Találatok a következő kifejezésre: Azt javasolta védőnő (12 db)

Nagyon kevés a tejem és a védőnő azt javasolta, hogy kezdjek el tápszert adni a picinek.12 hónapos babámnak milyet adjak? Ha cumisüvegből, akkor mekkora méretű cuclival? (soha nem ivott belőle)

Legjobb válasz: Ennyi idõs korban, már vegyesen táplálkozhat a gyerek, friss zöldséget, gyümölcsöt, fõzeléket, egyszóval mindent amit Ti is esztek. Miért kéne neki tápszer? Nem értem a védõnõt...

Ennyi idõs korban, már vegyesen táplálkozhat a gyerek, friss zöldséget, gyümölcsöt, fõzeléket, egyszóval mindent amit Ti is esztek. Miért kéne neki tápszer? Nem értem a védõnõt...
én értem a védõnõt. megvették a tápszercégek.
Én már kinõttem ebbõl a korszakból, de egy éves gyerek (vagy csak elgépelted?)már rendes tejet is ihat, és ilyenkor már pohárból, legfeljebb csõrösbõl.
Az anyatej elfogy elõbb utóbb, nem kell kiegészíteni tápszerrel, csak akkor, amikor még nem táplálkozhat úgy a baba, mint ahogy mi. Csinálj neki tejbegrízt, forrald fel a tejet, és egye azt. Á, tényleg nem értem...
szia! kérdezd meg a gyerekorvost, de lehet a dm-ben és rosmannban is tápszert kapni. de inkább kérdezd meg, hogy milyet javasol. hogyhogy nem ivott még belõle? úgy érted, soha nem ivott cumisüvegbõl? akkor mibõl? tökmindegy, hogy milyet veszel, kicsit szúrd ki a cumit, hogy könnyebben jöjjön, ilyen nagy babának már nem kell a kicsi lyuk :) )) sok sikert!
Mért pontozták le az elsõ választ, mikor ugyanazt mondtam, mint egy kivételével a többi, elsõként?
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen. Kakaót ezek szerint már adhatok neki?
Szia! Kaphat tejet, de lehetõleg nagyon zyírosat (3, 5%-os) vegyél neki, mert az egészségesebb, több benne a vitamin. Miért akarod cumisüvegbõl adni? Miért nem jó pohárból? Amúgy ha gondolod kipróbálhatod a tejet kakaóként is, csak ne cukrozd túl. A lányom imádja és így a szopit is tudod folytatni, mert nem lesz hasonló a kakaó íze. (ha tejet adsz, akkor nagy esélyel elválasztja magát, mert pohárból mégiscsak könnyebb.)
A kérdező hozzászólása: Nagyon úgy látom, hogy a védõnõm túlparázta a dolgot. Úgy látom, hogy a tapasztalt anyukák többsége már nem adna tápszer. Nagyon szépen köszönöm a sok választ!!!
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Van benne valami :) ))
A kérdező hozzászólása: Õszintén, én sem értettem, de õ köti az ebet a karóhoz, hogy márpedig tápszer kell még a gyereknek. A tehéntejet szerinte csak 3-4 hónap múlva vezessem be.
A kérdező hozzászólása: Azért nem ivott még belõle, mert már kiskorától kezdve pohárban kapja a folyadékot. Ezért is kérdeztem. Köszönöm a válaszodat!
A kérdező hozzászólása: Nem gépeltem el, 1 éves a babám.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen az összes választ! Nekem MINDEGYIK hasznos volt!

A 8 hetes babám általában 4 óránként eszik. A védőnő azt javasolta, hogy az éjjeli etetést (gondolom az éjfél utánit, ami hajnalban esedékes) vízzel pótoljuk! Ti hogyan csináltátok, hogy átalussza a baba az éjszakát? A vizet el fogja fogadni?

Mindenki rutinszer?en kérdezi, hogy a gyerekem átalussza-e má az éjszakát (a szopizásnál volt utoljára ilyen "er?ltetett menet"). Természetesen nekem is jobb volna. A dokink azt javasota, hogy éjjel forral víz, nap közben pedig nagyobb mennyiség adása. A mennyiséggel nincs gond, elfogadja. A súlya miatt is ezt javasolja a doki (8 hetes, 5150g, arányos testfelépítés, 3,5 kg születési súly, tápszeres sajna).

Legjobb válasz: Lehet azért mondta a doki a vizet mert akkor vizért egy idö után nem kelne fel.Nekem aza meglátásom hogy adni kell neki ha kér éjjel is.Jol lakik jobban alszik és majd elég lesz neki a vacsi is:)Nekem 3 hos-an aludta át az éjszakát elöször

Lehet azért mondta a doki a vizet mert akkor vizért egy idö után nem kelne fel.Nekem aza meglátásom hogy adni kell neki ha kér éjjel is.Jol lakik jobban alszik és majd elég lesz neki a vacsi is:) Nekem 3 hos-an aludta át az éjszakát elöször
Anyiszor olvasni hogy átaludják az éjszakát. Nekem két gyemekem van és a kisebbik 3 éves, de nem emlékszem mikor aludtam át egy éjszakát úgy hogy ne kelljek fõl valamelyikhez. A lányomat 15 hónapig szoptattam és addig minden éjjel is szopizott. Evett és utána aludt, nem értem miért lett volna ez rossz így. A forralt víz nekem olyan becsapás õ rád vágyik szerintem.
Szia. Nekem magától állt át az éjszakai átalvásra. Mi 2hónaposak vagyunk, és tápszeresek szintén. 4óránként eszik. Este 8-1/2 9kor már jóllakottan alszik és csak 5kor kel, de evés után még 9ig vissza alszik. Magától állt be, mindig egyre késõbb kelt éjszaka.
nekem is ezt mondta a dokink, de csak néztem rá bután. Nem hinném, hogy sok eszük van. Nekem a kislányom 8 hónapos elmúlt, még mindig kel éjjel. Nem mondom, hogy nem fárasztó, de nekik nagy szükségük van az éjjeli szopira, és a cicidnek is. Így lesz elég tejed. A szopi nyugtató, fájdalomcsillapító és mami közeli érzés. Nem kell tõle megvonni!
Ne is törõdj a fõ okosokkal, és a védõnõvel. nekem 8 hónapos a kisfiam és még nem alussza át az éjszakát. A nagy 4 éves és egyszer éjjel 3 körül felkel pisilni. Ennyi erõvel õ sem alussza át az éjszakát. A nagyobbik fiam az éjszaki evést kb 13-14 hónaposan szüntette be, úgy, hogy akkor éjjel teát kapott, aztán kb 2 éves volt mikor a teát le tudtuk cserélni vízre. egyébként szerintem a víz azért nem jó, mert nem azért kel fel éjjel a picikéd, mert szomja hanem mert éhes. Próbáld ki de garantálom amíg éjszakánként vizet adsz neki óránként fog kelni inni, és nem lesz nyugtod. Tudom, mert próbáltam. Ha pedig tejet kapott akkor csak azért az egyért ébredt éjjel 3kor ( most akkor jár ki pisilni) Szóval megpróbálhatod. De te érzed mi a jó a gyerekednek. Szerintem 8 hetesen még kicsi az átalváshoz a kezdettõl fogva így van. Neki az igényei ilyenek.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! Szerintem is majd õ tudja, mi a jó neki! A vízivással kapcsolatban pedig: nem is hittem, hogy egy idõ után majd inni kel fel. A vizes-teás dolog nekem idegen. Ezek szerint nem csak nekem:) )) Üdv

Azt javasolta a védőnő h minden szoptatás után fejjem ki a maradék tejet abból a mellemből amelyikből szoptattam. Miért? És meddig kell fejni? Mert végtelenségig tudnám mert mindig jön belőle...

Nem feszülnek a melleim mert leszívja a kicsi nagyon szoval nem azért mondta. A következ? szopásig mire ujra arra a mellre kerül a sor lesz elég tej benne a babának? Nekem csak az elején volt mellfeszülésem azota puhák a melleim de van tejem elég.

Legjobb válasz: a védõnõ azért tanácsolta ez, mert minnél jobban kifejed a melled,annál több tejed lesz.

a védõnõ azért tanácsolta ez, mert minnél jobban kifejed a melled, annál több tejed lesz.
Ha van elég tejed felesleges. Kislányom 4 hónapos, még sosem fejtem.
A fejés azért kellhet, hogy megelõzd a gyulladást és ha folyamatosan fejsz is akkor annál tovább lesz tejed. (kereslet-kínálat egyensúly).Így biztosítos azt is hogy a következõszoptatásra is megfelelõ mennyiségû tejed legyen.
Normális esetben nem kell fejni, hiszen folyamatosan termelõdik a tej. Én csak akkor fejtem, amikor túl sok volt, és nagyon feszült, akkor is csak egy picit, hogy kibírjam a köv. etetésig, illetve mikor úgy tûnt, hirtelen több tejcsi kell.
Ha benne marad, begyullathat és az elég kegyetlen tud lenni.
Azt azért tisztázzuk már, hogy a mellgyulladást általában a tejcsatorna-elzáródás okozza, amit kiválthat akár pont a fejés is. Ha nem feszül és van elég tej, felesleges fejni.


Ezt csak õ tudná pontosan megmondani...
Lehet hogy túl magas vagy túl alacsony... Az orvosod nem mondott semmit? Megnéztem az enyémet, de nem tudok neked segíteni, mert nincs a papíromon min. érték, se max. megjelölve. Csak azt tudom hogy az enyém jó lett. Beszélj az orvosoddal. Sok sikert!
Úgy tudom 0.8-tól, 2.5-ig jó.Ha nincs e között akkor szokott vmi rendellenességre utalni.Ilyenkor szoktak uh-ra küldeni
mi 13.1 ???? Milyen érték?
Hát, ez az érték nagyon alacsony. De ne ijedj meg, mert ez az esetek messze túlnyomó többségében az égvilágon semmi bajt nem takar. ezt komolyan mondom. Én több genetikustól hallottam, az afp maximum akkor ad okot az aggodalomra, ha magas, az alacsony annyira nem jelent semmit, hogy önmagában nem is foglalkoznak vele. Kb. a terhesek felének rossz az afp-je, de akkor most keveset mondtam.
Ez gondolom nem a MOM, csak a sima afp érték, és a MOM-od mennyi lett?Így kicsit alacsony, de a MOM az érdekes, és az is fontos hány éves vagy(dokiknak).Meg hogy pontosan hány hetes lehettél.

Kislányom 3 hetes 5 napja nincs kakija huzza fel a lábát de a pukin túl nincs semmi a védőnő meg a gyerekorvos azt mondta itassunk vele mecsek baby teat meg infacol cseppet. De semmi eredmény. Ti mit javasoltok?

Legjobb válasz: -Gripe Water -Espumisan csepp -Baba mosoly tea (ebbe nincs kamilla, csak édeskömény) Még ezek jutottak eszembe.Nekünk az Infacol egyébként tökéletesen be vált. Tornáztasd sokat.Fogd meg a kis lábait a térdénél, és ellentétesen körözz vele, mind kettõt jól nyomd fel (persze óvatosan) a pocijához és onnan 2 felé szét.Ezzel mozgatod a bélrendszerét.Ami még jó, hogy az óramutató járásával megegyezõ irányban határozottan simized a hasát.Próbálj meleget pakolni a pocijára.Pl frissen átvasalt ,még meleg textil pelust. Kitartás..a hasfájás az 1. olyan dolog amit túl kell élnetek.Neked is meg a babának is!!!

-Gripe Water -Espumisan csepp -Baba mosoly tea (ebbe nincs kamilla, csak édeskömény) Még ezek jutottak eszembe.Nekünk az Infacol egyébként tökéletesen be vált. Tornáztasd sokat.Fogd meg a kis lábait a térdénél, és ellentétesen körözz vele, mind kettõt jól nyomd fel (persze óvatosan) a pocijához és onnan 2 felé szét.Ezzel mozgatod a bélrendszerét.Ami még jó, hogy az óramutató járásával megegyezõ irányban határozottan simized a hasát.Próbálj meleget pakolni a pocijára.Pl frissen átvasalt , még meleg textil pelust. Kitartás..a hasfájás az 1. olyan dolog amit túl kell élnetek.Neked is meg a babának is!!!
A kérdező hozzászólása: Anyatejes a pici. pisi mindig van minden nap legalább 4-5 de kaki nincs. semmi mást nem kap a pici. próbáltuk a mecsek baby teát meg az Infacolt de csak pukik jönnek
Kedves Kérdezõ! Mielõtt megijednél fontos tudnod, hogy a kizárólag anyatejjel táplált babák ez elsõ 6 hétben általában 2-3-szor kakilnak naponta, ha viszont mást is kap anyatejen kívül, akkor már változik a helyzet és ritkábban kakilnak. Errõl nem írtál a kérdésedben. Az elsõ 6 hétben az anyatejnek hashajtó hatása van, hogy elindítsa a bélmozgást, ilyen pozitív hatása nincs a tápszernek, így az hosszabb idõt ül a baba beleiben és könnyebben okoz hasfájást. Ha ez többször is elõfordul, akkor érdemes megmutatnod õt egy szakorvosnak is, fõleg akkor, ha õ csak kizárólag anyatejet kapott eddig. Pisi pelusok száma is változott?
A lázmérõzés is egy megoldás, de ahhoz könnyen hozzászokhat, szóval ne alkalmazd rendszeresen, mert késõbb nem fog neki másképp menni a kakilás, csak lázmérõvel. Sokkal jobb a cukros kamillatea vagy Mira víz, esetleg megpróbálhattok hashajtó szirupot is, a gyógyszertárban biztos ajánlanak valamit.
A kérdező hozzászólása: elég sokszor húzza fel a lábát és sír is ahogy erõlködik.. tegnap már nem bírtuk a sírását be vörösödöt ugy sírt így lázmérõt dugtunk s seggébe. szep sárga folyékony kaki jött utána aludt is
utolsó vagyok, javítok: *akkor 2 naponta is elég neki adni (elírtam, bocsi)
Cukros kamillatea (jó cukros legyen, és elég belõle reggelente 3-4 kiskanálkával), vagy amit még tudok ajánlani, az a Mira babavíz. Dm-ben és patikában is lehet kapni, meg kell langyosítani, és ilyen pici babának ebbõl is elég minden reggel 3-4 kiskanállal. Nem nagyon fogja szeretni, mert ez sós ízû, de nagyon hatásos, direkt székrekedésre van. Ha nem szenved, akkor nem 2 naponta is adhatod ezeket neki, nem kell minden nap, csak abban az esetben, ha láthatóan kellemetlen neki, hogy nincs kaki.
Megemészti a szervezete az összes kaját, és nem marad, amit üríthetne. Az infacol hasfájásra van, pontosabban görcsöt oldja, nem az emésztésben segít. Sír is, vagy csak húzza a lábát? Hasfájásra nálunk is az infacol vált be. Én semmit nem itatok vele, de van nálunk kaki, szinte minden nap.
Bár mi nem próbáltuk, de a védõnõm a cukros kamillateát javasolta ilyen esetre. Nem sokat, csak pár kortyot.
Ha kizárólag anyatejet kap, akkor a 4-5 naponkénti kaki az kórosnak tekintendõ az elsõ 6 hétben! Remélem azóta már felkerestetek egy belgyógyászt, aki megvizsgálta a pociját!

3 és fél hónapos babám vmi hasmenéses vírust kapott el. Kapja a gyógyszert, de a védőnőm javasolta, hogy kezdjem el adni az almát, mert az székletfogó hatású is. Sajnos tápszeres, de nem korai a hozzátáplálás?

Legjobb válasz: a tápis babákat már 4hónapos kortól le lehet kezdeni hozzátáplálni, ezért ajánlotta avédõnõd is, mert az a 2 hét már nem sok, és most nagy szükség lenne valami hasfogóra, nehogy kiszáradjon a baba, ha nagyon megy a hasa. Szerintem adhatsz neki almát.

a tápis babákat már 4hónapos kortól le lehet kezdeni hozzátáplálni, ezért ajánlotta avédõnõd is, mert az a 2 hét már nem sok, és most nagy szükség lenne valami hasfogóra, nehogy kiszáradjon a baba, ha nagyon megy a hasa. Szerintem adhatsz neki almát.
7-es vagyok. Ami az almát illeti, nekem azt javasolta a gyermekorvos, hogy elõször csak párolva adjam, ne nyersen, mert bánthatja a pociját. Ebbõl gondolom, hogy akár nagyobb gondot is okozhat most az alma bevezetése, mint az eredeti problémája szegénynek! Én nem tetõzném még mással is. Szerintem azóta már jobban is van alma nélkül is, ugye?
Miért írod, hogy sajnos tápszeres? Nincsen azzal semmi baj, ne szabadkozz e miatt :) Próbáld meg az almát, ha nincs még felkészülve rá akkor úgysem fogja elfogadni. Vagy esetleg próbálj meg almalevet adni neki, most úgyis szüksége van a sok folyadékra. Az interneten találsz jó kis recepteket az almalé elkészítéséhez, ha nincs gyümölcs présed.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Õ is septa-t kapott meg lactív baby-t. Remélem hamar rendbe jön!
Ugyanennyi idõs volt a fiam, amikor õ is elkapott egy ilyen fertõzést. Vizet nem ivott, csak tápszeres volt. Sûrûbben próbáltam adni a tápszert, és kicsit hígabbra készítettem, mínusz 1-2 kanállal tettem bele. Smecta port és Normaflore-t kapott az orvos utasítására, semmi mást. 3-4 nap után szépen helyrejött, a kórokozó kiürült a szervezetébõl. Osztom az elõttem szóló véleményét: új étel bevezetését csak egészséges babánál szabad elkezdeni!!! Hogy is mondhatott ilyet a védõnõd?! Már megint az okos védõnõk... írtam már korábban a véleményem, most sem változott, csak a bajnak vannak! Bocsánat, de éppen felkerült az "i"-re pont nálunk védõnõ ügyben. Ne aggódj, hamar meggyógyul a babád! Popsijára vigyázz, hogy ne kezdje ki a hasmenés a bõrét. Gyors gyógyulást kívánok!
3 vagyok Az én gyerekeim szopiztak, úgyhogy nálunk meg volt oldva picinek a folyadék. Ami ötletként eszembe jut: nagyobb gyereknek ugye ilyenkor ropit szoktak adni a só miatt. Mert kell a só pótlás, és mert arra szoktak inni. Esetleg mini mennyiségû sót tenni a tápszerbe, és aztán vízzel kínálni? De ezt kérdezd meg a gyerekorvostól, hogy "szabad-e", mert csak agyaltam rajta... :o) Jobbulást a kicsinek és próbálj meg tényleg folyadékot adni, nehogy infúzió legyen a vége. Bár azt kell mondjam, hogy pocsék a kórház (más okból voltunk), ha máshogy nem megy, akkor ez lesz a jó megoldás, és ha a kiszáradás bármilyen jelét tapasztalod, ne késlekedjetek kórházba menni!
na nekem a lanyomnak, 6 hosan volt ilyen baja, es pont figyelmeztettek, hogy nem am elkezdek neki barmi ujjat is adni, mert csak meg jobban terhelem vele, uj etel bevezetese csak teljesen egeszseges allapotban lehet, amugy pl a lanyom hasat az alma hajtja, ha nem megy a kaki egy alma, nehany ora mulva tuti a hatas, akkor mar inkabb rizsle, az tenyleg fog
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek. A sok folyadékkal van a legnagyobb bajunk, amióta nincs tejem, és tápszert kap, semmit nem hajlandó meginni. Csak köpi kifelé :( Már próbáltam a vizet, mindenféle teák (mecsek baby, herbária, gyerekteák, stb.). Erre valami ötlet?
Szerintem meg ilyenkor hülyeség ezzel terhelni szegényt. Sok folyadékot adj neki, hogy ki ne száradjon! És kérdezd meg a dokit, õ mit javasol, bár nyilván mondta volna magától is...
Az én lányom 13 éves. Amikor õ született, még nem voltak ennyire óvatosak a hozzátáplálást illetõen. Õ szintén tápszeres volt és pont három hónaposan egy hasmenés miatt a doktornõ javaslatára elkezdtük az almát. Így most 13 év távlatából visszanézve, kutya baja nem lett tõle.
A kérdező hozzászólása: Egy kicsi almát kapott tegnap, 2 kis kanállal, megette, ízlett Neki, baja nem lett tõle. A hasmenése javult, már nem híg!, bár ma is volt 4 kakis pelus :)

Meddig szedtétek a magnéziumot? A 36héten még lehet végig szedni? A védőnő így mondta. Az orvos pedig a 36. hétig javasolta? Szerintetek? Köszönöm előre is a válaszokat.

Legjobb válasz: Én a 38. hétig szedtem. Akkor elkezdtem csökkenteni az adagot és meg is szültem másnapra. A 36. héten még koraszülöttnek számít a baba, semmi baj nem lehet abból, ha tovább szeded 1-2 héttel a magnéziumot!

Én a 38. hétig szedtem. Akkor elkezdtem csökkenteni az adagot és meg is szültem másnapra. A 36. héten még koraszülöttnek számít a baba, semmi baj nem lehet abból, ha tovább szeded 1-2 héttel a magnéziumot!
Alapban a 36. het vegeig szoktak javasolni. Utana nem, mert betoltott 36. het utan (azaz a 37. het kezdetetol) mar nem szamit koraszulottnek a baba. De pl nekem nagyon erosen kemenyedett a hasam vegig a masodik terhesseg alatt, a magnezium adagot is folyamatosan novelni kellett, mert nyilni kellett a mehszajam. Egy koltozes vart rank a 38. heten, illetve a doki is azon a heten szabira ment. Igy azt mondta, hogy szedjem addig, amig be nem fejeztuk a koltozest. Kerek 38 hetesen hagytam abba teljesen, utana erezhetoen megnott az osszehuzodasok szama es harom ujjnyira ki is nyilt a mehszaj mar a szules beindulasa elott. De akkor mar mindegy volt. Es nem is mindenkinel mukodik ez igy, altalaban akkor is szedetik a magneziumot manapsag, ha nelkule sem all fent az eros osszehuzodasok veszeje.
Nekem azt mondta a doki a 38.hétig szedjem
Nekem a 30. hétig mondta a dokim, de lehet engem félrevezetett.:)

Sunrideresek! Védőnőm a Calli teát javasolta nekem. Ez tudtommal méregtelenítő, azt meg nem szabad szoptatás alatt (2 hónapos a baba). Szabad inni ilyenkor?

A Sunrider leírásai ugyanis sajnos nem tartalmaznak erre való utalást, pedig szerintem kéne. Állandósult mellgyulladás miatt javasolta a véd?n?, de elbizonytalanodtam. A babának is javasolta féléves kortól. A gyerekorvos szerint meg méregtelenít?t tilos mindkett?nknek. A Calli ennek min?sül?

Legjobb válasz: Ha ez a termék valóban méregtelenítõ, akkor kérlek ne fogyaszd! A méregtelenítés lényege, hogy a káros anyagok eltávoznak a szervezetedbõl. Így pedig a babád is kap belõle a tejcsivel.

Ha ez a termék valóban méregtelenítõ, akkor kérlek ne fogyaszd! A méregtelenítés lényege, hogy a káros anyagok eltávoznak a szervezetedbõl. Így pedig a babád is kap belõle a tejcsivel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Ezt tudtam, csak abban nem vagyok biztos, hogy a Calli méregtelenítõ-e... Mivel a reklámszövegen túl valódi tények nem szerepelnek a leírásában.
Sajnos erre nem tudok választ adni, mert ritkán találkozom azzal a tanácsadónõvel, aki ezzel foglalkozik.Neten nincs a termékrõl hivatalos tájékoztató anyag?Nézted már? Üdv: Viki
Ismét én vagyok. Megnéztem a Calli teát a neten Ez kifejezetten méregtelenítõ tea. Én nem biztos, hogy ajánlanám. Egyébként egészségügyis vagyok én is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkor kihagyom.
Édesanyám szedett ilyen sunrideres gyógyszereket és enyhén szólva bekattant tõlük, jobb elkerülni!
A sunrider nem árul gyógyszereket. A calli pedig kifejezetten méregtelenítõ tea, szoptatás alatt nem lehet alkalmazni, mert ami méreganyag felszabadul bekerülhet a tejbe is, de a kérdés kiírásának dátumából kiindulva ez már nem aktuális :)

25 hetes terhes vagyok. A kisbabám súlya 731g. Minden nap szedem az Elevitet. (Ebben az időben kb.500-600g közötti értékek vannak. ) Szerintetek szedjem továbbra is mindennap, vagy hadjak közötte két nap szünetet? A védőnőm az utóbbit javasolta.

Legjobb válasz: Én a sok baci miatt végig fogom szedni. Szerintem nem számottevõ a különbség a megengedett súlytól. Az orvosok ált. 3 hónap után heti 3-at javasolnak, de nagyon sokan végig szedik és nem lesz 6 kilós babájuk!

Én a sok baci miatt végig fogom szedni. Szerintem nem számottevõ a különbség a megengedett súlytól. Az orvosok ált. 3 hónap után heti 3-at javasolnak, de nagyon sokan végig szedik és nem lesz 6 kilós babájuk!
szerintem szedjed tovabra is az elevitet.nekem azt mondtak hogy kicsi lesz a babam es megis 3050 g szuletet (hetfon meg azt mondtak hogy kb 2800 g kedden mar szultem).nagyon sok influenzas van ugy hogy en is azt ajanlom hogy szedjed tovabra is minden nap.
32hetes vagyok, már csak c-vitamint szedek!
Nem feltétlenül az elevittõl van, hogy nagyobb a babád, bár a magzatok nem egyenletesen gyarapodnak, úgy mint az átlag, hanem van amikor gyorsabb van amikor lassabb a fejlõdés. Minden esetre az elevittel kapcsolatban megoszlanak a vélemények...én a 20. hétig akartam szedni, de cukros lettem, 17. héttõl diétázom, és szó szerint letiltottak az elevitrõl, mert a cukor felszívódását befolyásolja. Azóta csak magnézium, idõnként vas és C vitamint szedek. (28 hetes mami)
Szia!Nekem 25 hetesen a 4d-n a doki 800 gr-ot mondott.Nem szedtem vitamint és most sem szedek.A 34.heti uh-on a doki 2500 gr-ot mondott.Nem hiszem, hogy a vitamintól lenne nagyobb.35 km
Nem biztos, hogy az elevit miatt nagyobb egy magzat!Unokatesóm is szedte minden nap, 32.héten koraszülötten jött a világra a lánya és Õ hálát adott a sorsnak, hogy szedte a vitamint(Õennek tudta be)mert a baba 2400 gr-mal született ami nagyon szép súly a 32.héten:) Válts esetleg másik vitaminra!Én semmit sem szedtem a 32.hétig, a baba becsült súlya mégis 2000 gr.Onnantól fõleg a vas miatt és hogy jönnek a bacik elkezdtem szedni a Hipp Natal vitamint.Elsõ babával az ég világon semmit sem szedtem és 3260 gr lett, 2.babával ezt a Hippes cuccott szintén a 32.héttõl és 3550 gr lett.
az enyem 21+4 naposan volt 500 grammos, tehat a 25. heten nem "botranyos" a 730 gramm. en azt javaslom, hogy szedjed tovabbra is, inkabb legyen kicsit nagyobb, de egeszseges, minthogy esetleg megbetegedjetek mindketten a vitaminhiany miatt! boldog babavarast!

Hogy van ez? Itt mindig azt olvasom hogy a rizst 4-6ho körül a hozzátáplálás elejétöl kaphatnak a babák, de nekem a védőnő 8 honapos kortol javasolta! A banánal is ez a helyzet 7-8 honapos kortol mondták de itt mindenki elöbb adja!

Legjobb válasz: A banánt már kapja 4 hós babám, a rizzsel (amit fõzni kell) még várnék én is. Más a rizspép amit csak vizzel kell kikeverni...azt már kapja a babám.

A banánt már kapja 4 hós babám, a rizzsel (amit fõzni kell) még várnék én is. Más a rizspép amit csak vizzel kell kikeverni...azt már kapja a babám.
nekem ma mondta a doktornõnk (aki minden konferenciára, továbbképzésre eljár), hogy a 4.5 hós kisfiamnak adhatok rizst. ki is próbálom. ha rizspépet lehet, akkor ezt is. a banánnal nem tudom, mi a helyzet. van olyan bébiétel, ami 4 hótól ehetõ, és banános. én várok vele még egy hónapot inkább...
Rizst nyugodtan adhatsz. Más országokban nem is gyümölccsel, hanem bébirizzsel kezdik a hozzátápit. A banán -bár laktató és fincsi- sajnos nem a legjobb táplálék a babának. Nagyon sokáig emésztõdik, addig bent teng-leng a pocakban, és ez nem jó. sajnos sokan nem veszik ezt figyelembe. Én 7 hónapos kortól ajánlanám.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!