet, és ezt tapasztalatból mondom.

Lehet ha eredeti és van live elõfizetésed. Ha másolt akkor is lehet csak nem sokáig. Tapasztalatból mondom: én is megpróbáltam mind2 módszerrel. Az eredeti játékaimmmal soakt tudtam játszani, pár másoltról pedig repültem. 2-3 másoltat és az összes eredetit próbáltam ki. Nem igaz hogy flashelt Xbox-on nem lehet eredetivel játszani. Igen is lehet, és ezt tapasztalatból mondom.
Nem lehet.
Gondolom lehet. Csak nem látom értelmét, hiszen ugyanúgy tudsz másolt játékkal is neten játszani, ha gold elõfizetésed van.
Lehet csak nem élvezheted sokáig...

Vissza menőleg lehet kérni gyerektartást? 8hónapos a kisfiam és eddig semmit nem fizetett az édesapja! Ha lehet akkor hogyan? Levélben mikortól kérjem a megállapítást ha lehet ilyet!

Már elküldtem a papírokat a bíróságra de vissza küldték az anyakönyvét a kicsinek mert nincs rajta az édesapja neve!Azt ma intéztem el,de van olyan aki azt mondta,hogy lehet visszamen?leg 6gónapot kérni!Tényleg igaz?

Legjobb válasz: Ha az ítélet megszületett a gyerektartás összegérõl, akkor onnantól kezdve fél évre visszamenõleg lehet kérni. De ha az anyakönyvben nincs benne az apa neve, akkor gondolom az apa nem ismerte el apaságot. Így a törvény elõtt nem számít az apjának mindaddig, amíg az ellenkezõje be nem bizonyosodik. Azaz elõször az apaság megállapításának céljából kell pert indítani, ha az apa nem hajlandó elismerni.

Ha az ítélet megszületett a gyerektartás összegérõl, akkor onnantól kezdve fél évre visszamenõleg lehet kérni. De ha az anyakönyvben nincs benne az apa neve, akkor gondolom az apa nem ismerte el apaságot. Így a törvény elõtt nem számít az apjának mindaddig, amíg az ellenkezõje be nem bizonyosodik. Azaz elõször az apaság megállapításának céljából kell pert indítani, ha az apa nem hajlandó elismerni.
Igen, lehet visszamenõleg is kérni 6 hónapra. Ha a kicsi apja elismerte a babát magáénak, akkor simán keresetlevéllel fordulsz a bírósághoz, vagy feljelentést teszel tartás elmulasztása miatt. Ha még nem fizetett semmit, akkor tartásdíj megállapítására irányuló keresetet nyújts be a bírósághoz. Ha nem ismerte el a kicsit, akkor egyidejûleg apaság megállapítását is kell kérned.
A kérdező hozzászólása: elismerte meg is van rola a nyilatkozat!Már csak az új anyakönyvi kivonatra várok!És utánna küldenem kell a papírokat a bíróságra!De ezt a visszamenõleges 6hónapra visszamenõleg tartásdíjat hogyan kell?Mert itt van olyan hogy a gyerektartás díjának megállapítása amire azt írták nekem a Polgármesteri Hivatalba hogy február 15.!Valaki segítsen már bõvebben ez ügyben!
A tartási követelés 6 hónapra visszamenõleg, valamint a jövõre nézve érvényesíthetõ. Ez azt jelenti, hogy ha te igényelted a bíróságtól a megállapítást, és õk meg is állapítják, akkor a bíróság fogja visszamenõleg is megállapítani. Annyi a lényeg, hogy a bíróság önállóan meg szokta állapítani az elmaradt tartást is, de ha nem tennék, az eljárás során egyszerûen nyilatkozz arról, hogy visszamenõleg is kéred. Ez alapján a bíró úgy fog ítéletet hozni, hogy abban benne lesz a tartásdíj összege, és az is, hogy egy összegben mennyi elmaradást kell az apának rendezni.

A ps3 viszi a ps2-es játékokat? Chippelni lehet? Ha igen, hogyan működik? Utána ugyan úgy viszi az írott játékokat?

ps3, ps2, konzol

Legjobb válasz:
Nah lássuk: Régi fat 60gb konzol viszi (hivatalosan) együl a ps2 játékokat... DE ezt a gépet kerüld mert sárga ledes lesz... Az összes többi ps3om lemezes ps2õt nem visz... [max ha psnrõl megveszed (de ott sincs annyi ps2 játék fent)] Nem lehet chippeltettni flashelteni kell [és csak a fat és slim(2000) gépeket lehet flasheltetni 10e az ára)] Illetve 3000-4000 slim és superslimet is lehet de az 30ezer cobra ode-t kell beszerenili] És nem visz írott játékokat hanem belsõ hdd-re kell átmásolni ftp-vel... ------ Ha mindenképp törtet akarsz akkor én 2000res slimeket javaslom bár azt csak használtan talász... [de még mindig olcsóbb venni 50e ért egy gépet és 10ezret dobni mint venni 65e ért egy gépet és 30e-t rádobni..]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nah lássuk: Régi fat 60gb konzol viszi (hivatalosan) együl a ps2 játékokat... DE ezt a gépet kerüld mert sárga ledes lesz... Az összes többi ps3om lemezes ps2õt nem visz... [max ha psnrõl megveszed (de ott sincs annyi ps2 játék fent)] Nem lehet chippeltettni flashelteni kell [és csak a fat és slim(2000) gépeket lehet flasheltetni 10e az ára)] Illetve 3000-4000 slim és superslimet is lehet de az 30ezer cobra ode-t kell beszerenili] És nem visz írott játékokat hanem belsõ hdd-re kell átmásolni ftp-vel... ------ Ha mindenképp törtet akarsz akkor én 2000res slimeket javaslom bár azt csak használtan talász... [de még mindig olcsóbb venni 50e ért egy gépet és 10ezret dobni mint venni 65e ért egy gépet és 30e-t rádobni..]
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a választ!

Mi a teendő abban az esetben, ha édesapámnak orvosra van szüksége, kezelésre, legjobb lenne ha befeküdne az idegosztályra? De magától nem megy, erőszakkal nem lehet vinni.

Legjobb válasz: Az a legfontosabb kérdés, hogy MI BAJA VAN. Ugyanis ha veszélyt jelenthet másokra, akkor lehet kérni kényszerbeutalást (de ez elég bonyolult jogi és orvosi hercehurca). Amennyiben csak a saját egészségét veszélyezteti, akkor nem lehet semmit tenni, mindenkinek megvan a joga arra, hogy saját magáról döntsön. Ilyen esetben kényszeríteni nem lehet, más nem tehet semmit.

Az a legfontosabb kérdés, hogy MI BAJA VAN. Ugyanis ha veszélyt jelenthet másokra, akkor lehet kérni kényszerbeutalást (de ez elég bonyolult jogi és orvosi hercehurca). Amennyiben csak a saját egészségét veszélyezteti, akkor nem lehet semmit tenni, mindenkinek megvan a joga arra, hogy saját magáról döntsön. Ilyen esetben kényszeríteni nem lehet, más nem tehet semmit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, pontosan, kihez, hová kell fordulni?
Mivel nem írod, hogy MI a baja, ezért elsö körben legfeljebb a háziorvossal tudsz beszélni a teendöröl.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!