Találatok a következő kifejezésre: Azt irta doki a papiromra, hogy (17 db)

Azt irta a doki a papiromra, hogy Endometrium:7mm és hogy Petezsák:8mm. Ezek az értékek megfelelöek?

5hetes vagyok.Arra lennék kiváncsi,hogy kinek mennyi volt ilyenkor?

Legjobb válasz: Én is 5 hetesen voltam elõször Uh-on,és egy 7mm-es szabályos petezákot látott a doki.Az endometrium,nem tudom mit jelent (talán a "babykezdeményt").Boldog baby-várást!24 hetes kismami

Én is 5 hetesen voltam elõször Uh-on, és egy 7mm-es szabályos petezákot látott a doki.Az endometrium, nem tudom mit jelent (talán a "babykezdeményt").Boldog baby-várást!24 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod:)
Bocsi, szia! Tudom régi kérdés volt ez... De hasonló cipõben járok, még csak 4 hetes vagyok, petezsák nincs, de van pozi tesztem, és vérvételbõl is igazolt a baba, de riogatnak, hogy a 7 mm-es endometrium (méhnyálkahártya) rettenetesen vékony, és tuti méhen kívüli terhességem van... Neked mi lett végül? Megszületett a babád? Köszönöm, ha válaszolsz.
A kérdező hozzászólása: Szia!Most láttam, h kérdeztél, de gondolom azota kiderült, h neked ott van e a baba, Nekem ott volt, de sajnos a terhességem utolso harmadában meghalt, Kiváncsi vagyok, h veled mi van!Van baba?
Szia! Ú, rettenetesen sajnálom. :( Ma vagyok 6 hetes és 5 mm-es a baba, szívhang is van. :) Szóval nem méhen kívüli, de sajnos a gyanú miatt húsvétkor bent feküdtem....Magas HCG, azon kívül semmi...de nagy nehezen megmutatta magát. :)
A kérdező hozzászólása: Akkor minden ok lesz!Mikorra vagy kiirva?Megirod majd, ha megszületett?
Remélem minden rendben lesz. Dec. 27-re vagyok kiírva, de jó esélyekkel pályázok újabb császárra, így szerintem karácsony elõtt megszületik. Megírom majd mindenképp a végkifejleményt. :) Neked van azóta babád, ha megkérdezhetem?
A kérdező hozzászólása: Igen, van egy "nagy" kisfiam, ö 7 éves, és tavaly januárba megszületett a kishuga is, Amint lehetett, egyböl akartam babát, mert szörnyü volt még levegöt vennem is, Neked is van akkor ezek szerint egy nagyobb?
így van, van szívpulzálás. Gratula
Igen, jól sejted. Az életjelenség egyenlõ a szívveréssel. :) Gratulálok! (Nekünk is ezt írta az orvos a 7. héten :) ) 36 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :-D Olyan boldog vagyok, és megnyugtattatok :-D Boldog babavárást/babázást nektek :-D

Mit jelent, hogy minimális folyadék van a dougesba? Hüvelyi uh-n írta a doki a papírra, meg azt, hogy a Endom:13, 4mm.

Ez a mai görbém:

Legjobb válasz: Szia! Amikor kiderült, hogy babát várok, nekem is ezt írta a doktornõ a papíromra. Én is szedtem clostyt, és a doktornõ egyfolytában a méhen kívüli terhességgel riogatott. (nem akarlak persze ijesztgetni) A saját orvosomhoz csak másfél héttel késõbb tudtam elmenni, úgyhogy teljesen kivoltam. Aztán utána olvastam, és ott tudtam meg, hogy attól is lehet, hogy mondjuk túl lettél stimulálva (a closty miatt). Amikor elmentem a saját orvosomhoz, és megvizsgált, mindent rendben talált. Most 34. hétnél tartok!!! :-) A 13,4 mm-es nyálkahártya az meg nagyon jó, mert a beágyzódásnál az megvastagodik, nekem az 11 mm volt akkor. Most végülis babát vársz?

Szia! Amikor kiderült, hogy babát várok, nekem is ezt írta a doktornõ a papíromra. Én is szedtem clostyt, és a doktornõ egyfolytában a méhen kívüli terhességgel riogatott. (nem akarlak persze ijesztgetni) A saját orvosomhoz csak másfél héttel késõbb tudtam elmenni, úgyhogy teljesen kivoltam. Aztán utána olvastam, és ott tudtam meg, hogy attól is lehet, hogy mondjuk túl lettél stimulálva (a closty miatt). Amikor elmentem a saját orvosomhoz, és megvizsgált, mindent rendben talált. Most 34. hétnél tartok!!! :-) A 13, 4 mm-es nyálkahártya az meg nagyon jó, mert a beágyzódásnál az megvastagodik, nekem az 11 mm volt akkor. Most végülis babát vársz?
A kérdező hozzászólása: nem, nem vagyok terhes.Most hétfõn kellene megjönnie, de csak múlt hétfõn a 20.napon volt peteérésem, így valószínû késni fog. 15-én kell megint visszamennem a dokihoz, ha megjön, ha nem.Õ nem mondott semmi rosszat erre a folyadékra, csak a 13, 3mm-nek örült. Egy hónapja mielõtt elkezdtem szedni a clostilt meg a duphastont csak 8, 3mm volt.
Akkor remélem, hogy sikerül most Nektek is. A closty nekem is kitolta a peteérésemet. A saját orvosom nekem sem szólt semmit a folyadékra, mert megmutattam neki a papírt amit a doktornõ írt. Egyébként a görbéd is elég bíztató! Sok sikert!!

MIért írta a doki azt a papírra hogy grav. S.5, mikor az nap, amikor csinálta az Uh-t, akkor kezdtem pont a 6. hetet?

Legjobb válasz: miért? az nap, amikor te betöltöd a 30. évedet már 31 éves vagy? azt meg is kell érni. így van, a betöltött hetet nézik tök logikusan a dokik.

miért? az nap, amikor te betöltöd a 30. évedet már 31 éves vagy? azt meg is kell érni. így van, a betöltött hetet nézik tök logikusan a dokik.
Nem értem a kérdésed, ha pont most kezdted a 6. hetet akkor kereken 5 hetes vagy.
Mert a betöltött hetet jegyzi, és a hatodikat még nem töltötted be.
A kérdező hozzászólása: A menstruációtól számolva, pont a 42 napon vagyok. Ami a 6. hét? És azért kérdeztem, hogy miért 5 hetet írtak rá!
Talán azért, mert a baba mérete alapján fiatalabb a terhesség. De ez ne zavarjon, semmi jelentõsége tényleg. Egyik gyerekemnél két heten morfondíroztak, . állandóan változott a szülés várható idõpontja is. Aztán a baba jött, amikor akart...
A kérdező hozzászólása: Most akkor melyik? Azért mert fiatalabb, vagy valóban csak a betöltött hét számít, és azért írtak rá 5 hetet?
Mikor van az utolsó mensid elsõ napja? Hány napos ciklusod van?
Ha 42 napja menstruáltál utoljára, akkor betöltötted a 6. hetet. Ha nem ezt írta, akkor uh alapján fiatalabbnak gondolja a terhességed.
Nekem ugyanez volt: 6+1 hetes voltam, a papírra 5 hetet írt az orvos. Gondolom késõbb volt a fogantatás. Ne foglalkozz vele!

Sógornőm ma 3 hetes terhes, ha akkor fogant meg a pici amikor gondolja. A doki aggódik, mert meg van vastagodva a fala a méhének 12 mm de azt írta a papírra, hogy embrio nem sejthető benne, menjen 2 hét múlva. Baj lehet?

4 hónapja volt egy spontán vetélése, akkor is ugyan így nem volt ott embrio. Els? kislányánál ilyenkor már minden jól látszott...

Legjobb válasz: 3 hetes terhesen max a petezsák látszik, még nincs szikhólyag amibõl késõbb az embrió lesz. ezért hívták vissza pár héttel késõbbre, 7-8 hetesen már van szívdobogás, utána irhatja le a doki az élõ terhességet. Bocsi, de nem volt korai 4 hóval vetélés után? én úgy hallottam egy félévet célszerû várni a következõ próbálkozással... Azért szorítok nektek, remélem minden rendben lesz vele is meg a babával is!

3 hetes terhesen max a petezsák látszik, még nincs szikhólyag amibõl késõbb az embrió lesz. ezért hívták vissza pár héttel késõbbre, 7-8 hetesen már van szívdobogás, utána irhatja le a doki az élõ terhességet. Bocsi, de nem volt korai 4 hóval vetélés után? én úgy hallottam egy félévet célszerû várni a következõ próbálkozással... Azért szorítok nektek, remélem minden rendben lesz vele is meg a babával is!
3 hetes terhesen nem látszik még semmi.Vastagabb a méh nyálkahártya.Nekem 5hetesen látszott elöször, akkor is csak a petezsák.Szivhang 6hetesen volt.Ilyen korán az orvos nem tudja kimondani a terhességet.
Ilyenkor még nem látnak semmit! Ezért kell visszamennie. Akkor már valószínû fognak látni valamit!

Ma voltam 11 hetes uh-n. A doki azt írta a papíromra hogy "orrcsont nem vizualizálható" ez mit jelent?

Ugye nincs baj?

Legjobb válasz: Ez azt jelenti, hogy nem lát orrcsontot. Tarkóredõt is mért? az mennyi lett? Szóban mit mondott neked?

Ez azt jelenti, hogy nem lát orrcsontot. Tarkóredõt is mért? az mennyi lett? Szóban mit mondott neked?
A kérdező hozzászólása: de az h jó a tarkóredõ eredménye az nem ad bizakodásra okot?
Nagyon jó lenne, ha megnézetnéd máshol, mert igen fontos az orrcsont megléte.Gondolom azt tudod, hogy Down kór gyanújára adhat okot, mivel náluk késõbb alakul ki az orrcsont.Mindenképpen oldd meg, hogy megnézeted.Nem a 4D kell, sima UH-al nézik/mérik ezeket a dolgokat.
Nem kell 4D, csak egy sima uh! A kórházban akár más dokinál, akár nála! Pesti vagy? Ha gondolod hívd fel a Bajcsy kórházban a genetikai tanácsadót, az ingyenes, a legszuperebb gárdával, csak sokat kell várni. Már telefonon is sok okosat tudnak mondani. Telefon: 432-7764
Pedig jó lenne, ha még 12-13 hetesen látna valaki téged még egyszer!!! Ilyenkor a legpontosabb a tarkóredõ mérés is! Nem várnék a 15.hétig, törnék-zúznék egy újabb uh-ért, még ha fizetni is kell érte.
A kérdező hozzászólása: A doki 15 hetesen rendelt vissza. 4D-re meg most nem tudnánk elmenni.
Egyik ismerõsöm babájánál sem látták az orrcsontot, még amniocentézisre is volt emiatt. Semmi baja a babának, már 3éves nagyfiú.
Szia! Elsõ vagyok megint. Szerintem is kérj új uh idõpontot, akár fizetõsen is. Nagy valószínûséggel nincsen itt semmi baj, de jobb az óvatosság, a körültekintés. Máris aggódsz, hiszen azért nyitottál topikot, akkor meg jobb ha minél hamarabb megerõsítést kapsz, hogy nincs baj!
Tarkóredõ eredmény oké, de kéne hogy látható legyen orrcsont. Menj el inkább másik uh-ra is, én nem is várnék, máris kérnék idõpontot, inkább mint itt aggódni a gép elõtt, hogy ez mit jelent. Menj el valami fizetõs uh-ra
A kérdező hozzászólása: próbáltam elérni, de éppen mûtéten van, utána meg megy haza
az nagyon jó tarkóredõ érték. Az orrcsont jobb, ha ábrázolódik, bár a tarkóredõ érték fontosabb..Én azért rákérdeznék erre, akár telefonon is nála vagy kérnék mégegy ultrahangot. Nem paráztatni akarlak, arra semmi okod, de jobb tisztázni a nyitott kérdéseket!
A kérdező hozzászólása: 1, 4 mm a tarkóredõ és mikor megkérdeztem, hogy minden rendben van e, akkor azt mondta, hogy igen
Meg kellett volna kérdezni mert nem 100% hogy baj van de jobb lenne ha nem ezt írta volna
Természetesen bizakodásra ad okot! Sõt nagyon kicsi az esélye, hogy bármi baj legyen. De mivel jobb lett volna ha orrcsontot IS lát, ezért érdemes meggyõzõdni minél hamarabb arról, hogy minden tökéletesen rendben.Én legalábbis így tennék!

34 hetes vagyok. A doki azt írta a papíromra, hogy kop-4. Ez mit jelent?

Azzal tisztában vagyok, hogy lenn van a feje, csak arra lennék kíváncsi, hogy mennyi id?m lehet még a szülésig. Állítólag kicsit el vagyok számolva (a doki szerint). A baba már 2500g. Kicsit be vagyok pánikolva, mert úgy érzem, hogy még nem készültem fel.

Legjobb válasz: Semmi gond.Ne pánikolj.A babád súlya jó.Nem tudnak pontosan mérni.+-500grammot tévednek. Elsö baba?? Ne aggódj.Kivárja az idejét.Lényeg a szüléstöl ne félj,legyél vele tisztában,hogy fa´jni fog,de ki lehet bírni.Èn nem féltem a lányommal sem,de most sem.Nem is kell.Ìgy is úgy is kibújik... :) Ha félsz pánikolsz a babának az nem jó. Minden rendben lesz!!! 24 hós,és 35 hetes km.

Semmi gond.Ne pánikolj.A babád súlya jó.Nem tudnak pontosan mérni.+-500grammot tévednek. Elsö baba?? Ne aggódj.Kivárja az idejét.Lényeg a szüléstöl ne félj, legyél vele tisztában, hogy fa´jni fog, de ki lehet bírni.Èn nem féltem a lányommal sem, de most sem.Nem is kell.Ìgy is úgy is kibújik... :) Ha félsz pánikolsz a babának az nem jó. Minden rendben lesz!!! 24 hós, és 35 hetes km.
A kérdező hozzászólása: Szia! Második baba és császáros lesz, talán épp ezért félek annyira... De még úgy éreztem van bõven idõm mindenre, most meg a nyakamba szakadtak a gondok.

35. hétben vagyok. Ma a doki a papíromra azt írta: C2100. Tudom, hogy ez mit jelent, viszont azt nem, hogy lehet-e még ilyenkor szexuális életet élni?

Legjobb válasz: Szia. Nekem ilyen a 16-ik héttõl, és az orvos nem tiltott el a szextõl. Minden jót! 30 hetes kismama.

Szia. Nekem ilyen a 16-ik héttõl, és az orvos nem tiltott el a szextõl. Minden jót! 30 hetes kismama.
Szia! Ha a doki szerint nem lehetne, akkor figyelmeztetett volna!
Szia! Én a 27. hétben vagyok és három hete C2100. Az orvosomat kérdeztem, azt mondta, hogy szexelni lehet, viszont pihenjek, amennyit tudok, ne hajolgassak, ne biciklizzek és ne üljek a kádba. Helyette zuhanyozzak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat! :)

Mit jelent ez: "CRL: 3 mm, s 5"? A doki a papíromra írta az UH vizsgálat alá. Azt tudom, hogy a kicsi 3 mm, de mire utal az "s 5"?

Legjobb válasz: szia..nem tudom,,nekem 11 hetesen és 4 naposan volt 47mm a crl.ha ott lenne hogy gravs...az a terhesség korát jelenti de ez nem az..passz..de ne is idegeskedj,ha nincs miért..mennyi idõs vagy?

szia..nem tudom, , nekem 11 hetesen és 4 naposan volt 47mm a crl.ha ott lenne hogy gravs...az a terhesség korát jelenti de ez nem az..passz..de ne is idegeskedj, ha nincs miért..mennyi idõs vagy?
Szerintem a terhesség korát!
Pontosan s. gravid:5-vagyis 5 hetes terhesen 3mm az embrió ülõmagassága.
Hát nem tudom, 5 hetesnek 3 mm-es embrió az elég nagy. Bár egyén válogatja, de 5 hetesen, még leginkább szinte csak a szikhólyag van. A 3 mm az már olyan 8-9 hetes terhességnek felel meg. Szerintem hívd fel a dokid és kérdezd meg, ha meg nincs orvosod, akkor menj vissza az ultrahangra és ott kérdezd meg, hogy az milyen érték.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. A doki 5 hetes terhességet állapított meg, legalábbis a méretei alapján ezt mondta. :) De felhívom, hátha okosabb leszek. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!